- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Bogyi007 #2811 üzenetére
Egy tized másodperc helyett egy század másodperc alatt nyitja meg ugyanazt.
Én még egyelőre feleslegesnek érzem az 5ösről való váltást. Még ha adnának ki egyre több AAA szintű játékot Androidra, akkor elgondolkodnék rajta, mivel azokhoz kéne a 7 Pro erősebb gpu része, de így hogy évente 1-2 nagyobb cím jelenik meg teljesen feleslegesnek érzem a váltást. Ráadásul szerintem egyetlen Androidra megjelent játék sincs a piacon, ami ne futna legalább közepes grafikán 60 fpsel a Pad 5ön. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #2801 üzenetére
Csak ha másik launchert használsz, viszont akkor le kell mondani a gesztus vezérlésről.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Trk.Adam87 #2788 üzenetére
A Workstation mód lényegében azt teszi lehetővé, hogy akár 4 lebegő ablakot is megnyithassunk párhuzamosan (ebben a módban minden megnyitott app automatikusan lebegő ablakként nyílik meg), emellett kapunk egy egészen használható tálcát is.
Azt olvastam, hogy a Workstation mód a Xiaomi Pad 6 6 GB Ramos változatában sem elérhető alapból, viszont szerencsére különböző alkalmazásokkal hozzá lehet férni a HyperOS ezen rejtett funkciójához. A linkelt app ugyan fizetős, viszont annak segítségével kitehető a kapcsoló panelre is. -
Trk.Adam87
aktív tag
Ha valakit érdekel, akkor ezzel az app-al aktiválni lehet Pad 5-ön a Pad 6 8 GB Ram-os változatára kiadott Workstation módot (Ez az új desktop mode lényegében)
[link] -
Trk.Adam87
aktív tag
Frissítés óta másnál sem jelzi ki a kijelzőidőt az akkumulátor menüpontban?
-
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Rigormortiis #2267 üzenetére
200k lesz legalább, figyelembe véve, hogy a Pad 5nél sokkal gyengébb Redmi Pad már szinte abba az árkategóriába esik, amiben a Pad 5 kapható volt kezdetben.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
baal-amiga #2215 üzenetére
Egyetértek, egyben a leghosszabb játék is az androidra megjelentek között
Ha valaki hónapokra akarja lekötni magát androidon egyetlen fizetős játékkal, akkor a Titan Quest - Legendary Edition első helyen áll ebből a szempontból. -
Trk.Adam87
aktív tag
Animus Revenant (Picit optimalizálatlan, de egész jól kinéző felülnézetes soulslike játék)
X-com 2
Alien Isolation
Pascal's Wager (A legjobb androidra fejlesztett Soulslike játék, bár az túl jól van optimalizálva, így szépen fut gyengébb készüléken is, sok tekintetben szebb a Diablo Immortalnál is)
Gunfire Reborn (Low poly, de nagyon igényes cell shading grafikájú Roguelite fsp, nem kell neki erős készülék, de azért említést érdemel egy ilyen listán)
Northgard (RTSek között egész jól néz ki és igényli is az erősebb készüléket, bár ez szerintem optimalizálatlanságból fakad)Ez mind fizetős játék.
-
Trk.Adam87
aktív tag
A háttérben futó folyamatokat lövi ki, hogy több ram jusson a játéknak, ez olyan játékoknál hasznos, mint pl a Genshin Impact, aminek a 6 GB Ram édes kevés alapból, ezért van az, hogy a Genshin androidos verziója gyakran fogja magát és leskálázza a játék felbontását, részletességét, amikor a ram elfogyását érzékeli, máskülönben ki is fagyna a játék. (A PC verziónak Full grafikán a 8 GB Ram is kevés és ott ugye jár mellé a GPU Ramja is, abból mondjuk csak kb 2-3 GBot használ, ebből adódóan leszűrhető, hogy androidon ilyen 12 GB Ramos készülékek lennének csak képesek FullHD felbontásban futtatni azt a játékot.)
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
bollokcs80 #2184 üzenetére
Smart Launcher a legjobb jelenleg szerintem, érdemes kipróbálnia annak, aki nem ismeri vagy már rég használta, mivel a legújabb változata már tényleg a létező legjobb launcherré tette.
App kategória kezelő, átméretezhető ikonok(jobban mint más launcherben), szabadon testreszabható ikon témák, átméretezhető widgetek, szabadon beállítható kezdőképernyő gesztusok. (2 ujjas gesztus) stb...Egyedül azt sajnálom, hogy külső launcher esetében nem opció az Android rendszer gesztus vezérlése, Miui 12.5 óta megfosztotta a felhasználókat ettől a Xiaomi.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Exelsior24 #2158 üzenetére
Ez már az Android 13as frissítés? Vagy Miui13ra gondolsz?
Nekem nem is jelzett, hogy a napokban is jelent meg frissítés. Lehet törölték utólag, mert rájöttek, hogy több hibát okozott, mint hasznot? -
Trk.Adam87
aktív tag
Közben itthon is kaphatóvá vált a Redmi Pad is, ami nem rossz alternatíva annak, aki sokallja a Pad 5 jelenlegi árát:
[link]GPUban ugyan sokkal gyengébb, a Pad 5 kb 2 és fèlszer erősebb játèkokra, de CPU erőben nem sokkal marad el a Redmi Pad, így annak jó választás lehet, aki nem játszik, de tartalom fogyasztàsra keres egy megbízható eszközt.
Mondjuk lehetne mèg picivel olcsóbb, maximum 10ezer ftal kéne többe kerülnie a picivel gyengébb Realme Pad-nàl. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Trooper82 #2080 üzenetére
A PC mód helyett teljesen jó a 4x-es multitasking lehetősége. (Az osztott képernyős mód akkor is használható, ha 2 lebegő ablak is nyitva van egyszerre)
A netflix sötét HDR problémára pedig az a megoldás, hogy a netflix minőségét vissza kell venni közepesre, ami azt hiszem csak 720P, viszont az alatt nincsen HDR, így a kép sem válik koromsötétté. Ebben az esetben működik a video eszköztárban a kültéri mód is.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
baal-amiga #2064 üzenetére
A Netflix az FullHD és a HDR is működik ugyanúgy.
Nem tudod a HDR-t hol kell kikapcsolni? Mert a videó eszköztár hatása netflix alatt sajnos nem működik, így a sötét HDR bugra annak kikapcsolása az egyetlen megoldás. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
baal-amiga #2062 üzenetére
Nem találtam sehol, viszont Android 12 alatt tovább fejlődött a multitasking, immáron osztott képernyő alatt is meg lehet nyitni 2 darab lebegő ablakot is, melyeket a képernyő szélére húzva lebegő ikonná alakít. (Ez a funkció még kényelmesebbé tette a lebegő ablakok használatát, hiszen nem zavar be a teljes képernyős tevékenységbe, tekintve, hogy csak egy halvány ikont látsz oldalt, amíg nem nyomsz rá és nagyítod vissza azt lebegő ablakká.)
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
*Mukeey* #2031 üzenetére
Egyetértek, nem csak az Android-ot, hanem a Miui-t tekintve is. A régebbi verziókban legalább volt gesztus vezérlés custom launcherek alatt is.
Valóban verhetetlen, sokkal jobban megéri az árkategóriájában, mint bármi más. Laptopot például semmi értelme ilyen áron venni.
Egy Samsung S8+ Tablet árában viszont már kapni belépőszintű gamer laptopot is RTX3050-el, azon az árszinten már van értelme mérlegelni, hogy egy könnyen hordozható tartalomfogyasztásra, mobil gamingre és munkára is egész jól használható gépet szeretne az ember vagy egy kevésbé kényelmesen hordozható laptopot, amin a PC gaminget is élvetheti FullHD felbontásban és irodai vagy bármi más informatikai munkára is alkalmasabb egy tabletnél. -
Trk.Adam87
aktív tag
Kiadhatták volna egyből a 13-at, most így elintézték, hogy a 13-as legyen az utolsó fő verzió, amit a Pad 5 megkap...Ha a 12 kimaradt volna, akkor még a 14ben is reménykedhettünk volna a jövőben.
-
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Criminal017 #2013 üzenetére
Reméljük a gyári is jobb lesz, ha kiadják az Android 13L-t rá.
A gyári Miui-val egyébként mik a főbb problémáitok és miben nyújtana többet ennél a xiaomi.eu rom? -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Criminal017 #2011 üzenetére
EU rom? Hogy ne lenne, aki a VHU4103EU jelzésű változatot vette, az EU rom-ot kap rá. Egyébként mi a különbség az EU és Global rom között?
-
Trk.Adam87
aktív tag
Ez mit takar, hogy rosszul jeleníti meg a sötét jelenetet? kisebb a kontraszt?
A fekete mondjuk sajnos nem az erőssége a tabletnek, mondjuk ez elmondható minden ips panelről, minél nagyobb arányban jelenik meg a fekete a kijelzőn, annál inkább sötét szürkés lesz a fekete, de ha csak a kép bizonyos részei feketék, azokat egész szépen megjeleníti. Már a sarkokban megjelenő enyhe ips glowot is megszoktam, ami szintén intenzív fekete megjelenítés alatt látszódik csak és az ips kijelzők legfőbb hátrányának tekinthető. -
Trk.Adam87
aktív tag
Nekem egy külső HDD-nél produkálja ezt a PC-m, így szerintem nálad is hasonló a probléma, csak ott a tablet tárhelyével kapcsolatban. Még én sem jöttem rá mi okozhatja, de nekem is nagyobb méretű fájlok másolásakor csatlakozik le a külső HDD-m. Szerintem valami windowsos anomália lehet.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
*Mukeey* #1968 üzenetére
Igen, főleg mert andoidban Miui13 alatt is meg tudsz nyitni ablakos nézetben akár 2 appot is egyszerre + azok mellett egy 3. appot teljes képernyőn. (3 vizuálisan is egyidejűleg látható dolognál többet pedig nem sokan csinálnak egyszerre windowsban sem.)
Egyébként tetszik a felület, ott például a youtube is háttérbe rakható anélkül, hogy prémium előfizetés kéne hozzá. -
Trk.Adam87
aktív tag
Màr a tablet vásárlásakor telepítettem, a kínai verzió tesztjei alapján èrtesültem róla, hogy van ilyen alkalmazás.
Sajnos az asztalra kirakott mappa kezelès bugos a legújabb verzióban, nem tudok semmit rakni a mappába. Nálatok működik?
Arra lenne hasznos például, hogy a játékokat egy mappába rendezzük. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
baal-amiga #1902 üzenetére
Az XCOM 2 is teljes mértékben támogatott, de nekem is csak az Enemy within van meg még, mert annyira nem vagyok rajongója ennek a stílusnak.
A Pacal's Wager olyan szinten jól van optimalizálva, hogy már egy Snapdragon 660-on fut full grafikán 30 fps-el(Diablo Immortálnál sok szempontból szebbnek is mondható, a pálya dizájn, hangulat legalábbis számomra nagyobbat ütött, igaz hozzám közelebb is áll a soulslike műfaj, mint az agyatlan tömeg hentelés pay-to-win elemekkel társítva), a Pad5ön szerintem meglenne a 120 fps is (nem tudom a Pascal's Wager támogatja-e), viszont a magasabb fps szám minden esetben gyorsabb akkumulátor merülést eredményez, ezért én mindig korlátozom azt.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Az XCOM 2 szinte csak csúcs és pár éves csúcs procikat támogat. Szerintem kb Snapdragon 845 lehet a minimum szint, amin már elfut. A Pad 5 egyértelműen támogatja, bőven a minimum követelmény felett áll teljesítményben.
Tabletből árban felfelé nézve a Xiaomi Pad 5 az első, amin már futna, ugyanis teljesítmény terén elég nagy szakadék tátong a Pad5 szintje és a kb 40ezer Ftal olcsóbb RealmePad között. Amin 4-6 GB Ramos kiszerelésben szintén jól futna a legtöbb játék(Cod Mobile, Pubg, Apex Legends mobile szintűek meg sem kottyannának neki), viszont egy XCOM2, Alien Isolation, Genshin Impact, Diablo Immortal... nagyobb teljesítményt igényel, van amelyik teljesen indokoltan az androidos viszonylatban kiemelkedő grafikája miatt, míg más játékok (pl: Diablo Immortal) a csapnivaló optimalizáció okán.Szóval a lényeg, hogy a Xiaomi Pad 5 alatti árban egyetlen tablet sincs jelenleg, amin az említett játékok játszható szinten futnának vagy egyáltalán támogatottak.
A Snapdragon 860 processzor pedig már kellően erős, nagyjából a 2-3 évvel ezelőtti csúcskategória szintje, a mai csúcskategóriánál sem marad el olyan sokkal, tekintve, hogy melegedés szenpontjából ez a valaha készült egyik legjobb Snapdragon proci, így nagy terheléskor sincsen teljesítmény vesztés. -
Trk.Adam87
aktív tag
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Biggy1977 #1861 üzenetére
Ilyen kisebb teljesítmény igényű játékokhoz jóval gyengébb tablet is elég, viszont ha kihasználja a Pad 5öt böngészésre, filmezésre(ezt főleg a kategóriájában kiemelkedő színhűsége/képminősége miatt írom), komolyabb játékokra is stb... Akkor érezhetőbb lesz a különbség egy olcsóbb tablethez képest.
Ha elsősorban csak egyszerűbb játékokhoz kell neki tablet, akkor elég lehet mondjuk egy Realme Pad is, amiből a 4 GB Ramos 64 GB tárhelyes változat 78ezer Ftért nem rossz vétel, persze ár-érték arányban is sokkal jobb vétel a Pad 5, csak kérdés, hogy megéri-e kiadni +50-60ezer ftot úgy, hogy főként egyszerűbb játékok játszására használná az eszközt. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
tomiiikaaa #1832 üzenetére
Stock Androiddal milyen az eszköz merülése? Gyorsabban merül Miui nélkül?
Akkor gondolom nincsen Biztonság app sem rajta és semmi, ami a Miui része.
Lebegő ablakos mód van?
A Xiaomi PC Mode telepőthető rá? -
Trk.Adam87
aktív tag
-
Trk.Adam87
aktív tag
Macbook Pro mellé tényleg felesleges. Ez annak való, akinek a PC és okostelefon mellé kell egy olyan gép, amin kellően nagy kijelzőn élvezheti a tartalomfogyasztást és játékokat akár ágyban fekve vagy utazás közben. (Egy hasonló teljesítményű laptopnál olcsóbb is ugye és kijelzőben, hangzásban, akku időben kategóriákkal többet is nyújt egy 200ezres laptopnál is.)
Ami a tollat illeti, még 25ezer ftért is borsos, egyedül annak éri meg, aki komolyabb szinten rajzol, esetleg grafikusként is dolgozik, ők tudják igazán kihasználni, átlag felhasználásra teljesen felesleges.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
eFeMeR74 #1674 üzenetére
Akik készítették ezt a Xiaomi Ram tisztítót az ő félrefogalmazásuk eredménye ez, mert itt hiába gyorsítótárat ír, a Ram-ot tisztítja. Tisztítás után ki is írja, hogy a 6 GB-ból mennyi szabad.
De van külön gyorsítótára is a programoknak, viszont ezek a tárhelyen vannak és sosem törlődnek, kivéve, ha a felhasználó úgy dönt vagy annyira sok lenne már a tárhelyigénye, hogy a régebbi, elavult adatokat törli az újak gyorsítótárba írása érdekében. Időnként ezt is érdemes törölni,.mert a youtube vagy a böngésző képes felhalmozni akár 1 GBnyi gyorsítótár adatokat is. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Rigormortiis #1672 üzenetére
Biztonságon belül elindítod a sebesség gyorsítàst (ez a gyári Ram tisztító neve), majd jobb felső sarokban fogadkerèk ikon és itt beállítod, hogy képernyőlezárás után mennyi idővel törölje a Ram tartalmàt(itt gyorsítótárkènt írja, de a Ramról van szó). Maximum 30 percre lehet àllítani.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
james008bond #1670 üzenetére
Mielőtt kikapcsolod a kijelzőt érdemes mindent kitisztítani a Ramból, mert ezekből sok minden kijapcsolt kijelző alatt is dolgoztatja picit a processzort a háttéren, ezért merül nálad óránként 1%ot kikapcsolt kijelző+kikapcsolt wifivel. Kb az a reális, ha 5-6 óránként merül 1%ot kikapcsolt kijelző+kikapcsolt wifivel.
(Be lehet állítani automata Ram tisztítást is kikapcsolt kijelző esetén, ez időzíthető is, hogy csak akkor tisztítsa a Ramot, ha mondjuk már fél órája nem használtad a tabletet) -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Rigormortiis #1663 üzenetére
A menüben 100%on kb 45 óra készenléti időt ír kikapcsolt wi-fivel, ami szerintem nem reális, mert lemérve, ha mondjuk 20 órán át nem nyúlok a tablethez, akkor maximum 3-4%ot merül ennyi idő alatt kikapcsolt kijelzővel, kikapcsolt wifivel, ami vagy 500 óra készenlétő időre jönne ki kikapcsolt wi-fi esetében..
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Trk.Adam87 #1626 üzenetére
Egyébként került a Geforce Nowba bekapcsolható xbox kiosztású virtuális gamepad, úgyhogy már gamepad hiányában is élvezhető a steam vagy epic games könyvtárban lévő játékok egy része tableten. Amelyik játék támogatja a cload savet, azok esetében mindenképp jobb választás az xbox gamepass szolgáltatásánál, hiszen így a mentést a saját steam könyvtárunk tárolja el, amit így natívan PCnkről használva is tudunk folytatni.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Rigormortiis #1625 üzenetére
Vezetékes controllert is szépen kezel OTG-n keresztül, így akinek van, annak felesleges kiadnia 5000-10000 ftot vagy többet egy bluetoothosért.
Egyébként lehet valamilyen módon egy idejűleg több féle bluetooth eszközt párosítani? (Pl fülhallgatót, egeret, billentyűzetet egy idejűleg, ha ez mind bluetooth alapú lenne az adott felhasználónál?)
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
30z.Samu #1621 üzenetére
Remélem a Genshin Impact picit felkavarta az állóvizet mióta megjelent és egyre többen gondolkodnak komolyabb címek android portján is.
Pl az Apex Legends mobil változata remélem ugyanazt az élményt nyújtja majd, mint PCn, na meg készüljön egyre több Alien Isolationhoz méltó port is. Remélem sok játék portolásához szerez még engedélyt az azt portoló csapat, mert nagyszerű munkát végeztek. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
30z.Samu #1619 üzenetére
Gondolom mert nem tudnák eladni ezeket a játékokat teljesen digitális formában annyi pénzért, amennyibe Switchen kerülnek, pedig még úgy is megérné nekik, ha harmad áron értékesítenék a játékokat, mert legalább az emberek 25%ának van olyan erős okostelefonja(ennek fele legalább játszik is a mobilján), amin simán elfutnának a switchre kiadott játékok is, míg a Switch felhasználók száma az emberek 1%át sem teszi ki szerintem (ami még így is sok milliós felhasználót jelent)
Mondjuk ha ezt meglépnék nagy eséllyel bedőlne teljesen a kézi konzol biznisz, mert egy 11"os tablet mellé kinek kéne egy apró kijelzős Switch, ha arra is megjelenik legalább annyi komoly konzol minőségű játék.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
30z.Samu #1617 üzenetére
Rosszul optimalizálták, a Genshin-nek sokkal nagyobb a gépigénye PCn is, mint a Fortnite-nak, Androidon mégis jobban fut, mint a butított Fortnite mobile.
A Pad 5 grafikus teljesítménye szerintem picivel a Switch felett van. Ha a játékipar többre tartaná az android eszközöket, akkor gaming szempontból a kézikonzolok szintjén lenne minden komolyabb androidos tablet is, kijelző méret tekintetében még jobb is. (Jelenleg csak néhány konzol szintű játék érhető el androidra sajnos: Genshin Impact, Alien Isolation, Trials of mana stb..., még a Pascal's Wagert is ide sorolnám, ami egy nagyon jól sikerült Soulslike játék, legalább a Dark Souls 1 szintjét hozza grafika terén)
Switch játékokat is simán tudnának portolni androidra, ha jól tudom a switch rendszere is linux alapon fut. Pad5ön lazán elfutna egy Witcher 3 is azon a grafikán, amin switchen fut. Vannak is videók neten, hogy még Switch emulátorral is tudnak Witcher 3azni a Pad 5 Pron 25-30 fps-el, akkor emulálás nélkül milyen szépen futna a sima Pad 5ön is.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
30z.Samu #1615 üzenetére
Ja meg az is szempont, hogy az anroidos Fortnite nem ugyanaz, mint a PCs, konzolos, hanem egy némileg lebutított változat, akárcsak a PUBG. Nem az van, mint a Genshin Impact esetében, hogy egy az egyben ugyanaz és crossplayben együtt játszhatnak a mobilosok a PCsekkel, Konzolosokkal is.
A Genshinen csak egy kis optimalizáció kéne még, mert botrány hogy képes 4 óra alatt 100%ról lemeríteni a tabletet (egy telefont 2 és fél óra alatt) úgy, hogy még csak nem is FullHD felbontásban, hanem kb 720Pben fut. Ezért is hanyagolom ezt a játékot tableten.
A League of Legends Wild Rift-el például 14 órán át tudnék egyfolytában játszani alacsonyabb fényerőn, 30 fpsre lockolva a játékot, de közepes fényerőn 60 fpsel is bírna legalább 8-9 órát szerintem. Persze teljesen más a grafikai szint a 2 játék esetében, PC videokártyából is vagy 10x erősebb kell a Genshin Impacthoz, mint a LOLhoz. -
Trk.Adam87
aktív tag
Android eszközökön jelenleg így fut ez a játék, kb 720P felbontás a maximum. Telefonon nyilván nem zavaró, mivel a kis kijelző miatt ott alig észrevehető ez.
Szerintem ez a tablet FullHDben is elbírná legalább 30-40 fpsel a Genshint, bízom a fejlesztőkben, hogy a következő update már hozza a FullHD vagy akár magasabb felbontást is az android verzióba. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
30z.Samu #1600 üzenetére
Egyetértek, ha az adott munkát meg tudod csinálni tableten is, amit laptopon végeznél, akkor szintén érdemesebb ezt választani.
Engem a Pad 5-nek legjobban a hangszórói leptek meg, kb 30 cm távolságból szemből nézve magasabb hangerőn olyan szintű térhangzása van, mint egy jobb soundbarnak és a hangminősége is kiemelkedő egy ilyen vékony eszközhöz képest. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
30z.Samu #1598 üzenetére
A hasonló árú laptopoknál mindenben jobb (erősebb processzor vagy ha nem is erősebb, de legalább olyan szinten van, mint egy 2 generációval ezelőtti i3, ryzen3 laptop cpu, gyorsabb tárhely, szebb és magasabb felbontású kijelző, dolby atmos minősítést méltó módon kiérdemelt hangszórók szép tiszta és teres hangképpel, a játékok is futnak legalább olyan jól, mint egy ryzen3 integrál Radeon Vega GPUn, a Genshin Impact-al szépen lehet is tesztelni, hogy a tableten fut-e jobban vagy egy ryzen3 laptopon 720P felbontásban.)
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
30z.Samu #1575 üzenetére
Úgy valóban kényelmesebb a PC mód használata, főleg ha Egér+billentyűzettel kezeled.
Támogatja az USB-OTG-n keresztül csatlakoztatott billentyűzet+egér kombót is, így egyszerre tudsz rajta billentyűzetet+egeret is használni.
Én ezt ajánlom:
[link]
Kompakt méret és közel olyan gépelési élmény, mint egy nagyobb PC billentyűzetnél. Kell mellé egy USB-C OTG kábel (kb 500-1000 ft között már kapni) -
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
james008bond #1555 üzenetére
A kapcsoló panelre tudod kirakni, ahol a Wi-fi, Bluetooth stb... van.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
30z.Samu #1550 üzenetére
A Genshin szebb játék, mint a Fortnite(jelenleg a legszebb játék mobilon, nem sokkal marad el a PC-s Fenyx Risingtől), szerintem Fortnite futna 60 fpsel, az hogy videóban nem volt annyi azért lehet, mert a képfelvevő is futott.
A Genshin Impact 720Pben erősebb hardvert igényel, mint a Fortnite FullHDben. Androidon sajnos csak 720Pben fut kb, így is szép játék, de azért láthatóak a pixelek, legalább az élsimításon fejleszthetnének picit, ha már a felbontást nem akarják növelni. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
eFeMeR74 #1548 üzenetére
A Pro-n fut szebben a Genshin Impact, persze sok helyen a sima Pad5ön is megvan a 60 fps, de a 6 GB Ramból adódóan vannak fps dropok a játékban, ami érthető, a PC verzió is felemészt vagy 8-10 GB Ramot összesen és ott ugye képbe kerül a dedikált GPU Ramja is. Ez utóbbin persze magasabb felbontásban is fut. Az android verzió egyelőre kb 720P felbontásra korlátozódik, ami kissé pixeles látványt ad egy ekkora kijelzőn, de reméljük idővel ez a játék is képes lesz kihasználni a tablet teljes felbontását is akár, számomra többet érne ez low-medium grafikán, mint hogy highon játsszak úgy, hogy a 720P pixelessé teszi a látványt.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
baal-amiga #1534 üzenetére
Ez már a Miui 13 for Pad felület? A Xiaomi ígérte, hogy a multitasking tableteken még fejlettebb lesz, az alap felületen is hasonlóan lehet majd appokat váltani, mint a PC módban. (Ha már az, akkor ezt hogyan lehet testreszabni?)
-
Trk.Adam87
aktív tag
-
Trk.Adam87
aktív tag
Azért fekete színben ég és föld a különbség egy Amoledhez képest, itt is jelentkezik egy kis IPS Glow (bevilágítás, felhősödés, főként a kijelző sarkai környékén) jelenség, ami sötétben nézve picit elvesz az élményből. De színvilág tekintetében tényleg szinte egy az egyben Amoled minőség.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
horvathpeter #1473 üzenetére
Még én sem telepítettem, de ha minden igaz a letöltött zip fájlt egy downloaded_rom nevű mappába kell raknod a tablet gyökér könyvtárán belül, ezután a frissítés opciónál "telepítés letöltött fájlból" vagy valami hasonlót kell keresni.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
horvathpeter #1471 üzenetére
Próbáld ki Miui13 frissítéssel, hátha az javítja ezt is.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Innen már tölthető a Miui13 for Xiaomi Pad 5 Global:
[link] -
Trk.Adam87
aktív tag
Ez fasza, hogy Miui 13-tól támogatni fogja a dupla lebegő ablakot is.
Játékból, ami kihasználja még a tablet erejét az az Alien Isolation, Animus Revenant.
De szerintem a Genshin Impactnál nincsen jelenleg teljesítmény igényesebb játék androidra, FullHD, full grafikán sok lenne a tabletnek, ezért is skálázza le magát a játék androidon kb 720Pbe. Ez nem meglepő, tekintve, hogy FullHD-n a legkomolyabb integrált GPU-val rendelkező Ryzen processzornak is sok, ha maximum grafikán játszod ezt a játékot, az fps gyakran beesik 20-30 közé is és azért az Adreno 650 még picivel gyengébb egy PC-be szánt integrált Vega 11 APU-nál. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
baal-amiga #1260 üzenetére
Nem felesleges, ha létezik olyan program androidra, ami képes felskálázni az fps számot virtuálisan hozzáadott képkockákkal a képfrissítés szintjére, ahogyan sok TV is teszi (Motion interpolation)
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Rigormortiis #1245 üzenetére
Egyértelmű, hogy a 1138x712 fals infó, ha így lenne, akkor 20 cm távolságból is látnád a tablet kijelzőjének pixeleit, a ppi 150 alatt lenne.
Az viszont érdekes, hogy a netflix nálad nem FullHD, mivel többen jelezték itt a topicban is, hogy nekik támogatja a tablet. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Trk.Adam87 #1216 üzenetére
A League of Legends Wild Rift és a Cyber Hunter (Battle Royale játék) is elég élesek, de sajnos nem mennek FullHD fölé, viszont a maguk műfajában talán a legmagasabb felbontást produkálják.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
baal-amiga #1212 üzenetére
A Pascal's Wager csak kb FullHD, de tény, hogy már az is élesebb, mint pl a Genshin Impact androidos változata.
Én az Animus Revanant-ot mondtam még feljebb, ami szintén egy Soulslike, csak Diablo nézetből, de talán a korábbi Animus részek is kihasználják az adott eszköz natív felbontását.
Emellett még az Oddworld New n tasty-t tudom, ahol 100%osan kihasználható az eszköz felbontása. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Rigormortiis #1208 üzenetére
A játék fejlesztői hibáztathatóak, mivel több olyan játék is van, ami képes kihasználni a tablet felbontását. Remélem idővel jobban foglalkozik majd ezzel minden fejlesztőcsapat, legalább azokon az eszközökön élvezhessük már magas felbontásban, melyeken futna is szépen. A Genshin szerintem simán futna 2,5K felbontásban is ezen a tableten, csak max helyett mondjuk medium grafikán.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Rigormortiis #1206 üzenetére
Ha Youtubeon keresel ingame felvételt a Genshin Impact android verziójáról és lejátszod a tableten vagy TV-n, monitoron, akkor láthatod is, hogy bármelyik eszközön játszva homályosabb a grafikája, most pl megnéztem milyen egy Galaxy Tab S7+-on és teljesen ugyanaz, mint Xiaomi Pad 5-ön, ugyanígy, ha egy telefon gameplayt játszol le, nagy kijelzőn látni fogod, hogy teljesen ugyanilyen ott is.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Rigormortiis #1201 üzenetére
A nagyobb kijelző miatt itt azok a játékok nem tűnnek tűélesnek úgy, mint egy kis telefon kijelzőn.
Például a Genshin Impact kb 720P felbontásban fut, de telefonon sem több, csak ott a kis kijelző miatt élesebbnek hat.
Vannak játékok, amik viszont a Tablet teljes felbontását képesek kihasználni, ilyen pl a Titan Quest vagy az Animus Revenant , ezek tűélesen futnak.
Sajnos ez van, hogy bizonyos játékoknál felbontás terén korlátoznak androidon, ahelyett, hogy mondjuk az árnyékok vagy textúrák minőségét vennék picit jobban vissza, mert ezeknél a tűéles kép szerintem mindenképp fontosabb, főleg egy ilyen magas felbontású tablet esetében.Melyik játékokkal tesztelted, leírod?
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Rigormortiis #1198 üzenetére
Szerintem nagyon kényelmes a gesztus vezérlés, igaz jelenleg nem tudom használni, mert más launcherrel nem engedélyezett sajnos.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Rigormortiis #1192 üzenetére
Csak másik launcherrel, de akkor le kell mondani a gesztus vezérlésről.
Ma érkezett meg a tableted? Eddig mi a véleményed róla? -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
*Mukeey* #1185 üzenetére
Én teszteltem kikapcsolt játékmóddal, nekem 20 perc játék után sem zárta be a háttérbe rakott Youtube-ot és Opera böngészőt, pedig nem is a legkisebb játékkal játszottam (LOL - Wild Rift futott)
Kikapcsolva is hagyom örökre a játékmódot, talán olyan szintű játékoknál érdemes csak bekapcsolni, mint a Genshin Impact vagy a most androidra is megjelent Alien Isolation. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Dévidzon #1181 üzenetére
Én a játékmódra tippelnék, ha az bekapcsolt állapotban van, akkor bármelyik játék alatt kilövi a háttérfolyamatokat, ezzel is gyorsítva az adott játék működését, akár igényli ezt az adott játék, akár nem. Érdemes kikapcsolni ezt a játékmódot és letesztelni, hogy akkor is bezárja-e a háttérbe rakott az alkalmazásokat.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
*Mukeey* #1178 üzenetére
El lehet telíteni a Ramot már 2 alkalmazással is, például a Genshin Impact játék már önmagában megeszi a 6 GB Ramot magasabb grafikán, ezért is van az, hogy amikor sok az effekt a játékban, pl harc közben, akkor láthatóan leskálázza a játék felbontását arra az időre, hogy a készülék ne fogyjon ki a Ramból.
(Ez mondjuk nem csoda, ehhez a játékhoz PC-n is legalább 8 GB Ramot ajánlanak+mellé vagy 2 GB VRAM-ot a GPUtól.)Viszont én is remélem, hogy fejlesztenek a Miui Ram kezelésén, hogy ne lőjön ki semmit, amíg még van legalább pár MB Ram szabadon.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
*Mukeey* #1176 üzenetére
Erre az az egy megoldás van jelenleg, hogy nem teszed a háttérbe a Chromeot, hanem lebegő ablakba kicsinyíted és behúzod valamelyik sarokba. Persze ha 2nél több dolgot akarsz egyszerre a memóriában tudni, akkor már problémát jelenthet ez. Multitasking terén a készülék alap esetben 3 alkalmazást képes egyszerre megjeleníteni, az osztott képernyős mód és lebegő ablak egyidejű használata esetén.
A Miui13 talán már fejlettebb lesz Ram kezelés tekintetében is és reméljük a beállítható virtuális memóriát is intelligens módon kezeli majd, a rendszer azon részeit rakva oda, melyek nem igényelnek olyan magas sebességet, hogy észrevehető lenne az, hogy nem a valós Ramból töltődnek be. (Így több fizikai Ram maradna pl: a teljesítmény igényes játékok számára) -
Trk.Adam87
aktív tag
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
pergabb #1094 üzenetére
Én ilyet még egyetlen eszköznél sem tapasztaltam, hogy idővel jobban bírná az akksi.
Full fényerőn szerintem én sosem fogom tesztelni 10 óràn keresztül, de amikor 1 órán át úgy böngésztem az kb 10%ot merített, a 12% 2K youtubeozással szerintem rendben van.
A wi-fit kapcsold ki, ha huzamosabb időre nem nyúlsz hozzá, mert ahogy teszteltem az nélkül csak kb 2%ot merül 24 óra alatt.
A 120 hzet is érdemes visszavenni 60 hz-re videózás, komolyabb játékok alatt, mert úgysem lesz 120 fps-ed ezek alatt.(mondjuk egy Pubg vagy Cod mobile már talán futna 120 fpsel rajta magasabb grafikàn, tekintve, hogy ezek már egy Snapdragon 636on is 30 fps körül futottak, aminél a 860 legalàbb 6x erősebb.) -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
pergabb #1092 üzenetére
Ez teljesen jó érték ekkora kijelzőn. Nekem is 9-10 óra jönne ki max fényerőn netezéssel/videózással, játékkal kevesebb, viszont bizonyos játékokkal szépen lehet spórolni, ha mondjuk 30 fps-re lockolod a maximális képkockaszámot, de a gyártó által megadott 10 óra játékidő még így is túlzás, legfeljebb 15-20% fényerőn érhető el 10 óra játékidő az említett fps lock beállítással. (A Genshin Impact maximum grafikán képes kb 3 és fél óra alatt teljesen lemeríteni, abban a jàtékban még alacsony fényerő+30 fps lockal is örülhetünk az 5 óra kijelzőidőnek, annyira szívja az akksit. Màs játéknál pl: LOL Wild Rift viszont szépen spórol a 30 fps lock által, óránként kb 11-12%ot merülne így max fényerőn.)
A fényerő növelésének mértékével nem arànyosan merül jobban az eszköz, tekintve, hogy a legtöbbet a számításigényes alkalmazások merítenek rajta. Ha 15% fényerőn kb 6%ot merül böngészéssel 1 óra alatt, akkor 100% fényerőn ez kb 10%ot jelent. Tehát bármit csinálsz rajta 4%al meríti jobban óránként a max fényerő annál, mintha a megszokott 15%on használnád.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Banderasz74 #1037 üzenetére
Nekem is tetszik az ajándék füles hangzása is, bár én picit hidegebb hangképhez vagyok szokva, ennek túl meleg, lágyan kellemes a hangja, csillapítva vannak a fül számára bántóbb frequenciák(még az agresszívebb zenei stílusok is idegnyugtató hatást keltenek, ha ezen hallgatom), de filmezéshez és olyan zenékhez, amikhez illik ez a fajta hangkép tökéletes. Komolyzenét, szimfónikus zenéket, filmzenét például katartikus élmény rajta hallgatni
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Napelem
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Panasonic Toughpad Fz G1- Ütésálló laptop- I5 4 gen - akár 10 órás
- 5db Panasonic Toughbook H2- Ütésálló tablet- Bekapcsol, de hiányos (nagyobb tétel készleten)
- iPad 8 32GB gen wifi+ cellular hibátlan
- iPad Pro M4 11" 256GB wifi+cellular ÚJ 1 év Apple jótállás
- iPad Pro M4 12, 9 Smart keyboard HU hibátlan
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest