Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
csabulaxi #174099 üzenetére
Hát ez az....Ugyanaz a szerkezet, ugyanúgy hardlex az üveg, annyi, hogy titán, vagyis könnyebb, bár én szeretem, ha érzem az óra súlyát.
Én imádom a Sumomat, MM mutatókkal most már még ütősebb, de tetszik a Shogun is, viszont csak úgy tudnám megvenni, ha a Sumo megy....
A tokformája tetszik nagyon a Shogunnak, bár, olyat meg találok pl. a Steinhartnál is olcsóbban.
-
oba
addikt
válasz
csabulaxi #173980 üzenetére
Én sem látom azokat a régi tagokat akikre hivatkoztak, hogy már nem olvassák a topikot a sok minőségtelen tartalom miatt. Amúgy soha nem ez volt az eredeti indok, ezt jól mutatja, hogy "svájci órák" -ra történt az önkényes átnevezés. De tényleg ez már lényegtelen... ez már így alakult. Ezt kell elfogadni, ezt szavazta meg a többség. Én sajnálom, hogy külön lettünk választva, jó volt a régi rendszer.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
csabulaxi #173797 üzenetére
sok sok seiko, katalógus
WatchSleuth -
alphaville
aktív tag
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
csabulaxi #173648 üzenetére
Két napja én is Monstert hordok, pedig már majdnem meghirdettem, olyan keveset hordom az utóbbi időben. De egy jó srp307-est vétek lenne eladni.
Nálam akár napi többszöri óracserélgetés is lehet, ha úgy érzem, nem megy a napi hangulatomhoz ami éppen a kezemen van. Ha csak a praktikum számítana, a tríciumost viselném állandóan, de az úgy uncsi lenne.Shark szíjjal van valakinek negatív tapasztalata? Tokfül kopás, stift véletlen kioldása, viselési komfort stb.
Ezzel szemezek : [link] -
Mercutio_
félisten
válasz
csabulaxi #173601 üzenetére
Jól emlékszem, hogy neked gyengéd a narancs számlap?
-
C0RVUS
tag
válasz
csabulaxi #173157 üzenetére
Hát én bírom azokat a szatyrokat is(
), de ez azért órával tényleg egész dögösnek tűnik.
WUS-on futottam bele, aztán az Alin kívül csak a szíj árának duplájáért szállítva találtam íbéjen, viszont elég korrekt fotókkal, amik alapján nem tűnik annyira gagyinak.: [link]. -
-
gipsztigris
addikt
válasz
csabulaxi #172767 üzenetére
Egy pár kép róla.
Feldobtam rá az M1ó féle bőrszíjat (24mmes a tokfül szélessége) szerintem azzal is igen jól mutat!
Szóval, az óra típusa, Pulsar PZ4011X1 . Nagyon kevés ideig szokott lenni, most is már csak kettő van raktáron és össze-vissza árazzák. Én nagyon olcsón vettem, a mostani árhoz képest is, ahogy megvásároltam, másnak már 44 eFt környékén volt az ára. Szóval, ha venni akarsz akkor szorgalmasan figyelni kell az aktuális árakat és lecsapni rá amikor úgy érzed neked megfelelő az ár.Az óra 200 gramm, tömör fémszíj, számlap átmérője 40mm, óratok átmérője 45mm, magassága 15mm. Szóval, nem kis darab.
-
squir
aktív tag
válasz
csabulaxi #172729 üzenetére
Lehet. De attól még jó lett a végeredmény. Nekem legalább is tetszik, annak ellenére, hogy az SKX szériát nem kedvelem.
A 39mm-es Stein lehet, hogy tényleg kicsi lesz.
A méret tök jó, legalább hordható (azért messze nem "csajos"
), de a széles lünetta és a kicsi számlap nagyon le tudja csökkenteni látványban.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
csabulaxi #172590 üzenetére
Végre feltalálták ezt a szerkezetet! Ez már hátha elhozza a hiányzó lelki többletet.
Grat mindenkinek a szerzeményekhez. Nekem is megjött kedden a 44mm-es kézihúzós. Pár mp/nap így kezdetnek, jók ezek az asia 6497-esek.
Ha már a hatalmi "elit" nem szavazta meg az óraátnemállítást, megszavazhatta volna a GMT+2 zónára való átállást. Nem volt rajta milliárdos hasznuk, gondolom azért. -
fagyalllo
őstag
válasz
csabulaxi #172175 üzenetére
Viccesen drága, egy elem, egy evőkanál extra szűz olivaolaj és erősen felfelé kerekítve fél óra meló.
ablogon van egy cikk az új GS búvár(nem működő bemutatódarabjá)ról, nagyon hasonló szögben fényképezték a csatját, mint én korábban. Talán jó lenne a GS-nek valami elegánsabbat készíteni, amivel jobban elkülönül a funkcionálisabb pórnéptől.
-
fagyalllo
őstag
válasz
csabulaxi #171944 üzenetére
Ránéztem, egyetlen órát készítenek? Ez valami nagyonmikrobrand, nekik azért el lehet nézni. Tuti csak tervezik, gyártatják és összeszerelik az órákat.
A Seiko-IWC cikk szerintem csak a vacsendfesön blogon nem lenne ciki, katalógusképek és kerek mondatokba foglalt műszaki adatok. Nagyrégen az autó-motorban is voltak ilyen összehasonlítások, mikor szegények még nem jutottak tesztautóhoz, nem is volt itthon képviselet, de valamivel ki kellett tölteni az újságot.
-
válasz
csabulaxi #171903 üzenetére
steinhart-ot nem is ismerem
néztem automata órákat, tissot-ból nem is találtam ehhez hasonlót, certina meg 260k pont a duplája
jó-jó dolog az eco drive meg a radio controll de valahogy nem tudom nem igazán fog meg külsőre egyik citizen sem....így úgy vagyok vele, hogy akkor lesz automata és ami tetszik is kinézetre... elemes kvarcért nem igazán dobnék ki 130at.... luminox órákat néztem, ilyen-olyan katonai szöveg és ásványi kristály üveg
seiko-ból meg kb 3db automata találtam ami zafír üveges...de azok meg nem az én ízlésvilágom.az orient-ből az olcsóbb 50-60k kategória pl mako, miben rosszabb mint amit én most kinéztem ?
-
C0RVUS
tag
válasz
csabulaxi #171861 üzenetére
A Kontiki nagyon állat. Főleg a lünetta használhatatlanul válságtermék jellegű számozása
. Gondolom logaritmus, vagy mi akar lenni.
Had ragadjam meg az alkalmat egy ócó "alternatíva" ajánlására:
Egyébként más számlappal, mutatóval van ilyenem. Az ún. Shanghai B werk van benne, ami nem egy rossz cucc. Szóval ha valakinek kedve támad mókázni, nem teljesen elvetendő (persze egy instant szervízt is bele kell kalkulálni.) Itten kapható. -
-
oba
addikt
-
-
g0n21
senior tag
válasz
csabulaxi #171615 üzenetére
Szerk, most látom csak h szerkeszthettem volna...
Nagyon jó az emlékezetem
Tök szívesen beszélgetnék veled egy sör mellett arról hogy mit gondolok erről, és az egész kialakulásáról. Lehet megértenél. Lehet én értenélek meg. De ezen a fórumon ez valószínűleg nem fog megtörténni. -
WiZARD
addikt
válasz
csabulaxi #171604 üzenetére
Vallalom, hogy en dobtam fel a temat legyen kulon japan es egyeb ora topic, ez pedig legyen csak svajci. Vegul az a dontes szuletett, hogy ketto eleg.
Nem einstandolas, nem az enyem(vagy barkie) ez most se, nincs kitiltva senki. Tenyleg nem ertem miert okozott ez ekkora serelmet, ha tudom elore akkor nem innen kozelitek, hanem egy uj svajci topikkal. En szo nelkul atmentem volna, legalabbis nekem nem fajt volna, tok8 melyik topicba irogatok.
(Mellesleg most is van Seikom, kesobbiekben is tervezek venni...) -
g0n21
senior tag
válasz
csabulaxi #171521 üzenetére
Ha már f.sszopózod őket, akkor miért nem nevezed meg konkrétan Revertinget, WG5113-at, BAti77-et, Lavie-t, Vadászcsigát? Vagy írod még hozzá Resoolt, Phranxinatrat, Ronin S8-at, Skimastert, meg engem? Többek között.
Annyira már nem akarsz személyeskedni?
Tudod miért lett csend? Mert már nem volt más, csak egy érdeklődési kör: Seiko, Citizen, Fossil, és egyebek.
előbb találtam afgánul bármit svájci órákról, mint itt.
Nem lehetett egy gondolatmenetet végigbeszélni, mert két svájci, vagy MINŐSÉGI (legyen az GrandSeiko, Nomos, Glashutte, stb) komment között jött 70 fossil, parnis, meg egyéb szutyok. Igen, szutyok. Mert horológiailag az.
Értem, hogy van akinek tetszik, de ne emlegessük egy kalap alatt ezeket.
És ez itt a nagy baj, hogy azok, akik nem 100 alatt akarnak órát venni, vagy nem ilyen órákról akarnak beszélgetni, már-már ki lettek nézve.Igen, közelebb van a Fossil egy Sokihoz, vagy egy Parnishoz, mint egy Tissothoz, Radohoz, Jaeger-hez.
Lázad a nép: "Miért nem a svájci-buzik mennek el a svájci és egyéb órák topikjából?" Mondogasd még, és talán meghallod, hogy miért...
És vállalom: SZERETEM A SEIKOKAT (a 70-es évekbeli chronokat), volt Citizenem, tudom mi az eco-drive.
De nem szeretem azt az önámítást, amit az érdeklődők kapnak, mondjuk egy 7s26-ról, hogy az a világ legjobb szerkezete. Miközben egyáltalán nem az... a magic lever jó benne, de azt az ajnározók nagy része nem is ismeri...
Ez egy példa volt.
Olyan a mentalitás egy picit, mint a RégiSwift Klubban annak idején, ugyanis ott az összes suzukis elhitte, hogy a suzuki a világ legjobb autója.És akkor ezek mellett az embernek legyen mersze beírni, hogy volt pofája venni egy milliós órát? Jó.
Más: Miért baj az, hogy külön került a Seiko-Citizen-Fossil-Poljot-Raketa, stb a Nomos-Glashutte-GrandSeiko-Jaeger-Vacheron-Zenith-Omega vonaltól?
Azon túl, hogy mind óra, mennyi közük van egymáshoz? Nem arról beszélek, hogy jó-e, vagy sem...És igen, biztos vagyok benne, hogy svájci óra név alatt el fognak férni a fent említett német márkák.
Ha nem, akkor majd kidobhat a topikgazda...Meg kell jegyezzem, írásos formában egyszer nem kértem a két csoportot, ami tőlem legfeljebb elhangzott, baráti beszélgetések közben, hogy unom, hogy a svájci és egyéb órák topikjában nem lehet svájci órákról beszélgetni. Mert vagy széttrollkodják, vagy mire érdemleges válasz érkezne, érkezik 120 "kijött az új család", meg nem tudom felhúzni a kvarcórámat jellegű komment.
Nem a kezdőkkel van a baj, hanem az ömlesztettséggel. És a nem oda figyeléssel.
Hogy miért nem lett külön Japán és egyéb órák topikja, nem tudom. Hogy miért kellett a kínaiakhoz sorolni, miközben annál azért többre érdemesek, nem tudom.
De azt üdvözlöm, hogy külön lett választva.
Akit mindkettő érdekel, mindkettő topikban lehet aktív...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest