- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Gaboman #100725 üzenetére
Hozza a szintjét
Mint említettem, még az 1 milliós TV-k is "darabosak", tehát magát ezt a jelzőt felesleges használni. Majd ha a jövőben véletlenül 200 képkocka per másodperccel sugározzák a TV adásokat, akkor nem lesz "darabos" a kép. Azért írtam, hogy véletlenül, mert nem biztos, hogy megvalósul. A szemünk / agyunk nem fogja bírni, mert egy fix helyen nézünk egy mozduló képet és az agy összezavarodik, ekkora képkockasebességnél több esetben fejfájásra is felfigyeltek, de ez a kutatás még gyerekcipőben jár.
-
dethroner
veterán
válasz
Gaboman #100601 üzenetére
Akkor kizárható a tévé adás minősége, vagy a tv box miatti képhiba. Képet vagy videót tudsz csinálni esetleg róla? De sajnos az én tudományom kimerül annyiban hogy vagy javaslok fw frissítést, factory resetet, vagy samsung ügyfélszolgálatot. Bár amit ők tenni tudnak az is maximum a factory reset. Végső esetben marad a szerviz, garancia.
-
PuMbA
titán
válasz
Gaboman #100545 üzenetére
"Köszi, igen gyors mozgáskor következik be, tehát ezt a gyors mozgást másik TV-sem tudja jobban megvalósítani?"
Ha magára az akadozásra gondolsz, akkor nem. Amit tudnak a jobb TV-k az a kevesebb elmosódás és több látható részlet mozgás közben. Hiába tolod fel a Motion Plus-t, mindig észre lehet venni akadozást a mozgásban, ha elég gyorsan mozog egy objektum, ráadásul erős Motion Plus beállításokkal akadozik a kép egyes esetekben és sok képhibád lesz
Amit még kipróbálhatsz az az összefoglaló szerinti Tiszta Motion Plus beálítás
"Moziban?
Hűha, tényleg nehéz lenne megmondani. "Ugye, hogy nehéz?
Ha nem folysz bele ilyen dolgokba, akkor fel sem tűnik, de egyébként meg előrébb nem jutsz, ha ezeket kezded el vizsgálni. Régen én is csináltam ilyeneket.
-
PuMbA
titán
válasz
Gaboman #100542 üzenetére
Ha gyorsan megy a labda, például kirugáskor, akkor normális, hogy darabosan száll, mert nincs annyi képkocka, hogy teljesen lekövesse a mozgást
Ha lassan gurul akkor már jobb a helyzet, ha megnézed. Moziban például csak fele annyi képkocka van, mint TV adás esetén, ha visszaemlékszel mikor utoljára voltál
Szóval csak túlságosan nézed a részleteket, nézz normálisan TV-t, mint eddig és nem lesz gond.
-
-
válasz
Gaboman #94512 üzenetére
Ja, ok.
Az enyémek már kicsit nagyobbak, így már nem kell aggódnom emiatt, de az első lapos tévémnél (kb 10 éve) még voltak problémák.
De azóta is szolgál, hálószobai tévéként, (egy Samsung készülék) pedig a nappaliban azóta már 4 tv cserélődött.
Kíváncsi lennék, hogy a mai tévék elmennének-e ennyi évig. -
Janesz1981
tag
válasz
Gaboman #94272 üzenetére
én a 0/0-t ajánlanám. Alapban többet frissül a képi tartalom a két külön szemnek szánt kép miatt és ott van mellé a 3d szemüveg ami szintén javít mozgás megjelenítésen villogása végett (szerintem). De ilyet nem tudom miért kérdezel. Kipróbálod és meglátod tapasztalsz-e hátrányát
Aki elmosódás csökkentést használja filmeknél stb az írja már le hol tapasztalja áldásos hatását. Próbáltam többfajta jelenettel végig zongorázni oda vissza állítani de semmi szemmel foghatót nem láttam ellenben torzítás csökkentés 4-5-ös fokozaton már jól kezelte a kontrasztos mozgásokat is ahol ugye még lomhább az lcd.
-
PuMbA
titán
válasz
Gaboman #94266 üzenetére
Pont ez a lényeg, ahogy sityupityu mondja
Mindkét csúszka növeli a mozgásfelbontást, ami az egyik objektív mércéje a képminőségnek. Az elmosódáscsökkentés bekapcsolásával érhető el jobb mozgásfelbontás és kevesebb mesterséges utóhatással is működik, míg a torzításcsökkentés kevésbé növeli a mozgásfelbontást ugyanazon értékre állítva, viszont több mellékhatással és mesterséges képkockával emiatt jobban "elsimult" képpel jár
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gaboman #94257 üzenetére
Ne más beállítása legyen a mérvadó, hanem addig állítgasd míg neked nem lesz teljesen megfelelő!
------------------------
Azt hallottam, ha mindent nullára teszel, (képben és hangban is) az összes beállítást figyelembe véve, és a végén kihúzod a konnektorból, majd visszacsomagolod a dobozába és feldobod a padlásra, az lesz a leg faxább! Egy próbát megér! -
galaxys80
veterán
válasz
Gaboman #94234 üzenetére
Mindig megdöbbenek mikor ezeket az értékeket olvasom. Én soha nem tudtam 10/2 fölé tenni az értékeket, mert elviselhetetlen volt számomra a kép. De igazából kezdetek óta 10/0-ás beállítással használom mindegyik TV-t.
A múltkor véletlenül szemkímélő módba állítottam a TV-t és úgy is maradt. Nemsokkal később kiabált az asszony, hogy menjek, mert elromlott a TV. -
dethroner
veterán
válasz
Gaboman #94234 üzenetére
Engem is zavar, épp ezért használom még a 24p-s filmek pc-ről való lejátszása közben is a MP-t
Na, most azt hiszem ezért páran legszívesebben kiherélnének
Sok függ a szolgáltatódtól is. Az említett 4GB-os filmremek kapcsán láthatod hogy egy szarul sikerült kódolás milyen hibákat okozhat, így ha a szolgáltatód nagyon tömörítve sugároz bizonyos csatornákat, azok is viselkedhetnek így. Sport M nálam is ocsmány, sd-s fos, még jó hogy nincs mit nézni rajta. Sport2 is sd, de azért ránézésre jobb a minősége, ezen is kevés tartalom tud lázba hozni. Sport1 és a többi sport adó szerencsére FHD. -
dethroner
veterán
válasz
Gaboman #94199 üzenetére
Amit te látsz (látni vélsz) az házimozifanok legkedvesebb jelensége, a 24képkocka/másodperc. Olyan mintha moziban néznéd a filmet, folyamatos apró röcögés látható. Ilyen jelenséget látva, minden magára valamit is adó házimozista, aki félmillákat adott ki képmegjelenítőre és hangkeltőkre, álló brével a gatyájába élvez, te meg itt sopánkodsz
Viccet félretéve a képnek ilyennek kell lennie, amennyiben nem kapcsolsz be Motion Plus-t. A szemkímélőt meg sürgősen felejtsd el, borzasztó sok képi anomáliát fogsz tapasztalni. Én 6 fölé nem tudom tenni a torzításcsökkentést, a szemkímélő meg szerintem 10-est jelent. -
jambiyya
őstag
-
sityupityu
veterán
-
dethroner
veterán
válasz
Gaboman #94097 üzenetére
Futólag összehasonlítottam a videó értékeit a saját kalibrált tévémmel, és köszönő viszonyban sincs a kettő. Szóval szerintem ha igazi minőségre vágysz, akkor adsz érte pénzt és műszerrel kalibráltatod. Vagy van az olcsóbb módszer, amikor a saját szemedhez igazítod a képet. De azt hogy egy tévé beállításait egy az egyben a sajátodra alkalmazd, az nem létezik
-
dethroner
veterán
válasz
Gaboman #94094 üzenetére
Na, itt a mások beállításaival nem sokra fogsz menni. Egyrészt jó eséllyel csak ront a képminőségeden, másrészt még meg is dobálunk kővel, amiért ilyen szakmaiatlan dolgot szeretnél
(#94084) pinkcc Melyik mérővel teszteltél? Nálam a 200/100-as diginet speedtesten 30mb,
Digi saját mérőn és a szélessávon is kb 40mb vezetékkel összedugva. -
sityupityu
veterán
válasz
Gaboman #94045 üzenetére
Én hirtelen csak valamelyik videómegosztóra gondoltam akkor, azért mondtam, hogy szerintem nem lenne értelme.
Bár szerintem így sem tudja egy felvétel azt visszaadni amit ő lát az ő kijelzőjén. A te kijelződön azt lejátszva jó eséllyel szerintem nem azt fogod látni mint ő otthon a saját tévéjén.Talán a gyártói oldalon? Egyszer valaki mintha be is rakott volna erről egy linket. Majd megpróbálok utánanézni.
dethroner Szerintem ezt úgy is lehet értelmezni, hogy FHD tévé ami okos tévé is egyben. Nincs szó szerint odaírva, hogy a smart részének is FHD-nek kell lennie. Én így értelmezem. Persze lehet, hogy nem így van.
-
sityupityu
veterán
válasz
Gaboman #94038 üzenetére
A kamera elhelyezéséből és látószögéből fakadóan a pályához mérve, a legtöbb esetben a tévé képernyőn gyorsabban mennek a labdák jobbra-balra mint fel-le. de lehet, hogy nem jól okoskodom.
mflex Hiába veszed fel, nem lenne értelme.
Biztos, hogy nálad is van valamilyen szinten, hiszen lcd-ről beszélünk. Csak olyan szinten, amivel te nem foglalkozol így elégedett vagy a tévéddel. Én is elégedett vagyok vele, illetve ez a szintű utánhúzás nem zavar.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gaboman #94036 üzenetére
Műszeresen kalibrálták be, de én előtte sem láttam ilyet, pedig, ha valaki, akkor én már párszor kiosztottam ezt a kicseszett tévét, tehát nem osztana, vagy szorozna ez már rajta, de ilyen nálam, akkor sincs.
sityupityu
Ha esetleg felveszem, akkor látható lenne ez számotokra, hogy nálam szinte semmi ilyesmi nincs?
-
PuMbA
titán
válasz
Gaboman #93905 üzenetére
Az összefoglaló Általános beállítások részében van egy PC-ről való lejátszás link is, illetve a Motion Plus-t ilyenkor ki kell kapcsolni, de ez is ott van
(#93906) szilacus: Valahol olyat írtak, hogy 5 órás videóknál már meghalt a TV alatt a hardver, illetve többen panaszkodtak, hogy 720p-ről 480p-re kellett állítani a hosszabb videókat, hogy egyáltalán elinduljanak a YT appban
-
blakey
titán
válasz
Gaboman #93881 üzenetére
A HDMI a digitális Scart, nincs szellemkép, magasabb felbontás érhető el, sokkal tisztább, jobb. Mindenképp ajánlott a HDMI.
össze szeretném kötni a TV-vel, ilyenkor érzékelni fogja a számító mind a két hardvert
Ahogy írtam, ez a digitális Scart, itt nem kell érzékelni semmit, egyszerűen megjelenik a küldött kép, az USB egy másik interfész. -
BBéci
legenda
válasz
Gaboman #93497 üzenetére
Te még hiszel a mesékben?
Nézd meg a hátlapján a teljesítményfelvételét, még 200 W sincs, amiből legfeljebb 60 % jut a hangdobozokra, így az az 500 W akkora mókusvakítás, mint ide Lacháza.Nézegetni lehet a bögreszetteket, de nehogy megint azt vegyél! A Samsung csak olyanokat gyárt (LG, Sony is).
-
válasz
Gaboman #93506 üzenetére
Aha...emlékszem, egy időben tele voltak a boltok az ilyesmi cuccokkal, szerintem rengeteg embernél már több mint egy évtizede szolgálnak ezek.
A tv hangszóróinál feltétlen jobb, de egy (akár használt) külön komponensekből álló rendszerrel ég és föld lenne a hangzás...kezdetnek akár egy sztereó, esetleg 2.1-es rendszerrel.
Egy biztos, filmekhez sok kompromisszummal elmegy ez a szett, de zenét hallgatni esélytelen ezen. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gaboman #93497 üzenetére
Ezt az 500W-ot gyorsan felejtsd el. De még az 50-et. is Nekem van a 80-as években is készült valós 50W leadására képes erősítőm, nem is egy. De 35 kilós JBL hangfalakat úgy kinyírná, ha megküldeném rendesen, hogy leszakadna a tető. Vagyis az erősítőben olyan szufla van, hogy az nem ijed meg semmilyen hangfaltól. És akkor ne is beszéljünk a Pioneer SX 1980 szörnyetegről, amely valós 270-et tud...
-
BBéci
legenda
válasz
Gaboman #93492 üzenetére
1997-98-ban vettem az első Pro Logicos házimozi erősítőmet, amit 2001 karácsonyára cseréltem le igazira, erre: [link] Szóval pontosan tudom, mit lehetett kapni akkoriban.
Az a konverter számodra pénzkidobás, mert csak kétcsatornás bemenet van a Panasonicon és a sokcsatornás filmhangok sztereó PCM-re dekódolását elvégzi a TV.
(#93493) dethroner
Rákerestem, olyan, amilyennek nevezted. -
BBéci
legenda
válasz
Gaboman #93484 üzenetére
Csak analóg sztereó bemenetekkel rendelkezik, tehát szívás. Vagy DAC-kal oldod meg, vagy kukázod azt a bögreszettet és beruházol valódi házimozi rendszerre, ami nem csak a nevében az.
Ezzel a szerkezettel nem tudsz a tévéből érkező Dolby Digital és DTS hangot megszólaltatni.A CRT tévéket a villogás miatt kellett távolról nézni, no meg az alacsony felbontás is azt kívánta.
-
-
apszi
őstag
válasz
Gaboman #93384 üzenetére
Nézd, én nem vagyok orvos, és gyermekem sincs, és bogarat sem szeretnék a füledbe ültetni (ok, egy picit
), de nekem, és ez teljesen személyes vélemény, nem érne meg a 3D egy későbbi komoly neurológiai, vagy egyéb, a szemekkel kapcsolatos problémát, annyi ilyet nézhetnek majd még. Keresztfiamnak (5 éves) pontosan eme indíttatásból nincs általam tudomására hozva, hogy ilyen létezik nálunk. Bár lüke sógorom, minden intelmem ellenére a nem rég vett LG tévéjén mutogatta neki, de "szerencsére" 5 perc után azt mondta a gyerkőc, hogy köszöni szépen, de neki ez nem kell (fájt a feje, szédült). És ahogy Mflex is írta, teljesen felesleges neked tesztelgetned a már kialakult felnőtt idegrendszereddel, hogy jó e, vagy sem...még egy másik felnőtt sem fog úgy reagálni rá, ahogy te. A döntés a tiéd, de én NEM kockáztatnék... (boccs az okoskodásért, de muszály voltam ezt leírni)
-
Flashget
félisten
válasz
Gaboman #93416 üzenetére
Mert eddig csak te írtad Panasonic CRT-ről váltasz
De ha megnézed a J szériával szemben még mindig a H6400-at ajánlják és az sem lehet véletlen, hogy a gyártó viszonteladóinál is, a H széria kiadását követően a következő év karácsonyakor lehetett vásárolni. Ilyen korábban sosem fordult elő egy aktuális (J széria) szemben 2011-ig visszamenőleg.
2012-ben miután a 13 éves Pana elromlott a javítás 30K lett volna az új tv vásárlása mellett döntöttünk...de akkor még volt egy D6500-as tévéje a samsungnak...de már annál előjött ez a fogyatékossága a gyártónak. Viszont a képe az baromi szép volt az utána kiadott középkategória FHD tévéihez viszonyítva.
Én nem a képre írtam, hogy csalódás ér egy CRT után a LED képpel, hanem az olyan dolgokra amik szervesen hozzátartoznak a tévézéshez és megszoktál egy Panánál. Samsung csak a pr-ra gyúr meg a smartra, mert nem tartja fontosnak a csatornalista rendezést pl. (legújabban tévén nem lehet törölni csatornát ha valaki nem tart igényt rá valamelyik szuper fw hatására így marad a pen/pc/progi történet) és több olyan dolgot sem tud amit kellene. Ezek nem nagy dolgok, de a hiányuk éppen elég fejfájást tud okozni..anyámnak is 12-13 éves már a Samsung CRT tévéje az masszívan elmarad funkciókban, kezelhetőségben,hangolásban 20 évvel az akkori Panasonictól.
Nálam nincs kizárva, hogy a következő tv ismét Pana lesz, ha a samsung ilyen ütemben fejleszti önmagát vissza meg veszi el a szolgáltatásait amikért pénzt kért. -
Flashget
félisten
válasz
Gaboman #93403 üzenetére
Panasonicról, Panasonicra válts, mert súlyos csalódások fognak érni a koreai mérnökök hozzáállását illetően ami a csatornarendezést illeti és egyébb olyan másodlagos funkciókat amiket megszoktál már. Mióta leálltak a Plazmával rányomultak az LCD-re én elöbb ott néznék szét mit lehet venni. Koreaikat a smartos hülyeségek vonzzák minden más csak másodlagos.
Jelenleg ha leakarnám cserélni a mostani tévémet vagy Panasonic vagy Sony lenne a befutó nálam, de semmi esetre sem J szériás samu. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gaboman #93399 üzenetére
Sajnos relatíve kevés a technikailag jól megcsinált 3D-s film, ami egy házi mozi esetén is kiemelkedőt tud nyújtani. Ennek részleteibe most nem megyek bele, de még a "Real 3D"-s filmeknél is gyakran elmarad az igazán várt élmény. A "szobába kinyúlós, kilépős, szinte ott vagyok" feeling-es filmek sajnos elég ritkák, inkább többnyire csak "mélységük" meg "rétegeik" vannak a filmeknek. Persze ez is több mint a semmi, de ezt azért jó tudni előtte. Persze van néhány igazán jól sikerült és etalon darab (akár a természet filmek között, ha már gyerekekről van szó), amik tényleg elhozzák a "3D mozi varázst", csak sajnos nem ezeket vették alapnak a többi "3D" vagy "semi-3D" film elkészítésekor. Néha lehet nagyokat csalódni, néha pedig pozitívan is...
-
Flashget
félisten
válasz
Gaboman #93390 üzenetére
Mielőtt engeded nekik Te magad győződj meg róla milyen az a film.
Ha nem gyári 3D-t nézel az mkv-ba tömörítettek (ráadásul ezek csak felezett felbontásúak)közül rengeteg kering a neten ami csak szemrontásra való...olyanok amik szellemképesek, fej és szemfájást okoztak nálunk is. Ezért ha már 3D-s film és gyerekek nézik, akkor gyáriakat nézzél (50GB)valamilyen külső 3D lejátszóról (pc,média,BD lejátszó) -
Flashget
félisten
válasz
Gaboman #93389 üzenetére
Ott van leírva a letölthető kézikönyvben. Ez még az F6640-hez írták.
Gyermekek csak felnőtt felügyelete mellett használhatják a 3D funkciót. Ha a gyerekek szemfáradtságra,
fejfájásra, szédülésre vagy hányingerre panaszkodnak, gondoskodjon róla, hogy ne nézzék tovább a 3D tv-t,
és pihenjenek le. -
sityupityu
veterán
válasz
Gaboman #93369 üzenetére
Szerintem nem maga a 3D miatt írták, hogy a gyerekeknél gondold meg, hanem a Samsungnál alkalmazott aktív 3D technológiából fakadó szemüveg villogtatás miatt. Ez a villogtatós dolog baromira tudja fárasztani a szemet. Sok felnőtt sem bírja. Az passzív 3D-nél nincs ilyen. Egy ismerősömnél próbáltam (LG). A passzív 3D-nek számba vehetjük minden "tudásbeli" hátrányát, viszont akkor is sokkal kellemesebb a szemnek mint az aktív 3D.
-
BBéci
legenda
válasz
Gaboman #93367 üzenetére
Mindegyik TV ki tud adni 5.1-et optikai és HDMI csatlakozón keresztül.
A passzív 3D felezi a felbontást, nem lesz full HD amit látsz.
A beépített médialejátszók csak a szintén felezett felbontású SBS és OU változatokat ismerik, ha a teljes (frame packed) 3D érdekel, külső eszköz kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest