Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobak 27
tag
válasz
lugomon #101743 üzenetére
Nekem is KS7000-esem van, igaz jóval kisebb, 49-es.
Kezdetben én is sokat bogarásztam, hogy melyik szín beállítás a jó, mert a upc boxról nem tudtam jó képet csinálni, míg a saját digi tunerével elég jó lett.
Tudom, hogy a profik azt mondják, hogy nem jó megoldás, de én bekapcsoltam végül a HDR+ módot és evvel nagyjából megoldódott a problémám. Ilyenkor eltűnnek az ilyen olyan módok, csak az egyéb beállításokat lehet állítgatni.
Lejjebb vettem ezt az úsztatást is talán 2-3-ra, így nem zavaró, de kellően folyamatos.
Az, hogy ez egy szar tévé azért erős túlzásnak érzem, én nagyon élvezem.
A kalibrálás nálam is játszik, de amíg nincs megfelelő forrás, nem látom értelmét pont azért, mert másik forráshoz más kellene. Most a UPC boxot, a saját digi tunerjét meg a beépített lejátszót használom, nincs külső lejátszóm.
Mindig lehet jobbat és még jobbat találni, én jelen pillanatban elégedett vagyok, pedig "csak" 315e Ft volt a tv júniusban...Apropó, pl UPC boxra vagy belső lejátszóra lehet kalibráltatni?
Amíg nem használtam a hdr+-t, addig én is a film módot használtam, de nem volt tökéletes sajnos, engem is bosszantott. Próbáld ki, bár lehet, hogy csak bemagyarázom és fizikailag másra hat, de nálam bevált és elégedett vagyok.
-
PuMbA
titán
válasz
lugomon #101715 üzenetére
Mi az, hogy életlen?
Sosem láttam még életlen képet. A TV nem projektor, amin be kell állítani a fókuszt. Ha "életlen" a kép, akkor az azt jelenti, hogy a videó anyagon nincs semmiféle mesterséges módosítás, azaz egy TV adás sosem nem fog hiper-szuperül kinézni egy FullHD TV-n.
Film módban próbáltad a Színtónust Meleg 1-re vagy Normálra állítani? Minden más képbirizgáló, például Dinamikus kontraszt, HDR+, Digitális tiszta megjelenítés stb. ki van kapcsolva?
-
válasz
lugomon #101708 üzenetére
"És vajh tuti eredményes?"
Persze, hogy eredményes! Színhelyes lesz a tévéd, és ez nem "tetszik-nem tetszik" kategória, hanem szabványoknak megfelelő, objektív beállítás. Olyan bőrszínt fogsz látni, ami pontosan megegyezik a tévéadás, a szolgáltató, és/vagy a film által közvetített színvilággal. Vigyázat, ez sokszor nem a valóságot mutatja, ne azt keresd, hogy pl. a "300" című (barna színárnyalatú) filmben életszerű legyen a bőrszín!
Természetesen az "eredményesség" alapfeltétele a hozzáértés és megfelelő műszerezettség, de pl. Jánosnál ez abszolút rendben van. -
sityupityu
veterán
válasz
lugomon #101702 üzenetére
Szerintem te vissza sem akarod vinni azt a tévét, csak magadat próbálod meg győzködni itt.
Egyébként szerintem is felesleges lenne vissza vinni egy kitűnő tévét aminek semmi baja sincs.
"Már pluszban vettem bluetoothos-os fejhallgatót 14 rongyért, mert nincs 3,5-ös jack-je..."
Ha lett volna akkor használtad volna? Mert én nem.
-
Imi1981
veterán
válasz
lugomon #101695 üzenetére
Nemrég írtad hogy szinte minden szempontból tökéletes a ks7000! Most meg vissza akarod vinni? Ha a képminőség baromi jó és nem felhősodik vissza nem vinném hanem örülnék hogy vettem egy jó tévét. A bőrszínt meg be lehet lőni csak ne túlszaturáltan állítsd be mert akkor a bőrszín is túlszaturált lesz és a szinközt állítsd át autó állásba és probálgasd a színhőmérséklet állítást, hogy melyik állásban természetesebb a bőrszín. Ha már kalibráltatni nem akarod akkor kicsit próbálkozz és be lehet azért elég jól állítani tuti.
Vagy vegyél oledet ott hátha nem lesz semmi gondod ☺ .
-
Celtis
veterán
válasz
lugomon #101686 üzenetére
Nem fogsz találni ennyiért neked megfelelő TV-t. Tegnap voltam a haveromnál meccset nézni, mivel most nekem sincs TV-m. Van egy 5 éves Pana G20-as plazmája. Nincs semmi faxni csak tökéletesen természetes kép.
Nekem is Panám volt, de sajnos az 50-es méretben nem sikerültek úgy a panelek és banging-olt. Mivel a panelcsere sem igazán segített eladtam.Talán ha találsz egy jó állapotú használt VT60-as Panát, azzal elégedett lennél.
-
Dealer95
őstag
válasz
lugomon #101689 üzenetére
Semelyik TV nem lesz gyárilag kalibrálva
vagy rászánod vagy szemre belövöd.
Szerintem szánd rá, ha 500.000 belefért a keretbe, akkor az a +20.000 is belefér, ha meg nem, akkor tényleg vidd vissza a TV-t és vegyél egy olcsóbbat, ami felé nincsenek akkora elvárásaid.
Persze nevetséges, hogy fél millát kicsengetsz és még neked kell kalibráltatni, de ez más gyártónál is így van sajna. -
dethroner
veterán
válasz
lugomon #101686 üzenetére
Én a 300K-ba se került tévémre a vásárlás után pár héttel bejelentkeztem kalibrálásra és meg is csináltattam, pedig nekem sem olcsó. Sőt, az útiköltség ugyanannyi volt mint maga a munkadíj, te meg egy felső középkategóriás tévére sajnálsz egy kalibrálást? Szégyen és szarrágóság amit csinálsz
-
Imi1981
veterán
válasz
lugomon #101674 üzenetére
Az én 48 h6400-mon sem voltam (most sem 100%-osan) megelégedve a bőrszín megjelenítésel. Én picit lejjebb vettem a színtelítetséget és a színtónust (lehet nem ez a neve de most nem vagyok otthon hogy megnézzem) natív-ról auto-ra állítottam és így már valamivel jobb . Nekem sincs kalibrálva de én nem is fogom. Viszont egy k7000-est valószínű kalibráltatnék, annál már azt mondom megéri.
-
Flashget
félisten
válasz
lugomon #101646 üzenetére
Hogy egy kicsit megismerd milyen cég a Samsung
F szériánál a bluetooth csak a billentyűzetre,smart távkapcsolóra és 3D szemüvegre korlátozódik. Minden más letíltve a szervizmenüben. No de semmi gond csak engedélyezni kell, engedi is. Még sem működik vele a fejhallgató fel sem ismeri.
H széria detto ugyanez addig a pontig, hogy bekapcsolható szervizmenüben, mert utána működik is rajta a bt füles.
J szériától már alapból működik mindenféle mokolás nélkül és így értünk el a Te K szériás tévédhez.
Na de a Samsung nem ad semmi újat csak úgy...ahhoz el szokott venni valamit abból ami már addig bevált és működött vagy jó dolog volt.aliens69 gyártó honlapját nézd meg, lehet nem a magyart kell hozzá.
-
kissdani
senior tag
válasz
lugomon #101553 üzenetére
Az elmult 10 év alatt csak samsung tv-im voltak, volt köztük olyan ami 3évet ment nálam használtan vettem és el is adtam, és akinél van még mindig hibátlanul üzemel, sose kaptam egy hibás darabot se. Csak jót tudok róluk irni, de látom sajnos nem mindenki van igy vele sajnos.
-
kissdani
senior tag
válasz
lugomon #101547 üzenetére
Ezt mindenki csak saját felelőségre csinálja!
De befért volna ezis csak 3-an voltunk....
Ugy tudtuk volna elhozni hogy nem csukódik le a hátsó ajtó gumipókozni kellet volna. De egy 65"-os befér ha lenyitod kiveszed a hátsó ülést. Ez egy 407-es kombi de más nagyobb kombi is van ekkora! -
Flashget
félisten
válasz
lugomon #101463 üzenetére
nem 55 csak 50" mint írtam kb. a H6400-al van egy szinten az meg talán eddig itt a topicban a legtovább ajánlott modell volt.
Pana UHD kapcsán a topicjában érdeklődj melyiket szabad megvenni, de ott is 400-500K egy samu 7xxx szintű kategória. -
Celtis
veterán
válasz
lugomon #101449 üzenetére
Remélem úgy lesz. A mostani SONY előtt is tátott szájjal ültünk mikor megjött, de aztán focimeccseken nagy csalódás lett a banding miatt. Annyira, hogy visszavásárolja a SONY. Nem lehet egy szavam sem, mert több mint fél év után veszik vissza.
Nagyon sokat nem tudok mit csinálni, ha újracsomagolt is a termék. Vissza még sem küldhetem, ha nem tetszik a csomagolása.
-
Celtis
veterán
válasz
lugomon #101441 üzenetére
Szerintem nem rossz az LG, de az IPS panel miatt a feketéje miatt csalódhatsz.
Annak azért örülök, hogy a képét ennyire dicséred, főleg más márkák hasonló kategóriás TV-ihez képest, mert én a hétvégi akcióban rendeltem egy 60KS7000-et. Csak 30-al kerül többe, mint az 55-ös. Remélem beválik. -
gyeniko
őstag
válasz
lugomon #101444 üzenetére
A mennykő sem csak kétszer ugyanoda, én gondolkodás nélkül megvenném a Samut. Ahogy többen is írták: az, hiogy eladtak neked egy viszavitt és hibás terméket, nem minősíti a Samut. Volt egy nagyon drága autóm, melyben 56 e km-nél elromlott a menetdinamikai vezető ülésben valami, nem fújta fel magát a kanyarban, illetve a menüből sem engedte fújogatni az ülés különböző területeinek párnáit. Mégsem gondoltam azt, hogy a brand rossz, hanem azt, hogy nagy pechem volt az üléssel.
-
PuMbA
titán
válasz
lugomon #101434 üzenetére
"Társulva nagyképűséggel: fejhallgató aljzat, Scart , rca hiány..."
Ez mindig is így volt. Ha van pénzed megvenni egy drága TV-t, akkor jó eséllyel van pénzed drága kiegészítőkre, például optikai hangbemenetes eszközökre és ezt használják ki a cégek
Ha erre nincs pénzed, akkor viszont felesleges ennyire jó TV-t venni. Egy BMW X5-höz fél millió Ft egy darab visszapillantó tükör, ha levered, pedig autót is lehet venni ennyi pénzből. Nincs ebben semmi meglepő.
-
Flashget
félisten
válasz
lugomon #101419 üzenetére
Volt az MM-be Panasonic amit megtudtál nézni, hogy tetszek egyáltalán a képe? mert van IPS meg VA panellel szerelt is.
Egyébként a DS630E van kb. egy szinten a Samsung H6400-al az VA paneles. Viszont már része a tv-nek a DTS hang.
De ha jó fajta UHD kell akkor az is 400K felett hasít.
[link]
részletes segítséget a topicjában kapsz melyiket érdemes melyiket kerüld a panel miatt.[link] -
Laza...
addikt
válasz
lugomon #101422 üzenetére
Lesem a TV topicokat, es latom Neked ebben az evszazadban mar nem fognak megfelelo tv-t gyartani. Nekem van egy 87-ben vasarolt 51 centis kepatloju Videoton, 6 programozhato csatornaval, extrakent tav ki-be halozati kapcsoloval (billenos kapcsolo). Ujonnan vettem anno, ma is hibatlanul uzemel! 2 sorert odaadom
-
Celtis
veterán
válasz
lugomon #101378 üzenetére
A mindig tv-n tudod a hangerőt szabályozni a távirányítóval? Mert akkor a távirányító jó.
Nem ismerem (még) a Samsung menürendszerét, de talán a van valami beállítás, ami miatt a HDMI-n érkező digitális hangot nem a hangszórókra küldi. Lehet, hogy ha már használták, akkor valamit elállítottak rajta.
Ha van rajta gyári visszaállítás, esetleg meg kéne próbálni.Egyébként tényleg van 19%-os akció a MM-ban és meg is rendeltem én is egy K7000-est. Még nem vitték el a korábbi Sony-t, de csábító volt az ár és a 60 napos visszavásárlási garancia. Nagyot nem bukhatok szerintem.
-
-
dethroner
veterán
-
keccsa
aktív tag
válasz
lugomon #100718 üzenetére
Azért ne add fel ilyen könnyen!
Az UE55KS7000 440.000Ft. körül van több helyen, pl. a MM-ban. Pár hetente szokott lenni Samsung akció, amikor is 12-16%, sőt többször volt "ÁFA-mentes", vagyis 21%-os kedvezmény is (figyelni kell a "főnökös" reklámokat). Ha csak a 16%-os kedvezményt nézzük, már akkor kb. annyiért megkapod, mint amennyi pénzed van rá. És ez hivatalos forrásból származó, három év garanciával rendelkező, új tévé!
Vagy esetleg egy olyan ismerős, aki el tudja számolni a tévét, így mindjárt csak a nettó ár az, ami téged terhel...
-
Flashget
félisten
válasz
lugomon #100713 üzenetére
TV-t nem két napra vesz az ember ezért én a viszonteladókat preferálom a több garanciális időért ill. csak ezekhez a tévékhez lehet gyártói garit venni 4-5 évre növelve azt az időt.
De ha ez nem jó akkor olyan webshopból amik már több éve működnek, jól ismert a nevük. Akit írtál életemben nem hallottam még róluk.
Az az 1 év amire hivatkoznak azt eleve törvény írja elő a Mo-n vásárolt készülékre ennyi a kötelező garancia a gyártók részéről. -
dethroner
veterán
válasz
lugomon #100713 üzenetére
Ellentétben a fórumozók többségével, úgy vélem van élet a viszonteladókon kívül is. Én is a 220v webshopban vettem a saját tévém. De én is amondó vagyok hogy 1 év garival felejtős a vétel. Vannak webshopok, amik legalább 2 év garit adnak, olyan helyről vásárolj. És ha megfigyeled a "bolt" weboldalán kiemeli hogy a vaterán samsung78tv néven vannak fent. Utánanéztem, ez az eladó a vaterán szinte kizárólag használt tévéket hirdet. Ezek a készülékek szerintem már működtek Hansi nappalijában
-
kissdani
senior tag
válasz
lugomon #100707 üzenetére
Hallotam már róla , a tv biztosan nem uj, ujracsomagolt nincs gyári garancia bolti esetleg van, de nemigen fognak örülni ha megkeresed őket, ha meghibásodott mindent megfognak tenni hogy kibujjanak alóla.
De olcsó és ha át tudod nézni a tv-t folt,felhő, pixel, karc nincs akkor még be is lehet vállalni nem romlanak ezek el.... -
sandró60
addikt
válasz
lugomon #100707 üzenetére
Idézlek"A cég 1 éves"
Ez nem olyan biztató
Lehet,hogy 1-év múlva már nem lesz-ez feltételezés
Én ekkora értéket már hivatalos forgalmazónál veszek.
Én most vettem monitor tévét-használtat olyan boltból ahol 1-év garanciát adtak az értéke 35ezer volt és nem több százezer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- További aktív témák...
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest