- Poco F7 – bajnokesélyes
- Kínai tech-túra összefoglaló
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Fura kódnéven készül a HMD új készüléke
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszili
csendes tag
Mondjuk a Gigabyte-ot már valamennyire ismerem, most is az van egy KT600-as Athlon XP 2400+ alatt(majd 4 éves) és most is kifogástalanul megy
. A Biostart viszont nem ismerem, de eddig csak jókat olvastam róluk. A GA-MA69G-S3H ha jól tudom integrált VGA-ás, bár lehet bele tenni valami normálisabb VGA-t, akkor már nem jobb választás lenne a GIGABYTE GA-M57SLI-S4? -
BiTR@ider
csendes tag
Értem. De mondjuk egy általam előbb említett SLI alaplap + még egy geforce 8600 GT! http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gf8/8600gt.htm és nem GTS. Árban még mindig jobban jövök ki mint ha veszek egy 8800 GTS kártyát. Lehet, hogy ez a teljesítmény rovására megy... Ezt Ti jobban tudjátok. De mondjuk 1-2 fizu után félre tudok tenni durván 50 rongyot. Lap most olyan 25 + videokártya 24. Amivel mondjuk én szoktam játszani az UT2004. Igazából ha jön az öcsém akkor tudjon mivel jácccani. Mondjuk valami ''modernebb'' játékkal.

-
BiTR@ider
csendes tag
Tényleg, a lap típusát nem írtam oda. Sorry.... Gigabyte GA-M61SME-S2. Sajna nem volt épp pénzem jobbra és inkább a kényszer vitt rá. Előző Asus lap lehalt. Aztán később szereztem egy Inno3D GeForce 8600 GT kártyát. DDR3, 256 RAM. 3DMark 2005-ben 8336 pontot ért el a gép. Szerintetek ez mennyire jó eredmény?
Amit még nem írtam le a gépről, hogy Maxtor SATAII 160 GB illetve Chieftech 400 Wattos táp.
Mondjuk arra gondoltam, hogy később szerzek egy ilyet: Gigabyte GA-M59SLI-S4 aztán még egy 8600GT-t SLIben. -
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
egy d420 cerka kb 7k, és az odavág egy sempronnak, meg egy a64-nek is

hát persze-persze!
a core2duo-kat he nem lehetne olyan brutálisan húzni, akkor alapon az x2-es amd-k megennék! nemhogy egy cerka procos! te sem gondolhatod komolyan!
más: a srác aki baszik postázni a cuccod, nyugodtan szedd szét a száját, mert nekem a postai csomagok szinte perc pontosan jönnek-mennek, és az max 2 nap! nem 2 hét!
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
igen elfelejtettem neked matx lap kell. Az abit p35 az?
Most az i-ben 18,5 (nekünk)
Igaz a d420 9k a 3600+ 14k. [link] de mint látod a 3600+ alapból veri a e2140-t. Tehát ....
Tudom neked ilyen megoldások kellenek, viszont lehet a birsalmát lasabban is hajtani.
Embernek szakiljad szét a száját.
A posta ettől függetlenül szar.
A kingmaxra meg nem mondok semmit.
Nekünk halandóknak ez a ram mennyi lenne? -
Gyuri27
félisten
Az amd-nek tovább kellene gondolni a nv féle linkboost technológiát. Hamár van procijuk, vgajuk, chipsetük. Mert abból a nyamvadt int memvezérlőből többet is ki lehetne hozni. Pl nagy ramgyártóval (akár amd edition névvel), hogy a lehető legkisebb időzétisű ramokat adjanak a k10-hez. Mert úgy nézki ez kell a procijuknak.

[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Ezt értem. De ami igaz, ha valamit nem is lehet kapni/nem tudni, hogy van arra nincs is kereslet.
A pixi féle üzletek ha jól működnének azok jók lennének, mert náluk a francia anyacég miatt sok érdekes dolgot kapni. Csak ugye a magyar betyár virtus miatt nem működik rendesen a dolog.
Csökkentek már a proci árak, van uj kisker árlista?
ftc: igen egy k10, egy 7xx az érdekes lehet. -
Probiker
aktív tag
Nem csak a totyik kezd kihalni, hanem az én lapom is

Tegnap este elmentem zuhanyozni, gép ment, mire visszajövök csak fekete kép azt semmire nem reagál.
Nyomtam reStartot de nemindult. kb 3. inditásra bootolt gép, de winfos kép nemjött be, hallotam, hogy elindult Xp de kép nemvolt
Nyomtam egy Bios restartot és utána indult rendesen Win is....
Gondoltam rakok egy új vga drivert, felrakom, újrainditanám gépet, de nem bootol be.... már megint csak cmos reset segített.....
Valakinek valami ötlet? Hogy mi lehet a hiba oka? Ha lekapcsolom a gépet, csak bios reset után lehet megint bekapcsolni....
Ja és amióta ezt csinálja csak 1024es felbontást tudom használni, eddig 1280x1024 en nyomtam, de most szarul jeleníti meg.... (19colos téefté. nemhinném monitor lenne szar, fél éves)
Hogy én mindig szívok alaplapokkal......
-
bolondember
MODERÁTOR
megoldódott(?) a rejtély - megvettem a procit, a srác azt mondta, h 2*1 mega cahce van benne (L2), a honlapon rosszul van.
Na de ma reggel felléptem a guglira, beütöttem az első számsort - és láss csodát, ezt adta ki: [link]... Na ja...
Remélem azért jó lesz...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt esetleg nem tudjátok, h a Freezer64 jó-e rá? mintha valaki mondta volna, h igen... -
Gyuri27
félisten
Szerintem az nv-hez képest ''nem'' melegszik.
Hűtés biztosan kell rá, de legalább nem venti.
Meg a gigának ez a mániája szerintem (komolyabb lap benyomását keltheti). Illetve lehet ők gondoltak a tuningra már.
Probiker: az bakna be.
Ez amd (bár lehet lestek).
[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
Sajnos meg kell, hogy cáfoljalak. Igen is melegszik a 690G chipset. Nyáron a 40fokokban iszonyat meleg volt, nem lehetet megfogni... Most a hüvös időben már rajta tudom hagyni a kezem. Pontos értékeket nem tudok mondani, mert nem írja everest....
Az új AMD chipset ugye nem csak valami ''Nvidia féle'' új chipset?
[Szerkesztve] -
greatchaos
addikt
-
Balinov
titán
Chaser,ahogy igértem + néztem.nos 0801-es bios ide-vagy oda,csak órajelet (auto 400/533/667/800) lehet állítani,időzítést nem!!!!viszont idáig stabil 1100Mhz-es HT linkkel is a lap[link]
1 érdekes dollog,everest 4 cpu diódára -56C-t ír. a cpu hőfokra meg atomstabilan 25C-t,ha idle netezek CNQ-val,ha 32mb-os superpi pakkot számoltatok vele..
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
ja,hát a számtekboltosok memoárjai topikba volt egy nyerő szinösszeállítás (asszem sárga lap,piros vga,meg ilyesmi)..
Alulfeszelni lehet szvsz,mivel a fentemlitett procival is lehet valami 0,8V-ig levinni a vcore-t.Időzítést asszem lehet,bár még nempróbáltam ebből az aspektusból. CNQ megy,még megemelt HTT esetén is. -
Gyuri27
félisten

Majd jól nem lesz pénzed a k10-re meg a 7xx-es lapra. Valóban az E2xxx nem drága, de találni hozzá hasonló amd-t, hozzá hasonló árban.
diablo1984: nem én gyártom.
Zoli329: amennyibe kerül lehet is gyorsabb. Persze HERR Z hozott volna 3 gigán ballagó procit. Meg az a lap a 6000+ alá. Na mindegy ez az én véleményem.
A jó öreg dfi, meg a jó öreg nf4 [link]![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gyuri27
félisten
DDR2 PC8000 1000MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (Chip BGA, 1.9~2.3VV, , SPD: 5-5-5-15) 24196 Ft [link]
DDR2 PC8000 1000MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (SPD: 4-4-4-12, Paper Retail, Metallic-Orange Aluminum) [link]
DDR2 PC8500 1066MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (SPD: 5-5-5-15, Paper Retail, Metallic-Orange Aluminum) 30070 [link]
Bandit.
Az 1T-t nem sikerül mindegyik lapban, még ha a ram birná is. Azt nem tudom miért.
Ha füstös a proci (nekem is volt) akkor valamit a tulaj ügyködött. Vagy mint az én esetemben annó a hűtő meghalt és vitte a procit. Kedves volt a boltos figura (érsd egy szemét láda)
de ez más történet.
Viszont nekem mint vásárlónak semmi közöm a nagykerhez!!! Ha a hivatalos magyar forgalmazó v importőr az igen. Arról nem is beszélve nem vagyok köteles a nagyker döntését elfogadni. -
Gyuri27
félisten
A jetről várjuk a beszámolót.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Z0tynál van giga 690g!
''A kijavítást úgy kell elvégezni, hogy az a fogyasztónak ne okozzon jelentős kényelmetlenséget, és törekedni kell ara, hogy a kijavítás 15 napon belül megtörténjék.''
Na. Innen ha feljelentik az üzletet nehéz elmagyarázni mi nem fér bele a 15 napba. [link],
''...hogy a szavatossági idő első hat hónapjában jelentkező hiba esetén vélelmezni kell (úgy kell tekinteni), hogy a hiba már a teljesítéskor is megvolt.'' [link],[link].
Tudom én, hogy erről nem a kisker tehet. Viszont azért ott a szervizben kell annyira érteni hozzá, hogy a vásárló rontotta el v gyári hibás.
Ha pedig gyári hibás adni neki másikat és a többit meg lebokszolni a nagykerrel.
Mert ha a vásárló hónapokig nem kapja meg a terméket mégyegyszer nem megy oda vásárolni, sem az ismerősei. Persze ez a nagykert nem érdekli. Viszont a boltot igen.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Akkor segitek [link] ez is BandiT.
Jónak tűnik viszont nem ártana valami tapasztalat. Mert működni bizti, hogy működik de a tuning és egyebek azért érdekes lehet.
ftc: A garival meg annyi a szitu verni kell az asztalt. Mert nem a nagykerrel álok (polgári jogilag
) szerződésben hanem a kiskerrel. Innentől felőlem küldheti a lapot a holdra is. Helyben neki kell bizonyítani, hogy a lapot én rontottam el. A bizonyitás meg nem abból áll, hogy a nagyker ír valamit. Ezért van a FVF. Ők amúgy is szeretik az ilyen mókát (persze végszükség esetén). 
Bocs Chaser nem ellened van. -
Rolcsi20
senior tag
pár perce néztem ilyen alaplap teszteket itt ph-n, ahol az 590es lapok ''gyorsabbak'' voltak mint az 570esek...én ezekből következtetek nem a számokból...azelőtt tudtam minden kis alkatrészről hogy mennyit tud de mostanság már nem izgat annyira, keveset olvasok utánna, csak ha épp vásárlás előtt állok

-
Rolcsi20
senior tag
tudom hogy felgyorsult, észrevettem a kb 13éves szgépes pályafutásom alatt
....valahogy már azt tervezem hogy veszek 1 gépet ami most még nagyon topp és nem akarok már rákölteni sokáig...kezd már elegem lenni hogy 2-3évente ráköltsek 100ezret
22éves fejjel már más terveim is vannak
-
MZsoltee
veterán
Én már lezártam ezt a témát!
De ha akrod akkor: Részben igazad van tehát ha valki 15-20kért akar procit venni annak én is a lehető legjobb szívvel ajánlom az amd-t! 3800+ naon kiral proci az áráért! De ennél drágább procit amdtől nem ajánlanék és nem is vásárolnék!
Mért? Mert az C2D 25körül kezdődik (köv hónapben lesz esés és akkor már csak E4400 et lehet majd kapni 22-23kért) és a 25k ért kapható E4300 húzva ráver ár teljesítmény arányban az Amd prociaira! 2700MHz alapfesszel és alap hűtássel, szóval ezzel már egy 4200+ vagy 4600+ nem nagyon venné fel a versenyt! Most feljebb inkább ne menjünk mert ugyan ez igaz az E6*** ra is!
Nem vagyok amd fan!
aztán:1xűen nem szeretem az intelt szóval nem marad sok választásod vagy Apple? 
Igen nekem is amd-m van és nagyon szeretem, de azok más idők voltak, amikor még a 2500+ barci volt az isten
Nyáron beruházok 1 új konfigba, de nem tehetem meg azt a luxust hogy a pénzemért a kissebb teljesítményt választom, tehát át kell állnom a sötét oldalra! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kompatibilitáásról (huh amire ezt leírtam
) meg annyit, hogy ha valaki vesz most 25k ért egy E4300 akkor majd még lesz hova fejlődnie! Örülők hogy lesz hova váltani az amdnél, de szerintem (lehet hogy nagyot tévedek) kevesen fogják megtenni, vagy akki megtesz az nem fogja sokáig így használni (csak átmenetileg)!
Mért? Mert PCI v2.0 meg DDR3! Szóval az ember procit meg alaplapot szokott a legritkábban cserélni (ha csak tönkre nem teszi) , mert ezek időt állóbb alkatrészek mint a memória vagy a Vga! És ha a kiszemelt új vga már PCI-E v2.0as lesz akkor oda a régi lapnak! Meg a memória is elfogy és a ddr3 2/3da lesz a ddr2 nek árban akkor elgondolkodik a delikvens (nézd meg a ddr és a ddr2-es ramok árárt 1gb ddr2 9k ddr meg 13k min)
Szóval ha kinővi a gépet akkor kell még proci meg vga meg ram is akkor lehet hogy vesz inkább egy olcsó új alaplapot és nem marad a réginél!
Hajrá AMD! Szeretném ha a leendő nyári konfigomat megint egy AMD-s váltaná!

Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- E-roller topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Arc Raiders
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C18D-64GTZR
- Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600MHz WHITE - Garancia
- Gigabyte B85M -HD3 LGA 1150 Alaplap, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- TP-LINK TL-WA850RE 300M vezeték nélküli jelerősítő / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

. A Biostart viszont nem ismerem, de eddig csak jókat olvastam róluk. A GA-MA69G-S3H ha jól tudom integrált VGA-ás, bár lehet bele tenni valami normálisabb VGA-t, akkor már nem jobb választás lenne a GIGABYTE GA-M57SLI-S4?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)