- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
csab2
veterán
válasz
Pancsermeste #82472 üzenetére
Hát nem tudom. Én nem nagyon találtam mást 50"-os kategóriában, amiben sat tuner is van és lehetőleg idei modell legyen (vagyis lehetőleg ne legyen lassú a menü), 6-os szériában 200 ezer alatt.
-
csab2
veterán
A mai nap eladtam UE40ES6560-as Samu TV-met.
Szeretném megköszönni mindenkinek, aki az elmúlt 2,5 évben válaszolt a kérdéseimre, vagy egyéb hozzászólásával segített.
További hasznos fórumozást!
Sziasztok! -
csab2
veterán
Szerintetek egy Samsung UE 40 ES6560 típusú TV-t mennyiért lehetne eladni? 2013 elején lett vásárolva, még van rá kb. fél év garancia.
Még valami.
Ez a 40 collos TV fel lett szerelve a falra. A fali konzol a leírás szerint 40kg-ig és 40 collig jó. Egy 50 collos TV-t fel lehet rá rakni? Egy 50 collos TV kb. 20 kg. -
csab2
veterán
válasz
Katuka #82041 üzenetére
Attól is függ, hogy mit akarsz főleg nézni: SD adásokat, HD adásokat, vacak divx-eket, fullHD-s mkv-ket, DVD-ket, BD-ket?
Ajánlom figyelmedbe ennek a cikknek az áttanulmányozását! Hasznos. -
csab2
veterán
Sziasztok!
Vannak itt olyanok, akik UPC Direct-et néznek 2015-ös Samsung modellen a TV saját tunerével?Kíváncsiságból kérdezem, hogy ugyanúgy rossz az EPG ha magyarra van állítva a TV? -
csab2
veterán
Nagyon régen nem jártam erre. 😀
Egy UE40ES6560-am van. Ez ugye egy 2012-es modell.
A következő kérdésem lenne. Ebben a TV-ben egyetlen smart funkció van, amit néha használnék: a Youtube alkalmazást. Király, hogy a telefonommal összepárosítom és szépen magától elindítja a TV a Youtube alkalmazást és lejátsza a videót. Illetve lejátszaná.. Ha nem fagyna szarrá az egész.( Vagy a memória kevés, vagy a proci. Kibaszott idegesítő!
Kérdésem, hogy azóta javult-e a helyzet e téren? Tehát elég kraftot rak-e a Samsung a TV-ibe ahhoz, hogy szépen le tudja játszani a videókat a Youtube app? -
csab2
veterán
Sziasztok!
Adott egy Samsung ES6560 LED LCD TV és egy Asus X550LB laptop GeForce GT 740M videókártyával.
HDMI-vel összekötöttem őket. A kép az oké, semmit sem kellett beállítanom. Viszont hang az nincs a TV-n. A laptop adja a hangot.
Mi lehet a gond?
Legfrissebb VGA driver letöltve (Nvidia Geforce Experience 2.0.1.0). -
csab2
veterán
válasz
Atomantiii #62844 üzenetére
Ezt értem, de nálam nem működik. Ha át akarok váltani másik csatornára kiírja, hogy ok, de akkor leállítja a felvételt.
Ha jól értem, akkor ez a UPC Direct esetén nem működik, mert minden csatorna kódolt (leszámítva a szabadon figható szláv szutykokat).
-
csab2
veterán
Többen is írtátok, hogy egy adás felvétele közben lehet másik csatornát nézni. Nálam ez nem működik. A csatornalistában különböző színnel mutatja a csatonákat, tehát elvileg működnie kellene szerintem, azonban ha át akarok váltani, mindig jön a szokásos felvétel megállásra figyelmeztető szöveg.
ES6560-as TV-ről van szó, a beépített sat tunert használom, UPCD-es kártyával. Lehet, hogy a modul nem támogatja ezt a szolgáltatást? Vagy ez független a modultól? -
csab2
veterán
Valaki használja a Fuso alkalmazást?
-
csab2
veterán
Nem tudja valaki, hogy miért kell mostanában mindig beállítanom a TV óráját? Azelőtt nem volt vele gond.
-
csab2
veterán
válasz
st6969 #62280 üzenetére
Azért azt nem árt tudnod, hogy attól mert veszel egy C+-os, DVB-S tuneres TV-t még egyáltalán nem biztos, hogy ki tudod kerülni a szolgáltatói box-ot. Ugyanis az újabb előfizetői kártyák össze vannak hangolva a beltérivel, vagyis csak abban az egy beltériben fognak működni.
Nekem az a szerencsém, hogy régi fajta box-om van, régebbi kártyával amelyek nincsnek összepárosítva, így simán át tudtam rakni a kártyámat a TV-be.
Ja, és kell még egy modul is, amibe a kártyát beleteszed. -
csab2
veterán
Azért érdekes ez a szórakoztató elektronika!
Van egy Fujifilm S8000fd típusú fényképezőgépünk. Tesó egy ismerősünk szalagozóján fotózott, készített kb. 20 db videót is. Ugyanazzal a fényképezővel, ugyanarra a kártyára, ugyanazokkal a beállításokkal.
A TV beépített médialejátszója kb. felét hang nélkül játsza le ("Nem támogatott hangformátum."), ezekbe nem lehet még beletekerni sem.
A többi videó OK.
Na ez hogy van? -
csab2
veterán
válasz
deka10 #60257 üzenetére
Igen, valamit benézett szerintem. Felvétel előtt rákérdez a TV a formázásra, ha nem megfelelő a felvételhez a fájlstruktúra.
Úgy lehet használni, ahogy valaki írta itt: egy HDD, két partíció. Felvételkor érzékeli, hogy van olyan partíció, ami neki jó és szépen oda rögzítí az adást. A másik partíción meg lehetnek filmek, képek, zenék, akármi. -
csab2
veterán
Tehát attól, hogy egy TV aktív 3D technológiát használ még nem feltétlenül fullHD a 3D. Mindenkinek köszönöm az infót.
Mindenesetre az említett TV-k mind fullHD 3D-sek. -
csab2
veterán
válasz
gboszi #59860 üzenetére
A Samu aktív 3D technológiát használ, az pedig mindig full HD, már ha rendes 3D anyaggal van etetve (BD).
Én az általad linkelt TV-k közül egyiket sem láttam, (nekem személy szerint egy 40"-os ES6560-am van) de az ezen a fórumon lévő 1 éves tapasztalatom alapján a következőket merem neked mondani:
1. A felsorolt TV-k között szerintem minimális különbség van. Szerintem mind valós 100 hz, de ezt neten pillanatok alatt leellenőrizhető.
2. Én mindenképpen a legnagyobbat venném.
3. Felhősödés 100%, hogy lesz, akármelyiket választod (már ha mindegyik EDGE LED-es).
Képminőségben tuti, hogy nincs közöttük jekentős különbség, mert mindegyik 6-os széria.
Egy szó mint száz a felsoroltak közül én biztos, hogy az 50-eset venném. -
csab2
veterán
válasz
NyuszyCaster #59842 üzenetére
A Sencor elég vacak "márkának" tűnik. Úgyis mondhatnám, hogy egy nagy rakás ...
-
csab2
veterán
ES6560-as TV-m van. Fuson próbálok megnézni egy filmet, de állandóan megakad. A TV wifin kapcsolódik a netre, a netkapcsolat 2,5 mbit/s, a router egy Belkin F5D7234-4-H V5. A netkapcsolat kicsi, a router vacak vagy a TV beépített wifije a trágya? Szerintetek?
-
csab2
veterán
válasz
bigdee888 #59820 üzenetére
A TV az optikai hangkimeneten csak akkor ad ki 5.1-es hangot ha olyan adást nézel, vagy a saját médialejátszóját használod. Ha bármilyen külső eszközt (DVD, BD, multimédia lejátszó) használsz, akkor azt külön kell a hangkeltő berendezésre kötnöd ahhoz, hogy 5.1-es hangot kapj, mert ilyenkor a TV csak sztereó jelez ad ki az optikai hangkimeneten.
Tehát a te esetedben a laptopot (is) kellene a DAC-ra rákötni. Ha a DAC-odon két bemenet van, akkor nyert ügyed van. -
csab2
veterán
válasz
bgabor #59729 üzenetére
Már ne haragudj, de ingyen kellene? Nekem most jött meg az ebay-ről rendelt D/A konverterem, kemény 3000 forint volt szállítással együtt.
-
csab2
veterán
Akkor a te TV-d szar, már ne is haragudj! Jóval több pénzt kiadtál érte, mint én az enyémért és még néhány kaszvadt felhőre sem futotta? Szemét Panasonic! Bezzeg én kaptam felhőket a pénzemért, pedig nem is kértem. Grátisz! Ez is mutatja, hogy a Samsung mennyivel jobb cég!
(Mielőtt még valamelyik fanatikus Samu vagy LCD hívő komolyan veszi.
)
-
csab2
veterán
válasz
korpicschess #59517 üzenetére
DTS hangot csak akkor ad ki a TV a digitális hangkimeneten keresztül, ha a TV beépített médialejátszóját használod.
-
csab2
veterán
válasz
t-real #59393 üzenetére
Az ingyenesen vehető 7 db csatornához (m1, m2, Duna, Duna World, RTL Klub, TV2, Euronews) csak egy antenna kell semmi más.
Antennát felrakni valami magasabb helyre, irányba állítani, kábelt bedugni a TV-be, behangolni a csatornákat és kész. Ha közel laksz az adóhoz, akkor akár egy szobaantenna is elég lehet. -
csab2
veterán
válasz
GrooveHero #58953 üzenetére
3 napon belül akkor köteles a bolt visszavenni a TV-t ha hibás. Szerintem erősen a bolttól függ, hogy 1 pixel hibát elfogadnak-e.
-
csab2
veterán
válasz
Yodafon #58908 üzenetére
Ha a TV adás DTS, akkor a DTS hangot a TV-d optikai hangkimenetén (Toslink csatlakozó) és a HDMI (ARC) kimenetén is ki tudod vezetni az erősítőbe.
Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha a TV-hez USB-n keresztül csatlakoztatott pendrive-ról vagy külső vinyóról nézel filmet, mert ilyenkor a TV beépített médialejátszóját használod.
Ha azonban HDMI-vel csatlakoztatott külső forrásból nézel filmet (DVD/BD-lejátszó, külső médialejátszó, PS3, stb.), akkor csak sima sztereó jelet ad ki a TV optikai hangkimenete. Ilyenkor a külső forrást külön kell közvetlenül az erősítőhöz csatlakoztatni abban az esetben ha DTS hangot akarsz hallani. Vili? -
csab2
veterán
-
csab2
veterán
válasz
Markizmark #58353 üzenetére
Azért az vicces, hogy az általad linkelt edigital oldalon a két képen nem ugyanaz a szemüveg van.
-
csab2
veterán
Ne is mondd! Amikor megvettem a TV-t, a UPC Direct kártya behelyezése után (és miután nagy nehezen beállítottam a megfelelő dolgokat) majdnem padlót fogtam, amikor az automata hangolás talált kb. 6-700 csatornát. Persze ezek között sok volt a kódolt, de akkor is megtalálta a TV. Gondolhatod, mennyi időbe tellett, amíg először belenéztem mindbe és első lépésben töröltem az összes kódoltat, majd - eldöntvén a fő vezérlő elvet, miszerint csak a magyar nyelvű csatornákat hagyom meg - kitöröltem az összes felesleges adót és a megmaradtakat szépen sorrendbe raktam a saját számízének megfelelően. Természetesen a lementési, illetve számítógépes szerkesztési majd visszatöltési funkcióról ekkor még nem tudtam.
-
csab2
veterán
válasz
falcon1 #58302 üzenetére
Menü - kép - képernyő beállítása - képméret. Itt először állítsd "Autom. széles"-re, majd a 4:3-nál állítsd be a 4:3-at. Ilyenkor amelyik TV adás 16:9-ben megy, akkor azt 16:9-ben látod, viszont a 4:3-as adásoknál szépen beáll oldalhelyes 4:3-ba.
Legalább is nálam (ES6560) így van, nálad lehet, hogy kicsit mások a beállítási lehetőségek, de olyan nagy eltérések nem hiszem, hogy vannak. -
csab2
veterán
A Samsung oldalán próbáltam email-en felvenni a kapcsolatot a támogatással. Kötelező kiválasztani a TV típusát, erre az enyém - ES6560 - nincs rajta a listán. Se 32"-os, se a 40"-os. Felhívom őket telefonon és rákérdezek, hogy akkor most hogyan tudom elküldeni az email-t. Válasz: válasszak ki egy másik típust és a szövegben írjam le az én TV-m típusát.
Kérdem én, hogy akkor mi a francnak kell kiválasztani a pontos típust? Miért nem elég csak annyi, hogy "televízió"?
Jeleztem feléjük, az észrevételemet, miszerint egy Magyarországon vásárolt, magyar piacra szánt TV-ben miért kell a menüben észtre állítanom a digitális adásoknál - a UPC Direct ügyfeleként - az országot ahhoz, hogy helyesen jelenjenek meg az ékezetes karakterek az EPG-ben?
Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak válaszolni. -
csab2
veterán
válasz
nightshadow #58211 üzenetére
Lehet tudni, hogy miért? Csak kíváncsiságból kérdezem, nem értem, ha egyszer abc szerint mennek sorban, akkor miért marad ki a "G".
-
csab2
veterán
Ezért lenne jó, ha a TV-ket 2 fajta kiszerelésben lehetne megvenni. Lenne egy "sima" verzió, mindenféle flinc-flanc nélkül, és lenne egy csicsás verzió smart funkciókkal, médialejátszóval, stb. Vagy még jobb lenne, ha utóbbiakat egy kis különálló dobozban lehetne megvenni a TV-hez, amit hátul lehetne rácsatlakoztatni a TV-re, így nem is látszódna (valahogy úgy, mint a Samuknál a frissíthető smart).
-
csab2
veterán
válasz
McLaca #57694 üzenetére
ES6560-as TV és BD-F5500 BD-lejátszó tapasztalatai alapján mondom, hogy felbontásban jobb az utóbbi. Felskálázza a filmeket, amelyek felbontása így jobb lesz. Az alábbi képek a Démonok között c. mkv-s film (nem HD-s) ugyanazon jelenetét mutatják. Elnézést a rossz minőségért, de még ezeken is látszik, hogy mennyivel jobb a BD képe. A képek: TV beépített médialejátszója, Blu-ray lejátszó.
Közben Flashget már megválaszolta a kérdésed.
-
csab2
veterán
Tehát akkor jól gondoltam, hogy mindent felskáláz, nem csak a DVD-t. Csak azt nem értem, hogy a speckók között miért van akkor zárójelben ott a DVD. Mindegy.
Ezek alapján szerintem a TV nem is skáláz fel semmit, csak felnagyítja a filmet, illetve ha fel is skáláz, iszonyatosan szar minőségben. Bevallom, én nem gondoltam, hogy ekkora különbség lehet minőségben. Arra meg végképp nem számítottam, hogy a BD lejátszó is ennyivel jobb minőségű mint a TV beépített lejátszója. Mindig a multimédialejátszókat emlegettétek, hogy azok mennyivel jobb minőséget produkálnak. Őszintén szólva ez nem is volt szempont a vásárlásnál, csak azért vettem meg ezt a modellt, mert úgy voltam vele, hogy ha esetleg 3D BD lemez kerül hozzám azt is meg tudjam nézni.
Még egyszer köszi az infót! -
csab2
veterán
Most vettem egy Samsung BD-F5500 BD lejátszót. Megnéztem vele egy MKV-s filmet. Nem fullHD, sőt még csak nem is HD. Megdöbbentően jó minőségben játszotta le a filmez. Sokkal-sokkal jobb minőségben mint az ES6560-as TV-m. Először azt hittem, hogy fullHD. Ez hogy lehet? A specifikáció szerint a BD lejátszó tud valami Video Up-Scale-t, de ott van hogy (DVD). Így, zárójelben. Azt hittem, hogy csak DVD-knél működik. Ezek szerint ez bármilyen formátum esetében működik? Valaki fel tudna homályosítani?
-
csab2
veterán
Egyetértek nightshadow kollégával. Én egy 32-es Panát cseréltem le a 40-es Samumra. Amikor kicsomagoltam, azt mondtam : anyám, ez mekkora. Nehány nap elteltével ugyanakkorának láttam/éreztem mint a Panát. Az én esetemben a hely miatt bizonyos méret fölé (46, esetleg 50) már nem lehet menni, illetve az ár ami a legerősebb befolyásoló tényező. Ha ma vennék TV-t a méret lenne fontos, nem pedig a smart marhaságok vagy a 3D. Még az is megfordult a fejemben, hogy el kellene adni a Samut és venni egy nagyobbat. Van is az edigitalban egy 50-es Philips 180-ért csak nincs benne DVB-S2.
-
csab2
veterán
válasz
sultiii #57353 üzenetére
Világos. Én kb. 2-3 méterről nézem.
Én csak a saját véleményemet írtam le. Világos, hogy akinek egy bizonyos összeg áll rendelkezésre, az abból tud gazdálkodni. Egy 40-50 collos TV azért messze nem 200-400 forintos kategória. 40-es TV-t már 150 alatt is lehet kapni. Világos, hogy az sem 90, de pl. van ingyen hitel, ami tök barátságos.
Márkátlan TV 90-ért van 40-es, márkás pedig 120-ért van. -
csab2
veterán
ES6560-as TV-m van. Ebben tudtommal van BT, soundbar-ral működik is (leírások szerint). BT-s fejhallgatóval miért nem tudom összepárosítani?
-
csab2
veterán
40 inch alatt nem vennék TV-t.
-
csab2
veterán
Megértelek, de lassan egy éve van smart TV-m - 3D-vel, appokkal, internettel, apám farkával - és ezzel a majdnem egy éves tapasztalatommal azt mondom, a TV ne tudjon semmi extrát csak legyen egyszerű képmegjelenítő különböző tunerekkel. Amennyivel így olcsóbb lenne a TV, annak az árán mindenki vehetne normális külső médialejátszót. Akinek pedig kellene a smart bohóckodás az megvehetné külön.
-
csab2
veterán
válasz
zsiroska #56620 üzenetére
A Fuso TV alkalmazás jelenleg nem tudja az RTL Mostot (na, ezt szépen megfogalmaztam), állítólag régebbi verzió még tudta. Hogy a régebbi verziót fel lehet-e varázsolni valahogy a TV-re, ahhoz nem értek és nem is érdekel semmilyen mókolás, hackelés. Keress rá itt a fórumban, hogy mit írtak erről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest