- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
-
mpo
veterán
válasz
arnicode #118499 üzenetére
Elfogadom, nem haragszom.
Az egész javaslatom arra irányult, hogy ne a tévét kezdje el piszkálni egy szerelő, az csak a végső esetben kerüljön sorra.
Bejön a szolgáltatótól a kábel, addig garantálják, hogy én miket dugok rá és mennyit az az én problémám.
Nálam két ilyen van (splitter csak ezt elfelejtem, elosztónak hívom).
[kép]Az elsőnél a két ág: nappali, másik szoba.
A nappali ágon újabb elosztó (tv, házimozi, már nincs rajta a videó-magnó mint harmadik).
Most nem nézem meg, de ehhez hasonló lehet.
[kép]Nem vagyok szakértő, de minél több ilyen van, annál gyengébb (rosszabb) lesz a jel, de ha tévedek elnézést, majd kijavítanak.
-
tükörgömb
csendes tag
válasz
arnicode #118490 üzenetére
Szia az volt nálam hogy kijöttek és ugyanúgy akadt a hang a kártyával ahogy a kártyát átraktuk a másik szobában lévő tévébe ami úgy-szint egy Samsung ott minden rendben volt illetve amit hoztak boxot és az volt hdmi kábellal rákötve a tv-re úgy is jó volt minden ahogy visszakerült a kártya a (szóban forgó tv-be) megint jelentkezett a probléma! sajnos most is akadozik.
-
mpo
veterán
válasz
arnicode #118491 üzenetére
Nem hiszem, hogy 8:43-kor ne tudnék értelmezni.
Olvasd el még egyszer mindkettőt és próbálj meg nyugodt választ adni.
A szerelők a bejövő kábel végén szoktak mérni, ha ott jó, akkor a többi az ügyfél dolga.
A set-top-boxos próba HDMI-vel megy.
A kártya másik tévében jó.
Jó a kártya, jó a bejövő jel és mégis probléma van, akkor a koax és az elosztó marad, mint hibalehetőség.
A tévé marad utoljára, mint hibaforrás.A szerelők tanácsolták, cseréljek routert, mert nem jó. Még két évig hiba nélkül ment.
Olyan szerelő is volt, aki a koax végén cserélt csatlakozót és megszűnt a hiba.
Másik alkalommal a 800 MHz-es elosztóimat kicserélték 1000 MHz-esre. -
gyeniko
őstag
válasz
arnicode #118491 üzenetére
"Ma voltak kint a szolgáltatótól és mindent rendben találtak a hálózattal."
Ühüm, a hálózattal nincs is probléma, mert esetleg az adott csatornával, illetve a konkrét, éppen sugárzott adással lehet a baj.
Ugyanis én is nehezen tudom azt elképzelni, hogy a készülék háklis egy konkrét csatornán sugárzott adásra, egyébként minden más csatorna minden műsora jól működik rajta. -
PuMbA
titán
-
Keksz03
senior tag
válasz
arnicode #117453 üzenetére
Jah akkor értem már. Hát nekem is volt egy LG 34" UltraWide IPS monitorom, de a Galaxy S8-am kijelzője, ami pl több embernek már "túl sok", én kifejezetten imádom és a 7002-nél hasonló érzésem volt!
Igen a 3 év gari nagyon sokat dobott rajta számomra, a One Connect meg nagyon tetszik, meg is lepődtem mikor említette az eladó h jár hozzá. Még a 8002-t mutogatta nagyon de ahogy néztem lényegében ugyanaz a kettő csak azon van valami a kijelzőn és nem tükröződik annyira. -
stemplar07
őstag
válasz
arnicode #117453 üzenetére
vegyen jó drágán egy jó kis ,,ldzsi,, sj 8-9 es szériát IPS-el, aztán megtudja , hogy milyen egy Samsung VA panelhez képest 1/3- fényerő/kontraszt-al tv-zni
Még a 6-os széria is veri a az LG 8-9-est ..
és még itt azt írta valaki, hogy az LG-n színorgia van a Samsung VA panelekhez képest.. ez vicc , hulladékok .. -
tomcruise
tag
válasz
arnicode #117436 üzenetére
Köszi a választ!
Megpróbálok belépni a szerviz menübe (bár még nem tudom, hogyan), mert ha ott kiírja a panel típusát és valóban egy "MU" szériásat tettek bele, akkor továbbviszem a dolgot.
Az összehasonlító oldal szerint, amit linkeltél, valóban jelentős a különbség a két panel között.
...már csak a szerviz menübe kell belépni... -
frizso
senior tag
válasz
arnicode #117248 üzenetére
Figyelek!
Nem azt írtam, hogy alkalmazza, hanem azt hogy segítségnek átküldhetem neki a beállításaimat ha kell, mert az összefoglalóban lévő sem jó az Ő tévéjéhez!
Miért akar mindeni meleg beállításokat egy Samsung TV-n?!
Amúgy is túl sok a piros és kevés a valódi fehér, nyomjunk rá még egy kis meleget
Normál színtónus mellett lehet normális emberi bőrszínt kihozni vele. (érdemes megnézni pár kamerával felvett fullhd videót, hogy mi is a helyes bőrszín?)
Illetve még úgy is, ha valaki átkalibrálja a színközi beállításokat.... -
sonye
senior tag
válasz
arnicode #117119 üzenetére
Én is direkt ezért belenéztem valami focimeccsbe (Jelzem nálam 1 teljes meccs se lesz megnézve)
Nem tapasztaltam azt, hogy nézhetetlen lett volna a közvetítés.
Ok a nagyon gyors kamera mozgásnál érezhető, hogy mintha a kép nem lenne olyan éles, no de digitális jelről van szó, pocsék minőségű HD, tehát nem mérvadó.Na de akinek a foci meg a meccsek miatt szükséges a Tv, akkor a 100Hz jobb lehet.
Én inkább azon mocorog magamban, hogy 290-ért vettem a MU7002-t, és most 250-ért már elérhető....
Bár azzal nyugtatom magam, hogy az én TV-men nincs fénybeverés, a fekete fekete, a szélesvásznú is fekete csíkos. Tehát ha panel lottót nézem, most jót húztam kiA mozgásjavítás meg csak egyedin használható.
Lehet, hogy a kolléga kikapcsolta, akkor döcörgős lehet a sport... -
Bogyi007
veterán
válasz
arnicode #117119 üzenetére
Tegnap volt időm végre meccset nézni a tévén (elindult a Bl kieséses szakasz) az M4-en néztem Hd-ban. Lehet hogy ez csak 60Hz-es (UE50MU6122) de bitang szép és folyamatos volt a kép vele, mind a beállított Film móddal s a gyári természetes móddal is.
Már várom az F1 szezont, ott lesz majd az igazi használata a készüléknek.
Addig is ma este Real Madrid - PSG derbi! Már várom nagyon, de azért a Porto - Liverpool sem lesz rossz választás.
-
sajtos75
tag
válasz
arnicode #116896 üzenetére
Akkor ez nem a 6122 tipus hibája. Mert neked más TVd van. Minnél modernebb egy TV annàl hülyébben viselkedik. A YUVnál viszont jóval ritkábban jön elő. Meg ami furcsa,hogy menüben is csinálja. Pedig az adott felbontásu. Egy játékban ok lenne mert ott lehet ,hogy változhat a felbontás a képfrissítés tartása miatt. Ok. De mondjuk egy Fifában ami fix 4k 60 fps miért csinálja?
-
pw12345
aktív tag
válasz
arnicode #116697 üzenetére
Remek, akkor kb. tényleg Philips kategória lett.
A PIP-et szintén már csak a felső szegmensben lehet megtalálni (ameddig még), nem is tudom maradt-e még valami (értelmes) funkció (az angol hangvezérlés az nem az), amiben más, több, mint a konkurensek?
Akkor marhára meg kell becsülnöm a meglévő készülékeket, amíg még üzemelnek.
Gondolkodom, hogy, ha megdöglik valamelyik, elviszem a szervizbe, egy új áráért taknyoljanak bele új panelt/deszkát és, adjanak rá legalább egy év garit, bár, akkor meg egy hét múlva másik alkatrész kotlik meg benne, amire nem érvényes a javítási gar... legalábbis ez a formám. -
pw12345
aktív tag
válasz
arnicode #116686 üzenetére
Kösz az infót!
Az, akkor remekmű, a VA panelen kívül, lassan kikerül minden funkció, amiért a Samut preferáltam
Egyáltalán nem lehet kikapcsolni, vagy csak a külső eszközről lejátszásnál?
Bekapcsolás ütemező benne van még, vagy azt is kilőtték? Azt használtam ébresztőnek, meg, ha kezdődött valami és nem néztem napi 48-ban TV-t.
Még jó, hogy a nyelvválasztó benne maradt, mert néhány adón angol az alapértelmezett, hiába magyarra van állítva a menüben. -
frizso
senior tag
válasz
arnicode #116397 üzenetére
Sajna nekem sem sikerült eddig jól behangolnom a 7002-es TV-m.
Ma azt hittem, hogy már minden adáshoz megtaláltam az optimális beállítást, ekkor jött a feleségem és azt mondta, hogy neki nem tetszik az összkép. Na puff....Most este még próbálom csiszolni, de azt vettem észre minél jobban közelítek a jó beállítás irányába, annál nagyobb gondja van a TV-nek a mozgásmegjelenítéssel! Valaki próbálta már a youtube fast 4k videókat lejátszani?? Kíváncsi lennék mások tapasztalatára is! Nekem egyes videóknál előjött a nem természetesen mozgó kép illetve néhol szellemképes lett. Ez természetes?
IPS kijelzőnél ilyet még nem tapasztaltam. Amúgy mi a francnak van a TV-ben számos mozgásmegjelenítést támogató megoldás, ha mindenhol azt tanácsolják, hogy kapcsold ki???Kezdem azt hinni, hogy az UHD még gyerekcipőben jár, mert egy ilyen ajánlottnak mondható közép felső kategóriás TV-vel is csak szívok amióta megvan.
Izgatottan várom a 7-es kategóriás Philips Tv-ről a beszámolót.
Illetve valakinek van 6452-es Samsung TV-je az elvileg nem VA panelos, arról mik a tapasztalatok?
Őszintén szólva a valódi fekete megjelenítés nekem nem mér meg ennyi szenvedést, már kezdem bánni, hogy nem az ADS panellel szerelt mu6452-est vettem meg.
-
stilo18
addikt
válasz
arnicode #116377 üzenetére
"Nem is gondoltam,mert ugye a local dimming-ról van szó amiről rosszakat olvasni ha be van kapcsolva, és minden tesztoldal kikapcsolva vagy alacsonyra javasolja, ezért azt nem is babráltam..
Erre fel tessék megjön a fekete jobb részletessége."A fekete szint alacsonyról normálra állítása fog még sok részletet előhozni a feketéből, ahogy fentebb írtam.
Ezt még próbáld meg.
-
Celtis
veterán
válasz
arnicode #116353 üzenetére
Ilyesmit sikerült csinálnom anno a KS7000-rel is. Azt hiszem akkor jött, ha a HDR módot választottam és a gammát állítottam. Igaz írtad, hogy nálad nincs a HDR mód bekapcsolva, de azért ellenőrizd.
Továbbá javasolnám a gyári alapbeállítások visszaállítását és a beállítás újra kezdését.
Ha nem akarod magad szívatni, akkor a fekete (fényerő) és fehér (kontraszt) szinteket egy közönséges tesztábárával állítsd be. Itt van leírva.Abban egyetértek, hogy a film mód+ meleg2 túl zöldsárga képet ad. De a fehéregynsúlynak a fekete részletekhez nincs köze. Előbbit lehet ízlés szerint állítanio, az utóbbit viszont a kalibráló ábra szerint, ahogy fent írtam.
-
opi064
tag
válasz
arnicode #116363 üzenetére
Ok, akkor ez nem egyedi hiba, ez ILYEN. Próbáld meg Te is a normál módot kissé filessé állítani,(meleg 1, én a zöld erősítést a fehéregyensúlynál elvettem -10 re, helyi ötétítés:normál, kontrasztjavító: alacson, fényerő: 13 (este 6-eco megoldásnál környezeti fény észlelése:be, min háttérvil:6), fényerő: -3. Szín /szaturáció: 55. Én így elvagyok vele. Ha kell, lefotózhatom, úgy egyértelműbb, de most nincs rá időm, fő a kicsit késői ebéd...
-
PuMbA
titán
válasz
arnicode #116353 üzenetére
Firmware-t frissítettél a legújabbra? Más filmeknél is ilyen?
"Főleg ezen a típuson is hogy a fényerőt 5-re javasolják."
A Háttérvilágítás értéke teljesen sötét szobára (mozi helységre) van megadva az RTINGS-nél, szóval azt mindenképp feljebb kell raknod, de ezt körülbelül minden 30-adik hozzászólásba leírjuk
Így jó hogy nem látsz semmit a képből
-
pw12345
aktív tag
válasz
arnicode #116012 üzenetére
Legfeljebb majd nyár közepén, akkor szokott 2x1 hétig hasonló kisöprés lenni, mint ilyenkor, az uborkaszezon miatt döglődő kereslet fellendítésére. Viszont olyankor nem túl nagy a választék. Én is, akkor vettem TV-t, előtte és utána sem lehetett olcsóbban kapni, később meg kifutott.
-
stemplar07
őstag
válasz
arnicode #116012 üzenetére
Tapasztalatom szerint a január a legalacsonyabb ár..minden kereskedő cashflow problémával küszködik..( a decemberi dömpingben beszállított tv -kre lejár az importőrtől kapott hittel amit ki kell fizetni.. Az importőr is ilyenkor ad a kereskedőnek készlet kisöprési akciót ,lásd most 3 napig 27% Samsung ) stb ráadásul jönnek ki az új modellek ...de nem vagyok jós ..
Új hozzászólás Aktív témák
- Beárazást kérnék: Optoma HD200X + vászon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Parkside szerszám kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpársportok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest