Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok . Jelenleg 4 db WD RED 8TB merevlemezem van DS423+-ban. Gondoltam kettőt lecserélek Synology HAT3310 16 TB-ra . Ez működőképes elgondolás ?
-
válasz
Zwodkassy
üzenetére
A TP-Link Omada egy SDN rendszer, egy központi felületen tudod egyszerre állítani az eszközeidet, nem csak switch, hanem AP, router (gateway) is összefogható és konfigolható egy felületen.
A vezérlés futhat egy dedikált eszközön, ez a hardveres kontroller, lehet szoftveres is, amit saját magad futtatsz, pl. Syno NAS-on Dockerben, Container Managerben, meg lehet felhős is, ez a TP-Linknél ingyenes, csak regisztrálni kell hozzá.
Az Omadás eszközöknek van webes konfig felületük is, ha egymagában használja valaki, ha Omadába integrált az eszköz, akkor a korábbi konfig felülíródik és az Omada vezérlő veszi át az irányítást.
A vezérlés mehet mobilos kliensről is, kényelmes dolog, használom.
Sziszi-fuszi: köszi a linket, lehet rárepülök. Pont gondolkodtam ezen.
-
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Tp-Link-nél ez az Omada csak egy termékcsoport márka név, vagy van egyéb hozadéka is?
Gondolok itt arra, hogy nincs sziget üzemű beállítás, kezelhetőség, csak valami központi programmal, app segítségével, netán felhő alapú megoldás. -
gabor_b
tag
Sziasztok.
Segítséget, vagy ötleteket kérnék a problémámhoz.
DSM 6.2.4 rendszert használok.
A Photo Station-ben az albumokban csak a videókat látom.
Fáj kezelőben látom a fotókat. Az az ott vannak, de valamiért a photo station-ben nem látom.
Már sok mindent kipróbáltam: indexelés, jogosultságokkal való babrálás.
Egyszerűen nem jövök rá, hogy mi lehet a probléma.Nektek van ötletetek?
-
sziszi-fuszi
senior tag
-
Magnat
veterán
válasz
makoss
üzenetére
Managelhető switch kb annyit tesz, h tudsz vlanokat kialakítani, illetve a hálózati portjait monitorozni, poe-t kapcsolni ha poe kées, link aggregationt több port között, ilyesmik ... de egy nem managelhető switchet is lehet használni a leggtöbbször out of the box úgy, mint egy managelhetőt, persze ez típusfüggő ... de ha default minden port fel van kapőcsolva és azonos vlanban vannak akkor mindenféle hozzányúlás nélkül kb úgy fog működni mint egy unmanaged.
A port fowardnak viszont nincs köze a switchez, főleg egy L2 switchenz nincs amilyen az otthoni eszközök nagyon nagy %-a, mert ők egy réteggel lejjebb dolgoznak, nem kezelnek ip réteget.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
makoss
üzenetére
Egy sima mezei nem menedzselhető switch is tökéletes.
Ekkor a port forwardot és hasonló más funkciókat a routerben kell beállítani.Ha már most van beáálítva Portforward....és rákötsz egy sima switch-et, akkor a routerhez sem kell hozzányúlni.
Kb mint egy usb-hub.....amibe több dolgot bedugsz ( egér, bill. ) és megy simán....mintha a PC-be dugtad volna. -
makoss
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
A bedugod és működik oké, mert a 108 M2 is olyan elvileg, de a 108-nál ha Portot, Port forwardingot szeretnék állítani, nem lehet majd? Vagy hogy megy?
Ha előbb lesz beállítva a Port, és később vennék egy Switchet akkor újra kell állítani mindent?
-
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Ezek a nem menedzselhető 2,5 gigás switchek a TP-Linknél.
A DS105 pedig már Omada vezérléses, na az most kb. sehol nem kapható. -
boborján2
senior tag
A nagyobb videókat először konvertálja a photos és utána tölti fel. Legalábbis nekem ez a tippem mert pc-n is így van. Visszanézéskor van egy eredeti minőség meg egy alacsony minőség. Ha jól tudom a nas csak akkor csinálja meg ezt satát maga, ha pl. fájlkezelővel rakod be a videót ,ilyenkor is el kell készíteni az alacsony minőséget is és kivel nincs más kénytelen konvertálni.
Kipróbáltam ,ha háttérbe teszem és böngészek, akkor sem áll le,közben halad. Feltételezem ha megnyitnék még mellé 5 appot ,akkor lehet elengedné az android elég agresszív memória kezelése miatt.
Ha viszont megszakad a net akkor újra kezdi.
Egyébként a google drive sem egy matyóhimzés, tud az is érthetetlen hülyeségeket csinálni, igaz elég ritkán.Visszatérve ,ugyanez van ha chatgpt-vel beszélgetek, ha hamar visszaváltok megy tovább , ha sokat vagyok más appban és visszatérek ,akkor újra betölti és manuálisan kell kikeresni a beszélgetést és visszatölteni.
Nem vágom ez mire jó ,mert ebben a telóban is asszem 6 vagy 8 gb ram van, fele sem telt még be soha. Köszi android
-
Alc
tag
válasz
boborján2
üzenetére
Akkor kipróbálom azt is.
Itt a másik gyönyörű programjuk is, a "Photos"
[link]
Most kérdem én, mi az anyjáért kell újrakezdeni a feltöltést ha valamiért nem sikerül neki? Miért nem folytatja onnan, ahol abbahagyta? Amúgy volt közben, gyorsítótár ürítés, program eltávolítás, újra feltelepítés, a router itt van 4 méterre, és van internet is rendesen, csak ez a félkegyelmű alkalmazás ilyen.
És persze nem sikerül neki feltölteni. Néha továbbugrik és feltölt egy képet közben, az ilyen nagyobb videókon meg csak dolgozik, 1000x megpróbálja feltölteni, aztán vagy sikerül, vagy nem. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
makoss
üzenetére
TP-Link TL-SG105-M2
Vásárolni pedig itt lehet.
Van 8 portos verzió is: TL-SG108-M2
Vásárolni itt lehet.
Csak drágább mint a kínai. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Pedig a magyar honlap szerint van! TP-Link TL-SG105-M2
Vásárolni pedig itt lehet.
Van 8 portos verzió is: TL-SG108-M2
Vásárolni itt lehet.Csak nagyságrenddel drágább mint a kínai.
-
Alc
tag
Szia!
Egy rakás szar a Drive programjuk! És nem azért, mert nem állítja be a felhasználó rendesen!
Ma jöttem haza egy 3 hetes nyaralásról. Biztos ami biztos alapon, mondom hátha megdöglik a memóriakártya, csináljunk minden nap egy mentést róla (cr3, jpg, mp4 fájlok). Én naív úgy gondoltam, fényképezőgép, kártya ki, kártyaolvasóba bele, az bele a telefonba, az adott napi képeket a telefonon egy mappába belemásoltam, majd azt a Drive "feltöltötte" a NAS-ra.
Elindítottam a Drive-ot, rányomtam a szinkronizálásra/feltöltésre, és hagytam dolgozni.
Másnap reggel, még jó hogy ránéztem a képek/videók számára, mind a két helyen. Random hiányoztak képek/videók is a NAS-on! Semmi hibaüzenet nem volt, vagy akármi, hogy ezt-azt nem tudta bármi miatt is feltölteni. Próbálkoztam még egyszer vele, de akkor is úgyanúgy, volt hogy egy videónál ment, aztán gondolt egyet és tovább lépett a következő fájlra. Vicc az egész.
Felidegesített, és befizettem Google Drive 2Tb-ra, amit most meg majd lemondok. Az persze szépen működött, az se érdekelte ha közben kinyomtam a wifit, rögtön írta hogy várakozás, amit visszakapcsoltam, már ment is tovább a feltöltés. A több Gb-os videók se érdekelték, rendben feltöltötte őket.
Jó hogy van ez a Synology Drive, végülis csak arra nem lehet normálisan használni amire az ember szeretné. Szóval az hogy otthon látszólag rendben működik, az nem jelenti azt hogy távolról is jó lesz, ahol pl. nincs stabil net, vagy bármi.
Szóval engem is érdekelne, hogy van valami értelmes alternatívája, ami hozza nagyjából azt amit pl. a Google Drivenál említettem (kezelje rendesen ha éppen nincs net egy pillanatra vagy ilyesmi)?
Photos nem jó, mert néha más fájlokat is szeretnék feltölteni! -
Steady74
addikt
válasz
AiRLAC
üzenetére
Igen, tud hálózati mappát, viszont feleségem céges HO gépére nem engednek semmilyen eszközt vagy külső mappát csatolni, így az kiesett. Megnézem este amit küldtél. Mennyire terheli egyébként a megadott gmail fiókot ha beállítom így szkennelésre? Vagy jobb egy dedikált külön fiók, ami csak erre lenne? Köszi
-
IRO21
senior tag
-
huan
őstag
válasz
boborján2
üzenetére
A HSTS-t engedélyezd sztem, valamint a Custom headert is állítsd be.
-
boborján2
senior tag
válasz
Magnat
üzenetére
Most már műküdik, noip oldalán a wildcard nem volt bebipálva.
Viszont most már csak a cert nem megy.
A böngésző hisztizik az aldomainra.Pedig az SSL menüben ott van hogy beleveszi az aldomaint is és a beállításaiban is ottvan hogy a cert-hez hozzárendelt hozzárendelt sajat.ddns.net lets enc. tanúsítványt használja.
-
csomi1977
aktív tag
Valakinek van arról tapasztalata, hogy DS423+-ba mekkora a max kapacitású WD HDD amit bele lehet rakni ? A Synology honlapján max 14-et írnak . annál nagyobb nem megy benne ?
-
boborján2
senior tag
A fordított proxy beállításnál mit rontok el?
a ddns névre a lets enc, létrehozva , proxy nélkül tesztelve , működik
routeren a 443 port beengedve a nas felé
tűzfalban 443 port átengedve , egyébként kikapcsolt tűzfallal sem megy.
localhost mező nas belső ip-re átírva ugyanúgy nem megy
vezárlőpult - biztonság - tanusitvány alatt megjeneki a valami.sajatddnsnev.net , ez sem lehet gond.
belső hálón , nasip:5622 működikerdmény a böngészőben ---> valami.sajatddnsnev.ddns.net , webhely nem elérhető, mint ha nem is létezne.
-
válasz
Steady74
üzenetére
Ha van pl. gmail fiókod akkor be tudod azt állítani ott és azon keresztül tud küldeni.
Ez nem Synology specifikus.https://support.google.com/accounts/answer/185833?hl=hu
A screenshotot elnézve tud hálózati mappába is szkennelni, na az pl. mehet a Synology-ra.
-
*H*
aktív tag
-
Borisz76
nagyúr
válasz
makoss
üzenetére
[https://www.tp-link.com/hu/home-networking/soho-switch/]
A magyar honlap szerint nincs megfelelője.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76
üzenetére
Amúgy manapság nem megugorhatatlan a 2.5 GBit-es belső háló.
Kell egy NAS , ami tudja. Pl. : [DS225+] vagy [2 fiókos Qnap-ok]
Kell egy Switch.
Lehet menedzselhető ( drágább ) vagy a "buta" Plug & Play :
Lehet külföldről : [link]
Lehet itt a hardver aprón is venni : [link]
Ezekután a szolgáltató által adott eszközt Cat6 kábellel rákötöd a switch-re.....majd a switch-ből egy cat6 kábel a NAS-ba tovább.
Persze kell egy PC is , amiben ilyen 2.5 GBit-es hálókártya van és azt is a switch-re kötöd.
Ha rendes wifi-t akarsz, akkor pedig külön AP , Acces Point kell....vagy ilyen üzemmódba állított router.
És a lényeg, hogy minimum AC-s legyen de inkább AX képességű.
Ekkor wifi-n is át lehet lépni a Gigabites sebességet !
Természetesen csak HA a kliens ( telefon , tablet ) tudja a szabványt.
De pl . : a hálózati nyomtatók és a TV-k !!!! , igen a TV-k is jelenleg nem , hogy 2.5 GBit-el szereltek de még csak nem is 1 Gigabites csati van rajtuk....hanem a jó 20 éves FAST ETHERNET azaz a 10/100-s sebességet ( 10-11 MB/s ) tudják csak.
Nyomtatóknál okés.....de a Tv esetében azért lehetne már feljebb lépni. ( De ez csak egy kis kitérő....igazából nem lényeges. )
Ennek hiányában marad a wifi-s csatlakozás a már fentebb írt AC-s vagy AX-s 5 GHz-es sávon. -
Borisz76
nagyúr
-
Steady74
addikt
Segítséget kérek. DS920+ NAS van a hálózatban, érkezett egy HP Laserjet nyomtató ADF-es szkennerrel. A családban itthon mindenki gmail fiókot használ, böngészőből vagy telefonról belépve. Ahhoz, hogy email-ben el tudja küldeni a nyomtató a beszkennelt dokumentumokat, SMTP levelező szervert kellene beállítanom.
1. Ezt beállítom, gondolom a csomagkezelési központból telepítem a megfelelő alkalmazást. Melyik lenne az?
2. Milyen beállításokat kell megadnom, hogy ha a cél a fenti?
3. Van-e egyéb dolgom még ezután?Köszönöm.
-
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Van-e valami jó alternatíva a Synology Drive Android appra?
Problémám: Jelenleg 4 GB szabad helyem van a telón 256 GB-ból, emiatt azt terveztem, hogy minden este feltöltöm az új fájlokat a NAS-ra, amiket soha nem törlök le onnan, így a telón felszabadul a hely.
Tegnap átálltam a NAS-ban HDD-ről SSD-re, visszaállítottam mindent Hyper Backuppal, majd azt vettem észre, hogy a Synology Drive újra elkezdett mindent feltölteni, ahelyett, hogy csak leellenőrizte volna a fájlokat.
Volt olyan mappa is, amit kompletten ki is pucolt előtte.
Az app jól van beállítva, csak feltöltés móddal, sőt felülírás helyett átnevez, de ígyis szarul működik.
Egy olyan appra lenne szükségem, ami képes erre:
- Van 2 mappa, az egyik a telefonon a másik a NAS-on.
- A telefonról minden nap (mondjuk éjjel) ütemezetten feltölti a mappában létrehozott új fájlokat,
- Feltöltés előtt megnézni, hogy létezik-e már az adott fájl.
- A már a NAS-on lévő fájlokhoz NEM NYÚL HOZZÁ (ez a legfontosabb).
FolderSync? Syncthing? Melyiket ajánlanátok?
Köszönöm! -
poirot
őstag
Van az Androidos telóm, rajta a DS file.apk. Bármikor be tudok jelentkezni a NAS-omra, viszont a photo backup hol müködik hol nem. Miért lehet ez? Köszönöm a válaszokat.
-
Gombinyó
őstag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Rettentő lassan tölt be a DSM a login után. A storage managerig kb el se jutsz. A szolgáltatások, VM-ek nem futnak. Nekem ezek voltak a tünetek mikor feladta az egyik cache SSD. Gyakorlatilag le se tudtam ellenőrizni mi a gond csak elkezdtem kivenni az SSd-ket. Az egyikkel elindult a rendszer és akkor gyorsan töröltem is a cache tömböt, azóta gond nélkül megy a rendszer. Túl nagy lassulást nem érzek egyébként a működésben a cache tömb nélkül se. Még egyszer nem raknék bele ssd-t dram cache nélkül.
-
zsamiatt
őstag
az egyik 4 éves a másik kb 6 hónapos. Ráadásul két külön gyártó emlékeim szerint.Az egyik 4 éves halt meg és akor lett beletéve új. Szóval ez a kettő együtt statisztikailag gyakorlatilag 0.
Aszem az egyik kingston a másik meg crucal. Mit értesz azon, hogy belassult? Ezt hogy vette észre? -
Sanya
nagyúr
válasz
zsamiatt
üzenetére
1.: update 4 nem hozott olyan frissítést, ami orvosolhatna ilyen hibát.
2.: ha írási cache-nek volt beállítva, egyforma méretű SSD volt, akkor előfordulhat, hogy annyi írás történt mindkettőre, egyszerre ( ha gyorsítótár, akkor egyszerre használja a rendszert a kettő) és akár egyszerre is pukkanhatnak el.
Kérdés, hogy tényleg elpukkant-e? Öcsémnek csak belassult és kidobta a rendszer mindkettőt, bár neki csak olvasási cache volt és intel optane memória (ott FW frissítés megoldotta, az SSD firmware frissítése)
Szóval a rövid válasz: nem tudom. -
zsamiatt
őstag
Adott egy 1520+. Ma belépve a partnerhez azt látjuk, hogy az SSD gyorsítótár megállt de úgy, hogy mind két SSD el is tűnt a rendszerből. Látott már valaki ilyet? Mert az, hogy egy SSD tönkremegy oké volt már, de hogy egyszerre mind a kettő....
7.2.2.-72806 update 3 fut még a rendszeren -
makoss
veterán
válasz
ssgt1981
üzenetére
Nekem DS 225+ kellene, értesüléseim szerint a WD egyik fajtáját kezeli a 225, ha annál megy, menni fog a 725-tel is.
Az infó egy számítástechnikai boltból van, ahová már több éve járok
Annyit is mondtak, hogy valószínű frissíteni fogják a kompatibilitási listát a Synologynál -
ssgt1981
senior tag
A 723 miben különbözik a 725-től?
-
ssgt1981
senior tag
Gondolkozom egy ds725+ vásárlásán. Leírás szerint csak synology hadd-vél kompatibilis. Ez valós információ, illetve ez a megkötés vonatkozik az nvme meghajtóra is? Az nvme meghajtó milyen szerepet játszik, érdemes ezt egyáltalán venni bele?
-
Magnat
veterán
válasz
smallmer
üzenetére
SZia,
vegyél egy olyan gépet amiben van legalább 16GB ram, arra mehet egy Proxmox és arra tehetsz linuxot, esetleg vmi nas szoftvert, pls OMV és akár mellé is mehet egy Windows, 8-8 gigán vidáman elvannak, aztán majd kitalálod, melyik a jobb neked.
Szerk.: Közben látom, a home szerver topikban is feldobtad, ez inkább oda való..
-
jerry311
nagyúr
válasz
smallmer
üzenetére
Torrent már régóta qbittorrent volt. Ez Windows-on is megy csak kell valami távoli elérés.
Qbittorrent-ben van webes eleres, csak be kell kapcsolni.
Ha barmit olyat akarsz, ami nem kesztermek (=Synolog vagy mas NAS), akkor arra fel kell ekszulni, hogy nem minden funkcio lesz ket kattintas, van amiert meg kell majd kuzdeni, vagy megtalalni a megfelelo software-t. Cserebe nem feltetlen lesz a Synology (vagy mas NAS) altal hasznosnak talalt funkciokra korlatozva.
-
smallmer
őstag
válasz
jerry311
üzenetére
DS Photos-t használtam eddig a fotók szinkronizálására. Azt elvileg ki lehet váltani Immich-el.
Torrent már régóta qbittorrent volt. Ez Windows-on is megy csak kell valami távoli elérés.
A kamerák rögzítettek a NAS-ra. Ezt kellene még valahogy megoldani.
Plusz ugye a Plex vagy Emby server, de ez is megy Windows-on úgy látom.Attól félek, hogy ha esetleg áttérek egy Windows gépre, akkor később lehet olyan dolog amit azon nem tudok megoldani, de NAS-on könnyen megoldható lenne.
Ti láttok bármi ilyet?A szívem azt mondja, hogy ha NAS, akkor Synology. Ha nem Synology akkor meg valami alacsony fogyasztású, de jó teljesítményű windows server gép.
-
Sanya
nagyúr
Visszavonulót fúj a Synology a merevlemezmegkötésekkel szemben:
https://www.youtube.com/watch?v=p0trQ5Sx0oY
komment szekciót fordítsd le az általad ismert nyelvre, de kb azt jelenti, hogy a felhasználó visszajelzések alapján visszahozzák a más gyártók (eleve vicces, mert ők nem gyártanak) merevlemezeit is fogják támogatni. Mindez nem fog menni egyik napról a másikra, vsz a DSM 8-tól (DSM 7.2.2 2025.12.31-ig támogatott, szóval igyekezniük kellene, mert addig már 4 hónap sincs, se egy beta, se egy új funkció, annak, meg hogy vegyünk egy túlárazott, 8 éves hardverrel ellláőtott, de kétségtelen jó komponensekből összerakott dobozt igen drágán, amiben még a 4.4-es linux kernel fut, és az elmúlt 1-2 évben csak a videostationt szerelték le, de kaptunk egy full használhatalan AI-s cuccot (amihez továbbra is előfizetés szükséges) Mailplushoz és az Office-hoz, most valami nagyot kellene villantani, hogy a következő NAS is tőlük vegyem. -
smallmer
őstag
Ha jól értesültem, akkor ez okozhat olyan problémát, hogy minden szoftverfrissítéskor újra "be kell üzemelni" az USB adaptert. Ez valós?
Lehet, hogy fura lesz amit írok, de kicsit olyan kétes érzéseim vannak vele szemben. Nem tudom miért, de mindig olyan másodhegedűsnek tűnik.
Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy nekem is valami ilyen irányba kellene elindulni.
Összerakni egy miniPC-t kis fogyasztással és arra rárakni egy Windowst és minden feladatot el tudna látni, amiket eddig csináltam. Az a kérdés leginkább, hogy milyen hátrányom lehet abból, hogy nem egy Synology-t használok, hanem egy sima Windowst.Transzkódolás miatt ez nem lesz jó sajnos, de köszönöm szépen!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF F15 FX506HE notebook - i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD nVidia RTX 3050Ti 4GB W11
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3891, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az már naaaagy