- iPhone topik
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Nheo047 #161829 üzenetére
Ezt a két dolgot megnézted, amit írtam?
Univerzális távirányítónál elméletileg akkor kellene kapcsolnia, ha azon a forráson lett bekapcsolva, amelyiken az eszköz van. Elméletileg, de sajnos ez nem mindig működik megbízhatóan.
HDMI CEC sem mindig működik megbízhatóan. Ez is lehet eszközfüggő.
Szerk.:
Én már egy ideje egyiket sem használom, mert vannak olyan eszközeim, amik csak alvó állapotba mennek el, és előfordul, hogy ilyenkor frissít. Akkor meg simán lehet, hogy random kapcsolgatja a TV -t. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Nheo047 #161668 üzenetére
Mondjuk ilyen igénybevételre inkább egy VA mini LED -et vennék, és abban a kategóriában inkább más márka felé húznék. Pl. TCL, Hisense. Előbbinél például jár az 5 év gyártói garancia Telekom vásárlásnál a megjelölt modellekre, ami a promócióban szerepel.
Ha valaki mégis ragaszkodik az OLED -hez, mert hát miért ne, szerintem látványban kva jó technológia, akkor érdemes az LG felé tekinteni. G szériában, igaz csak a panelre 5 évet kapsz. C széria is annyiban előnyösebb a Samsung -nál, hogy szerintem lényegesen jobb a garanciális támogatás.
Egyébként ha OLED -ről van szó, nálam a QD-OLED, tehát ebben a kategóriában a Samsung nyer (ami nem WOLED paneles). De ahhoz érdemes hozzáalakítani a felhasználói szokásokat.
5 év ide vagy oda, ha egy OLED rendszeresen ott pihen valamelyik csatornán, mert háttérzajként működik, akkor számolni érdemes azzal, hogy idővel be fog égni. Valószínű jóval hamarabb, mint az 5 év. Az sem annyira frankó dolog, ha "állandóan" supportozni kell.
Nyilván nem mondon, hogy aki OLED -et vesz ne nézzen normál TV adásokat, vagy ne legyen játék HUD a képernyőn. Hiszen az hülyeség lenne. Vegyes használatra tök jó az OLED.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Nheo047 #161664 üzenetére
Gondolom sokat megy háttérzajként a TV. Ahogy anno nálunk is az előző Samsung TV -nél, ami mini LED volt. 8-9 ezer óra körül ment bele 2 év alatt. Hasonlóan, mint nálatok. Arra egyáltalán nem jó az OLED.
Bár szerintem ez már a többi újabb típusnak is kihívás. Nálunk 2 év alatt meg is adta magát a TV, így több óra nem is ment bele.
-
-
Funthomi
aktív tag
válasz
Nheo047 #160816 üzenetére
Akkor az, hogy a hangbeállításokat nem lehet módosítani maradt elvileg az újabb TV-knél is. (Régi TV-mnél tudtam, hogy így van.) Viszont akkor biztos nem Atmos szól, mert a standard, smart és sorround hangopciók továbbra is kiválaszthatóak.
Írtam a supportnak, kíváncsi leszek mire jutunk. Bár szerintem nem én vagyok az első, akik ezt jelezték nekik és sok előrehaladást nem láttam...
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest