Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!
-
(rögzített hozzászólás)
FIGYELEM!
Hamis játékteszt meghívásokkal is lopják az accountokat, soha ne fogadjátok el ezeket, ha valaki privátban keres meg ilyennel. Még akkor sem, ha ismerős keres!
FIGYELEM!
Most ingyen "ajándék" linkekkel próbálkoznak a csalók! Ha kapsz valakitől privát üzenetben egy linket, amin ingyen ajándékot kínál, ne kattints rá! A link 100%, hogy egy kamu oldalra visz, amivel ellopják a Steam accountodat! Az üzenet ismerőstől is jöhet!
FIGYELEM!
Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!
FIGYELEM!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nyugalom, nincs itt semmi látnivaló.

-
Jofi81
őstag
A Ghost Recon: Future Soldier ugye csak akkor lesz steames, ha ott veszem meg, minden más esetben UPlay, igaz? A dobozoshoz is kell a kliens?
-
Zamery
senior tag
A CS:GO is bekerült a Steam Piac-ba. Tegnap még nem volt benne.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
ugyan mitől? lassulás akkor tapasztalható, ha teleírod, és ezért nem tud dolgozni a wear leveling, mert pakolgatni kell. wear levelinggel, működő trimmel, és a megfelelő szabad terület megtartásával nemigen van lassulás értelmezhető időn belül.
(de ezt itt most már tényleg marhára abba kellene hagyni)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Tizede is elég lesz, csak csináljatok valami tesztet a mostani sebességükről.
7 év múlva már kimutathatóan lassabbak lesznek.
-
BigBlue69
őstag
Hitman Absolution £5.00 Steames természetesen
-
l.a noire 75%, és ilyenkor nincs pénz a számlán.

-
lafaty80
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Meg a fogsorunkat

-
LaleeeSan
tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
És majd jót röhögünk azon akinek még mindig az van

-
maross
nagyúr
Ha meg valaki nem latta volna de erdekli: indiegala group buy.
-
Lewzke
őstag
Rockstar hétvége van. Várható -75% GTA Complete Pack? Jelenleg -50%
-
genndy
addikt
Na jó, egy oldal óta offtopik megy.
Folytassátok valamelyik HW topikban. Biztos van olyan az SSD-knek is. Kösz. -
cskamacska
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
Az a vicc, hogy a legtöbb SSD nem is a cellafáradás miatt múlik ki, hanem mert a vezérlő előre megfontolt, gondosan kitervelt, aljas szándékból harakirit követ el idő előtt. Az ember megveszi kétszeres áron a 25 nanós SLCeMLC stateoftheart tármemóriáját, és a végén napra pontosan akkor múlik ki neki (mint várhatóan) a mucsai TLC-s szamszunggazdaságos.
(OCZ esetleg előbb
)A virtuális memória kapcsolgatását pedig továbbra is merevelemzésnél lehetne kimutatni, de nem nagyon lehet. SSD vásárlás gondolata miatt elég jól körüljártam a témát, de élő ember nem volt aki konkrétumokkal alá tudta volna támasztani, hogy tisztességesen gyorsult volna a rendszere a kikapcsolt virtuális memóriától Win7/8 alatt.(WinXP teljesen más tészta, ott a 4GB feletti memóriába töltött RAMDISK-re pakolt virtuális memória csodákat tud tenni - egyébként az egyetlen épkézláb javaslat Win7-8nál is a ramdiskelt swapfile volt röhejesen nagy memória méretek(16GB+) után, de nem a kikapcsolás)
Cserébe viszont, ha a swapfile-t nélkülözzük, és megnyitott böngésző mellett játszunk, vagy más program is zabálja a memóriát, akkor gyönyörűen össze tud omlani a rendszer a memóriahiány miatt. Tesztelve.

-
AxBattler
félisten
-
Agyzuzo
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Pedig tényleg nem érdemes ezekkel vesződni. Az én SSD-m (Samsung 840, 128GB) már túlvan a 200 napon Sentinel szerint (folyamatos 0-24-ben megy), _SEMMIT_ nem kapcsoltam ki meg variáltam át, sőt, a TEMP könyvtár is ott van, mert nagyon jó, hogy pl. mikor SoundForge-ban hangot vágok akkor bazi gyorsan dolgozik a file-okkal. SWAP file mérete kisebbre van rakva, de bekapcsolva hagytam azt is, mert van amelyik régebbi játék/program igényli.
Ehhez képest azóta - 2TB adatmennyiség volt írva rajta, 98% a kondíció és még nagyjából 30 éve van hátra.
Szóval én ütöm, ahol érem. 
-
maross
nagyúr
jagged alliance 2 wildfire topware kliens kulcs erdekel valakit?
-
DeFranco
nagyúr
Ez örök vita. A rendszer úgy van tervezve, hogy épít a lapozófile-ra ha kell. Ha nem árt az SSD-nek a kikapcsolása, akkor miért kapcsoljam ki, hiszen ezzel a rendeltetésszerű működés elé gördítek akadályt.
Egy SSD mellett meg az írás-olvasás sebessége nem tényező, úgyis szűk keresztmetszet lesz a proci és a többi alkatrész. Indokolatlan.
De ez itt már nagyon OFF.
-
válasz
DeFranco
üzenetére
fogjuk meg a másik oldaláról: 8 giga ramom van, sose volt még tele. (ha nincs lapozófájl,akkor hibát dob, ha nincs már szabad ram) soha nem ír semmit a hdd-re semmit, ettől szerintem már gyorsabbnak kéne lennie, de az biztos, hogy lassabb nem lesz ettől. ha sok a memóriában tartott használatlan lap és azokat kell kidobni, hogy legyen hely az újnak, akkor az még mindig gyorsabb, mintha lemezre/meghajtóra kéne írnia. miért is kéne bekapcsolnom?
-
DeFranco
nagyúr
Úgy is előbb a memóriába pakol (már ha nem kapcsoltad ki okosan a superfetchet is) aztán jön a lopkodófájl. Ki van ez találva. Gyorsabb nem lesz ha kikapcsolod, max. csurig tölti a ramot, aztán pakolgathat, hogy hova-mivan.
Ez a része rendben van a winnek, nem kell bántani.
@BomiBoogie: mindenki úgy szúrja koronaékszeren magát ahogy akarja, én csak azért szóltam, hogy ne terjedjen. Fél éve is lábrángást kaptam attól a bejegyzéstől, nem is értem miért nem törli. Tényleg elavult a fele, mégis mindenki erre hivatkozik.
-
válasz
DeFranco
üzenetére
mint írtam: nem az ssd-ért érdemes kikapcsolni, hanem hogy élvezhesd a gyorsabb ram elérési időt. ezzel együtt 4 gigánal már (vagy még) nem kapcsolnám ki. amíg 4 giga volt, addig egyszer Crysis kidobott out of memory-val, 8 giga-val még nem volt ilyen sose, egyedül valamelyik MS játék volt olyan mocsok, hogy elvből nem indult, ha nem volt lapozó fájl, amint adtál 1MB-ot lapozófájlnak már elindult.
-
DeFranco
nagyúr
és akkor mi van? semmi. be van kapcsolva, 4 GB ram mellett, ha gondolod hazaérve megmondom mennyi így a napi írásmennyiségem. 10 giga alatt van bőven, de szerintem a 6-ot sem éri el.
Számoljunk 10 gigával. 128-as 830-as SSD-m van, 5000 ciklust bír, legyen a vicc kedvéért 3000 ciklus. Napi 10 gigával ezt 38.400 nap alatt (105 év) érem el, a gyakorlatban kb. kétszer ennyi idő alatt.
Úgy, hogy be van kapcsolva hagyma-csípős minden, és a játékok is oda mennek.
Tudod mikor szivatom magam

-
válasz
DeFranco
üzenetére
swap file-t azért érdemes kikapcsolni, ha van elég ram. nem pont az ssd védelméért, hanem mert sajnos a Windows még mindig hajlamos lapozófájlhoz nyúlni már akkor, amikor még van 1-2 szabad giga a ramban, mert arra számít, hogy esetleg elindítasz még egy ram éhes programot (ami elég valószínűtlen olyankor, amikor teljes képernyőben játszol)
@#42861
itt egy leírás, hogy kell átirányítani.
én az SSD gyökerébe raktam, hogy maradjon azért gyors, de könnyen meg tudjam nézni mekkora. sosincs 1 giga fölött programok futtatása közben (telepítéskor más tészta, de pont erre van a temp mappa) -
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
igazából ez ma már "vallás" kérdése. leginkább attól függ, hogy mekkora áldozat volt részedről az ssd megvásárlása. mint amikor valaki az első (új) autójára összekuporgatja a kis pénzét és utána csak májustól augusztusig használja, hogy nehogy esővíz/só érje.
szerintem ha orrba-szájba használod az ssd-t, akkor is nagy valószínűséggel előbb fog elértéktelenedni, mint tönkremenni. a játékok egy részénél pedig érezhetően gyorsít (és én lusta vagyok mindet tesztelgetni, hogy melyik legyen ssd-n; nálam minden ott van).
egyedül fontos, pótolhatatlan adatokat nem tárolj ssd-n, (vagy legyen róla megfelelő backup).
jah és legalább win7-et használj (és az alól legyen formázva is), de remélem ez manapság már adottság. -
maross
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A temp-et tedd at mas meghajtora, azt se azert mert csokkenti az elettartamot, hanem mire eszbekapsz lesziv 10-20 gigat az ssd-bol, az pedig itt szamit.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
4,6,7,8,9,10,12

4: nem tudod használni a start menü keresőt, szívás
6: ha rendszergebaszod van, nem segít, szívás
7: lassul a böngésződ, mert amit nem letölt, hanem a cache-ből szed, azt a lassú HDD-ről kell beolvassa, szívás
8: valamivel lassabb lesz a gép, mert DDR>SSD szívás
9: bizonyos esetekben rendszerösszeomlást okozhat azt hiszem syl írt róla, szívás
10: bizonyos alkalmazások hiányolhatják, ha nagyon viszket, akkor 8 GB felett el lehet hagyni, de felesleges
12: ez csak szimplán feleslegesEgyik sem hoz annyit a konyhára hogy megérje vele foglalkozni, és ezzel szemben rontanak a gép sebességén vagy stabilitásán. Nyersz vele a 40-120 évre kb. 10-et, mert minimálisat írnak, nem jelentős.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Telepíthetsz rá nyugodtan, amíg bírja a hely, játéka válogatja, hogy jelent-e előnyt. Van aminél gyorsabb lesz a betöltés, esetleg folyamatosabb a játék, van aminek tökmindegy. (Pont most volt róla szó a topicban)
Az adatolvasás pedig nem csökkenti az élettartamot egyáltalán, csak az írás. Az pedig mire lecsökken kritikus szintre, addigra már az örököseid is összevesztek rajta. TLC-k már kevesebbet bírnak, kérdés, hogy neked mi van, de azt is legalább 1500 alkalommal kell újraírnod, hogy megérezze. Az meg barátok között is úgy 40 év. Minimum.
@BomiBoogie: ez a bejegyzést ne reklámozd, a fele elavult és/vagy baromság
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nálam pl. egy Agility 3-on van a rendszer és a Steam.
Ezeket azért ajánlott megcsinálni, és nem lesz gondod.
A játékélményen a töltési idők miatt nekem sokat dobott.

-
Nezzetek el nekem a következö kerdest; uj a gepem es sose volt ssd-m, most meg van.
Tehat ssd-re szokas jatekot telepiteni (pl. a komplett steam+programok), vagy a sok adatolvasas nagyon csökkenti az elettartamat?köszi...
-
válasz
alratar
üzenetére
most vagy én nem értem, mit akarsz mondani, vagy Te nem értetted, hogy én arra reagáltam, hogy azt írta:
"amennyire láttam nem volt még"erre írtam, hogy a GS-hez adott DE: HR-ről már volt szó (mondjuk lehet a best buy-ban, de tuti itt olvastam ph fórumon).
amúgy nem tudom mennyi hazai game magazin van ma (még), amióta van netem, azóta egy se volt a kezemben...

-
pylon
tag
amennyire láttam nem volt még:
- az egyik magyar videójátékos magazinhoz teljes játék a Supreme Commander 2
- a másikhoz Deus Ex: Human Revolution
Steam aktiválás szükséges mindkettőhöz -
Niczo
senior tag
Forge 75% és műkszik rá (akinek van) a 75%-os kupon is, így 1,18 ajró

-
Arkennys
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nekem most egy 500 as winchester van össz, de még mindig szokom a kánaánt, ezelőttig (kb fél év lassan) egy 80GB oson éltem, rendszerrel, mindennel együtt.

-
Mardel
őstag
válasz
Agyzuzo
üzenetére
Nekem -75%-ban se kéne.
Haverral próbáltam játszani ao3-at ESO/Lanon (hamachival közvetlen p2p kapcsolat max 35-ös ping) 3v2-t gép ellen. 10-ből 7-8x out of sync kb 20 perc fél óra után.
Asian dynasties meg folyamatosan kb 20 mp után.Ahogy néztem fórumokat ennek a felújított 2. résznek is van ilyen gondja... [link]
[link] [link](Nem a netünkkel van gond enyém 50/25, haveromé is olyan 15 mbites kb.)
-
Agyzuzo
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
Azon dob is... Meg a Skyrim-on, Dishonored-on, Max Payne 3-on... Ezeket próbáltam "is-is" és érezhetően simább lett. Főleg azoknál a játékoknál érezhető amúgy az SSD áldásos hatása, amik különböző kisebb területekre vannak bontva és azok között mindig töltöget a gép. A Rage-et fogom még sztem átdobni SSD-re, mielőtt komolyabban nekifutok.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
DeFranco
üzenetére
Én háromszor raktam fel fokozatosan erősebb konfigokra, de sosem akar menni rendesen. Egy barátom végigvitte a laptopján 1 GB RAM-mal, mikor tett bele még egy modult, akkor már szaggatott.

Amúgy így is, ha mondjuk 1 hétig nem játszol valamivel, már kezdheted is elölről, mert kiesel a hangulatából. A sok újrakezdéstől meg megunod, mielőtt még jutnál benne valamire.

-
DeFranco
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
+1 nekem is így van.
(egyébként mondhat bárki bármit, nálam érzésre a GTA IV sebességén dobott az SSD)
#42834: nem azt mondtam, hogy "szaggat", csak dobott a sebességén. így is lassú

-
Agyzuzo
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Az is van.
De arra csak a kivételes anyagok kerülnek fel.
(Bár ezzel most magamra cáfoltam, mert a Max Payne 3 rohad rajta már fél éve és vagy 3 hónapja el se indítottam már
) -
Agyzuzo
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Azé vettem 2 terás vinyókat a gépembe, hogy ne kelljen ilyen dolgokkal foglalkozni, mint "Törlés".
Majd törlöm, ha már nagyon zavar.
Steam-nek van dedikált 2 TB-s vinyója direkt, azon csak ő garázdálkodhat. 
Amúgy ~12GB-t törölt a progi.

-
-
ayo
veterán
-
ayo
veterán
minden steamuser figyelmebe:
tikione steam cleaner: kiszedi a folos csomagokat (directx stb). ingyenes es egyszeru kis program. en mar tobbszor hasznaltam es kozel 10gb jott vissza.
leiras meg ilyesmi:
-
Dot
őstag
válasz
Anonymus X
üzenetére
Egyik helyen sincs steam-es bejegyzés!!
(#42806) danih
Nem is volt bepipálva a kompatibilitási mód!!! Csak a rendszergazdaként való futtatást állítom akkor írja ezt ki!! -
Csapoati
nagyúr
Hoppá, köszönöm az uraknak, e fölött elsiklottam eddig.

-
Niczo
senior tag
-
BigBlue69
őstag
-
Anonymus X
tag
Próbáld ezt:
Hit start->run->regedit
Go to key:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\LayersLook for a entry with your path to steam.exe
Delete that entry
If you dont find it there try
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers -
Csapoati
nagyúr
"Ütős" heti akciók a Steamen.

-
Agyzuzo
addikt
Risen 2 kolleksön mindenazegybe csak most 15 ojró, csak tessék, csak tessék. Szerintem ennyit megér.
Továbbá kupon: elder-geek.com
Így csak ~14,5 EUR.
-
Dot
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
(#42800) morvaigaben
Valszeg ez lesz. /reggel regeltem fórumra./(#42801) horvathd
Sajnos nem segített. Ráadásul a 2-nél nem is működhet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
//////////////////
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
//////////////////
Mivel túlságosan sok cserélgetős hozzászólás született a topicban, ezért ennek külön topicot nyitottunk Steam Trade néven. Legyetek szívesek a továbbiakban ezeket ott lebonyolítani, ebből a topicból ugyanis törölni fogjuk őket, vagy extrém esetben akár szankcionálunk is.
//////////////////
Szintén külön topicban zajlik a GameCard-ok csere-beréje: Steam Game Card csere-bere
//////////////////
Nyílt topik a Humble Bundle és társainak is, legyetek szívesek oda fáradni, ha arra felé terelődne a téma: Nagy Bundle topik
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Corsair NAUTILUS RS LCD-Modul, Display, Kijelző
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(OCZ esetleg előbb
)

eami