Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés

Az első Xiaomi tablet a Pad 5, ami itthon is piacra kerül. És ez nem egy óvatos tapogatózás, hanem két lábbal rúgja rá az ajtót a konkurenciára.

Hirdetés

Bevezető

Nem, nem tévedtünk a címben, ez a modell már saját állítása szerint is Xiaomi Pad 5. A dobozt valószínűleg már a “Mi” szócska elhagyását eldöntő meeting után tervezték meg, mert azon már az új felirat virít. A terméket még augusztusban mutatta be a Xiaomi (ahhoz képest villámhamar megkaptuk a Goboo.com jóvoltából), rögtön a Pad 5 Pro és 5G modell mellett. Nem árulok el meglepetést azzal, hogy a két említett testvérgép többet tud — de ennek megfelelően drágább is.


[+]

A legfontosabb eltérés, hogy bár a készülékház körülbelül azonos, ám a Pro modellek erősebb rendszerchippel és kamerákkal jönnek, a töltési megoldások és az akkumulátor kapcsán is adódnak eltérések. Ugyanakkor mindenképpen fontos, hogy az alap Pad 5 is bőven megfelel a középkategóriás tabletekkel támasztott elvárásoknak, mi több, ezeket több ponton túl is tudja szárnyalni.


[+]

De akkor miért kezeljük középkategóriás gépként a Pad 5-öt? Mert az egyelőre itthon nem kapható, de EU-s raktárból rendelhető gép a 120 ezer forintos ársávban mozog (sőt, eleinte olcsóbb is), tehát pont egy olyan résbe érkezik, ahol kevés a konkurens. A Samsung a Tab A sorozattal képviselteti magát, de azok jóval gyengébbek. A Huawei ügyesen árazza a friss MateBookokat, de azoknál erős korlátnak élik meg a felhasználók a Google keretrendszer hiányát. A Lenovo elég sok modellt tart a polcon, de az árban ezen a szinten levő Tab P11 nem ennyire korszerű, a P11 Pro pedig jóval drágább. Az M10 pedig inkább a belépő kategóriát célozza. Viszont van még itt egy fontos versenyző, az iPad 8 (2020), amivel kapcsolatban erős érv (és egyben ellenérv is), hogy Apple, viszont ez egy régi vágású tablet, a Pad 5 árszintjén igen vékonyka belső tárhellyel. A Xiaomi modellje tehát egy modern, friss, sok szempontból az átlagnál többet nyújtó, versenyképesen árazott készülék, tehát nagyon érdekelt bennünket, hogy a gyakorlatban mit kínál a Pad 5. (Állandóan Mi Pad 5-öt írok, úgy kell törölgetni.)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés