- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
subset
senior tag
válasz
hyppo! #161232 üzenetére
Olvasod is amiket írok ? Például: #161216
Vagy a tesztet is olvashattad volna de akkor még egyszer:
We bought and tested the 65-inch Samsung QN90D, and these results are also valid for the 43-inch, 50-inch, 55-inch, 75-inch, and 85-inch models..."Ki is emelik hany collos tesztelnek"
A második képen amit sikerült beollóznod az a "Check Price" - reklám része az oldalnak nem hogy miket tesztelnek
, de amúgy meg ott van a 75"-os is köztük...ha szerinted ezen múlik valami is.
Köszönöm, itt befejeztem csá !
-
subset
senior tag
válasz
hyppo! #161225 üzenetére
Akkor segítek.
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/qn90d-qn90dd-qled
Görgess le a "Pixels" részig is.... -
subset
senior tag
-
subset
senior tag
válasz
hyppo! #161201 üzenetére
Meg is nézted mielőtt válaszoltál ?
Akkor nem ártana, mert egyik amerikai modellnél sem ír VA-t a displayspecifications. Még a 85D szériára is ADS-t ír aztán az Rtingsen meg kiderül hogy az is VA... -
subset
senior tag
válasz
Vhiktor #161173 üzenetére
A displayspecifications az Rtings által tesztelt QN90D/QN90DD-re is ADS-t ír tévesen.
-
subset
senior tag
válasz
Vhiktor #161156 üzenetére
Nekem 1:1-ben ilyen van, de az csak VA-s jegyeket mutat.
A képernyő kocogtatása határozott "flash"-t eredményez, fehér háttér felett fekete vonalat húzok az ujjammal. Mondjuk Te is említed a gyenge betekintési szöget ami szintúgy VA-ra utal... Rtings-en is VA-nak mondják, mikroszkóppal (30x) is ha nézem az. -
subset
senior tag
válasz
LimaBravo69 #160988 üzenetére
Üdv a klubban.
Nálam szintén egy LG-t váltott nemrég egy QN90D
(LG tönkrement - 2019-es SM8610 ...szerencsére volt rá biztosításom)Mikor a samu bekapcsolásra került nekem is könnybe lábadt a szemem a TV adások láttán.
Az LG eddig hozott egy általánosan jó és élvezhető - "könnyen nézhető" képminőséget SD adások alatt is a HD adások alapból rendben voltak.
Az új tévém nagyon válogatós a TV adásokranéha/ritkán van egy egy SD tartalom is ami tud úgy kinézni hogy nagyon perfekt "szép a kép" de nagyon sokszor van hogy a HD tartalom is szarabbul néz ki mint a 7 éves LG-n.
Ahogy elnézem más gyártóknál de az Lg új oledjeinél sem jobb a helyzet manapság ha upscaling-ról van szó. Meg elment abba az irányba az egész, hogy HDR fényelő/kontraszt xmillió szín a minden...
SM8600 series - 2019 -ből
QN90D - 2024
LG C4 - 2024
Én az elsőt nézném szívesebben.
Az interpoláció (sima mozgás) is mintha többet hibázna mint a 7 éves lg...
TV adástól függetlenül:
Élességet nem lehet annyit ráadni a tartalomra - lehet az 4K HDR vagy akármi, mert elkezdhet zajosodni a kép ez nem tudom más márkáknál hogy van van mostanság, előzőleg ezt sem tapasztaltam.
Nagy "felbontásnál" persze remek is lehet a látvány de ilyesmi ritkábban megy rajta, és ebben az esetben is jobban vannak kiugrások pozitív/negatív iránybaEgyik szemem sír a másik nevet(gél) a csere után.
-
-
subset
senior tag
válasz
gabipaci #160871 üzenetére
Az "FTP szervereden" futó Emby látja a kívánt tartalmakat ?
Első körben azt állítsd be hogy lássa.
Ezután az Emby beállításaiban engedélyezd a "DLNA szervert".
Ezek után (lehet várni kell picit) a TV forrásai közt ott lesz az Emby tartalma és a beépített lejátszóval le is tudod őket majd játszani. -
subset
senior tag
válasz
galaxys80 #160727 üzenetére
Én azt értettem, hogy egy forráson/bemeneten belül (Apple TV-t említettél) szeretnél külön "képmód"-ot a sima és a HDR tartalomnak.
Ezek szerint neked a tartalom-hoz (SD/HDR) kötött beállítás kellett a bemenettől függetlenül. Akkor az "alkalmazás az összes forrásra" ahogy javasolták.
Ha külön-külön finom beállítást is szeretne valaki SD/HDR tartalmakhoz bemenetenként akkor alkalmazás csak az "Aktuális forrás"-ra.
-
subset
senior tag
válasz
galaxys80 #160722 üzenetére
A "Kép üzemmód"-ot csak manuálisan lehet állítani a forráson belül.
Beállítások -> Kép
"Kép üzemmód" - Kiemelt/Normal/ECO/Film/Filmmaker
Ez a beállítás (csak) az adott bemenetre vonatkozik (HDMI, TV adás stb.)
Teljesen mindegy hogy SD/HD/UHD/HDR tartalmat játszik e le az adott eszköz !
Úgy marad amire állítod.A "Kép" menü "Szakértői beállításai"-ba viszont tudod ennek a bemenetnek a "sima" (SD/HD/UHD) és külön a HDR tartalmainak a finom kép beállításait elmenteni.
"Aktuális forrás"-t mindkét "fajta" tartalom beállításakor be kell kapcsolni.Teljesen jó nálad is, mert mindenkinél így működik.
-
subset
senior tag
válasz
spleenszuru #160693 üzenetére
600-800e között 70e az 5 évre való kiterjesztés erre jön rá a töréskár + 50e ha kéred.
Szerintem a kérdezett kategóriában 50e körül lesz a sima 5 év.
Csak az áruházban személyesen árulják el ezeket a titkokat ami baromi érthetetlen. -
subset
senior tag
válasz
Treff #160614 üzenetére
Az 1. pontodhoz "csak" annyit, hogy a " Itt ugye max 3 nap van bármire." téves, mert csak hibás készüléket tudsz visszavinni 3 napon belül.
Ilyenkor a kereskedőn és a készleten múlik...hogy csere ugyan olyan termékre, ha nincs belőle akkor csere másra vagy ha ezek nem játszanak csak akkor pénz vissza. -
subset
senior tag
válasz
cslaci105 #160593 üzenetére
Lehet, hogy egy "új" tv manapság már nem éldegél el 15 évig - a tervezett avulás is sokat fejlődött ez idő alatt.
Szerintem egy 65"-ost is elbír az a nappali, sokat hozzáadna a wow faktorhoz.
BF-ben nem tudom ki lehet-e majd fogni de per pill. egy 100-assal több a 65"-ös.
Nem is cserélgetsz túl gyakran és ez maradjon így. -
subset
senior tag
válasz
ρσгτσ #160545 üzenetére
Az említett QE75QN90Datxxh -ban lévő VA panelnek amúgy egész jó a betekintési szöge.
Nem egy belépő modell, így fordíthattak erre is gondot.
Köszi, ezt az oldalt nem ismertem: flatpanelshd -
subset
senior tag
válasz
ndomokos #160536 üzenetére
Nekem a QE75QN90Datxxh VA paneles.
Pedig a Displayspec IPS-ADS -nek mondja. -
subset
senior tag
Sziasztok.
A beépített lejátszóval az a "gondom" hogy nem tudok a tartalomban (film) nagyobbat ugrani csak gyors előre/hátra tekerésre van lehetőség.
WebOS-ről jövök azzal lehetett ilyet csinálni.DLNA a forrás (minidlna szerver egy linuxos gépen - nem gond neki az idézőjel a TV nevében - mert olvastam, hogy syno stb. esetén vannak gondok ezzel)
Van valami könnyen telepíthető lejátszó app ami "megugorja" hogy ugorhassak nagyobbat is lejátszás közben....?
thx -
subset
senior tag
válasz
vanboy #137711 üzenetére
Én most idén nem látok annyira jó akciókat.
Illetve a most kiszórásra kerülő 2019-es modellek, némely esetben visszalépést jelentettek a 2018-as modellekhez képest, így nem is lehet olyan csábító egy-egy ajánlat.
Pl. egy q60 nem annyira hoz lázba, a q70 meg már elérhetetlen 75"-ban.
A q6f meg már csak bemutató darabként elérhető, drágábban mint a q60
Ahogy nézegetem az árgrafikonokat nem biztos, hogy komolyabb összeget engednek már az árakból, lehet, hogy ezen a szinten futtatják ki a 19-es modelleket....
Más márkát sem igazán találok 2019-ből ami kompromisszum mentes lenne vagy beleférne a keretbe 75"-ban a középkategóriából. -
subset
senior tag
Sziasztok,
TV vásárlás előtt állok, Qxx szériából választottam volna, de ahogy látom bekapcsolt interpolációnál csak 120Hz-es PWM mellet megy a dimming
Itt olvasom, hogy valakit ez már zavart is.
Ti, hogy vagytok ezzel ? 75"-ost szeretnék, azért ott úgy gondolom pláne nem lenne mindegy, este sötét szobában filmezésnél....
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest