- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszapi
őstag
válasz
Cseri0058 #2582 üzenetére
Az egész frissítési ütemterv elcseszett volt ha visszanézitek! Android 11-en volt a tablet majdnem 1 teljes évig, majd kínai-globál verzión az android 12 verzió 3-6 hónap volt, és ez a 13-as-ra való frissítés mintha csak az android számjegy átírása lett volna, semmi újat nem hozott, még a widgetekből sem kaptunk, nem mintha olyan fontos lenne.... de tényleg mintha csak újraindítottam volna a tabletet! Ha így végzik ki ez is hatalmas csalódás lesz, 1 fokkal jobb csak, anno a Mipad 4-et azt kinyírták rendesen, ott teljesen megállt a frissítés 1 év után... én meg előtte vettem pár hónappal! A frissítések is egyre ritkábbak egyébként , android 11 alatt jött ki a legtöbb foltozgatás! Illene még megkapni az Android 14-et is, bár így semmi értelme ahogy a 13-asra is csak újraindítottuk a tabletet....
-
robag93
aktív tag
válasz
Cseri0058 #2343 üzenetére
Mi paddel nem tudsz megcsinálni egy prezentációt bárhol (nekem erre szükségem lett), mert nincs video out USB 2.0-val. De azóta többször is jól jött, hogy ki tudtam rakni pl. butatvre is a képét.
Rigormortiis nem igazán játszom, de érzésre gyorsabb. Tesztek alapján, amikor néztem minden kategóriában verte nem is kevéssel a 860-at. A 870-hez van inkább közelebb (alulról), mint a 860-hoz.
-
-
Quent1n
senior tag
válasz
Cseri0058 #982 üzenetére
Ez így van, nem vagyok átlag user.
Azért zárt, mert ha valamit nem találsz meg az App Store-ban, akkor kész vége, onnantól vért lehet izzadni, hogy felmenjen valami. Azonnal falak. Egy hétvégét próbáltam legalább a Kodi-s dologra megoldást találni, de csak ez a 7 naponta újrarakósdi van, abból meg nem kértem. És egy olyan programról van szó, ami a maga nemében szerintem egyedülálló, nem tudom miért nem lehet felrakni a Store-ba, hisz nincs igazán alternatívája.
Heroes 3 HD. Na ezt a Ubisoft ledarálta az összes store-ból, holott sokan (én is) megvettük, nem olcsón. Szerintem a játék zseniális, hisz egy igen jó PC-s játék, elég jól sikerült portja. Nem nagyon láttam hozzá hasonlót. AppStore-nál a levétel azt jelenti, kalap kabát, androidon meg letöltöttem a netről és 2 perc alatt fent is volt, simán működik.
Dropmix. Ez egy jópofa társasjáték de mikor megvettem Amazonon, senki nem mondta, hogy a hozzá tartozó app Magyarországon nem lesz elérhető. App Store esetében így jártam, Androidnál letöltöttem és játszok, működik.
Időjárásra én az időképes appot használom mindenhol, nekem az pont elég.
Illetve ahogy a fórumtárs írta, launcherekkel minden megoldható. És számomra ez a fő érv az Android mellett, hogy mindent meg lehet oldani.
Az Ipad OS egy komplettebb rendszer, egészen kiforrott és átlag Netflixre, meg rajzolgatni, zenézni, videózni szerintem tökéletes. De ahogy egy kicsit is mást szeretnék, rögtön ott a fal, hogy nem lehet, mert vagy App Store vagy semmi. És persze sok dolog fent van de van ami meg nincs. Az Androidnál nincs korlát én mindig ezt szerettem benne. De pl. telónál simán vennék Iphone-t (ha normális áron lennének) mert ott nincs igényem az ilyen nyíltságra.
A tárhely meg olyan dolog, hogy oké, elég lehet a 64GB is, de komolyan nehéz lenne egy 130+ ezres tabletnél legalább 128GB-ot belerakni? Ezt mindig utáltam az Apple-be, hogy ilyeneken spórolnak és megmagyarázzák, hogy az miért jó. Hangszóró is olyan, hogy tényleg nehéz 2021-ben egy mind a két oldalra tenni a normális sztereó élmény eléréséhez? Szóval összességében én ezek miatt raktam fel apróra és vettem a Xiaomit. -
bollokcs80
Korrektor
válasz
Cseri0058 #971 üzenetére
Én teljesen elégedett vagyok vele, kellően gyors, jó az akksiidő, elég a tárhely. A tokokkal meg a MiBand-el ennyiért főnyeremény volt, de az itthoni füleses bundle is jó.
A felület olyan, amilyen, az S7-nél se voltam elájulva se az alaptól, se a Dex-től. A 4G foglalat és az ujjlenyomat olvasó jól jönne, de ezek nélkül is kibírható. A töltőt érzem kicsit spórolásnak, olcsóbb telóiknál is belefért a 33 wattos tégla.
-
baal-amiga
senior tag
válasz
Cseri0058 #982 üzenetére
Ezt nem nagyon értem. Szanaszét konfigolhatod a droidot. Legalább 10 féle jó launcher van, amikben szabadon méretezheted a widgeteket, amiből meg olyat töltesz le, ami tetszik. A MiLauncher egy alap asztal, ami nem nagyon testreszabható; de amúgy sem a gyári rendszer dolga szerintem, hogy minden is benne legyen, mert minek?
-
Quent1n
senior tag
válasz
Cseri0058 #971 üzenetére
Ipadet cseréltem erre, azt 167-ért árulom (SIM-es, tokos, fóliás, 2 év garis), ezt meg 168-ért vettem, 4 év garival. Az Ipad rendszere brutálisan zárt volt nekem, egy hétvége szenvedés után hagytam az egészet, mert csak felidegesített. Persze fluidabb, gyorsabb, a GarageBand zseniális, rajzolni jobb rajta, filmszerkesztő progik is jobbak, de nekem van egy Dropmix játékom > App nem elérhető nálunk, a kedvenc játékom a Heroes 3 HD > app szintén nem elérhető, kedvenc filmezős programom (amire épül itthon az egész rendszerem) a KODI > app szintén nem elérhető.
Az AppStore szinte megkerülhetetlen, sideload esetén (ha nem vagy fejlesztő ami évente nemkevés pénz) 7 naponta lehet újrarakni mindent.
Plusz ennek közel azonos méretű készülékházban nagyobb és szebb a kijelzője, dupla akkora a tárhelye, rá lehet dugni sima usb-c pendrive-ot és nem kell az idióta lightning kábellel szenvedni, amihez még egy normális, flottul működő USB-C adaptert sem igen kapni. Illetve az Ipad "sztereó" hangszórópárja egy oldalon van és bár jól szólnak de így elég béna a dolog.
Illetve az Android natívan támogatja a többfelhasználós használatot.
Én nem bántam meg a cserét még ilyen ársávban sem. Egyedül az ujjlenyomatos Touch ID-t hiányolom és a GarageBand-et.
Akinek művészkedni, alkotni kell, annak jobb az Ipad de amúgy szerintem ez jobb cucc még ilyen áron is.
-
szaszapi
őstag
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Cseri0058 #956 üzenetére
A HDR10-nek is működnie kéne a netflix alatt, de ahogy látom az sem üzemel nálad.
Én nem tudom tesztelni, mert nekem nincsen netflix előfizetésem, de a HBO GO-ra ránézek majd, az van.Dolby Vision-t tudjátok mi támogat a tableten? A gyári lejátszó is képes bármilyen letöltött filmet felvértezni Dolby Vision-el? (Ez tudtommal csak egy algoritmus, ami a HDR-hez hasonlóan a színeket teszi még élénkebbé.)
Sok program egyébként Snapdragon 855+-nak látja a procit, mondjuk a 860 teljesítményben teljesen ugyanaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PayPal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Óra topik
- Konzol Screenshot
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Jövedelem
- Metal topik
- További aktív témák...
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Microsoft Surface Pro 7 12.3" i5-10. 8GB/256GB Windows tablet,üzletből, 27% ÁFÁS
- Ipad Pro 9.7 Wi-Fi+Cellular 32GB Space Gray, üzletből, garanciával,
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G 2028.04.22. gyártói jótállás
- Ipad Pro 12.9" 1. GEN 256GB Wifi+Cellular, Szép állapotban, üzletből,
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest