Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quqesz
nagyúr
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Yes
Az LG IPS kijelzős volt, a modellre nem emlékszem, de 55' 4k az is.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Erre két tippet kaptam itt: vagy a kisebb méret lehet nyerő sdr adásnál vagy a fullhd-s LG alkalmasabb erre a típusú adás megjelenítésére, mint a 4k-s Tcl.
Ez pont így van. A tcl c7k-ról én is az sd minőség miatt mondtam le és lett samsung.
Most 55 qn90f van és meg vagyok vele elégedve. Amúgy az lg is jobban skálázta fel az sd adásokat 4k tv-n. -
Quqesz
nagyúr
válasz
SABIC
üzenetére
Szerintem a tv-ben volt hiba, mert ennek működnie kellett volna. Én csak összedugtam a QN90D-t az erősítővel, az optika majdnem 90 fokban hajlott és ahogy átraktam optikai/házimozi kimenetre a tv-t egyből ott volt a hang. Ennek neked is így kellett volna lennie. Az más kérdés, hogy halkabb a jel, mint mondjuk egy bluray lejátszó esetében, de nem 0.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
SABIC
üzenetére
Nem tudod csak hdmi-n valamivel összekötni? Lehet a teljes hangkimenet döglött, hiába az optikán a fény (mondjuk ha megy a hang, akkor a fénynek villognia kell, mert ha statikusan világít az sem jó). A hdmi tesztelés tudna segíteni, mert ha azon sem megy ki hang, akkor tényleg alaplapi hiba lenne. És a mostani helyzet erre utal...
A másik a kódolás lenne....
De sose hallottam még ilyen gondról. Én gyári hibára tippelnék.
Van tv szerelős topik, ott is megkérdezném, de ha van még időd visszaküldésre, akkor küld, ne te szenvedj vele. -
Quqesz
nagyúr
válasz
SABIC
üzenetére
Szerintem hibás az optikai kimeneted a tv-n és ez hardveres gond lesz. Más nagyon nem maradt. Itt nincsen kompatibilitási hiba lehetősége, csak fizikai. Vagy a kábel szar (ezt kilőtted) vagy a tv aljzat. A telefonod kamerájával nézd meg, hogy ad -e ki fényt az optikai aljzat(kis ajtót egy fogpiszkálóval nyisd be és ha működik, akkor a kamerád látni fogja a fényt). Kb minden tv alap beállításával mennie kellene a hangnak, nem kell hozzá varázsolni, hacsak valaki nem nyúlt bele a szervíz menübe és esetleg nem kapcsolta ki az optikai aljzatot.(bár nem tudom ki lehet ott kapcsolni
) -
Quqesz
nagyúr
Sajnos az adások felbontása egy dolog, de a sugárzott adás bitrátája a tárnabéka segge alatt sok csatornán, még hd adások esetében is. Az is számít kitől, hogyan jön be a kábeltv. Pl anno digi optikain hozta be a modemig, de sok helyen még nem hogy koax, de tyúkhúron jön az adás. Nekem Sony volt elötte, az picit ebben a műfajban combosabb, de nem annyival, mint amennyivel drágább.
Sztem engedd el, én pl tcl-t néztem meg, az ilyen adásokból olajfestményt varázsolt Salvador Dali stílusban...direkt kipróbáltam vásárlás elött.
Nekem a qn90d van, normal beállításon csak a mozgásjavítást vettem lejjebb, mert szappanopera volt a képen folyamatosan.
Anno mikor kábeltv-s voltam sokan panaszkodtak, hogy megvették a csilivili tvt és milyen szar a kép rajta...persze a tv jó volt, csak az adás egy fos.(nem a szokgáltatónál, hanem a csatorna átadott jele volt már gyatra) -
Quqesz
nagyúr
válasz
espi38
üzenetére
MIelött veszel tv-t nézd meg élőben. Én C7K-t néztem ki, de az sd tartalmakat retentően skálázta fel a pendrive-ról, kb olajfestmény. Állítgattam is a tv-t, de nem lett jobb.
A QN90D ellenben szépen teljesít.(és akkoriban 10e volt a különbség árban, de az üzletben akció miatt is a 40e különbség nem érte meg, mert nem tetszett) -
Quqesz
nagyúr
Most jött egy frissítés a QE55QN90D-re (verzio 2111) és lett Google Cast, a pixel telefonom felcsatlakozik rá mostmár.
Teljesen más lett a menü kinézete is. -
Quqesz
nagyúr
válasz
vatoloco26
üzenetére
Ez a te nézési szokásodon múlik. Lehet ami másnak tetszik az neked nem.
QN85D
Én normal beállítást használok, bt.1886 maradt és a szín az 1.meleg. a mozgás beállítást levettem Egyedire és 8-8 a beállítás a két csúszkán (nincs szappanopera effekt)
Fényerő 35. A Dinamikus kontraszt feltolva maxra. A többi maradt a gyári állapoton. Ez kábeltv, minden másnál a Mozi mód.(Abba nem piszkáltam bele).
De kalibráltathatod is a tv-t, az pontosabb. -
Quqesz
nagyúr
Pár dolog, ami talán segít
-ARC hdmi-be dugtad és be is van kapcsolva
-mivel laptop összedugás esetén is ez a helyzet, lehet a laptopon van hiba vagy beállítási hiba....
Ez az áramtalanítását után jó ez meddig és hogy tűnik el megint a hang? Kábel nem tört meg esetleg? Másik kábellel próbáltad? -
Quqesz
nagyúr
-
Quqesz
nagyúr
Hali
A következő lenne a problémám:
Vinyó bedug, képeket nézegetnék róla. Rányom és hiába jelenik meg minden kép kicsiben, mikor nagyban nézném csak nagy zöld kijelző fogad helyette. Nem minden képnél és ezt nem értem. Mind .jpg formátum, és nincsen olyan sem, hogy csak a sima kamera képeit jelenítené meg, hanem az 5x zoom és széleslátós képet is vegyesen. Ha bemegyek olyan mappába, ami nagyon régi képeket tartalmaz (20 éveseket is), akkor minden hiba nélkül megy..... -
Quqesz
nagyúr
Most már 3 hete nyúzom a Samsung QN90D modellt és pár tapasztalat (ha más is gondolkozna ebben a modellben):
Szép képe van, a fekete az fekete rendesen. A világítást szépen kezeli az automata, ami jó is, mert ami nappal ok, az este kiégeti a retinát. Fura, de mintha egyre jobb lenne a kép (be kell járatni..
), de lehet placebo. Viszont jobban tetszik, mint mikor elkezdtem használni (lehet hozzászoktam
).
A hangja rendben van (egyszer táskarádió minőségre kapcsolt, de azóta hibátlan, szoftveres bug lehetett).
Eddig mindent lejátszott külső meghajtóról, a tv adások néha pár csatornán 1-2 másodpercre kikockásodnak pl a kijelző alján, ez nem teljesen tiszta adás vagy tv nyűg (digi kábel). Az előző tv-n is volt ilyen időnként pl rtl esetében. Aminek örülök, hogy ennek a modellnek egész jók a betekintési szögei VA panel létére (az előző ips volt, ott nagyon nagy volt). Az sdr adások is szépen felkonvertálódnak, eddig nem láttam nézhetetlen adást/filmet. -
-
Quqesz
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Köszi, ezt nem tudtam, még nem minden tiszta a tv kapcsán. Mivel ma még vissza tudtam volna vinni ezért nem jutott jobb eszembe.
gab1ka
Nem volt bekapcsolva az inteligens mód. Csak az automatikus hangerő van bekapcsolva, de ez csak egy hang kiegyenlítés, hogy pl ne üvöltsön egymás után két csatorna. A fura az volt, hogy a lányom csak bekapcsolta a tv-t, majd lehalkította, hogy az erősítőn menjen a hang, a lejátszás meg bluray-ről ment. Aztán megállítottuk a tv-t amíg kajáltunk (kb fél óra) aztán kiléptem a külső forrásból és tv adásra kapcsoltam. Ekkor lepett meg a butított hang. -
Quqesz
nagyúr
Sziasztok
Qn90D. Ma bekapcsolták a gyerekek és lehalkították, mert házimozin ment a hang. A tv félóráig állt bekapcsolt kijelzővel, aztán mikor visszaléptem a tv adásra sokol (zsebrádió)minőségben szólt. Bármit állítottam, ne javult meg. Megnéztem yt-t is, ott is sokol minőség. Ki-be kapcsolásra megint semmi javulás. Aztán mivel 3 napos a tv mielőtt visszavittem volna nyomtam egy gyári visszát és most jó. Tipp mi ez? Valamit bekapcsolva hagytam?(mikrofon off) kicsit ilyesztő volt......... -
Quqesz
nagyúr
válasz
gippazoid
üzenetére
Az szép...festőműhely.
Sajnos csinálnak gyárak is érdekes hibát, csak hát próbálj meg kijavítani 6 kamionnyi lcd tv-t, amibe pl a samsung elfelejtett hangszórót rakni..😂 és slussz poén, hogy ki is küldték az áruházakba, volt ám meglepődés, hogy hol a hang. Aztán vissza beszedték és a dolgozók 50%-os áron megvehették.(párom cége a logisztikai partnere a samsungnak). Aztán lehet ilyen megbuheráltakat adnak outletben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700XT / X470 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 650w!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Strix Z390-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)