- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Willie
őstag
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Samsung UE48H6400 FullHD TV-t szeretnék okosítani. Netflix, HBO GO, Spotify, YouTube lenne a cél, illetve van a hálózaton egy NAS, amiről jó lenne a filmeket elérni. Mi a legjobb árértékű megoldás a célra? Amazon Fire TV Stick 4K-t néztem ki, kell ennél több nekem? Mit érdemes még megnéznem?
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
A H6400-hoz adott Samsung SSG-5100GB 3D szemüvegek alkalmasak a Cinema City-s 3D filmekhez?
-
Willie
őstag
Tapasztalt már valaki fagyást, illetve azután újraindulást az UE48H6400-nál?
Mióta felkerült rá a legújabb szoftver azóta megfagy hogyha megnyitom egy pendrive tartalmát. -
Willie
őstag
válasz
Sentinel80 #91858 üzenetére
Nekem is csinált ilyet az UE48H6400, a jelerősségen próbáltam erősíteni, kicseréltem a splittert, a fali aljzatokban meghúztam a csavarokat. Közben be volt kapcsolva a TV, mire mentem volna ellenőrizni a jelerősséget addigra újra volt hangolva, de nem teljesen a UPC kiosztása szerint, hanem azokat a csatornákat bepakolta amikor kitöröltem.
-
Willie
őstag
válasz
Plazmacucci #91675 üzenetére
Összefoglaló:
PC-t és játékkonzolt a HDMI/DVI feliratú bemenethez kell csatlakoztatnunk. Játékhoz a bemeneti forrás címkéjét PC-re kell állítanunk, míg filmnézés esetén Blu-ray-re. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a forrásra átkapcsolva pár másodpercen belül meg kell nyomnunk a távirányító Tools (Eszközök) gombját és a Névszerkesztés opció alatt megtaláljuk a választható címkéket. Játékhoz továbbá a Rendszer -> Általános menüben lévő Játék módot is be kell kapcsolnunk. PC-ről történő filmezés esetén kövessük a HD filmek lejátszása téma Összefoglalójában írottakat. Az alábbi beállításokat minden bemeneti forrásra, a beépített lejátszóra és 3D módban is külön be kell állítani.
-
Willie
őstag
válasz
zoltan6 #89214 üzenetére
AA59-00431A típusú távirányítót rendeltem az UE48H6400-hoz, tökéletesen működik, a gyárit el is tettem a szekrénybe.
-
Willie
őstag
válasz
sityupityu #88845 üzenetére
Mióta SSD-m van, azóta nem particionálok egy HDD-t sem.
Nekem kényelmesebb így, de hátha más se szereti a particionálást és örülni fog ennek a megoldásnak.
-
Willie
őstag
válasz
sityupityu #88842 üzenetére
Kinek hogy, szerintem ez sokkal praktikusabb, legalábbis nekem biztosan.
-
Willie
őstag
válasz
Willie #86477 üzenetére
Bocsánat, a kép sajnos elmaradt, de azóta rájöttem, hogy valószínűleg miért tudja kezelni a 3TB-os GPT vinyót az UE48H600-am.
A WD RED 3TB egy Sharkoon Rapid-Case USB3.0 házban van benne, ezen a firmwaret be lehet úgy állítani, hogy a régebbi operációs rendszerek mint a Windows XP kezelni tudja a 2TB fölötti GPT HDD-ket valamiféle trükk segítségével. Nekem így van beállítva a rack és szinte biztosan emiatt tudja kezelni a 3TB-os GPT winchestert a TV is. Remélem érthető voltam és tudtam valakinek segíteni!
Ha érdekel valakit a dolog, akkor itt érdemes a topik összefoglalót átolvasni.
-
Willie
őstag
válasz
sityupityu #87665 üzenetére
Ha majd lesz rá keret akkor rendelek egyet és kipróbálom.
(#87667) Sari: Próbáld meg másik vinyóval is illetve egy gyors pendrive próbát is tehetsz.
-
Willie
őstag
válasz
sityupityu #87659 üzenetére
Akkor tutira működne 48H6400-nál így?
-
Willie
őstag
Köszi!
Beregisztráltam a vásárláskor, de akkor nekem nem működött rendesen a Samsung oldala, csak emailben kaptam meg a +1 évről szóló dokumentumot. De most már megtaláltam a +2 év lehetőségét. Ezt a 2 éven belül bármikor meg tudom venni? Egyelőre másra kellene a pénz egyetemi hallgatóként.
-
Willie
őstag
válasz
sityupityu #86975 üzenetére
De volt rá lehetősége.
Csak fel kellett tenni a 0000-s szoftvert.
-
Willie
őstag
válasz
sityupityu #86490 üzenetére
Igen, zavar, hogy nincsen háttérvilágítás.
Nagyon hozzászoktam.
Egyeztetek szüleimmel, mivel Ők kapták meg a C650-et.
szerk.: Bár közben nézem az ebay-t. Lehet rendelek onnan, valami háttérvilágítós 3D gombos Samsung távirányítót.
-
Willie
őstag
válasz
sityupityu #86488 üzenetére
Szia!
Én is C650-ről váltottam. Szintúgy jobban tetszik az ahhoz adott háttérvilágításos távirányító, akkor minden ugyanúgy működik vele csak a smart hubot a content gombon keresztül lehet elérni?
Semmi más különbség nincsen?
-
Willie
őstag
válasz
Redeckt #86373 üzenetére
Köszi a kérdést, szerencsére úgy néz ki, hogy jól vannak, szép egészségesek!
(#86376) Flashget , (#86380) sandró60: Igen!
GPT és 1 partíció van csak, amit 2.73 TB-nak lát az UE48H6400. Este ha otthon leszek küldök majd képet!
Egy Sharkoon Rapid-Case házban van egy 3TB-os WD RED.
-
Willie
őstag
Hátha valakit érdekel: a Samsung UE48H6400-am simán kezeli a 3 terás WD RED vinyómat!
-
Willie
őstag
Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy megjelent egy pixelhibának tűnő pötty a kijelzőn, de aztán az ujjával finoman megérintette és eltűnt? Elképzelhető, hogy újra be fog ragadni az a pixel?
-
Willie
őstag
válasz
sityupityu #86103 üzenetére
Ez hülyeség, véletlenül is be lehet lépni a szervizmenübe. Biztosan nem ugrik emiatt a garancia. Ha átállítasz valamit akkor esetleg, de belépésért nem veszik el a garanciát.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Tegnap óta én is boldog tulajdonosa vagyok egy UE48H6400-nak. Végre olyan TV-t kaptam, ami pixelhibamentes - Samsung paneles!
Fekete képnél a háttérvilágítás is szép eloszlású.
Eddig csak az bosszant, ami majdnem mindenki mást, hogy a youtube-ot max 720p-ben lehet nézni. De hát ez legyen a legkevesebb.
-
Willie
őstag
válasz
Tobepapa #85915 üzenetére
Ez érdekes, most voltam a T-nél és elvileg holnapra az üzletben lesz a készülék (Debrecen). De nekem árat, semmit nem mondtak, csak annyit, hogy majd hívnak.
(#85916) jambiyya: Csak annyit tudok, hogy 2011-ben először CMO panellal szerelt 40"-os C650-et kaptam, aztán attól elálltam mert nagynak éreztem és az azóta használatban lévő 32"-os C650 Samsung paneles és érezhetően jobb a képe mint a másiknak volt.
Illetve még a nyár elején vettem 2 db 55"-os H6400-at mindkettő AUO paneles és pixelhibás volt. Remélem, hogy a mostani 48"-os H6400 már nem lesz az. -
Willie
őstag
válasz
jambiyya #85911 üzenetére
Két fajta panellal szerelték, a gyártás vége felé már beletették az UE55H6200-ba szerelt 55R1AF0V jelölésű panelt is. Eredetileg 55A1AF0V jelzésű Samsung panellal volt szerelve az UE55H6400.
(#85912) Tobepapa: Mikor lesz a szállítás? 179.000 Forintért nagyon vevő lennék rá.
-
Willie
őstag
válasz
B-L-A-C-K #85909 üzenetére
Az az!
Samsung panel van a TV-ben. Azt az értéket semmiképpen se állítsd át! Eddig akármelyik Samsung TV szervizmenüjében voltam mindig át lehetett állítani a panel típusát, úgyhogy nem fix érték. De azt tudom, hogy nagyon nem szabad babrálni a gyári értéket!
Köszi hogy megnézted!
-
Willie
őstag
válasz
B-L-A-C-K #85906 üzenetére
UE 48H6400 | Platforme : MStar X14 | Dalle : Samsung PSA Réf: 48A1AF0V | Fréquence native : 100Hz | CMR : 400 | Rétro. : Edge↕ [link]
Elvileg ezt a kódot kellene megtalálnod: 48A1AF0V
Nekem az UE55H6400-nál az első oldalon volt, ahogyan beléptem a szervizmenübe. Valószínűleg a 48-as változatnál is így kell lennie.
-
Willie
őstag
válasz
sityupityu #85902 üzenetére
Szerintem csak úgy lehet. Tudtommal az abba való belépés nem jár garanciavesztéssel vagy tévedek?
-
Willie
őstag
válasz
B-L-A-C-K #85853 üzenetére
Úgy döntöttem, hogy én is 48"-os H6400-at veszek. Ahogyan nézem az összes ilyen képátlójú TV-be Samsung panelt tettek, úgyhogy itt nincs meg a panellottó mint az 55"-os változatnál. Illetve a tervezett helyre sokkal jobban passzol ez a méretű TV. A nézési távolság így is messze lesz, de biztosan sokkal jobb lesz mint a mostani 32"-os C650 illetve anyagilag is sokkal jobban járok. A Telekomnál 200, jó lenne hogyha sikerülne olcsóbban hozzájutni valahol. Extreme Digital kizárt, holnap írnak a debreceni, nyíregyházi MM-ból. Auchan-ban elképzelhető hogy még van ilyen? Esetleg más üzletre tipp (Debrecen) ?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Van arra esély, hogy még lesz valahol UE55H6400? Még a nyár elején vettem egyet az ediginél, de pixelhibás volt, úgyhogy cseréltettem. A cserekészülék is az volt, aztán emiatt elálltam a vásárlástól. Viszont azóta is az LE32C650-et nyúzom. Azóta látom, hogy ennél jobb TV-m nem lesz a közeljövőben... Csak sokkal gyengébb TV-k vannak a piacon. Esetleg 48"-os vagy 50"-os méretben?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
A debreceni edigital-nál újra elérhető az UE55H6400. Ne rendeljétek meg, szinte biztosan az általam visszavitt pixelhibás TV-ket próbálják meg újra eladni! Kettőből kettő pixelhibás volt. Emiatt az az érzésem, hogy gyárilag selejt pixelhibás termékeket vásároltak fel és azokat adják el akciós áron. De ne legyen igazam.
-
-
Willie
őstag
Ki lett cserélve az UE55H6400. A második darab is pixelhibás, úgyhogy holnap megy vissza és elállok a vásárlástól - meguntam... Inkább marad az LE32C650
-
-
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Megjött ma az 55H6400. Sajnos pixelhibás, 1 pixelhibát vettem észre. Fehér alapon kis fekete, de más színeknél is látszik. Mit érdemes ilyenkor tenni? Neten rendeltem házhozszállítással az edigital-tól, úgyhogy van 14 nap elállásom. Álljak el vagy szervizelés esetén előttem panelt cserélnek benne?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
Willie
őstag
Remélem, hogy tényleg úgy lesz.
Még a héten beszámolok róla. A fentebb linkelt 2 videót futtassam majd le rajta?
-
Willie
őstag
Van itt valakinek 55H6400-a? Holnap hozzák, az is ilyen lesz?
-
Willie
őstag
Én tegnap rendeltem meg egy UE55H6400-at az EDigital-tól 250K-ért, szerintem ez még jobban megéri.
-
Willie
őstag
válasz
nightshadow #79832 üzenetére
Köszönöm, akkor ezek szerint az Euronics írta el, mivel ott 2+1 év szerepel.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Az UE55H6400-re 1+1 év vagy 2+1 év garancia jár?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv.
-
Willie
őstag
válasz
Intel fan11 #79438 üzenetére
Én ilyet használok egy 2 terás HDD-vel minden gond nélkül.
-
Willie
őstag
válasz
Flashget #79329 üzenetére
Köszönöm!
Mindenképpen érdeklődni fogok a webshopnál illetve a megrendelésnél fel fogom tüntetni az igényeimet.Egyébként mennyire gyakori a H6400-as TV-k meghibásodása? Milyen hibák szoktak lenni?
Azt tudjátok, hogy kb meddig szokták forgalmazni az előző év TV-it? Esetleg várható még árcsökkenés?
(#79332) nlpK: Nem, ott nincsen semmiféle lutri.
-
Willie
őstag
válasz
dethroner #79308 üzenetére
A digitalko-t az 1 év garancia miatt kilőttem, valószínűleg AQUA vagy 220volt lesz, inkább az első. Még 2011-ben vásároltam a 220volttól egy LE40C650 típusú TV-t és a TV-hez brit tápkábelt kaptam. Maga a készülék tökéletes volt, csak akkoriban azt a TV-t 3 fajta panellal szerelték, aztán én pont a lehető leggyérebb minőségűvel szereltet kaptam. Emiatt 14 munkanapon belül elálltam a vásárlástól, amit a cég 30 napon belül térített számomra. Tehát a tápkábelről tudtam, hogy nem EU piacra szánt a televízió. Más ötletem nincsen, talán a szervizmenüben lehet megnézni, hogy mire van beállítva a TV. Esetleg a hozzáértők meg tudják mondani, hogy a szerviz menüben hol vagy azon kívül honnan lehet kideríteni.
(#79310) Funthomi: Az AWXXH azt jelölné?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Nagyon lassan úgy néz ki, hogy eljutok oda, hogy megvegyek egy UE55H6400-at. Viszont arra nem lesz keret, hogy hivatalos forgalmazótól vásároljam meg. Emiatt kérdezném, hogy ebben az esetben melyik üzletet tudnátok javasolni innen? Én az AQUA-ra vagy a digitalko-ra szavaznék, de inkább az első.
Előre is köszönöm.
Üdv.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Ti hogy döntenétek? Hivatalos forgalmazótól 200.000 forintért egy UE48H6400 vagy nem hivatalos forgalmazótól, de megbízhatónak mondott üzletből egy UE55H6400 240k Ft körül?
-
Willie
őstag
Szia!
Az UE48H6200 most a nagy piros műszaki áruház netes felületén 170k. Ez valódi 100 Hz-es TV, szerintem ezalatt nem érdemes gondolkozni.
szerk.: nightshadow megelőzött
Én még annyit fűznék hozzá, hogy mindenképpen olyan helyről vegyétek, ahol gyártói garanciát tudnak vállalni a TV-re. Mondhatni csak azon üzletekben adnak rá gyártói garanciát, akik küldenek szórólapot.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudnék frissíteni egy Samsung C650 TV-t, hogyha az USB-t látja, de a méretét nullának veszi és nem lát rajta semmilyen tartalmat? Minden USB-s eszközre ezt írja ki, legyen az külső HDD vagy pendrive. Tehát a beépített médialejátszót sem tudom használni. Gondolom, hogy valami szoftveres gubanc lehet. Sajnos UTP-n keresztül nem látja a legújabb frissítést...
Van valami tippetek esetleg vagy vigyem inkább szervizbe?szerk.: A gyári beállítások visszaállítása nem segített.
-
Willie
őstag
Még valami, pár napja már írtam ide, de akkor sajnos senki sem tudott segíteni, hátha most valakinek lesz valami ötlete.
Most egy LE32C650 TV-m van, amelyet az új vásárlása után a szüleimnek szeretnék adni. De lett vele egy probléma, ami nagyon bosszant. Történt hogy múlt hétvégén Budapesten voltam és amíg nem voltam itthon áramtalanítottam a készüléket. Sajnos azóta nem megy a beépített médialejátszó.
Egy külföldi fórumon olvastam, hogy a DLNA bezavarhat, úgyhogy a hálózatról lehúztam és utána nyomtam sokáig az EXIT gombot és úgy állítottam vissza a gyártói beállításokat. Próbáltam több pendrive használatát, külső HDD-t is próbáltam, de mindegyikkel kudarcot vallottam, pedig eddig ezeket használtam. Az összeset 0 méretűnek látja, amikor be szeretnék lépni a Videos/Music/Photos mappába, akkor a következő üzenet fogad: No movie/music/photo files on current device. Select another category.
Van frissebb firmware, de azt sem találja meg az USB-n, úgyhogy nem tudok frissíteni. LAN-on keresztül pedig nem talál semmit.
A TV szerviz részében sosem módosítottam semmit, a PVR nincs aktiválva. Esetleg ott kellene valamit állítanom? Vagy csak szimplán bedöglött benne valami és muszáj szervizbe vinni? Amennyiben szerviz, akkor az gondolom nem lenne olcsó mulatság.Azt hiszem mindent leírtam.
Nagyon fontos lenne, előre is nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest