- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Ha mindent megköszönsz amit linkelek te leszel a világon a legtöbbet köszönö ember (nem pedig Pandacsöki Boborján)
De a tréfát félretéve nekem még idén kell egy jó 7xx-s lap. A pénz már megvan csak nincs mit venni
Most a 7xx kapujában pedig nem akarok mást (igaz a jövőévet sem akarom megvátni). -
bnss
veterán
válasz
Komplikato #5296 üzenetére
Asus oldalon én nem találtam a HT-ről infót ezen lapok esetén. Megnézem az MSI lapot!
-
Gyuri27
félisten
Az is lehet Asus 790fx magyarul. 2-3 hét
Remélem idén nem csak brutal cuccok jönnek ki. Mert egy integrált v egy sima lap bőven elég lenne. -
nesa
veterán
válasz
RexpecT #5289 üzenetére
Az MSI az nem alaplap vegyel az infolexbe Giga GA-MA69G-S3H lapot 16550ft Amd chipszetes es ha megvagy szorulva van rajta 1 int vga Itt nezd meg mit is tud ...
Ja az infolex elkoltozott a magshazhoz.
-
RexpecT
addikt
Ti milyen alaplapot ajánlotok am2-es X2-es procihoz?
Én MSI K9N Neo-F V3-re gondoltam.
Tuning nem lenne csak a megbízhatóság a fontos.
Ötletek? -
wid22
aktív tag
Infolex pécs
-
wid22
aktív tag
Biostar NF4 AM2 NF4 DDR2 PCX SATA2 24 hó 7 442 Ft 8 930 Ft
Ismeri valaki ezt a lapot? Árba nem rossz. -
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
-
dodopek
addikt
Remélhetőleg az utosó láma kérdésem.Sikerült összedugnom az előlapi csatlakozókat.Tudom,hogy valahol be lehet állítani,hogy ha az elsőbe bedugom a fülest,akkor lője le a hátra bedugott hangszórókat.Egyszer már megtaláltam,de most megint nem tudom hol kell ezt pipálni.Kisegítenétek az infóval?
Köszi! -
tibcsi0407
félisten
Sziasztok!Szeretném húzni a procimat,de nem tudom,mert miután beállítom az fsb-t és újraindítom a gépet a bios kiírja,hogy nem fogadta el a tuningot és állítsam vissza.Ha egy nagyon picit húzok rajta akkor is ezt csinálja.
A gépem: Msi k9n4 ultra-f Athlon x2 4600+ 1Gb kingmax ddr2 800 Msi 8600gt
Nem tudjátok mi lehet a baj?? -
Balinov
titán
válasz
dodopek #5270 üzenetére
izé.khm...."MSHDQFE" mappába szerinted mik vannak?
readme.txt-ből idézve:
"Step 1. Before installing the Realtek HD Audio Drivers, Press the
[Cancel] button if Windows detect the Multimedia Audio device.Step 2. Insert the "Realtek HD Audio Drivers" CD into the CD-ROM
drive and run the setup.exe program to finish the installation.Step 3. Click on [Next/OK/Go] to continue the procedure. If the Windows popup
"Digital Signature Not Found" message, press [Yes] to continue the
installation.Step 4. Finally, select to restart the system and press [Finish] to complete
the installation.The system will reload the drivers and do some adjustments in the INF
file if so required."
Peccs konkrét leírása :
" Microsoft High Definition Audio Driver Package - KB888111
Package file version (kb888111.exe) : 6.1.22.0"Így már mennie kell!
üdv
Balinov -
Balinov
titán
úgyúgy,ennél többet én sem tudok segíteni,sajnos vagy hálistennek,előlapi kivezetés a 6éves acorp házon csak 2x USB van.semmi egyéb. Ráadásul az is abszolúte nem konform jelöléssel,délutánba telt kisakkozni,hogy mi hogyan.
Dodopek: én nem használom még a lant-ot se...kábelmodem+usb csatlakozás rulz.
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok!Szeretném húzni a procimat,de nem tudom,mert miután beállítom az fsb-t és újraindítom a gépet a bios kiírja,hogy nem fogadta el a tuningot és állítsam vissza.Ha egy nagyon picit húzok rajta akkor is ezt csinálja.
A gépem: Msi k9n4 ultra-f Athlon x2 4600+ 1Gb kingmax ddr2 800 Msi 8600gt
Nem tudjátok mi lehet a baj?? -
AtHoS
nagyúr
válasz
dodopek #5264 üzenetére
Itt a kérdéses rész a kézikönyvből
A házhoz is adtak elvileg egy papírfecnit, amin a HD típusú bekötés ecsetelve van.AC97 bekötés:
Mic2 - Mic-in
MicPwr - Mic bias
Line out R - R-out
Line out L - L-out
Gnd - valszeg a fekete GND
Winben a kezelőszoftverben Audio I/O - Connector settings kapcsold ki az előlapi csatlakozó érzékelést.BIOS-ban állítsd be az előlapi kialakításnak megfelelően:
Advanced/Onboard Device Configuration - Front Panel Type -
dodopek
addikt
válasz
Balinov #5263 üzenetére
meg a lant.De majd akkor úgy intézem, hogy jó legyen.Holnap 6:15kor ledarálom róla az alig 1 napos XP-t,aztán kezdem az elejétől.Más gondom is van.Az alaplapra valahogy rá lehetne szúrni a ház elején lévő mic,és fülhallgató kimenet kábeleit.Nem tudod,hogy milyen sorrendben kell a kábeleket pakolni?Mondjuk szín szerint.Ezek vannak:
fekete(gnd)
piros(l-out)
sárga(r-out)
narancs(mic-bias)
lila(gnd)
fehér(r-in)
kék(l-in)
töld(mic-in)
Jó lenne,ha úgy írnád,hogy én,szegény láma is megértsem.pl a felső csati sor balról,aztán alsó csati sor balról.Így remélem menni fog.Előre is köszi!
Már csak holnp olvasom... -
Balinov
titán
válasz
dodopek #5259 üzenetére
jólemléxel.én az én lapomnál nem,de egy tf6100+nf410-es kombós azrok lapnál szoptam,ugyanezzel. ott a megoldás a drivercd elfelejtése. Ezt a legutolsó WHQL 1.79-es driverpakk telepítése megoldotta. Ugye HD Audió használathoz kell egy M$ peccs,ezt tartalmazza a ~25megás installer,ha nem menne elsőre,TC-vel asszem ki lehet a telepítőt bontani,ott ezután megtalálod a microsoft peccset,tedd fel újra,aztán a driver.
üdv
Balinov -
Balinov
titán
Tudom,hogy nem AMD, de Nvidiáék is mocorognak vmit onboard GPU téren.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Megvettem az asus m2a-vm lapot.De bajom van vele,mert nem tudok hangkártyát installálni.Ha az automatikus installra katt,szépen végigmegy mindenen(a hangon is),de aztán azt írja ki,hogy nem sikerült a hang drive3rt telepíteni.Nem is tudok semmi hangot lejátszani,kivéve azt a teszthangot,ami az asus keverőpultjában val.A dilis dal,és a döngicsélő méh(vagy mifene) megy.Minden másra azt írja,hogy nincs hangkártya,és nem tudja lejátszani.Próbáltam más ver számú driverrel is,de semmi.Mindíg azt írja ki a telepítésnél,hogy:A Realtek HD Audio eszközmeghajtó telepítése sikertelen.
Tapasztalt már valaki ilyet?Esetleg biosban valamit állítsak át?Balinov van tipped?Ha jól emlékszem,neked ilyened van... -
bnss
veterán
válasz
FireKeeper #5249 üzenetére
Azzal is kibékülnék, sőt. Csak adja az ég, hogy kapható legyen még idén karácsony előtt.
-
Gyuri27
félisten
válasz
FireKeeper #5249 üzenetére
Én mindenképp 780-t szeretnék. Viszont kíváncsi leszek idén mit lehet kapni.
-
KeviN79
csendes tag
Sziasztok!
Milyen lapot tudnátok ajálani az olcsóbb kategóriákból (<14k)
Tuning nem igazán fontos, legyen rajta integrált vga és ide.
Ezek közül esetleg:
ABIT NF-M2S
Gigabyte GA-M61SME-S2
Gigabyte GA-MA69VM-S2
Gigabyte GA-M61PM-S2Köszi
-
zekm
tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy milyen menetet használnak az am2-es lapok keretének lefogatásához?
Köszi -
ftc
nagyúr
AMD RD780 gets renamed as 790X
AMD 790FX - Dual PCIe x16 CrossFire support and 3, 4 way CF
AMD 790X - Dual PCIe x 8 CrossFire support
AMD 770 - Single channel PCIe x 16 -
m4rc!
őstag
AMD Preps Integrated DirectX 10 Platform for Early 2008
Jön a 740G és 780G integrált DX10 grafikával 2008 februárjában!
Reméljük ezt jobban fel rudják futtatni majd mint a 690-et.. -
Tomate
veterán
Mért van az, hogy everest Az M2N-E alaplapomat ismeretlenek titulálja. A procim ami meg Athlon 3800+ Unknonak?
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #5227 üzenetére
Pl aki gamel xp-ről tolja azokat, netet meg linuxról, xp-re nem is kell felrakni még a LAN drivert se, így biztos nem mászik rá semmi, lin-re meg igen kicsi az esélye.
szerk: ebben jobb az AMD politikája, ezt nem vette el a legkisebb x2-től se/ igaz mást se/, intel igen, de mivel sok ember azt se tudja mire való, meg aki tudja, azok közül is igencsak kevesen használnák, nem nagy érvágás
-
mergal
aktív tag
Mi a vélemény erről a lapról? GIGABYTE GA-M56S-S3 stabil, tuningot enged?
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #5227 üzenetére
Vmware vagy az MS Virtual Pc, van más is csak elfelejtettem.. Pl láttam olyat hogy egy rendszergazda Linuxot használt és Vmware -val futtatott Win. XP-t, amivel az ügyfél gépét figyelte ill avatkozott be, ha kell. Otthon én is ki akartam próbálni csak úgy kíváncsiságból
, de mindíg volt valami baja. Lehet külön partíción lévőt indítani, vagy a vmware-val a futó oprendszer alá telepíteni a kívánt másik rendszert és azt indítani. Az utóbbi talán problémamentesebb. Azótá már sokat javítottak rajta gondolom.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #5223 üzenetére
ASUS M2N-E lapom van, most jött ki a legujabb 1102-es bios (immáron a 11.-ik! ). Megjelent egy ilyen opcio: AMD Virtualization.
Nem tudod, mit jelent pontosan?Illetve virtualizacioval hogy tudnek parhuzamosan 2 oprendszert futtatni?
Nekem semmi problem ASUSékkal, bár alaplapi integralt HD driver miatt volt egy pengevaltasom a supportttal, ami utan 1 honappal a franko driver ki is jött... (részletek a lapom topikjában
)
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5223 üzenetére
tudod mi a röhejes, lapom topikjában panaszkodtak,hogy a 1301-es nem megy fel a 0901-es biosra...eszembejutott a postotokról,hogy megnézzem,van-e update.hát a 1301-est le is vették már..
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5220 üzenetére
sztem megmenekülne adott esetben a nyakad,mert az én második tippem az asus lap..a chipset mellett.az az érdekes,hogy alap cpu órajel mellett rendesen megy dual-chanel.de ha +5mhz-t adtam neki,akkor nem
-
wwenigma
Jómunkásember
Ha a lapod nem komálja... ciki... nekem 16e-be volt anno 2x1GB. Itt még 4-4-4-12be megy, de 4-4-4-10re levive is siman pörög ezerrel perpill...
VaniliásRönk-nek van igaza a BIOSokkal kapcsolatban. Igy szuletnek a varosi legendak a xar markakrol es xar termekekrol nehanapjan...
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Balinov
titán
tiszta fasza,most hívott volt kollégám,meséltem neki erről a ramos sztoriról.neki 945+ D-s P4 alatt votl szopatás kingamx marsokkal...pár hét után kizárt minden mást,aztán valakivel el tudta cseresznyésen barterezni,asszem gigás A-datákra.És az a röhej,hogy ez még akkor volt,mikor nem 6,6k/db bruttó árért mérik győri kiskerben a vacsiuj gigás dimmeket..
-
Gyuri27
félisten
válasz
Balinov #5212 üzenetére
Vagy csak egyszerüen kevésbé jót fogtál ki belőle. Márha készült belőle jó széria.
Utáljatok nem baj. Akkoris ellensége leszek.
Az vagyok én a kingmax ramnak, mint VaniliásRönk az asus lapnak. Örök ellensége!!!Chaser: azért az nem normális és nem faxa hogy valami a vasban 100c° körül van.
-
Chaser
legenda
válasz
Balinov #5212 üzenetére
Az asus lapok finnyásak, tapasztaltam már én is. Vagy a procid ramvezérlője finnyás? Vagy én vagyok finnyás, mert nem eszek meg mindent amit elémraknak?
A helyes választ beküldők között kisorsolunk 10 használt kondenzátort, meg egy vadiúj ☻codegen☻ tápegységet, amivt ha a jelenlegi konfigjába rak, garantáljuk önnek, hogy nem éri meg azt a kort, hogy elértéktelenedjen! -
Balinov
titán
hát,gyerekek, megkell hogy erősítsem a kingmax 800-as gigás modul vs. R690G chipset inkompatibilitást. végre visszavágtam 800+,800,800+,800 sorrendbe a 4db 512-es 800-as adatát,oszt egyből,minden állítás nélkül megy a dual chanel. 9x270,ramok 5-5-5-18 2T @ 809Mhz..és ez cak edz szempronc
-
Chaser
legenda
Az NV melegszik, fűt. Gondolom nem titok, hogy a tervezők ráméretezték a bordát. Melegszik, hát melegszik. amennyire emléxem 90-110 fokot elbír. Lehet rá ventit tenni ha megnyugtat. De mivel sokan ezt nem tudnák megcsinálni, és a lap elszállna az NV chiptől, már rég csődbe ment volna az NV, mivel egyik lapgyártó se építene lapot a chipből, ha mindet gariztatni kell.
-
Zoli bácsi
őstag
-
juhi07
senior tag
válasz
Zoli bácsi #5207 üzenetére
De sajnos nincs régi proci hütöm
Amugy most néztem hogy játék után felszökken 67 fokra is
Már ugy hiszem erröl az alaplaprol hogy nem a radiátor füt hanem ez -
Zoli bácsi
őstag
Nekem jelenleg egy Nforce4-es lapom van, újkorában néztem, hát nem 40, hanem legalább 70 fokos volt a passzív borda, tojást lehetett volna sütni rajta. Úgy oldottam meg, hogy egy régi, procihűtőről levett ventillátort rögzítettem két kis lemezcsavarral a chipszet bordájára. Két éve így megy, tökéletes. De ha csak 40 fokos, szvsz ne foglalkozz vele.
-
juhi07
senior tag
Hy
lenne egy kérdésem hozátok hogy van egy (MSI k9N NEo-F( alaplapom és az a gondom vele hgy a chpset az everetben néha eléri a 40 fokot
Az Ujjam al is leteszteltem de harmad foku égisi sérülésben szennedekAz a kérdésem hogy lehet-e hütöt szerelni az alaplapra?
És ha lehet akkor milyet,hol és mennyiért van?(Lehetöleg pénztárca barát legyen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A frissített, béta verziójú NVIDIA Apphoz készült az új GeForce driver
- Hardcore café
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Mozilla Firefox
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (1db , utolsó ... aki kapja ...)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest