- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devastator
tag
Hy. Valaki megtudja mondani, hogy miért olcsóbb AMD-s lapok az Inteleseknél?

-
Gyuri27
félisten
válasz
rollins
üzenetére
Szerintem az am2 x2 mem vezérlője nem fogja tudni. Viszont inditod 800-n és addig játszol a proci sebességével és az osztókkal amig nem jön ki az 1066. A finom meg szerintem kezelni fogja élböl.
Bon3ss: ha az asrock, msi, asus ír am2 lap alá am2+ biost miért a giga ne tenné. 99% hogy lesz alá bios. Ez szerintem hamarosan ki fog derülni.
-
safi74
csendes tag
Valaki nem tud árat amd 770 chipsetes lapra (Magyarországit)?
-
safi74
csendes tag
Ezek szerint ,akkor az am2 lapokba vétek phenomot rakni. Ugy értem maga az alaplap fogja visszafogni a rendszert. Vagy tévedek?
-
safi74
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, ha nekem van egy sima am2-es lapom és a gyártó közzétesz 1 biost ,amivel fogadni tudja a phenom procikat ,akkor utánna a lapom tudja kezelni az 1066-os memoriát és a HT 3.0 -át? Remélem tud rá valaki válaszolni.
-
bnss
veterán
Gugliba beírva a socket am2+ szavakat, dob egy érdekes lapot: [link], ha ez igaz, akkor a Giga 690-es lapja is fogdja majd az új CPU-kat? (mondjuk nem tartom hitelesnek ezt az oldalt
)szerk.: további lapokon is így szerepel ez a lap, mondjuk még ez sem jelent semmit, mert "másolhatták egymásról" a leírásokat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Oliverda
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
Minden gyártónak vannak kaka modelljei, néha becsúszik 1-1 gyengébb modell. Mindenesetre ez a SAS vezérlő nagyon tetszik. Baromi jó lenne ha a többi gyártó is bevezetné. Főleg hogy viszonylag emberi pénzért hozzá lehet jutni ezekhez a vinyókhóz, és szinte minden szempontból jabbak mint a SATA-s társaik. Itt egy kis teszt az említett Seagate-ről, bár a szöveg ismeretlen nyelvezetű számomra, de a képek beszélnek helyette: [link].
-
Gyuri27
félisten
Azért ha valaki a régi sapit hozzám vágná valaki akkor boldoggá tenne.
Ha a kettőböl kéne választani gondolom tudod melyiket választanám
Már valahol írtam. Az amd szépen lecserélte az ati fejeseket és mostmár mennek szépen előre.

Oliverda: komolynak az is komolynak indult. Rá is rakták a platinum feliratot. Viszont a lap totyikját szenvedés volt olvasni a tulajok panasza miatt. Nem lenne rossz, ha az msi megtalálná régi önmagát. Mer akkor egy lappal többöl lehetne választani.
-
Gyuri27
félisten
-
Oliverda
félisten
On-Board SATA
• 4 SATA II (1~4) ports by AMD® SB600
• 2 SATA II (5~6) ports by Promise® T3, support SAS ready devices, for storage devices only
• 2 eSATA ports by Promise® T3, for storage devices only
- Supports storage and data transfers at up to 300 MB/s
Na ez már valami. Azt hiszem hogy elég innovatív megoldás SAS vezérlőt rakni egy desktop lapra, nekem nagyon tetszik az ötlet!
Rádugni egy 15000RPM-es Seagate Cheetah vinyót és a Raptor elsunnyoghat. 
-
bnss
veterán
Gorneck fórumtárs linkelt egy Sapphire lapot (790FX). Nem sámli.

-
serito
senior tag
Egy kérdés:
Most veszek egy GigabyteMA790FX-DQ6+SB600 lapot. Nem vagyok burzsi csak vannak jó kapcsolataim, így a régi lapomat beszámolva (M59-SLI-S5) csak 15k-t kell ráfizetnem és az enyém. A kérdésem a következő:
A meglévő memóriáimat (PQI 4x1GB/800) is szertném lecserélni, ha már az új lap tudja az 1066Mhz-et de félek, hogy a CPU (6000+) miatt nem tudom kihasználni. Azt olvastam, hogy a sima AM2-es CPU-k csak a 800Mhz-es ramokat kezelik.
CSerélhetek ramot a CPU miatt vagy előbb a CPU-t kell lecserélnem a majd megjelenő AM2+-ra?
THX -
Rolcsi20
senior tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
áruljátok már el h miért szarok a kingmaxok? nem tok rájönni
...nálam megy szépen, időzítésekbe is jól teljesít....mi a gond? az hogy 2szer ennyiért kapok corsairt ami kb 10%al gyorsabb meg jó ha 1el jobb az időzítése?
....nekem a 2szer akkora összeget nem éri meg...ha csak 20-30%al lenne drágább azt venném... -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
A kingmax ára 11-12k között mozog. A geil ultra - bd 15-16 között.
Tehát modulonként kb 2k.
Ha az ember nem spórol a lapon és nem vesz asust akkor igaz ez a ramra is szerintem.
Nem egy földhöz vágós összeg. Egyébként az adata retail full egy árban van a kingmaxal. -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
a bőr hűljön rám is.mentségére szóljon most tettem fel a 1501-es biost és van 1066-os osztó is.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
rollins
üzenetére
Egy ismerősnek épp tegnap lett összerakva a gépe ilyen lappal meg 2x512MB Kingmax 800-as RAM-mal, 2.1V-on simán megy a 900-4-4-4-12-2T. Valamiért nem sikerül olyan Kingmaxot vennie egy ismerősömnek sem, ami nem megy 900 felett CL4-ben...
Balinov: Ha megköveznek is leírom, így jár az aki ANUS lapra építi a rendszerét...
-
Chaser
legenda
válasz
lencseszosz
üzenetére
Nem, mint írták 1részt lábkiosztás, másrészt a memóriavezérlő am2-nél ddr2-es, igazából más lényegi eltérés nincs, de ez bőven elég.
-
rollins
őstag
Hah, megint megy az óra a KTS elemmel, akkor is ha áramtalanítom a leállás után a gépet. nyáron lusta voltam elemet cserélni, de most megint megy, bár kitudja meddig..
Rambovits: Ja, GA-MA69G-S3H -ról néha irogatnak olyat, hogy nem csípi a kingmax-ot -
Rambovits
senior tag
Gali!
20000 Ft körüli alaplap kellene AM2-es!
[alaplap] én egy ilyenre vagy ehhez hasonlóra gondoltam! Érdekelni hogy mit gondoltok milyen chipsettel érdemes lapot venni! előre is thx!szerk: illetve hogy az a lap alég-e egy ilyen procihoz? AMD - Athlon 64 X2 5600+ AM2 BOX
-
Gyuri27
félisten
válasz
WildDaemon
üzenetére
Nincs. Az hogy kint meg mennyi dollárért osztogatják nem mérvadó.
-
bnss
veterán
válasz
WildDaemon
üzenetére
Árról talán előbb lesz infó, a topicjában jövő hétre ígérik.
-
Gyuri27
félisten
válasz
WildDaemon
üzenetére
November 19! Pontos magyarországi ár és megjelenés még nincs.
-
bnss
veterán
válasz
lencseszosz
üzenetére
A válasz nem, mert más a lábkiosztás - szvsz.
---
szerk.: épp azon gondolkoztam, hogy 690-es Giga lap mellé nem veszek VGA-t, hanme várok 3850-re, amíg barátibb ára lesz.

-
lencseszosz
csendes tag
Hola!
Bocsi, ha nagy hülyeséget kérdezek, de az AM2-es alaplapok visszafele kompatibilisek proci téren? Szal, ha veszek egy am2-s alaplapot, akkor működni fog vele a régi 64+ os 939-es procim?
választ előre is köszi
-
Balinov
titán
nemtudjátok,van-e a MemSet-ből újabb verzion? 3.3-ra emléxem,hogy otthonka az van +
-
Chaser
legenda
Arctic Cooling Alpine 64-et vegyél sztem, 2-2.5k, nekem ált max 1300-on ment, ott már hangtalanul. Utólag is szerelhető a lapra, nem kell kiszerelni a házból. Egy 9 centis AC venti van a bordán, gumis felfüggesztéssel, a gyárit minden tekintetben legyalulja

Gyuri:a cl3-as OCZ ramokat mennyi pézé nézted?
-
klepto
addikt
válasz
Gyuri27
üzenetére
Köszi a tippet, utánanézek, hogy beszerezhető-e készleten valahol.
Az AM2 coolerek többségében szabványrögzítésűek, vagy inkább univerzálisak?
Ezt azért kérdezem, hogy elkezdhetem-e összerakni a gépet, vagy inkább várjam-e meg a Cooler vásárlást? (nem akarom később szétszedni az egész gépet egy cooler csere miatt
) -
klepto
addikt
Nézd, mióta gépem van, nem vagyok a tuning híve. Nekem a stabilitás a legfontosabb, ha meg nem elég a sebesség, akkor procit cserélek.
A ramok az én régi ramjaim, ami helyett vettem magamnak 2x1024/800 Goodram-ot, és ez megmaradt. Amikor a Goodram-okat vettem, olyan piszok alacsony volt a memóriák ára, hogy nem akartam ezeket a ramokat elkótyavetyélni.
A lap pedig a legújabb nForce 7050/630 IGP-s lapocska. Az ATI képe nekem nem jön be, ezért akartam integrált VGA-ban is nVidia-t
Sajnos erről az IGP-ről még nem nagyon találtam infót, de a régi 6100, és a 6150/430 valóban sokkal lassabb volt az AMD690-nél, ezért azt semmiképpen nem vettem volna. Eredetileg a fentebb javasolt lapot akartam, de mivel ez az MSI hasonló áron volt, és szintén 3 év garival vettem, ezért esett rá a választásom. Remélem nem bánom meg
-
klepto
addikt
Már a komplett gépecske megvan, csak szabadnapra várok, hogy a régi gépet elhozhassam, és a tápot áttehessem.
A gépem a következő lett:
A64 X2 400+, MSI K9NGM3-FIH, 2x512/667 Samsung ram, WD 160GB HDD, NEC Sata DVD/RW, és a régi gépből egy Chieftech táp.
Azt hiszem, mindent leírtam.
Ha szükséges lesz, később VGA is kerül bele, de egyelőre nem. -
klepto
addikt
Átlagos felhasználás, amihez a sima 2800+ már néha lassú volt, főleg több ablakos üzemmódban, illetve mióta valós idejű víruskereső van a gépen. Kvázi sok műveletnél előfordult már a csonttá fagyás. Ezért lesz a proci, és az egyéb nyalánkságok lecserélve. Pl. 2x256Mb ram helyett 2x512, de lap (a foglalat miatt), és a vinyó is cserélve lesz.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Mennyivel gyorsabb egy X2 4000+ (65nm) proci egy A64 S754 2800+ (120nm) procinál?
-
Gyuri27
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
A cf nem mérvadó. Az int vga a lényeg. Azt meg még nem láttam 770-hez. Ha lenne olyan az is jó lenne. Hogy miért is olyat szeretnék? Az nem rég már irtam.
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nyilván én is azt veszem amit ki tudok fizetni. 780 a nyerő.

-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Azért az fincsi. Mármint a hybrid. Ilyenkor mikor nem kell craft megy az int vga. Mikor meg kell a powa akkor kapcsol a pcie-s.
Azért az amd-nél van sütni való.
Most meg egyenesben lassan a szekér. Új ati vga-k, uj chipsetek itt a finom
Mi kellene még?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalos klub
- Bestbuy játékok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Horgász topik
- Google Pixel topik
- Plazma TV topic
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Apple iPhone 12 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Részemről mindegy, csak legyen int. VGA a deszkán. Vagy nándika hoz valami nagyon fincsi lapot. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
everestben memolvasás érték oan volt mint egy ugyan olyan s939-nek
szoval sne sajnáld.viszont a mostani m2n-e tök jo. de a következő lapom akkor is gia lesz sztem ati chipsettel.

Rádugni egy
....nekem a 2szer akkora összeget nem éri meg...ha csak 20-30%al lenne drágább azt venném...

amin van pci-x scsi kártyához