- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
válasz
ρσгτσ #161132 üzenetére
Natív megoldás érdekelt volna. Külső eszköznek ott van egy másodlagos egér a pc-hez, ami ott van az ágy mellett, azt szeretném kiváltani a tv távirányítóval, hogy másodlagos eszközre ne legyen szükség....
Vagyis nem akarok két távirányítót, vagy TVtáv+PCegeret, ezt akartam filmnézéshez CEC megoldással kiváltani. De ok, majd pár év múlva a következő tv lehet tudja majd. -
RandomName
senior tag
Sziasztok.
Van egy https://www.samsung.com/hu/support/model/QE55Q60BAUXXH/ tévém. Amikor az XBoX-ot kapcsolom be, akkor a tv távirányítóval kb játékon kívül mindent meg lehet csinálni ami a menükben van a CEC-en keresztül.PC-n van erre mód? Tehát ha a tv a másodlagos kijelző, és fut rajta egy videó, akkor kényelmes lenne a tv távirányítóval megállítani, beletekerni, stb....
-
RandomName
senior tag
válasz
ThorHeyer #159857 üzenetére
Nem cseréltél mostanában "villanykörtét" a szobában?
Egyes kínai termékek pont olyan infra tartományt tudnak tolni amelyek a távirányítók frekijén mozognak.
Nekem pl egy Thomson cd-s rádió volt meghülyülve tőle. Villany felkapcsolásakor bekapcsolta a rádiót, majd ahogy elérte az üzemi hőfokot a fényforrás először csatornát váltott, utána bemeneti forrást. -
RandomName
senior tag
Nem akartam bekapcsolni az XBox-ot, hogy eggyel kevesebb dolog melegítsen ebben a kellemes időben, ezért párosítottam a tv-hez a kontrollert, és elindítottam az XBOX appot.
A kontroller tökéletesen működik a tv-n, megy vele a menü, YT, böngésző, de az XBOX app-ban nem csinál semmit. Görgetni sem tud.
És ami fura, hogy a távirányítóval sem tudok kijelölni játékot, csak a fel-le görgetés megy vele az appon belül.
Mit rontottam el? Régebben teljesen jól működött....
QE55Q60BAUXXH
Szerk.: Van aktív Game Pass Ultimate előfizetésem, pár órával ezelőtt telefonon ment a gamestream.... -
RandomName
senior tag
válasz
Daneeka #159702 üzenetére
Ha a jelforrásod HDMI, akkor a kábelről is le tudod lopni a hangot.
Nekem pl amikor még XBoX+monitoron játszottam, akkor egy párezres aliexpress-es HDMI capture card adta a hangot, annyi hogy bedugod a jelforrást, egy másik kábelt a tv-nek, és az eszközről leveszed a hangot egy jack-jack kábellel. Pont ezt a tipust már nem árulják. -
RandomName
senior tag
válasz
g2gti #159687 üzenetére
Azt neked kell tudni milyen tartót vettél, hogy raktad rá a tv-t, mennyire görbe a fal, mennyire csörögnek a poharak a szekrényben ha elmegy a ház előtt egy kamion.
Az interneten senki nem fogja vállalni a felelősséget ha 2 nap múlva a macska beakad a hdmi kábelbe, és a te mondatodban is ott a "kb" a senki előtt... -
RandomName
senior tag
válasz
zseko #159586 üzenetére
A jelenlegi tévéd milyen?
Nekem van itthon egy régi távirányító is, és a vissza gomb kivételével minden funkciót tud. Azaz, ha márkán belül vagy érdemes tenni egy próbát.
A hangerő gomb kialakítása szerintem megszokható, de ízlések és pofonok, kinek mi jön be. -
RandomName
senior tag
válasz
zseko #159577 üzenetére
Távirányítótól nem kell félni.
Ágyban tévézésnél kevesebb a mellényomás, számbillentyűzetet úgysem használsz kb semmire, mert azt a box távirányítóján csinálod, műsorújság, stream esetén meg nincs zavaró gomb. Hidd el, hogy jobb. Idősebbeknek meg főleg, nincs mit félre/elnyomkodni, így magabiztosabban tudják használni.
Maximum annyi zavaró van, hogy ha nem a dedikált streaming gombokra vagy előfizetve, azt nem lehet lecserélni a saját előfizetéseidre. -
RandomName
senior tag
válasz
RandomName #159286 üzenetére
Meglepő, de találtam itthon egy régi Samsung képcsöves tv-t, és a hozzávaló AA59-00312B távirányító hibátlanul viszi.
-
RandomName
senior tag
válasz
blakey #159489 üzenetére
"A hd az 1920x1080 - A HD már 1280x720p-nél kezdődik, az 1920x1080p már FHD, ami természetesen HD is" Elírtam, valóban igazad van. (Szerk.: Viszont engem igazol, a képjavítós témában, mert még rosszabb alapanyagból van jól nagyított kép)
"A 4k az kétszer ennyi, 3840x2160. - ha a számokat nézed, akkor igen, ha meg a területet, akkor az inkább, 4x annyi, ugyanis, a 3840x2160-as négyszögben 4 db 1920x1080-as négyszög fér el." Pontosan így van, ezért írtam a kétszer akkora után kicsivel, hogy "Gyakorlatilag egy 4k kép 2x2 hd felbontású kép." -
RandomName
senior tag
válasz
wrathchild #159487 üzenetére
A hd az 1920x1080. A 4k az kétszer ennyi, 3840x2160.
Gyakorlatilag egy 4k kép 2x2 hd felbontású kép.
Azt tudom elképzelni, hogy az adás olyan amilyen, de amikor a közelire váltasz, akkor a tv képjavító algoritmusai felhúzzák a képet. De a simához meg nem nyúlnak, mert akkor nem fizetsz elő a 4k csatornákra. -
RandomName
senior tag
Egy ilyen smart tv-n le lehet cserélni hogy a távírányító netflix gombja az HBO Max-ot indítsa el?
-
RandomName
senior tag
Sziasztok.
Adott egy samsung gu-au7199u tv.
Lehet tudni, hogy milyen médiaformátumot eszik meg?
Ismerősnek vannak régi családii videói aviban, de nem tudja őket lejátszani.
Esetleg offline konverter progi ajánlást is szivesen fogadok. -
RandomName
senior tag
C-27460 távirányítóval hogy lehet belépni a szervíz menübe? Vagy ez erre alkalmatlan?
-
RandomName
senior tag
Sziasztok.
QE55Q60BAUXXH tévére szeretnék DVB-t antennát tenni. A tévé tud tápfeladást az antennának, vagy külön kell venni hozzá tápfeladót?
És ha tud, akkor azt hol lehet bekapcsolni? -
RandomName
senior tag
Sziasztok.
Mobilszolgáltatómnál lejárt a hűségem, és most annyira nem akarok telefont venni a hűséghosszabbításhoz.
De szembejött két televízió.
Ahogy árúkeresőn nézem, a kedvezmény miatt nem olyan rossz az ár, főleg ha a kamatmentes részletet is igénybeveszem, akkor teljesen jónak tűnik.
Nem vagyok járatos ezekben a típusjelölésekben, de az összefoglaló adott valami segítséget.
Annyi kérdés lenne, hogy megvehetem a nagyobb, és olcsóbb készüléket, vagy érdemesebb a kisebb drágábbat? Miért drágább a kissebb? Egyszerű Euró árkülönbség, vagy tudásbeli különbség is van?
A két készülék:
https://www.samsung.com/hu/tvs/uhd-4k-tv/au7002-65-inch-uhd-4k-smart-tv-ue65au7022kxxh/
https://www.samsung.com/hu/tvs/qled-tv/q60b-55-inch-qled-4k-smart-tv-qe55q60bauxxh/
Klasszikus tévét nem fogok nézni rajta, max webes tartalmakat. (Amazon Prime, YT, stb) illetve XBOX, és néha a laptop fog menni rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest