Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tachikoma
aktív tag
Üdv. Apósom vett egy DU7172 tévét, amin sem optikai sem semmilyen analóg hangkimenet nincs. Van 3 HDMI csatlakozó, azokból az egyik eARC képes. Én azt gondoltam, hogy egy HDMI-Audoó átalakítóval ki lehet belőle piszkálni a hangot, de tegnap ezt nem sikerült összehozni, pedig mindent is bekapcsolgattam, amit pl ez a leírás javasol.
Azzal nem vagyok tisztában, hogy ez az egész kizárólag külső jelforrás esetén működne, vagy előfordulhat esetleg, hogy nem jó átalakítót vettem, és létezik olyan leosztás, hogy a tévé műsorok hangját is ki lehessen vezetni eARC-on keresztül erősítőre? -
Crimson56
csendes újonc
Konvertáld megfelelő formátumra, több program is van erre a célra.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
HoppMaster
üzenetére
Jogos....évek óta nem írtam lemezt.
Nem is lenne mivel.
Mindent NAS-on tárolok. -
Borisz76
nagyúr
válasz
HoppMaster
üzenetére
Semmivel.
Az .avi -ban ( konténer formátum ) a régi DivX , XviD videókodekeket használták.
Az új eszközök már nem ismerik ezeket.
x264 , x265 stb videó kodekeket ismernek.
Be kell szerezni új formátumban .mkv , .mp4 stb konténerekben és azon belül is figyelni , hogy mivel van kódolva !Vagy ha van elfekvőben egy régi DivX-es DVD lejátszó....akkor lemezre kiírni és azzal lejátszani.
Esetleg hasonlóan régi Hálózati lejátszóval.
Vagy PC-vel....HTPC-vel.Én PC-t használok lejátszásra , évek óta.
Pont az ilyen problémák elkerülése miatt.
A TV az legyen "csak" megjelenítő..... -
-
Puro
aktív tag
Hi!
2020-as AU szériára nem lesz ez a Tizen 8? -
alaves
addikt
válasz
HoppMaster
üzenetére
-NAS-on: DLNA eszközöknél 'új eszközök automatikus kapcsolódása' tiltva van-e
-NAS eszközlistában a médiaszerver beállításai között ott kell lenni a TV-nek
-TV reboot: bekapcs.áll 5 mp-ig nyomni a táv kikapcs.-ot, amíg újraindul
-Router, nas reboot. TV neve egyszerű rövid legyen
-Legfrissebb fw a nason, legfrisseb médiaszerver
-NAS-on a csomagkezelési központban állítsd le a Médiaszervert > NAS restart.. > Indulás után tedd vissza a Média Szervert
-a TVn a 'Csatlakoztatott eszközök' -nél (baloldali menüsáv) ott lesz a nas -
=WiNTeR=
senior tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
nem válasz lett volna sry
QN90D-n valahogy ki lehet tenni valami shortcut vagy gyors indításba egy tetszőleges appot? Jellyfin appot használom főleg meg magát az élő tv adást, de mindig a home-ba navigálni nem túl gyors. -
Borisz76
nagyúr
válasz
HoppMaster
üzenetére
[link]
Samsung OLED: NAS - DLNA használata esetén a TV-n (Beáll. > Kapcsolat > Eszköz neve-nél) a TV nevét '55" OLED'-ről át kell nevezni, hogy (") karakter ne legyen benne, különben az eszközök nem látják egymást. -
HoppMaster
aktív tag
Van egy Samsung QE75Q65AAU TV-m, de sehogyan se tudom a DLNA-t előcsalogatni belőle, hogy a Synology NAS-omon lévő adataim, videóim lássam.
A NAS-on fent van a Media Server.
Ugyanazon az optikai hálózaton van fent mindkét eszközöm.Tudna valaki segíteni?
-
bull84ghia
őstag
Sziasztok
Van egy Ue50nu készülékem ami kijelző sérült. Esetleg az ue50tu tv kijelző passzol bele? Tv kijelzőkről nem
találok a neten semmit, bár lehet csak rosszul keresek rá. -
Funthomi
aktív tag
válasz
Funthomi
üzenetére
Korábban írtam a Dolby Atmos problémával kapcsolatban. Képzeljétek 2 napja néztem sorozatot, ami Dolby Atmos-os és a soundbar ki is írta azt és a hangbeállításoknál sem tudtam semmit módosítani, így tényleg volt passthrough.
Igaz utána már nem írta ki ugyanannál a résznél, sőt a többinél sem, de a hangbeállítások továbbra is "szürkék" voltak. Bugos a dolog vagy nem is tudom minek nevezzem... -
ovoid
tag
Urak!
Lecseréltük a tévénket. LG-t LG-re. Az új távirányítója MR24GA, (légegér), csapnivaló, érzéketlen alig lehet beindítani a kurzorát, ellenkező irányba mozog soxor, nehezen pozícionálható stb..
Tudja valaki, hogy a régi, AN-MR650A, 100%-ban jó lenne az új helyett, mert elvitték és nem tudom kipróbálni, de ha igen, akkor szerzek egyet, mert az baromira jó volt.
Összetanítási játék sem segít a jelenségen.
A menüje is rohadt lassú amúgy. Lehet összefüggés azzal (is)?
Köszi! -
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Van rá valami opció arra ,hogy ,ha bekapcsolom a PS5-öt átváltson automatikusan arra a hdmi-re? Hiába kapcsoltam be ,hogy maradjon azon a porton ,ahol kikapcsoltam állandóan visszarakja műholdas adásokra, amit persze nem használunk, mert csak streaming van.
Q70B -
subset
senior tag
válasz
gabipaci
üzenetére
Az "FTP szervereden" futó Emby látja a kívánt tartalmakat ?
Első körben azt állítsd be hogy lássa.
Ezután az Emby beállításaiban engedélyezd a "DLNA szervert".
Ezek után (lehet várni kell picit) a TV forrásai közt ott lesz az Emby tartalma és a beépített lejátszóval le is tudod őket majd játszani. -
gabipaci
őstag
Üdvözletem. Van valami hasonló alkalmazás mint a KODI, amivel lehet FTP szerverről videót streamelni Tizen OS-en? 2024-es 75-os qe75q60dauxxh TV. Az FTP szerveren elérhető az Emby, Jellyfin (jelentsenek ezek bármit is...) Persze, tudom, használjak Chromecastot azon meg megy a KODI, és van is, de nem szeretem. Van alternatív megoldás? Köszönöm szépen.
-
alaves
addikt
válasz
geryyyy
üzenetére
Esélyes a hardver hiba, de még ennyit megtehetsz, hátha:
- minden HDMI kihúz
- elemet vedd ki a táv.-ból
- 2 perces áramtalanítás (miután kihúztad + a TV alján lévő kapcsolót nyomd 30 mp-ig)
- áramba vissza, ha bootloop van, akkor ismét a TV alján lévő kapcsolót nyomd 30 mp-ig
- menüből 'gyári visszaáll.'
- USB-ről fw frissítés -
geryyyy
tag
Sziasztok,a 3 éves Samsung TV-m egy ideje bekapcsoláskor elég nehezen indul el, felvillan a kép és újraindul, mintha nem tudná betölteni az op rendszert.
Videó:Próbáltam másik tápkábellel, HDMI kábellel és nélküle, de nem segít. Miután elindult, hibátlanul működik, nem villog, nem indul újra. Mi lehet a baj?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Yandelus
üzenetére
Általános ajánlás, hogy HDR, illetve DV tartalmaknál ajánlott magasan tartani a fényerőt. Lehetőleg maximumon, hogy a TV is a tőle elvárható maximális képminőséget tudja nyújtani. Ez, hogy kinek sok vagy mennyire kevés nagyon egyéni dolog. Körülményektől, illetve az adott személytől is függ.
De más tartalmaknál, főleg TV adásnál inkább az alacsonyabb fényerő javasolt a panel védelme miatt.
Samsung, amiben nagyon nagy király, az a QD OLED. Nagyon jó cucc, és szerintem egy erős érv a Samsung mellett.
A probléma jelen esetben az, hogy az S85D -ben WOLED van. Nyilván igazából ez sem probléma, csak náluk azért előfordul, hogy nem teljesen homogén a panel, van rajta rózsaszín elszíneződés, esetleg beüthet egy panelrohadás is. Emiatt érdemes olyan gyártót választani, akinél jó a garanciális támogatás. A Samsung az LG -hez képest szerintem e tekintben messze elmarad.
Én ha WOLED -et vennék, akkor tuti LG logót keresnék a kereten. Az egy szerencsétlen helyzet, hogy pont az nincs a Telekom -nál, a C pedig már nem fér bele. S90D -ből csak a 65 colos QD OLED, de az sajnos megint más árkategória.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Yandelus
üzenetére
Ez egy LG paneles Samsung. Szerintem ezzel a panellel inkább LG, és abból is a B4. Ha kicsit tudsz nyújtózni, akkor inkább C4. Az S90D ebben a méretben szintén LG paneles.
Szóval vagy B4 vagy C4. Ha pedig a fényerő fontos tényező, akkor érdemes még gyűjteni a C4 -re.
-
Yandelus
tag
Heló!
Tv csere előtt állok, 2 tv-re szűkítettem a lehetőségeket.
A másikról már találtam hasznos tesztet de a Samsung QE55S85D-ről még nem. Tudtok erről infókat? Milyen a rendszere, mennyire gyors, külső hdd-ről visz mindent? Fényerő megfelelő? Ha valakinek van tapasztalata, le tudná írni? Előre is köszi! -
alaves
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Remélem igazad van/lesz. Nyilván a napi átlag üzemórából (4-8) számítják az éveket. Sajnos nemcsak tervezett technikai elavulás van, hanem tervezett anyaghasználati elavulás is. Gondolom, hogy az egyetemen órai anyagon kívül nem beszéltek volna erről a tanárok, ha nem lenne. Igaz, hogy nem elektronikai, hanem pl. műanyaggyártás kapcsán. Egy példa azért eszembe jutott. A 10-15 éve a PC és TV alaplapokon használt 2-3 év alatt kiszáradó kondenzátorok. Gondolom az is "véletlen" volt vagy hanyagság. Szakterületemről példa: az 50 évig viselhető Nylon harisnya helyett nézzük meg ma hányszor lehet felvenni egy 'példányt'.
Naívan azért hiszek benne, hogy az S90C-ben használt alkatrészek hosszabb élettartamúak, mint a belépő LCD-ben lévők. -
alaves
addikt
válasz
kisjimy
üzenetére
Ha van rá lehetőség, akkor a nagyobbra váltás mindig jó. Nyilván minél nagyobb, annál jobban látszik a felbontás hiánya (HD adásnál nem annyira, SD adásoknál már jobban), ez független, hogy OLED vagy LCD. Az OLED-en jobban látszanak a részletek, ezért a tömörítési és egyéb képzajok is jobban látszanak, amely Samsung-on tisztességesen orvosolható, akit zavar (Zajcsökkentés: Auto). Esetleg még segíthet a döntésben, ha boltban összehasonlítasz egy 65S90D-t pl. egy 55Q80D-vel. Nyilván világosban a fekete differenciát nem nagyon fogod látni, de a többi különbséget igen.
-
S.Zoliy
tag
Sziasztok. Van egy q70r 55" tv-m, falra szerettem volna felrakni, de amit vettem falitartót abban rövidek a csavarok vagy mi, mert nem tudom belecsavarni a tv-b. Valaki tett már fel és esetleg tudja milyen csavar kell bele?
Előre is köszönöm!
-
Peti981
újonc
válasz
Celtis
üzenetére
Szia,köszönöm szépen a tippet.Nekem részben logikátlanul,de működik.Earc extractor,új kábelek.Hdmi-t csatlakoztattam az erősítő kimenetére és az extractor közé,ahogy írták az útmutatóban,de nem volt hang.Aztán optikai kábellel sikerült.Az erősítő cd bemenetére csatlakoztattam és így már működik.Lehet,hogy az erősítőn kellet volna külön engedélyezni a Hdmi kimenetet,de nem találtam.Azt nem tudom,hogy HDMI-n másképp,vagy jobban szólna-e,a lényeg,hogy így jó.Köszi még egyszer a segítséget a többieknek is!
-
-
Celtis
veterán
válasz
alaves
üzenetére
Urban legend. Az üzemóra többet számít, az meg nem kor, hanem használat függő.
Sokkal inkább funkcionálisan avul el a készülék, ami miatt cserélni fogja a fogyasztó.Ha a 2015-ös samsung tv-ket nézzük, az akkori csúcs JS9500 a maga pár zónájával, elavult tizen rendszerével, ma már a futottak még kategória. Akinek akkor igénye volt a csúcs kategóriára, az ma biztos nem érné be vele.
Ha a 2014-es HU9000-et az még HDR-t sem tudott meg local dimminget se, csak görbe volt.
-
ρσгτσ
addikt
-
-
Jaded
őstag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Jaded
üzenetére
TCL 55C765. Ha megfelelő helyen veszed december 31 -ig, akkor 5 év garancia jár hozzá.
-
mbaker
tag
Sziasztok!Segítségeteket kérném.Mi a kúlönbség 65DU7172 és 65DU8572 között?Szüleimnek nézném karácsonyra,átlagos felhasználásra.köszi!
-
Jaded
őstag
válasz
alaves
üzenetére
A tápkábelen kívül nincs most bedugva semmi. Végigcsináltam, amit írtál, az eredmény ugyanaz.
Csere esetén, igazából ennél a tv-nél több nem kellene, méretben csak ez fér el (és elég is). Én szerettem a képét nagyon és a tudása is elég volt (T-Home-os adás ment rajta vagy
A pple TV-n valami).
Árban szerintem 250-300ezer maximum.
-
-
alaves
addikt
válasz
Jaded
üzenetére
Ha hardware hiba akkor javítás. Ha software, akkor próbáld:
- minden HDMI kihúz
- elemet vedd ki a táv.-ból
- 2 perces áramtalanítás (miután kihúztad + a TV alján lévő kapcsolót nyomd 30 mp-ig)
- áramba vissza, ha bootloop van, akkor ismét a TV alján lévő kapcsolót nyomd 30 mp-ig
- ha még mindíg bootloop van, akkor ha elérsz odáig a menüben 'gyári visszaáll.'
- USB-ről fw frissítés Verzió 1420.0 (2024-03-05) -
Jaded
őstag
Sziasztok!
QE55Q70RAT bootloopba került tegnap, eddig nem tudok vele mit kezdeni. Kuka? -
kcsa
veterán
válasz
Kátai
üzenetére
Ezt árukeresővel is megnézheted: crystal legalja, marad az egy szem qled ami szintén a határ felett van, csak Auchanban pont akciós.
Vagy méretet kell csökkenteni, vagy árat emelni.
-
Kátai
senior tag
Samsung TV-ék közül melyeket ajánljátok jó szívvel 65" méretben? Sima tévézésre, néha netflix, és társai is lennének használva. ~250K lenne a lélektani határ.
-
Funthomi
aktív tag
Most, hogy új az TV-m már a HRD10+-t előbb-utóbb belebotlom biztosan. Javítsatok ki, de a HDR10-nél a képbeállítások még változtathatóak voltak ugye?
-
dorika87
őstag
Sziasztok!
Valaki vette már igénybe a tv készülékváltási kedvezményt?
Mi régi képcsöves tv-t tervezünk leadni.
Azt a választ kaptam chaten, hogy teljesen mindegy milyen típusú és állapotú tv-t adunk le.
Úgyhogy bízom benne, hogy minden rendben lesz.
Csak számonra kicsit hihetetlen, hogy ahány colos tv-t vásárolok annyiszor ezer Ft-ot ér a régi tv. Már majdnem ki akartuk dobni, mivel már értéke sincs kb amikor megláttam ezt a promóciót. -
Funthomi
aktív tag
válasz
Nheo047
üzenetére
Akkor az, hogy a hangbeállításokat nem lehet módosítani maradt elvileg az újabb TV-knél is. (Régi TV-mnél tudtam, hogy így van.) Viszont akkor biztos nem Atmos szól, mert a standard, smart és sorround hangopciók továbbra is kiválaszthatóak.
Írtam a supportnak, kíváncsi leszek mire jutunk. Bár szerintem nem én vagyok az első, akik ezt jelezték nekik és sok előrehaladást nem láttam...
-
alaves
addikt
-
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy 65" S90D-t. Van egy soundbar rákötve a HDMI3 (eARC) portján keresztül, ami Atmos képes, mégsem tolja át ezt. A TV beállításánál a hang - szakértői beállításokban a Digitális kimeneti audioformátum Auto-n van, az Áteresztés nem is engedi kiválasztani.
Mi lehet a gond?Köszönöm!
Üdv!
-
joocek
aktív tag
[link]
itt van eldugva máskép nem tusom küldeni.
mert másolásnál bezárja a megnyitott hozzászolást. Az elsö hozászolásba.De röviden ez: serviz menuben
Enter SM go to FMS> FMS > factory app menu >Option> MRT Option> com.samsung/featureconf/pvr.pvr_support > TRUE -
EngineerBoy
tag
válasz
Project: A
üzenetére
Q80D-t venném a kettő közül
-
alaves
addikt
válasz
kisjimy
üzenetére
Jelentősen jobb lesz a képminőség a 65S90D javára (vs Q80T), és ami nem elhanyagolható nem lesz inhomogenitás, DSE, bevilágítás, stb. 3-5 óra napi üzemórától nem fog beégni még nagy fényerővel sem.
Két dolog lehet csak problémás:
-ha a Q80T-t nagy fényerővel használtad és az S90D-t is úgy tervezed, akkor vedd figyelembe, hogy teljes képernyős fehér-nél a fényerő kb. a fele lesz, viszont cserébe kb. dupla HDR csúcsfényeket kapsz;
-a pixel-struktúra teljesen más, mint a VA-nál, szemtől függ, de PC-nél van akit zavar a triangular RGB OLED megjelenítés -
tag
válasz
EngineerBoy
üzenetére
Azt vennéd vagy egyiket sem?
-
EngineerBoy
tag
válasz
üzenetére
Q80D az mar fald
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Sony KD-55X85L 140CM 120HZ SMART 4K PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85LS03FWUXXN)215CM Q-LED FRAME PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!
- LG 49UJ6307 125cm-es 4K HDR wifi TV eladó (magic remote+konzol+govee fény opcionális)
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90D) 190CM 4K NEO Q-LED SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RX 6700 XT / B450 / 16GB 4000MHz / 500GB NVMe / 750w Gold! BezsámítOK
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- Lenovo Thinkpad L490,HD,14",i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

egyelőre megnézetem a Q70-et, ha drága a javítása vagy nem lehet javítani, akkor csere lesz. Valószínű LG-re (de addig még ráérek körbejárni a témát).
)