- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Willie
őstag
válasz
dethroner #79308 üzenetére
A digitalko-t az 1 év garancia miatt kilőttem, valószínűleg AQUA vagy 220volt lesz, inkább az első. Még 2011-ben vásároltam a 220volttól egy LE40C650 típusú TV-t és a TV-hez brit tápkábelt kaptam. Maga a készülék tökéletes volt, csak akkoriban azt a TV-t 3 fajta panellal szerelték, aztán én pont a lehető leggyérebb minőségűvel szereltet kaptam. Emiatt 14 munkanapon belül elálltam a vásárlástól, amit a cég 30 napon belül térített számomra. Tehát a tápkábelről tudtam, hogy nem EU piacra szánt a televízió. Más ötletem nincsen, talán a szervizmenüben lehet megnézni, hogy mire van beállítva a TV. Esetleg a hozzáértők meg tudják mondani, hogy a szerviz menüben hol vagy azon kívül honnan lehet kideríteni.
(#79310) Funthomi: Az AWXXH azt jelölné?
-
Flashget
félisten
válasz
dethroner #78992 üzenetére
Általában akkor szokott ilyen történni, ha java, flash player stb. frissül.
Volt ilyen?
Ez ellen a hiba ellen csak egyet tudsz tenni, ha törlöd a frissítést és az allsharet is. Majd előbb felrakod a frissítést, utána az Allsharet. Néhányszor anno én így jártam.
Én ezért nem engedek semmilyen programnak automatikus frissítést mert online játékoknál is bekavarhat.
Ha nem ez történt akkor passz. -
BBéci
legenda
válasz
dethroner #78942 üzenetére
Azt a két Focal cuccot nem ajánlanám és nem is ajánlottam tévéhez, még véletlenül sem. Már az optikai bemenet hiánya miatt sem. Így a megjegyzésed nem egyéb, mint rosszindulatú gonoszkodás.
(#78943) bul07
Ne a TV hangszórója legyen a viszonyítási alap, mert az kritikán aluli!
Az enyém egészen elfogadható, van a hátlapján egy mélynyomónak "csúfolt" kiegészítő hangszóró, beszélgetős műsorokhoz annál nem kell több, jobb. De filmekhez kötelezőnek érzem a házimozi rendszer bekapcsolását. 1998-ban vettem az első házimozi erősítőmet, hozzászoktam a jóhoz. -
bul07
nagyúr
válasz
dethroner #78942 üzenetére
Hát így kell nekem
Amúgy tényleg sokkal jobb így a hang , elég sokat tesztelem hogy tv hangszóró majd ugyan az külső
Sokkal több részlet halható, és ahogy írtam testesebb is ha kellMég tesztelem a normál-ra állítva de mintha így is elhalkulna egy idő után, kezd bosszantani
-
st6969
őstag
válasz
dethroner #78670 üzenetére
A "casting" és a "mirroring" nem ugyanaz. Az utóbbit nem minden okostelefon tudja (leginkább csak a prémium kategóriások). Viszont teljes képernyőtükrözést csak akkor lehet, ha a telefon képes a screen mirroring-ra (és persze a tv is). Ilyenkor egy az egyben azt látod a tv képernyőjén, amit a telefonodon (vállalható késéssel).
A "casting" megy minden DLNA képes android telefonon, de ezzel "csak" videot, képet (jó nagy késéssel = görcsölés, család meg közben várná a képet nagyban, váltás a köv. képre vagy 5mp = hamar megunod), zenét tudsz "átjátszani" a tv-re, ha az eszközök ugyanarra a hálózatra csatlakoznak. Böngészőt pl. nem tudod kilőni a tv-re, pedig annak még akár értelme is lehetne (alkalmanként). Youtube video-t is át lehet lőni, na ez még egy használható feature.
-
Lizsó
csendes tag
válasz
dethroner #78587 üzenetére
Biztos igazad van.. elég fáradt voltam
Más kérdés:
Szeretnék néha fejhallgatót használni, és vennék is valami vezeték nélküli fülest. (ha tudtok ajánlani valami jót, azt is szívesen veszem)De a fő kérdés az, hogy ne kelljen felkelnem, és bedugni hátul a vezetéket. Most még csak sima fülbe dugós szettel próbáltam, és ha csatlakozatom, azonnal leveszi a TV hangszórókat. És persze ha újra a TV sajátját akarom hallgatni, akkor ki kell húzni.
Ez így kissé macerás... létezik erre valami megoldás?
-
Flashget
félisten
válasz
dethroner #78463 üzenetére
Ilyen plusz garanciát csak a vásárláskor lehet venni, később x idő múlva nem.
folyadék, törés,tűzkárra van biztosítva. Azért nem fogom összetörni, hogy teszteljem a biztosító megtéríti a kárt vagy sem.
Ha a kijelző törik össze, annak az anyagi oldalát amibe egy kijelző csere fáj, vállalja át. -
Teasüti
nagyúr
válasz
dethroner #78407 üzenetére
Pumbának szántam így végig gondolva.
Kütyümániás vagyok és igyekszem naprakész maradni. Engem talán nem lehet meggyanúsítani azzal, hogy az okos eszközeim okosabbak lennének nálam.
Addig nem nyugszom, amíg ki nem ismerem 100%-ban az újdonságomat.
(Bírom az olyan egység sugarú embereket, akik pl. megveszik a csúcs telefonokat és kb. semmi értelmesre nem tudják használni, de "a fényképező az milyen állat már rajta"!!) -
Teasüti
nagyúr
válasz
dethroner #78405 üzenetére
Váltott soros képnél kapcsolható, ami tudomásom szerint minden esetben PAL rendszerű idehaza.
Én soha nem hallottam olyanról, hogy ebbe a 25 fps-be "be lenne csomagolva 24p".
Persze a reverse telecine eljárás nem ismeretlen előttem, de ezt a TV mi alapján döntheti el, hogy most csináljon-e 25 fps to 24 fps konverziót vagy ne? Mert a film mód az "automata".
Mindenesetre én most bekapcsolva hagytam 1. módban a STB 50i képéhez, meglátom javít-e a stuttering-en. -
BBéci
legenda
válasz
dethroner #78366 üzenetére
Nyugodtan mosolyogj, azért írtam azt a hozzászólást. Nem tehetek arról, hogy másként fogtad fel.
Nem a kérdezőnek ajánlottam a Focal szetteket, mert Ő TV-hez keres valamit.
"PC-hez részemről ez a kettő ajánlott". Érted? PC-hez!
"Szerinted aki nem Q5- audival jár hanem csak egy 30 éves ladával az igénytelen"
Egyrészt nem írtam igénytelent, másrészt akinek lenne pénze Q5-re, de annak ellenére 30 éves Ladával jár, az autók tekintetében lehet igénytelen, de más okból is teheti, például nosztalgiából.
Szóval ne köss belém! -
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
dethroner #78259 üzenetére
Értem, ezek szerint a norvég és finn piac nagyobb a maga 5 milliós lakosságával (oké, tudom, jobban élnek, lehet hogy jobb felső kategóriás tévét adnak el), de vajon az 500 ezres Luxemburg miatt is érdemesebb volt megcsinálni a luxemburgi nyelv támogatását (kb. 450 000-en beszélik a wiki szerint), mint a kb. 10 milliónyi magyarért (külhoniakat most nem számolom)?
-
vmaxter
tag
válasz
dethroner #78246 üzenetére
Bocsánat, nem voltam egyértelmű! Nem a gépről akarok használni médiafájlokat, hanem a routerhez csatolt hálózati meghajtóról. Ami ugye azért jó, mert akkor is elérem a smart TV-vel, ha nincs bekapcsolva a gép. Illetve előnye még, hogy nem kell egyik szobából a másikba hordozgatnom a vinyót, ha fel akarok rá másolni valamit.
-
PuMbA
titán
válasz
dethroner #78228 üzenetére
A panelnek nincs Hz-e
A Hz az az a frekvencia, amivel az elektronika küldi a képet a panelre
A panelnek a tulajdonsága az az idő, amitől megkapja a képet és amikor befejezte a kristályokkal a beállást erre a képre (válaszidő). A nagyobb szériás TV-kben egyre kisebb válaszidejű panelok vannak, tehát egyre kisebb a mosódás, mert gyorsabban átvált az egyik képről a másikra és potenciálisan sokkal több információt megjelenít emiatt a 200Hz-ből egy 7000-res szériás TV, mert egy 4000-res szériásra hiába küldenél 200-szor egy képet, miközben olyan lassú a panel válaszideje, hogy mosódásfesztivált csinál.
-
PuMbA
titán
válasz
dethroner #78226 üzenetére
"Akkor ugye pont akkora a Hz-szám, az adás és a panel esetében, akkor minek a 100 vagy 200Hz?"
Már kitárgyaltuk múltkor, de újra elmondom, hogy tiszta legyen
Azért kell 100 vagy 200Hz, mert az LCD panel trükkök nélkül lassú és csak egy 24fps-es film mozgásfelbontását tudja visszaadni teljes egészében - a képkockák közötti időt a panel még le tudja követni és meg tudja időben változtatni a folyékony kristályok (LC) állapotát. 50fps-es TV adás esetén, ha képkockákat szúrúnk be vagy villogtatjuk a háttérfényt, akkor az LCD panelból is ki tudjuk sajtolni a teljes mozgásfelbontást 50fps-es anyagok esetén is. Plazmánál és CRT-nél más a helyzet, hiszen ott a kép nem ragad be, hanem újra meg újra mp-enként többször újrarajzolódik a kép - tehát nagyon gyorsan villognak -, viszont egy LCD-nek, ha küldesz egy képet, akkor az addig marad ott, amíg nem mondod, hogy rakjon ki másikat.
"Ha, a filmek 24 kockát adnak másodpercenként, tévé adás 50-et és ez a jobb? "
Természetesen az 50 a jobb, hiszen több részletet őriz meg a mozgásfolyamatról
-
PuMbA
titán
válasz
dethroner #78197 üzenetére
A TV-t is és a monitort is 60Hz-re kell állítani, hiszen ha nem filmezel, akkor az kell. Amikor filmet nézel akkor meg olyan lejátszót érdemes használni (,ami az Összefoglalóban is írva van beállításokkal együtt), hogy a film indításakor átvált 24Hz-re, leállításakor meg visszaáll 60Hz-re)
-
-
BBéci
legenda
válasz
dethroner #78096 üzenetére
Gondoltam, aki kíváncsi a részletekre, megkérdezi az idézett vélemény íróját. Nem merültem bele, mert van bőséggel saját tapasztalatom.
Mindenhol azt írják, a 3D ISO-ban (és az eredeti BD-n) lévő legnagyobb fájl csak 2D-s, kell mellé a térhatást lehetővé tévő másik, sokkal kisebb is. Ezért nem lehet belőlük remuxot készíteni.
Akkor hogy is van ez? -
devil-k
nagyúr
válasz
dethroner #77925 üzenetére
"Most csak arról beszéltem hogy pl valaki hallja a különbséget audio cd és 320-as mp3 között, valaki meg nem."
Itt sokan egyébként csak lódítanak, hogy vájt fülűnek mutassák magukat. Szerintem nagyobb erény azt bevallani, ha valaki nem hall különbséget két dolog között.
"Amíg a beépített lejásztó nem ad annyival gyengébb képet(ha gyengébbet ad egyáltalán) mint mondjuk egy 100K-ba kerülő lejátszó, és ez ingyen megvan, akkor azért a hajszálnyi, alig látható különbségért nem biztos hogy érdemes beruházni."
Le kell ülni és váltogatni az anyagot a beépített lejátszó és a dedikált lejátszó között. Ha látsz különbséget, akkor okés, ha nem, akkor sok pénz spóroltál magadnak és nem is kell erőltetni a dolgot.
"Épp tegnap olvastam az ipon-on hogy valaki átmeneti megoldásnak vett egy 2 magos celeron cpu-t a középtagóriás vga-hoz, mondván majd pár hónap múlva ha lesz pénze vesz valami jobbat. De azt tapasztalta hogy a cerka is abban a felbontásban maxon kihajtja a kártyáját, így nem vesz drágább cpu-t. Vagy ha úgy vesszük szintetikus tesztek alatt, komoly speciális programok alatt kimutatható hogy egy 4 magos phenom-nál jobb egy 100 ezres i7, de amíg valaki csak netezésre, és nem csúcskategóriás vga-val fhd-ban játszik, addig nem érzi a modern, drágább proci hiányát"
Ez már a HTPC kategória is lehet. Elsősorban azt kell eldönteni, hogy mire lesz-e még használva a vas. Mert ha csak filmezésre, akkor felesleges izomgépet összerakni, mivel már egy jóféle integrált VGA is teszi a dolgát rendesen. Sokan úgy kezelik a HTPC-t, mint egy "szimpla" asztali PC-t, pedig nem azokra a feladatokra hivatott. Nálam a HTPC = mozi és zene.
"Érintetlen MKV-t nem még találtam, mind tömörítve volt valamilyen szinten."
Akkor pedig ne tegyél félreérthető kijelentéseket.Érintetlen MKV, vagyis remux, amikor nincs menü, extra, 60 féle felirat és szinkron. Hanem csak maga a film, eredeti sáv, felirat, + magyar. Nincs minőségromlás.
-
devil-k
nagyúr
válasz
dethroner #77922 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy ezt már más topikban is előadtad, hogy ki mit lát, nem lát, ki mit hall meg és mit nem. Innentől kezdve ha nem érzed hiányosságát bárminek is, akkor nem "győzködünk", mert értelmetlen.
Egyébként igaza van BBécinek, hogy a mostani BD-k struktúrája igen szét van már bontva nagyon sok részre, így az "indítsuk el a legnagyobb fájlt" nem fog működni minden esetben.
"Amíg nem tudtam hogy az mkv gyengébb fényű mint az iso, nem is zavart. Ezentúl meg majd csak BD50 filmeket szedek és a fény is a helyére kerül."
Ezek szerint egy érintetlen MKV rosszabb minőségű, mint az ISO?
-
PuMbA
titán
-
bul07
nagyúr
válasz
dethroner #77805 üzenetére
Jó lesz az tartaléknak
(#77807) Vhiktor
Néztem én itthon is és nem azzal a 150-250Ft-al van a baj hanem hogy érte kell menni vagy fizetni a postát, na az a sok
Meg amúgy is ami itthon kapható annak jó része ugyan úgy Ázsiából jön
Még ha fele annyit is bír mint az itthoni akkor is jobban járok -
BBéci
legenda
válasz
dethroner #77788 üzenetére
15 M forintos Runco vetítőn [link] néztem LG demót és voltak benne zavaró hibák bőséggel. Pedig ott nem volt felbontáős feleződés. Nem fájdult meg tőle semmim, mert csak pár percig tartott, elég is volt.
Németországi IMAX-ban viszont úgy felborult az egyensúlyrendszerem, hogy utána 4 óra hosszat a sört sem kívántam. Ebből kiderül, mennyire drámai volt a helyzet. -
BBéci
legenda
válasz
dethroner #77606 üzenetére
Saját tévémen már kétszer frissítettem szoftvert a kalibrálás után és semmilyen képbeállítás nem állt vissza alaphelyzetbe.
A kalibrált értékeket erősen ajánlott leírni egy füzetbe, mert bármi történhet a tévével, utána szépen beállítgatod a csúszkákat, nem kerül egy forintodba sem.(#77601) dani_golf
Igen, van különbség. Persze a jobb hangminőséget nem fogd észrevenni a TV saját cicergőin. -
Teasüti
nagyúr
válasz
dethroner #77487 üzenetére
Részemről minőségben nem bizonyult rosszabbnak a kép az utolsó frissítés óta, mint bármilyen digitális forrásból. Most már a 24p is úgy látszik működik, szóval pazar.
Ha meg a madVR kerül szóba, nos hát ott olyan apró finom részletekről beszélünk, ami HD-ben talán fel se tűnik (FullHD-ben meg mindegy, hisz natív felbontásról beszélünk, nincs átméretezés), főleg nem ideális nézési távolságokból. SD-ben jelenthet különbséget a jó minőségű felskálázás, de annyit nem ad hozzá, hogy érdemes legyen járatni ezért egy PC-t a többlet zajjal, energiafogyasztással és a kényelmetlen távvezérléssel (persze ha HTPC-d van, akkor nyilván más a leányzó fekvése).
A képi render-t leszámítva meg minden más beállítás egyéni preferencia kérdése. Nekem az a véleményem, h a digitális források közt nem lehet különbség, ha mégis van, akkor vmi megpiszkálja a képet. Szvsz az egyetlen dolog aminek a képet piszkálnia kellene, az a TV maga, szóval a forrás az adja csak szépen eredeti érintetlen formában a képet!A hang kérdése fel se merül, mert minden esetben külső dekódert használok, a passthrough meg alapvetés.
Én média lejátszót biztos nem vennék arra, ami a tévénél csak egy kicsit tudja jobban a dolgát, főleg nem komolyabb összegért. Előbb raknék össze egy kompromisszumoktól mentes htpc-t. Esetleg ha nagyon rugózni akarnék a témán, akkor "tévé okosításra" elgondolkodtató lehetne egy dobozka, de:
1. csak Smart funkció nélküli tévéhez,
2. csak akkor, ha a közönséges média lejátszáson túl mindent tud, amit egy normális Smart tv is vagy még többet (Android, stb), valamint naprakészen tartható szoftveresen és bitang erős hardver van alatta a tökéletesen gördülékeny élményért,
3. olyan könnyű legyen használni, hogy az egység sugarú user is elboldoguljon vele.Bluray-en kívül nemigen van szükség PC-re nálam, mióta kadencia helyes a vetítés, azóta semmi szükség külső lejátszóra. Ez a pár kompromisszum, mint a faék egyszerű vezérlés és suta könyvtár kezelés még belefér.
-
senki66
senior tag
válasz
dethroner #77148 üzenetére
Én ha "valamit akarok film közben" akkor egy Logitech F710 wireless gamepad-ot használok. A számítógépen a filmeket általában Kmplayerrel vagy BD-ét Totalmedia Theatre-rel játszom le. A gamepaddal minden alapfunkciót tudok vezérelni. Start/stop, hangerő, beletekerés, hangsáv, felirat módosítás.
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner #77125 üzenetére
Köszi a tanácsokat srácok. Nos, a helyzet az, hiába bírná a gépem a tévé kiszolgálását, marha kényelmetlen lenne mindig a 3 méterre lévő billentyűhöz rohangászni ha valamit akarok film közben. Drótnélküli bill+egért meg nem szeretnék. A BD lejátszó sem játszik, nincs hozzá írom és nem akarok lemezekkel szenvedni, elég volt éveken át az újraírott DVD lemezekkel harcolnom. Szóval vagy külső eszköz (én is mede8er 600-ra voksolnék így látatlanban) vagy marad a beépített. A film értékelés megkeresése, borító betöltés stb extra ficsörjei egyenlőre nem hoznak lázba, bár lehet ha használnám akkor megkedvelném. Egyenlőre a kép és talán a hang különbség érdekel, meg is próbálom a tesztet akkor pc-ről, köszi a tippet
-
attamero81
senior tag
válasz
dethroner #77125 üzenetére
A tv-hez képest minden jobb még a BD lejátszó is.Mondjuk egy BD lejátszót csak akkor vegyél ha a BD részét is használod,mert anélkül felesleges megvenni.De tény,hogy ha kezedbe kerül egy média vagy BD lejátszó érzékelni fogod a kép és lejátszási minőség különbséget.
-
PuMbA
titán
válasz
dethroner #76741 üzenetére
Most ezt úgy mondod, mintha bárkinek nehezére lenne bemenni egy Media Marktba és megnézni egy ívelt TV-t
Ráadásul a 90-es években mindenki bámult hajlított képet
A tapasztalatról meg annyit, hogy akkor a kezedbe adok egy kibiztosított gránátot, nézzük meg, hogy mi történik, mert a te állításod szerint ha azt még nem tapasztalta meg valaki saját maga, akkor arról a dologról nem tud semmit.
-
BBéci
legenda
válasz
dethroner #76737 üzenetére
48 colos TV ajánlott nézési távolsága, ha a film/műsor full HD felbontású, akkor kevesebb, mint 2 méter. Az UHD-t most hagyjuk! Egy ember tudja középről nézni, a mellette ülő szerencsétlenek a szélső kerettel kerülnek egy vonalba, vagy kényelmesen elterpeszkedve már nem lesz velük szemben a TV egyetlen darabja sem. Ha a TV lapos, látják a kép hozzájuk közelebbi szélét, ívelt esetén viszont csak az káva oldalsó élét. Ez a tapasztalatom 55 colossal született, ebből a szempontból a 48-as sokkal problémásabb.
-
PuMbA
titán
válasz
dethroner #76733 üzenetére
Amíg nincs láthatóan semmiféle előnye a hajlításnak (egy-két kevesebb tükröződési esetet eltekintve), teljesen megosztó, szélről tényleg torzul a kép (fogj egy papírt és ceruzát és húzd meg a TV széléhez a látószöget megadó háromszöget oldalról egy hajlított és egy sima TV-hez) és a profik ezt mondják róla:
"You see a whole load of pseudo-scientific claims that get made for why curved TVs are a good thing. I think they're designed to bamboozle," said Paul Gray, director of European TV Research for DisplaySearch."
Én nem merném ajánlani még -
PuMbA
titán
válasz
dethroner #76295 üzenetére
Nem, mindkettő köztes képkockákat szúr be. A LED képtisztaság csinál fekete kép beszúrást és háttérfény villogtatást.
"de ha film, reklám vagy bármi olyan amit rögzítettek és úgy sugároznak, na ott már működik a folyamatossá tevése."
Ezt te érzed, de én ugyanolyan szaggatottnak érezem a mozgást, ha gyorsabban oldalazik a kamera, csak kisebb mértékben, ellenben nálam a hátrányai (oldalazik a kamera és a rosszul kiszámolt képkockáktól elváltozik a kép, mintha valami memória hibás videókártyán játszanék) bőven gondoskodnak arról, hogy ne használjam.
-
PuMbA
titán
válasz
dethroner #76281 üzenetére
Az elmosódáscsökkentés növeli a mozgásfelbontást, a torzításcsökkentés meg a szappanopera effekt (folyamatosság, de erre könnyen rá lehet jönni, hogy humbuk, hiszen hiába toltam fel ezt, ha síközvetítést néztem, akkor ha gyorsan rángatták a kamerát, akkor is látszott, hogy nem folyamatos a kép, mert a nagyon gyors mozgásokhoz nagyon sok képkocka kéne még, hogy ez valóban működjön) elérésére szolgál
A Samsung hivatalos oldalán lévő információk szerint a Normál az közepes torzítás és közepes elmosódás csökkentés, a Tiszta nagy elmosódáscsökkentés, kicsi torzításcsökkentés, a Szemkímélő pedig nagy torzításcsökkentés és kicsi elmosódás. Ezek közül természetesen ahogy olvasható, a legtöbb értelme a Tiszta beállításnak van, ezért szokták ajánlani.
-
PuMbA
titán
válasz
dethroner #76261 üzenetére
Nincs itt semmi katyvasz. Az LCD panelek mindenféle trükk nélkül megjelenítik egy 24fps-es videó teljes mozgásfelbontását, mert a 24 képkocka olyan kevés, hogy az LCD natúr le tudja követni a változásokat. 50 vagy 60 képkocka esetén (TV vagy ilyen videók) már megjelenik az LCD lassúsága és nem kapod meg a teljes mozgásfelbontást, erre találták ki a Motion Plus-t, hogy ne vesszenek el a részletek. A Motion Plus pedig az LCD lassúságát további képkocka beszúrással, háttérfény villogtatással (CRT style) és fekete képkocka beszúrással kompenzálja, amennyire sikerül.
-
PuMbA
titán
válasz
dethroner #76216 üzenetére
"De ha bekapcsolom az MP-t akkor úgyis átsiklik a 24p hiánya felett, szóval már egyik hiba kiküszöbölése kijavítja a másikat is. Vagy nem?"
Ha filmre bekapcsolod az MP-t, akkor egyrészt elvész a filmes hatás, másrészt képhibákat fogsz kapni
MP-t csak akkor használunk, ha szükséges, hiszen ez egy szükséges rossz, de a film 24 képkockáját teljes mozgásfelbontással megjeleníti az LCD. A mozgásfelbontási adatok csak 30+ képkockára vonatkoznak.
-
devil-k
nagyúr
válasz
dethroner #76216 üzenetére
Nagyon egyszerű a dolog. Amikor valaki eljön hozzám és szóba kerül a kalibrálás, akkor megmutatom/váltogatok a kalibrált beállítás és a "nem kalibrált" között. Egyértelműen meglepődnek az emberek, kicsit elgondolkoznak, nézegetik a képeket és aztán kijelentik, hogy marha szokatlan a kalibrált kép, DE jobb, mint ami nincs kalibrálva. Sajnos, a TV-ket helytelenül állítják be a felhasználók és ez által lesz szokatlan, ha meglátják azt a képet, aminek 100% köze van a valósághoz. Valljuk be, a 80-100%-ra tolt élesség, 70%-ra tolt színtelítettség és mondjuk a 20-as háttérvilágítás minden, csak nem reális, mondhat bárki bármit.
Azért is írtam, hogy itt nem igazán van placebo, mivel itt szemmel látható a különbség 10 emberből 9-nek.
-
A.G.S.
tag
válasz
dethroner #76003 üzenetére
Az élességet nem kalibrálják, az egy képjavító funkció, ami az EREDETI képet változtatja meg. Tehát a 0 beállítás az EREDETI kép, az ettől eltérő pedig egy photoshop szűrőhöz hasonló eljárással a nagy kontrasztkülönbségű képelemeken (ti. az éleken) növeli a kontrasztot, vagyis a sötét és világos közötti különbséget. Ezt az emberi szem élesebb képnek láthatja. Viszont bizonyos esetekben ez az eljárás olyan nem kívánatos képet generál, ami nagyban megváltoztatja az eredeti képet.
A jelenség megértéséhez ajánlom elvégezni az alábbi próbát:
https://www.youtube.com/watch?v=8b3CUm8j4DEItt lévő videót elindítani a TV-n, majd a brightness (világosság) értéket a menüben a megfelelő értékre állítva (16-os oszlopnak el kell különülnie a háttértől, ennél kisebb számoknak nem), le pause-oljuk a videót és az élesség értéket 0-tól felfelé emelve láthatjuk, hogy mi is történik. A fekete oszlopok szélei elkezdenek fehéredni, ahogy az értéket emeljük... Kérdés: Kinek kell ez? Kinek tetszik ez?
Ebben a videóban konkrétan láthatjuk, hogy milyen "hibákat" okoz az élesség emelése:
https://www.youtube.com/watch?v=IX9_N8On4D8 -
PuMbA
titán
válasz
dethroner #76003 üzenetére
Értem. Rákerestem, egyből találtam egy kalibrációs eredményt, ahol az élesség 12-es lett, de egyből a kommentekben írták, hogy az hogy a tökömbe jött ki és hogy 0-nak kéne lennie
Ezek szerint egy kis élesség nem zavar bele a kalibrációba, de hogy értelme nincs az is biztos, gondolom az alapbeállítástól lefelé csak addig vitték le ameddig feltétlenül kellett
-
PuMbA
titán
válasz
dethroner #75999 üzenetére
Én arra tippelek, hogy a tesztelt TV-k UHD-sak, de a kalibráció nem UHD anyaggal történik és mivel 38-as élességen jobb a felskálázás, ezért azt mondja jobbnak a szoftver
Mindenesetre szerintem nem nehéz észrevenni, hogy egy monitor alapbeállításával megjelenő képpel megegyezően szép képet ad bármelyik Samsung TV 0 élességgel és tudjuk, hogy az a "nembelenyúlkapiszka" beállítása a TV-nek, mint ahogy PC-s monitorokon se nyúlkálunk műélességet állítani
-
LSL1337
őstag
válasz
dethroner #75944 üzenetére
gratuálok, leszáradt volna a kis kezed ha leírod, hogy NEM, az helyett hogy a szokásos prohardver gyökérséget böffentesz, hogy keresd meg, bent van az 50.000 postos topicban.
Van aki nem ezt a topicot bújja éjjel nappal, nem tudom el tudod képzelni ezt?HDCP tiltja, akkor LGnek hogy megy? Az én nézőpontomból, az LG megoldja, a Samsung nem képes rá...
-
LSL1337
őstag
válasz
dethroner #75934 üzenetére
"Saját tapasztalat és a samu ügyfélszolgálat is megerősített ebben, hdmi forrásból kapott sok csatornás hangot a tévé sztereóra konvertálja és így adja tovább optikára."
Erre gondolsz?
Szerintem ez rohadtul gáz Samsungtól 2014-ben, amikor az LG tud bitstreamelni még DTS-t is vagy 3 éve szinte minden modellen.
Csak a 4hdmi miatt választottam h6200-at, de ez így ez miatt rohadt nagy mellényúlásnak bizonyult...ráadásul ezt még a 'high-end'-ebb verziók se tudják(7-8-9?) VICC
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Gaming notebook topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest