- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
GezaR
tag
Kingston, Corsair.
-
-
GezaR
tag
válasz
ronaldo #3454 üzenetére
Ha a tuning tényleg nem lényeg, MSI K9A Platinum, 6 SATA, 1 IDE, 1 Floppy IDE, 4 alaplapi USB+ adnak hozzá még 2-őt, 1 alaplapi FireWire, adnak hozzá még 1-et.
8 giga ram belemegy, 4 ram foglalat ugyebár, AM2. Ha érdekel még vmi szólj.
Tuningban nem a legjobb, de ha nem számít akkor naon jó lap. A legerősebb cuccokkal is elbír, CF-ben is jól teljesít. Videokarinak mondjuk egy 8600GT, de ha vársz júliusig 2600XT talán jobb lesz. Prociba ha egymagos kell akkor 3800+ (nekem naon jól bevált, oan eredményeket érek el vele h hajaj). Többmagosba még annyira nem vok otthon, csak azt tom h én 5600+-t fogok venni.
Winyóból mondjuk vmi Western Digital SATAII-es. Azt te döntsd el h mekkora.
Memóriát emg sztem most megéri venni 2 gigát, mert a Kingston is 13000-ért van a 800-as, Kingmax 8000 környékén. Persze a többi ram is ezek körül mozog. Azért tartom jó ötletnek msot a 2 gigát, mert kezdenek lassan újra felmenni az árak és én is legelőször 30000-ért láttam 1 gigás DDRII-eset... Aztán 17000-ért vettem őket és 2 héttel később 13000 Ft volt. :/
-
GezaR
tag
Nekem lehet állítani MSI-be memóriaidőzítést, de Auto-n jobbakat ér el.
Csak az a bajom vele, h a procinak nem lehet 1,400 V-nál többet adni. Mondjuk van a feszültségállítás alatt egy oan h Deaufult. Szürke szín, alapbeállítás, Aztán White h Safe settings. Yellow: High performance. Ez a CPU Voltage performance. És ezen vhogy nem lehet állítani?
Most még szürkén van, vagyis Deaufult. Mert jó lenne ha 1,45-öt is adhatnék neki, mert akkor 2800-ig fel tudnám húzni.
Most 226-os FSB-n van 2722 MHz-el.
Szerk.: AMI BIOS-om van.
[Szerkesztve] -
GezaR
tag
Esetleg ha elakadnké ismét 533-re már semmi értelme sincs visszarakni a ramokat ugye?
Mert ahogy olvastam 667 alá semmi értelme sincs. -
GezaR
tag
Na most a ramokat Auto helyett 667 MHz-re állítottam így még 226 is megy, jelkenleg ennél járok. Ameddig stabil lesz midnenben a rendszer felnyomom. Tudom h nem egy tuninglap az MSI, dehát most ez van.
-
GezaR
tag
Helló! Nekem a BIOS-omba a CPU max. feszültség manuálisan 1,400 V. Az nem kevés egy kicsit? :S Ezért 1,4 V-on max. 224-es FSB-t tok elérni. :S Ha auto-ra állítom akkor feljebb tolja magát vagy ez hülyeség? (hallottam vmi iesmit.) Még gyári hűtő van rajta, egy A64 3800+ 2400 MHz, 224-es FSB-n 12X-es szorzóbal 2688 MHz körül ketyeg. Ha joibb hűtő lenne rajta az segítene vmit? Vagy egy BIOS frissítés h több V-ot lehessen neki adni?
2800-ig szeretném húzni majd ha lesz vmi jobb, tuningra való hűtőm. A Cooler Master Hyper TX kompatibilis AM2-vel vagy csak az US az?
U.i.: Kicsit régen néztem utána hűtőknek.
[Szerkesztve] -
-
GezaR
tag
XP-n elég még az egy giga, ha játszol is, de Vista alatt 2 az ajánlott.
-
-
GezaR
tag
Na sikerült rájöttem h hogyan kell! Vki írta h neki ki kell húzni a TV kimentet, csak akkor jön be neki. Na nekem mivel 2 DVI-os csatalkozóm van + TV ebből csak egy DVI-osat használok VGA-s átalakítóval. Kihúztam a csatlakozót és F11-re bejött! Na de azért télleg, úgy boot-olni h kiúhzom a monitort és ha bejött a boot menü dugjam vissza?
Na mind1 de legalább végre műkszik!
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
[Szerkesztve] -
GezaR
tag
Nem nem nem, a BIOS-t tom h a Delete, én a boot menüt nem tom h mivel lehet elérni. Ahol op.rendszer telepítésnél ki kell választani a DVD meghajtót. Ezt automatikusn bebootolta, mert üres gép volt. Na még megpróbálkozok pár dologgal, mert újrakéne már telepíteni az XP-t.
[Szerkesztve] -
GezaR
tag
Halljátok ez elég hülye kérdés, de sehogy se tom indításkor előhívni a boot menüt. :S
Állítólag van vmien autobootolsá DVD-ről ha beteszem először azt beolvassa de továbbmegy, és az összes általános billentyűt kipróbáltam ami létezik de nem tom h meik lehet. MSI K9A Pltainum. Na végre egy ok nekem is h miért nem jó alaplap.
De télleg így még sose jártam.Nem tom előhívni a boot menüt indításkor vki tudja h mivel lehet? Pls.
-
GezaR
tag
Na várjatok elképzelhető h most keverek vmit az IBM prociknál majd utánajárok.
Egyébként se váltanék le most az AMD platformról.
Egyébként meg miért ne gyárthatnának procikat? Elvégre a világ egyik legnagyobb számítógépes cége
[Szerkesztve] -
GezaR
tag
válasz
VaniliásRönk #3045 üzenetére
Látod, 1X olvastam itt a PH!-n h az IBM 4000-5000 MHz-es egy magos procikat csinál, míg az Intel és az AMD 2 és több maggal bajlódnak.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
GezaR
tag
Helló! Mivel én kb. másfél hónapja cseréltem a 4 éves gépemet, így találtam benne egy-jét újdonságot, amelyikek közül egyet nem tok h mi (vagy lehet h tom csak nem tom h az szal értitek.
), ez pedig nem más mint a CPU dióda. Az mi?
-
GezaR
tag
Az sajnos télleg igaz h az MSI elásta magát oan részen, h egyre inkább intel párti, ezt saját tesztekkel is tom. Sőt megmondom őszíntén h ASUS lapnak jobban örültem volna ha lett volna, de ien chipsettel csak ez volt. Bár mióta megvan és biost frissítettem nem bántam meg h megvettem ezt a lapot, nagyon jól megvok vele. Majd esetleg ha komolyabb fejlesztést csinálok, akkor lehet h veszek egy ASUS lapot de addig ez marad.
Nyáron szeretnék venni egy X2 6000+-t, 3000-en ketyeg, akkor még húzni se fogm naon.
Az ASUS és Abit valóban jobb lapok, jobban tuningolhatók de mivel ATi chipsetes lap kell így marad az ASUS. Nekem ez a lap egyellőre bőven elég. -
GezaR
tag
Azért én is bevallom h először ASUS-t szerettem volna, de nem volt kapható, megnéztem egy csomó helyen, még a rendelési árlistán se volt. :S Azt egyébként a két alaplap tesztjénél totális hülyeségnek találtam h ATi chipstes alaplapokat GF 7900GT-vel teszteltek. :S
-
GezaR
tag
Na aki írt az MSI K9A Platinumról:
Eeredeti biossal igaz, nem lehet tuningolni, nekem is alig akart vmit engedni (na meg hozzáteszem h a gyári bios nem is egy tuningosok kedvence verzió).
Frissítettem és azóta ''mindent'' enged a határain belül. A chipset miatt egyellőre biztos h nem fogom lecserélni, de ez az idővel változhat. -
GezaR
tag
Én csak azért 241-ig húztam, mert 60 fok alapjáraton gyári hűtővel kicsit merész dolog.
[Szerkesztve] -
GezaR
tag
Nem tom h mennyire vagy MSI párti, de nekem MSI K9A Platinumom van RD580 chipsettel és kiváló tuningolhatósággal.
a PCI-E X16 sínt duplájáig elhet húzni (na ebbe nem tom mennyi az igazság, nem próbáltam ki, alapból a videokarim 99%-al van túlhúzva gyárliag .
), a PCI síneket 30%-al és a PCI-E X1 sníket 16%-al elhet húzatni. A Procimat 200-as FSB-ről 241-ig tudtam húzni vagyis 2400 MHz-ről 2906-ig. Gyári hűtő miatt visszaállítottam.
Először én is nézegettem azt az alaplapot csak 2 gondom volt vele: Magyarországon nagyon nehéz beszerezni és LAN stb... vezérlők nekem azon ismeretlenek voltak, míg az MSI-n ismertek.
Ha kíváncsi vagy az alaplapra megtalálod a tesztet ahol az asus is van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged