- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LKanthor
újonc
válasz
*Mukeey* #2610 üzenetére
Igen, letöltöttem a legújabb frissítést és volt utána factory reset. Megnéztem a biztonságnál a tanusítványokat azokat is frissítettem, egyszerűen nem találom a megoldást, pedig több órát túrtam a redditet, az XDA developert, youtubeot. Black Mirror sötétebb epizódjaiból pl. semmi nem látszik csak a színészek arcára eső fény legfényesebb részei, azok körvonala feketévé mosódva, ennyire sötét az éjszakai felvétel.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
*Mukeey* #2156 üzenetére
Na ez az amit én sem értek, a frissítés előtt egy pillanat alatt felállt a rendszer meg mindig betöltött mindent, most meg amikor bekapcsolom ott futkoznak a kis kockák középen és kell neki jó néhány másodperc mire betölti a kezdőképernyőt, meg a felületeket, ikonokat stb... . Ráadásul csak 4 ikont enged egy sorba, ha meg elfordítom a tabletet, automatikusan átrendezi az ikonok egy sorban 6 darabra és folyton keresgélhetem, hogy hova tette az adott app ikonját.
Amúgy jó kis tablet ez, erős, gyors, szép kijelző, jó hangszórók, de a Xiaomi új béna 13-as rendszere sokat ront rajt valahogy úgy érzem. -
Cseri0058
őstag
válasz
*Mukeey* #2156 üzenetére
Igen, pedig hardveresen nagyon jó a tab, kiváló hangszóró és nagyon jó kijelző. Viszont szoftversen, nagyon gyenge.
Engem legjobban az idegesít, hogy mindent újratölt. Átlépek egyik appból a másikba és már újratölti. Sőt már a chrome-ban ha több lap van megnyitva és váltogatsz közöttük már azokat is folyamatosan újratölti. Nagyon idegesítő.
Ilyen téren sajna az ipadaket meg sem közelíti -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
*Mukeey* #2031 üzenetére
Egyetértek, nem csak az Android-ot, hanem a Miui-t tekintve is. A régebbi verziókban legalább volt gesztus vezérlés custom launcherek alatt is.
Valóban verhetetlen, sokkal jobban megéri az árkategóriájában, mint bármi más. Laptopot például semmi értelme ilyen áron venni.
Egy Samsung S8+ Tablet árában viszont már kapni belépőszintű gamer laptopot is RTX3050-el, azon az árszinten már van értelme mérlegelni, hogy egy könnyen hordozható tartalomfogyasztásra, mobil gamingre és munkára is egész jól használható gépet szeretne az ember vagy egy kevésbé kényelmesen hordozható laptopot, amin a PC gaminget is élvetheti FullHD felbontásban és irodai vagy bármi más informatikai munkára is alkalmasabb egy tabletnél. -
Zolee91
csendes tag
válasz
*Mukeey* #2003 üzenetére
Rengeteg hozzászólást végigolvastam, jókat, rosszakat...
Ahogy említetted "szoftveresen katasztrofa a Xiaomi"
Akkor mit lenne érdemes??
Ha az iPad 5gen-em javithatatlan, vennem kellene valamit... De 200alatt nem igazan találtam más opciót a Xiaomi pad5-ön kívül :/ vannak még a lenovo tab P11pro, illetve yoga tab, de azokat is szidják rendesen szoftver téren :/
Mit gondoltok, milyen opció ami még esélyes, vagy jobb lehetne? -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
*Mukeey* #1968 üzenetére
Igen, főleg mert andoidban Miui13 alatt is meg tudsz nyitni ablakos nézetben akár 2 appot is egyszerre + azok mellett egy 3. appot teljes képernyőn. (3 vizuálisan is egyidejűleg látható dolognál többet pedig nem sokan csinálnak egyszerre windowsban sem.)
Egyébként tetszik a felület, ott például a youtube is háttérbe rakható anélkül, hogy prémium előfizetés kéne hozzá. -
Trk.Adam87
aktív tag
-
szaszapi
őstag
válasz
*Mukeey* #1653 üzenetére
Sikeres volt az, itthon is azért vették szép számmal, kinti webshopokból! Én azért ruháztam akkor be rá, mert kínai alapon mindig tovább van támogatva minden, és elsőkézből tapasztalható a friss rom kiadás is. Megszűnt szépen a developer és stabil kiadás is! Jó készülék volt ettől függetlenül!
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
*Mukeey* #1543 üzenetére
Az SD csak addig fog hiányozni amíg nem használsz felhőt vagy NAS hálozatot.
Nálam van otthon egy 1TB NAS valamint rákötve 2 db 2 TB ssd netről bárhonnan elérem a saját hálozatot. Akkor minek az sd?
Szerintem nem a tabon kell tartani a nagy tartalmakat. Bár ez mindenkinek saját igény -
zacci
aktív tag
válasz
*Mukeey* #1406 üzenetére
Nyugi, hamarosan erkezik globalra a MIUI13. Egyebkent lehet hogy van, de en nem igazan talaltam hibat a MIUI13 rendszerben, igy felesleges frissitgetni, mert minek ?
Illetve 1 dolgot oldhatnanak meg. Este tulsagosan lecsokkenti a fenyerot. Lehetne mondjuk egy limitet beallitani, hogy bizonyos ertek ala ne csokkenjen a fenyero. De ezt nem mondanam hibanak, inkabb kenyelmetlen, mert allandoan felul kell biraljam az automatat. -
zacci
aktív tag
válasz
*Mukeey* #1366 üzenetére
Nalam az Edifier w830bt tokeletes uzemel aptx-el, bar nalam mas a bt. verzioja a pro-n.
Tipp: Bluetooth ki-be a tableten.
Ha ez nem segit, akkor tablet ki-be kapcs
Ha ez sem, akkor probald masik szobaban, teruleten, mert lehetseges h a kornyezo wifi-k bezavarnak a bt-nek. Nekem ez volt az Amazfit pace orammal. Lakasban allandoan ledobta magat a telorol, de kulteren, mas teruleten tokeletesen uzemelt. -
zacci
aktív tag
-
baal-amiga
senior tag
válasz
*Mukeey* #1285 üzenetére
Solid explorert, de Total Commander sem rossz.
-
elmo
aktív tag
válasz
*Mukeey* #1253 üzenetére
Kösz a választ mindkettőtöknek. Eu rom nem lesz hozzá, ahogy olvastam a fórumban, tablet-tel nem foglalkoznak.
Viszont az, hogy kínai, még előny is lehet (persze ha működik rendesen az angol rész is): desktop mód, van benne 5G (a jövőre nézve) és GPS (már most is klassz), és picit erősebb a proci meg a kamera (ez utóbbi kettő mondjuk annyira nem jelentős/ fontos különbség). -
Defiator
csendes tag
válasz
*Mukeey* #1243 üzenetére
Melyik van neked? Úgy vettem észre hogy 2 féle van:
Az egyik: https://tok-shop.hu/Xiaomi-Mi-Pad-5-11-0-/-Mi-Pad-5-Pro-11-0-mappa-tok-Trifold-legparnas-sarok-kozepesen-utesallo-Pen-tartoval-atlatszo-hatlap-Dux-Ducis-Toby-fekete
Ezt adom el, ennek meglepően erős a mágnese, viszont magának toknak van kevesebb tartása ezért könnyebben összecsuklik.
A másik: https://tok-shop.hu/Xiaomi-Mi-Pad-5-11-0-/-Mi-Pad-5-Pro-11-0-mappa-tok-Trifold-sotetkek
Ennek a mágnese nagyon gyenge de a tok maga masszívabb, jobban megáll szerintem. Én ezt tartom meg, mert strapább, és van egy kisfiam 🙂
Egyiktől sem vagyok elájulva, úgyhogy még keresem az igazit 🙂
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
*Mukeey* #1185 üzenetére
Én teszteltem kikapcsolt játékmóddal, nekem 20 perc játék után sem zárta be a háttérbe rakott Youtube-ot és Opera böngészőt, pedig nem is a legkisebb játékkal játszottam (LOL - Wild Rift futott)
Kikapcsolva is hagyom örökre a játékmódot, talán olyan szintű játékoknál érdemes csak bekapcsolni, mint a Genshin Impact vagy a most androidra is megjelent Alien Isolation. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
*Mukeey* #1178 üzenetére
El lehet telíteni a Ramot már 2 alkalmazással is, például a Genshin Impact játék már önmagában megeszi a 6 GB Ramot magasabb grafikán, ezért is van az, hogy amikor sok az effekt a játékban, pl harc közben, akkor láthatóan leskálázza a játék felbontását arra az időre, hogy a készülék ne fogyjon ki a Ramból.
(Ez mondjuk nem csoda, ehhez a játékhoz PC-n is legalább 8 GB Ramot ajánlanak+mellé vagy 2 GB VRAM-ot a GPUtól.)Viszont én is remélem, hogy fejlesztenek a Miui Ram kezelésén, hogy ne lőjön ki semmit, amíg még van legalább pár MB Ram szabadon.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
*Mukeey* #1176 üzenetére
Erre az az egy megoldás van jelenleg, hogy nem teszed a háttérbe a Chromeot, hanem lebegő ablakba kicsinyíted és behúzod valamelyik sarokba. Persze ha 2nél több dolgot akarsz egyszerre a memóriában tudni, akkor már problémát jelenthet ez. Multitasking terén a készülék alap esetben 3 alkalmazást képes egyszerre megjeleníteni, az osztott képernyős mód és lebegő ablak egyidejű használata esetén.
A Miui13 talán már fejlettebb lesz Ram kezelés tekintetében is és reméljük a beállítható virtuális memóriát is intelligens módon kezeli majd, a rendszer azon részeit rakva oda, melyek nem igényelnek olyan magas sebességet, hogy észrevehető lenne az, hogy nem a valós Ramból töltődnek be. (Így több fizikai Ram maradna pl: a teljesítmény igényes játékok számára) -
Trk.Adam87
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Microsoft Surface Pro 7 12.3" i5-10. 8GB/256GB Windows tablet,üzletből, 27% ÁFÁS
- Ipad Pro 9.7 Wi-Fi+Cellular 32GB Space Gray, üzletből, garanciával,
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G 2028.04.22. gyártói jótállás
- Ipad Pro 12.9" 1. GEN 256GB Wifi+Cellular, Szép állapotban, üzletből,
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest