- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batib
őstag
válasz
poli27 #106190 üzenetére
Ez alapján a Samsung nem áll le vele a premium kategoriában.
Az alsobb szegmensben viszont szerintem gyártani fogja még a J és K szeriás tv-ket is flat és curved kivitelben is.
Az idei M és MU szeriásak lehet hogy csak síkak lesznek. Az MU 7-8-9000-es tv-k szinte keret nélküliek lesznek. Mindössze alul lesz egy kb 1cm-es keret a többi részen szinte láthatatlan. -
lugomon
tag
válasz
poli27 #101386 üzenetére
Nem hiszem, hogy berendel a UPC a a KS7000 kedvéert új beltériket..amik most vannak alig 1 évesek...
Ma, mikor jeleztem a problémát nekik, egyértelműen a TV rovására írták a hang problémát..nem vitatkozom Velük..pláne nem úgy, hogy alig 1 hónap alatt 4 készülék is ment képpel, HANGGAL a boxról...
-
-
Flashget
félisten
válasz
poli27 #94573 üzenetére
ez sajna nem vicces, mert páran pórul jártak már...
samsung esetében mezei hálózati keresést választva az összes csatornát behozta a H szériáig Digikábelen.
kijöttek ezzel a baromsággal, hogy hangolásnál válassza ki a szolgáltatót UPC,Digi,Egyéb.
Digi esetében addig volt értelme amíg az ON TV szolgáltatást nem szüntette meg a Samsung.
J szériánál totálisan feleslegessé vált és ezzel a beállítással 1db DTV csatorna sem jön be csak az analóg.
Amennyiben az Egyéb szolgáltatót válasszák minden csatornát behozz a hálózati keresés opciónál Digikábel esetében.
Nem kell soha semmit külön megadni neki csak ha egy új csatornát raknak be új frekin.Norby86 a samygo gyakorlatilag egy hack. olyan szoftveres tiltásokat tud feloldani amit a samsung csak több pénzért adna neked (drágább típus) és ezzel olyan funkcióhoz juthatsz amihez most esetleg nem.
Erről bővebben a samygo fórumán olvashatsz, de úgy tudom már nem ingyen lehet ilyenekhez jutni mint régebben.
A másik dolog csak saját felelősségre, mert szerviz menüben kell állítgatni. és igen vissza lehet állítani gyári állapotra. -
-
poli27
veterán
válasz
poli27 #86918 üzenetére
Ma megjött a határozat is a dupla tuneres részre a fogyasztóvédelemtől, a gazdasági versenyhivatal jár el tovább, ugyanis ő az illetékes a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatra... :
Előzmények :
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Aki ellenezte ezt a próbát eddig és miért nem lehet utánna olvasni a neten stb stb,annak jelezném nem nagyon van igaza eddig...
-
poli27
veterán
válasz
poli27 #83388 üzenetére
Komolyan agyhalott emberek dolgoznak a Samsungnál, és még mindig nem értik meg, hogy ők eladtak egy funkcióval egy tévét,amit nem lehet működésre bírni benne,és én világosan leírtam hogy nem kérek cserét hanem javítást vagy árleszállítást a fogyasztó megtévesztése miatt, erre adnának egy csereutalványt... és mégis mire cseréljem a szutyok 2015 modellek között nincs egy épkézláb sem.... Vagy ami lenne az drága és annyit nem ér!
-
Flashget
félisten
válasz
poli27 #83519 üzenetére
Ez volt az alap kérdés.
ha nézek egy mkv filmet, 720p-s, DTS hangal és a lejátszó a tv-vel csak hdmi kábelel van összedugva, a tv optikai kimenetén is benne van az 5.1-es hang?
Mert a BD lejátszó nálam HDMI-vel van a tv-re kötve a tv-ből meg optikán megy majd ki a hang a soundbarba. Erre írtad, hogy elvileg sztereo jön ki..
-
bandika753
csendes tag
válasz
poli27 #83512 üzenetére
Ez lesz majd a médialejátszóm
ez egy mini számítógép, lesz rajt egy linux+player)
http://hu.farnell.com/raspberry-pi/rpi2-modb-8gb-noobs/raspberry-pi-2-model-b-8gb-noobs/dp/2461031?ost=2461031Ezen csak hdmi kimenet van.
És ha a hdmi kimenetet kettéosztom, egyik megy a tv-be, a másik meg egy ilyenbe:
http://www.ebay.com/itm/HDMI-To-Digital-Optical-Spdif-Coaxial-Audio-Extractor-Converter-Splitter-Hottest-/311307384782?hash=item487b5db7ceelvileg ennek már ott az optikai kimenet, ami mehet a házimoziba???
-
yvsmad
őstag
válasz
poli27 #83458 üzenetére
A felsorolt típusok 2 tuneresek, de a szövegben nem említi a 2 tunert. Mintha csak háziasszonyoknak szólna, akiknek nem kell tudniuk semmilyen technikai részletet a tévéjükről. A H6500 nincs közte, talán azt nem is forgalmazták német nyelvterületen?
Nekem úgy tűnik, mintha a H6700-hoz német nyelvterületen ilyet adnának gyárilag, ugyanis a tévé "testében" nincs kártyahely, csak ennek az aljzata és vagy 1 vagy 2 kátyahelyes ilyen "olvasót" mellékelnek hozzá országtól függően. -
Flashget
félisten
válasz
poli27 #83421 üzenetére
De értem az elvet..a samsung meg csereutalványt fog felajánlani...Te meg ezt értsd meg. Éngem is hülyére akartak venni mikor vitám volt , de hamar meggyőztem őket így a bíróságig nem ment el az ügy.
Németeknél mikor kiderült a D6500 3D FHD jelölés a dobozon nem felelt meg a valóságnak, vagy visszakapták a tv árát vagy ár különbözet megfizetéssel D7000-re cserélték.
Mikor már én vettem a D6500-at ez a jelölés eltűnt a dobozról. -
yvsmad
őstag
válasz
poli27 #83388 üzenetére
Clever0 jó ötletet adott: ha a H6500-nak csak 1 kártyahelye van, az működhetne úgy, mint a szolgáltatói boxok esetében: 1 kártya szolgálja ki az összes tunert. Pl. a Philips vagy Cisco 2 tuneres UPC boxok is 1 kártyával működnek és az összes adáshoz jók, egyszerre mindkét tunerhez. Tehát a tévé elvileg javítható is lenne, az is lehet, hogy csak szoftveres úton.
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
poli27 #82000 üzenetére
Ha nem váltok házimozi bemenetre, akkor (pl.TV módban) a virtuális távszabin nem jelenik meg a HTS Power.
Szóval nekem egyszerűbb a HTS távszabijával bekapcsolnom, mint a TV-n matatni. Csak persze jobb lenne, ha automatikusan bekapcsolna, mert csak hangosításra használnám, mivel a TV saját hangrendszere borzalom... -
yvsmad
őstag
válasz
poli27 #80677 üzenetére
Ezt az előzményt nem ismertem, ezért kérdeztem vissza. Lavóros vételnél tényleg nem működik, csak kábelesnél. Digi kábelnél viszont használható a 2 tuner akár kártya nélkül is.
Németektől kell tévét rendelni... de a hardver különbséget miért nem lehet típusszámmal jelölni, mondjuk H6703 a K-Eu verzió...
Így már értem azt is, hogy miért emlegeti Flashback a DVB-S tunert, mert én nem írtam róla egy szót sem. -
gyeniko
őstag
válasz
poli27 #80686 üzenetére
Igazad van, én kérek elnézést! Viszont a magyar honlapon a specifikációnál fel is tüntetik, hogy csak az osztrák, német és svájci piacos modellekben van 2 CI+ fogadó hely, vagyis nem kell meglepődni azon, hogy a magyar piacos modellekben csak 1 fogadó van. Most már még inkább kíváncsi vagyok a peredre!
-
Flashget
félisten
válasz
poli27 #80678 üzenetére
Sajnos ilyenek...de amikor a szakszervizben ezt komolyan is gondolták, hogy másik szolgáltató eszközét béreljem egy másik rendszeren nem akartam elhinni. És a Samsung rájuk alapozta az igazát amit simán elbuktak volna ha tárgyalásra kerül ma sor.
Nekem az a tapasztalatom, ha a vevő a gyártóval szemben kiáll az igazáért, fekete,fehéren bebizonyítja neki van igaza, tehát nem egy átlagos vevő aki mindent elhisz amit mondanak, küldik a csereutalványt tárgyalás nélkül. Kitartónak kell lenni, mert ez a huzavona eltarthat 1 hónapig is. Ennek nem így kellene lennie, de sajna így megy Mo-n. Nem vagyunk piac nekik mint Németo. Anglia, Franciao. stb.
Csereutalványt meg abban a boltban ahol a tévét vetted tudod pénzre váltani.Később kiderült a szlovákok baxták el a dolgot, mert az utángyártott alaplapokra rossz flasht rakhattak fel..D6500-ból két féle volt forgalomban de CI+ mindkettőnél volt.
Olyan szoft ami nem is láthatta a fizikailag létező CI+ fogadót. -
Flashget
félisten
válasz
poli27 #80677 üzenetére
csak itt a csóró Magyar parasztnál nézik hülyének az embert, hogy reklámozzák a dupla tuner miközben használhatatlan.
Csak pontosítanék. Digikábelen és minden olyan szolgáltatónál ahol nem korlátozzák a DTV vételét kábelen, lehet ezt a funkciót használni. Van pár ilyen szolgáltató, de tény nem ez a jellemző.
Anyámnál is a szolgáltatója full Digikábel csatornákat adják, kódolatlanul.
És úgy olvastam az UPC is rájött erre igaz nem elég korán, hogy vannak már kódolatlan DTV csatornái. -
gyeniko
őstag
válasz
poli27 #80677 üzenetére
Szerintem a tény ez: a 2 CI+ kártya (modul) hely hiánya kizárja 2 digitális adás egyidejű vételét abban az esetben, ha ahhoz 2 db CI+ kártya (modul) egyidejű használata szükséges. Minden más esetben viszont működik.
Akkor lennél megtévesztve, ha a promóció, vagy műszaki specifikáció azt hirdetné, hogy van benne 2 db CI+ kártya (modul) fogadó.
Az általad is írt H6700-ban Magyarországon is 2 db CI+ fogadó van, ráadásul a Samsung honlapon található specifikáció ezt említi is.
Én javaslom, hogy vidd végig a pert, mert magam is nagyon kíváncsi vagyok annak eredményére, bár - a fentiek szerint - erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy megnyerheted. -
yvsmad
őstag
válasz
poli27 #80635 üzenetére
Olvastam poli27 és Flashget hozzászólását is és érdekelne a dolog, hogy akkor most mit is állít a Samsung és mi az ami nem működik.
Nem akarok semmilyen felhasználó ellen beszélni, de nem a gyártó tehet arról, hogy egy szolgáltató minden adó vételét csak kártyán keresztül hajlandó biztosítani. Többféle csomaghoz többféle kártya x2, ha már két tuner is van, ennyi kártyahely a világ egyetlen tévéjében sincs. Tehát nem a készülék vagy a gyártó a hunyó igazából, hanem a genya szolgáltató, ő meg kimaradt az egészből és jót röhög a markába.
A másik meg az, hogy a 2 tuneres UPC boxban is csak 1 kártyahely van, mégis megy a 2 tuner egymástól függetlenül. Ezt is a szolgáltató intézte így, hogy csak a saját készülékében működjön. -
Flashget
félisten
válasz
poli27 #80635 üzenetére
Én csak hivatkoztam az e-manulra ill. a letölthető kézikönyvre, hogy abban pont ellentétesen szerepel, mint amit ők állítanak, hogy nem CI+ kompatibilis a D6500...a szakértőjükkel együtt. Mondván fizettem egy szolgáltatásért ami nem is működik? Már jött is a csereutalvány.
a szakértőjük meg javasolta béreljek az UPC-től beltérit Digikábelen ha a HBO-t akarom nézni.
Egyébként de kompatibilis csak valahogy nem hozzáértők vannak hivatalos szakszervizben...leragadtak a CRT-nél... -
BBéci
legenda
válasz
poli27 #79261 üzenetére
A HDMI HDCP szabvány része.
Szerintem teljesen rendben van. Egy TV nem hangközpont, hanem képmegjelenítő. Amióta az eszemet tudom, audiiovizuális technikában alaptétel a legrövidebb jelutakra való törekvés. Ebből következik, hogy a jelforrásból (lejátszóból) közvetlenül az erősítőbe visszük a hangot, méghozzá a lehető legrövidebb és legjobb minőségű kábellel. Nem tévén keresztül.
Állítólag, egyes LG modellek átengedik a HDMI-n érkező 5.1-et, vegyél olyat, ha arra van szükséged. -
bul07
nagyúr
válasz
poli27 #78641 üzenetére
Na igen
Ha ennyit ki tudnék adni egy tv-re akkor nem hiszem hogy egy 200e Ft-os telefon olyan megterhelő lenne megvenni
Ez a promóció is csak azoknak szól akiknek egyáltalán nincs rá szükségükHa mondjuk egy 150e Ft-os tv-hez adnának 20-25e Ft-os telefont mindjárt nagyobb hírverést kapna, sokkal nagyobb embertömeg lenne érintett
-
bul07
nagyúr
válasz
poli27 #78453 üzenetére
De igaz hogy túlárazott, csak egyes termékek esetében az akciós ár versenyképes
Túl árazott árból lehet nagy kedvezményt adni, amit nálad elengednek másnál nem teszik meg és így jól járnak
Az a 50e Ft be volt kalkulálva, úgy értve hogy úgyis náluk hagyod
Lehet hogy van ép olyan akció mikkor megéri az adott termék de nagy többségébe nagyon nemAmúgy a UE55H6800 miért olcsóbb a UE55H6700-tól?
SAMSUNG UE48H6400
MM 199.999Ft +2évgarancis 8000Ft(De kitudja fog e még létezni a biztosító, meg hogy hol szervizeli ha gond van)
Telekom 179.760Ft és nem is kell kifizetni hanem 24x7490Ft +2év Samsung garancia 18.000Ft(Amit esetlegesen le lehet nyomni 13.490Ft-ra)Én biztos ott venném és vettem is ahol olcsóbb és jobb feltételek vannak(miért fizessem ki egybe ha havonta is megtehetem semmi felár ellenében), mindig az adott piaci helyzetnek megfelelően(lehet két hét múlva mindenütt olcsóbb lesz 20e Ft-al ezt nem lehet kiszámolni)
Na de mindenki ott veszi ahol akarja
-
ATOMTv
csendes tag
válasz
poli27 #78441 üzenetére
A Samsung vállalat, tehát a gyártó, hivatalosan csak 1 évet ad.
A Samsung Electronics Magyar Zrt.,tehát az importőr, az általa eladott tvk-re ad + 1 évet. A regisztráció azért kell, hogy ki tudják szűrni azt, hogy azt a gyári számú tv-t ők hozták forgalomba vagy sem. Ha ők importálták akkor jár a + 1év, ha nem ők keresnek rajta akkor csak az alap 1 év jár. Az, hogy nálunk és még a többi "szürke importosnak" nevezett webáruházban olcsóbbak a tv-k, az annak köszönhető, hogy a Magyar Samsung importőr nem keres rajta és nincs akkora rezsink mint egy nagy áruháznak.De nem minden webáruház vállalja be a második évet. Valaki csak 1 évet ad és slussz.
Tudnánk mi is olyan tv-ket árusítani amelyekre be lehet regisztrálni a 2. évet is, csak akkor jóval kevesebben vásárolnának nálunk.
Viszont az Atomtv, a vásárlói elégedettség érdekében, a második évben is a drágább megoldást választja a szervizelés terén és kizárólag a hivatalos Samsung szervizben javíttat! -
bul07
nagyúr
válasz
poli27 #78358 üzenetére
Mondjuk ez is igaz, ha kézhez kapnék 300e-ret akkor már máshogy venném az árát
(#78359) nightshadow
Én most megvettem 48" 6400-ast hozzá van 4év garancia , na ez a tv nekem minimum 4évig meglesz és utána addig míg tönkre nem megy
Bár ha rám szakadna egy bank akkor ....... -
gorog67
aktív tag
válasz
poli27 #77956 üzenetére
Akkor neked már egy kicsivel több esélyed volt a sikerre, mint egy átlag felhasználónak. Ez a modul (synaps irdeto ci+ modul dual) nem is olyan drága, de ezek szerint nem elég, hacsak nem fogja a tv is támogatni egy fw frissítés után.
-
-
BBéci
legenda
válasz
poli27 #77781 üzenetére
Egyrészt nincs valós, meg nem valós, másrészt miért kellene átváltani? Egyértelműen látható tendencia, hogy a BFI-t erőltetik a gyártók, nem az interpolálást, amit szerintem nagyon helyesen tesznek.
(#77784) Flashget
Ahogy elnézem, a HTPC építés egyik általánosan jelenlévő szempontja a spórolás. Ettől kezdve nincs miről beszélni. -
Flashget
félisten
válasz
poli27 #77781 üzenetére
az egy dolog, de hogy 43" méretben??
Ez olyan mint a 37" coll volt, eltelik a gyártástól számítva 3-4 év és nem kapni hozzá ilyen kijelzőt.4K tv-k
JU66xx
PQI (Picture Quality Index) 1200JU6500
PQI (Picture Quality Index) 1100-----------------------------------------------(eddig ívelt tv-k)
JU6400
PQI (Picture Quality Index) 900 -
PuMbA
titán
válasz
poli27 #77591 üzenetére
Az már a kicsit drágább kategória, szóval rámondhatjuk, hogy ok
d@minator: Nekem is volt anno Z-2300-am, a legnagyobb baja az, hogy mivel a középhangok hiányoznak így a beszéd mindig a háttérbe szorul a hangfalon
Ebben a 10k-ba kerülő 1250B is jobb
Egyedül csak csapatásra jó a cucc
dani_golf: Jobb, de lehet, hogy nem feltétlenül éri meg a te szemszögedből a váltás
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
poli27 #77562 üzenetére
Hát olyan max 150-160e Ft a keret, de ahogy írtam ezért cserébe nem is várok el semmit(sem 3D, sem Smart funkció nem kell) csak egy USB csatlakozó legyen a TV-n és jó kép, de ahogy nézem a kínálatot manapság ilyen TV már nem nagyon van, mert vagy 3D-s és/vagy Smart funkciós, amire nekünk egyáltalán semmi szükségünk.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
poli27 #77556 üzenetére
Köszi ezt az infót, mert nem gondoltam volna, hogy már ilyenekkel is trükköznek, pláne nem egy Samsung-ról.
Azt hiszem akkor maradok a Sony-nál, pontosabban ennél:
Sony KDL48W585BBAEP SMART LED Televízió
Esetleg ha valaki tud ajánlani egy jó 50"-os Samsung tv-t azt várom.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
poli27 #77029 üzenetére
Hacsak nem kapcsoltad ki vhol, akkor automatan tolja ki optikain PCM formatumban a tv adasok hangjat. Amennyiben lehetseges, tudsz DD-t is valasztani ha olyan a csatorna formatuma, ill. belso lejatszoval tolt filmeknel az eredeti bitstream-et az altalad emlitett menuben kell kivalasztani (rohadt idegesito amugy, hogy mindig ki kell valasztani a megfelelo formatumot mert automatan nem birja).
ALL:
Meg valami: UPC-vel mindenkinek nyafog a keszulek bekapcsolas utan jo sokaig, hogy frissitse a CI+ kartya szoftveret es ha megprobalja akkor kiirja, hogy a legfrissebb van rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest