Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
smallmer
őstag
Uraim!
Ha át kellene pártolni másik NAS gyártóhoz, akkor kit választanátok?
Egyszerűen nem jutok dűlőre. A DS423+ jó lenne, de sajnos csak gigabites csatlakozói vannak és félek attól, hogy a későbbiekben ez valamilyen szinten hátrány lesz. Most is már a telekom 2 gigabites internetét használom és már torrentnél előjönne a letöltésnél, hogy nem tudja hozni azt a sebességet.
Ha meg a DS225+-t vásárolom, ott meg horror áron van a Synology SSD.Ti mit csinálnátok?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
gubabela
üzenetére
igen jól gondolod :
16 Tb be....kiterjesztés
8 Tb ki , második 16 Tb be és kiterjesztés.
Illetve második esetben már kötet helyreállítás....de a lényegen ez nem változtat.Ha fizikailag megy tönkre a NAS és a lemezek jók, akkor egy ugyanannyi ( 2 fiók ) vagy több fiókos modellbe beszereled a lemezeket és bekapcsolás után fel kell, hogy ajánlja a "költöztetés"-t ...azaz a migrálást.
-
gubabela
senior tag
Sziasztok.
Bővíteném a tárhelyet egy ds220+on. Shr 1db 8tb wd red pro van jelenleg benne. A terv, hogy bekerülne először mellé egy 16tb wd red pro, majd shr kiterjesztés és adatellenőrzés után menne ki a 8tb és be a második 16os is. Ez így jónak tűnik?
Másik kérdés. hogy mi van akkor, ha a nas maga híbásodik meg nem a hdd-k?
Csak belerakom egy másik syno nasba a hdd-ket és mehet tovább, vagy hogyan működik ilyenkor a helyreállítás? -
válasz
Borisz76
üzenetére
Jelenleg én is így töltök le, ahogy te most, de ez kicsit macerás, ha több mappád van, amit kiválaszthatsz, sőt még azon belül is vannak almappák.
Beállítani célnak meg ugye, csak egyet lehet.
Sokkal jobb lenne a helyzet, hogy ha a linkelt képen látszódó felesleges mappák nem látszódnának, mert akkor elég lenne az ablak görgetés/nyújtás nélkül is.Kipróbáltam az áthelyezést...
Ezzel meg most az a bajom, hogy nem frissül az elérési út.
Vagyis mindig azt mutatja elérési útnak, ami az eredeti letöltési mappa volt.
Lehet mégis maradok a nyújtós verziónál.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Igen.
Egy időben én is azt csináltam, hogy volt egy letöltős mappám....aztán amikor lejött az anyag, akkor szépen áthelyeztem a megfelelő mappába.
Ezt azért csináltam mert a KODI azokat a mappákat figyelte....az ömlesztett letöltős mappa nem volt jó ebből a szempontból a KODI-nak.Sőt az áthelyezésnél 2 változtatás is volt :
A célmappába bekerült egy mappa a film , sorozat eredeti címével és évjárattal ( XXX - 2016 nevű mappa ) majd azon belül megadtam a film , sorozat magyar címét is ( YYY - 2016.mkv vagy YYY - S01E01.mkv ). Így ha a PC-n total Commander-el kerestem , akkor lehetett eredeti és magyar névre is keresni.
Manapság meg eleve abba a mappába töltöm ahová szánom.
Beállítottam, hogy jelenjen meg a letöltés előtt a párbeszédablak, ahol választhatok célmappát , fájlokat is válaszhatok a torrenten belül stb.... -
walter70
tag
Sziasztok ,
azt jól értelmezem,hogy letöltés után átmozgathatom a filmet a végleges mappájába, nem kell a downloadban maradnia,akkor is megy a visszatöltés? -
udna999
tag
Üdv,
DS214Play, 2db 4Tb-os hdd-vel. Csak a Plex fut rajta, semmi másra nem használjuk. Az energia beállításnál be van pipálva, hogy 10 perc után menjen le alvóba. Azt figyeltem meg, hogy folyamatosan megy benne a ventillátor, és használaton kívül is elindul benne a merevlemez. Ráraktam egy fogyasztásmérőt, és folyamatos 20-25 watt fogyasztást mutat, attól függetlenül, hogy nézünk-e valamit.
Ez normális így, vagy van valami extra beállítás erre?Köszi
-
Magnat
veterán
A böngésző mindig a proxyt tekinti végpontnak ilyen tekintetben, szóval csak akkor lesz érvényes a cert, ha a proxy a birtokában van, szóval synologynál vagy azt tudod megtenni, h egy subdomaint veszel fel a másik nasra (illetve az első nason veszed fel, de a másikra vonatkozik), pl így:
masiknas.egyiknas.synology.me:55001
Ebben az esetben (meg persze ha van is érvényes cert az aldomainra amit vagy külön generálsz vagy *-gal csinálod meg és akkor minden subdomainra is érvényesnek tekinti) ha csinálsz egy reverse bejegyzést, h a fenti subdomain kéréseit küldje a másinas ip-jére, akkor működik, de ezzel nem vagy előrébb, mintha a saját ddns nevével érted volna el.
A másik lehetőség meg az, h a másik nas certjét importálod az első nasra és a cert beállításoknál beállítod, h a masiknas.synology.me híváskor az a cert legyen érvényes (a cert beállításoknál megjelenik minden domain amit fordított proxynál definiálsz) és akkor elvilekben működik, de azért ki kellene próbálni ... mondjuk én biztos inkább megjegyezném a két ddns nevet és használnám őket külön

Jah és persze az importot minden 3 hónap után meg kell ismételni, ha free Let's encrypt certről beszélünk
-
Magnat
veterán
válasz
Alvin76
üzenetére
Ahogy a kolléga is utalt rá, nincs köze egymáshoz a kettőnek, a két ddns csak az ip címet definiálja, szóval mondjuk legyen két nasod két ddns névvel:
egyiknas.synology.me (belső címe 192.168.1.100)
masiknas.synology.me (belső címe 192.168.1.101)Az admin felületük legyen az 55001-es porton. Azt nem fogod tudni megoldani, h mind a kettőt lásd ugyanazon a porton külön ddns névvel:
egyiknaks.synology.me:55001
masiknas.synology.me:55001Ami működik, h külön portra teszedőket legalább a routerben, tehát pl az 55001-es portot az első nas belső ip-jének 55001-ére küldöd, az 56001 portot meg a máik nas belső ip-jének 55001 portjára:
55001 -> 192.168.1.100:55001
55002 -> 192.168.1.101:55001Ebben az esetben az első nast eléred így:
egyiknas.synology.me:55001
És eléred így is:
masiknas.synology.me:55001
De a cert utóbbi esetben hibás lesz.
Hasonlóképpen a másik nast eléred:
masiknas.synology.me:55002
egyiknas.synology.me:55002
Utóbbi esetben a cert szintén nem lesz érvényes, de a port forward minden esetben működni fog.
Tehát port forwardhoz mindegy, melyik ddns-t használod amíg a te hálózatodba mutat, de ha érvényes cert is kell, akkor azzal a ddns névvel kell megszólítani az eszközt, amelyikhez tartozó cert az adott eszközön érvényes. -
Alvin76
tag
Ha két nas van egy hálózatban két külön DDNS-el. Hogyan kell beállítani a portforwardokat, hogy a Let's Encript is működjön?
-
komyka
tag
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Bocs, Tailscale-el csatlakozok a NAS-ra. Amíg otthon laktunk a plex egész simán működött lokál hálózatról, viszont mióta külföldön vagyunk a plex fizetős is lett, illetve így távolról elég lassú is volt sokszor openvpn-el meg ts-el is (Lehet a DS118 sara amúgy). A jellyfin még rosszabb, viszont a kodival meglepően jól működik. Igaz nem olyan fancy mint a plex volt, de működik rendesen.
-
Sanyi.mTs
addikt
Kodi alá be lehet állítani tailscale-t?
-
komyka
tag
Szóval rápróbáltam a jellyfinre dockerrel (köszi a linket ismét), viszont nagyon nem bírta szusszal, full használhatatlan a DS118-on. Ellenben csak próbaképp kipróbáltam a Kodit ami tökéletesen működik tailscale-n keresztül (elég messze lakunk otthontól, szóval meglepett a dolog), őt fogjuk használni.
-
burgatshow
veterán
válasz
attilanatina
üzenetére
Synology saját megoldása a Syno account felé?
-
attilanatina
csendes tag
Sziasztok, melyik alkalmazás a legjobb biztonsági mentéste ? Csak a rendszer beállítást szeretném menteni, a fájlokat nem mert pótolható.
-
Sziasztok.
Download Station problémám lenne:
Meg lehet az valahogy oldani, hogy a képen látható bekeretezett mappák ne jelenjenek meg ebben az ablakban?
Vagy a video mappát fel lehet valahogy varázsolni első helyre?
Kicsit zavar, hogy mikor lenyitom a mappát, akkor folyton görgetnem kell...
Vagy esetleg átméretezni az ablakot, hogy nagyobban nyíljon meg?
Mondjuk megjegyezhetné, ha egyszer már lefelé megnyújtom.
-
boborján2
senior tag
A kis ablakos widget CPU kihasználás mutatója , miért nem egyezik meg azzal amit az erőforrásfigyelő mutat?
Percekig néztem és semmi köze egymáshoz.
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
prokxy
üzenetére
RAID0-ban nem diszket cserelni, mert nincs benne semmilyen redundancia. (lasd wiki)
Ha kiveszel egy lemezt (vagy megdoglik), akkor az osszes HDD adata kuka abban a RAID0 tombben.
RAID0 eseten az egyetlen mod, ha kulso adattarolora lementesz mindent, kicsereled a lemez(eke)t es utana visszatoltod az adatokat. Mar ha egyaltalan erdekelnek az adatok, mert RAID0 eseten vannak ketsegeim errol. -
prokxy
veterán
DS920+, 2 Ironwolf 4TB és 2 WD Purple 3TB, ebből a 2 WD diszket cserélem nagyobbra. Az a menete, hogy kiveszek egyet, be az új Ironwolf 6TB, majd összeszinkronizál. Ha ez kész, akkor azt a maradék 1-et kiveszem, a másik újat be. Ilyenkor ugye nem csak 3TB-s lesz a 2 új Ironwolf? Kvázi a Raid0 miatt, abban vannak a diszkpárok.
Természetesen adatot nem szeretnék veszíteni.Kb ezt találtam redditen:
I just did this on a ds918+, swap one drive at at time. Power on the system, you should be notified you have a degraded storage pool. Go into the storage manager and add the new disk to the storage pool. It will rebuild the raid. Repeat for each disk. It took mine a solid 24 hours each for the first and second disks.Az nem tud működni, hogy a 2 WD ki, 2 Iron be, a WD-k tartalmát meg USB-n feltolom valahogy? Bocs, ha buta a kérdés, de a win elv. nem látja, a NAS meg nemtom mit csinál az USB-s dokkolómmal.

-
válasz
tobias40
üzenetére
Az NFS szolgáltatás (NFS szerver) bekapcsolása nem egyenlő azzal, hogy minden mappára érvényes lesz. Sőt.
Alapból semmire sincs beállítva.
Ezt a megosztott mappa menüben állítható, van külön lapfül az NFS megosztáshoz.
Mindegyik megosztásra be kell állítani az NFS-t, amit el szeretnél érni belső hálózaton. -
attilanatina
csendes tag
válasz
Patice
üzenetére
Ok köszi, akkor marad így. Különben milyen jogosultság tartozik hozzá mert látom hogy ez az engedélyezve van neki ? Minek neki akkor az engedély ? Ha még ennyit elmagyaráznál vagy más aki segít megérteni hogy ez mi célt szolgál hogy megértsem. A többi OK, csak erre az egyre nem tudok rá jönni.
-
válasz
attilanatina
üzenetére
Az jó.
Nem biztonságos a használata. -
attilanatina
csendes tag
Helló. Szeretnék valamit megtudni, a felhasználói csoportban nekem a "guest" deaktiválva van. Az jó vagy rossz ? Az "admin" is de azt tudom hogy miért, de én a másikra vagyok kíváncsi.
-
tobias40
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
File stationnal nem lehet egyszerűen ezt megoldani?
Nem menteni akarok csak file-ket mozgatni a 2 nas között.. -
burgatshow
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Hyper Backup NAS2NAS?

Szerk.: vagy Synology Drive? -
tobias40
veterán
Adott 2 synology nas azonos itthoni hálózaton,file-kat szeretnék másolni a kettő között pl. nfs-en de nem engedi hol jogosultság hol olyan baja van hogy nem üres a mappa!
Hogyan lehet ezt a legegyszerűbben megoldani,file stationnal próbálnám,gondolom ezzel a legegyszerűbb.
Direktben szeretném,nem akarom belevonni a wifin lógó laptopomat és az azon levő totalcommandert.. -
-
prokxy
veterán
Ti mennyire engeditek aludni a diszkeket?
Ez a gyári beállítás asszem, így mennek nálam az Ironwolf-ok és a WD Purple-k:
Érdemes állítani rajta?
Nem használom a nas-t nonstop, nem fut egyelőre olyan folyamat. -
prokxy
veterán
DS920+ milyen M2-es SSD-ket fogad el? Van itthon - Micron talán - 2 db M2 SATA-s, beleraktam, de a Storage Manager-ben nem látom őket. Vélhetően nem komptibilisek.

Ötlet, hogy mit érdemes venni helyettük?
Szerk: ezt az oldalt találtam, de 1 nap volt mire betöltött: nascomparesAz már másik kérdés, hogy van-e értelme.

-
Nemo1
tag
Adtam a munkaállomásnak még egy 10 Gbit-s kapcsolatot.
Tehát 1x10 Gbit +2x40 Gbit+ 1 Gbit, mindezt másolás közben.
A Syno oldalán semmi változás.
Csak az 5 Gbit-es hálózati kártyn van szinte forgalom 170-180 MB, az egyes Lan-on van még 1 MB kimenő forgalom.
A többi Lan-on csak kimenő 50 KB alatti forgalom.
A munkaállomáson van változás az eddigi kettő helyet, most már három kártyára terheli a forgalmat(2x40 Gbit-es-re és az új 10 Gbit-es-re).
A másolás sebessége semmet sem változott, tehát csak "load balancing" történt. -
Nemo1
tag
válasz
csomi1977
üzenetére
Jobban átolvasva...
A Synoban nálam 5 db hálózati kártya van, ennyi csatornát tudna nyítni.
De mindig a leg gyorsabbat használja.
Az ellen oldalon lehetöleg ugyan annyi kártyának, és sebességnek kellene lennie, különben korlátoz, vissza esik a kártyánkénti átviteli sebesség.
Nálam a munkaállomás oldalon 2x40 Gbit+1Gbit van amivel a Syno-ra csatlakozom.
Szépen látszik, hogy a 2x40 Gbit-en történik a másolás kb 600 -600 Mbit-el, az 1 Gbit-es kártyán alig van forgalom.
A Syno oldalán az USB-s 5Gbit-en és a Lan1-en van csak forgalom.
Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem 3-3 hálózati kártyán megy.... -
Nemo1
tag
válasz
csomi1977
üzenetére
Köszönöm a link-et. Ha vissza olvasol látszik, hogy töbszörösen meg van minden a müködéshez.
Én egy szépség hibát látok, hogy az ébra alpján mind egy switch-be vannak bedugva...nálam meg többe...
Lehet, hogy a multi channel csak egy switch-en belűl müködik?
Nem hiszem...hülyeség lenne... -
Nemo1
tag
Attól, hogy valami nem új,...sőt annak idején ez egy eléggé jónak számító NAS-volt.
-
Nemo1
tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Nem hiszem, hogy a CPU lenne szük keresztmetszet.
Bár...ez egy szoftveres Raid, úgyhogy inkább elfogadom
Nálad az 5 diszkből egy kiesik a paritás miatt.
A 4 diszk elméletileg diszkenként 200 MB/s-el számolva, kb 800 körül kellene legyen de az 500... az ettől eléggé messze van.
Nekem csak egy diszkel van kevesebb, 4-ből kiesik egy a paritás miatt, marad 3x200 MB/s = 600 MB/s, én örélnék, ha a te 500-ad meg lenne nekem, de nincs annyi, sőt...
Megjegyzem ez nem a Syno hibája, szerver CPU, sok RAM, hardveres Raid vezérlő, Raid6 10 db 16 TB-s HDD-vel és attól sem estem ugyaan azt tudja mint a tied kb 500 MB/s...
Úgyhogy mégsem értem...
-
csomi1977
aktív tag
igen de ugye akkor a kliensnek is többcsatorna kell ha jól tudom . Igen a sebesség összeadódik de csak ha megfelelően a fizikai kapcsolat .
https://kb.synology.com/hu-hu/DSM/tutorial/smb3_multichannel_link_aggregation -
A Celeron CPU-k viszonylag kevés PCIe lane-t tartalmaznak, ezeket kellene a hálózati kártyák és SATA backplane között elosztani és kb. ennyi jut (azért egy másik SSD-vel is megpróbálnám). Nekem mondjuk kb. 500MB/sec-el olvas SHR1 HDD tömbről, de az is elmarad az elméleti maximumtól (5x14TB WD HDD). S
Szóval az az "AI szerint az SHR nem tud többet" az nem az SHR hibája, inkább ahogy írja is az alatta levő harder tehet róla. -
Nemo1
tag
Egyértelműen a diszk alrendszer lehet a gyenge láncszem, csak nem tudom miért...
Nehéz elhinni, hogy a Synology Ds1815+ csak ennyit tud...
Beraktam egy 2.5"-os green WD SSD-t, ez papiron 413 MB/s-et kellene tudni olvasnia [link]
Ehhez képest a Syno-ban csak 133 MB/s-et tud [kép]
A Syno SHR (4 diszk) másolás ide [kép]
Majd a Windows-os munkaállomás közben [kép]
Pedig ez egy SSD...
Ahogy interneten olvasom az AI szerint az SHR nem tud többet:
"Synology SHR (single drive redundancy, or SHR-1) performance is highly dependent on the overall NAS setup, including the NAS model, the number and speed of the hard drives, network speed, and the client hardware. In a fully optimized setup with a 10Gb network, non-encrypted file transfers can exceed 100MB/s and even reach around 250MB/s, though actual speeds can be lower due to factors like the parity drive's speed or network limitations"
Tehát az én értékeim jónak mondhatok, nem tud többet ez az eszköz. -
Nemo1
tag
válasz
csomi1977
üzenetére
Nem, nálam minden hálozati kártya külön-külön van, mindnek egyedi IP címe van.
Open vSwithc van beállítva, mert később szeretnék virtuális gépet is innét üzemeltetni.
De az SMB-n keresztül müködnie kellene a többcsatornás mód miatt összevont teljesítményt kellene látnom (Az SMB-n keresztül a multi channel miatt az összes hálózati adapteren kellen forgalmaznia, így az összes hálózati kártya "teljesítménye" (sebessége) össze kellene, hogy adodjon.). -
Nemo1
tag
válasz
csomi1977
üzenetére
Megnézhetem, de sok értelmét nem látom.
Ezzel ha jól látom akkor csak IPv4, vagy IPv6 címeket lehet tesztelni.
Tehát csak egyenként tudnám a hálózati kártyák sebbeségét mérni vele, annak pedig mi értelme?
Minden interfészen a "ping" csomagvesztés nélkül le fut, tehát a hálózati kártyák (és a beállításaik) jók.
Mérhetem én egyenként az átviteli sebbeséget, de attól még az "összevonás" nem biztos, hogy müködik (a teljesítmény nem adodik össze).
Én inkább a diszk alrendszerre gyanakszom...
Megprobálok szerezni egy SSD-t és teszt jeleggel berakom a Syno-ba, és onnét indítók majd egy SMB másolást...kiváncsi vagyok gyorsul e... -
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
-
Nemo1
tag
válasz
Tamarel
üzenetére
Sajnos nem az.
Letiltottam a munkaálomás oldalon az 1 Gigás hálózati kártyát.
De így már csak 145-150 MB/s a másolás sebessége.
A munkaállomáson mind a két 40 gigás port, a hálózati kártyán, kb 634-700 Mbit-tel volt leterhelve a teszt alatt.
Ez a két port megy a Cisco-ba, a Cisco pedig egy darab 10 gigás kapcsolaton keresztül van összekötve azzal a switch-el amibe 3 db Synology 1 gigás kapcsolat van bedugva + a Syno USB-s 5 gigás kapcsolata is ide van bedugva (A Syno-nak van még egy, 1 gigás kapcsolata egy Linksys 1 gigás swithc-ről /alternativ utvonal, ennek a switch-nek külön 1 gigás kapcsolata van az Asus router-ral/).
Vissza engedélyeztem a munkaállomás 1 gigás kapcsolatát.
Semmi változás!
Maradt a 145-15 MB/s másolási sbesség, és a feleadtkezelőben nézve az 1 gigás hálózati kártya nem is vesz részt a másolásban, nincs terhelés rajta. -
Nemo1
tag
Mindenkinek köszönöm a segítségét, és hozzászólását.
A probléma úgy néz ki megoldodni látszik...
Hosszú lesz, ezért elnézést kérek.
Az Asus router teljes reset, kézzel újra konfigurálva.
A Jumbo frame mindenhol kikapcsolva, vagy fix 1500 méretre állítva.
Bekerűlt a rendszerbe egy 10 gbit-es switch, ez az Asus-ról 10 Gbit-en kapja az uplink-et, a Syno 4 alaplapi port ide csatlakozik.
Erről a 10 gigás eszközről kap uplink-et a Cisco, és a Cisco-ba csatlakozik a Syno 5-dik, USB-s hálózati kártyája (5gbit).
A munkaállomás 1 Gbit-el az Asus routerre csatlokozik, és 2x40 Gbit-el a Cisco-ra.
A munkaállomáson letiltottam az SMBv1-et.
A Syno-t már el lehet érni IP-vel, és névvel is, a bőngészőben.
Az SMB könyvtár bőngészés is úgy néz ki megoldodot, simán (és gyorsan!) tudok lépegetni a könyvtárakba.
Egyedül az SMB fájl másolás sebességével nem vagyok meg elégedve...
A Syno oldalon 4 db Segate IronWolf 8 TB-s HDD sima SHR kötetben, BTRFS fájlrendszerben, a háttérben semmi nem futott.
A munkaállomás oldalalon Windows 11 pro, M.2 PCIE gen 3 SSD rengeteg hellyel. Másolás Total CMD-vel(általános mód), 4K film kb 46.5 GB egy darab nagy fájl.
A másolás sebessége max 220312 kb/mp, és 3 perc alatt végzet vele.
Akárhogyan is okoskodom ez kevésnek tünik...
Ez kb egy darab diszk olvasási sebessége...
Az SHR pedig ha jól tudom egy szoftveres Raid5 akar lenni, aminek 3x olvasási sebességet kellene hozznia... Én legalább 500-600 MB/s-re számítottam, a hálózat már nem lehet szük keresztmetszet...
De ha az SMB multichannel csak egyforma sebességű hálózati kártyákkal megy... az akkor is 4x1 Gbit lenne.
Ok ebből lejön némi veszteség a hálózati prottokol miatt, de ha leveszek belőle 1 Gbit-et (és akkor sokat vettem le..), akkor is 3 Gbit marad.
1 Gbit legyen 115-120 MB/s akkor a 3 Gbit-nek minimum 345 MB/s-nek kellene lennie...
Olyan mintha csak 2 db hálózati kártya sebbesége lenne meg... -
Nemo1
tag
válasz
csomi1977
üzenetére
Ha akarnám se tudnám kikapcsolni az Asus-ban mert másoknak se sikerült ahogy olvasom a net-en. De a Cisco-n meg, be se lehet kapcsolni... Mondjuk nem tudom mi értelme lenne azon, hiszen minden port 40 gbit-es, nem hiszem, hogy gondot okozna neki a feldolgozás, ott nem hiszem, hogy torlodás lépne fel... Viszont azt nem tudom, hogy ez probléma e, hogy egyik eszköz kezeli, a másik meg nem, egy azonos hálózatban...
-
Nemo1
tag
válasz
Tamarel
üzenetére
Köszönöm az SMB-nél beállítottam, amit írsz, majd megnézem változik e...
De a 169-es IP-k korrektek mert nincs bedugva több hálózati kábel a Syno-ba (csak egy alaplapi port-ot használok).
Az USB nem korlátoz annyira, de ha 1 gbit helyet, "csak" 3 gbit-el megy... az akkor is több mint 1 gbit...
Inkább az a probléma, hogy a nagy terhelésre hajlamos túlmelegedni, hiába hütőm ventivel.
Na olyankor ledobja a kapcsolatot, gondolom újra indul az eszkőz...
Van, hogy várni kell, hogy lehüljön addig ez az interfész nem elérhető, ezért kell az alaplapi 1 gbit-es "stabil" interfész.
Jó volna a 4 kábeles SMB multi, de nincs hová bedugni a kábeleket.
A router nem egy helységben van a Syno-val.
A Cisco meg csak QSFP-t tud, és nincs elég átalakítom UTP-re.
De tervezem, hogy veszek egy UTP-s 10 gbit-es másik switch-et, akkor megtudom oldani a 4 UTP kábel bekötést a Syno-ba, majd onnét egy 10 gbit-el áthozzni az Asus router-be.
Köszönöm az informácíót!
-
Nemo1
tag
válasz
Tamarel
üzenetére
Ki kapcsolom a jumbo-t és megnézem, hogy így mit csinál.
/Amugy is úgy látom hogy az MTU értékeket nem lesz egyszerű egyformára hozzni.../
Nem az Asus routerben látom, hogy a szolgáltatótól "valódi" külső IP címet kapot, nem internet szolgáltatos belső IP címet pl 10..x.x.x.
A belső hálozatomon jelenleg csak egy tartomány van a 192.-es tartományban így más tartomány pl 10.x.x.x nem tud be zavarni szerintem. -
Nemo1
tag
válasz
csomi1977
üzenetére
Ha számít a flow control akkor ez lehet a probléma.
Mert az Asus RT-AX89X-ről csak felszines informácíóm van, hogy az kezeli azt, de sehol nem találom, hol lehetne ki kapcsolni.
A másik eszköz egy cisco nexus-3132q-v ami úgy látom nem tud flow control-t...(legalábbis nem engedi beállítani [kép] [kép] [kép] [kép] )
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 32GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
igen jól gondolod :

Itt vannak a képek: