- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
válasz
francz'70 #162020 üzenetére
Film módban is kb ugyanolyan világosnak kellene lennie, de lehet, hogy abban a módban épp a Kontrasztjavító az, ami ki van kapcsolva gyárilag. Nem emlékszem minden beállításra név szerint.
Ezt ki is kellene igazából, mert a gyakorlatban csak ront a képen. Ettől speciel épp világosabb lesz pár jelenet, de nagyon látványos black crush-t, azaz a sötét részletek elvesztését okozza. Nézd meg neked hogyan tetszik jobban.
Ha jól emléklszem, akkor egy MU7000-ről van szó. Ez a tévé ~360 nitre képes, ráadásul nem mai darab, meglehet hogy már annyira se.
Nem véletlenül és nem gúnyból írtam korábban, hogy ezen kicsit felesleges a HDR-rel foglalkozni. Ez roppant alacsony fényerőnek számít, szinte mindegy mit hova hogyan állítasz, ha nagy vagy nagyobb fényerőt szeretnél, akkor ahhoz másik tévé kellene, a fizikai korlátokra nincsenek titkos beállítások.
Ha kb tetszik így, akkor nincs is probléma, de ennél sokkal többet sajnos nem tehetsz. -
gab1ka
senior tag
válasz
francz'70 #161988 üzenetére
Nem kellene pedig semmivel rosszabbnak látnod, épp ellenkezőleg. Ott szerintem valami beállítás/elállítás gond lesz inkább. Lehet hogy érdemes lenne egy "kép visszaállítása"-ra nyomni a Haladó/Szakértői beállításokban (alul) amikor egy HDR film fut, azaz HDR módban van a tévé és utána csak a Normal módot kiválasztani ha az tetszett eddig.
A forrás is lehet ultrapocsék, én pár hete volt hogy az egyik elalvós filmet HDR-ben kezdtem el nézni (Szeretettel meghívjuk) és egyszerűen annyira sötét volt hogy SDR-ben folytattam és jobban tetszett úgy. Mondjuk ez volt az első és egyetlen eddig. -
gab1ka
senior tag
válasz
francz'70 #161982 üzenetére
Nincs semmi különösebb. A Film mód, meleg 2 színtónus az általánosan ajánlott, ez szokott a Samsungokon a lehető legközelebb állni a szabványoshoz. Ismétlem legközelebb (a többi módhoz képest), tehát még ez is bőven igényel további finomítást műszerrel.
Ha nem ehhez szokott a szemed, akkor elég gyatra lesz elsőre, szokni kell, utána minden más lesz a rikító és túl hideg.
E mellett max fényerő, max kontraszt, 0 élesség, magas helyi sötétítés, auto színköz. Ennél többet nem nagyon tehetsz.
Természetesen olyan módban nézed a HDR-t is, ami neked a legjobban tetszik, ha neked a Normal mód jobban bejön, akkor használod úgy, nincs erre szerv aki ellenőrzi.
Sajnos az az MU7000 nemcsak nem egy mai darab, de egyben nem is igazán (szinte semennyire) alkalmas a HDR megjelenítésére, nem bántásból írom, de egyszerűen az alap modelleken ezzel tényleg kár foglalkozni. -
ρσгτσ
addikt
válasz
francz'70 #158498 üzenetére
Nem tudtam, hogy itt is volt ilyen. Az egy szimpatikus megoldás. Én vettem a Samsung -hoz egy másikat is. Azzal megoldottam a problémá(ma)t helyettük is.
Persze nem vagyunk egyformák. Van aki meg pont ezt szereti. Párom is imádja a mini, kevés gombos távirányítót. TCL -nél is azt adtam neki, én meg használom a nagyot. Az LG -t meg nagyjából csak én használom, de ott meg "normális" távirányítót adnak.
-
válasz
francz'70 #158498 üzenetére
Az F6500-hoz is járt egy smart távirányító, egyszer kivettem a dobozból kipróbálni, majd visszatettem a dobozba, azóta ott van a szekrényben.
Viszont a H sorozatú tv mellé adtak rendes távirányítót (az F-hez adottról hiányzik a felvevő gomb és az elosztása is kényelmetlen). Amiket az újabbakhoz adnak meg egy vicc az összes a hatalmas reklám gombokkal.
-
Celtis
veterán
válasz
francz'70 #149541 üzenetére
Számtalanszor lett bizonyítva objektív mérésekkel és vakteszten is, hogy nem tehető különbség két HDMI kábel között képminőségben.
Én már korábban felajánlottam egy üveg jobbfajta bort annak, aki csak a képminőség alapján meg tud különböztetni két (működő) kábelt.
Majdnem olyan ez, mintha lecserélnéd az internet szolgáltatót és utána úgy találnád, hogy jobb a letöltött filmek képminősége, élesebb a képük.
-
PuMbA
titán
válasz
francz'70 #148632 üzenetére
Ez igazából attól függ, hogy ki mennyire technikai beállítottságú. Én kicsit vagyok az, tehát nézek filmeket moziban, kis PC monitoron vagy akár nagy TV-n. Más a képük, de összességében nekem nagyon keveset számít, hogy mennyire éles vagy színes például a kép, inkább maga a film, a történet, a szereplők érdekel. Aki inkább technikai beállítottságú annak fontosabb maga a kép hogy mennyire éles vagy színes stb.
Ezért látjuk különbözőnek ezt a témát.
-
Sped
aktív tag
válasz
francz'70 #148182 üzenetére
Panel második emeletén nem lesz besurranó tolvaj, jégveréshez még nem volt "szerencsém" ill. ami volt az más szögben esett szóval nem tudom.
Fényszabályozás nem olyan nagy misztikum, addig húzom fel amíg elég fény nem lesz, vagy fordítva. Nagymamámnál volt fa redőny, soha nem akarnék olyat.
-
pjen
félisten
válasz
francz'70 #148181 üzenetére
A jégveréssel egyet értek, bár műanyagból is lehet venni maxi lécet, vagy sima széleset, esetleg alut nem csak a mini léc van.Levegő és fény:a műanyagot utyanúgy lehet,ritkára eteszteni és ha kitámaszrós lefutót veszel kitámasztani is.Viszont nem kell festeni, lakkozni 5 évenként, nem törnek el benne a fém lamellák, utolag elég nehézkes felszerelni és ronda is.A felhúzáshoz sokszor két ember kell.
-
jozsi252
veterán
válasz
francz'70 #148172 üzenetére
Ablak csere már esedékes lenne nemsokára csak a tok miatt elég szívás.. Úgyhogy egyelőre marad ez. De közbe ma vettem sötétítős rolót amit fel is raktam úgyhogy háttérfény már nem lesz.
A TV amúgy is továbbra is szuper, egy rossz szavam nem lehet rá! Műholdas UPC van de én semmilyen akadást vagy mikrolaggot vagy bármi más hibát nem tapasztaltam a TV-vel, úgyhogy hibátlan tényleg! -
V.T.
aktív tag
válasz
francz'70 #147804 üzenetére
2 db hangszóróval próbáltam egy JBL Charge 3 és egy Boombox 2 egyiket se találja meg a tv. Még van itthon egy xiaomi fülhallgató azzal megpróbálom hátha.
Esetleg van ötlete valakinek hogy mit kell állítani a szerviz menübe? Régen csináltam már talán 3 dolgot kellett állítani. -
bl4ze
veterán
-
bl4ze
veterán
válasz
francz'70 #147771 üzenetére
A Magnat BT-os igen, de zenét tudsz küldeni rá telefonról-BT keresztül.
Ha a tv szól rajta optikán, úgy nem sikerült azt a hangot BT-n átvenni.
Optikán már megy a Magnat, oda nem tudom betenni a BT adaptert. RCA-ra tudnám csak.
Legjobb lenne a Magnat, de úgy láttam az csak úgy megy, hogy BT módban valamiről (telefon-számítógép) hangot küldesz rá, zenét - ha már szól valami optikán, akkor azt nem tudod BT-re küldeni, mert a BT módban azonnal elhalkul.
Szóval egyetlen megoldás az lehet ha van olyan jó áras BT adapter, mely az RCA-n is működik... -
törölt tag
válasz
francz'70 #147635 üzenetére
köszönöm az összeszedett és mindenre kiterjedő választ
azért írtam a tv típusát mert én nem tudom hogy van e benne bt, hogy lehet hozzá csatlakoztatni. ha meg vezetékes adót csatlakoztatok, akkor amikor nem akarja használni akkor oda kell menni kihúzni? ilyen kérdéseim is vannak még
-
Leon78
csendes újonc
válasz
francz'70 #146924 üzenetére
Nekem sajnos csak 49-es van, 60 hz-es a képfrissítés, ahogy én tudom. Bárhogy állítom be a képet, mindig elég szembeötlő az elmosódás gyors mozgások esetén. Filmnézés esetén ez nem vészes, de sport estén nekem nagyon zavaró. ha eggyel nagyobbat vettünk volna, valószínűleg nem lenne ilyen probléma. Egyébként nincs vele probléma. Igazából a tisztább, és elmosódás mentes kép miatt szeretnék egy nagyobb tévét.
-
RR-13
őstag
válasz
francz'70 #145614 üzenetére
Köszi, én is hasonlóra gyanakodom most.
Visszatettem és ismét csinálja az 1-esben..., és akkor tudom ezt előidézni manuálisan, ha a beállítások menübe bemegyek, az Általános --- Külsőeszköz-kezelő --Kiterjesztett bemeneti jelnél kijelölöm pl. az 1-es HDMi-t, és akkor csinálja azt, amit eddig magától is, majd ha kiveszem a jelölést, akkor is csinálja.A jelenség ezzel lehet kapcsolatos...
-
ORCA58
addikt
válasz
francz'70 #145354 üzenetére
Az hogy a TV kiabál vagy sem a Smart távirányító miatt, Box + kábel függő.
A MINX eddig csak a saját kábelével jó a kipróbált 5-ből, pedig nekem hosszabb kábel lenne jó.
Van egy Tanix T9S is, az eddig mindegyik kábellel jó. Még a filléres HDMI kábel is jó neki. Ha azt választom, hogy később állítom be, többé nem reklamál a TV.Celtis 145394
55Q80T-n direkt foci közvetítéseknél néztem, de nem láttam ilyen jelenséget, mint a linkelt videón van. -
válasz
francz'70 #145442 üzenetére
A soundbar még egész jól működik optikain: be van rajta kapcsolva egy auto on-off, ami jól működik a TV be/kikapcsoláskor. Bekapcsoláskor azonnal bekapcsol a soundbar, kikapcsolás után viszont kell néhány perc neki. Gondolom a nem érkező jel miatt kapcsol ki egy idő után.
Nade én a set-top boxról beszélekAzt nem kapcsolja ki a TV kikapcsoláskor.
-
pogi1
tag
válasz
francz'70 #145444 üzenetére
JBL Bar 5.1 van minden szép és jó ezen kívűl.Per pill.azt csinálom hogy éjjel mikor megyek dobni egy sárgát akkor ki kapcsolom manuálisan.Bosszantó mondjuk hogy kikapcsoláskor működnek rendesen együtt de éjjel valamiért bekapcsol a soundbar.Ezeket amiket leírtál azon már túlvagyok.
-
pogi1
tag
válasz
francz'70 #145442 üzenetére
Akkor lehet hogy úgy fog járni ahogy én.A soundbar a TV ARC -be van bedugva és a TV bekapcsolásakor bekapcsol a soundbar is.Kikapcsoláskor ki is kapcsol a TV és a soundbar is.De egy idő után a soundbar magától bekapcsol ez mitől lehet?Lehet hogy jelet ad a TV kikapcsolt állapotban és erre kapcsol be a hangprojektor?
-
-
Sonex79
aktív tag
válasz
francz'70 #145389 üzenetére
Akkor viszont lehet hülyeséget írtam, mert nem is az a jelenség neve, amire én gondolok?
szóval ezek főleg téli sport, vagy foci nézése közben gyorsabb mozgasnal megjelenő függőleges sávoknak tűnő, mintha piszkos lenne a kijelző? Szóval ez nem egy helyen jelenik meg, hanem ahol olyan mozgás van épp.
Rtings írta a q80t-ről:
there's a bit of dirty screen effect that can be distracting when watching sports. -
ORCA58
addikt
válasz
francz'70 #145300 üzenetére
Úgy néz ki, okosabb lettem Smart táv ügyben.
A Minix Box eredeti kábelével is megpróbáltam. Azért nem használtam mert nagyon rövid, és így nem ér el oda, ahova szeretném.
Ha ezt a kábelt használom, nem sír a Smart táv miatt a TV.
Viszont ha ha kézzel beállítom a Smart táirányítót a MINIX box-hoz, akkor megmarad a forrás ikon és MINIX lesz a neve. Kikapcsolás és áramtalanítás után is megmarad. Sőt ami előny, ha rámegyek a MINIX ikonra, be is kapcsolja azt.Egyébként CoreElec van rajta. (Azt nem néztem mi van, ha átmegyek androidba). Most egy távval tudom CEC nélkül használni. Az viszont érdekes, ha a boxot nézem, az info menü ami a forrás felbontást és képkocka sebességet mutatná a TV-n, nem megy.
Az normál sok gombos Samsung táv, így a boxot nem irányítja csak a TV-t, de ennél sem megy a dedikált info gomb a box nézése közben. CEC használattal az nincs, viszont az a tapasztalatom szerint hol megy, hol nem.
Ha a TV és Box is ki van kapcsolva, és kihúzom a a HDMI kábelt, majd visszadugom, elfelejti a MINX boxot, újra be kell állítani?
Tény, hogy ez nem életszerű!
Majd kipróbálom az összes itthon kábelt. Csak azt nem tudom, vásárlásnál hogy lehete kideríteni, melyik jó, melyik nem. -
Devilfox
csendes tag
válasz
francz'70 #143967 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Én is tökéletesen elégedett vagyok vele, igazából csak 1 bajom van de az egyre bosszantóbb.
Az HBO GO gatyaszar rajta és most már a netflix is egyre lassabb. A netem DIGI 100/100 ami streamelésre tökéletes és 4K-ra is jónak kéne lenni-e, de nyilván ebben az esetben csak 1080P-ig merészkedek. :-D Még arra gondoltam, hogy este lehet ennyire terhelt lenne a hálózat, hogy így elfosódik? (10 emeletes panel) Vagy a tévé hardware-e kezd kevéske lenni? Szoftvert néztem az a legfrissebb rajta. És egyidőben teszteltem a tévét és a laptopot is este, a latopon teljesen fluid a HBO GO minden pöcc-röff, a tévén be se akar tölteni. Mindkét esetben WI-FI-n voltam.Samsung UE55H6400A 55" Full HD 3D Smart LED TV (400Hz CMR,Beépített Wi-Fi,Quad Core)
-
rainman72
nagyúr
válasz
francz'70 #141258 üzenetére
Leírtad amit én is el tudnék magamról mondani
2 hete vttem egy 65s tv-t,de már 75"-on gondolkodok én is!
Meg példának ott van a Philips ambilight,ami 2-3 éve elég elérhetetlen árban volt,3-400ezer!
Tavaly viszont megjelent az alap tipusokban is,és egyre lentebb ment az ára!
Most ott tartunk hogy 50"-os 120ezerbe kerül!
2 év alat már 4 tipus/méret is volt nálam! -
-
Csabi1984
addikt
válasz
francz'70 #140818 üzenetére
Én is használok CEC-et semmi bajom nincs vele. Egyszer volt anomália, hogy a TV egyszerűen bekapcsolt magától
Amúgy nálam úgy néz ki a dolog, hogy ARC-n meg a Soundbarra a hang míg az erősítő a HDMI2-re van kötve. Tudom az erősítőt kéne ARC-re de meguntam a TV hangereje és a többi eszközök közötti hangerő különbséget. Így viszont a kettő külön hangeszközről jön
-
mpo
veterán
válasz
francz'70 #140810 üzenetére
A sima tv adás hangját hogy küldöd az erősítőre?
Sehogy. Nem nézek így filmet, a filmeket magamnak kiválogatom és házimozival nézzük.
Feleségem a nagy filmfogyasztó a tévével, neki meg elég lesz a tévé hangja.
Amikor új volt a Denon, akkor próbáltam ki YT koncertfilmmel a HDMI-ARC-ot, de a médialejátszón is mehetne és így ott sem kellene. -
mpo
veterán
válasz
francz'70 #140804 üzenetére
Bekapcsolom a Denon X1500-at (5.1.2), a tévén átkapcsolok rá, bekapcsolom a Minix Neo U9-H-t, kiválasztom a filmet, beállítom az eredeti legjobb hangot, a feliratot.
A Denonon meg ha kell a hangerőt feljebb viszem. Ha kíváncsi vagyok, akkor az info gombot is használom.
Távirányítók:
[kép]
A tévé távirányítóval kellene ezeket működtetni.
Sokszor olvasom itt meg a házimozi topikban, mi kapcsol be, mi nem, mi kapcsol ki, áramtalanítás és próbálkozás. Minek szívassam magam?
A HDMI-ARC-ra akkor lenne szükségem, ha a tévé hangját a Denonra küldeném.
Nagy csalódás lenne. -
Csabi1984
addikt
válasz
francz'70 #140752 üzenetére
A TV adás "hangereje" miatt soundbarral hallgatom a TV-t míg a Médialejátszó, Bluray lejátszó egy Denon X550bt erősítőre van kötve HDMI-n.
Szerettem volna a TV-t az erősítővel hallgatni akár Hdmivel (ARC) vagy Optikain de megelégeltem, hogy a TV hangszínje alacsonyabbra van kalibrálva gyárilag. Magyarán a többi eszközzel ugyan azon "hangerőn" nem egyformán hangosak. Nem tudom, hogy érthető-e -
Csabi1984
addikt
válasz
francz'70 #140744 üzenetére
Tényleg nem akartam szidni a Samsungot
Ma bent voltam a MM-be nézni a Tv-ket ér kérdezte a hapsi segíthet-e és lényegébe megkérdeztem egy két infót.
Valahogy azt mondta a Sony túlárazott termék akkor inkább LG-t javasol mert ugyan azt a kategóriát méretben olcsóbban elvihetem.Egy biztos nagyon nehéz lehet TV-t választani MM-be vagy Euronicsba vagy bárhol mert a környezet teljesen más és nem tudsz másra hagyatkozni mint az átlag felhasználó véleményére.
-
kokokka
addikt
válasz
francz'70 #139562 üzenetére
65-ös QLED 2.8 méterről. Nem termel hőt egyáltalán, még közelről is éppen csak érzem, hogy langyos a kijelző. Ha azt mondod termeli a hőt, akkor neked sose volt plazmád. Én ez előtt egy 50-es PS50B530-at néztem 8 évig. Na az termelte a hőt, de szó szerint. Fűtötte a lakást, ha elmentél előtte egy méterrel érezted, hogy olyan mint egy hősugárzó. A villanyszámlám már az első évben keményen megnőtt miatta, de azt is imádtam. A környzetemben mégcsak nem is láttak ilyet én meg már azt néztem akkor, naná, hogy nem érdekelt mennyit fogyaszt
Egyébként a kiemeltet nem nagyon használom, mert szerintem néha csak ront a minőségen. Nem az igazi sok esetben, így azt annyira nem szeretem. -
PuMbA
titán
válasz
francz'70 #139556 üzenetére
"Én pl. a mai napig nem tudtam megszokni a film módot, sima tv adás/sport stb. annyira fakó és színtelen az egész, borzalom."
Sportnál is teljesen változó a dolog Film móddal
A Bajnokok Ligája közvetítések például nálam láthatóan színesebbek, mint egy hazai NB1. Szóval nem nézhetetlen, hanem ezt a minőséget közvetítik. Az is sokat számít, hogy milyen szolgáltatónál, SD-ben vagy HD-ban nézed. SD adások általában kevésbé színesek stb.
Ezért becsapós az áruházakba, amit kitesznek a TV-kre szemkiverő színekkel, mert a valóság az, hogy van rosszabb minőségű anyag rendesen és semmit sem ér, hogy milyen jól néz ki egy TV-n a legjobb minőségű videó, mert azzal fogsz találkozni a legritkábban.
-
kokokka
addikt
válasz
Egyetértünk bár van amiben fordítva
Használom ugyan a film módot, de általában csak TV adásoknál, ritkábban filmeknél. De a megszokás is igaz : ha sokat nézem így, akkor néha egy ideig észre sem veszem mégis teljesen megfel ez a mód is. De azért jobban szeretem a normál vagy a természetes módokat. Ez már csak ilyen : kinek ez kinek az. Nekem például nincs semmi bajom a többi móddal este sem, "nem ég ki a szemem" tőle, sőt! Van egy dedikált beállítás kimondottan HDR tartalmakhoz, azt is szeretem, bár kissé melegre állítja a képtónust. Szóval nekem is bejön a ragyógó szín és a ragyogó kép. Legtöbbször a lejátszás elején megnézem, hogy az adott filmhez éppen melyik mód a jobb nekem, és azon nézem. ettől függetlenül érdekes dolog, hogy van olyan mkv ami filmen jobb, mint bármi máson és ez fordítva is igaz.
-
Celtis
veterán
válasz
Abszolút elfogadva az álláspontodat, annyit azért hozzátennék, hogy a "kalibrált mód" az nem egyfajta beállítás, hanem elvileg az a pontos. Úgy képzeld el, mint a vízszintest. Ha felakasztasz egy képet a falra, akkor azt egy vízszintezővel egyértelműen be lehet állítani vízszintesre. Ez nem ízlés kérdése. Az igen, hogy neked vagy másnak így nem tetszik és másként állítja. Ezzel sincs gond. A gond ott van, amikor valaki (nem te) kijelenti, hogy a vízszintes az nem jó, mert nyilvánvalóan az a ferde a jó, ami neki tetszik.
-
mpo
veterán
válasz
francz'70 #138677 üzenetére
Kell egy médialejátszó, Gbites LAN-nal.
Letöltöd a Planet Earth II, 6 részét (100 GB) vagy itt választasz valódi 4K filmet.
[link]
Innen is tudsz letölteni:
[link]
Optimális távolságra ülsz a tévé elé, max. 2,4 m-re, ha 65"-os.
Premium High Speed HDMI kábeleket használsz.
Ha médialejátszóról nézed a Youtube-ot, akkor nem kell az 5 GHz-es router, egyébként meg igen, ami csak 12000 Ft.
[link] -
PuMbA
titán
válasz
francz'70 #138671 üzenetére
A YouTube lényege, hogy minél olcsóbban juttassa el hozzád a videót, azaz a lehető legkisebb helyet foglaljon, hiszen így is bámulatos, hogy működik ez a rendszer. Vajon hány ezer terabyte tárhely kell nekik így is?
Valamint ugye ők egy cég, tehát nem jótékonysági szervezet. Szóval el tudod képzeni, hogy a minőség sosem volt elsődleges, de ez mindig is látható volt. Egy FullHD Blu-ray is jobban nézett ki, mint a YouTube 1080p eddig is.
Egyébként amekkora távolságból az átlag ember nézi a 4K TV-t és amennyire nem tökéletes az átlag ember szeme, nem biztos, hogy nagy különbséget vennél észre.
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest