Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Downsampling
üzenetére
A fájlrendszer legyen BTRFS. Azt kell most eldöntened, amit később nagyon macerás megváltoztatni, hogy a diszkek önálló kötetek legyenek (BASIC), vagy tükrözve (SHR).
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Downsampling
üzenetére
Igen csak a NAS-ban tudod !
Új beüzemelésnél a rendszer létrehoz 3 db particiót MINDEN lemezen.
- DSM ....azaz a rendszer számára.
- Gyorsítótár számára
- Adatok számára
A képen egy 2 TB-s lemez látható , amit kivettem a NAS-ból és beszereltem egy usb-s házba....majd visszadugtam a NAS-ra.
Ez utóbbinál tudsz választani, hogy mi is legyen.
- Ext4 , ez az alap.
- Btrfs is választhatóSajnos a formázás lassú.....több órás folyamat , bár ez erősen függ a lemez(ek) méretétől is.
-
Downsampling
senior tag
Elkezdtem beüzemelni a DS224+-t. A HDD-ket csak egyféle képpen lehet formázni? Valamiért úgy emlékeztem, hogy itt is van teljes formázás (és gyors). Mintha anno az első Synology NAS-ban lett volna ilyen.
Csak a NAS-ban tudom megformáni a lemezeket? -
Troy66
kezdő
DS224+-ba szerelt már valaki memóriát? Vagy bővített?
-
Magnat
veterán
válasz
Boss81
üzenetére
Igen, mivel nem drága, bőven megéri ... annyi, h ha csak lanon kellene smb-n a nagyobb sebesség, akkor multichannellel a két gigás csatolóval is tudsz ekkora sebességet, de más protokollokon nem.
Illetve én még azt tapasztaltam, h a 718+ hátsó usb-jében egy nap alatt vmiért mexakad a kapcsolat és csak restart vagy kütyü ki-be hozza helyre, de az első usb-ben meg atomstabil ... aztán ez lehet egyedi eset is, mindenesetre mivel van elég gigás switch portom, egyet a gyári nic-ből is bedugva tartok (igaz, mióta az elsőt használom, többet nem volt gondom) -
Boss81
senior tag
Akkor ahogy a szavaitokból kiveszem megéri megvenni egy ilyen kis bővítőt, tekintettel arra, hogy nem nagy összeg, viszont a sebességet megnyomja rendesen
-
Magnat
veterán
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata pl 5GbE USB Ethernet adapterrel? vagy 2.5-ös? Egy DS918+ -hoz szeretnék egyet vásárolni, van valakinek személyes tapasztalata és nem csak YouTube videókból?

-
válasz
cidalain
üzenetére
Eaton van nekem, támogatja a nas és usb-n keresztül kommunikál vele, majdnem ugyan ez csak 900-as.
Bár most beugrott egy benga APC és egy legrand is, de ezeket még ki sem próbáltam, amúgy is overkill lenne mindkettő.

Felraktam őket a szekrény tetejére, szerintem le sem tudnám szedni olyan nehezek.. -
cidalain
veterán
válasz
fatal`
üzenetére
Köszi, és Sub-ZeRo-nak is.
Igazából két belépő szintű értelmes UPS-t talátam, amin van USB port, és normál konnektor aljzata van:
CyberPower UT850EG
Eaton 5E700UD
Esetleg még APC BX500MI, csak itt kell a C14-ről átalakítanom Schukora.
Mindegyik 30k körül van árukeresőn, és 12V 7Ah, ami nekem jó, mert olyat könnyen tudok cserélni.
Ezek közül választok majd. Syno kompatibilitási lista nem túl jó nekem, mert csomó típus már kifutott, meg a nagyrésze atomerőmű teljesítményű (nekem annyi kell, hogy kapcsoljon le időben normálisan ha áramszünet van, nem kell órákat áthidalni. Mivel otthoni NAS, ezért az se lényeg ha csak manuálisan tudom visszanyomi, ha visszajön az áram) -
melan
senior tag
Sziasztok! Synology 224+om van, és szeretném távolról elérni a Transmission Remote alkalmazásomat. Belső hálózatról működik, kívülről nem. Van egy Zyxel 320-asom, ugyanúgy állítottam be mindent, mint annál: routerben port forward 9091-re. Androidos TS-ben megadom a routerem (Asus) wan fix ip címét, portnak az általam átirányítottat, a hitelesítési adatokat, és mégsem tudok csatlakozni.
-
ssgt1981
senior tag
16GB memóriám van, akkor nekem elég egy 128GB-os írási ssd cache? Ezeket a fájlokat nekem kell oda másolnom?
-
Sanya
nagyúr
válasz
ssgt1981
üzenetére
olvasási cache-t, ha kevés a memóriád, és nem elég responzív a rendszer.
Írási cache-t, ha mondjuk sok apró file-t akarsz ráírni a merevlemezre, és lassú a lemezre történő írás.
Mivel gigabiten használod, ritkán van jelentősége az írási cache-nek. Én olvasási cache-t ahsználok, arra kétdb 16 gigás intel optane memóriát, darabját vettem 1500 forintért. Kb örökké elég lesz, az egyik már 99%-os
-
ssgt1981
senior tag
Az írási/olvasási ssd cache pontosan, hogy működik, illetve mikor van értelme létrehozni?
-
boborján2
senior tag
Olyat kérdezek , amit még itt biztosan nem olvastam
A DSM felületén van a kis widget , ram,cpu használat hdd kapacitás stb ..
Ezt a widgetet hogyan lehet android telefonra varázsolni ,ha nem is realtime ,de mondjuk 1 perces frissítéssel?
-
válasz
Magnat
üzenetére
Nem. Wifin...🙂 csak azt akartam ezzel mondani h a szolgaltato tudja hozni a 1gigas sebesseget🙂
MrCsiT
Igen. A routeren vsn egy 2.5 lan csatlakozo. Ezzel van osszekotve.
Container manager ben van telepitve majd web station "betoltve" igy netes feluleten el lehet erni es futtatni....
-
A napokban kiprobaltam egy usb - 2.5gbps lan atalakitot mivel a ds423+ ban "csak" 1gbps csatlakozo van.
Az itthoni internet 1/1gigas
Telefonon, laptopon merve is kiakad 1gigan a mero
Speedtest szerint "csak" 750mega van fel es le is a nas on.
Fuggetlenul attol h a syno lan csatijaba vagy a lan - usb atalakitoba dugom a kabelt...(cat6a)Vezerlopult - halozati interfesz menupontban pedig felismeri 2.5gigasnak
Annyira nem egetvero.... csak kivancsi kennek h mi lehet a "leggyengebb" lancszem ami bekotlatozhatja....
-
boborján2
senior tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Nekem sem nasba való van benne, sima toshiba cmr.
Kameraszerverbe is laptop hdd van mert abból volt egy szatyorral
Az sem abba való, de semmi baja.
Nem mondom hogy nem jobb amit annak adnak el,de van ott egy bő adag marketing is ,amivel behúznak. -
Downsampling
senior tag
válasz
Sketch001
üzenetére
Közben adódott egy kiskapus lehetőség, így a visszaküldött Barracuda helyett egy IronWolf Pro lesz. A másik Barracuda pedig lehet, hogy egylőre nem lesz beüzemelve, ha adódik lehetőség, helyette is próbálok egy IronWolfot szerezni (ahogy írtam, itt UK-ban elég drágák a HDD-k (nem tudom, miért?)), talán most év vége felé lesznek akciók...
Most jobban utána nézve az IronWolf kifejezetten NAS-ba való cucc a Seagate-től, a Barracuda pedig nagyon nem.
Köszi!
-
Sketch001
junior tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Akkor van velük baj ha sok a véletlenszerű írás, és megtelik a vinyo cache. Mivel a fej nagyobb mint az írott terület, így olvasni kell azt a részt is ami nem lesz változtatva, hogy az új adattal együtt kerüljön vissza. Ha majdnem tele van szinten lehetnek ilyen gondok.
De ez normál felhasználás mellett nem kritikus, nekem évekig ment 4 wd red 4tb shr1-ben, direkt néztem hogy ne smr hanem cmr legyen mert a kedves wd gyárt redet is smrrel hogy ennem a szívüket. Elhittem hogy azt kaptam amit rendeltem, viszont idk 4-5 év használat után véletlenül megnézem és kiderült, hogy az egyik bizony smr. Linux iso ment rá főleg, és kb 75% fölött volt a kötet foglaltsag, de se hibát nem dobott, se lassú nem volt... De nem futott kamera kép rögzítés rá, vmek, több dokker cucc... Nyilván jobb esetben se szerencsés bármilyen raid kötetben használni ezeket, de nem jelenti azt hogy instant gond lenne...
-
Downsampling
senior tag
válasz
Patice
üzenetére
Köszönöm a választ. Hát akkor ezt egyelőre benéztem... Közben már jön még egy Barracuda, így most két 8 TB-s ilyen lesz a NAS-ban. Meglátom, hogy miként muzsikálnak majd a gyorsabb procival és a 18 GB RAM-mal, aztán ha nagyon idegesítő lesz, idővel cserélem őket.
A bosszantó az, hogy csak pár font különbség volt az IronWolf és a Barracuda között, de ezt már csak azután vettem észre, hogy az első pár rendelése után vissza kellett küldenem egy darabot.
-
válasz
Downsampling
üzenetére
SMR = átlapolasos technológiát használ az adatok lemezre írásához, emiatt több idő kell neki, lassabb a válaszideje (miliszekundumokról beszélünk)
CMR = hagyományos adatrögzítést használ.
Az SMR a válaszideje miatt nem alkalmas CMR-ek között RAID tömbbe, mert a vezérlés az alacsony válaszidő miatt kidobhatja hibásként.
Alap kötetként szerintem nem vészes.
Saját véleményem csak, hogy SMR-t NAS-ban nem használnék, volt külső backupnak is, működött, de nekem már túl lassú volt. -
válasz
cidalain
üzenetére
Nekem egy UPS 500-as van beállítva egy Terramaster F5-221-re és tudja a leállást a nas. Usb-n is meg a táp is rá van dugva a szünetmentesre. Majd a nas beállításában meg van adva hogy mikor álljon le.
De a kérdésedre a válasz az az, hogy igen tudsz adni neki 5 percet ha kell. Most nekem majd egy 1U magas szünetmentest kell majd az új szerverrel Terramaster U4-500-al összehoznom a hétvégén.
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Ha berakok egy SSD-t egy külön kötetnek, és arra rakom a Virtuális gépet, akkor elvileg fájlműveleteknél lesz érezhető sebességbeli előre lépés? DS918+ 16GB Ram -
Dzsekó
addikt
válasz
Downsampling
üzenetére
-
-
Downsampling
senior tag
válasz
Patice
üzenetére
Az tiszta, hogy RAID-be nem oké, de valszeg két külön kötet lenne mindenképp (backup-nak, biztonsági mentésnek valszeg beállítom a régi NAS-t, nem fog napi és heti szinten sem nagy adamennyiség változni)
De mi az a SMR és CMR?
Köszi!
(ja és amúgy újak, tehát 2025-ös verziók, ha ez számít) -
cidalain
veterán
Voltam UPS topicban de nem lettem okosabb.
Syno 223j nashoz szeretnék szünetmentest. Ez, plusz max a szolgáltatói modem lenne rajta.
Tudok-e olyat, hogyha elmegy az áram, és az UPS akkus üzemről megy, akkor mondjuk 5 perc akkus üzem után a Nas kezdje el a shutdown processt? Ebben a részben nem nagyon kaptam segítséget az UPS topicban.
Ha lehet ilyet, akkor higy megy át az infó a NAS-ba, hogy elment az áram? Ha van az UPS-en usb aljzat, azt kellene összekötni a NAS-sal, és úgy?
Milyen alap UPS ami tudná ezt a funkciót? -
válasz
Downsampling
üzenetére
A Barracuda nem mind SMR-es?
IronWolf meg CMR, ezeket nem jó keverni..
Alap kötetlént OK, de SHR-be, RAID-be nem. -
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Mennyire gáz, ha az új (a héten jött meg) DS224+-ba nem két egyforma HDD-t teszek?
Rendeltem két Barracudát (itt Skóciában rohadt drágák a HDD-k), azokkal korábban sem volt bajom, de az egyiket vissza kellett küldenem, mert rossz volt. Az eladónak nincs másik ilyen, illetve nem igazán találok újból. Viszont van nagyon picivel többért IronWolf.
Mindkettő 8 TB-os lenne.
Köszi!
-
Sanyi.mTs
addikt
Használja még valaki úgy a dowload station-t (DS), hogy adott mappát figyel és ha belekerül egy .torrent fájl, akkor elkezdi a DS letölteni azt?
A gondom, hogy a beolvasott fájlokat normál körülmények között átnevezi .torrent.loaded kiterjesztésre. Viszont néha megmarad egy .torrent fájl is, ami 0 kB. Ez akkor okoz gondot, ha a DS valamiért újraindul, mert akkor ezeket a 0kB-os torrent fájlokat is megpróbálja újra beolvasni, de sikertelenül és hibás sorként jelenik meg a DS-ben.
Más is tapasztal hasonlót? mi lehet a gond?
-
nrbx
tag
Hello, van egy kulso meghajtom csatlakoztatva esata porton a NAS-ra, erre a meghajtora keszitek HyperBackup-pal biztonsagi masolatot, a feladat beallitasainal van ilyen opcio: "A biztonsagi mentesi feladat sikeres befejezese utan tavolitsa el a kulso celeszkozt". Arra is van lehetoseg, hogy automatikusan felcsatolja a rendszer (DSM 7.2) majd a kovetkezo futtataskor az esata kulso meghajtot?
-
blakey
titán
-
csomi1977
aktív tag
használja valaki az UPS Power Monitor appot? normális,hogy nem fogadja el a 10.0.0.0 ip címeket ?
-
Dzsekó
addikt
válasz
hódmaci
üzenetére
Én azt csinálnám, hogy két basic kötet. Majd a 2TB-oson két megosztott mappát hoznék létre. Az egyik, amit menteni szeretnék az 1TB-osra. Ezt beállítanám rsync-el hogy éjjelente 1x szinkronizálja át a másik 1TB-os kötetre. A másik megosztott mappába egyebeket lehet tenni, ami nem olyan fontos. Így lesz 3TB tárhelye és a napi szinkronizáció is megoldott.
-
hódmaci
senior tag
válasz
Intelligencs
üzenetére
Én is így gondoltam a kötetet.
Amennyiben jól tudom 33eFt+posta+ 1darab 2Tb hdd.
Én is elleneztem, de mint kiderült vásárlás után kérdezett.
A reg. infót átadom neki.
Köszönöm. -
huan
őstag
Köszönöm szépen!
Ez volt a baj: nem létező megosztott mappa esetén kb. 2mp
ugyanis a nasip\ után a mappa látható neve kell (usbshare2), én meg megszokásból a mappa-jobbklikk-tulajdonságoknál lévő nevet másoltam (/volumeUSB2/usbshare)...NOK:
\\192.168.1.119\volumeUSB2\usbshare
OK:
\\192.168.1.119\usbshare2
-
IRO21
senior tag
válasz
smallmer
üzenetére
"...a 4K transzkódolás az menni fog vagy abban is van valami korlátozás?"
A hardveres transzkódolás hivatalosan nem megy egyik új Intelesen sem (a BeeStation Plust kivéve, arra reklámozzák is a Plexet), mert hiányzik hozzá a GPU driver.
(Létezik rá nem hivatalos bütykölés.)Szoftveresen a Plex tesztjei szerint nem túl magas bitrátájú full HD-ig jó:
Plex NAS Compatibility - Google Táblázatok -
IRO21
senior tag
Persze, a cél NAS-on át kell engedni a tűzfalon az SMB-t!
Csináltam néhány tesztet, hogy nálam mennyi idő után jelenik meg az általad bemásolt hibaüzenet:
- rossz ip cím (nem elérhető host) esetén kb. 35mp
- tűzfallal tiltás esetén kb. 60mp
- nem létező megosztott mappa esetén kb. 2mp
- kikapcsolt SMB esetén szinte azonnalEbből esetleg tudsz következtetni rá, hogy nálad mi lehet a gond.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Intelligencs
üzenetére
Bizony. Én tegnap a 215j-nél tapasztaltam meg, hogy a feleségemmel két telefonról próbáltunk zenét hallgatni (belső hálón) Flac-ből, tehát nem túl durva bitrátás filmnézésről volt szó, és nagyon akadozva ment, az egyes számok betöltése előtt kb 30-60 másodperc telt el. Nem véletlenül jön már az új, 224+. Ahogy nézem, itt Skóciában még a 251j talán valamennyire eladható, 50-60 fontért talán, merevlemezekkel esetleg 90-ért. De sajnos kínlódás már mindenben. Szerintem inkább marad valami backup-nak.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Most, hogy a 7.3-as verzióban úgy tűnik, hogy fel fogja oldani a Syno a háttértár korlátozást ismét elgondolkodtam, hogy az építés helyett egy 425+-t vásárolnék.
Most hogy áll a dolog? Ez tényleg igaz? van bármi információ erről? + a 4K transzkódolás az menni fog vagy abban is van valami korlátozás?
-
válasz
hódmaci
üzenetére
Mennyiért vette a 213j-t? 12 éves modell, már újkorában is gyenge volt, ez szerintem ma már kb. a használhatatlanul lassú kategória. Nekem még ingyen sem kéne. Sajnálom, ha ezzel kezdi az ismerkedést a NAS-ok világával. Csalódott lesz, hogy ez milyen rossz.
Ha tükrözi, akkor összesen csak 1T helye lesz. Azt javaslom, hogy inkább BASIC kötetként vegye fel őket, és akkor lesz 3T helye. A fontos adatokat kézzel is átmásolhatja a két kötet között, vagy menthet külső lemezre.
Ha a NAS-ból indít új regisztrációt, akkor az a meglévő regisztrációt akkor is kiüti, ha az eladó elfelejtette eltávolítani a saját synology accountja alól az eszközt. Fontos, ez csak akkor működik ha a NAS-ból indítja ezt a műveletet! Ha a synology account alól, akkor szólni fog, hogy másnál ez még regisztrálva van.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm vásárolt egy ds213j nast.
Van 2 hdd amit bele tud helyezni.
Egy 2Tb ès egy 1Tb
Mit tanácsoltok bele tegye mindketőt, ha igen akkor milyen felállásban?
Én azt mondtam neki a 2tb legyen minden az 1tb pedig több adattárolás. Ő mindkettőt tükrözve akarja biztonság miatt. Az úgy csak 1Tb ha jól gondolom.
Illetve mivel használtan vette a regisztrációnál (pl távoli elérés a photos miatt) nem lehet gond ha más email címmel reszgisztrálták már a készüléket?
Ha igen akkor van valami megoldás rá? -
Sketch001
junior tag
válasz
szuper94
üzenetére
nincs bekapcsova a szemetesláda a mappában? Az alapból engedélyezve van a megosztásnál - vezérlőpult- megosztott mappában ez utólag is kapcsolható, és ha törölsz akkor oda helyezi át.
B lehetőség, hogy a download station-nel töltött anyagot töröltél, de a torrent aktív még az appban, így azt nem fogja törölni valójában.
C lehetőség, hogy lassú a rendszer, ilyenkor eltelik jópár perc amire szép lassan elkezd felszabadulni a hely. Simán lehet hogy akár egy órát is elszöszöl amire látható az összes szabad terület végül.
-
szuper94
tag
Sziasztok.
Letöröltem közel 3TB adatot a nas meghajtómról de a felhasználható lemezterület nem változott, miért? -
huan
őstag
Sziasztok,
Az itthoni egyik nas-nál csatolni szeretnék egy másik itthoni nas mappáját, de sehogy nem jön össze:
Mit kell még beállítani, hogy használhassam a második nason az első megosztott mappáját?
Köszi -
Oldmobil
aktív tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Szia, én a 224+-ba CT16G4SFD824A modult tettem, tökéletesen működik, de olvass utána, vannak más kompatibilis modulok is, de volt amihez írták, hogy nem megy.
-
-
válasz
Downsampling
üzenetére
Az egy jó gép, hosszú távon ki fog tudni szolgálni.
A régi megosztásait csak föl kell csatolnod, miután beállítottad az újat és egymás között el tudják intézni az adatmozgatást.
-
burgatshow
veterán
válasz
Downsampling
üzenetére
Az SMB iras/olvasas sokkal inkabb lesz HDD korlatos mint szoftver.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Patice
üzenetére
Na, tegnap végül egy DS224+-t vettem, átszámolva kb. olyan 120 ezer forintért (250 font).
Sejtésem szerint még garanciális, amazon vásárlás volt korábban.
Ugye azt is jól sejtem, hogy akkor ez egy jobb, újabb NAS a DS718+ és a DS220+-hoz képest?
A legkevesebb leírást erről találom, a Synology oldalán az SMB olvasás és írás sincs fent, de remélem legalább annyit tud, mint a DS220+.
Rendeltem hozzá két 8 TB-os HDD-t is, szóval mehet majd a DS215j-ről az áttelepülés, a következő hét közepétől...
Nekem nincs szükségem a hardveres vagy szoftveres dekódolásra (sem a TV, sem a Dune 4k Pro Plus nem igényli, mindkettő millió formátumot kezel és elég gyorsak is), ez esetleg akkor merülhet majd késöbb fel, ha működik a távoli elérés, és egy nem saját eszközről és/vagy mondjuk telefonról, tabletről szeretnék valamit nézni mobilnettel.
Korábban próbáltam a PLEX-et, de ugye a DS215j már eleve gyenge volt hozzá. Viszont nem is igazán van szükségem PLEX-re, a lejátszóim majd' minden funkciót megoldanak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Azonnali informatikai kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 9th Gen 256GB, Wi-Fi+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
De a kérdésedre a válasz az az, hogy igen tudsz adni neki 5 percet ha kell.

a köv hét közepén érkeznek)