- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
Hirdetés
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
#45553408 #37662 üzenetére
Ha tényleg fair akarsz lenni, külön is kell vizsgálni. A túl sok általánosítás eredménye a merevség lesz, azé meg idővel a csökkenő kattintás.
Szerintem a moderáció lényege nem az állam rendelkezéseinek dogmatikus érvényesítése, hanem az adott közösség / részközösség érdekeinek "képviselete", jelentse ez a valóban káros tagok kiszűrését, vagy csak az alapvető törekvést, hogy subcommunity-autentikus és termékeny kereteket adjunk az információcseréhez.Néhány helyen ez annyira jól működik; vannak topikok, ahol érezhetően lengébben vannak értelmezve a szabályok (szinte folyamatos MODERÁTORI / HÁZIGAZDAI jelenlét melett!) és mégis egy sokéves, jó hangulatú, összetartó közösség épült ki bennük (valószínűleg nagyban köszönhetően a karó és a nyelőcső távolságának). Csak mondom.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
#45553408 #37618 üzenetére
Ó, szóval ezért a ~hetekkel ezelőtti, félsoros (+OFF-ba tett és többet nem is említett) "hirdetésért" kaptam figyelmeztetést egy általám LOKÁL - OFF-nak vélt topikban. Ja, vagy, hogy beszélgettünk arról, hogy kinek-mije van és megválna-e tőle? A retro teló rajongók OFF topikjában.
lmao @ túl sok szabadidő
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
quailstorm #37586 üzenetére
Akkor ezek szerint nem csak én éreztem így szüvem mélyin, különösen annak fényében, hogy ~2 hete 15 + postába ezt vettem;
+ makulátlan doboz, user manual, a headset-hez még az extra gumiharangok is megvannak bontatlanul, a teló külsején a használtság meg tényleg csak annyiban látszik, mint a képen; elől a káva szélein egy kis festékpattogzás vagy mi. A hátlap, oldalak karcmentesek.
Azért köszi mindhármótoknak, hogy megerősítettetek. Pontosabban kettőtőknek, a harmadikótoknak meg az előlap infót - amit mondjuk kérdés nélkül, magamtól is megfejthettem volna, de ha a lustaság fájna..
------------------------------------
A tiédet nem boltoljuk el? Kp-ra, ofc.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az N95 és az N95 8GB elő- és hátlapja ugye kompatíbilis egymással?
Szerintetek 13 + postáért ez? (Mindennapos használatra. Anyumnak megtetszett az N8 + Symbian kombó, de flipes telefont szeretne, így neki lenne a készülék.)
Gyári akksi, töltő, adatkábel, 1 hét gari. Asszem' T-Mobile függő (úgyis olyan SIM menne bele).
Előlapot meg azért kérdeztem, mert találtam ilyet, ami még ha utángyártott is, egész kulturáltan fest.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
FoxiestFox #37443 üzenetére
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
KSparrow #37444 üzenetére
Igen, azért írtam, hogy örülnék valami színesebb verziónak. A "komoly" belsővel remek kontrasztot tud alkotni.
Igazság szerint jobban örülnék egy normálisan felújított darabnak, ami "kereskedőtől" van, nem "magánszemélytől". Ezért sem néztem egyáltalán pl. a Jofogast vagy Vaterát.
Persze, ha a jelen topik lakói közül van valakinek valami személyes, boltolós ajánlata, ne tartsa magában.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
quailstorm #37441 üzenetére
Jó, igen. Ezért sem 70-80 ezerért veszek 10-10+ éves telefont, pedig megtenném, ha megtehetném.
Azért 98-99%-os elégedettségi index-szel, Top-rated Sellerként, meg extenzív eBay-háttérrel már csak nem traktálnak valami random szeméttel. Legalábbis szeretném ezt hinni.
Most amúgy találtam ezt, 2 ezerrel drágábban ([link]) - erre pl. azt írják, hogy manufacturer refurbished.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
KSparrow #37437 üzenetére
Néztem már, tetszik (mondjuk kár, hogy nincs valamilyen egyéb színben; piros, kék, sárga, zöld, hupiciklámenmittudomén), de ez sajna a keret felett van, főleg, hogy szeretnék egy igényesen refurbished darabot (az igazi persze az 5x annyiba kerülő boxed brand new lenne, de arra még annyira sincs likviditás).
(Amúgy a magyar gombsor hiánya nem egetrengető (a magyar menüt pedig akkor is hanyagolom, ha van). English teljesen megteszi.)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
quailstorm #37436 üzenetére
Ha megnézed az XPERIA E-met (most Decemberben lett 4 éves, bár kifejezetten keveset ment), gyak. teljesen karcmentes. Tokkal-vonóval eladó amúgy.
Viszont barátom is hasonló gondokkal küzd, mint te; soha nem láttam még egy telóját sem huzamosabb ideig serülésmentes állapotban. Valami alkalmi biznisz keretein belül megveszi a 100ezres telefont 50-ért, aztán 2 hét múlva már kereszbe-kasul van repedve a kijelző.
Ebben a percben itt tartok;
E63 vagy E63 (a második talán valamivel szimpatikusabb).
Meg pöcörögtet legbelül ez a T28s..
Ennek a készüléknek mindig is speciális helye lesz a szívem egyik csücskiben (Nokia 7110-mintára), csak lehetne egy kicsivel olcsóbb...de még így is piszkálgatja a frontális lebenyem.. áááá.. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
quailstorm #37433 üzenetére
"Amúgy tényleg kérdés, most luxusból inkább választanál egy ritkább/sérülékenyebb telót és használnád, vagy mivel a használat nem indokolja, elég egy egyszerűbb is?"
Nincs kőbe vésve a dolog, de némileg jobban húzok a kicsit szofisztikáltabb / nem annyira megszokott megoldások felé. Persze ha azt mondanád, hogy tudsz egy (független) full patika Ericsson T28s-t 10-12-ért, elképzelhető, hogy már venném is a kis kabátkámat, mert NAGYON megkörnyékezve érezném magam.
"Bennem is meg van az, hogy mindennapokra már sajnálnék egy ilyet. Ha mégis, akkor olyat használnék, amit előttem más már leharcolt annyira, hogy nem kár érte. Viszont a használatot nem befolyásolja."
Á, mindenképpen kívül-belül nagyon csudás példányt akarok. A telefonomra meg vigyázok - az elmúlt 18 évben volt ~40 készülék, soha nem veszett vagy tört el semmi (hacsak nem szándékosan rambóztam valamiért).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
1) telefon
2) SMS
3) jó lenne, ha tudnék vakuval valahogy világítani a sötétben - néha jól jön
4) nagyritkán egy kis mp3 nem hátrány (meg hozzá egy jack csati)Háát, internetezés.. nem egy életcél. Azért Wi-Fi nem ártana, ha minden kötél szakad és valamit nagyon meg kell nézni neten / már nagyon unatkozom - ellenben a napi szintű, aktív böngészés egyáltalán nem szempont.
A QWERTY-t csípem. Geek-feeling. Nem abszolút must, de előny. (De pl. az is, hogy ha valamilyen módon nem-konvencionális a készülék; vadító szín, valami flip etecera - lehet kombinálni.)
A megbízhatóság (és korrekt akksi) kifejezetten fontos, nem szeretnék fagyogatni, random kikapcsolgatni, random hálózatot keresgélni. Arra kell a készülék, hogy stabilan elérhető legyek minden nap (szóval elsődleges telefon). Meg persze a telefonhívások hangminősége és hangereje korrektes legyen.
Keret max. 12-13k, eBay refurbished dolgokat nézek leginkább, megbízható eladóktól. Persze, ha valaki itthoni gyűjteményéből adna el egy fullzsír darabot, az is simán szóba jöhet.
Ugye eddig leginkább a Nokia E63 és az N95 volt a górcsövem alatt (ezekről is jöhetnek még a benyomások, infoból sosem elég), a netes utánanézés után talán kicsit inkább az E63 felé húzva. Meg ugye az előbb rákérdeztem a BB Torch 9800-ra, mert specifikációk alapján érdekesnek tűnik; elviekben némileg erősebb a HW, mint az E63-ban, van QWERTY, de flipes is és touchscreen is van, árban pedig nagyjából azonosak. Viszont alapvetően nyitott vagyok a jó megoldásokra (most pl. éppen a Motorola XT316-t és a Motorola KRZR K1-t nézegetem).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
KSparrow #37423 üzenetére
"azzal letudom a kötelező köröket- facebook, messenger, viber, esetleg ez a fórum"
Na igen, ez az, ami számomra teljesen irreleváns. : > Amikor meg szökőévente zenét hallgatok a telefonon, arra szerintem bőven megteszi egy "ősi" OS is.
------------------------------------------------------
Nehéz ügy, de eddig talán az E63 a befutó.
Tegnap éjjel még találtam egy olyat is, hogy BlackBerry Torch 9800. Erről esetleg valami meglátás? Ez is ilyen 10-14k körül van (ennél feljebb nem akarok menni) és első blikkre úgy tűnik, hogy sok jó dolgot ötvöz egybe.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Fancy-boy #37405 üzenetére
A konkrét elképzelésnek határt szab a 10-12k-s keret.
Amúgy van egy 7110-esem is, csak szerintem kéne már bele akksi, egy FW-frissítés (anno fagyogatott) meg egy rugó (?) a petyhüdten lemászó flipbe. Kérdés, hogy mennyire lenne érdemes foglalkozni vele - mármint, hogy mennyire lenne körülményes és költséges.
-------------------------------------
-------------------------------------Hmm, akkor ezek közül N95 vagy E63, egyelőre legalábbis. A különbség 3 ezer Ft, kérdés, hogy az N megéri-e azt a felárat (10, ill. 13 ezer pénz, mindkettő refurbished, de megbízható eladóknak tűnnek).
Igazából örülnék, ha egy megbízható és tartós készülékhez sikerülne hozzájutnom; ezután jópár évig nem akarok telefonokkal foglalkozni. Telefonálni, SMS-t írni kell, meg néha világítani a sötétben. Szökőévenként talán némi mp3 vagy egy gyors Google maps.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Písz, népek.
Mostanság gondolkodom, hogy veszek valami régebbi, seller refurbished készüléket, mindennapi használatra. Úgyis 100x jobban bejönnek, mint az egy-darab-táccsszkrín-tizenkettőegytucat-vackok.
Smart-funkciók nem létkérdés - a legtöbb ismerősöm kezéből már legszívesebben reflexből rúgdosnám ki a közvetlen szociális interakciókat elpusztító okos szir-szarokat, mert állandóan azokat buzerálják.. Messze én vagyok a legböszmébb kocka köztük, aztán mégis csak kb. akkor látod a telót a kezemben, amikor telefonálok..Ezekre gondoltam első körben, így hirtelen;
Vélemény, meglátás, esetleg a konkrét eladókról valami személyes info?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Üdv népek.
Nokia 7110-es flipjét lehet valahogy renoválni? Már csak finoman lecsúszik, nincs az a határozott lecsapódás. ;___;
FW-frissítés megoldhatja az időnkénti fagyásokat?
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest