Hirdetés
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Downsampling
üzenetére
File Station-nel tudsz közvetlen másolni - már persze ha vettél az újba új lemezeket.
Hozz létre egy megosztást (pl. "mount" néven) az újon, oda csatold be a régi NAS megosztásait, majd File Station-nal el tudod a másolást indítani onnan (drag and drop vagy kijelöl, jobb klikk, másolás). -
válasz
Csabroncka
üzenetére
Teljesen mindegy a lemezek sorrendje, mdadm-ot nem érdekli.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Downsampling
üzenetére
Borisz írta, csak a lemezek sorrendjére figyelj, számozd be...
Kb. 15 perc alatt megvagy! -
Borisz76
nagyúr
válasz
Downsampling
üzenetére
Tedd át a lemezeket...azaz migráld.
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Indulna a költöztetés a régi DS215J-ről az új DS224+-ra. Mi lenne a leghatékonyabb, leggyorsabb megoldás a megosztott (pl. video, film, zene, stb.) mappák átmozgatására (pontosabban másolására)? Indítsak laptopról TC-ben egy másolást (ami ugye LAN kábelen menne, vagy közvetlenül a NAS-ról is tudok valamivel másolni egy másik NAS-ról (egy hálón vannak, of course).
Köszi!
-
ssgt1981
senior tag
Csináltam egy biztonsági mentést a rendszermeghajtóról az Active Backup for Businessel. Megtudnátok nekem azt mondani, hogy a 312GB-os C meghajtóról készített biztonsági mentés miért foglal a NAs-on 465.76GB-ot, amikor a továbbítási méret 180.9GB volt?
-
atees
őstag
Sziasztok!
böngészőből akarom elérni a NAS-t és mindig kiírja, hogy privát a kapcsolat és rá kell mennem, hogy nem megbízható, ezt ki lehet valahogy kapcsoni? -
csomi1977
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére
ok köszi
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok . Homebridge telepítse van konténerben . szükséges port nyitás a routeren ? csak mert nem találja az iPhone .
-
Borisz76
nagyúr
Szia !
Nem megy folyamatosan, kb minden nap ki van kapcsolva.
Értem én, hogy más appok is foglalnak helyet, de hol? Ha nincs a meghajtón levő mappákban, akkor hol?Előrébb lennénk ha a kérdésre válaszolnál....
( Az, hogy nem megy folyamatosan....lényegtelen. )
Tehát milyen APP-ok vannak feltelepítve ?Azt írtad korábban , hogy a Videó mappából töröltél és a Download Station-ból is töröltél.....azaz kivetted a feledatokat belőle.
Ezzel felszabadul az a tárhely , amit a DS lefoglalt....ez OK.Akkor van más olyan alkalmazásod , ami még is csak foglalja a helyet. Már csak az a kérdés....már megint...., hogy
Milyen APP-ok vannak telepítve ?
Ha bedobsz ide egy képet a telepített csomagokról, akkor előrébb leszünk....pl egy ilyet :
Mert vannak olyan APP-ok , aminek a beállításai eredményezhetik azt , amit írsz......azaz lassan de biztosan pusztítják a tárhelyet.
Például a Hyper Backup - amikor kipróbáltam - alapból 256 verziót tartott meg..... -
ssgt1981
senior tag
Érdemes feltenni a 7.3-at vagy érdemi változást nem hoz?
-
ssgt1981
senior tag
Ez szerintetek mitől lehet és mi a megoldás a problémára?
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Meg lehet oldani azt, hogy a VPN szerver log-jai a Log Center-ben is megjelenjenek?
-
boborján2
senior tag
válasz
hunace
üzenetére
Asszem írtad hogy villámcsapás volt valamikor a közelben. Simán benne van ,hogy a HDD annyi áramot kér (főként) induláskor ,amit a nas nem tud neki adni a slotban. Az SSD elmegy ennek az áramnak a töredékével. A villám és az ilyen finom elektronika nem igazán barátok ,lehet a slot2 tápéllátása zakkant meg.
HDD-t hallani ? Lemez felpörög benne tartósan? Ha igen ,akkor stornó a fenti elméletem...
-
hunace
tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Slot 2 HDD ki, majd beleraktam egy második SSD-t is, azt pöccre felismerte.
A poén kedvéért USB-n ráraktam még a Dokkolót bele pedig a HDD-t , így rögtön megjelent az USB Share-en a 4TB-s vinyó is. Olyan mintha nem menne a SSD + HDD kombóval a 2 fő slotban a Syno. SSD + SSD -vel megy, a HDD pedig USB-share-en tudom használni

-
felho001
tag
sziasztok. Találkozott valaki azzal a hibával, hogy a Time machine mentésem egyszer csak megállt. Nem tudom melyik frissítés okozott problémát Nas DS1522+ dsm 7.3.1 Mac os 26.1. Már mindent megpróbáltam de állandóan megáll ha fel van csatolva manuálisan a lemez ha nincs és ez a hibaüzenet. már töröltem a kötetet újra létrehoztam de semmi minden log mindenhol törölve de a szitu ugyan az. USB-C külső HDD-re lemegy a mentés de online nem. minden hol is nyitottam jegyet. Az apple nem kapkod a synologyt ma nyitottam, nyilván ők biztos hamarabb válaszolnak mint az apple. -
Bence_
tag
Ilyen üzit is kaptam, tök gyorsan felment.
Elérhető egy új DSM verzió, amely kritikus javításokat tartalmaz. Nyomatékosan javasoljuk a(z) DSM 7.3.1-86003 Update 1 mielőbbi telepítését az adatok biztonsága érdekében. -
kis.zsolt
aktív tag
Újabb DMS frissítés érkezett: DSM 7.3.1-86003 Update 1
-
hunace
tag
válasz
boborján2
üzenetére
Bocs, lehet félreérthető voltam. Korábban omlott össze a kötet a HDD-n egy közeli villámcsapás/áramkimaradás/túlfesz miatt. Ezután kiszedtem a HDD(ket) és át szeretnék állni SSD + HDD kombóra. Az SSD-re telepített rendszerhez akarom most az egyik HDD-t beköltöztetni. A HDD win alatt semmi hibát nem mutat, de a NAs-ba betéve nem ad életjelet.
-
hunace
tag
Sziasztok,
egy SSD volt eddig a 220+ NAS-ban, mellé akartam pöttyinteni egy HDD-t is , de akárhogy formázom (GPT ;Ext4 vagy NTFS) nem akar a fránya HDD -led felvillani. Windows alatt dockból elérhető a HDD
Mi a trükk ? -
IRO21
senior tag
Ha az egyéb logokból megvannak a korábbiak, akkor a fájlműveleteknek is közte kellene lennie!
Az nem lehet, hogy azokra korábban nem volt bekapcsolva?
Külön-külön állítható a File Station-ben, SMB/AFP/FTP beállításoknál, hogy naplózza-e a fájlműveleteket.Esetleg ha be van kapcsolva a külső syslog szerverre továbbítás, ott nézd meg!
-
-
ekkold
őstag
További lehetőség - ha össze tudsz dobni egy php scriptet (vagy megiratod chatgpt-vel). A php is be tud lépni ssh-val, és lehet vele scriptet indítani. Csak annyi kell hogy fel legyen telepítve a syno webszervere + a php. A webfelületre ki lehet tenni tetszés szerinti gombot, felirtattal ikonnal, bármivel... szükség esetén kérhet jelszót stb. , ha van dyndns és esetleg VPN is beállítva, akkor távoli elérés is könnyen megoldható.
Kicsit több munka volt, de nekem kb. másfél éve működik a saját készítésű videomegosztóm, ami bár közel se tud annyit, mint egy plex vagy emby, cserébe közel nulla (néhány %) prociterheléssel megy: [link] (ez a link csak néhány napig él) -
ssgt1981
senior tag
Tudnátok ajánlani egy Feedlyhez hasonló normális alkalmazást?
-
Sanya
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
És visszakapcsolod a gpu-t 7.3 dsm alatt
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Időről-időre feltűnök itt egy kérdéssel és most is ez lenne az.
DS425+ esetén jelenleg hogy áll a háttértár mizéria? Lehet olyan HDD-t, SSD-t használni, ami nem Synology? + SSD gyorsítótár most hogy áll?Hardveres transzkódolás Embynél, Plex-nél működik?
Hamarosan meg kell vennem a NAS-t, már nagyon tovább nem tudok várni....
-
UTIT
lelkes újonc
Köszönöm a tippet, ott néztem elsőnek!
Ez a NAS szinte alapbeállításon fut, a gondom az, hogy miért nem látom a teljes naplót a bekapcsolás óta vagy amióta elérte volna az 1 GB-os mérethatárt.
Ettől amúgy nagyon messza van, mivel 1 hónaplog kb. 30 MB, még a 3 évvel számolva is ennek most kéne karcolnia az 1 GB-ot.
Plusz a másik, hogy azok a LOG-ok, amik nem a fájlműveletekről szólnak, pl. rendszer, HDD állapot, azok évekre visszamenőleg megvannak. -
IRO21
senior tag
Anélkül, hogy teljesen érteném, hogy mit szeretnél, itt egy másik tipp: OliveTin
Ezzel egy webes felületre tudsz gombokat feltenni, amik a háttérben az általad megadott parancsokat hívják meg. A használatához nem kell bejelentkezni és mobilról is tudod nyomkodni
Natív syno appot nem láttam belőle, de dockerből telepíthető.
Attól függően, hogy milyen scriptet szeretnél futtatni vagy bemappeled a fájlt/mappát, vagy ha túl sok függősége van olyat is tud, hogy SSH-n belép a docker hostra és ott adja ki a parancsot.Ha ez sem jó, akkor specifikáld jobban az igényeidet!

-
-
UTIT
lelkes újonc
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata abban. hogy a Synology NAS-ok logolása alapból mennyi időre visszamenőleg tárolódik a fájlműveletek esetében?
Van egy kb. 3 éves RackStation 819-ünk. A beállításokban az van, hogy ha a LOG mérete elérte az 1 GB-ot, vagy a naplók száma eléri a 10 milliót, akkor kell arhiválnia. Én kb. egy hónapot látok vissza. Ennek a mérete kb 30 MB és a bejegyzések száma kb. 80.000.
Így egyik paraméter sem indokolná azt, hogy törlődjön az 1 hónapnál régebbi bejegyzés, mégsem látok többet.
Ötlet, hogy mi miatt lehet ez, vagy hogy hol vannak a régebbi bejegyzések?
Köszi a segítséget!
-
boborján2
senior tag
A napokban volt itt egy link vagy leírás wiregurad telepítéshez és konfigoláshoz, tudnátok ebben segíteni , keresővel nem találom.
-
Sanya
nagyúr
hány USB port is van egy Synology NAS-on? 
-
Gardaai
senior tag
-
válasz
Csabroncka
üzenetére
Akkor még egyszer, az "adattisztítás" vagyis a data scrub egy btrfs funkció, ami a fájlok eltárolt ellenőrzőösszegét ellenőrzi HA engedélyezted a megosztásra amikor létrehoztad. Semmiféle helyfelszabadító hatása nincsen.
-
Magnat
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Akkor nem értem mire írtad, h otthoni körenyzetben miért erőlteti

-
Csabroncka
addikt
válasz
Magnat
üzenetére
Persze, de az csak belső háló.
Most szerintem ugyan azokat az időket éljük, mint a gigabites korszak elején, hogy azok a hálózati eszközök amik tudják a 2,5 feletti sebességet eléggé zsebbenyúlósak (de már vannak). Előbb utóbb 1-2-3 év múlva úgyis leszivárog és elöntik a kommersz piacot.
-
Magnat
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Azért az smb multichannel csak bekerült a rendszerbe, nyilván pont azért, h LA nélkül, egy kliensen is ki lehessen használni a gigbit fölötti sebességet ...
-
válasz
Csabroncka
üzenetére
Ez egy állítás, amit semmi sem bizonyít (kauzalitás vs korreláció).
-
Csabroncka
addikt
válasz
AiRLAC
üzenetére
Nem félrevezető, tudom hogy normál esetben nem ez a célja. Nem erről van szó, hanem erről a bug-ról.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Távolról, interneten keresztül (akár vpn-el) el lehet indítani egy felhasználó által definiált scriptet? Nem kellene a felületre belépni, csak egy közvetlen script elérés (vagy több).
Időközönként az lenne a legegyszerűbb, ha egy parancsikonnal pl. a telefonon indíthatnék egy feladatot.
Köszi -
Sakab
senior tag
Én ugyanebben vagyok éppen, ha visszaolvasol…
Helyzetjelentés: nem tudom, hogy van-e összefüggés, de mára lefutott ez az egész lemeztisztítás, illetve az indexelés teljesen. Ha leállítom a torrentet, akkor 130 Mb/s le, 110 Mb/s fel. Torrenttel 35–38 Mb/s fel. Ezzel már együtt tudok élni, köszönöm a segítséget mindenkinek!
Úgy gondolom, ez a HDD részéről a maximum, amit ki lehet hozni. 18 TB-os SSD-re most nem szívesen váltanék a kb. kétszeres sebességnövekedésért.
Boss81: Ha most jelenleg 100–120 Mb/s-sel olvasol/írsz a gigabites LAN-on, akkor felesleges 2,5 Gb-re váltani — feltéve, ha RAID-ben vagy, vagy SSD-d van. -
válasz
Csabroncka
üzenetére
Ez félrevezető, ez nem fog helyet felszabadítani.
-
Boss81
senior tag
válasz
Magnat
üzenetére
Szia! Igen értem amit mondasz, és köszi a választ.
#99903Multibit Egy RT2600 van itthon, tehát akkor ez nem lesz jó, mivel azon csak egy van.
#99904Csabroncka Tisztában vagyok azzal amit írtál, hogy azért mert kettő csatlakozó van rajta nem lesz gyorsabb. Csak gondoltam ha megoldható, akkor miért ne, de ahogy nézem ez nem valószínű hogy összejön.
-
*H*
aktív tag
Lehet nem volt egyértelmű, hogy ,,Az adattisztítás (Data Scrubbing) nem szabadít fel helyet a Btrfs fájlrendszernél". Mivel előtte volt egy javaslat, hogy azt futtasd, azért kezdtem azzal. Tehát nem az a hiba, hogy nem végzi el a feladatát, hanem nem az a funkciója. A ,,helyfelszabadítás ütemezése" kell neked.
-
*H*
aktív tag
Az adattisztítás (Data Scrubbing) nem szabadít fel helyet a Btrfs fájlrendszernél. Az adatkonzisztenciát ellenőrzi. A törölt blokkok által foglalt helyet a tárhely globális beállításainál a helyfelszabadítás (Space Reclamation) ütemezésével lehet felszabadítani. Előtte érdemes a törölt adatokat még tartalmazó snapshot-ot, a lomtárat, hyper backup-ot is átnézni és törölni.
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
DS218+ az alany és azt vettem észre, ha törlök valamit a meghajtóról, nem szabadul fel hely. Most is töröltem a video mappából 50Gb-t (+a download station-ből is) és meg sem mozdult a tárhely.
Vezérlőpult-megosztott mappa menüben a home+photo+video mappát összeadva kijön 904Gb, amíg a widget és a tárhelyjelzés azt írja, hogy 1,32Tb a foglalt.
Lomtár csak a home-ban van engedélyezve, de amúgy ürítve és üres.Mi lehet a hiba? Hogyan kaphatok vissza ezt a cirka 400Gb elvileg foglalt de mégis üres helyet?

-
Csabroncka
addikt
válasz
Boss81
üzenetére
A sávszélesség olyan mint a locsolóslag, a láncban lévő legszűkebb keresztmetszet határozza meg a végső eredményt.
Vagyis a példádnál maradva az összes láncban lévő eszköznek támogatnia kell az adott sávszélességet.
Egyébként otthoni környezetben nem tudom miért erőltetitek, a 918+ is gigabites csatolókkal van szerelve. Az hogy két darab van rajta nem azt jelenti, hogy a routeren keresztül külső hálózatból 2x1=2 Gbit a sávszélesség.
A több port erőforrás megosztást jelent elsősorban belső hálózati forgalomban, pl 100 klienst megosztasz 50/50 arányban a két porton. -
Magnat
veterán
válasz
Boss81
üzenetére
Szia,
Igen, de ha a Synology router a wan portján van a szolgáltató eszközével összedugva akkor nem lesz ilyen egyszerű, mivel az egy másik ip tartomány, meg akkor gondolom a Synology natol, és akkor a lan felől a nast is egy naton keresztül éred el, ami további bonyodalmakat szül. A jelenlegi felállásban ezt nem fogod tudni kompromisszummentesen megoldani, max ha a Syno routert kiiktatod vagy switch+AP módban használod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- Bittorrent topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Elektromos autók - motorok
- Kuponkunyeráló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NBA és kosárlabda topic
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BONTATLAN iPhone 17 Black, 256gb, 3 év gyártói garanciával, eladó!
- Xiaomi 15T Pro 12GB/256GB Mocha Gold használt, karcmentes 6 hónap garancia
- KINGSTON FURY 16GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KF552C40BB-16
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Bomba ár! HP ProBook 430 G4 - i5-G7 I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

sziasztok. Találkozott valaki azzal a hibával, hogy a Time machine mentésem egyszer csak megállt. Nem tudom melyik frissítés okozott problémát Nas DS1522+ dsm 7.3.1 Mac os 26.1. Már mindent megpróbáltam de állandóan megáll ha fel van csatolva manuálisan a lemez ha nincs és ez a hibaüzenet. már töröltem a kötetet újra létrehoztam de semmi minden log mindenhol törölve de a szitu ugyan az. USB-C külső HDD-re lemegy a mentés de online nem. minden hol is nyitottam jegyet. Az apple nem kapkod a synologyt ma nyitottam, nyilván ők biztos hamarabb válaszolnak mint az apple.
hány USB port is van egy Synology NAS-on? 
Patice