- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
borovi
aktív tag
"Lefoglalta az ukrán hatóság a csernobili almából főzött pálinkát" [link]
-
borovi
aktív tag
Tzs
Szia! Abban a sorrendben pakoltam, ahogy írtam, tehát a magyarítást a legvégén. Lehet, hogy kell az alapjáték is a telepítéshez? Ezt nem tudom. -
borovi
aktív tag
Sziasztok! Kis segítséget kérek. Föltettem a gépre Tzs weblapjáról A szövetség ideje 3-mat, a Barrett javítást, a spawnert és a magyarítást, de nálam nem akar magyarul tudni a játék. Mi lehet a hiba?
-
borovi
aktív tag
Sziasztok!
Csak gondoltam, EZT itt hagyom. -
borovi
aktív tag
válasz
Aarpok #35013 üzenetére
Sajnos ez már nem az első alkalom, hogy ezzel a feladattal szopok. Amikor a mod megjelent, már akkor is gondom volt vele, csak akkor még nem jártam ide tanácsot kérni, hanem hagytam a küldit a fenébe. Hát, most is az lesz. Viszem tovább a játékot, esetleg később ismét megpróbálom ezt a feladatot.
-
borovi
aktív tag
Szijjasztok!
SGM 2.2-vel kapcsolatos kérdésem van. Amikor át kell menni Red Forestbe, hogy megkeressem az eltűnt tudósok nyomait, a legelőször megtalált halott tudós PDA-ja a Cirkusz anomáliához irányít, hogy ott nézzek körül, mert ott szöszmögtek a tudósok a kísérleteikkel. Ott azonban hiába nézelődök, semmit se találok, de a jelzés továbbra is aktív. Hogy tudok innen továbblépni a feladatban? -
borovi
aktív tag
válasz
Papa Joe #34909 üzenetére
Szia! Nem emlékszem már, hogy honnan töltöttem a játékot. Itt a fórumon Sensut foglalkozott behatóbban a moddal, neki voltak ajánlásai, hogy melyiket érdemes, melyiket nem (több verzió van a modból, komplett, alapjátékkal, vagy csak olyan, amit az alapjátékra kell felhúzni stb.). Voltak linkjei, azok közül szedtem valamelyiken. A magyarításhoz larys adott linket szintén itt, a fórumon, mert ő csinálta.
Ja, és kicsit én is el vagyok tévedve, mert most ébredtem rá, hogy az a játék SoCh és nem CoP alapra van Tehát abban a fórumban kell keresni a linkeket, nem itt. Bakker, még nagyon szilveszter van nálam...!
-
borovi
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék. Nekiduráltam magam a Fotograf modnak, eddig tetszik is, főleg, hogy már magyarul is tud, így legalább értem, hogy mit csinálok (a tanácstalan bolyongás helyett, amit első alkalommal, nyelvtudás híján produkáltam, gyorsan abba is hagytam). Viszont elakadtam. Az Ipartelepen és az erdőben kellene 2 zsoldoscsapatot megtalálnom, majd csendben likvidálnom. A csapatok helyét a szöveg szerint piros kör jelzi majd, de semmi ilyet nem látok a térképen. Az Ipartelepen osonkodva egyszer egy dombtetőn távoli alakot láttam a távcsövemmel, aki engem távcsövezett, de amint közelebb mentem, eltűnt egy teleporton át. Előtte találkoztam Lukashsal, odaadtam neki a ládikát, elfoglaltuk a hangárt, likvidáltuk a katonai erősítést, állítólag megkaptam az erdőbe vivő átjáró helyét a térképemre, de az csak a Bár felé mutat utat. Ha meg átmegyek arra, akkor bukom a zsoldoslikvidálós feladatot. -
borovi
aktív tag
Sziasztok! Föltettem a Dacolva a halállal 2 magyarítását SaGa CoP magyarítások mappájából, de nem lett magyar a játék. Hogyan kell és hova tenni a magyarítást, hogy jó legyen?
-
borovi
aktív tag
válasz
Aarpok #34799 üzenetére
Hát ez az! Én is pont a Solyankára gondoltam! Annál nagyobb szopást és bughegyeket még nem láttam. Persze ezt az évekkel ezelőtti emlékeim alapján mondom, lehet, azóta már más a helyzet. Abban meg igazad van, hogy ha nem okoz örömet, akkor ne erőltessük. Én is csuklóból törlöm, ha az első 2-3 óra nem azt hozza, amit várok. De Sensut más. Ő akkor is végig küzdi magát a játékon, amikor már mindenki más feladta.
-
borovi
aktív tag
Segítséget kérek!
Szeretném újrajátszani a Spectrum project modot. A telepítéskor felpakoltam a SeregA-Lus verziót, a SaGa mappájában megtalálható utolsó pecset, weapon mappát és a magyarítást. Ment is minden, mint a karikacsapás, egészen a Gollamos küldetés befejezéséig. Amint ezzel végeztem, visszavittem Szidorovicsnak a pénzét tartalmazó ládikát, és amikor jöttem ki a bunkeréből, valami
elbaszó... elromlott. A karakterem jobb oldalon függőlegesen tartja az utoljára elővett fegyverét, csak az alja látszik, és nem lehet semmit se csinálni vele. A fegyverváltás hangja megvan, de nincs mozdulat, és használni se tudom a csúzlikat. Itt állok a Zóna közepén, mint valami piroskabátos gárdista a Buckingham-palota előtt, tisztelgésre emelt fegyverrel, épp csak a medveszőrkucsma hiányzik a fejemről, miközben szétszednek a vadak.Van esetleg megoldási javaslata valakinek?
-
borovi
aktív tag
válasz
Yutani #34792 üzenetére
A képződmények gyűjtéséhez én átugrottam (szó szerint!
) Janovba, majd onnan Pripyatba, mert ezeken, bár nem pályái ennek a modnak, meg lehet találni olyan ritka képződményt mégis, ami a mocsári dokinak kell a különleges gyógyszerhez. Aarpok picit fentebbi linkje - (#34782) Aarpok válasza - megmutatja, hogyan lehet átlépni (Jó, tudom, picit csalás... ). Az már más kérdés, hogy nekem se sikerült a küldetést végig vinni, mert amikor meglett minden cucc, hiába mentem a mocsári dokihoz, már nem volt a párbeszédben semmi olyan, ami erre a küldire vonatkozott volna, és a feladatot adó tagot se találtam többé. Egyébként Zatonban is érdemes a detektort folyamatosan kézben tartva közlekedni, mert a legváratlanabb helyeken ugranak elő ritka képződmények.
-
borovi
aktív tag
válasz
Aarpok #34782 üzenetére
Na, ezt nem is tudtam, és a honlapot se ismertem! Itt mindig tanulhat az ember valamit.
A szerszámkészlet nekem nem volt továbbra sem Vaserdőnél. Visszakerestem, és már 2015 márciusában is ezzel szoptam, és kértem segítséget az itteniektől. Akkor Smaragdon, egy bokorban találtam meg a cuccot, lehet, hogy most is így lesz. -
borovi
aktív tag
válasz
Aarpok #34774 üzenetére
Köszi! Néztem már, de megnézem megint, Stalker modoknál, ugye, az ember sosem "tudhassa", egy-egy elkésett script, miegymás bármikor beleszólhatt...
Egyébként azóta már átugrottam Janovba - szó szerint és átvitt értelemben is. Ez az a mod, ha emlékszel, ahol az Erdőgazdaság egyik épületének a tetejéről át lehet teleportálni a vasútállomásra, és onnan meg el lehet jutni egy másik teleporttal Pripyatba, noha ezek a pályák nem is részei a modnak. Most megyek át Pripyatba, megcsinálom ott az "ismeretlen fegyver" küldetést (Gauss puska), és akkor Zatonban be tudok majd menni Vaserdőn a földalatti laborba.
-
borovi
aktív tag
válasz
Yutani #34770 üzenetére
Aarpok
Az NPC-knek több tippje is van, de sehol semmi. Legkonkrétabban a Szennyvíztisztítóról és a Vaserdőről beszélt két tag (a többiek csak találhattak, hogy Szidorovics, meg valami gyár, meg a jó ég tudja mi), de nem találtam semmit.
Yutani
Hát igen, ez örök kérdés. Október elején például már Blaci1982 is feltette... -
borovi
aktív tag
Sziasztok! Újból elővettem a Dacolva a halállal 1 modot. Meg tudná mondani valaki, hogy hol a rákba találom meg az alap szerszámkészletet Kardánnak? Sajnos nem emlékszem hol volt. Már mindenhol megnéztem (azt hiszem mindenhol), ahol a modokban és az alapjátékban emlékezetem szerint szerszámkészletet lehetett találni (Fűrésztelep, Vaserdő, Alállomás, Szennyvíztisztító stb.), de nincs.
-
-
borovi
aktív tag
válasz
hubai38 #34746 üzenetére
Köszi! Ezeknek egy része már megvan, másik része újdonság, azokat mindjárt meg is nézem!
A gond csak az, hogy van vagy 130 sgm rejtekhely (vagy több, most hirtelen nem is tudom) és például az a kitüntetés, ami után a rejtekhelyeket 50 méteres körzetben kijelzi a térkép, csak valami 80+ felfedezett rejtekhely után kapható. Én meg 26 körül járok...
Jah, a vagonnál gondolkodtam is, hogy a fenébe lehet megközelíteni és főleg hol lehet ott a cucc. -
borovi
aktív tag
Sziasztok! A napokban megint elkezdtem a Diverzáns modot, de most szeretnék minden kitüntetést és kedvezményt megszerezni. Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan térkép, amelyiken föl vannak tüntetve az sgm rejtekhelyek? A neten csak olyat találtam, ahol a CoP alapjáték rejtekhelyei vannak megjelölve. Minden bokor alá és fa mögé meg nincsen türelmem benézegetni, így nagyon jó lenne valami támpont....
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34694 üzenetére
Hali! Van már egy használható magyarítás a New Vegashoz, a Fallout 4 fő története is teljesen magyarított. Jelenleg az egyik kiegészítőjét, a Far Harbourt fordítják. Nekem mindegyik nagyon bejött, a 4-gyel konkrétan 5-6 hónapot játszottam szinte napi rendszerességgel, a New Vegast meg nemrég toltam végig újból talán harmadszor, nosztalgiából.
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34616 üzenetére
Heroes 4-et én is toltam régen. Szerettem, bár térképkészítésre nem vállalkoztam.
A csapos dolgot más modokban és az alapjátékokban is ki fogom próbálni, amikor játszom velük. Remélem, mindenhol működik majd. -
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34614 üzenetére
És a Turul mod már kész, működő játék? Vagy dolgoztok még rajta?
Ez a csapos dolog beindította a fantáziámat. Hátha máshol is működik, ahol kereskedő van...
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34602 üzenetére
Elolvastam. Olvasás közben villant be, hogy már olvastam egyszer, akkor, amikor fölraktad ide a fórumba. Már akkor is tetszett, sok jó ötlet van benne.
Szerintem lehetne benne valami pálinkafőzős feladat is (ha már kolbász van), ahol a sugárvédelmi kisüsti főzéséhez össze kell szedni a lepárló darabjait különböző helyekről.
A mod megvalósítása persze iszonyat nagy munka, és főleg csapatmunka, de ezt úgyis tudod.Más. Egy mentésben, visszaérkezve az erőműtől, megnéztem Kósza kínálatát Pripjatyban, mert többször említetted, hogy nála is lehet vásárolni. És tényleg!
Majdnem akkora kínálata van, mint a csaposnak volt! Csak persze tök fölösleges. Ha nem hagynánk el Csernobilt hamarosan, és még lehetne kószálni a pályákon, akkor volna értelme. De kb. 5 percre vagyunk a befejezéstől... -
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34602 üzenetére
Köszi a linkeket, este elolvasom a sztorit.
Azon mosolygok magamban, hogy a képet először én tettem föl itt a fórumban, akkor csaptál rá, hogy milyen jól illik a készülő játékodhoz...Ezek szerint tényleg tovább vitted a dolgot. Picikét máris hozzájárultam a modhoz.
-
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34595 üzenetére
A trundrabugyi sajnos nem az én leleményem. Én is voltam katona, és a seregben nálunk így nevezték a jageralsót.
A sztoridat szívesen elolvasom, ha elküldöd, bár nem ígérem, hogy érdemben hozzá tudok járulni a meseszövéshez.
Bónusz: persze, hogy láttam a neveteket a stáblistára írva!Csak valahogy olyan természetesnek tűnt, hogy ott vagytok, hiszen dolgoztatok a moddal, tehát ott a helyetek! Vagy nem volt egyszerű fölkerülni? Nem értek az ilyesmihez, csak gondolom, hogy föl kellett venni a kapcsolatot az oroszokkal.
Ladiknál fölfigyeltem erre a királyozásra, bevallom nekem nem esett le, hogy idéztél Aranytól, pedig én is tanultam a verset, illett volna felismernem. -
borovi
aktív tag
válasz
Dhampir #34594 üzenetére
Bizony, vannak ilyen tréfás megoldások ezekben a modokban.
Már nem emlékszem melyik modban Szidorovics bunkerében indul a sztori, mint a SoCh, még csak pár rubel csörög a zsebemben, de az öreg kínálatában ott csalogat egy SPAS sörétes. A nyálam csorog, de pénzem nincs rá. Gyorsan megcsinálok pár küldit, térülök-fordulok vissza Szidorovicshoz, de már csak egy ócska lefűrészelt csövűt árul a csodasothgun helyett. Szívás.
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34592 üzenetére
Sok igazság van abban, amit mondasz, vagy ahogy az általad leírtak szerint lehetne. Sokszor tényleg a fantáziánkat kell segítségül hívnunk, hogy a homályos utalások, sejtetések útvesztőjében támaszkodhassunk valamire. Lehet, hogy tényleg a sztalker regények rejtik a kulcsot, vagy adhatnak támpontokat, de bevallom, én még egyet se olvastam. Annyit tudok csak, hogy nem egy mod valamelyik regény alapján íródott vagy abból használt fel motívumokat, ötleteket.
Kószával nem üzleteltem, valahogy eszembe se jutott, elkerülte a figyelmemet a lehetőség. Nem is csoda, ahogy rögtön az elején rám reccsent: Figyelünk ám téged, baz+!
A hangulata tetszett a játéknak, de több harcot, zsákmányt, eladható állati testrészt (ilyen, ugye, nem is volt) el tudtam volna viselni. Ott van például az exo páncél esete: amikor a csapos kínálatában megjelent, asszem 110.000 rubelért, akkor éppen párszáz rubelem volt csak, igaz, túl voltam több fejlesztésen, és egy komolyabb fegyver és a hozzá való lőszer megvásárlásán. Amikorra meg pénzem lett, már nem árulta az exot, a sunyi...
Hát igen, azért kemény volt az anomáliamezőkön egy szál kötött pulóverben meg tundrabugyiban szaladgálni... Ráadásul az iskolaépületbe visszaérve egy rakás rágcsáló meg egy kiméra csócsálta éppen a kis csapatot. Egyedül a nomame figura lövöldözött rájuk, Kopó meg a csapos csak békésen üldögélt és jajgatott.
Csak a kés volt nálam, mert elfelejtettem a mosodai ládámból kiszedni a cuccaimat...
Egy szó mint száz: alapvetően nem volt ez rossz szórakozás, ha időnként el is akadtam, vagy ezt-azt másként csináltam volna a készítők helyében. A fordításodat pedig még egyszer köszönöm!
A hozzám hasonló, nyelveket nem vagy alig beszélőknek tetted élvezhetővé a játékot.
A végén, a stáblista lefutásakor pedig egy bónusz élményben volt részem: az egyik kedvenc Deep Purple számom volt a zenei aláfestés. Régen hallgattam már, jó volt újra hallani.
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34590 üzenetére
Nekem pont ez a monolithos dolog volt elég hihetetlen, meg az, hogy a 3 faszi irányít mindent a zónában. Mi van az O-tudattal, amiről az alapjáték (SoCh) szól, meg egy csomó másik mod.
Az is zavart, hogy amíg Pripjaty-1-ben alig lehetett fegyvereket, képződményeket szerezni, hogy eladd és pénzt csinálj belőle, hogy abból meg jobb páncélt, jobb fegyvereket és főleg több lőszert vegyél, valamint fejleszteni tudjál, a teleportálás után Pripjatyban szinte hullanak a zsákodba a zombik fegyverei, csak épp eladni nincs kinek (a sztalkereknek vagy nincs annyi pénzük, vagy hugyér-szarér veszik meg, vagy sehogy, mert rossz állapotban van, javítani kéne), és se javíttatni, se fejleszteni nincs lehetőség. Teljesen logikus lenne, hogy akár a mosodai sztalkertáborban, akár a monolith táborában legyen egy kereskedő és egy technikus, hiszen nyilván a sztalkerek is, a monolithosok is kereskednének, javíttatnának, fejlesztenének.
Az se tetszett, hogy nem lehetett visszatérni Pripjaty-1-be, bár így, hogy a csapos is átteleportált onnan, meg el is pusztult a település a mutánsok támadásától, nem sok értelme lett volna. Viszont a csapos például nyithatott volna egy fasza kocsmát az iskolában, máris lett volna értelme a sok összegyűjtött cuccnak. Kopó meg mondjuk szerelhette volna a kopott fegyvereket.
Kíváncsi vagyok a folytatásra, ha lesz, de jó lenne, ha nem lennének benne a lehetőségek ilyen szűkösre zárva. -
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34585 üzenetére
Hát, elég kurtán-furcsán lett vége a történetnek... Kicsit hosszabb "lecsengést" vártam.
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34575 üzenetére
És igen! Hálám örökké üldözni fog!
Megvolt a találkozó, amit figyelnem kellett.
Lelőttem Hóhért. Azt írja a feladat, hogy kutasd át a rejteket, de csak Hóhér testére mutat a jelzés, őt meg már kizsebeltem. Van tán valami más rejtekhely is a közelben, amit át kell kutatnom?
-
borovi
aktív tag
Na, sikerült egy tipikus, Stalker modos szarságba belefutnom. A Monolith hívása résznél, amikor egy üzleti találkozót kéne megfigyelnem egy tetőről, úgy lefagyasztja a gépet, hogy csak indítógombbal tudok kilépni a játékból. Megnéztem az xray_admin.log-ot (nem mintha értenék hozzá), és úgy látom, hogy valami monolithos karakter hangot nem talál, ezért van FATAL ERROR.
Ötlet valakinek?
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34562 üzenetére
Köszi, jól írtad, de valamiért nem rakta be a fiúkat a játék. Ugyan ott jártam előtte, ahol mondtad, de senki se volt. Shieldnek leírtam, hogy mire gondolok, miért nem. A fő, hogy tovább tudtam menni.
-
borovi
aktív tag
válasz
shield #34561 üzenetére
Meglettek. Pedig korábban többször is jártam azon a részen, akkor mégse voltak sehol. Visszatöltöttem egy korábbi mentést, és úgy mentem oda ismét, akkor meg már ott voltak. Lehet, hogy az volt a baj, hogy a feladat fölvétele után még kóricáltam erre-arra, előtte vettem meg a Veles detektort, próbáltam képződményeket keresni, és csak utána indultam neki a küldinek. Közbe kitörés is volt. Valamiért nem rakta be a fiúkat. Na, mindegy, már túl vagyok rajta, fut a sztori. Köszi a segítséget!
-
borovi
aktív tag
válasz
borovi #34559 üzenetére
Ezt shieldnek szántam, csak félrement:
Jó lenne végig vinni, ha már több órát beleöltem, de elakadtam és nem látszik megoldás. Ha nem fogom megtalálni a Szabadságos különítményt, kénytelen leszek abbahagyni. Tárolóra nincs szükségem, mert kicsit feljebb raktam a súlylimitet, meg egyébként is mindent kénytelen vagyok eladni, ha fejleszteni akarok, és lőszer is kell. Te már megcsináltad a zsoldosölős küldit a Szabadságos kommandóval?
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34557 üzenetére
Hát, én továbbra sem találom azokat a fickókat. Néhány sztalker lézeng a pályán párosával, hármasával, de azokkal csak arról lehet beszélni, hogy ki tudna munkát adni, vagy merre találok képződményeket stb. Gondoltam, lerendezem egyedül a zsoldosokat, de az alagsor, ahol korábban voltak, teljesen üres. Így aztán itt meg is állt a dolog.
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34555 üzenetére
Időközben meglett, most inkább aludtam egyet és nappal mentem, nem éjjel, mint korábban, így könnyebb volt tájékozódni. Meglett a csapos küldije is, csak hát ugye én egyemeletest kerestem, ez az épület meg földszintes volt.
Most viszont az "északi töltőállomás"-sal akadtam el, ott kéne Navigátor embereivel találkoznom, hogy a zsoldosokat lerendezzük. Már 3x bebarangoltam az egész kib.szott pályát, de nagyon hülye lehetek, mert semmiféle töltőállomásnak nyomát se látom. -
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34553 üzenetére
Milyen, milyen... Türelmetlen.
Sajnos ahogy öregszem, egyre kevésbé tolerálom a hosszas keresgéléseket, túlbonyolított rejtvényeket, sok kilométeres gyaloglásokat oda-vissza - az ilyesmik hamar a kedvemet szegik, és bizony ezért egyre ritkábban is játszom Stalker játékkal vagy moddal.
Mindkét lépcsőházat megnéztem, de akkor megint nekiveselkedem, ezek szerint elkerülte a figyelmemet. Olyanok azok a lakások, mint egy kib.szott labirintus. Egykori lakóik hálát adtak az égnek, hogy a reaktor balesetkor el kellett hagyniuk. Mondták is egymásnak: -Mama, végre eldobhatjuk a térképet, többet nem kell kitalálnunk a kisszobából a lépcsőházba! -Jól mondod, apukám!És akkor a csaposnak megkeresendő stalker raktárról még nem is beszéltünk. "Egyemeletes épület".
-
borovi
aktív tag
Hali!
Pár nap kihagyás után megint elővettem a Csernobili krónikát, és mindjárt el is akadtam...
A KGB-s csókát kell megvédenem a KGB-s házban talált SVD-vel. Ehhez fel kellett mennem egy emeletes ház legfelső emeletére és ki kellene menni egy erkélyre, de ahol a térkép jelzi, ott elektromos anomáliák csapkodnak, a többi erkélyről, ami elérhető, meg nem is látom a csávót. Mi a megoldás? -
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34543 üzenetére
Köszi, így fogok tenni.
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34541 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget, nem pontosan így kellett, mert az első frekinél nem kellett eltolni a csúszkát, csak kattintani a bal gombbal, de a többinél ahogy írtad. Mindjárt újabb tanácsot is kérnék: "lesd meg Komort" - itt lesem már fél órája a kocsmában, meddig kell még lesni?Ennek a stalkernak küldte vissza velem Sólyom a pisztolyt, amivel az lelőtte. Beszéltünk, elvette a stukkert, aztán most lesem.
-
borovi
aktív tag
válasz
SaGa59 #34539 üzenetére
Ezen a készüléken alul 2 téglalap alakú megnyomható gomb van kriksz-krakszokkal, meg fölöttük egy vízszintes csúszka. Próbálkoztam én már mindennel, de nyilván nem találtam el a megfelelő sorrendet, mert semmi sem történt. Sorrendet, segítséget nem ír ki, eléd pakolja a cuccot, azt' próbálkozz.
-
borovi
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap elkezdtem a Chernobyl Chronicles modot (Antoniusnak nagy-nagy köszönet a magyarításért!), de most elakadtam. A rádiókészüléket kéne telepítenem a zsoldosok táborában az alagsorban, de fogalmam sincs, hogyan kell. Bármit csinálok vele, úgy lefagyasztja a játékot, hogy csak feladatkezelővel tudok kilépni belőle. Mi a titok?
És: ebben a modban csak ez az egy pálya van? Mert akkor hamar vége lesz. -
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34426 üzenetére
Közben sikerült, egy másik ablakot is meg kellett nyitni, így már jó volt, köszi.
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34405 üzenetére
Egész pontosan milyen modról van szó? Honnan lehet letölteni és milyen alapjáték kell hozzá? A magyarítást nem tudom leszedni, csak várakoztat a slow download, de semmi sem történik.
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34390 üzenetére
AK már megvan, felszedtem, amikor legutóbb öregapónál jártam, igaz, én egyszerűbben oldottam meg, a kábelen való egyensúlyozás helyett (mindig leestem) kicsit feljebb toltam a jump értékét, így a szemetes konténer tetejéről fel tudtam ugrani a rejtekhelyhez.
Szerencsére nem kell állítgatnom a DX-et, a textúrát se venném lejjebb, mert akkor inkább a Doom első részével játszom, az nem olyan pixeles...Crash-el + kivág, de betöltéskor tovább visz, ez a lényeg.
Azé', b.ssza+, 2018-ban, amikor ott csücsül 16 Gb memória az alaplapon az i5-ös proci mellett, és másik 4 Gb a videokarin (RX 570-es, 256 bit sávszélességgel), 64 bites Win 10 pörög a gépen, elég röhejes azzal foglalkozni, hogy miként tudom minél jobban lebutítani a grafikát, hogy valahogy elketyegjen a játék a gépen. Jó, tudom, régi a játékmotor, és valójában minden mod buhera, ami vagy megy vagy nem, de azért mégis...
Egyelőre a küldetésekkel sincsen gond, megy minden, mint a karikacsapás, mostanában nem akadtam el. Az viszont bosszant, hogy pénzhez alig jutok (mondjuk az állati testrészek itt-ott elég jól hoznak a konyhára), viszont mindent, mindenhol horror árakon árulnak. Lőszert, egészségügyi cuccokat, kaját. Jut eszembe: kaja, ital. Ez a csóka (aki a játékban én vagyok) egyfolytában eszik meg iszik!Nem győzőm etetni-itatni! Már sok modot végig toltam, de ilyen jó étvágyú, jó huzatú figurát még nem kellett irányítgatnom...
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34388 üzenetére
Na, minden megvan, minden megy! Megcsináltam a túlvilágos küldetést is, lett Velesem, úgyhogy megtaláltam nagypapinak a rák elleni képződményt. Csinálgatom a küldiket szépen sorban, sokkal stabilabb a játék, bár most meg azt csinálja, hogy pályaváltásokkor néha crashsel kilép, de szerencsére újratöltéskor rendben továbbmegy. Sima kilépés menet közben alig volt.
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34386 üzenetére
OK, köszi a jótanácsokat. Egyelőre a Velesről letettem. A "másvilágra" nincs kedvem visszamenni, viszem tovább a sztorit. Megcsináltam a tudósoknak az x19 vagy milyen küldetést, az alagutakban megtaláltam a finom munkákhoz való szerszánkészletet, már le is adtam az egyik szerelőnek. Sajnos akkor még nem olvastam, amit írtál, így csak reménykedem, hogy a jó csókának löktem a cuccot.
A felbontásokat, miegymást alaposan visszavettem, ahogy javasoltad, így most tényleg stabilabb lett a játék (azóta egyszer sem lépett ki), viszont baromi ronda, elmosódó textúrákkal, iszonyatos élekkel, borzalmas fényhatásokkal. Valamit valamiért?
Este ismét átmerészkedem a katonai raktárakhoz, remélem ezekkel az új beállításokkal már tényleg dübörögni fog a mutáns horda! -
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34384 üzenetére
Azaz! Itt lehet egy Velest találni egy lelőtt zombinál. Nincs sok kedvem visszamenni ide, főleg nem átrágni egy csomó orosz nyelvű videón magam...
Akkor inkább a tudósoknál próbálkozom, előbb-utóbb csak meglesz egy használhatóbb detektor!
Azt mondjuk nem tudom, hogy a túlvilági mellékküldi után megmarad-e az Iránytű képződmény, mert azon túl, hogy radioaktív, van egy csomó pozitív tulajdonsága is. Eh, lehet, hogy mégiscsak visszanézek én még abba a küldetésbe!
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34382 üzenetére
Na, akkor ezért nem találom! Nekem még csak Echo detektorom van, az a legalja. Lehetne Velesem is, ha a Vörös-erdőben megcsinálom a sztalker kiszabadítós küldetést, ott kapok egyet. Csak azzal a küldetéssel meg az a baj, hogy az Iránytű anomália, aminek a segítségével meg lehet találni az utat a térbuborékból kifelé, erősen radioaktív, és nem győztem használni a piros eü. csomagot meg a sugárzás elleni szert. A szer hamarabb fogyott el, mint hogy kiutat találtam volna, ezért ez a mellékküldi kimaradt.
Nem tudod véletlenül, hogyan, hol lehet kijutni a senki földjéről? (Weasel küldetés, eltűnt sztalker, a feladatot a bányában megtelepedő sztalker csapattól kapni a Vörös erdőben.) -
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34379 üzenetére
Azt a képződményt már keresgetem egy ideje, de sehogy se találtam, így jegeltem a dolgot. Most azok alapján, amit írtál, megint nekiállok, hátha meglesz. Közben átkukkantottam a Katonai raktárakhoz is, de itt aztán ért meglepetés vastagon. Eddig azt hittem, elég erős gépem van, a Fallout 4 és kieg.-jei fullHD-n mentek rajta. Ez a mod azonban, ahogy átértem, kiakasztotta a gépet seperc alatt. Jött a riasztás, hogy menjek a mutáns hordák ellen védeni a Szabadság bázisát, és onnantól kezdve olyan lett az egész, mint egy diavetítés. A játékból kilépni is csak a feladatkezelővel tudtam. Ekkora optimalizálatlan vagy máshogy elqrt fostalicskát, ami egyébként lehetne egy szórakoztató, jó-jó, nem világrengető, de szórakoztató, kellemes emlékeket gerjesztő játék is, ehelyett ahányszor mostanában játszani kezdek vele, öl az ideg.
-
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34377 üzenetére
Tatyó kipakolva, mentések felesleges(nek tűnő) része törölve, de sajna a mod még mindig széttrollkodja a játékmenetet - már szinte fél percenként mentek.
Remélem, ha átlépek másik pályára, abbamarad a kilépegetés, mert csak itt csinálja. Előtte se Limanszkban, se a Vörös erdőben, se Jantaron nem volt.
A fegyvert majd begyűjtöm, ha legközelebb Foresternél járok, kössz a tippet.
Én most Saigával nyomom, sörét valahogy mindig kerül, és olcsóbb is, mint a többi lőszer, a pusztító hatása is remek. Azt is szeretem benne, hogy nem egyenként nyomkodja be a tárba a skulókat, hanem egy mozdulattal tárat cserél, így közben nem szednek cafatokra az álkutyák. Kicsit talán az amortizálódásnak is jobban ellenáll.
Nemsokára megyek át a katonai raktárakhoz, kiderül, hogy megszűnik vagy legalább mérséklődik-e kilépegetés. -
-
borovi
aktív tag
válasz
zuzu000 #34371 üzenetére
Bocsi, ez félre ment, Antoniusnak szántam!
Jaja, 90%-ban rendes mentést szoktam csinálni. Az F5 már több modnál megszívatott, így leszoktam róla, tényleg csak végső esetre tartogatom. Jut eszembe: az nem lehet, hogy túl sok mentést csináltam a játék kezdete óta, és ezért hajigál ki? Kitörlöm az első felét, aztán meglátjuk.
Ezért a megbízhatatlanságért lettem hűtlen a Stalker-modokhoz, akkoriban be is írtam ide, hogy ha van kis szabadidőm játszani, akkor játszani szeretek, és nem folyamatosan szívni meg dühöngeni a fagyások, bugok, kilépések stb.-k miatt. Ezért a modért is nagy kár, mert a kilépésekkel megkeseríti, elrontja a játékélményt. -
borovi
aktív tag
válasz
Antonius1978 #34368 üzenetére
OK, köszi, megpróbálom így. Hátha sikerül. Meg marad az állandó mentegetés.
-
borovi
aktív tag
Sziasztok!
Rostockba értem a Wind of Time-ban, de elkezdett random kilépni a játék. Van valakinek hasonló tapasztalata, esetleg ötlete? -
borovi
aktív tag
Sziasztok!
Rég jártam itt, az utóbbi 8-9 hónapban remekül el voltam a Fallout 4-gyel és kieg.-jeivel, 2x is végigtoltam. Most azonban kedvem szottyant megint egy kis sztalkerezéshez. Mivel többen dicsértétek a Wind of Time modot, gondoltam, én is kipróbálom, de máris elakadtam benne. Még az elején járok, a Vörös erdőben. Alkatrészeket kell gyűjtenem a Vörös erdei technikusnak az Északi bányából (az irányítón és a zombivá lett sztalker csapaton már túl vagyok), de sehogy sem találom az utolsót, ha tényleg 12 db van. Forester meg megígérte, hogy majd keres, és megmondja, hová lett a tudós csapat (az anomáliánál nem voltak), de semmi nem történik. Csak várok, csak várok, kóválygok össze-vissza, más területekre nem tudok átmenni, csak vissza Limanszkba (a hidat már leengedtem), az alkatrészt nem találom, Forester sz.rik rám - ez így nem valami kalandos.
Khm... khm...Segítség. -
borovi
aktív tag
Most találtam, érdemes megnézni, nagyon érdekes!
-
borovi
aktív tag
válasz
Alienhun79 #30398 üzenetére
A S.T.A.L.K.E.R. - Oblivion Lost 3.1-ről elég jókat ír.
Lehet, hogy érdemes volna letölteni és kipróbálni. -
borovi
aktív tag
válasz
Sensut #29370 üzenetére
Jupiteren voltam, meg Zatonban, de alig van valami feladat. Jupiteren egy tudóskísérés volt a Kátrány anomáliáig meg vissza, ami komolyabb, Zatonban meg eddig semmi. Itt-ott burerekbe, irányítókba futni a szokott helyeken, Bagoly, Szakál, Kardán megvannak, viszont Janovban csak a Szabadság lakja a vasútállomást, a Szolgálat nincs sehol. Ez a két pálya feladat szempontjából kifejezetten szegényes vagy inkább üres. Az szép, hogy mindenhová be lehet menni, még a játékokban csak feladattal nyitható helyekre is, meg ezer pálya van, de nagyon hiányzik a sztori, ami összerántja.
Ha valaki még tolná: érdemes mielőbb ellátogatni Red Forestbe az erdészhez, mert az öreg - igaz, iszonyat drágán - minden fejlesztést meg tud csinálni fegyveren, ruhán. -
borovi
aktív tag
válasz
ZetorGumi #29353 üzenetére
Nagyon jó!
Ez se rossz! -
borovi
aktív tag
válasz
Sensut #29354 üzenetére
Igen, a pénz bizony nehezen gyűlik. Meg is untam, és jól átírtam a kezdő összeget egy jelentősebb summára. Onnantól kicsit haladósabb lett a játék...
Most megyek az antennákhoz, kíváncsi vagyok, ha azt teljesítem, lesz-e még valami fő küldetés-féle, vagy már csak a szerezz ezt - hozd el azt típusúak maradnak. Revideálnom kell egy korábbi kijelentésemet is: nem, nincs akkora nyüzsi azért ezeken a pályákon, és a stash-ekből, hulláktól összeszedhető lőszer, fegyver, miegymás is elég szegényes. A fegyverek ráadásul teljesen vagy majdnem teljesen le vannak amortizálva, így eladhatatlanok. Javíttatni csak drágán lehet őket, és nem lehet annyiért eladni, hogy visszajöjjön a javítás ára. Egyedül a toolkit boxokkal éri meg a javítás, azokból viszont kevés bukkan föl. Így aztán el szoktam ajándékozni az összeszedett fegyvereket (Donate gomb).
-
borovi
aktív tag
süni, Antonius:
Én is el vagyok a csatangolással. Nem olyan pörgős, mintha konkrét történet mentén haladna a játék, de nem is teljesen halott a dolog. Lehet kisebb küldiket felvenni, a pályák sem olyan üresek, mint mondjuk a LA-nál. Mindig bele lehet botlani egy kis tűzharcba vagy mutánsirtásba. Egyébként úgy rémlik (lusta vagyok visszakeresni), írja is a készítő a moddb oldalon, hogy freeplay a játék, tehát senki ne várjon valami cizellált sztorit. Ennek tudatában érdemes nekivágni.
-
borovi
aktív tag
Wow, ez a spawn menü maga a stalker-menyország! MINDEN van!
Innentől persze kérdésessé válik a játék értelme, de most még nagyon élvezem a terülj-terülj asztalkámat!
Egyébként valami hasonló volt a Clear Skyhoz is, csak az önálló mod volt, külön kellett fölrakni, ott is mindenfélét be lehetett rakni a játékba. Meg még valamelyik másik modban is azok közül, amiket SaGa fordított, de nem emlékszem, melyikben. -
borovi
aktív tag
válasz
Sensut #29337 üzenetére
Egy-két dolgot (súlylimit, kezdő pénz, sérülékenység, ugrás magassága) átírtam benne, eddig simán fut. Bízom benne, hogy ez így is marad.
A Gladiatornál már el sem indult a játék, ha átírtad.
Köszi az infót, ezt a spawn menüt én is mindenképp kipróbálom!
Hehe, nálam is az E:-n van a játék / vannak a játékok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen program, ami...?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- RAM topik
- Lightyear - befektetési app
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged