- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
senki66 #112368 üzenetére
Nagy az esélye, hogy VA paneles
55"-nál kicsi az esélye, mert mindenki azt veszi.
-
Scooby
aktív tag
válasz
senki66 #112302 üzenetére
Szia!
Tudom nem neked szólt a kérdés, de talán tudok segíteni a döntésben. Nekem volt LG IPS tv-m és most van VA Samsung. Ég és föld a VA javára! Hidd el ha szereted a filmeket akkor a VA panelt keresd mindenképpen! Én nagyon nagyot csalódtam az IPS-ben TV-knél. Jelenleg VA vagy OLED tv-t vennék, IPS-t semmiképp! IPS-nél a fekete inkább ilyen szürke árnyalatos. Ha van rá lehetőséged akkor menj el nagy áruházba és kérd meg az eladókat, hogy rakjanak egymás mellé egy VA és IPS paneles tv-t ugyan azzal a demoval amit te vigyél 2 pendrive-on. Olyan videó anyagot vigyél amiben vannak sötét jelenetek. Még az áruház fénye mellett is kijön a fekete különbsége.
Remélem saját tapasztalatommal tudtam segíteni a döntésben, hogy ne érjen a végén csalódás.Üdv
-
PuMbA
titán
válasz
senki66 #112299 üzenetére
Nagyon egyszerű. Két módja van: egy haladó, amikor sötétben ránézel és egyből tudod, mert igazából simán látható a különbség vagy képernyő megkopogtatással, ami VA panel esetén nagy villogásokat okoz nagyobb területen
Az is jó, ha odaviszel mellé egy monitort vagy laptopot és azokon és a TV-n is teljesen fekete képet megjelenítve, a TV feketéje sötétebb lesz. Azért nézz utána, hogy tényleg vissza tudod-e küldeni a TV-t, ha nincs semmi baja.
-
PuMbA
titán
válasz
senki66 #112292 üzenetére
Régebben minden Samsung TV VA volt. Azt, hogy most VA-e akkor tudod biztosan megállapítani, ha bemész a boltba, megnézed a feketéjét vagy megkopogtatod a képernyőt és azt viszed haza. Netes rendelésnél esélytelen megmondani, de ezért van lehetőség visszaküldésre egyes esetekben
A Samsung minden szempontból OK.
(#112291) dReFiX: UE43MU6102, felirat méret állításnak utána kell nézned, írhatsz a Samsungnak is
-
Flashget
félisten
válasz
senki66 #76076 üzenetére
Ez így igaz ahogy leírtad.
De miért csak utána kérdeznek és miért nem előtte? Bár vannak akik megkérdezik, de többen vannak olyanok miután beütött a krah akkor jönnek ide kérdezni. De magát a gyártót is hibásnak tartom, mert semmit nem ír arról, ha nem hibás a készülék ne frissítse vagy a frissítés veszélyeire nem figyelmeztet, mint más gyártó más terméke esetén pl. PC-s alaplap. Persze lehet a samygo-s féle letíltó fw-k miatt nem teszik és elintézik azzal a választ az olyan firtató kérdésre miért nem adnak ki changelogot...."mert nem publikus annak tartalma" -
-
PuMbA
titán
válasz
senki66 #76031 üzenetére
Azért ellenezzük, mert a kérdéses UHD TV (HU6900) mozgásfelbontása 300 sor, de ez az Összefoglalóban le van írva. Tehát, ha 4K képeket nézel rajta, akkor tökéletes, de ha mozgóképet, akkor egy nagy mosódást fogsz látni. Ezért felesleges 4K TV-t venni, ha már egy kis mozgás miatt is FHD alá esik a felbontása
Nincs itt semmi jövőbe mutató dolog, ez egy rossz döntés, amivel be lehet fürdeni rendesen, mert azt lehet hinni, hogy 4K olcsóért, biztos hűdefasza
NoSuchUser:
-
Flashget
félisten
válasz
senki66 #76031 üzenetére
Nem erted? Pedig a valaszt az egyik legjobb tesztoldal megadta. Ezt kiegeszitve azzal, hogy meg se film se tartalom, se tv csatorna ami 4 K- ba adna, felesleges penzkiadas. Meg ki kell fornia. A vilag ezen szegleteben jelenleg jobb vetel egy jo FHD tv. De mondok mast. 2008- as A szeria valaki akkor vette mert ez a jovo. Tegyel melle egy F vagy H szerias tv- t. Mar azon elhasal, hogy nincs benne DVB-C.
-
-
Flashget
félisten
válasz
senki66 #73130 üzenetére
Az egyikuk azaz en es nem butito
hanem letilt dolgokat ( op. rendszeren levo biztonsagi rest hivatott betomni)
Majd nem sokkal ezutan be is irtak, hogy a samygos sracok a H szeriat is meghackaltek.
Milyen hack? Pl. HDD-re felvett musort pc-re lehet masolni es ts-re konvertalni. -
Flashget
félisten
válasz
senki66 #72916 üzenetére
Ez samu tv esetében nem így van mindig. Ugyanis meghackelték a D. szériát azóta megy a kergetőzés a samsung és hackelők között. Ennek hatására adtak ki olyan fw-t ami nem javított semmit viszont letíltott pár dolgot. Voltak akiknek fw frissítés után nem működjöt az ami előtte jó volt. Samsung nem ad ki changelogot éppen ezért, "mert nem publikus." ha leírnák mit tílt ki rakná fel? Ezért szoktuk javasolni akinek nincs baja a tv működésével ne frissítsen. Hbbtv-n kivül más új funkciót úgy sem adna az fw-ben mert az jelenleg szoftveresen le van tíltva benne bizonyos modellekben.
-
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
senki66 #72916 üzenetére
Nekem a dobozból csak a kipróbálás erejéig kivett TV-men a wifi beállítása után rögtön fw frissítést ajánlott fel. Nem kértem. Erre közölte, hogy a legközelebbi kikapcsolás után automatikusan meg fogja tenni... Ha jól emlékszem 1018-ról 1020-ra. Azóta még nem szedtem elő a dobozból, majd csak karácsonykor...
-
Tegla80
addikt
válasz
senki66 #72910 üzenetére
Nem ajanlom a fw frissitest,amig tokeletesen muxik a tv regi fw el is.
Ha az jol van megirva,nem lesz gond az ido elteltevel sem.Smart is tokeletesen megy igy 2 evesen is.(igaz kozben szuleimhez kerult . ES5500. fw:1030 . )
Viszont ha mukodesbeli hibak adodnak akkor van,h az hoz esetleg megoldast,de addig nalam tabu.BBeci
Nem kell keresni.....jelentkezem magamtol. -
BBéci
legenda
válasz
senki66 #72910 üzenetére
11 éve foglalkozom tévék tesztelésével, de olyannal még nem találkoztam, nem is hallottam, hogy kodek vagy bármi miatt javult volna a médialejátszási képesség.
Ebben a topikban száznál több hozzászólás foglalkozik a témával és többségében nem javasolják a firmware frissítést. A keresővel megtalálod mindegyiket, ajánlom az elolvasásukat. -
Batib
őstag
válasz
senki66 #71511 üzenetére
Ha kifejezetten jó áron van akkor vedd meg! Amit tudok róla: 2012 modellévű tv. (Ez nem jelenti azt hogy akkor is gyártották - még idén is gyártott a Samsung EH modelleket) Hátsó megvilágítású (backlit) alap fullhd tv. DVB-T és DVB-C tuner van benne, USB és HDMI csatikkal rendelkezik. Alapszintű mediaplayerként működik.
Csodákat nem kell várni tőle, de ha ár, részlet gari stb akkor talán érdemes. Nem tudom anyukád milyen forrásból tv-zik és mik az igényei. Ehhez képest dönts!twinkiecz: Nem jár.
-
Flashget
félisten
válasz
senki66 #70761 üzenetére
Attól függ mi van a biztosításodban, de én úgy tudom a fesszabályzós, áram megszaladás elleni na és főleg villámcsapás
elleni védelemmel ellátott aljzat nélkül szóba sem állnak veled. nekem ilyen van
Egyébként a tápra tippelnék ami elhalálozott.
Az ár a mérettől függ és hogy van egyáltalán a típushoz új alkatrész.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest