Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
AMD RD790 gets a new name - AMD 790FX
[link] -
Balinov
titán
mondomén,hogy trolléma.Esetleg Privátban küldhetnél egy szemtelenül jó árat,amit rá kéne dobnom a Manilára...kinéz pár gépépítéses maszekom mostanában,kitudja,még talán pénz is lehet rá. szal akkor adottesetben beszámolnád a dobozolt manilát?
Amugy mi ez a fene nagy bizalom,nem tanultál? lehet elküdenéd a procit és 2 nap mulva már a Bahamákon overlokkolnám... 
-
Chaser
legenda
Ápropó, a sempronodat nem akarod lecserélni x2-re? Van egy 3600-osom ha érdekel

-
Chaser
legenda
Kicserélték végre az m2a-vm lapomat, hálleluja

-
ftc
nagyúr
[link]
teszt 5600+ prociról
-
rollins
őstag
Pont így van nálam is. Fura, hogy akkor nem áll meg az óra, ha nem áramtalanítom kikapcs után.
Nekem is a legutolsó bios van fent, de eddig nem volt vele ilyen. Más lapom van, viszont ez is Gigabyte. Ha továbbra is szunyókálni fog áram nélkül, akkor ahogy ftc javasolta, elemcsere lesz a vége, de talán majd megpróbálom egy korábbi biossal.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
rollins
üzenetére
Ez a ''késik az óra'' hogyan is nyílvánul meg? Mennyit késik?
Nálam pl. leállítom a gépet mondjuk 15:03-kor, majd áramtalanítom (áramtalanítás nélkül még nem néztem). Majd tfh. 19:37-kor indítom be megint. Az óra pedig 15:03+pár perc-et mutat. Minden BIOS beállítás rendben van. Ezt a legújabb BIOS felrakása után vettem észre. -
rollins
őstag
Késik az óra, lehet lemerült az elem? Nyáron vettem a lapot, nem lehet régi az elem. Bios beállításokat nem felejti el, csak időt és nem az oprendszer állítja át.
-
Chaser
legenda
Annál nem lehet feszt állítani, mert nincs benne c'n'q, ezért nem láthattad a beállítások közt. Nem tudom mi számít extrém tuningnak, mindenesetre ennél több beállítási lehetőséget csak az abit kn9-ben láttam. Szerencsére a 4xx széria nagyon jó tuningban, volt aki azt írta, hogy 300 FSB is megvolt nála, ahhoz már nyilván procirészről feszemelés is kell, én meg azt nem szoktam, ezért jutottam addig, ameddig
1ébként a gpu-t is lehet benne tuningolni, kb 30-40%-kal nagyobb lesz a teljesítménye, csak akkor már nem árt rá egy + venti
-
Chaser
legenda
Lehet abban feszt is tolni, csak azt tudni kell, hogy sempronnál, athlonnál, és x2-nél teljesen mások a beállítási lehetőségek. Sőt, alulfeszelni is lehet a procit, ram időzítéseket is lehet állítani. Nálam 270 FSB alapfeszen megvolt, szóval nem csak enyhe tuningra képes. Azt hittem lenulláztam a lan-t tuning közben, de kiderült hogy mégsem
Sok konfigot öszeraktam ezzel a lappal, ezidáig nem jött panasz..kopp-kopp. -
Balinov
titán
Nah,tegnap boltban tesztelgettük az asus lapot..hát,...nem az feküdt le lábmellé. a SilentPipeII-es Gigabyte 7600GT....az eszemmegáll!
-
katt777
félisten
válasz
Hubapeti
üzenetére
Azért azt megnézném, hogy a gyártónál hogyan tesznek bele 4 db komolyabb (értsd: dupla slotos) videokarit.

Gyuri 27: Hát szokatlan, meg az ízlések is különbözőek.
Vigasztaljon, hogy úgysem látod a házban, ha ilyet építesz be. Ha csak nem tartozol azok közé, akik minden szép meg világító dolgot belepakolnak, mert az tök baró.
De annyiból elég lenne egy ilyen hangulatlámpa, nem kell az a sok flanc, hogy pc, monitor, meg egyebek. Szerintem. 
Egyébiránt én is kezdek a Giga felé hajlani. Majd, ha egyszer váltok.
[Szerkesztve] -
Hubapeti
tag
Es ez?[link]
-
Hubapeti
tag
Megjelent a HT3 alaplap:[link]
-
Hubapeti
tag
válasz
Balinov
üzenetére
En osszeraktam ezelott 2 evvel egy gepet Asrock K8NF4G-SATA2 (754)es azota is jol megy vgat nem is vett,a tapegyseget csereltem egy ev utan mert elszalt.
Nekem ugy tunt mintaha vekonyabb lenne az alaplap,de lehet tevedek,de a srac nagyon elegedett vele ,ejjel nappal megy.(6100/410). -
Balinov
titán
kecsegtető,amit írsz,itt is 800-as 1GB-os kingmax modulok vannak,számszerint 2DB.
chipsettel én még Gigabyte S754+pcie időkben is meg voltam elégedve,ugyanilyen felállásu asrock lapba (k8nfg4-sata2) pakoltam bele 7végén egy 250-es sata2-es samsung hdd-t,simán,faszán felment rá az oprendszer,driverek,stb. szal meg vok vele elégedve. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Balinov
üzenetére
Akkor stabilitás terén nem lesz panasz az Asrock lapra.
DC szokott megyegetni a gépen routeren keresztül, de játékból max Diablo2-t tolnak a 6100-es IGP miatt (sajnos nem túl masszív a teljesítménye). Háló, hang, és a 3D teljesítménytől eltekintve az IGP is rendben teszi a dolgát. Winyókezeléssel sincs semmi probléma, memó jelenleg 1modul található a gépben 1GB-os méretben, ami Kingmax gyártmány. -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Balinov
üzenetére
Egy ismerősnek lett pénzszűke okán összerakva egy Asrock Alivenf6g lapocskával egy gépezet, még június környékén. (ballagásra kapta a kisebbik fia) A gépezet azóta is rendben üzemel és egyenlőre az integrált vga van használatban. Minimális tuningot is lehet benne előidézni, ha jól emlékszem feszt nem lehet benne tolni a procinak, de erre azért nem esküdnék meg.
-
Balinov
titán
üdv kollégák.
kuncsaftnak összerakott Asus M2N alapu rendszerben úgynézki behalt a lap,lehetőségeim a cserére boltosnál raktárról a következőek: Asus M2N-X, M2V-MX és Asrock AliveNF6G-DVI.
Asusból -X-eset elve, VIA-s -X.-eset pláne kerülném,asrockkal viszont egy másik X2 alapú gép esetén kimondottan meg voltunk elégedve. Én azt választanám,győzzetek meg,hogy jól/rosszul választanék.
a többi része a gépnek egy Box 4000+ X2, 2x1GB 800-as Kingmax,250GB Sata2, GA 7600GT SP2..
Köszi
Balinov -
ftc
nagyúr
[link]
DFI RD790
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
Én ezt soha nem is vitattam, az ár/érték dologban egyetértek veled. Többek között (írtam is) ezért választottam az AMD-t - no meg a CF miatt. A 6000+-om (nem 16k (43), ahogy az int VGA nélküli CF alaplap sem 18k (28), és a VGA sem 40k (55 volt, amikor vettem, most 45)) most a 6700-as Intel C2D-vel van pariban, és tény, hogy jóval olcsóbb, mint amennyivel lassabb. Viszont egy 4300-as konfig olcsóbb, és feljebb húzható. Majd ha lesz 2db 2950Pro a gépemben, akkor én is teszek az Intelre, meg a max 16+4X CF-re.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébiránt néztem azt is, hogy 3D grafikában nincs lemaradva annyira az AMD az Inteltől (nekem a játék miatt fontos), az meg vajmi kevéssé érdekel, ha egy videotömörítést mondjuk 5 perccel később hajt végre. Mint említettem, a CPU számítási teljesítménye az, ami jelentős hasonló órajelen, erre akartam rámutatni, illetve, hogy a tuningpotenciál miatt jobb az Intel, ha az én konfigomhoz viszonyítom.
Ne mérgelődj.

-
Gyuri27
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Te valamilyen tesztel játszol? Esetleg ott akarsz első lenni?
Én személy szerint le sz@rom. Mondok jobbat. A dekodolást, a renderelést és egyébb ilyen dolgokat is.
Nekem a gép kell: net, kicsi world, egy-egy valami írásásra és játékra. Mivel sok lé nincs ezért marad (vagy lesz) k10-7xx. Mert a 4300 nem olcsó, egy normális lap szintén és ehhez a konfighoz (hogy menjen is) nem elég a 2600pro-xt (oda kell egy 8600gts-8800gts, 2900xt. Mivel lévén ezek is drágák így nekem nem pálya).
Tehát én azt mondom ha az embernek kevés a pénze vegyen amd-t. Akinek meg sok annak meg úgyis mindegy. Mert mint látjuk a proci 16k, a lap 18k, a vga 25k. Ugyanez intelnél proci 25k, lap 25k (és nincs int vga), vga 40k. Tehát amd: 59k, intel: 90k. Konklúzió 1,5x annyi. Mégis teljesítményben 30-35%-l tud többet.
Hát ez most a helyzet. Szerintem. -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Mondjuk azt nem értem, hogy neked az miért is lesz jobb?
Ha megfelelő teljesítményt nyújt neked a rendszer, akkor nem teljesen mindegy, hogy a másik oldal mit teljesít? Amikor vetted ez érte meg. Később meg ki tudja mi lesz.
Szerk.: Azonos órajelen 20-30%-os teljesítménytöbblet van Intel oldalon alkalmazástól függően. Az egyetlen előnye az Intel prociknak, hogy magasabb órajelre lehet őket túlhajtani, ezáltal az ár/érték arányuk kedvezően alakulhat. De ne felejtsük el, hogy nem mindenki tuningol! Tuning nélkül viszont rosszab ez az arány.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Javítás: Közben szóltak, hogy az energiagazdálkodás-beállítások miatt volt a képen 2,262, amúgy 3,4-en megy. Viszont a 3,3-hoz képest akkor is nagy az az eltérés. Kár, hogy pont akkor sikerült AMD-re váltanom, amikor elkezdett süllyedni a hajója, utána meg lementek az Intel árak. Persze az legyen okos, aki előre ki tudja találni a dolgokat. Már csak abban reménykedhetem, hogy lesz majd K10 AM2-be, és az lenyomja végre az Inteleket. De ennek persze nem sok reális alapja van.
-
-
katt777
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Mit is mondjak? a 3X és 5X közti különbség nálam 3-4 % lassulást okozott. Ez tény. Ez legfeljebb komolyabb erőforrásigényű progiknál érezhető (ha nem figyelek annyira
), illetve tesztek alatt, de amikor az új bios-om képtelen volt 1X-től eltérő szorzót alkalmazni, azt bizony piszkosul érezni lehetett mindenben. Vissza is tettem a régit. Akinek persze 4X-t is tud az alaplapja, és ezzel tud magasabb órajelet elérni, azt nyilván nem fogja zavarni a többszázalékos gyorsulás mellett egy picike visszaesés a HT sebességben. Viszont az, hogy számít, sztem azt jelenti, hogy számít (mert még 0,1% is számít), a nem érezhető meg azt, hogy nem érezhető. De lehet, hogy csak hasogatom itt a szőrszálakat a magyarkodásommal.
Bocsi. 
-
ftc
nagyúr
Sztem csak 1.0-s a 690G chipset illetve a többi chipset is.
2.0 először a Barcelonánál jelentkezik azt jönnek csak a 3.0-s HT-s procik...asztali fronton meg oylan 8....nem fogsz összekötni 4 v 8 4 magos CPU-t esteleg 8 db 8magos CPU-t.
Csonkul még a 128bites memkezelésben 1066-s ramok támogatásában energiagazdálkodásban...egynlőre ennyit tudunk
-
katt777
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Pedig de. Számít az, leteszteltem.
-
aginor
veterán
Sziaaztok!
A Gigabyte GA-MA69G-S3H alaplap már támogatja az AM2+ procikat is ugye?
A lapon ATI 690G csipszet van, az MSI ilyen csipszetes lapjai már támogatják [link]
Válaszokat előre is köszi! -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27
üzenetére
Gyuri27, Chaser
KB. 2 hónap lesz mire egy 2600XT kerül a lapba. Addig meg DVDírás, film nézés, meg egy kis net lenne, amire az Intel IGP is megfelelő. Sajnos az Abit lap meg csak FSB 1066MHz-et tud. A 6750 pedig 1333-as.
Asszem muszáj lesz a Giga lapot vennie, mert az 1066-os memó nem fog menni az Intel DG33TL lapban, mivel csak max. 1.9V-ot tud memó irányban. DG33FBC-ről nem is hallott az Intel oldalán található kereső
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27
üzenetére
Azt vettem észre sajnos

Chaser: PCI-ba van elfekvőben nekem egy S3 Trio 64V+ 1MB modell
. Nade azon nemhinném, hogy nézne filmet, meg a 17-es TFT is szarul nézne ki 800x600-ban. 1M-el ugye itt még elérhető a 16bites színmélység, fölötte már csak 8bit. Szóval akkor inkább egy intVGA-s lap, amivel azért lehet egy kicsit tuningolni.
Az MA69G lapomon lévő S3 jelölésről megtanultam, hogy a Speed nem véletlenül került bele. Gondolom az Intelhez választott G33-DS3R-nél sem lesz véletlen. Na meg amúgy is koca tuningos, így ha nem is döntünk majd tuningrekordot vele egy kevés plusszt csak ki lehet azzal is sajtolni. Na meg azért az E6750 alapon sem olyan lomha.
Na kaptam egy sms-t havertól, hogy nézzek utána egy Intel G33 FBC lapnak, mert ha nem tudnak Giga lapot hozni, akkor ezt venné helyette. Egyre jobb a helyzet ...
Már ma is nagyon ráakarták erre a lapra beszélni a boltban, hogy istenkirály tuningos meg minden. Azért utána nézelődök .
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Intelnél, de sztem AMD-nél is néha eccerűbb venni egy normális vga nélküli lapot. Normális alatt értem, amit rendesen lehet tuningolni, go bele egy pár megás pci-os vga és már mehet is a menet. Az inteles intvga-val amúgy se lehet játszani, szerencsére AMD fronton itt sokkal jobb a helyzet

#4603 Gyuri27: hol hallottál te 45w-os k10-ről? egy linket pls
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ehh ne is mond. Egy barátom most épít egy core2-es rendszert, de részletekben. Videokártyára jelenleg nincs keret így egy olyan alaplapot kellett keríteni, amivel lehet normálisan tuningolni, 1333FSB-t viszi (6750-es procihoz), 1066-os memót is támogat ill. IGP-s.
Kinéztem neki a Giga GA-G33-DS3R lapot. Ma meg a boltban az eladó csávó rá akarta beszélni helyette egy Intel lapra, mert szerinte:
- a Giga lapok megbízhatatlanok
- ez a lap nem is támogatja az 1066-os memót. Az 1066-os memó támogatását ráadásul szerinte a weboldala sem írja.
Most megint megnéztem a weboldalát, de megnyugodtam, mert szépen írja a támogatott memóriák között az 1066-ot. De hiába mondtam én havernak, hogy ne foglalkozzon ezzel a támogatja/nem támogatja dologgal, mert a nagytestvér P35 DS3-ban 1200 fölött is üzemelnek a memók. -
AtHoS
nagyúr
válasz
sczholl
üzenetére
Itt egy memosztó táblázat a Prociszorzó-BIOSRamBeállítás függvényében:
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltolto.hu/2007/8/17/49lc.png)
Amúgy elméleti síkon elindulva mindig az a legnagyobb osztó lesz használva, amellyel a memória órajele nem lépi át a BIOS-ban beállított szabványos értéket. Természetesen ez az alap 200MHz-es HTT-re érvényes.
Ha ez alapján megpróbálod kiszámítani a memóriád órajelét 667-es beállításhoz, akkor ezek közül melyik lenne az ideális?
3000/10=300 -> DDR2-600MHz
3000/9=333.3333333 -> DDR2-667MHz
3000/8=375 -> DDR2-750MHz
Mondjuk visszafelé könnyebben kijön az osztó:
3000/333.33333333=9, ahol ugye a 333.333333333 a 666.66666666666 (667) fele -
Gyuri27
félisten
Azt nem tudom, hogy a 4 magos annyi lesz, de az x2 ott körül alakuk

Meg azért nem sok esélyt látok a nagy ócsoságra x4 esetén. Bár fene tudja.
Én személyszerint egy x2 l3-s cuccal kiegyeznék.
Jobban belegondolva az amd-nél a quad az 2x2 tehát 45x2 = 90w az nem sok. Viszont kettő hűtő kell majd. Na oda, hogy férnek fel a nagyobb hűtők.
[Szerkesztve] -
lsc
nagyúr
Meg még egy móka [link]?
-
katt777
félisten
-
Gyuri27
félisten
indul a móka MSI RD790 [link]

Új hozzászólás Aktív témák
- Veszélyben vannak az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Diablo IV
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini PC
- Condemned: Criminal Origins
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Alkatrészt BESZÁMITOK! / ASUS TUF GAMING B550M-E alaplap Garancia: 2026.07.11
- Itt van egy kis Prémium AM4 lapocska! MSI MAG X570S TOMAHAWK MAX WIFI INGYEN FOX
- GIGABYTE GA-78LMT-S2P+FX4100 proci
- Eladó 2 x 8 GB Kingston Fury Beast RGB DDR5 6000MHz CL30 memória
- s 775, s1156, s1366, s1155, s1150, s1151, s2011, s1200, s1700 , s1851 notebook alaplapok, bontás
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A no keret lesz itt akkor a probléma, tudnám előre is küldeni a procit, én nem használom, összedobtam egy frankó péhármat azt nyúzom
Te procid ráérne akkor jönni, ha már az enyém duruzsol a gépedben.

abban reménykedtem, hogy majd egy későbbi BIOS orvosolni fogja, de akkor lehet hogy mégis elem

De annyiból elég lenne egy ilyen hangulatlámpa, nem kell az a sok flanc, hogy pc, monitor, meg egyebek. Szerintem. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)