- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
op.erik #29663 üzenetére
A játék Steames. Angol licenszem van a Windózerhez, és olyan snassz lenne, ha angolul használnám.
Update amúgy: csutkára levett grafikával DX 9-ben nincs baja. Akkor csak a memória a baja, de a Rivatuner csak másfél - két GB memóriahasználatot ír, annyoval nő csak játék indítása után. Ez így viszont frusztráló, hogy még DX9-ben sem maxolhatom ki, a szegény 970 pedig adja a 200+ fpst.
-
válasz
op.erik #29654 üzenetére
Nem, angolra van állítva, pontosan azért, hogy ne crasheljen, ne legyen az, hogy a dialógusokban váltakozva legyenek a nyelvek. A Windows francia. Akkor majd lejjebb vett grafikával megpróbálom, sajnos leginkább hétvégén lesz rá már csak időm. Gondolom a 4GB memóriából fut ki, nem a 12GB rendszermemóriából.
És amikor hasonló debug infóval a többi hibaüzenetet vágta hozzám? Végül is lehet ennek a folyománya. Majd megnézem!
-
SaGa59
őstag
válasz
op.erik #29630 üzenetére
Gyanítom az okosság maga a throttling, azaz nem kell attól félni, hogy túlmelegszik, cserébe leveszi a teljesítményt. Ez azért annyira nem jó buli pl stalkerezés közben. A fizikát nem lehet megkerülni, a bevitt energia egy része mindenképp hővé alakul, minél többet tolsz bele, annál több lesz a hő és a sebesség egyelőre csak nagy energiabevitel árán tud kialakulni. Ez majd a szupravezetős gépeknél fog megváltozni, ha valaha is lesz olyan.
Mielőtt beleugrasz, olvass utána a típusnak (legjobb lenne egy-két óra intenzív játék után megtapogatni, meghallgatni, de erre gyanítom semmi esély), mert némelyik "játékos" notiról azt írják, hogy bár a teljesítménye jó, de a melegedése idegesítő, részben mert zajos lesz tőle de nagyon, részben meg a gép háza is nagyon átforrósodik, némelyik annyira, hogy már kényelmetlen a használata. A legtöbbhöz írogatnak mindenféle trükköket is, hogy lehet ezt csökkenteni (pl újrapasztázás), de olyat is láttam, ahol az lett a konklúzió, hogy ez a típus (valamelyik lenovo talán) ilyen, menthetetlen, inkább irodai célra való, hiába erős a vas.
Az én HP-mmel is csak az a baj, hogy amikor felpörög benne a hűtő, már nagyon idegesítő a hangja és ezt akár egy idiótán túlspilázott weboldal megnézése közben is képes előadni. Ezen túl arra amire használom bőven megfelel, pedig nem egy mai darab (8510w). -
prodata2
tag
válasz
op.erik #29624 üzenetére
Pár laptop volt már a kezemben de ebben az ár kategóriában tuti nem fogsz csalódni szerintem . A 150eft ig meg kell válogatni dolgokat de az kimondottan nem játékra van tervezve. Ez pedig igen de ez csak az én véleményem . Általában a ram-okat kevesellik benne
Nekem 8GB DDR2 van én elvagyok azokkal is Az Asus garanciája nekem kimondottan tetszik és a rugalmassága is . Nexus Tab-om van persze hamarabb meg járta Csehországot mint ha itthon csinálták volna meg
.Ne kelljen kihasználni, de nem elkerülendő ez sem. Én nem csalódtam még az ASUS márkában . Lehet ,hogy van jobb olcsóbb vagy éppen árában jobb teljesítményű szét kell nézni előtte , de ha tehetném biztos ücsörögne nekem is egy ilyen az asztalon az asztali gépem mellett .
-
Dhampir
félisten
válasz
op.erik #29624 üzenetére
Hasonló 8.1 alatt is szépen fut, nálam csak a CS-re épülő "Változás ideje" dobált ki folyton pályaváltáskor, de az más konfigon és Windows 7 alatt is ugyanúgy megtörtént a Launcher.exe indítás ellenére is.
Nem tűnik rossz vasnak, az IPS kijelző meg különösen nyom a latba. Viszont a Radiumnál nem felmatricázott, külföldről behozott gépeket árulnak, elfogadja majd a garanciáját az Asus? Talán azért ilyen "olcsó" ezzel a konfigurációval a Rog-családba tartozó masina...
-
rétisün
veterán
válasz
op.erik #29604 üzenetére
valószínűleg az alföld(?) néven talán a szövetség ideje vagy a gladiator modban szereplő terület túl régi lehetett, ezért nem került be a CoC-ba...
magyarításban kissé furcsa mondat: "ezért melyeket a sztalkerek megtalálnak többnyire kevésbé értékes már, hiszen valószínűleg elkopott darabok."
-
Dhampir
félisten
válasz
op.erik #29559 üzenetére
Kordonban átmentem a híd alatt, eddig nem volt probléma a magyarítással.
Szidorovicstól a Járműjavító-küldetést, Farkastól a Mutánsvadászatot végeztem el.
Fürgétől kaptam egy patika állapotú () fegyver megkeresése feladatot, és valami elsősegélycsomag vagy micsoda kellett az Átjáró túloldalán lebzselő mandrók egyikének. A fegyverjavító mester szerszámkészletet keres, egy ürge pedig valami banditáktól kiszabadítósdi feladatot sózott a nyakamba a Szabadságos bázis előtt.
Szóval eleddig semmiféle problémát nem fedeztem fel a szöveggel kapcsolatban.
-
xFreex
aktív tag
válasz
op.erik #28840 üzenetére
gamedata/configs/mp mappában az mp_ranks.ltx megnyit és rákeres a következöre: wpn_ak74_sk2
ha jól sejtem nem talál semmit. A kétkezes fegyverekhez pl az mp_wpn_ak74 után illeszd be a kövjit vesszö után mp_wpn_ak74_sk2
Utána kicsit lejjebb megint az avaivable items résznél a rank 0 után.
Bocs ha nem pontos, de céges gépen vagyok és fejböl ennyire telik.
-
Sensut
őstag
válasz
op.erik #28038 üzenetére
Nos, mondhatni befejeztem, mert a főszál megvolt. Ezeket telepítettem ebben a sorrendben:
1. EZ AZ ALAPCSOMAG TORRENT (alul mondjad, hogy nem akarsz regisztrálni és akkor letöltheted a szálat)
2. EZ A JAVÍTÁS
3. EZ AZ ANGOLOSÍTÁS (jelzem gépi és katasztrófális!)
A játék 3 szálra szakad, amiből 2 mellék, de elég hosszan visz végig a pályákon. Viszont a mod befejezetlen és egy idő után nem lehet folytatni sajnos. Azonban a főszál végigvihető, ha követed a sárga feladatokat. Helyenként nem kapsz útmutatást a folytatáshoz, de ha jól ismered az alapjátékot, ki tudod következtetni a következő lépéseket. Ha elkészülne, baromi jó lenne a mod, de az még odébb lesz szerintem.
PS: elfelejtettem: a gamedata/localization.ltx fájlban cseréld ki a "rus" paramétert "eng" -re miután feltetted az angolosítást.
-
pvtneo
csendes tag
válasz
op.erik #26525 üzenetére
Alienhun79: Köszi, meglesem.
MÁS: Én nekem a Misery tetszik a a legjobban, a Black Road-al tolom, ott tényleg egy kis csöcs pisztollyal kell menni az elején, de mivel már kívülről tudok egy csomó rejtekhelyet, könnyebb
MEGINT MÁS: A Halál leple alatt, meg egy nagy rakás k... Én nem értem, minek bele annyi terület, maikor nem is lehet ott semmit csinálni, pl a mocsár, teljesen üres... -
Antonius1978
addikt
válasz
op.erik #26523 üzenetére
Hat esszel vegig lehet tolni bizonyara, de en erosen untam, hogy ha kimegyek es kapok egy kis sugarat, azonnal kell vegyek valamit hogy csokkentsem, es nincs penz, a vadakat lovoldoztem le, hogy legyen 1 kis penzem.Asszem 1 kis tulzasba estek a keszitok, mert ki lenne az a hulye, aki felszereles nelkul 1 borkabatban koricalna egy sugarszennyezett teruleten ?
-
Antonius1978
addikt
válasz
op.erik #26507 üzenetére
Nem rakaptam, hanem egyenesen az en/mi/Turul mod szamara keszult
Es jon meg az NGM-81,NGV-81 amit meg tud csinalni a srac (alkatreszekbol osszedobja), SA2000M,AKM-63 talan, aztan egy modellezo ismerostol talan meg megkapjuk elmeletileg a 37M Frommer pisztolyt, valamint a 39 es 43M Kiraly geppisztolyt, ha minden jol alakul.Te hogy kerultel oda ?
Koveted a Misery hireket, azert ?hubai1979 ennyire nem vagyok temaba ezt a Medeirost illetve, csak valaki berakott 1 videot azt neztem felig vegig, es masnak tunt a tortenet, azert mondtam hogy esetleg erdekes lesz.
-
shield
Topikgazda
válasz
op.erik #26382 üzenetére
Remélem segítek EZZEL.
Help: 12-én hubai1979 belinkelte a Sniper egy változatát a Mega-ra. Sajnos nem tudom onnét letölteni egyik böngészőmmel sem. Gondolom már megérett az új op rendszer telepítése. Lehet hogy a Mega szívat nem tudom. Az én Mega fiókomba át tudtam küldeni, ott meg van, de onnét sem tudom letölteni.
Ha valaki már letöltötte és esetleg fel is rakta már másik tárhelyre, pl. Google Drive, akkor legyen szíves szóljon és ossza meg velem. Előre is köszi. -
Sensut
őstag
válasz
op.erik #26380 üzenetére
Fent van a Mod Databasen, csak a magyarítást csaptam hozza.
-
SaGa59
őstag
válasz
op.erik #26339 üzenetére
Mindkettőt próbáltam, de ahogy az elsőt elkapom egy késsel hátulról, már fel is ordít a figyelmeztetés, onnan meg már mindegy.
Egyszer láttam olyat, hogy skerült a csőben ácsorogva meghalni (még a cövet is átlövik néha) és visszatöltés után békésen sétálgattak, de csak addig míg meg nem moccantam, dupla lassításban.
Mindegy, a cucc megvan oszt jóvan. -
SaGa59
őstag
válasz
op.erik #26148 üzenetére
Kicsivel lejjebb volt már szó róla, és arról is, hogy van hozzá két patch is, ami a torrentbe még nem került bele, meg ahogy láttam a gsc fórumon, várható még, mert sorban jönnek elő a problémák. Viszont gyorsan reagálnak rájuk.
Amúgy szimplán csak A Halál leple alatt - Klondike 2.0 a címe és 25-én jött ki.
Szerintem 1-2 hetet még érdemes vele várni a javítások miatt, bár én már letöltöttem. Belenézni még nem sikerült...
-
shield
Topikgazda
válasz
op.erik #26089 üzenetére
Egy kis csemege: CoP-Halál Leple alatt - Klondike 2.0
SaGa59 akkor még kínlódok vele majd, most nincs hozzá hangulatom.
-
SaGa59
őstag
válasz
op.erik #25522 üzenetére
Ehhez kell a HC magyarítás, ott van a "sima" mellett a megosztásomon. Kicsit átverős, mert verziónak 1.5 van megadva a linkeden, valójában viszont 1.05, azaz a "sima" az újabb verzió, de nincs köztük különösebben nagy eltérés ebből a szempontból (a kereskedők pénze korlátos vagy nem, de ha korlátos, akkor is milliós nagyságrend).
A fegyverek ára, hatékonysága és a mutánsok szívóssága lett alaposan áthangolva a HC verzióban.
-
borovi
aktív tag
válasz
op.erik #24929 üzenetére
Jó kis mod ez az In Spite Of The Death! Játszogattam vele másfél-két órácskát, amit láttam, nekem tetszett. Csak az a baj, hogy nyelvtudás nélkül nincs sok értelme a dolognak. Rengeteg válaszlehetőség van a játék során, a küldetéseket hosszan magyarázzák, ha nem értem, amit mondanak, csak ötletszerűen nyomogathatok. Remélem, egyszer megszületik ennek is a honosítása, és akkor majd játszom vele egy jót.
-
SaGa59
őstag
válasz
op.erik #24765 üzenetére
Lehet róla szó, bár őszintén megvallva nem dob fel, ha cak több fegyvert ad hozzá.
Most telepítem ezt a verziót és belenézek.Egyébként megint frissítettem a magyarítást és közben egy hibát (mármint a modban, nem a fordításban) is javítottam. Ezt a modot mindenképp érdemes legalább 2-3 alkalommal megcsinálni, mert a történet erősen függ attól, hogy mit milyen sorrendben csinál az ember.
-
SaGa59
őstag
válasz
op.erik #24762 üzenetére
Köszi, megnézem, de nem biztos, hogy hamar kész lesz. Közben elkezdtem a SLEEP OF REASON ИСТОРИЯ ЖУРНАЛИСТА-t fordítani, meg játszok a Völgyben, hogy tisztázzam a szöveghibákat.
-
hubai1979
őstag
válasz
op.erik #24557 üzenetére
Ez egy SGM 2.2 Lost souls nevű mod,ebből szeretném valahogy kikapcsolni az időjárás kezelőt magyarul az Аtmosfear baromságot,folyamatosan köd van esik az eső, hiába állítgattam akkor is ott van benne az a baromság.
Egyébként ha érdekel SaGa59 linkelte föntebb.
Néha kidob hátha így már nem fog annyira rosszalkodni.
-
shield
Topikgazda
válasz
op.erik #24381 üzenetére
Hát igen, a valóságban FN F2000, hogy miért kapta a másik nevet, nem tudni.
Amit linkeltél azzal azt hiszem nem mostanában kell nyomulnunk, sajnos.Gladiator ll. - a Limanszka vivő teleportnak a kódját amúgy hol lehet megtalálni? Természetesen a játékban.
Innét tudom, olvastam. -
shield
Topikgazda
válasz
op.erik #24296 üzenetére
Reméljük, hogy még befogják fejezni. Nekem nagyon tetszett, hogy nem a megszokott pálya volt. A szeméttelepig jutottam, akkor valami miatt háttérbe került. A szeméttelep is nagyon jó lett megcsinálva. Egyszer azért majd végig viszem. Lehet akkor már a fejlesztett verziót.
-
SaGa59
őstag
válasz
op.erik #24226 üzenetére
Nem. Most a Szövetség ideje van műsoron, pár nap kell a második részben lévő bővítésekhez (talán 20.-ra elkészülök vele), meg legalább egyszer mind a két verziót végig is kellene játszanom, hogy ellenőrizzem, hogy mindenütt megfelelő-e a szöveg, Tehát a következő 2-3 hétben biztos nem vágok bele semmi másba...
Kiegészítés: tegnap a Vremja Aljansza modot olyen helyről szedtem, ahol 3 link isvan, az egyik a andesk disk-re mutat. Ezt innen nel lehetett letölteni, mert már túl sokan lehúzták, de saját yandexes tárba át lehet vinni. Onnan meg 25 perc alatt lejött az 1.05 giga.
Érdeme egy 10 gigás ingyenes yadiskes accountot csinálni. Ki lehet kapcsolni a telefonszámbeadást, akkor egy biztonsági kérdést kell választani és arra váalsztadni. Igazából semmi olyan adatot nem kel megadni, ami hozzám kötné, még e-mail címet sem...
Szerintem stalkerozóknak jól jön.
A tegnapi "törölt" írásomban a saját yadisk kvótámra áthúzott példányt akartam meosztani, de arra ugyanúgy érvényes a "túl sokan letöltötték", így nem sokra mentetetk volna vele, azért is töröltem ki.
Arra nem sikerült még rájönnöm, hogy a korlátot hogy lehetne megkerülni. Átmásolás átnevezés nem segített, újra feltölteni meg nem tudom, mert az adsl erre nem igazán alkalmas. -
hubai1979
őstag
válasz
op.erik #23613 üzenetére
Ez a mód az,már egyszer játszottam vele, most muszáj volt elő venni mert nincs más.A grafika nagyon szép tele van ujj mutánsokkal,ha ajánlhatom ne szed le az egészet csak 1.79 gb annyira van szükség.
Shield mester magyarosítása kilencven százalékba jó hozzá.
Shield én jóval többet találtam,hogy miért nem tudom, cordonban a leszakadt hídnál is találtam egy érdekeset már a játék legelején.
-
-
kekeeci
senior tag
válasz
op.erik #23142 üzenetére
Csak úgy mellesleg kérdezném, ha már úgyis általában a fi-csoport fordítása az alap, miért nem lehet az általuk használt lokalizáció szerkezetet (hun mappa a txt-ben, _hu végződésű betűfájlok a textures\ui-ban, és a localization.ltx-ben a nyelvnél hun, a betűtípusnál _hu)?
Ez vonatkozik a SoC modok fordítására is.
Rögtön nem lenne problémája hubai1979 fórumtársnak sem. -
Antonius1978
addikt
válasz
op.erik #23105 üzenetére
Fene, most nezem az alairasodban ott van a Megas cimed
Picitt beszamolnal hogy melyik mod milyen ? A Halal Leplerol is volt szo, az milyen ? De a tobbi is erdekel.Ennek a HK USP Matchnak jo hosszu csove van ? Ugy ahogy latszik a kepen ?
En nem a 4ik keprol - PMM - beszelek, hanem ami utanna jon, a ket szerszam alatt kozepen.Vagy az nem is pisztoly hanem granatveto, vagy valami egyeb cucc ? -
rétisün
veterán
válasz
op.erik #23011 üzenetére
segítenék tesztelni szívesen, de előbb be kéne fejezni az AMK-t....plusz most telepítem a metro2033-at, már régóta kiváncsi vagyok rá
(de alighanem hiányozni fog az össze-vissza-mászkálósdi meg a fájlokba-belebuherálósdi
)
ja, meg a lost-alphához várom a patchet meg a magyarítást...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged