- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clever0
senior tag
válasz
Buckey #94974 üzenetére
Ha fentről nézed a tévé alját, akkor látod, hogy ívelt. Ha épp egy teniszpálya felfestését mutatják, akkor az is ívelt lesz. Ha vízszintesen középről nézed a képet, akkor a torzítás kisebb, és akinek ilyen tévéje van, az már megszokta és fel sem tűnik neki, de attól még van.
Mivel a kép szélei befelé hajlanak, középről nézve a betekintési szög közelebb lesz a 90°-hoz, mint sík kép esetén, azért a színtorzulások is kisebbek. (A fókusztávolság jóval az ajánlott nézési távolságon túl van, ott lenne a szemmagasságban lévő vonal minden pontja 90°-ban látható, a kép alja és teteje már ekkor is szög alatt látszódna. Az igazi az lenne, ha két íve lenne a képnek, vagyis gömb és nem henger metszete lenne.) -
bul07
nagyúr
válasz
Buckey #94974 üzenetére
Hát pedig a vízszintes vonal igen íveltnek látszik, és én csak az üzletekbe nézegetem és már agybajt kaptam, nemhogy egész nap azt nézem
Akárhova álltam, vagy leültem elé mindig csak húzta a szememet hogy nem frankó valami a képpel
Az lehet hogy már te megszoktad, mint mondjuk a kukás a kukának a szagát
-
Prophyte
tag
válasz
Buckey #94677 üzenetére
Sziasztok
Nem tudom, hogy másnál mennyire jön elő a probléma, de hátha van rá megoldás. Bár elképzelhető, hogy csak a rip szar.
Most figyeltem fel rá (The.Walking.Dead.S06E14.720p.HDTV.x264-AVS), hogy a Samsung 48J6200-as tévén remeg a kép az imént említett sorozatnál. Ez mitől lehet? Főként a mozgásoknál, de alapból is látni. Szar a rip? Vagy a beállításoknál kellene piszkálnom? Más tapasztalt ilyet??
-
poisonborz
csendes tag
válasz
Buckey #94731 üzenetére
Sziasztok, otthon a család is beruház egy tévére a döntés az enyém, de kicsit meg vagyok hasonulva.
180 körül kéne egy 48-50"-es modell. Nekem egy 55-ös H6400-am van, viszonylag meg vagyok vele elégedve, viszont a smart funkciók (főleg böngészés) idegesítően lassúak, amit ha én nem is, de a család valszeg használna gyakrabban. Jókat olvastam sebességjavulás szempontjából a 2015-ös Tizen-es modellekről, de az, hogy a J6300 ívelt attól nem vagyok boldog.
Akinek van J-s modellje, tényleg annyival gyorsabb a Tizen? Mennyire látszik oldalról az ívelés, és milyen a képminőség az előző évihez képest? A H és J modellek közt 10e-es különbség van, szóval árban kb mindegy lenne.
-
0xY
tag
válasz
Buckey #94739 üzenetére
az 1A-ban van, az nem lehet gond. Az egyik hdd-re nyomtam egy chkdsk-t, az meggyógyult, furcsa, hogy a másik TV nem volt erre ennyire érzékeny.. Persze amin a több film van az egyáltalán nem menthető, kénytelen leszek leformázni és nulláról kezdeni. Köszi a gyors segítséget mindenkinek!
-
BBéci
legenda
válasz
Buckey #94682 üzenetére
Ez egy csúcskategóriás profi kalibráló műszer, az ára 28350 USD, ami euróban inkább több, mint kevesebb: Konica Minolta CS-2000A.
Ennek kisebb testvérével [link] szokták kalibrálni a Dreamcinema által telepített vetítőket és természetesen azokat, amiket a demószobáikban használnak. -
BBéci
legenda
válasz
Buckey #94680 üzenetére
Akit Flashget említett, ilyen műszerrel (is) kalibrál. Ennek az ára nettó 385000 Ft. [link].
Maga a művelet, ha 10 pontos fehérgyensúlyt kell állítani, 1,5-2 órát vesz igénybe, ha kell 3D profil is, akkor plusz 30-45 perc.
Aki 4000 forintért tévét kalibrál, arról inkább nem mondok semmit. -
Flashget
félisten
válasz
Buckey #94657 üzenetére
Majd ha lesz fölösleges pénzem és találok egy sámánt, aki bekalibrálja, akkor megcsináltatom. Addig meg nézem úgy, ahogy nekem tetszik
Mondjuk ez akkor érdekes lenne, ha 250-300K-ért tévét vesz valaki, de a 10-15K már sok egy műszeres kalibráláshoz.
Mindenki maga tudja számára mire van szüksége. Én megcsináltattam, mert BD filmeket nézek nem is keveset.
Nincs az a pénz, hogy a kalibrálás előtti állapothoz visszatérjek.Fehéregyensúlyt nem is lehet csak műszerrel állítani.
-
Prophyte
tag
-
PuMbA
titán
válasz
Buckey #94662 üzenetére
Ha jártál moziba mostanában és vissza tudsz emlékezni, akkor hasonlít ez a beállítás az ottani színtónushoz
Aki sokáig néz kalibrálatlan monitort az megszokja a virító fehér hideg képet, egy idő után ez se fog sárgásnak, fátyolosnak és sötétnek hatni. Nálam is így volt, ugyanezen a véleményen voltam, aztán 1 hét múlva már ez lett a normális és észrevettem, hogy sok filmnél tényleg jobb lett minden. Ha bekalibráltatod, akkor hasonlót fogsz látni
Képek alapján szemre meg nem lehet beállítani semmit, ugyanis a szem nem mérőműszer, továbbá nem tudod, hogy a képek színei helyesek-e, mert fotózásnál is bármit össze-vissza lehet állítgatni.
-
PuMbA
titán
válasz
Buckey #94657 üzenetére
"Majd ha lesz fölösleges pénzem és találok egy sámánt, aki bekalibrálja, akkor megcsináltatom. Addig meg nézem úgy, ahogy nekem tetszik."
Ha annyira nem nagyok az igények, akkor nem kell hozzá pénz, az összefoglalóban található beállítás egy jó közelítés hozzá, ahogy említettem
-
PuMbA
titán
válasz
Buckey #94654 üzenetére
Objektívan nem jó beállításokat azért ne ajánljunk már, mert az egy dolog, hogy neked tetszik
A Hideg színtónus közelében sincs egy profin bekalibrált TV, mozi, projektor képéhez és teljesen elrontja a naplementék színvilágát
Ezért van az összefoglalóban Meleg 2, mert az van a legközelebb a szabvány és valóságos képhez
-
BBéci
legenda
válasz
Buckey #94565 üzenetére
Mondj pár hangszert, amik infra- és ultrahangokat szólaltatnak meg!
Eleve tévúton jársz, ha azt hiszed, a frekvencia-átvitel a legfontosabb tulajdonsága egy eszköznek, vagy komplett rendszernek.
Már 16 évesen rendszeresen jártam koncertekre, jazzklubokba, Zeneakadémiára, és nagyon régen volt. Szóval nekem nem kell megbizonyosodni a különbségekről, több évtizedes tapasztalattal rendelkezem.
Nézd meg az adatlapomon, mi a foglalkozásom! -
Janesz1981
tag
válasz
Buckey #94544 üzenetére
és ezek próbálják meg eladni az uhd felbontást amit méternél messzebbről nem érdemes nézni egy olyan tv-n amin 3-5 méter a kör sugara amihez ívelve van?
Még ha fejemre van húzva tv akkor értem színtorzulást esetleg széleken de 3-5 méterről még ez a szög is sokkal kissebb.
Ott is elássák magukat szélesebbnek hat a tv az íveltség miatt. Most akkor az ívelten szélesebb ugyanaz a tartalom mint sík képernyőn? Akkor melyik is torzít? x) -
BBéci
legenda
válasz
Buckey #94526 üzenetére
A filmszalag és a képérzékelő lapkák, sík felületűek, tehát az általuk rögzített képet utólag görbíteni balgaság. A fényképek és a festmények sem íveltek.
Egyetlen esetben, 3 méter körüli, vagy nagyobb vetítővászon esetében van értelme az ívelésnek, leginkább a vetítő frontlencséjének domborúsága miatt. -
sityupityu
veterán
-
ricsip
addikt
válasz
Buckey #94454 üzenetére
Az egész konzumer-elektronikai iparág összes szereplője egyformán sáros, mióta ezt a rohadt klód-szart es online-sztórokat próbálják lenyomni a torkunkon. LG 2015-ös szeriától kezdve is megszűnt a szkájp. Ez a mostani MSFT bejelentés egyértelmű üzenet a smart TV gyártóknak (es így közvetve a végfelhasználóknak) h. khmm.. le vagytok mind sz@rva! Olvassátok el a közleményt, akkora hatalmas bullshit az egész!
Facse ertékelhető minőségben nincs se samsungra se LG-re (ezzel a 2 rablóbandával van tapasztalatom). Még gugli találja ki h. YT is megy a levesbe, akkor aztán tényleg főhet a fejük a sales-es idiótáknak, mivel is fogják eladni ezeket a "smart" TV-ket!Samsungra azért haragszom, h. nem bírt kiharcolni a tetves Msft-al szemben vmi lecsengési periódust, ami alatt nem jön ki már update az apphoz, de legalább még működik. Min. még 1 évig. Akkor a múlt héten túlárazott webkamerástól vett felsőkategóriás tv képernyőjét se b@ssza be a hülye vásárló mérgében, mert még marad 1 éve használni a szolgáltatást. Vagy teszem azt kapna lehetőséget az ember h. x $ havidíjért továbbra is használni, vagy bármi más kompromisszumos megoldás. Nem az b+, h. cső, ez van, nyeljed és okézd le bőnyállal.
-
zsiz
őstag
válasz
Buckey #94427 üzenetére
Nem tudom, miért csinálja ezt a Samsung. Nem túl szimpatikus lépés tőlük, hogy lassan 1-2 hetente bejelentik, hogy ez vagy az megszűnik.. Nem tudom mit nyerhetnek vele.. Szerencsére a smart engem hidegen hagy, a 3D-t meg csak nem lövik le
Ha smartozni akarok, van egy android stick rákötve a tv-re. Régi, de 1000x jobb, mint a Samsung smart rendszere, de ezt se használom sosem.
-
BBéci
legenda
válasz
Buckey #94331 üzenetére
A házimozis topikokban jelentős részben vannak panellakók és meglepően jó minőségű rendszereket használnak, szóval ezt a kifogást kilőhetjük.
Ugyanis a jó hangminőség nem jelenti azt, hogy a hangnyomás (hangerő) is nagy, a kettő nem függ össze. Minél jobb minőségű egy hangrendszer, annál jobban szól halkan is.(#94334) raziel01
Abban igazad van, hogy a hangminőség javulása nincs egyenes arányban a plusz költséggel. De attól még a 100000 forintos rendszerek hangja durva kompromisszumokra kényszeríti a hallgatóságot. Kis túlzással azt mondom, vallatni lehet velük. -
BBéci
legenda
válasz
Buckey #94325 üzenetére
A 20 m2 nagyjából átlagosnak tekinthető, az én nappalim 22,5 négyzetméteres. Volt itt 200000 forintos Samsung soundbar és 6 milliós 5.1 rendszer is. Talán mondanom sem kell, hogy utóbbi olyan élményt adott, amit sokáig nem fogok elfelejteni.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a kicsi alapterület nem akadályozza a jó hangzást.Soundbar térábrázolása egy 5.1-hez képest, említést sem érdemel.
-
Flashget
félisten
válasz
Buckey #94327 üzenetére
elég durván elszálltak az árral....48K-ért vettem tavaly szeptemberben. [link]
HDMI csatlakozó nincs rajta (H450-en van) ennyi a hátránya bár én nem érzem a hiányát. Amire nekem kell azt bőven teljesíti beleértve a FLAC zenék lejátszását is.
De mielőtt bármit veszel is mindig a gyártó oldalát nézd meg a specifikációról ne érjen meglepetés. -
Flashget
félisten
válasz
Buckey #94319 üzenetére
soundbart akkor vegyél, ha;
1. nincs pénzed komolyabb 5.1 hangrendszerre
2. nincs helyed, sem pénzed az 1. pontra.3. soundbar kb. 20m2 szobába való, 20-25m2 között már necces.
4. nekem Samsung H430 van, amire nekem kell megfelel egy panel szobában, jobb mint a tv hangszóró. Komolyabban még meg sem volt hajtva leszámítva a 2015-ös Mad Max filmet. meg IM-nek BD-s koncertet de ezek is csak napközben, mert este kihívták volna a zsarukat rám.
Viszont jó értelemben meglepett a hangzása, nem vártam tőle ennyit. -
Buckey
őstag
válasz
Buckey #94282 üzenetére
Ismét átnéztem a beállításokat mindenhol, már minden kombinációt kipróbáltam tv-n és a házimozin, de az istenért nem akar 5.1 lenni. Vagy sztereóban szól, vagy sehogy. A 6 éves samsung C550-el tökéletesen működött.
Még a végén be kell szereznem valami recsegőt.Ezekről mi a véleményetek?
http://hangprojektor.arukereso.hu/samsung/hw-j551-4-1-p274240837/
http://hangprojektor.arukereso.hu/samsung/hw-j450-2-1-p274241039/ -
ricc025
újonc
-
sityupityu
veterán
válasz
Buckey #94251 üzenetére
Engem hidegen hagynak ezek a dolgok.
(#94249) Buckey "Pár csatorna szép, pár szó szerint ocsmány, de szerencsére amiket nézek, az mind jó. De sehol sincs a külső adathordozón nézett FULL HD-hoz."
De már napközben ezt elmondtuk neked, hogy ez azért van, mert egy ganéj a szolgáltatód.
Ha rendes minőségben kapnád, akkor pl természetadóknál, sportadóknál, vagy akár a közszolgálati adókon is ha olyan műsor van nem nagyon látnál különbséget.Tudom, hogy nem tudsz váltani, mondtad. Csak azért írom, hogy nem a technika tart itt, megoldható lenne.
-
sityupityu
veterán
válasz
Buckey #94242 üzenetére
Csak azért írtam, hogy ami a HD tévéadásokat illeti, ne feltétlen abból a minőségből indulj ki mint ami ott van.
Egyébként a diginél sincs mindenhol kiépítve az optika. Nálunk sem. A koaxon megy minden, viszont a tévéadás minőségére ez szerencsére nincs hatással. Ellenben a netre viszont igen. Sz@ros 8-as net van. Épp ezért kb 1,5-2 éve a net előfizetésem már nem a diginél van.
Na, elég az off-ból. -
sityupityu
veterán
válasz
Buckey #94183 üzenetére
Este már nem válaszoltam mert hulla voltam. Tehát, ahogy a többiek is elmondták, az amit te nézel az sajnos nem nevezhető minőségnek.
Ha eljönnél pl hozzánk (digi kábel), vagy a nővéremékhez (Upc) akkor hidd el, hogy teljesen másképp látnád azokat a HD adókat.
Összehasonlíthatatlan!
A sportadókat csak példának hoztam fel, természetesen van más is.
Egyébként az egyik cimborámnál nem digi kábel, hanem digi műhold van, és már ezen sem olyan a minősége a HD adóknak mint a kábelen. -
PuMbA
titán
válasz
Buckey #94175 üzenetére
1080p adás nincs, a mai szabványok szerint az 1080i-nél jobbat nem tudnak sugározni
Az már más dolog, hogy, ha a set top boxodnak azt mondtad, hogy ne 1080i jelet küldjön a TV-nek, hanem már a váltottsorosság mentesített 1080p jelet, amelyet egyébként a TV is meg tud tenni
A T-nél egyébként a HD csatornák minősége pont olyan, mint Invitelnél az SD, tehát nem nagyon nevezhető HD-nak
-
Janesz1981
tag
válasz
Buckey #94055 üzenetére
Hát ezt ki lehet magyarázni tényleg de lehet úgy is értelmezni full hd smart (nagyszóköz) tv xD amerikában jó esély lenne. De akkor már a működő de mégsem működő led képtisztaságot is bele kell venni. Ha nem működik mert fogjuk arra típusonként változik akkor miért van berakva aktív választható opciónak sőt még elvileg csinál is valamit (sötétebb lesz a kép) de semmi jótékony hatása sincs nem úgy mint másik tv-ben ugyanezen opció ahol javul mozgás megjelenítés.
-
Flashget
félisten
válasz
Buckey #93986 üzenetére
Az E szériától már a középkategóriánál is a 3D FHD lett ezzel már nem volt gond.
Nem kellene ebben az országban egy kicsit nagyobb hangot adni ezeknek az átveréseknek?
mint írtam volt aki lépett az ügyben csak nem a fogyasztóvédelem felé, hanem előbb a samsunghoz és ők "kártalanították" egy ajándékkal. a német jóval nagyobb piac nekik, mint a magyar ott a nevük féltése megért annyit, hogy ne szűrják ki a németek szemét egy billel.
De mivel az emberek 95%-a nem is tudott erről a fórumról így honnan is tudták volna, hogy át vannak verve a dobozra írt paraméterrel? Vagy eleve mkv-t néznek, ami felezett felbontás a gyári 3D-hez képest, maga a tv nem 3D FHD D6xxx-nél. -
sityupityu
veterán
válasz
Buckey #93990 üzenetére
"3D mizéria"
Nincs itt már semmi mizéria, ez akkor volt csak.
"de egy tv-nél elsősorban a képminőség a lényeg. És amiket kinéztem, ennek volt a legszebb képe"
Ez a lényeg, én a többivel nem is foglalkozom.
"Hiába szép a kép, a tudat, hogy a YT csak HD, az zavar. És az, hogy ez nincs sehol feltüntetve!"
Az fel van tüntetve valahova, hogy 1080-nak kell lennie?
Egyébként nem értem, hogy miért vagy annyira oda a youtube ótvar minőségéért? Még ha 1080 lenne, akkor sem lenne semmi köze egy normális 1080p-s anyaghoz.
Szerintem kezd ez nálad egy kicsit hisztibe átmenni. Nem gondolod? -
sityupityu
veterán
válasz
Buckey #93931 üzenetére
De honnan tudod, hogy gyorsabb?
Pont erről beszélek.
Te a tiédről azt mondod, nem is olyan rossz, míg ChrYsler a H6400-ről azt mondja, hogy lassú. De így nem lehet kijelenteni, hogy az egyik gyorsabb lenne a másiknál. Ahhoz egymás mellé kéne tenni a kettőt, hogy eldőljön.
Nem mintha nekem annyit számítana, mert én nem használom. Nem szórakozom ilyenekkel.szerk: ChrYsler Így már elfogadom az állítást.
-
ChrYsler
aktív tag
válasz
Buckey #93925 üzenetére
4 magos proci van ebben is. Valószínűleg csak kisebb órajellel.
UE40H6400AW -
-
PuMbA
titán
válasz
Buckey #93925 üzenetére
"Ezek már nem egyszerű tv-k, hanem számítógépek, amolyan óriási tabletek tv tunerrel."
Pont ez az, amit rosszul közelítesz meg
A TV-ben tudod, hogy mennyibe kerül a SMART részért felelős mini-számítógép? Az MStar SOC (4db Cortex A9 mag és egy Mali 450-es GPU), ami a legtöbb Samsung TV-ben van 1500Ft-nak megfelelő dollárba kerül nagy tömegben. Sokkal komolyabb hardver van egy mai okostelefonban vagy akármelyik tabletben, mint egy TV-ben.
-
ChrYsler
aktív tag
válasz
Buckey #93903 üzenetére
Korábban írtam, hogy nekem már elsőre nem tetszett ez a videó a YouTube-on nézve. Holott az előző 48JU7000-esen gyönyörű volt!
Hát ez van sajnos.A böngészőben megnyitva a YT-ot is csak max. 720p-t ajánl fel. Más videós oldalon még nem jártam tesztelni. Egyébként is dög lassú a böngészője!
-
ChrYsler
aktív tag
válasz
Buckey #93849 üzenetére
+1
Én egyébként azzal ellenőriztem le tegnap tutira, hogy így van, hogy a korábban említett Budapest 4K videót leszedtem PC-n 1080p-s videó formátumban, majd azt megnézve pendrive-ról a tévén ég és föld volt a különbség.
-
zsiz
őstag
válasz
Buckey #93847 üzenetére
Mondjuk engem pont egyáltalán nem zavar. Egyébként sem tűnt fel a 720p amíg meg nem néztem az itt olvasottak miatt. Abban a hitben voltam, hogy 1080p.
Bár amennyit használom.. kb 3 havonta egyszer használok valami smart app-ot.
Nekem a tv mint megjelenítő kell csak, felőlem a tunert meg a smart rendszert is kihagyhatták volna. Csak bemenet legyen rajta sok és nagy legyen, jó képpel (meg mondjuk a 3D volt még szempont mikor vettem).. a HDMI már el is fogyott.. 1. UPC settopbox, 2. Xbox, 3. adroid stick, 4. PC -
blakey
titán
válasz
Buckey #93849 üzenetére
Ez a Samsung készülékeknél van korlátozva, kipróbáltam egy Samsung BD-j7500-ason és egy Panasonic AS640-es tv-n ezt a videót, a Samsung 1280x720p/30 fps-sel játszotta le, a Panasonic meg 1920x1080p/30 fps-sel.
-
PuMbA
titán
válasz
Buckey #93847 üzenetére
A FullHD TV csak annyit jelent, hogy képes DVB-T-n TV adást fogadni és megjeleníteni FullHD-ben, illetve tud FullHD jelet fogadni és megjeleníteni külső eszköztől
Az okos rész teljesen más, az csak egy extra kényelmi szolgáltatás, ahol nem a minőség számít, hiszen alapból egy harmatgyenge hardver van alatta
Akit komolyan érdekelnek a FullHD anyagok és a minőség azoknak van egy számítógép vagy egy Blu-ray lejátszó, netán média lejátszó kötve a TV-re
-
dethroner
veterán
válasz
Buckey #93810 üzenetére
Aki meg van győződve róla hogy a tévéje YT appja FHD-ban játssza le a videókat, nézze mát meg legyen szíves hogy ha belép a YT-ba, a beállításokban megkerei a videóinformációk mutatását, engedélyezi és utána elindítja a videót. Ott megnézhető hogy valójában milyen felbontásban is megy a videó. Lehet fejlesztették a J6-os szériát a H6-hoz képest, de nem lepődnék meg azon sem, ha nem
Mert az egy dolog hogy elindítja, látszólag lejátssza a FHD videókat, de a felbontást lehet visszaveszi 720p-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest