Hirdetés
- Nem maradt titok a Galaxy A26, A36 és A56 kapcsán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android telefonokra is elérhető lesz a Clicks
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bogyó bá' #28395 üzenetére
Nem lett tökéletes akkor a visszaállítás, már az az angol nyelvú sor is furcsa volt nekm, mivel mindig 100%-osan magyar volt eddig minden sor.
(#28396) orso0355
Eddig nekem sem tűnt fel ez az opció, de most gyorsan kikapcsoltam én is. Igaz még egyszer nem hoztam így elő a keresőt.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Lenne megint egy nagyon amatőr kérdésem: gyári global 10-es MIUI esetén kikapcsolható valahogy a kezdőképernyőn az "alulról felfelé söpréssel" akarva-akaratlanul elő jövő gugli keresés?
(Nejemé lett a 4X-em, és - sok éves WP-s készülék-múltja után - ez a funkció baromira zavarja, mert többször akaratlanul is ez jött elő egy-egy ügyetlenebb mozdulat után, és nincs is rá semmi szüksége. Nekem a MIUI 11-es 9 SE-n simán kikapcsolható volt - nekem sem kell - de itt nem találom..)
-
Mercutio_
félisten
válasz
MamboRider #28387 üzenetére
Ott indul a dolog, hogy BL-nyitási engedélyt kell igényelni a gyártótól a készülékhez...
[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
válasz
MamboRider #28387 üzenetére
Már el is felejtettem, mik vannak a MIUI-ban...
De akkor nem ott lesz a hiba.
Túl sok tapasztalatom nekem sincs custom ROMokkal, de sok jó leírás van (én a Lineage OS 4X-hez írt útmutatóját használtam), bár egy kis angol tudás nem árt.
A legfontosabb a biztonsági mentés minden fontos adatról, de azt egyébként is érdemes frissen tartani, még ha nem is romolsz. Ha elakadsz, írhatsz privát üzenetet, megpróbálok segíteni -
MamboRider
csendes újonc
válasz
snyper990 #28385 üzenetére
Helló! Nem 3rd party, van egy saját cleanere, az a neve hogy "Cleaner"
Szerintem az a cache-t is törli, bár van küldön egy "Clean Cache" funkció is. Lehet, hogy fel kéne raknom egy custom rom-ot, csak az a baj hogy nem tudom hogy kell, sem hogy mivel jár. Nem piszkáltam a rendszerét sosem, de utána fogok nézni, köszi!
-
snyper990
őstag
válasz
MamboRider #28368 üzenetére
"rá szoktam engedni a cleanert is" - az milyen cleaner? 3rd party? Ha az, akkor én hanyagolnám. Különben is, ez nem Windows, nem kell takarítgatni, különösen ha nem telepítgetsz aztán törölsz appokat. Ha meg a gyorsítótárakat kitakaríttatod, az pont lassulással jár... (Mondjuk 2-3 mp akkor is sok.)
Egyébként lehet még hardveres gond is a háttérben, pl. ha az akku veszít a kapacitásából, a gyártók hajlamosak visszafogni a teljesítményt az akkuidő megmentése érdekében.
Mindenesetre én felraknék a helyedben egy custom ROMot, hogy a hardveres gondot kiszűrd. Anyukámnak van 4x-e, arra hivatalos LineageOS 16-ot raktam, szerintem elég korrekt, gyors. (Plusz ő nem is használja túl sokat, friss LOS 16-al 1,5 óra SOT mellett kb. 1 hetet kibír egy töltéssel...) -
DeFranco
nagyúr
válasz
MamboRider #28381 üzenetére
jobb ötletem nincs sajnos. én maradtam az out of the box rendszeren, nem is frissítettem (igazából lustaságból mert nem volt kedvem factory resetelni de most már szerintem így is marad
)
-
MamboRider
csendes újonc
válasz
SenorGrande #28376 üzenetére
Hát nem örülök, baromi idegtépő tud lenni, és semmi rendszert nem látok benne. Ugyanúgy használom én is, mint korábban. Hátha kapunk valami ügyes tippet valakitől.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Márton #28377 üzenetére
Oldalra nyíló, mágneses, flipes tokkal. A két éves készülékem így még karcmentes.
Ronda mint a bűn, de hát valamit valamiért...MamboRider :én is ezért váltottam le egy 9 SE-re 2 napja, na meg a kicsi tárhely, és a pocsék fényképező miatt. hetente újraindítottam, kétszer teljesen újratelepítettem, mégis lassú, szaggat minden rajta. Ez viszont sajnos zsebbe nyúlós eksön volt....
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Márton #28377 üzenetére
én semmivel. fóliát nem szeretnék, karcolni nem szoktam a kijelzőt, tempered glasst kerestem volna törés ellen.
a lekerekített élek miatt viszont ez problémás, ezért kisebb az is amit neked ajánlottak, mert ha kiér a széléig, akkor el is áll a lekerekítésnél, alámegy a por és feljön az üveg.
vannak ragasztós verziók amik nagyjából kompromisszumot jelentenek, próbáltam ilyet venni, vettem 2-3 fajtát is de minddel katasztrofális volt az érintésérzékelés, úgy hogy vettem egy kemény nillkin* tokot meg nagyon vigyázok.
ez egy kicsit a kijelző szintje fölé ér oldalt, ha telibe kapja kijelzővel lefelé a padlót akkor talán van benne annyi rugalmasság hogy kimozogja az erőhatást, és egyébként sokkal elegánsabb is mint akármelyik szilikonbugyi.
-
Márton
nagyúr
Létezik olyan fólia, ami mérethelyes? 3e-ért kaptam volna tempered glasst, 4x-hez való, de oldalra 2mm-rel kisebb. Azt mondták csak ilyen van. Engem zavarna, talán ikonmozgatáskor is. Ti mivel véditek?
-
SenorGrande
senior tag
válasz
Enyém is ezt csinálja pár hónapja, lövésem sincs mitől, nem változtak a felhasználói szokásaim.
Nincs már meg a régi fluid működés. -
DeFranco
nagyúr
válasz
MamboRider #28374 üzenetére
szerintem nagyon kapcsolgatni nem kell az alapokhoz képest ahhoz hogy ne legyenek komoly lagok.
úgy is jól kell működjön, ha valami mégsem OK akkor először a 3rd party programok táján néznék szét.
-
MamboRider
csendes újonc
válasz
DeFranco #28369 üzenetére
Szia, köszi a választ!
Nincs feltelepítve vírusirtó, csak ami eleve rajta volt. Most kikapcsoltam a play áruház frissítést, de az sem volt automatikus, csak értesítést küldött és manuálisan le szoktam töltögetni amikor van időm. Valahol meg tudom nézni milyen háttérfolyamatok futnak éppen? Van erre esetleg egy alkalmazás? És honnan tudhatom hogy mi az amit ki is szabad kapcsolni?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SSlyTR #28370 üzenetére
Amennyit én erről a készülékről (az SE-ről) tudok / olvastam: nem a SOT-tal, hanem a készenlétben indokolatlanul magas merüléssel van a baj. Mindenkinél kivétel nélkül.
Ennek oka a kis akku, az AMOLED-es környezeti kijelző használata (kikapcsolva sokat javul a helyzet - bár éjszakára magától is lekapcsolja), illetve rosszul megírt rendszerszoftver.
[ Szerkesztve ]
-
SSlyTR
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #28365 üzenetére
Csak azert kerdezem, mert kb mindenhol a kicsi akksit hozzak ki gyengesegnek, pedig volt teszt, ahol eleg jol helytallt. Altalaban 3-4 oras kepernyoidot hoztak ki, ebben a tesztben meg 10,5 oran at birta, a nagyobb akksis mi9 fel oraval ment jobbat.
Valahogy olyan erzesem van, hogy 4 ora youtube utan a 4x ki is kapcsolna.
Az altalad leirt jelenseget neha nekem is produkalja a 4x, van hogy egy este alatt merul 3-4%-ot, valamikor meg 15-20%ot is. Pedig ugyanugy kikapcsolok mindent rajta, leallitok minden appot. -
DeFranco
nagyúr
válasz
valami háttérfolyamat akasztja meg szerintem, vagy valami scanner/cleaner/vírusirtó ami ilyenkor einstandolja a prociidőt.
utóbbiakat szedd le a francba meg nézd meg hogy automatikusra van-e állítva pl. a play áruház frissítés.
-
MamboRider
csendes újonc
Sziasztok! Próbáltam visszatekerni a fórumot, hátha más is kínlódik azzal amivel én, de nem találtam semmi témába vágót. A problémám az, ogy a 4Xem iiisszooonyúú módon belassult, van hogy 2-3 mp mire reagál, van hogy egyáltalán nem (pl üzenet értesítésre rányomok, eltűnik, de mégsem nyitja meg az appot). Nem unlockolt a telefon, nincs tele a tárhely, nincs millió appom... Rendszer frissítések rajta vannak, az automatikus indítások nagy részét kikapcsoltam, néhány naponta újraindítom, rá szoktam engedni a cleanert is, de néhány hónapja ugyanúgy kínlódik. Sőt, mintha egyre rosszabb lenne, és kezd az agyamra menni.
Valakinek hasonló tapasztalata? És tudtok valami okosat javasolni? Elég basic felhasználó vagyok, nem szoktam játszani rajta, nem várnék sokat tőle, csak alap dolgokat.. Köszi ha segítetek!
-
Márton
nagyúr
Ok, csak a lényeget nem írtad le: túlélte?
Ha esetleg tokra akarsz buzdítani, az sajna nem lesz, mert lányom több hónap keresgélés után talált ebay-en neki tetsző mintás hátsó tokot, ezt biztos nem cseréli le. Kap még egy fóliát és apai jótanácsot, hogy mostantól 100x jobban vigyázzon rá. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SSlyTR #28363 üzenetére
Szerintem egy napnál azért többet - de adj egy hetet nekem, utána már lesz értékelhető tapasztalatom (kell az akksinak is 2-3 feltöltési ciklus, mire teljesen "magához tér").
Én minimális használattal (napi 15 perc beszélgetés, ugyanennyi mail vagy netezés) 2,5 -3 napig tudom használni a 4X-et egy feltöltéssel (Wifi ON, mobilnet OFF, este sem kapcsolom ki) - ez új korában akár 3,5 napot is elért (januárban lesz 2 éves). Szoftver gyári legfrissebb.
A 9 SE ennél jóval gyorsabban merül, bár most még nem mérvadó, mert sokat nyektetem, még csak most laktam(-om) be rendesen. De hasba akasztó például, hogy este 10-kor 75%-kal tettem le, most meg 60% van benne, úgy hogy csak 3 mailt kaptam az éjjel.
-
bododani
senior tag
Hali! Valakinek jött Miui 11 frissítés? Mikor várható? Listát láttam, dátumot nem.
-
bb71
őstag
Siddis: feldobtam a 10-es androidu Havocot. Minden mukodik eddig.
-
Cyrin
addikt
válasz
Márton #28356 üzenetére
egy hete lesett a 4x-em a WC-ben 1,5 m-ről pont pofára, (Nillkin kemény tok van rajta, csak a hátulján, kis peremmel fordul be az elejére). komolyan megijedtem, hogy na ennek most tuti vége, és halvány gőzöm sincs mit tudnék venni helyette ami mindazt tudja amit a 4x (kis méret, infra, nagy akku, 2 sim+microSD (ezt nem tudja de ilyen kéne), jack cstlakozó)
[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
az a gáz, hogy újabb modellekben igazából maximum annyi újítás van, hogy kisebb a lapka. de ez már nem akkora előny fogyasztás szempontjából. anyámnak vettem egy Redmi 7-et, előkészítés alatt áll. hát ő eléggé rá tud függni. kíváncsi leszek mi lesz belőle, mert legalább a a kijelző felbontása se indokolatlanul magas. sok alkut kell kötni ezekkel a telefonokkal manapság, hiába megy orrvérzésig a duma, hogy „ennyiérbesztbáj”...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SSlyTR #28354 üzenetére
Eddig egyetlen dolgot kivéve minden nagyon happy - az akkuidő viszont kb. a fele / kétharmada a 4X-ének, ez elkeserítő. A hozzá adott gyorstöltő viszont egy óra alatt képes feltölteni, ez jó.
szerk: ja még egy bosszantó hibája van, az automata fényerő szabályozó elég empírikusan működik. Egyébként pár napja jött ki rá a - sajnos csak - 9-es android alapú miui 11, végre sötét témákkal.
Ma megint nagyon olcsó a 128GB-os kék itt (ÁFÁ-s számla van, de a gari csak egy év bolti - szóval bizonytalan): [link]
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Itt is megkérdezem, hátha valaki tudja a megoldást: [link]
sharp007 : Köszi![ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
nem. nincs értelme. főleg így, hogy egy fastboot telepítés előtte lezajlott. az EU telepítés meg gyakorlatilag felülírja azt, amit valóban szükséges.
a dm-verify beállítást elméletben így találod meg. nem 100%, mert nincs most előttem a 4X-em, de szerintem így azért nem téveszted el:
Haladó > Eszközök > Disable Boot Verify
[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
azt a leírást nem ismerem, de azt hiszem pont ugyanazt szeretnéd elérni, mint amit én átlagban az összes EU-s telepítésnél, így röviden leírom:
1. fastboot telepítés Mi Flash segítségével, clear all opcióval javasolt
2. itt lévő TWRP_3.1.1-0_Redmi4x_7.zip betöltése/telepítése
3. EU képfájl telepítése
4. telepítést követően bőven elég a Gyorsítótár/dalvik törlése a jobb oldalt
5. dm-verify kikapcsolásaés a biztonság kedvéért:
TWRP futtatása:
fastboot boot twrpfájlnév.img
gyári recovery felülírás TWRP-vel:
fastboot flash recovery twrpfájlnév.img
-
Telda
addikt
válasz
lócitrom #28339 üzenetére
Teljesen újra akarom húzni a telefont. Miuiflashsel fel akarok rakni egy globalt, majd erre egy EU-t.
Felflashelem a legutolsó global romot
Majd erre flashelek egy TWRP-t ami itt volt egy hozzászólásban "3.1.1-0 Redmi 4x".
Törlöm a következőket:
Dalvik /Art
Cache
System
Data
Ha ez megvan nyomok egy reboot recovery-t.
Ekkor lesz bootloop. Ilyenkor kikapcs. fastbootba belépek és innen inditom a TWRP-t.
Viszont ha a telepített rendszer alól nyomok egy reboot recovery-t akkor gond nélkül elindul.
De ez már nekem régen is ilyen volt, lehet kihagyok valami lépést.
Még a Miui.hu-n volt egy leírást a tiszta telepítésről, mindig az alapján csináltam. -
PietPunto
tag
Sziasztok!
Redmi 4X -ünk valamiért nem kapcsolódik automatikusan az otthoni WiFi-re, pedig az automatikus kapcsolódás aktiválva van (egy Honor 8 is van a háznál, azzal ilyen gond nincs). Eddig nem volt ezzel gond. Annyit látok hogy a WiFi aktív, a telefon is érzékeli a jelet. Annyit ír ki hogy nem lehet kapcsolódni a WiFi hálózathoz. Csak manuálisan tudom rábírni hogy fel lépjen rá. Van valami tippetek mi lehet a gond?
Köszönöm a segítségeteket.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
Márton #28338 üzenetére
Tegyél alá kétoldalú ragasztót. Vágsz egy vékony csíkot, alárakod, ragad, örül. Ha nincs otthon, akkor amikor szeded szét, az akku alól próbálj megmenteni egy kicsit. Elég egy kis darab, nem kell sok. De nem csak a gombokhoz fog kelleni ha jól emlékszem (bár nemrég Redmi 5pluson cseréltem kijelzőt, ott minden alkatrész alá kellett és nem volt a kijelző mellé téve, szerencsére volt otthon). Szóval szerintem több is fog kelleni. Próbálj meg kérni valakitől egy 10-15cm-es darabot, az bőven elég lesz.
-
siddis
őstag
-
lócitrom
őstag
bootloop leginkább akkor következik be, ha:
- gyári rendszer rendszerpartícióját úgy módosítod, hogy nem kapcsoltad ki a dm-verify funkciót
- nincs/sérült/nem jó helyen keresi a TWRP (mert mondjuk elavult) a rendszerpartíció(t)de tudni kellene, hogy eddig mit csináltál és hogy mi a cél.
[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
-
Márton
nagyúr
Megjött a kijelző, úgy néz ki működik, egy gyorsteszt erejéig összeraktam, megy az érintés
Holnap rakom véglegesre, kérdésem, hogy a bekapcsoló-hangerőgomb rész most nem tapad az új kerethez, ez baj? Kéne oda tennem valamit? Az előzőről nemigen jön le a ragasztó. Vagy megtartja majd a hátlap, ha összerakom?
-
siddis
őstag
-
Telda
addikt
Hali!
TWRP-ben tiszta telepítéskor, a kötelező wipe-ok után még a rom install előtt szoktatok nyomni egy recovery reboot-ot?
Mert ha én ilyenkor rebootolok, már nem jön be újra a recovery, hanem bootloop lesz a vége. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
Segítséget szeretnék kérni 4X-ről adatok kinyeréséhez: anno valahonnan lett egy csodás háttérképem, és egy "Classic vezetékes telefon" csengőhangom. Ezt nagyon szeretném átmenteni az új készülékre, de nem találom sehol sem a 4X-emen.
-
siddis
őstag
Pont most szórakozom egy Baikal nevű CalDAV/CardDAV szerverrel, hát nagy élmény, mit mondjak..
Más...
Xiaomi.eu_multi_HM4X_9.10.31_v11-9_By_AnGgIt86
Nem próbáltam.. Csak ésszel..
[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
Napi használatra melyik a legalkalmasabb rom ami akkuidő/sebesség arányban a legjobb? Ez a havoc cucc szimpi...
-
siddis
őstag
Akit eddig az tartott vissza az Android 10 kipróbálásától, hogy nem működik benne a Goodix -féle ujjlenyomat olvasó, az ne fogja vissza magát..
-
G.F.
aktív tag
Keresgettem a fórumban, de nem kaptam találatot. Az lenne a kérdésem, hogyan tudnék 'második asztal parancsikon'-t kitenni? MIUI10-em van...
-
siddis
őstag
Valaki próbálta már : MiRoom
Redmi4X_MIUI_9.10.10_MiRoom_7.1.2 -
Márton
nagyúr
Ezzel inkább nem szenvednék eszközök hiányában. Egy gagyi mikroszkópom van, meg max. egy wellerpáka. Most a kérdés inkább az, érdemes-e rendelnem kijelzőt, amihez ugye jár ez a kábel, vagy tök felesleges, mert az új képekből ítélve az alaplap is nagyon necces?
-
Lackooo84
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P9 Lite 2017 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung M12 ( A12) független/karcmentes