Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kissadam9

csendes tag

válasz TungurKnivur #162755 üzenetére

Nekem van QE43QN90D és QE43QN90F is.
    Mindkettő fakul eléggé, szemből kell nézni őket, oldalról csak végszükség esetén nézd, bár úgy nem sok értelme van.

Ha most kellene vennem egyet, akkor az egyik helyett szerintem a nem túl fényes szobába a QE42S90F-et venném, még akkor is ha W-OLED.

Viszont az a jó bennük, hogy szépen le lehet őket kuponozni a samsung webshopban.

• kissadam9

csendes tag

válasz bableves88 #162234 üzenetére

Ha jó áron van, akkor szerintem nyugodtan mrgveheted, de én inkább QN90F-et vennék, mert annak matt kijelzője van.

Rtings.com-on meg tudod nézni a kettő között a különbséget: https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-qn95d-vs-samsung-qn90f/57722/92241

• kissadam9

csendes tag

válasz bableves88 #162232 üzenetére

Szia. Nekem volt mindkettő QE65QN95D és QE65S90D is.

Volt 2 db QE65QN95D, az egyikben 3x volt kijelző csere pixelhiba, fehér-szürksé foltok miatt. Mindig olyan volt, mint ha az üveg és a pixelek között kosz vagy por lenne. Az elsőnek a TV talpa is ferde volt. Végül visszakaptam az árát mindkettőnek.

Idén év elején végigsétáltam a Media Markt-ban ahol ezek ki vannak állítva, szinte mind második TV talpa ferde volt, nem egyedi eset. Nagyon küzdeni kellett azért, hogy a talpát is kicseréljék, folyton elhajtottak azzal a szöveggel, hogy a TV használatát nem befolyásolja.

Ezután meguntam a mini led vonalat a 65-ös méretben, ezért vettem egy QE65S90D-t, ennek fényévekkel jobb volt a kijelzője a mini led-hez képest, egyszerűen leírhatatlan a különbség az OLED és QLED között. Sajnos ebből is kifogtam egy pixelhibás darabot így végül ezt is visszaküldtem, pedig nagyon jó áron vettem, újonnan 400 alatt volt.

Ezután vettem egy QE65S90F-et, ezen nincs pixelhiba, de ha hátulról ránézel a TV-re, akkor látható, hogy a kijelző nem teljesen egyenes, van benne egy kisebb hullám. Mivel nem befolyásolja a képminőséget, így végül megtartottam.

Szóval, ha téged nem zavar, hogy a kijelző nem lesz teljesen homogén és szükséged van a nagy fényerőre, mert világos a szoba ahova tennéd és nem érdekel a végtelen kontraszt, a QN95D egy kiváló TV tud lenni.

Ha nem túl világos a szoba, akkor az S90D is jó lehet, de szerintem ez úgyis egyéni preferencia döntése.

Érdemes kuponozva venni a samsung.com-ról, mert nagyon sok a minőségbeli probléma a samsunggal (saját tapasztalat). Ha bármi baja van 3 napon belül jelentsd a webshopnak (ne az ügyfélszolgálatnak, az nagy hiba lenne) és igényeld a cserét. Ha arra játszanak, hogy kifuss a 14 napos visszaküldési határidőből a 14. napon még mindig beküldheted az elállási nyilatkozatot.

Ezten kívül érdekességképpen leírom, hogy miket vettem magamnak az elmúlt 1 évben:

QE43Q60D, ez idén november lesz 1 éves, de komoly bevilágítási gondokkal küzd (van benne egy vízszintes csík), de a Samsung nem hajlandó foglakozni vele. Hamarosan fogyasztóvédelemnél lesz az ügy.

QE43QN90D, ez is pixelhibás volt, ezt azonnal cserélték azóta minden rendben vele, napi használatban van.

QE43QN90F, ennek semmi baja, azt leszámítva, hogy a kijelző alja csúnyán van eldolgozva.

A QE65S90F mellé kaptam ajándékba egy U32F6000-t, 4 db pixelhiba van rajta, ajándék termék volt, nem foglalkoznak vele, kijöttek nagy nehezen a szerviztől, egyetlen szempillantás alatt rávágták, hogy nincs semmi baja és elmentek.

A samsung terméktámogatásról általánosságban:
    1. Egyszerre csak 1 termékkal való problémát jelents nekik, nekem többször is összekeverték a bejelentéseimet.
    2. Volt olyan, hogy hiba bejelentés után visszahívtak olyan TV-vel kapcsolatban, aminek 1 hónappal korábban visszautalták az árát.
    3. Olyan is volt, hogy szimplán elfelejtették a hibajelentésemet és ugyanazon képeket a kijelzőről 2 hét különbséggel bekérték, ha nem kérdezek rá hol tart az ügyem, akkor nem jeleznek vissza, mert nem tudtak róla, mikor másodjára írtam nekik.

• kissadam9

csendes tag

válasz alaves #162165 üzenetére

Pontosítok: az 5 db QE65QN95D-t úgy kell érteni, hogy 2 TV volt.
    Eredetileg 1 db TV volt, amiben 3x volt kijelző csere az Octogon szerviz által, így kijön a 4 db kijelző.
    Ezután ismét megvettem újonnan, így lett meg a 2. TV belőle, de attól egyből el is álltam ugyanolyan pixelhibák miatt.

Az egyetlen közös dolog a samsung-os rendelésekben az, hogy mind kuponozva volt.

Egyébként ennyi hibás termék után eszembe nem jutna még egyszer Samsungot vásárolni, az egyetlen ok amiért továbbra is tőlük veszem az az, hogy viszonylag nagyobb kedvezményt lehet tőlük szerezni.

• kissadam9

csendes tag

Sziasztok! Van köztetek olyan, akinek az elmúlt 1-1.5 évben sikerült pixelhibamentes Samsung TV-t vásárolnia bármilyen árkategóriában?

Számtalan TV után, nekem mindegyik pixelhibás amit küldenek. Eddig volt:
    1db QE43Q60D (alsó kategóriás QLED, Media Marktból)
    1 db QE43QN90D (középkategóriás QLED, közvetlen samsung.com rendelés)
    5 db QE65QN95D (felső kategóriás QLED, közvetlen samsung.com rendelés)
    1 db QE65S90D (közép-felső kategóriás OLED, közvetlen samsung.com rendelés).

Eddig szó szerint mindegyik pixelhibás volt és már unom cseréltetni őket.

A QE65QN95D-ben 3 kijelző csere volt, utána visszaadták az árát, ismét megvéve majd végül végleg elállva tőle sem sikerült pixelhiba mentes kijelzőt adniuk.

Most éppen egy QE65S90D OLED érkezett de ezen is van pixelhiba és nem tudom, hogy van-e értelme kicseréltetni, ha másoknak is hasonló tapasztalatai vannak ezzel a céggel.

Korábban sosem tapasztaltam ennyi pixelhibás kijelzőt a Samsungnál, ennyire gyatra a minőségbiztosítás mostanában?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés