Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
Ott nincs hercehurca a codecek miatt. A video station amiatt zárt be, mert rengetegbe került a liszenszdíj, nem volt rentábilis.
Lewisfm: emiatt használom a Jellyfint. Még mindenre föl tudtam varázsolni, még 1x sem volt bajom, hogy a 923+ nem tud transzkódolni, a plex teljes funkcionalitását élvezem, ingyen.
-
dulifi
csendes tag
Sziasztok!
Synology ds220+ 6gb ram és 2x4tb hdd-vel képes a következőket zökkenőmentesen futtatni?
- 3db 1520p RTSP kamera 0-24 rögzítése 2 hét visszanézhetőséggel
- home assistant futtatása bridge homemal (homebridge) 0-24
- havonta 1-2-szer letölteni pl. torrentet -
Sziasztok!
Van az audio station-nek ingyenes alternatívája, amihez van android app és könyvtárakat is tudja listázni?
Semmi bajom az audio station-nel, csak ha esetleg a video station sorsára jut, akkor már legyen kész, bejáratott megoldásom rá.
Köszönöm
-
-
Rozsa
csendes tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Sajnos ez nem segít. Először a pgsql-adapter.service állt le és nem indult újra, de ezt sikerült megoldani a következő képpen és újraindult.
login SSH, then "sudo -i" to get root access.
Make a backup with: "mv /volume2/@database/pgsql /volume2/@database/pgsql-bk" Then create the folder: "mkdir /volume2/@database/pgsql"
Change the rights: "chown postgres.postgres /volume2/@database/pgsql"
Then you can start the pgsql: "systemctl start pgsql-adapter.service"A sima mail server indul, de a mailplust nem tudom újratelepíteni se.
Nem szeretném az egész rendszert újrahúzni, 8 diskes
-
-
Gardaai
senior tag
Beraktam a 423+-ba az egyik M.2 slotba egy SSD-t, amire megokosítva létrehoztam Storage Pool-t majd egy volume(4)-t.
Container Manager-t szeretném átrakni, viszont egy hibába futok amikor indítanám a korábbi projekteket: [kép]
Amit csináltam:
1.) @docker mappáról csináltam egy másolatot volume4-re, ahova rakom a Container Manager-t.
2.) Container Manager törlése volume3-ról (másképpen a DSM7 nem engedi már áthelyezni a Shared Folder-t)
3.) Shared Folder áthelyezése Control Panel-en.
4.) Container Manager telepítése volume4-re.
Simán elindul, de migrálni akarja a Container-eket és a Projects fül is üres.Mit hagyok ki? Egyébként 12 projekt volt, tehát eltűnt pár darab. Voltak valahol valamik amiket még mentenem kellett volna, hogy felismerje a korábbi állapotot?
Tudom hogy újra be lehet tallózni mindent és felépíteni az egészet, de érdekelne kicsit mélyebben, hogy mit/hova ment, mert azért elég körülményes egyesével minden projektet felépíteni ahol van mondjuk 30-40 project is. -
Sziasztok,
Új vagyok a nasok világában, van egy ds218+, két hdd, minden szép és jó, de még tanulgatom. Download Station-t próbálgatom lassan egy hete, kicsit lassabb mint docker/qbittorrent, de vállalható lenne, viszont azt veszem észre, hogy a legtöbb torrentnél több a hátravan idő, mint 48 óra. Ez mitől lehet? 3 frissen letöltött torrentnél 48 helyett most 57, 61 és 64 órát ír az ncore. RSS-ből adtam hozzá mindhármat, egyszerre.
Hallottam hogy bizonyos torrent kliensek rosszul jelentenek, de ez azért kicsit túlzásnak tűnik.
A letöltött adat mérete megegyezik a torrentnél megadottal, tehát nem töltött le pluszba semmit elvileg.
Illetve van valami ajánlott basic ups ami elég arra hogy lekapcsolja a nas-t ha kimegy az áram, illetve vissza ha minden ok? Sokat nem szeretnék rá költeni.
-
Rozsa
csendes tag
Sziasztok!
Áramkimaradás után a NAS felállt, de a MailPlus szerver és kliens is hibát jelez. A javításra kattintva újra telepítené, de a telepítés is leáll azzal az üzenettel, hogy a telepítés nem sikerült. Van valakinek ötlete? Köszönőm! -
DigitXT
félisten
válasz
Virag.h
üzenetére
És ezt miből gondolod? Nem az terhelés a HDD-nek, hogy nagy sebességgel ír, olvas, épp ellenkezőleg, éppen attól lehet lassú az átvitel, hogy nagyon sok helyről ír/olvas (seek-el). Namost a torrent az pont egy ilyen felhasználás, szóval ezt a terhelés dolgot gondold át...
Leginkább onnan lehet tudni, hogy gyilkolva van, hogy darál, mint állat. Az éppen annak a hangja, hogy újra (és újra, és újra...) pozícionálja a fejet, ami időveszteség, ráadásul alá is kell forognia a megfelelő szektornak, ami pláne... Akkor lesz 100 MB/s fölött az átvitel, ha szépen szekvenciálisan tud olvasni pl. nagy fájlt olvas, ami nincs széttöredezve: én biztos nem futtatnék torrenteket, amikor éppen bővíteni akarom a csillió TB háttértáramat.
(Sajnos a HDD-k felépítésükből adódóan nemigen brillíroznak a párhuzamos feladatokkal. Mondjuk menne egy hosszabb másolás önmagában 5 perc alatt, egy másik 10 perces: ha egyszerre indítod őket, gondolván, hogy ezzel időt spórolsz, a végeredmény rosszabb lesz 15 percnél, mert ilyen a fizika. Persze a gyorsítótárak, az NCQ, meg minden segít ezen, ám attól még a probléma valós, így a HDD terhelését nem az átviteli sebességből tudod meg.) -
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h
üzenetére
Csak egy apró de hasznos infó :
Ha a billentyűzeten megnyomod a "Print Screen" gombot egyszer....aztán megnyitod a Paint nevű windows alkalmazást és kattintasz a "Beillesztés" parancsra...akkor szépen berakja a képet.
Ezt követően lehet kijelölni majd körbevágni a kívánt részt vele.
Ha megvagy mehet a mentés másként .jpg formátumban.
Ezután azt a képet ide szépen be tudod illeszteni és kicsit jobban kivehető mint a telefonnal lőtt , ferde képek.
Íme a példa képem :
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- HP Thunderbolt 4 kábel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Köszi!