- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CirrMee
addikt
Gyakorlatilag annyira lettem volna kíváncsi, mennyiben módosítja a teljesítmény-felvételt és a hűtési igényt az integrált grafika használata.
Igazából kb akkora spórolás érhető el vele, mint ha azt hasonlítgatnád, mennyit eszik az IGP teljes terhelés, és az üresjárata között.
Nem akarok feltalálni semmit, nincs konkrét célom a hűtéssel, és nem is beszéltem se saját hűtésről, se semmilyen konkrét hűtésről, igazából elméleti szinten érdekelt volna a dolog.
Mivel a gyárinál ritkán lehet sz*rabbat találni, ami jobb, annak pláne nem jelenthet problémát.
De hogy korrekt maradjak, nem csak leszóltál, kaptam némi infót is, miszerint ha nem használom az IGP-t, az nem sokat számít - ezt viszont köszönöm.
A 2600k esetében nálam pl nem spórolás miatt van kikapcsolva az IGP. Nagyon nem óhajtom látni az eszköz listában, a 21:9 monitoromat meg amúgy sem támogatja, ráadásul jó ideje a win10 driverhez sem nyúlnak már. Egy időben befogtam video encode melóra, de a dedikált videokártya érezhetően jobb képminőséget produkált, így hagytam a fenébe. Az IGP kikapcsolását nem nagyon érezte meg a hűtés, ergo a fogyasztás sem változott nagy mértékben.
Még egyszer, elnézést hogy egy 8 éves prociról mertem kérdezni valamit a saját topikjában, amikor a kérdés igaz minden integrált grafikás procira is.
Rosszul értelmezed: a TDP mindig a konkrét eszközre vonatkozott, és a tervezők is gondolnak arra, hogy a hűtő amit a procihoz ajánlanak, azzal valamilyen szinten használható legyen a termékük. Ez mindig is így volt (amióta jár hozzájuk), nem kell hozzá konkrét típust említeni, vagy évszámot.
-
CirrMee
addikt
Most konkrétan mi az a fantasztikus újdonság, amire vágysz?
Az IGP betápja nem szűnik meg, ha nem használod, azon nagyon sokat nem fogsz megspórolni. A hűtéssel is mi a célod? Most akarod feltalálni, hogy egy lassan 8 éves procigenerációnak nem is elég a saját hűtője, ha üzemel az IGP? -
bobalazs
nagyúr
Az nincs sehol, illetve aki csinálja a spéci biosokat, ő tud belerakni management enginet.
Teljesen áramtalanítsd a gépet, alaplaprol huzd le a tápot,vedd ki belőle az elemet is és hagyjad így állni minimum kb fél napot de inkább 24h-t.
Nem hülyeség, egy ph-s tag tanácsára, nekem a boot loopos gigabyteom így javult meg. -
-
-
-
Úgy, hogy a specifikációkat megjelenéskor írták, a cpu support list pedig minden bios frissítéssel bővült, és jó eséllyel nem teljes. Nekem is volt H61 lapom aminek nem volt benne az i5-3470 a listában de vitte. Szerintem igen, ha elindul rendben lesz, illetve a 775-ösöknél volt egy olyan hogy elindult vele de pontosan fél óra múlva kikapcsolt a gép, de nem hinném hogy 1155-nél még van ilyen.
-
Speed®
titán
Ha adott folyamat párhuzamosítható, ott segít a HT. Persze csalóka, mert a terheltség visszajelzést megkavarja a 8 szál, de a lényeg az, hogy segít, ha kevés a 4. Egy 2600K 4.5 körül vagy egy 3770 4.2Gn még egy ideig elég lesz. 3770K sajnos annyira elszállt árban, hogy inkább platfomváltás..
-
nyaki01
tag
Nekem a múltkor egy hibátlannak mutatkozó elem adta fel a leckét.
Kivéve az elemet, az üresjárati feszültsége tökéletes volt, de amint egy nagyon pici terhelés is érte, a feszültsége szinte azonnal nullára redukálódott. ...úgyhogy, azóta csak műterheléssel vizsgálom az elemeket, mert ezek szerint, már a gombelemek is tudnak érdekes dolgokat produkálni. -
Szlavik
tag
Köszönöm Szépen Mindenkinek az ötleteket.
Az elemet még nem szedtem ki. viszont látszólag a legutolsó beállításaimhoz a képest a bios nem változott semmit. Lőttem is róla egy screent.
De igazából, most egy normál bekapcs után megint ez volt a szitu. Gondolom ismerős ez a bios. Vagy autó van vagy full on. És ez így volt gyakorlatilag 6-7 évig, hozzáteszem a világoon semmi hibával. Ha az elem miatt a bios felejtene, akkor el kellett volna dobja az alapbeállításokat. De ilyen nem történik. Minden ugyanúgy vagy: a low fesz tuning beállítások, ram időzítések. Minden úgy, haogy belőttem.
Igazából az egészet nem értem. Most viszonylag komoly dilemmában vagyok, hogy cseréljek teljesen újra vagy rakjak bele 16 Gig ramot. csak kezdem veszíteni a bizalmamat. Az utóbbi évek alatt, annyi mindenféle anomália volt és mindent meg tudtam oldani, de igazából egy kcisit , tényleg csak egy kicsit kételkedem benne, hogyha cserélek egy elemet akkor megoldódik a szitu. De ez volt az én első gondolatom is.
Szóval nem tudom. A targetek a hőfokoknál és a LVL nél is ugyanaz x éve. Ráadásul direkt teszteltem. Lejjebb szedtem lvl 1-re (a targetet), de utána amikor dobtam egy Aida stresst nem nyomta meg a ventik sebességét. 52 után sem. Ha vsszaraktam 5 re vagy 9 re akkor ok volt (Tulajdonképpen nincs közte különbség).
2-3 restart és semmi para nem volt. beállt szépen. Most valamiért megint pörgés van bekapcsolásnál.nem tudom összerakni.
-
ricsi99
addikt
Ha legközelebb alaplapot cserélsz ,javaslom az asrock z75 z77 lapot. Ide ugyan nincs rajta (pci bővítőkártyával orvosolható) ,cserében szinte az összes procit megeszi/ Xeont is +kapsz bonusz mhz-ket non k procikhoz és a ram supportja is elég jó ,ott is szinte az összes dd3-as ramot megeszi... tesztlapnak igy ajánlani tudom.
-
-
Speed®
titán
-
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
Paszta nélkül nem értem hogy jutott eszedbe Primeozni
95W TDP, az a magas rezes megfogja normálisan felszerelve 75 körül. 95°C a TjMax, ott throttlingolni kezd, de azért ne kísértsd a sorsot..nem mai csirke már.
Alulfeszeléssel lehet nyerni elég sokat, ha rendberaktad a pasztát, azzal érdemes foglalkozni a csendesebb üzem érdekében. -
Speed®
titán
Sandyn a 0.6.4 AVX LinX nálam bevált, 10 kör / 3 GB durvázáshoz, amíg ~konstans GFlopsokat dobál WHEA nélkül, utána az utolsó stabil értéken 25 kör / 4GB. Ha ezt tudja gond nélkül, utána általában vegyes terhelésnél még max. 10-15 mV emelés megoldja az esetleges gondokat (amikor már a VGA is rákapcsol, az további droppot okozhat táp oldalon, ezt kell kiküszöbölni). Nem hiszek a több órás stressztesztben, semmi értelme. Linx alatt általában bő 10°Cal melegebb is a proci, mint normál esetben, így a hűtés kalibrálására is jó..ami ez alatt okés, az mindig az lesz.
-
RetepNyaraB
veterán
Hát, az is vagy kidobta, vagy nem.
Én nem hiszek már a stressz-tesztekben. Túl sok IBT volt stabil 8GB terheléssel (ami már alapvetően nonszensz) egy-két órán át, aztán eccercsak elhasalt valahol az életben.
Bekapcsolás után csomó alkalmazást nyitok meg párhuzamosan, ha gáz van, már itt kifagy. Amúgy meg változó terhelésű játékokat játszom (jellemzően online multikat), azt rühelli az instabil tuning. S közben legalább nem unatkozom -
bobalazs
nagyúr
Igen, OC nélkül a HT hozhat előnyt pár játéknál,
(pl Ac Origins, többi Ubisoft cim.)
1-4 szálon nem lesz sok különbség i5 2500-i7 2600 között.Én előszeretettel használom összehasonlitásra a userbenchmarkot, az eddigi procijaimat alapul vége mindig reális volt az összehasonlitás.
Ami fő szempont az a SC Mixed és a QC Mixed (single, quad core) -
RetepNyaraB
veterán
Én 2500k-t hajtok takarékos 4ghz-en, z68 lapban (pcie2.0), 6gb-os gtx1060-nal. Witcher 3 ultrán (újabb játékom nincs
) cpu 50-70% körül fut. A kártya jóval előbb fingik ki.
Valami ütős multi már nyilván más kérdés volna, de a procik legnagyobb részét megfelelő multi ki tudja csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- 8 GB GeForce RTX 3050 - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest