- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sxxorp
őstag
válasz
bollokcs80 #9085 üzenetére
Köszi, ahogy sejtettem, úgy tűnik egyelőre a santoni (4X, inidai Redmi 4) dominánsabb, mint bármelyik (nem Note) Redmi 4-es a frissítéseket illetően.
-
hzsolee
őstag
Nem vagyok egy nagy szaki, szóval: ez a miui 9 elhozza a kánaánt? Mióta megvan nem frissitettem, a gyári van rajt. Droid 6.0.1/ Miui 8.2 stab 8.2.9.0 Erről egy lépésben lehet majd 9-re frissíteni, és öröm, bodottá..?
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, a héten vásároltam 2 telefont, egyiket a páromnak ma a másikat magamnak.
A páromét még hétfőn sikeresen lefrissítettem OTA-n 7-es droidra, 2 frissítés települt egy 300mega körüli, majd egy 1,2giga körüli. Ma nekiestem az enyémnek, felment a 300megás, aztán nem talál újabb frissítést.
Hogy van ez? Mitől függ hogy megkapja e OTA-n? Mindkettő hazai vásárlás egyik 6.havi másik 8.havi fekete.Köszönöm a segítségeteket.
-
Dwatti
addikt
válasz
notika77 #9079 üzenetére
R4X kijelző csere
-
Chabee
tag
Sziasztok!
Még egy kicsit lovagolnék a "milyen LCD panellal szerelik a 4X-et" hullámon. Most okt. 25-én rendeltem egy aranyszínűt Anyumnak, abban EBBG panel volt. Aztán 31-én rendeltem egy újabb aranyszínűt, abban BOE.
Szóval szerintem elég random szagú ez a panelmizéria. Egyébként nem tudom, mit kellett volna még nézni a jobb beazonosítás érdekében, de már csak az utóbb rendelt teló van nálam.Üdv!
-
vince
őstag
válasz
bollokcs80 #9085 üzenetére
Hú mi lesz itt november közepétől
-
bollokcs80
Korrektor
Frissítési ütemterv a MIUI 9 Global Stable ROM-hoz:
1 kör:
Redmi Note 4, Mi Max 2
Mától folyamatosan2. kör:
Mi MIX 2, Redmi Y1, Redmi Y1 Lite, Redmi 4X, Mi 5, Mi Max
Date: November közepe3.kör
Összes többi
December elejeForrás: [link]
(Note 4 kapcsán találtam rá, de gondoltam titeket is érdekel
)
-
notika77
senior tag
Sikeresen leejtettem a telefont miközben szálltam fel a vonatra. Reggel feltettem a képernyőnél kisebb edzett üveget az Ipaky tok már régóta rajta, de sikerült úgy a kijelző szélére esnie, hogy a tok nem védte meg, hiába magasabb és átlósan bepókhálózodott a kijelző fele a védőüveg alatt.
Jól sejtem, hogy gazdasági totálkáros? Legalábbis szervízben javíttatni?
-
interfész
tag
sziasztok!
a 2017.09 es feketékről van esetleg tapasztalat kijelző téren? remélem nem leszek megkövezve de engem jobban érdekel a karcállósága mint a színei és mivel látom hogy elég macerásak a fóliák, ezért szeretném a jobb kijelzőset...
köszönöm.
-
starr
őstag
válasz
bodnar10261 #9066 üzenetére
A 3/32-es alapból 1.5 GB-ot eszik a RAM-ból, és 25 GB belső tárhely marad. A 2/16-odnál nem sok marad. Vegyél inkább 3/32-est!
-
interfész
tag
most voltam az europa center edigitalban. mikor elindultam otthonról 2 óra még volt belőle több 100 is raktáron azt mondta a hölgy mire odaértem egyse de az összes edigitalban hiány lett holott 2 helyen is volt...
-
lócitrom
őstag
válasz
na de ebből ilyen kiadás nincs. meg hidd el, nem is akarnál te olyat.
-
sxxorp
őstag
válasz
orso0355 #9069 üzenetére
Nem hiszem el - használjátok a KERESŐT! Csak meglesz az a kérdés!
(ha jól emlékszem vmi kardinális probléma volt, h miért nincs Képernyőmentés a menüben ott, ahol szerinte lennie kellene az új buildben)
Ráadásul axiaomitulajok kamuznak is, pl.: DarthFader sokkal több találat van már: 5! -
orso0355
őstag
válasz
Black_Raven #9064 üzenetére
Várj, növelem a találatok számát: HONOR topik.(#9067) aelod
Sose derül ki, mire nem válaszolt a topik bunkó közönsége. -
Black_Raven
veterán
válasz
Szerintem 2/16-ot felejtsd el!
-
aelod
veterán
válasz
A tud és akar között nagy a különbség.
(#9057) dokee78
Mi volt a kérdés egyáltalán?
-
bodnar10261
aktív tag
Szeretnék a közeljövőben egy x4-et. Nekem bőven elég lenne 2/16 változatban is. Amiket olvasok róla az csak pozitív. Nem értem némely gyártót miért nem tud hasonló eszközt késziteni.
-
Örni
senior tag
Mi már csak ilyen parasztok vagyunk, Redneck 4X
-
Black_Raven
veterán
Gyerekek, szuper a topik keresője, a Honor 8 topikra már 3 találatot kiad.
[link][ Csak van aki nem használja ki a tudását..
Mindegy mostmár tudjuk, ha gond van, irány a Honor 8 topik. -
sxxorp
őstag
válasz
dokee78 #9057 üzenetére
Milyen tragédia, kudarc történt az életedben, hogy ennyire megkeseredett vagy?
Talán azt kellett volna kérdezni, hogy melyik tok jó. Nekem még nincs is update 8.5.4-re.
Én szeretek tükröt tartani, ha te logisztikust játszol, akkor én is elküldelek valahova: lehet menni a Honor 8 topikba, és vissza sem kell nézni. -
dokee78
félisten
válasz
dokee78 #8950 üzenetére
Köszönöm a segítségét.
105 hozzászólás után sem tudtok válaszolni a segítségre szoruló tagoknak.
Le a kalappal.Legutóbb sem jött segítség,max a Google keresős.
Mert persze a milyen tokot vegyek kérdésre nem talál a goggle semmit ugye?Szerintem semmi rosszat nem tettem itt.
Normálisan kérdeztem.
Úgy látszik ilyen "segítőkész" ez a topik.
Maximális tiszteletem előttetek.Nem nekem kellett volna a segítség,egy ismerősömnek.
Mint legutóbb is írtam,lehet menni a Honor 8 topikba tanulni,hogyan segítsűnk az információ hiányban szenvedő tagoknak kedves Xiaomi tulajok.
Mert ott még a 100. "melyik a jó tok" kérdésre is válaszolnak a segítőkész tulajdonosok.
Nem is várok erre reakciót.
Csináljátok,mint a többi hozzászólásommal itt!
Szomorú,hogy ilyen emberek is vannak itt. -
mpo
veterán
Volt olyan oldal, ahol Corning Gorilla Glass volt feltüntetve a 4X-nél.
Itt szóltak, hogy az nem hiteles és nem GG van.
A 3-5 $-os GG-t kár volt kispórolni belőle, sok fejtöréstől, időpocsékolástól megkímélt volna minket és az érzékenység is maradt volna. A régi mobilom GG-s volt, a legközelebbi is az lesz. -
interfész
tag
szaisztok
europa center ben, edigitalban vett már valaki redmi4x feketét? ha igen milyen a kijelzője?
meddig boe kijelzős? 2017.08 előttiek azok vagy hogy van?
köszi
-
Lordus
senior tag
válasz
dugynok #9042 üzenetére
http://www.ebay.de/itm/6x-Displayschutzfolie-fur-Xiaomi-Redmi-4X-Schutzfolie-Klar/302263186377?hash=item46604a33c9:g:-GAAAOSwWiBY~IAH
Savvies 75mic ultra clear fólia 6 db 2,98 EUR ideszállítva Németektől. Kb. 3 nap alatt meg szokott érkezni!
hopsz, most nézem, kicsit lüke voltam, mert ha 2 csomagot rendelek, akkor 3-at küldenek.
2000 ft-ért 18 fólia nem rossz, főleg, hogy asszonynak is rendeltem telefont, így évente 4 fog elfogyni... -
Lordus
senior tag
még a telefonom sincs it,, nem még a fólia!
tegnap rendeltem a telefont, remélem péntekre megkapom.
fólia jövő hét eleje/közepén várható.mi2s-nél olyan szinten volt pontos, hogy elmondhatatlan! nagyon durván kellett vele állítgatnom, hogy tökéletesen felrakjam, pedig nyomdám va, reggeltől estig matricákat rakok fel, stb... tehát van némi rutinom benne...
természetesen jelentkezem, ha megjött és felraktam, hogy mennyire jó a mérete/illeszkedése!
-
bunnyhu
senior tag
IMAK üvegfólia tökéletesen passzol, bubimentesen megy fel, de kb. a felére leromlik a kijelző érzékenysége!!! Én már egy ideje gondolkozom, hogy kockáztassak és levegyem, mert marha idegesítő ez a butulás. JA, és ujjlenyomat mágnes, kb. minden használat után lehet törölgetni, a gyári üveg töredék ennyire koszolódik.
Kijelző: Gyerekek, most komolyan ... nekem EBBG van, semmi bajom a kijelzővel. Komolyan mennyire életszerű már az, hogy odarakod egy másik mellé és nézegeted a különbséget? Akkor rakd egy Samsung galaxy S8 mellé és sírjál. Annyira szánalmas ez az "enyém jobb bebebe, rába**tál!" meg a válogatjuk a szart és a szarabbat ... mégis mire használod, fotólabor előkészítésre? Ezen tipródni, hogy most akkor honnan mikorit milyen szín, hogy biztosan ... world first problem.
-
kismedve1982
tag
válasz
Black_Raven #9007 üzenetére
Az enyém DJN. Az jó? Mi a különbség? (MM-ben vettem)
-
erdey_a
addikt
Az alul felül fekete középen, vagyis ahol átlátszó, nem tapad. Ettől függetlenül nálunk bevált, nem levegős és nem ment alá kosz sem. Amit észlel vele a párom az az, hogy az érintésérzékenység valamicskét romlott tőle. Éppen ezért rendeltem fóliát. Ha megjön, le is cseréljük.
-
Lordus
senior tag
sima foliat nem lehet ra venni eu-bol, hogy hamar ideerjen? csak ezt a h9 uveget talaltam... es ebbol is ket fajtat, egyik viztiszta uveg, masik meg alul-felul fekete, olyan, mint a telefon eleje...
melyiket erdemes? -
Soká
senior tag
válasz
orso0355 #9028 üzenetére
"Esélyt se adtál a kijelző normális működésének? 😃"
A telefon a fiamé, meghagyom neki, hogy elvegye a "szüzességét"
De egyébként szerintem sokkal könnyebb pormentesen, hibátlanul feltenni az üveget, ha a fóliát csak előtte kapom le.
"karc kizárva, max fülbevalótól, ezért lett üveg végül"
Ezen jót nevettem, micsoda női szempontok
Aztán kisvártatva leesett, hogy a bal fülemben 1985 óta van fülbevaló kiszedhetetlen konstrukcióban. -
orso0355
őstag
Esélyt se adtál a kijelző normális működésének? 😃 Nekem is üveg van rajta, jól is működik, de lássuk be, a natúr érzést nem adja vissza. Az első dolgom volt a gyári fóliát leszedni, persze ez csak az én véleményem. Engem nagyon zavart, csúnya volt és igazából felesleges. (Nekem külön bedugós tokom is van, karc kizárva, max fülbevalótól, ezért lett üveg végül.)
-
orso0355
őstag
Érdekes ám ez... az Elephone P600-asomat több, mint két és fél évig használtam úgy, hogy mindig 100%-ra töltöttem és 10%-nál jelzett, hogy töltsem. Tök ugyanazt az üzemidőt produkálja most is, mint az elején. Oké nem bír ennyit a 2700-ad akksija, mint a 4X-é, de semmit nem változott ennyi idő alatt. 😃 de volt egy Acer Liquid Gallantom, annak az akksija egy évig se bírta, szerintem szoftveres problémák miatt (hol 50%-ot jelzett, hol 5-öt..). Én mindig 100-ig töltöm, aztán 15 körül töltöm. Ahány ház, annyi szokás, annyi tapasztalat, annyi vélemény.
-
Neerpelt
tag
Szia, én az Edigitalnál vettem, és igen, Global Stable verzió van rajta (de ezt tőlük is megkérdezheted, mert a dobozra rá van írva - sorszám alapján is megállapítható, meg van rajta GLOBAL matrica). Korábban volt szó a képernyőről is (EBBG vs BOE - elvileg az utóbbi a jobb), valaki megkérdezte az ottani srácoktól hogy mikori verziójú telefon van feketéből, és szomorúan konstatálta, hogy akkor náluk már nincs BOE-s kijelzővel rendelkező 4x. A jó hírem az (legalábbis a magam szemszögéből mindenképpen
, hogy van, mert az enyém pont BOE, pedig három napja vettem (és igen, fekete a készülékház), amikor még fogalmam sem volt róla, hogy ez akár probléma is lehetne. Viszont a ROM verzió annál jobban érdekelt, első dolgom nekem is az volt, hogy tudjam hogy Global, mert nem akarok mókolni.
Egyelőre arra vagyok kíváncsi, hogy az igen erőteljes akku plusz új Nougat+8.5 MIUI milyen teljesítményt nyújt hétköznapi gyűrés mellett (20% körüli rendszerfogyasztást produkált most igen erőteljes nyúzás mellett). Azt látom, hogy amúgy a rendszer imádja háttérbe szorítani az alkalmazásokat, úgy kellett rábírni hogy a Messenger küldjön jelzést a LED-re (ami nagyon jó volna, ha színes lenne... ugye ez csak szoftveres hiba, amit majd javítanak?). Ha bírja a két nap gyűrődést ilyen teljesítmény mellett mint amit tapasztaltam eddig úgy, hogy mostmár elég kemény alkalmazásarzenált varázsoltam rá, akkor ilyen árért több, mint szuper lesz.
Samsunggal nincs tapasztalatom (tudatosan kerültem mindig is
), a kamerája viszont az előző telefonomhoz képest (Honor Holly) sem egy nagy hűhó. Ha az a leghangsúlyosabb dolog nálad, ne ezt a telefont válaszd, amúgy meg eddig nekem oltárira tetszik.
-
Soká
senior tag
válasz
orso0355 #9011 üzenetére
"gyári fólia csak a szállítás miatt van rajta, azzal használni szerintem merénylet "
Azt kértem a fiamtól, hogy néhány napig ne szedje le róla az ilyen-olyan fóliákat, lássuk, hogy stabilan működik, rendben van-e. Probléma esetén talán a boltban is megértőbben viseltetnek, ha látszik a kímélet nyoma
Az enyémen egyébként rajta volt a gyári fólia, amíg nem jött meg az üveg.
-
Soká
senior tag
válasz
trebrona #9010 üzenetére
Oké, papíron ezek különbségek (én nem tudom, mit takarnak a számok) de a a gyakorlati életben nem hiszem, hogy ezek a különbségek megütik az érzékelés szintjét. Ami meg a dizájnt illeti, a 4x pontosan belepasszolt a 3s tokjába, leszámítva, hogy a hangszóró máshová néz. (A kijelző lekerekítettsége meg nekem egyáltalán nem tetszik, mert nehézkesebb rá fóliát varázsolni, ráadásul nekem (formatervezőként) a legkevésbé sem tetszik, hogy a kijelző éleit nem próbálják meg védeni a kávával. Ezt egyszerűen egy hülye trendnek gondolom, ami csak a gyártóknak kedvez, mert hamarabb szorulnak cserére a törött készülékek. Tipikus példája annak, hogy valamelyik gyártó (Samsung?) kitalálja ezt a divatot és mindenki belekényszerül ebbe a mókuskerékbe. Még az Apple is, pedig nekem a 5-ig tetszett hogy van körbe káva, hogy nincs minden minden irányból lekerekítve. sajnos a tökéletest is el kell cseszni, hogy legyen munkájuk a marketingeseknek...)
"3S-re valószínűleg sosem lesz."
Látod, ez az, amit nem tartok tisztességesnek. Úgy gondolnám, hogy egyszeri ugrást még illene finanszírozni.
-
sxxorp
őstag
1. Huh, nem teljesen értelek... 50%-on használni? Nekem 20-30% és 90% közt használva bő 2 napos üzemidők jönnek ki 5-6 óra SOT-tal, nem érzem korlátozónak. Ha olyan körülmények vannak, hogy nem tudom betartani (pl. utazás), akkor sem dőlök a kardomba
2. Apple? Aztán pont belinkelsz egy oldalt, amin bőven azt magyarázzák, hogyan használd, csak nem teljes: inkább arra adnak tanácsot (a kikapcsolt állapotot kivéve), hogy az üzemidőd nőjön, ne az akkud élettartama, mert öngól lenne. Szerinted mekkora üzemidő jönne ki a nevetséges méretű Iphone-akkukból (kivéve, ha jól tudom a legújabbak, főleg Plus, takarékos procikkal), ha még be is limitálod? Ha valahol ezt fájdalommentesen meg lehet tenni, az pl. a mi telefonunk batár akksival. A gyártók nem igazán érdekeltek az akkud élettartamának megőrzésében (annál hamarabb veszel újat), míg az aktuális alacsony üzemidő azonnali elégedetlenséget szül, ezért arra próbálnak odafigyelni.
Sokan nem 1, nem 2, hanem akár 4 évig is használnak egy telefont, napokban is említette vki, utánad pár hozzászólással is van egy ilyen hozzászóló, ott biztosan számít, hogy kezeled. Te nem ilyen vagy, nyugodtan daráld az akksit, ahogy akarod.
Én pl. szeretem azt a felállást, hogy a korábbi telefon megmarad back-up/játszós telefonnak (ez most a Sony Z3C 2,5 évesen)), és van egy használati telefon, ami most a Redmi 4X. Minél tovább minél jobb marad az üzemideje, azaz hosszabb az élettartama, annál jobb, ennyi.
Ehhez beállítottam a Battery Charge Limiter-t 90%-ra, hogy simán a töltőn hagyhassam, mint régen, mikor azt hittem nem számít, hogy 100%-ra jojóztatva főzöm az akksit. És ha látom, hogy 30% alá esik, akkor hamarosan töltőre dobom (de ha olyan a helyzet használom még). Ez puszta iránymutatás, nem törvény, ha betartja vki, attól csak jobb lehet. Nem nagy kaland, tényleg, úgyhogy sztem erről ennyi elégA cikk csak azért tuti, mert ha jön vki, aki erről nem tud, elég csak egy linket dobni.
-
DJGABI
addikt
jaaa, ezeket láttam, régebbi képek ezek. de amúgy igen, ezen nekem is tetszett. -attól eltekintve hogy phablet, nyilván- akkor ezek szerint külön modell lesz (plusz... istenem, nem bírnának egységes nevezéktant használni A/X/S után...) talán majd a Redmi 6 is valami hasonló lesz.
-
Soká
senior tag
válasz
wanted5 #8994 üzenetére
"Szerintetek mikor jön az utód? Érdemes lenne inkább arra várni?"
Én annyit kotyognék bele, hogy akkor érdemes várni, ha tudod, hogy mikor és tudod, hogy mi érkezik.
A Xiaominál a következetesség valamiféle kínai gondolkodásmódot takar, magyarul elég kiszámíthatatlan. A magam laikus véleménye szerint a 3s után a 4x igazából semmilyen érdemi előrelépést sem hoz. Ugyanaz a 6-os droid, ugyanakkora panel, ugyanolyan felbontás, ugyanaz a RAM és ROM, ugyanaz az akksi, ugyanaz a töltő, ugyanaz a dizájn, ugyanaz a kamera, ugyanaz az ujjlenyomatolvasó.
Az egyetlen lényegi különbség, hogy tavaly ilyenkor a 3s 55e körül volt, most a 4x 40e. Ami az én olvasatomban annyit jelent, hogy érdemi műszaki fejlesztést nem tudtak beletenni, így hát az árazás jelenti a pluszt. A következő generációnál el tudnám képzelni, hogy jön egy nagyobb felbontású kijelző, jön egy jobb kamera, frissebb android, 4/64 memória és ehhez mérten 55-60e körüli árazás. -
-
Soká
senior tag
válasz
trebrona #9002 üzenetére
"Gyári matt fóliával..."
Azért is jeleztem. És csak azért tettem az összehasonlítást, mert még ezzel a gyári fóliával is fényerősebbnek tűnt. Egyébiránt nem hiszem, hogy a különböző színeket érdemben másként szűrné, tehát én úgy gondolom, hogy fólia nélkül egyszerűen ragyogóbbak a színei és főleg élesebb a képe, mert a matt fólia a vonalélességet rontja leginkább. (szerintem) -
szakonyi
tag
Ha valakinek nem működne rendesen a gyári Weather app, ez megoldja.
[link] -
mpo
veterán
válasz
trebrona #8996 üzenetére
Biztos igazad van, ismered a márkát.
Megnéztem az S8 áprilisban 270e volt, most 160e, a 4X akkor 60e volt, most 40e.
Fél év alatt a két tulajdonos 110-et és 20-at bukott.
Én 44-ért vettem most, ha kibír pár évet, már akkor is megérte, nekem telefon és navigáció kell.
Az arukereso-ben, amíg gondolkodtam a vételen a 4.-ről följött a 2. helyre népszerűségben. -
Soká
senior tag
válasz
lócitrom #9000 üzenetére
Akkor lehet, hogy figyelmetlenül olvastalak benneteket tegnap, mert nekem az jött le, hogy a fekete augusztusi már a gyengébb paneles. (lényeg, hogy fekete és 08. havi)
szerk.
ha fontos, akkor kikeresem azt a kódot és beüttetem a gyerkőccel. A 3s-nél már nem emlékszem, hogyan kell megállapítani, de tudom, hogy azt az eustocktól rendeltem és a jobb paneles volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest