Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
Pocpet
üzenetére
TL;DR: valaki meg tudná nézni, hogy a Samsung S90F/S95F-jén lát-e color bandinget, pixeles, artifactos, poszterizációs átmeneteket a menükben, pl a 6. pontban említett hangerőgomb doboznál?
Ugyan még soha nem hallottam ilyenről, de lehetséges az, hogy egy videokártya tönkretegyen egy TV-t hibás jel küldésével? Ugyanis egymás után két TV-m is ugyanazt produkálja.
1. Volt több hónapig egy TCL 98C7K TV-m, ami gyönyörű képet adott, tökéletes színátementekkel, aztán hirtelen megbolondult, és kb. minden tartalomban felfedezhető lett a color banding / poszterizáció.
2. Elsőnek, amikor ez a probléma megjelent, ki-be kapcsoltam a Windows 11 Automatic Color Managementet, ami ezt időlegesen megoldotta. Majd utána visszatért a probléma, és az említett módszer már nem szolgált megoldásként.
3. Érdekes viszont, hogy néha böngészés közben, ha két Chrome ablak volt egymás mellett megnyitva, egyikben volt color banding, másikban egyáltalán nem, ugyanazon megjelenített tartalom mellett. Aztán rá egy időre már mindenhol.
4. Végül újraraktam a TV-t, downgrade-eltem, update-eltem, sőt, a Windows-t is újraraktam, de a probléma nem oldódott meg, játékok, Steam, netes képek és videók mind szanaszét bandingelték magukat.
5. Fontos még megjegyenzi, hogy a banding ezekkel párhuzamosan megjelent a TV saját, PC-től független elemeiben, menüiben is (pl. beépített YouTube lejátszó), azt követően is, hogy a HDMI ki lett húzva.
6. Ezt követően le lett cserélve a TV csereutalvánnyal egy Samsung S95F-re. Ez néhány hete van meg, nagyon jó, most viszont itt is észrevettem, hogy a saját menüiben poszterizáció, banding található, ami elég WTF. Pl. ha hangerőt állítok, és bal oldalt felugrik a hangerő doboz a képernyőn, azon a kék színátmenet nem természetes, hanem zajos pixelekből és félkörívekből áll. És a probléma fennáll a HDMI kihúzása után is.
Már megőrülök ettől. Mi lehet itt a gond? Neten kb. két forrást találtam, ahol mások is írták, hogy extrém color bandinget kezdtek tapasztalni, szintén RTX 5070 Ti mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE85QN70FAUXXN) 215CM 4K NEO QLED 120HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE98QN90FATXZT) 250CM NEO-QLED 165HZ 2025 CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Eladva - Eladó 82 colos 4K HDR Samsung TV
- SAMSUNG (QE75QN90D) 190CM 4K NEO Q-LED SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Ace Magician T8 plus Mini PC
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest