- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
Veron #248995 üzenetére
Szerény mi?
Nagyon nagyon menő ez a kollekció.
Aztán az meg még menőbb, hogy ezek még akkor is menni fognak, amikor a mai akár drágább automata csodák már csak akkor amikor egy vagyont beletoltál, legyen az Seiko (amiről csak a szerviz nem tudja, hogy 5 - 6 évente kell szervizelni..., Bezzeg a fórum "szakértők"... ), vagy Svájci. Ezek már csak árnyékük önmaguknak, kivétel a Miyotákat, mert azok legalább nem pofátlan árban adják.
Az a Poljot elpusztíthatatlan valami (Mondhatnám akkorát üt mint Tyson). De a többi is nagyon menő. Miyota-s auto-k meg nagyon szuperek.Gratulálok, Na ez már döfi!
-
bigmasterg
addikt
válasz
Veron #248995 üzenetére
Breitling meg nőiként árulja a 36os chronomat-ot.
De valamelyik videóban mondták, hogy simán veszik férfiak is. -
momcrew
tag
válasz
Veron #248740 üzenetére
5 évvel ezelőtt céges szinten csak szívtunk vele. Egyszerűen könnyebb volt a vámosoknak nem érteni, hogy mi történik. Remélem, hogy most jobb a helyzet. Dokumentálnod neked és a feladónak is kell. A visszajövő papír mellett kell lennie annak is amivel kiment. Sorozatszám olvasható legyen, mert az alapján nézik, hogy az jön vissza, ami kiment.
-
rbalint88
addikt
válasz
Veron #248581 üzenetére
Megneznek valami kisebbet is (35-os prx?), illetve probald meg messzebbrol fotozni ezt a 39-es Aikont, nekem azon a kepen eppen nagy, de ahogy irod tukorbol jo, de gondolom ha olyan jo lett volna kezen, akkor nem lenne kerdes a kerdes
viccen kivuli tipp, bar nagyon mas arkategoria: rolex op 36…holnap megyek orat probalni az Andrassyra, sok tipus kavarog a fejemben, remelem holnap tisztul kicsit
-
SOAD19
addikt
válasz
Veron #248556 üzenetére
Szerintem abszolút jó lehet a tényleges mérete, tükörből nézve, azaz egy kívülálló számára.
Felmentem a márka oldalára és az adott modellnél angol nyelvre beállítva a leírás, specifikáció nagy része ciril betűvel van írva. Mi a p*cs?! Vagy csak nálam van gebasz?Gratula hozzá, ez még az én igencsak finnyás ízlésemnek is bejön.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Veron #248532 üzenetére
+1 Fagyallo fórumtárs mellett. Ismerem, szavahihető és segítőkész.
Seiko szerviz nekem nagyon rendesen segített, és nem fogadott el semmit. /Heimdallr mutatók le-fel./ +1 nekik is.
Arról nem a szerviz tehet, h a gyári alkatrészek Japánból borsos áron jönnek.
És előre szólok, én sem vagyok a Vosztok gyár ügynöke, sem a Pagani és a többi jobb kínaié. -
fagyalllo
őstag
válasz
Veron #248370 üzenetére
Dehogy sétáltál, magadat szívatod az aggódással, pedig csak türelmesnek kellene lenni. Most elviszed egy bármilyen szervizbe és kiderül hogy tényleg alkatrész kell hozzá, mekkora esély van hogy az egyáltalán tud szerezni hozzá? A boley árul hozzá kb. hármat, abból egy a felhúzótengely, ebayen van valami kerék, meg rotor...
-
bigmasterg
addikt
válasz
Veron #248273 üzenetére
Nincs konkrét keret.
Jó minőségű, jó ár/értékű órát szeretnék, de azért nem milliós áron.
Nyilván ha 100-150ért találok megfelelő órát, akkor csak jobb.
Még erősen a kutatási fázisban vagyok. Legtöbb dolgot így veszem, hogy előbb megpróbálom bele ásni magam a témába. Folyamatosan mennek a youtube videók, meg elkezdtem órás podcasteket hallgatni.
Nemrég Sugess-eket nézegettem, de mindig visszatérek a Steinhart-hoz.Épp azt néztem, hogy ez a két modell [link] és [link] csak a hátlapban különbözik, vagy más lenne a számlap és lünetta árnyalata is?
Mert fotókon jobban tetszik az olcsóbbiknak a zöldje, de lehet, hogy csak máskor, más világítással fotózták be a két órát és valójában azonos a színük.
Már most túl sok minden tetszik, az a bajom.Márkánál maradva, ez a fekete-fehér is elég menő.
#248278 SOAD19
Múlthéten jöttünk vissza Varsói Rammstein koncertről már ezzel az okosjeggyel metnünk Debrecen-Ferihegy között. Ráadásul hazafelé csak akkor vettük meg, amikor leszállt a repülő és akkor is valami 3ezerbe került, odafelé meg 2500ba.
Meglepődtem rajta én is, hogy milyen kedvező áron van. -
bigmasterg
addikt
válasz
Veron #248268 üzenetére
Van jópár szép órájuk ahogy látom. Néhány modell Breintlingre emlékeztet, amik szintén bejönnek.
Az american calssic intra-matic nagyon bejön (halvány sötétzöld számlappal is), de kb duplájába kerül, mint amit szánnék rá.Tegnap este és ma a yemákat nézegetem, van egy-két egyedibb kombó.
-
-
Empsepo
senior tag
-
BAti77
aktív tag
válasz
Veron #248133 üzenetére
Nekem volt anno már egy MG 29er Big-em...
[kép]
A tok németesen precíz glashüttei kivitel, nagyon jó minőség. A szerkezet top grade szintű ETA 2824-2 volt még ebben, a mostaniakban már Sellita lakozik (minőségi szintjét nem tudom). A Mühle saját hattyúnyakas szabályzóval konfigurálja át a werkeket, amivel lényegesen jobban és pontosabbra szabályozhatóak (nálam +1-1,5 mp/nap-ot tudott).
Van CW-től a Sandhurst-nél is használt C65 tokkal szerelt órám is...
[kép]
A tokozás minősége kb hasonló szintet képvisel, de a Mühléhez képest ez teljesen más világ. A német egyszerűségéhez képest, sokkal egyedibb, izgalmasabb tokforma, szebb esztétikával.
Szerintem bármelyikkel jól jársz, egyéni ízlés kérdése, de személy szerint én a CW-t venném inkább, már csak a werk minősége, a tok szépsége miatt is... -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Veron #247831 üzenetére
Nekem is fáj, amikor belefutok egy hibás órába, szerencsére nem túl gyakori. Kíváncsi vagyok, meddig futnak még szépen az Amfíbiák nálam, egyelőre sok örömet okoznak. És ne vedd sértésnek, de /árkülönbséget nem számítva/ nem cserélném el a 420-as tokozású moddolt oroszokat a Smith's órádra - presztízst és pontosságot leszámítva nekem sokkal praktikusabb a hétköznapokban, és kinézetre is szebb. Emlékszem, neked vmiért nem jött be, nekem meg ez a tok passzol a csuklómra a legjobban. Örülök, h többet is rendeltem anno, mostanra drágultak a Vosztok órák is. Persze ezeket a sorokat magamnak írom, megmagyarázandó, miért ne vegyek egy Sandhurst-öt.
-
hallador
addikt
válasz
Veron #247826 üzenetére
Nem tudom vállalja-e de én bepróbálkoznék a volt váci úti Borkuti üzletben is, hátha. Ráadásul ott van tapasztalat dögivel Citizenekkel, mert még talán szerviz is volt valamikor. És az ottani órás azokon a nőtt fel. (A Miyota a Citizen Group egyik szerkezetgyára, és a föld egyik legnagyobb szerkezetgyára, quartz-ban nem tudom van-e nagyobb, de mechanikusban sem kicsi.).
Másodiknak a Seiko szervizt hívnám fel, hogy vállalnak-e ilyet, a másik általad említett hely is nagyon jó munkát végez, de ott megkérik az árát.
Az ilyen vállalkozások, amik több órást foglalkoztatnak, és amúgy igen komoly reklámértéke is van nem lesznek olcsók (Persze vérpofik, tényleg, azaz nem a az elvégzett munkával van probléma!) Itt a kérdés, hogy megéri-e a felárat. (Ez saját tapasztalat). -
5-ös kezelő
senior tag
-
Veron
addikt
válasz
Veron #247794 üzenetére
Valaki tud okosat mondani erre a kérdésre?
Közben nagyjából napi 60-62 mp-et siet a werk. -
arn
félisten
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Veron #247654 üzenetére
Randa mutatói vannak, ne válts.
Mriya : 43 mm-t írtak mindenhol, ezek szerint koronával értették. Valahogy vonzódom ezekhez a katonai órákhoz. Pedig nem volt annyira jó az a másfél év a csapásmérő alakulatnál.
#247666Evil Snowman : Ez a szín tetszett meg nekem is. Meg a /feltehetőleg/ jól látható kijelzője
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Veron #247068 üzenetére
Lehetett volna 38-as, babakék.
Bár nekem nem volt minőségi kifogásom Tisell búvárral, jelen esetben a PD modelljét vinném, ár miatt is. Tiselléknek hiába súgtam, h kijöhetnének vmi jópofa 38-assal, most büntetem őket, nem veszek tőlük órát.
#247026fagyalllo :
Hozzáférsz, nem kell semmit leszerelni. Egy szál csavarhúzó kell, meg nyitó. Sántítás meg nem érdekel, ha pontos az óra.
am :
Zeno Bauhaus Winder?
#247025simsonguru :
Ha 16-osnál vékonyabb a csuklód. Kicsi és kicsinek is látszik az óra, alap igásló szerkezettel. Nekem túl zsúfoltnak hatott a számlap, és a mutatók formájával sem voltam kibékülve. Nem zafír az üveg, nincs mp stop és kézzel húzhatóság. Ha ezek nem zavarnak, és az ár sem, vehető. -
dzsi23
addikt
válasz
Veron #247068 üzenetére
Nincs vele különösebb probléma, csak mostanában több kínai gyártó is kijött a maga BB36 omázsával (San Martin, Pagani Design, stb., természetesen mind 36mm), erre most a Tisell is pont ezzel a modellel jön ki... pedig millió óra közül választhatott volna, de pont azt választja, amit más is, ez kicsit kiábrándító. Ettől függetlenül az óra biztos rendben van, és biztos jobb, mint egy PD. Bár a csat kicsit bumszlinak tűnik, a korona meg talán kicsit kicsinek (főleg, hogy koronazáras), de lehet, hogy élőben ezek nem okoznak problémát.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Veron #246883 üzenetére
Engem sosem zavart a korona, csuklócsont felett viselem az órát. Tehát nekem kényelem szempontjából mindegy, esztétikailag nagyon nem.
Orient elméletem (bár nem akarok belefolyni) :
Fórumtárs szakszerűtlen dátumállítással hibát generált, esetleg már így vette ő is, és a szerviz elhajtotta, h nem garanciális jellegű a hiba, ingyen nem tudják javítani. Ezért nem ítélhetjük el, bármelyik átlagos óratulajdonossal megeshet, aki nincs képben a dátum-mechanika működésével. Ami szerintem zavaró, az a hárítás, ködösítés. Sokkal könnyebb igazat mondani, akkor az ember nem keveredik ellentmondásba. -
dzsi23
addikt
válasz
Veron #246661 üzenetére
Van náluk régebbi nato is, ami premium néven fut, azokat kevésbé ajánlom, de ez az új premium szerintem elég jó. Most értem haza, összetapiztam a deluxe-szal együtt, és a deluxe talán kellemesebb, de nekem abból csak 18 millis van, és egy 35 millis óra van rajta, ez így elég kényelmes és légies kombináció. Viszont nagyobb órára, pl. a 41-41.5 millis Orientemre szerintem jobb a premium; vastagabb, masszívabb, jobban megtartja az órát, de ahhoz képest hajlékony. Nem annyira hajlékony, mint a deluxe, de utóbbi talán pont ezért nem annyira jó nagyobb órához.
Ilyen vastagabb szövetből az "5 karikás" zulu van meg a cns-től, de annál fényévekkel jobb ez a premium.
A "welcomeback" kupon mindig működik náluk.
-
dzsi23
addikt
válasz
Veron #246631 üzenetére
Igen, ez a "premium", egészen más az anyaga, mint a "deluxe"-nak. Utóbbi "seatbelt-es", ez viszont vastagabb szövésű, vastagabb a szíj is, de puha, kényelmes, igazi prémiumnak tűnik, bár egyelőre csak csak 1-2 fotó erejéig volt rajtam.
Hétvégére atiffvilágosabb kék "ribbed" natot választottam (az asszony kérésére), annak nem ártana szerintem egy főzés, kicsit merev így elsőre, de jól néz ki, és hosszútávon szerintem az is jó lesz.
Holnap felveszem melóba a "premium" natot is, bár a paratroopert is felvenném már. -
GlitterJohan
csendes tag
válasz
Veron #246555 üzenetére
Nem lenne rossz az ár, ha a forint nem lenne ennyire gyenge. Olcsóbb mint a BB36 és nekem minőségibb benyomást kelt. Teddy is ajnározta, mondta hogy IWC Mark 18(?) színt jóval olcsóbban. L2L nagyság ilyen Longines betegség, ezért nézegetek 40 mm alatti modelleket tőlük.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Veron #246539 üzenetére
Sztem várjuk meg, amíg kijön egy jóáras Pagani ezzel a dizájnnal. Harmadáron esetleg vennék, mert tényleg jól néz ki, de 140 ezresért...
Főleg, h dobozban álljon, és csak minden sokadik ünnepnapon hordjam. Amúgy meg ennek az árnak a töredékéből szervizeltethetném a kinézetre nagyon hasonló stílusú Seiko 5 automatám, még zafírt is kaphatna.
Tartom magam erősen, csak fekete számlapos és fehér ceruza mutatós órát szabad vennem - de szerencsére ezekből kevés van kis csuklóra és számomra jó áron. És tényleg gyógyulok, régen vettem már órát. Amióta a bank nem hagy vásárolni kártyával /jóváhagyási bizt. protokoll/, egy vagyont spórolok meg. -
-
andrew01
tag
válasz
Veron #246539 üzenetére
A haverom PRX fan meglehetősen.. Megvan neki a 40es kék, zöld és a 35ös zöld.. azt mondja annyira tetszik neki a 35ös méret, színében, arányaiban, viseletben (pedig nincs kis keze), hogy a 40es zöldet el is adja.
Tőlem távol áll ez a stílus, de ez a 35ös az én érdeklődésem is felkeltette.. már várom, hogy felpróbáljam az övétcsak sokat van külföldön, 35set is ott vette egy hónapja.
40es:
35: -
dzsi23
addikt
válasz
Veron #246535 üzenetére
Csak ne legyen annyival keskenyebb a szíj, mint James Bond Rolexén. Persze, James Bond megteheti, de nem lehet mindenki James Bond.
A cns-nél lehetett szűrni méretre, de mióta megújult az oldal, ennek szépen annyi lett... legalább is nálam most nem működik a szűrő. Amúgy nem egyszerű 21-es szíjat találni náluk; bár minden szíjnál fel van tüntetve opcióként a 21es méret, de "sold out", a legtöbbnél nem is volt soha 21-es. De azért lehet náluk találni, csak a jobbfélékből nem nagyon.
-
SOAD19
addikt
válasz
Veron #246377 üzenetére
Rákerestem, de csak fehér számlapost találtam hirtelen. Egy dolog ami nem tetszik, ezekben az órákban, hogy pillangócsatosak. De legalább van fél szem is a szíjon a csat előtt, ha jól látom, azzal lehet játszani egy kicsit. De, csak jobb a normál csat, amin van 3-4 mikroállítási lehetőség. Nem is értem, miért nem ilyennel szerelik, ezt a Longinest, mivel nem annyira elegáns óra. A pillangó csatot használják, csak az igazán elegáns, dress watchoknál inkább.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Veron #245774 üzenetére
Búvárt nem tervezek venni többet, van elég. Pilóta "B" egyenes (pencil) mutatókkal, ami azért jó, mert 38 körüli toknál is elég nagy lehet a számlap, míg búvárnál a bezel miatt kisebb. Majd belefutok egyszer, addig jó a 43-as Lorus is, meglepő, h milyen hamar megszoktam - nem érzem nagynak, hála a jó tokfüleknek. Időnként a változatosság miatt 420-as Amphibia vagy 21-es Komandirskie van rajtam, a többieket kissé elhanyagoltam mostanában.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
Land
veterán
válasz
Veron #243972 üzenetére
Chronoclass (CZ): Phoibos, Geckota, Spinnaker és Tisell
Time and Passion (PL): Vratislavia
Watchbandit (DE): Alsta, Audaz, Audric, Bausele, Circula, Crafter Blue, Draken, Dufa, Esoteric, FineWatchesBerlin, Formex, Gruppo Gamma, Hemel, Henry Archer, HVD, Le Jour, Lytt LAbs, Martenero, Mitch Mason, Ocean Crawer, Out of Order, Raketa, Reverie, RZE, Spinnaker, Squale, Subdelta, Vandaag, Venezianico, Venturo, Vilhelm, Von Doren, William L. 1985, Zelos
Zatoka zegarków (PL): Andersmann, Carpathia, Circula, Eza, Gruppo Gamma, Hanhart, HVD, Martenero, NTH, Out of Order, RZE, Sinn, Subdelta, Venturo, Viribus Unitis
Chrono24: EU-ra állítom a keresőt és márkánként keresek. Vannak EU-s kereskedők több micro brandhez.És persze a Seriouswatches. Többet nem találtam, de biztos van még. Akinek van ismerete EU-s forrásról kérem írja meg.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest