Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Apple iPhone 17 - alap
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola G86 - majdnem Edge
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
NGA
addikt
Celtis: De tudja a Samsung a PVR-t. Nekem is simán vesz fel egy 240GB SSD-re.
----------------------------------------------------------
SAMSUNG PVR bekapcsolása:
-----------------------------------------------------------
Press Mute, 1, 1, 9, OK, you’re in the Service Menu
Press 1, 2, 3, 4
Go to Option -> OK
Go to Local Set -> Set to EU-Total
Back -
válasz
Roland861010
üzenetére
Tudják a 144hz-et PC-re kötve, XSX 120hz a max.
-
Roland861010
veterán
Helló
Keresek a hálóba (Xbox Series X-hez) 48-50" méretű HDMI 2.1-es olyan régebbi TV-t ami tudja a 1440p 120-vagy 144hz-et.Elvileg az enyém 65QN90BAT kisebbik verziója tudják a 144Hz-et de mindenhol 100Hz-esnek írják a panelt...
-
Puro
aktív tag
válasz
Celtis
üzenetére
Nekem is a tv gyári távjával csak a navigációs gombok működnek a box felé hdmin keresztül meg a pwr off. Infra nincs a telekomos boxon így a samsung távja nem használható hozzá univerzálisnak és fordítva sem működik, bt-vel a box távirányítóját nem ismeri fel a tv
Viszont fél megoldás a 2448 kóddal a box távja tud hangerőt adni a tévén és kikapcsolni, de smarthubba lépés nincs. Sehogy nem tudom elkerülni a dupla távirányítót, ha minden funkciót el akarok érni a két eszközön. Minden esetre beszerzés alatt a hagyományos samsung távirka. -
Celtis
veterán
Alapvetően nem a fizikai távirányítóra gondoltam, hanem a csatlakoztatott készülék irányításának a módjára. Ez lehet a CEC (HDMI kábelen) vagy az univerzális távirányító funkció, amikor maga a tv távirányító infrán vezérli a boxot (már ha jól értem).
Ha nincs a fizikai távirányítón műsorújság gomb, akkor persze nehéz lesz előhozni. Ebből a szempontból a hagyományos, sokgombos távirányító lehet, hogy megoldás lesz.
Maga a táv működni fog a tv-vel, de nem biztos, hogy a guide gomb azt fogja csinálni, amit szeretnél. Magam is tapasztaltam, hogy tv függő a CEC-en támogatott gombok köre. Volt egy régi Sony tv-m, az mindent elküldött CEC-en, a "Guide" gombot is. A helyette vásárolt LG nagyjából csak a navigáció és hangerő gombnyomásokat küldi, még a számgombokat sem. Sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni -
ρσгτσ
addikt
Infrás, hagyományos távirányítót használok én is a TV -vel. Konkrétan azt a távirányítót nem ismerem, de ha valóban Samsung kompatibilis, akkor működnie kell.
Külső boxot én nem használok.
-
Puro
aktív tag
válasz
Celtis
üzenetére
Ez a fajta van [link]
Már most hozzá szoktam, hogy az ok gombot nyomva el tudok navigálni az újságig a tv appon belül
De ezzel ki is merült minden funkció, a boxon lévő launchert nem tudom vezérelni csak a tv appot szerencsére bekapcsoláskor az indul el, csatornákat tudok váltogatni aztán ennyi.
Van egy Sony bravia is, annak a távirányítójával gyönyörűen megy minden funkció ceccel.
Esetleg ha vennék ilyet? [link] Ezek kompatibilisek minden samu smart tévével vagy nem? -
ph2012
senior tag
válasz
RandomName
üzenetére
OFF: Tudnátok ajánlani jó, legolcsóbb PVR képes nem Samsung 43 zoll, 4K tv-t? Van másik csoport de itt is hadd tegyem fel a kérdést. Köszi.
-
Celtis
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Inkább valami jogi oka lehet. Maga a tv tudja, de szerviz menüben le van tiltva.
-
Kerio
őstag
Sziasztok! Az mitől függ, hogy a TV felismeri, hogy Telekom box van csatlakoztatva a HDMI-hez? Mert van amikor felismeri, és oda is rakja a Telekom logóját, van amikor PC-ként ismeri fel. S95C a TV-m.
-
boborján2
senior tag
-
-
Celtis
veterán
válasz
coolpet
üzenetére
Nem arra gondolok, hogy elmegy az áram, csak jön valami tüske.
Nekem a monitorom csinál néha ilyet, ha az egyik közelben lévő halogén izzót kapcsolom.
Illetve ARC-on fordultak elő pillanatnyi hang kiesések hasonló esetben.
De ezeknél mind a HDMI kapcsolódásnak is szerepe volt szerintem. Úgy értem azon ment be a zavar. Tudom misztikusan hangzik, de most ne menjünk bele...Ha elég gyakran jelentkezik a probléma, akkor próbáld meg, hogy HDMI-n nem csatlakoztatsz semmit, csak LAN vagy még inkább wifi és streaming forrás. Ebből talán kiderül valami. Arra számítok, hogy így nem fog elsötétülni.
-
coolpet
senior tag
válasz
Celtis
üzenetére
A 2 tv-n nem egyszerre van jelen.
A reccsenős sikító hang mint kiderült a legtöbb pókember mese végén ott van, csak pont egy jót szúrtam ki próbából PC-n. Az akkor nem TV hiba.Viszont ez a fekete villanás ez előjön TV, media streaming és PC gaming közben is.
Ugyanabba a konnektorba van dugva a TV a PC a STB, óra stb. A másik TV 2 szobával arrébb van és másik vezetéken, konnektoron.Semmi nem utal áramingadozásra, se a PC, se más bedugott eszköz nem csuklik meg. Pedig az óra egyből 12:00-án kezd villogni, ha egy tizedmásodpercig elmegy az áram.
Szóltam a gyereknek, aki játszott, hogy szóljon, ha elmegy a kép. Én hátul néztem a TV-t.
Nekem 3 óra alatt 2x volt, neki 1x de tök más időben.De van hogy megy a TV, hallgatok zenét rajta, és nem csuklik meg.
-
Celtis
veterán
válasz
coolpet
üzenetére
Ha a két tv-n egyszerre történik ez (le tudod ellenőrizni?) akkor lehet külső hálózati zavar akár. Egy pillanatnyi feszültségingadozás is okozhat ilyet, akár egy lámpa fel vagy lekapcsolása. Figyled, hogy történik-e ezekben a pillanatokban valami a lakásban.
Az a hang valami tök más lesz, esetleg a lejátszó app hibája.
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Van 2db TV-m, 50" és 43" tu7022 és 7042 sorozat.
Pár hete azt vettem észre, hogy mind a 2 TV-n hol hol elmegy egy pillanatra a kép és a hang, majd visszajön.
Az 50" STB-re van kötve HDMI1-n, netet kap, valamint HDMI2-n PC-hez is van kötve.
Ennél a jelenség fellép TV nézés közben (STB), ha PLEX-et nézek (LAN), vagy ha játszok a gépen (HDMI2). Ritka de előfordul, naponta akár többször is. A legdurvább, hogy amikor PLEX-ben egy sorozat rész vége van, és visszaadja a listát, hogy játszaná a következőt, egy erős pillanatnyi csikorgó hangot ad. Megnéztem gépen, a videók végén nincs ilyen.
A 43" az netet (LAN) kap, és HDMI1-en STB van rákötve.
TV adás közben szintén előfordul anélkül hogy hozzányúlnék ez a fekete hangnélküli pillanatzavar. Erre nincs kötve PC.Mindkét TV-n más típusú a STB.
Abban közösek, hogy fél év különbséggel vettem mindkettőt a MM-ban, mindkettő Samsung és mindkettő TU70xx sorozat.
A FW friss rajtuk, T-KTSU2DEUC-2501.1, a Samsung oldalán sincs frissebb.
A hibaelhárító és öndiagnosztika hiba nélkül lefut.5let?
-
Raymond
titán
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Samsung panelcsere? Friss ropogos
Samsung purposely knives customer's TV to weasel out of repair
-
Poccc97
tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nálam Q80B-nél volt ez, az Intelligens módnál csak a Hangot engedélyeztem, így megoldódott.
-
Celtis
veterán
válasz
kereszthury
üzenetére
A YT-on keress rá a "samsung tv horizontal lines fix" -re. Lesz egy csomó videó.
Ha ez a helyzet, az kijelző hiba, de némi szerencsével a kijelzőre menő szalagkábel egyes érintkezőinek leragasztásával ideig-óráig javítható.Mondjuk egy élmény lesz a 75-ös tv-t szerelni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kereszthury
üzenetére
Panelcserével. Mutatsz egy képet a csíkokról?
-
kereszthury
friss újonc
Sziasztok! 6 éves QE75Q60RATXXH tévém csíkos, mint egy írásfüzet. Nincs valakinek ötlete, hogyan lehetne orvosolni a problémát?
-
spleenszuru
őstag
Samsung Q80C:
Megfigyeltünk mostanában egy olyan jelenséget, mind TV csatornákon, mind streaming szolgáltatóknál, hogy bizonyos jeleneteknél random sötétedik, vagy világosodik a kép.
Ez valami automatikus fényerő/kontraszt beállítás lehet?
Intelligens mód is be van kapcsolva.Amikor jászom PS5-ön, nincs ilyen, ugye akkor game módban is van a TV.
-
ph2012
senior tag
Sziasztok! Melyik a legolcsóbb PVR képes 43 zoll-os, 4K Samsung LED TV?
Köszi. -
válasz
Jeffi
üzenetére
Nekem az erősítőt kapcsolta be folyamatosan a TV.
Próbáltam CEC-et (Anynet+) mindenhol kikapcsolni, de akkor meg nem tudtam hang kimenti forrásnak megadni az erősítőt.
Hosszas kutakodás után azt találtam, hogy az erősítőn ki kell kapcsolni a Standby Sync-et. A leírás megtévesztő volt, mert kikapcsolást ír, de valójában ez igaz a bekapcsolásra is. -
Celtis
veterán
Nem mindegy, hogy univerzális távirányító vagy CEC funkció, ami vezérli a boxot. Utóbbi esetben lehet, hogy másik típust kiválasztva működik az a gomb is. De CEC esetén nem tudsz belenyúlni a gombok működésébe. Nekem a régi (10éves) Sony-m elküldte CEC-en a guide gombot is, a mostani LG-m a szám gombokat sem.
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
QE65Q60C - szeptemberben vettem a tévét és egyre több a pixelhiba... Mi a tapasztalat? Hány hibás pixeltől foglalkoznak vele, hogy javítják, mennyi idő alatt stb.
ezt középen fotóztam és nem tudom hogy csak a nagy zöld számít, vagy amik a környékén vannak vajon azok is. illetve ezeken kívül van még 2 a jobb alsó saroknál...
Néha visszasírom az elődjét, ami egy 2021-es QE50Q60T és makulátlan volt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Jeffi
üzenetére
Nem tudom amúgy, hogy a Q80C -nél normálisan működik -e. Mert csak akkor kellene kapcsolnia, ha azon a forráson lett ki- majd újra bekapcsolva a TV. Ez sajnos nem mindegyik Samsung -nál működik jól.
Tehát ha másik forrásra rakod kikapcsolás előtt, akkor normál esetben nem kellene bekapcsolnia a konzolt. De ha amúgy sem használod az Xbox -nál az univerzális távirányítót, akkor eleve felesleges vezérelnie. Így érdemes onnan eltávolítani.
-
Jeffi
aktív tag
Srácok segítsen valaki, mert már megőrít... Adott egy Samsung Q80C legfrissebb szoftververzióval. Minden bekapcsoláskor az xbox series s-t is bekapcsolja. A TV beállításaiban a "Kapcsolat/Külső eszköz kezelő/Anynet+ (HDMI-CEC)" ki van kapcsolva. Az Xbox beállításaiban az "Általános/TV és kijelző beállításai/Eszközvezérlő/HDMI-CEC" ki van kapcsolva. Mind a 4 HDMI csatlakozóban próbáltam. Hogy lehet ezt kikapcsolni?! Köszi!
-
Puro
aktív tag
Hi
AU7022KXXH tévém van és a telekomos android boxnál nem tudom a műsorújságot elővarázsolni a távirányítójával, ceccel minden más funkció működik rendesen. A lapozás gombot ha megnyomom akkor a dtv kábel műsorújsága jönne be ami már ugye megszűnt.
Mit csináljak, hogy jó legyen?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
Hz. Pont úgy, ahogy az Xbox topikban is írtam.

Samsung -nál beakadt valami, amikor úgy gondolták a Hz kijelzést FPS -sel jelöli. Az a játék továbbra is 30 FPS marad.
Vannak más esetek is, például Plague Tale Requiem -nél, ahol 120Hz -en már nincs 30 FPS lock. Így felmegy 40 FPS -ig a játék. Ettől függetlenül ugyanolyan szar marad, és mellesleg drop -ol is időnként.
Bár most már kapott performance módot is, ahol magasabb FPS van. Csak anno nem volt választható mód, és kizárólag a resolution ment 60Hz/30FPS és 120Hz/40FPS mellett.
-
Roland861010
veterán
Helló
A játék módnál írt fps az tényleg fps vagy hz akar lenni?
Mert olvasni ilyet és olyat is... -
ascii
csendes tag
Sziasztok,
Nekem egy QE65Q80BATXXH tv-m van (kb 1 éves), ahol hasonló a hibám, mint a bepap problémája, csak nekem vizszintesen látható a jelenség. Ez is DSE?
Január 8 óta levelezek a Samsung-al, de lényegi előrelépés nem volt, csak én adtam meg mindenféle formában a jótállási jegyet meg a számlát.
Vicces, hogy a nyilvántartási szám ellenére sem reagálnak már egy ideje és vissza se hívnak.
Ezekszerint el lehet felejteni a javítást vagy a jótállás bármilyen formáját? -
Vackor1
tag
-
boborján2
senior tag
válasz
Vackor1
üzenetére
Kérdés ki a szolgáltató , van e kódkártya hozzá , az mennyi streamet nyit egyszerre , vagy esetleg a bejövő jel kódolatlan.
Pl. Vodafone mediacard amennyire tudom, egyszerre egyidőben 1db HD streamet nyit csak.
Így két tuner ide vagy oda , a szolgáltató kereszbe tehet a mókának. -
-
Vackor1
tag
Sziasztok, egyáltalán nem ismerem a samukat, igaz az, hogy 2022 óta nincs olyan tv ( 80 col felettit keresek ) , ami külső HDD-re/SSD-re tud rögzíteni ? Másik kérdés : a TimeShift funkció is kellene. Ha van ilyen, tudtok konkrét típust ajánlani ?
Van egy eladó Samsung QE85Q950TST , az eladó szerint ez tudja , sőt, olyan két tuneros, hogy két bejövő tv adást is lehet nézni ( régi PIP funkció, nem a mostani egy bejövő és egy telefon/bármi más de nem egy másik , a kábelen bejövő adás ) és miközben rögzítem az egyik műsort, tudok nézni egy másikat, esetleg erről tud egyik guru valid infót ?Előre is köszönöm a reagálásokat!
Üdv!
Zsolt -
bepap
csendes tag
Sziasztok, a napokban vettem egy Samsung QE65QN85CATXXH tv-t (VA panel). És a panelen van egy eléggé észrevehető foltosodás, bizonyos jelenetekben egészen zavaró.
Inkább a baloldalán jelentkezik, de azért a jobboldalon is vannak foltok.
Ez mi miatt jelentkezik? Nem hiszem, hogy normális lenne. Vagy ez ennyit tud gyárilag?
Plusz képek: [kép] [kép] [kép]
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Ez valószínűleg a Samsung speciális tükröződésmentes rétege.
-
Roland861010
veterán
Ez csak a vaku vagy tényleg olyan mintha lenne egy repedés a kijelzőben ?
-
-
csonkadavid
tag
válasz
Simivok
üzenetére
Ezek ilyenek. Ha felteszed a falra majd bevilágít máshol. Egyik jobb a másik rosszabb, de tökéletes nem lesz egyik sem. 65” felett már görbülnek meg minden bajuk van. Nekem 75” van falon bivalyerős konzolon, de a tv úgy libeg ha hozzáérsz, hogy az valami félelmetes. Kezdd el használni és ha nem zavar használat közben szerintem engedd el.
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
QE65Q60C
Van olyan készülék szerintetek, ahol se bevilágítás, se felhősödés, se pixelhiba?
A fenti típusból a 2. példány van nálam. Az elsőnél csúnya volt a bevilágítás, úgyhogy nézzünk meg egy másikat. A másodiknak makulátlan a bevilágítás (vagyis nincs) viszont van rajta 2 zöld és egy piros pixelhiba
ezekből csak az egyik zöldet látom néha, tehát no big deal. (Ezek esetleg elmúlnak idők során? Csakmert a monitoromon volt egy zöld pixel de azt kicsit megmaszíroztam aztán eltűnt.)Gondolkoztam, hogy nézzünk meg egy harmadikat. De inkább hagytam, mert azzal meg más lesz a baj, plusz 65 colos tévét azért nem olyan egyszerű hurcolni.
Arra lennék kíváncsi, hogy más milyen kompromisszummal használja a sajátját, vagy mennyire sikerül hibátlan példányt kifogni?
-
RandomName
senior tag
Sziasztok.
QE55Q60BAUXXH tévére szeretnék DVB-t antennát tenni. A tévé tud tápfeladást az antennának, vagy külön kell venni hozzá tápfeladót?
És ha tud, akkor azt hol lehet bekapcsolni? -
kistocso
tag
sziasztok
samsung ue48ju7000 lxxh kijelzőt keresek vagy legalább egy tipus számot amivel tudok keresni!
-
Raymond
titán
válasz
Celtis
üzenetére
Koszi, ugy nez ki megis a taviranyito lesz. Ha eleg sokaig jarkaltam a menuben ott is abbahagyta a reagalast egy ido utan. A Mute gomb sse reagalt visznt a rakotott Fire TV-nel a Mute gombra meg igen. Rendeltem egy masikat, majd holnap meglatom, remelem mukodik rendesen.
-
Raymond
titán
Van egy regi 2015-os UE55JU6450UXZG Tizen-es TV-m es par napja azt csinalja hogy nem reagal a taviranyitora. Az valtja ki ha valamelyik smart funkcio aktivalva van. Lehet az app vagy a csatornak beepitett plusz funkcioja (media, hirek, stb.) vagy egyszeruen maga a smart menu is. Az tortenik hogy par gombnyomasra reagal utanna 10-20mp szunet, utanna megint reagal 2-3 gombnyomsara de olyan is van hogy csak egyre es par mp szunet. Ha bekapcsolas utan nem hozok elo semmi smart funkcio vagy menut akkor a TV rendes menujeben (kep, hang, halozat beallitasok stb) mukodik rendesen. Miutan kiutotte magat a smart reszben azutan mar a rendes menuben se mukodik. Ekozben a kis joy-al a TV hatuljan lehet iranyitani, tehat csak a taviranyitora nem reagal.
Valami otlet? A taviranyito nem hinnem hogy problemas mert akkor a sima menuben se mukodne.
-
Soulfly842
addikt
válasz
kriptasz
üzenetére
Nekem is gyári app, de megoldotta ujratelepites nélkül is.
Hívd fel a samsungot, régebben tök jó volt a supportuk, megoldottak ilyesmit is.
Terméktámogatással kapcsolatos kérdések. További információra lenne szüksége? Keressen minket a következő telefonszámon: 06-80-7267864 (06-80-SAMSUNG) hétfőtől vasárnapig, 8.00 és 20.00 között várjuk hívását!
-
kriptasz
csendes tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Újratelepítettem, de mivel gyári app nem lehet teljesen törölni és úgy újratelepíteni

-
-
kriptasz
csendes tag
Sziasztok,
Samsung MU6122 TV,
Nekem is frissült a fw 1400.3-ra, azóta nem megy a netflix.
Pontosabban, betölt, kiválasztom a filmet és nem tölti be vagy 0% vagy 25%-nál megakad.
Nem találkoztál ezzel a hibával?Reseteltem mindent már (smart hub reset, netflix újratelepítve 100x, ki-be lépve)
Már 2x factory reseteltem, semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- AliExpress tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Viszont fél megoldás a 2448 kóddal a box távja tud hangerőt adni a tévén és kikapcsolni, de smarthubba lépés nincs. Sehogy nem tudom elkerülni a dupla távirányítót, ha minden funkciót el akarok érni a két eszközön. Minden esetre beszerzés alatt a hagyományos samsung távirka.
Január 8 óta levelezek a Samsung-al, de lényegi előrelépés nem volt, csak én adtam meg mindenféle formában a jótállási jegyet meg a számlát.