-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
synyster725
csendes tag
válasz
Makszimusz #13320 üzenetére
Megcsináltam mindent amit írtál, és most az van, hogy magától újraindul. Használom kicsit aztán lefagy és újraindul.
-
synyster725
csendes tag
válasz
Makszimusz #13320 üzenetére
A CWM 6.0.5.0, a TDB be van kapcsolva, mindjárt megcsinálom amit leírtál remélem így már jó lesz.
-
muchacoado
aktív tag
válasz
Makszimusz #13287 üzenetére
1.kép:
Ghost touch/unresposive hibák
sárgás árnyalat
erősebben látszanak a pöttyök
SW DS05396 1336
BE-BM001-V2
felirat a szalagkábelen3.kép:
kékes árnyalat
alig látszanak a pöttyök
TP2 TP1 A02
felirat a szalagkábelen
(talán erősebb fényerő?)A fotók elég jól sikerültek szerintem, ha nem tükröződne az ablak nem látszanának a pötyik, ahogy neked is tükröződik a lámpa a képeden...
Ebben a hozzászólásodban nem sok igazság van.Így van, eléggé kiveséztük a kijelző dolgot, de eddig arról volt szó hogy melyik eredeti és melyik nem. Eddig mindenki csak utólag rendelt kijelzőt hasonlított össze, én most kettő gyárilag szereltet, és az derült ki hogy több különböző eredeti létezik.
Az én mi2s-em már bőven a gyártás végéből származik, itt nem fejlesztésről van szó mint a példádban (felhasználók visszajelzése alapján változtattak szerintedezek....
)
Hanem egyszerűen eladták a kimaradt szar gost touchos paneleket.Ha ebből nem látsz különbséget cserélj monitort. Persze nem az árnyalat meg a pöttyök zavartak hanem a ghost touch és az elég nagy különbség.
-
mclane_
aktív tag
válasz
Makszimusz #13254 üzenetére
Nem még a backup előtt megkukult. Újratettem nyomta egy wipeot és jó. Viszont a gyári mail app tök süket. Gmail fiókkal bejelentkezik, sikeres a szinkronizálás, látszólag a könyvtárszerkezetet lehúzza, de üres minden.
-
mOta
csendes tag
válasz
Makszimusz #13229 üzenetére
Persze nyilvan, azert nincs bennt mert o mondta
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #13229 üzenetére
...dehogy baj, ilyet sose mondtam. Mindenki örüljön annak amit feltelepít, én is azt teszem!
Itt az Xperia bill:
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #13205 üzenetére
De nekem teljesen jó az alap..csak kéne a szótár.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #13147 üzenetére
Hello Mr!
Te jössz nekem egy kamera teszttel.
Leírtam mindent, amit kértél oszt' azt semmi ...
Egyébként azt hittem, hogy a videó felvétel funkciót mindenki aktívan használja rajtam kívül. Ezek szerint nem? Vagy nem tűnt fel senkinek, hogy az alapnak számító 25fps-t se tudja?
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #13188 üzenetére
Na..szerintem tévedésben vagy..
ezt már Baroso kartárs is megmondta:
Nem,ismétlem NEM gyűjtünk személyes adatokat,érteeeeeeeeeeeeeeeeeeem??!!!ezért szerettem Wajk romjait ahol ki lehetett lőni a xiaomi frameworkot, igaz most az smiui-ban is lehet már aroma installerből..
fejlődik a srác na!(Az smiui-val)Bár én most a lolipopra kacsingatok..csak kipróbálgatnám
de valami tdb-s verziót..
na szóval kína közelébe sem megyek akkor
Nem lehet ez olyan borg féle izé volt?Asszimilálódott -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Nyertél!
A teljesség igénye nélkül:
- fehéregyensúly állítás / fixálás
- AE-lock
- tömörítési beállítások külön képre és hangra
- több, különböző fókusz mód
- változtatható fénymérési mód(ok)Te jössz!
(#13149) Karavik
Mivel sikerült az asszonyt így kihoznod a sodrából? Csak nem "in flagranti" kapott valakivel?
Mondjuk - ahogy így leírtad - nem végzett fél munkát. Ezt már valszeg Williamgrant se tudta volna megmenteni.Update: Camera framerate fix for 32gb Mi2s
Ezek szerint ez egy régi, és nem megoldott probléma. -
Land
veterán
válasz
Makszimusz #13152 üzenetére
Ezek szerint nem olyan béna, mintha a PC-re dugnám és ott küzdene órákig. Köszi!
-
szuszinho
őstag
válasz
Ennyiért már érdemes berendelni. Spray-vel, levegővel ~10k
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #13142 üzenetére
Nem ezen van most a hangsúly, hogy a "gyári" megoldás mire nem elég (részletezhetném, de nem akarom ilyen irányba elvinni a témát), hanem, hogy mi a bánatért nem tudom 30 fps-t, ill. miért nem állítható ez szabadon? Az, pedig, hogy összelapítja a képet, szintén egy érdekes bug.
(#13143) Kulbi
" ... ajánlott .... "
Szerintem ezt Te is érzed, hogy ilyen nincs. Mindenkinek más a preferenciája.Sajnos nem fogod megúszni, hogy kipróbálj ezt-azt. Illetve azt tudnám még elképzelni, hogy ha tudod, hogy mit vársz el egy ROM-tól, akkor abba (hogy adott ROM tudja-e, vagy sem) esetleg tudunk segíteni, hogy ne tegyél fel olyan ROM-ot, amit "5 perc múlva" törölsz is.
(#13145) Karavik
CM11 van fenn Neked? Ráérős idődben megnéznéd nekem a videó felvétel dolgot? -
ziiu
csendes tag
válasz
Makszimusz #13100 üzenetére
Sziasztok. Nem rég vettem egy Mi2 s-t és lenne néhány kérdésem. Hol tudom az értesítéseket kikapcsolni az egyes appoknál? Néhány program(főleg játékok) sokszor maguktól kidobnak a főképernyőre? Vajon ez miért elhet. Frissítettem a miui-t a legújabb 21-es verzióra. Talán ez lehet a baj?
-
muchacoado
aktív tag
válasz
Makszimusz #13080 üzenetére
1 "a GT bekapcsolás után pár perc 1-2 után jött elő (és maradt is),"
Innen már nem egyezik a dolog, nálam random jön elő és képenyő lezárás/feloldással eltűnik.
2 "panel szélének feszítésével szépen elő lehetett idézni,"
Nálam nem.
3 "18 órán keresztül ment a timer alkalmazás"
Ez melyik app is pontosan?
4 "lekapnám az LCD-t a frame-ről, lekaparnám a ragasztó anyagot az egészről, újra ragasztanám vékonyabban."
Van ehhez valami speckó ragasztó? Hol lehet beszerezni?
Lehet megpróbálom szétkapni, ha sikerül ragasztót szerezni, csak nincs hőlégfúvóm, de van egy jófajta hajszárítóm.
Köszi hogy megosztottad a tapasztalataidat.
-
törölt tag
válasz
Makszimusz #13070 üzenetére
Hát azért ha látnád a Tanyasi módszerrel való cserét,nem mondanád meg melyik a gyári melyik a cserés. Persze kellenek a megfelelő körülmények.
-
muchacoado
aktív tag
válasz
Makszimusz #13074 üzenetére
Jóóó csak eléggé felcsigáztál mivel csak ezért akarok megválni a telótól...
-
muchacoado
aktív tag
válasz
Makszimusz #13070 üzenetére
Pls milyen módszert ismersz a GT megszűntetesere?
-
törölt tag
válasz
Makszimusz #13065 üzenetére
Érdemes szakszervizben csináltani,de nem feltétlen kell forrasztó műhelyt keresnie, mivel nem nagy kunszt egy smd alkatrészt beültetni. Ha jó kézügyessége van és forrasztóállomás is elérhető, simán megoldható.Ráadásul horror árat kérnek egy ilyen forrasztásért pedig seperc alatt megvan. Tudom mert naponta forrasztok ilyet. (Bosch service)
(#13066) Karavik@ Szerintem az alaplap drágább lesz mint a kijelző amit vettél,megéri ennyi pénzt belefeccölni? Csak kérdem csak.
-
muchacoado
aktív tag
válasz
" Amúgy Wajk telefonját teszteltem, van olyan GT amitől meg lehet szabadulni."
Kérlek ezt fejtsd ki.
-
Karavik
veterán
válasz
Az lesz, azért kíváncsiságból megvárom az árajánlatot az alaplapra...
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #13061 üzenetére
Nem magas hűvel melegítettem, csak legkisebb fokozattal, kezem simán elbírta. Igy abszolút semmi bajt nem tud okozni...
Ezt kérted:
"1. Dugjál rá egy mikrofonos fülhallgatót és nézd meg hogy úgy tudsz-e beszélni.
2. Csatlakoztass hozzá egy BT fülest és nézd meg úgy hallanak-e."Mindkettővel működik így tökéletesen hallanak a vonal másik végén.
Ezt is kérted:
"Azért jó lenne, ha nem csak hívással, hanem más szoftverrel (pl hangrögzítő ) is tesztelnéd. Valamint a gyári hw tesztet is lefuttathatod rajta!"
Semmilyen szoftverrel nem működik a mikrofon, MIUI HW teszt is negatív, szal mic-nek kapec...RIP
(#13062) Monyos
Köszi kipróbáltam kihangosítva, 1-2 mic zajszűréssel de semmi változás...
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #13052 üzenetére
Valóban a fólia más, nincsenek rajta kínai feliratok, de ez lényegtelen. Ezen kívül nincs különbség, átnéztem alaposan: Az érintő rács is csak pont annyira látszik mint a régi kijelzőn. Fényerőben, színekben erzékelhető változás nincs. Mi logo, gombok színei, kidolgozása ugyanaz. Keret tökéletesen illeszkedik, minőségi érzet egyforma. Szalagkábel feliratok, a gyártási dátumkód formátuma is egyeznek. Kékes beütés amire többen panaszkodtak más forumokon nincs. Közelségszenzor, auto fényerő probléma nincs - ez is sokaknál nem működik megfelelően kijelző csere után, sőt nálam a közelségszenzor mindig szarakodott a régi kijelzővel, hiába tisztítottam, midig újra előjött ez az idegesítő probléma, de az új kijelzővel ez a hiba megszűnt. Bár a regi kijelzővel is csak azóta volt gond ezzel, amióta egyszer nagyot esett a teló betonra és az Mi logo sarokban (ahol a szenzor is van) kiállt a kijelző a keretből.
Egyébként ez is Xiaomi szervizből jött csak ezt nem ők cserélték ki hanem én:
"screen which we selling is directly from xiaomi service. Depend on you what you prefer you can send it to us we will resend it to xiaomi service they will change the screen or you can order from our page, laxi" -
muchacoado
aktív tag
válasz
Williamgrant! A fényerő veszélyesen gyengébb? Nem gond ha lepattogzik a keret, azt ki lehet cserélni az eredetire. Csak ghost touch ne legyen vel...nálad ezzel előfordult?
-
mOta
csendes tag
válasz
Nem baj ha lepattogzik neki. Majd fuj ra egy flakon festeksprayt.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #13046 üzenetére
Oké!
Egyébként a mikrofon halált leszámítva olyan jó lett! Komolyan mondom, sokkal gyorsabban töltődik a teló és közel sem melegszik annyira töltés közben, mint a tisztítás előtt. -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #13044 üzenetére
Köszi szépen megrendelem!!!!
Chip kontakt tisztító ez: [link]
Azért fújtam ki annyit mindéből, mert maximalista vagyok és úgy gondoltam minél többet fújok, annál jobb lesz.
Elektronikához nem nagyon értek (gépészmérnök vagyok) de az Mi2S kijelzőjét még csukott szemmel is kicserélem. Kipróbálom amiket írtál... -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #13042 üzenetére
köszi, látom vágod a témát!
Itt vannak a háttér infók, hátha hasznos lesz számodra és ki tudunk találni valamit:
- Chip precíziós kontakt tisztítót használtam, Ráfújtam egy egész flakonnal.
- Kifújtam még egy flakon sűrített levegő spray-t is, amitől totál ledermedt a panel, szó szerint ráfagyott a kezemre.
- Gumi alkatrészeket, kamerát és minden lehetséges eltávolítható alkatrészt leszedtem a panelről.
- Semmilyen hangfelismerővel, hangrögzítővel, hangos szövegbevitellel sem működik.
- SMD mikrofon nem szerelhető egyszerűen sajnos, saját maga alatt vannak a lábai.Ember legyen a talpán aki kiforrassza a mikit a panelről. Egyelőre ennyi, aztán még kereslek PM-ben is...az ultrahangos tisztításnak még lenne értelme szvsz
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #13017 üzenetére
De gonosz vagy!
fantastic ... can't wait ... awesome ...
Erre hörren be a fórum motor. -
bzsolt99
tag
válasz
Makszimusz #13011 üzenetére
Igen ez volt a megoldás köszi
Megtévesztett,hogy nem "normális " módon fért hozzá a GPS-hez.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #12999 üzenetére
Ez így igaz.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #12997 üzenetére
Ha van egy annyira jó számtech vagy gsm boltos cimbid aki puszira adja, akkor hibátlan ár, (nekem van, meg is kérdezem) de lehet, hogy annyira azért nem hülye! főleg az Mi3 16GB. mert az ibuygoun is kb 70ropi és ha cégre kapod számlával az szuper, ha csak a könyvelőd ki nem dobja
A 64 Gb-os viszont inkább az ibuygou még mindig 332usd-ért. -
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #12964 üzenetére
Hol lesznek ezek az árak, titkos?
-
bozarjoska
őstag
válasz
Makszimusz #12992 üzenetére
Ennél fél éve kevesebbért vettem a 64gigás mi3at
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
De, Te nem tőlük kaptad a levelet, ugye?
Egyébként ezek nem valami jó árak... -
muchacoado
aktív tag
válasz
Hol a mi4???
-
válasz
Makszimusz #12981 üzenetére
Én azt hiszem megtaláltam
De mindegy is valóban, a lényeg az, hogy lesz mindenhol. -
Zoja™
őstag
válasz
Makszimusz #12976 üzenetére
Ez teljesen jó hír, én legalább is nagyon örülök neki.
Legközelebb egy MI3-at szeretnék venni, remélem az is elérhető lesz itthon. -
muchacoado
aktív tag
válasz
Ezek szerint ezek nagyker árak? Csak viszonteladóknak? Mert ezek az árak jóval a Speedsop és Edigital árak alatt vannak.
-
válasz
Hivatalos, hazai forgalmazás, helyi gari, minden?
Vagy nekem is péntek van?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
He? Biztos, mert péntek van, és már be vagyok lassulva, de nem vágom.
(#12963) ginola
Te perverz állat!Énnél még faterom is hamarabb lemeríti a buta telefonját.
-
bozarjoska
őstag
válasz
Makszimusz #12952 üzenetére
Bocs nem tudtam hogy te is naponta többször használod mind a 2 rendszert ami fent van
na mindegy én értelmetlennek gondolom ezt
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #12949 üzenetére
NA jó ez már kissé perverzió...
5 miatyánkra kötelezlek.. -
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #12947 üzenetére
Igen utána néztem
ezért kérdeztem,mert nekem az jött le,hogy olyan mint az,indításkor kiválaszthatom melyik rendszert szeretném.
Nekem szimpatikusnak tűnik.
Sajna nem vagyok nagy linuxos,sőt. -
Attipapa
aktív tag
válasz
Makszimusz #12938 üzenetére
A system1-re tettem a V5 helyett. System2 is jol müxi a V6-al.Semmi gond egyik rendszerrel sem.
-
bozarjoska
őstag
válasz
Makszimusz #12938 üzenetére
Ivan a mi3 aosp romnál se ajánlotta a tdbt és még sincs vele semmi gond csak annyi hogy a system 1-en kell lennie az aospnak. Gondolom csak elővigyázatos akar lenni
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #12933 üzenetére
Hmm...
Nekem ez keltette fel az érdeklődésem: "... Micha's repartitioning ..."
Erről tudsz valamit? Vajon milyen alternatív módjai vannak a memória felosztásának?
Jó lenne egy olyan, ahol a data és a storage egy területen osztoznak. Valamint lassan lehet kevés lesz az az 500 Mbyte körüli hely a system-nek. -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #12878 üzenetére
Csekkoltam, de nincs a listában semmiféle OTG - vel kapcsolatos választási lehetőség
-
HanU
tag
válasz
Makszimusz #12871 üzenetére
A digitizer pöttyös vagy nem pöttyös itt annyiban volt érdekes, hogy egyes fórumokon pöttyökre hivatkozva állították, hogy hamis vagy nem a mi2s kijelző amit vettek. A xiaomi tekintetében talán a dragontrail felület hiányára utalhat esetleg, de ezt én nem tudom. Engem egyáltalán nem zavar, mivel az eddigi Sony illetve Samsung mobiljaimon is látható volt erős fényben. Amit vettem kijelzőt ahhoz meg ajándékba kaptam egy temepered glass védő "fóliát".
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #12802 üzenetére
Ja, "Lollipop"-ra gondoltam, csak hülyeséget írtam.
A "szoftveresen nem erős" alatt inkább azt értettem, hogy (főleg persze, mivel új) kicsi mögötte a "community". Kevés a (jó) ROM, (még?) nincs root, és maga a "gyári" rendszer sincs olyan tudású, mint mondjuk a Miui fénykorában volt. -
AaronOS
tag
válasz
Makszimusz #12802 üzenetére
Tippnek:
Lollipop? -
muchacoado
aktív tag
válasz
Makszimusz #12784 üzenetére
512 rammal inkább gyerektelefon
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #12786 üzenetére
Én már ismertem azt a linket, mert a kínai csávó előzőleg már elküldte nekem e-mail-ben, amikor bizalmatlankodtam vele az IMEI adatok kiadásával kacsoltban. Azt írta ha ennyire aggódom, én is le tudom csekkolni, csak küldjek róla róla egy PS-t . Abban a PS-ben benne van, hogy mikor jár le garim, vásárlás napja, helye. Kérted, hogy küldjem el az IMEI adatokat neked, mert te is megtudod mondani, de szükségtelen mert már én megtettem rég
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #12783 üzenetére
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #12778 üzenetére
Hidd el tőlem nem jártad jobban körbe ezt a témát! Jó eséllyel ez a lehető legeredetibb kijelző (másolat
) mi2s hez. Mi lehet még eredetibb, mint a hivatalos Xiaomi szerviz, hivatalos csere alkatrésze?!
Ezt írták a foltosodás problémára:
"xiaomi service always fix this / exchnage the lcd screen for free"
Pár lényegesebb választ kimásoltam még:
"hi, I see your phone is already out of warranty 2013-05-05/2014-05-05 / 12months from xiaomi, if it is in warranty very easy change the screen for free, our screen which we selling is directly from xiaomi service, i.e. depend on you what you prefer you can send it to us we will resend it to xiaomi service they will change the screen or you can order from our page"
"hi, yes, the screen is complete /* LCD screen+Touch screen+Digitizer+Frame housing */ in one part, xiaomi servis always change completely as an one part"
Szóval nagyon biztató, de nemsoká kiderül és beszámolok. Ettől függetlenül mindenki ott vesz kijelzőt, ahol akar. Ez csak tapasztalat csere, annak érdekében hogy mások ne szívják meg a brét... semmi több!
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #12698 üzenetére
...akkor Te is olvashattad, hogy Muchacoado tökéletesen szét tudja szedni a telót egyedül is, mint ahogy azt már meg is tette
Szép képsorozat is készült róla: [link]
(persze nem kétség, hogy Te a segítségeddel azért jobban menne neki
)
-
muchacoado
aktív tag
válasz
Makszimusz #12694 üzenetére
Célbadobálsz a telóval?
Na az is frankó akkor hogyha 3-ból 2 ugyanúgy szar...érdemes egyáltalán belekezdenem az egészbe?
(Az a baj hogy a Z3c még 180 ezer most...)Az lenne a tuti ha valakivel akinek soha nem volt gondja kicserélném pár napra az enyémet. Ha nála előjön nálam megszűnik akkor lehetne biztosat mondani.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #12694 üzenetére
"Meghajtó, driverrel??? WTF?"
Ennél pislogtam én is."... az igenis original volt (legalábbis minden apró részletben 100%-osan megegyezett a gyárival)"
Ha legközelebb szétkapod a géped, vagy épp muchacoado-ét berhelitek, akkor tudnál lőni egy-két képet a kijelző hátuljáról és/vagy egy-két jellegzetes részletéről? Jó lenne -- legalább nagyjából -- képbe kerülni, hogy mire érdemes odafigyelni. -
HanU
tag
válasz
Makszimusz #12645 üzenetére
Lehet mert a Redmi-nek van micro SDhc bővíthetőségi lehetősége. A redmi alkatrész listában viszont nincs benne. Végül is mind1. Jó tuning lehetőség lehetett volna :-).
Az összeszerelés minőség nekem jó. Csak szerintem a minőség ellenőrzésnél lehetnek gondok az LCD-éknél.
Nekem az xperia neo-n volt hasonló sárgulás, ott nem cseréltem kijelzőt hanem vettem egy Xiaomi Mi2S-t :-), most viszont ezt úgy megkedveltem, hogy lehet, hogy veszek egy kijelzőt, bár kacsingatok az Xperia Z3C felé is, csak ezt a bootloader unlock mizériát minek csinálta a sony nem tudom. -
littlemole
őstag
válasz
Makszimusz #12616 üzenetére
Nem kesergek
csak csodálkozom ha a Mi3 meg Mi4 is kinn van hogyhogy nem ment le a régebbieknek az ára.
Vesz a halál.
Kínaival is csak óvatoskodom. De a xiaomi annyira meggyőzött a teszteken meg mindenhogy hogy ezt választottam.
Köszi a linket. Így már más a fekvése a dolognak ha van rá 4.4
-
littlemole
őstag
válasz
Makszimusz #12614 üzenetére
16gb os. változat.
Hmm akkor lehet mégiscsak megveszem. Csak még mindig nem értem az árazását az újaknak.
Azért mert ennyire népszerű telefon?
Újabb androidot rá lehet szerkeszteni mint a 4.1? Jó lenne frissebb verzió. -
®abstract®
őstag
válasz
Makszimusz #12599 üzenetére
nem aprózza el a xia
-
®abstract®
őstag
válasz
Makszimusz #12546 üzenetére
milyen sérülései voltak a mi2s ednek,hogy 3* cseréltél kijelzőt?
-
szuszinho
őstag
válasz
Makszimusz #12537 üzenetére
3 napig, aztán már észre sem veszi.
-
válasz
Makszimusz #12499 üzenetére
az előbbi/utóbbit cserélted fel
-
válasz
Makszimusz #12497 üzenetére
pont fordítva, de szerintem értjük
-
muchacoado
aktív tag
válasz
Makszimusz #12463 üzenetére
Mi az az "EU adószám" amiatt nem kell áfát fizetni?
(#12469) <Adamsky>
Énis ezt a hátlapot használom, szerintem is a legjobb a tapintása fogása. Nem is értem miért nem minden telefon ilyen.(Kevesebb lenne a leejtés-->új áru vásárlás..?
Érdekes az a görgetéses quick settings, nekem is fura, sokáig kerestem hol lehet a sorendet variálni...hátha változtatnak rajta.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #12463 üzenetére
"Az egész akkor érdekes, ha nem akarsz szoftvert cseréli a telefonodon, hanem csak egy rootra vágysz (ami szintén érthető), hiszen akkor a meglévő kamera appot és rendszert használod."
A root-hoz csak nem kell bootloader-t nyitni. Szóval - elvileg - akkor nem kéne, hogy bukd az extra fícsöröket. Én se feltétlen cserélnék egy telefonon ROM-ot, de a root-hoz ragaszkodnék. Nagy kár, hogy a hátlap nem cserélhető. Akkor lehetne tenni rá ilyesmit. Ennél a matt "gumis" felületnél (ld. még HTC Desire) még nem láttam jobbat / kényelmesebbet.
"Expansys.hu, z3 compact + e3 csomag. Az e3 eladva 50k-ért, EU adószám miatt ÁFA nincs. Verdikt: 87k"
Bakker, ez nagyon kemény!Lehet én is rendelek egyet. Ha másért nem is, de megforgatom a pénzem
Hol éri ez meg az Expansys-nek, ill. ki az a hülye, aki nem így veszi a Z3C-t (külön ugyanis 155e)?(#12465) Wajk
A partíciók maradtak ugyanakkorák, mint a v5 alatt? Jó lenne, ha a KK-val eltűnne végre a 3,6 Gbyte-os limit. -
Gabó75
senior tag
válasz
Makszimusz #12438 üzenetére
Használd egészséggel!
-
bozarjoska
őstag
válasz
"Mindezt egy mi3 árával."
Ezt mégis hol vetted? Mert a neten néztem és min 40ezerrel több a z3c mint az én 64gigás mi3am, fura -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ja, számomra is az egyetlen ésszerű alternatíva a Mi2S után. Ami engem így (látatlanba) zavar, az az üveg hátlap. Sz@r, csúszós, ujjlenyomat gyűjtő. Kérlek cáfolj meg!
A másik, amit a GSMArena-n olvastam. Gondolom erre céloztál Te is: "... még ha bukod a drm-es featureokat akkor is ..."
Egyébként mennyi lett a vége, és honnan jött? -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #12440 üzenetére
Grat a telóhoz! Én is be akarok újítani, de én megvárom a Snapdragon 810 SoC megjelenését 64bites LPDDR4 RAM támogatással. Remélem áprilisban az LG G4 már ezzel fog kijönni!
-
válasz
Azért az a ~2000 pont nem egy egetverő, plusz a v6 még nincs kész. Meg azért ne felejtsük el, hogy a z3c csak 720p kijelzőt hajt
De ne gondold, hogy a Mi4 lassú -
Zoja™
őstag
válasz
Makszimusz #12417 üzenetére
Jó lenne, ha hordhatnék a munkahelyemen bármilyen ,,ékszert". Így viszont nem úszom meg a szerelést.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #12376 üzenetére
Volt olyan, hogy egy bizonyos készülék, adott Miui verzión belül, Android főverziót váltott? Én nem tudok róla. A másik, hogy Mi2 / Mi2s kb. akkora várható stabil 6-os Miui.
-
válasz
Makszimusz #12376 üzenetére
Mi3/4-nél..
-
Zoja™
őstag
válasz
Makszimusz #12339 üzenetére
Külön csak digitizert lehet hozzá kapni egyébként?
Az enyémen csak azt kellene cserélni, a kijelzőnek semmi baja. -
szente
addikt
válasz
Makszimusz #12304 üzenetére
Köszi a választ!
Arról van tapasztalatod, hogy az utángyártott milyen minőségű? -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #12288 üzenetére
Mindenki más szűrűn keresztül látja a világot...nekem pl. nem tűnik HTC koppintásnak, sőt nekem a HTC One, M8 nem is tetszett soha a túl kerek sarkok és a kijelző alatt/felett tátongó ordenáré vastag részek miatt. Ascend Mate 7 gyakorlatilag egy nagy kijelző az egész telefon. A teló előlapjának 83%-át kijelző teszi ki (ez idáig rekord) széltől-szélig tart, alul/felul legvékonyabb sávval amit eddig láttam. Sarkok pont annyira kerekítettek csak amennyire kell, de inkább szögletes felé húz. Legjobb!
Emotion UI 3.0-nak a sens-hez aztán végképp semmi köze, azok szabadon rendezhető widgetek. Egyébként az Emotion UI irányvonala/logikája döbbeneten hasonlít a MIUI-hoz, csak más a felület. Inkább ezzel lehetne párhuzamot vonni...
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #12288 üzenetére
Jogos, már nagyon várom egy rendes V6 ROM kiadását, vagy akár stabil V6-ot
Z1C sztem is jó!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #12282 üzenetére
A Z3C megjelenésével a Z1C nagyon gyors, és erős értékvesztésen esik át (az én szememben legalábbis). A méreteinél fogva ez a Compact sorozat már kicsit túl is lóg azon a határon, amit én hajlandó vagyok elviselni. Ha viszont már ekkora, akkor legyen minél nagyobb a kijelző. Ezért a 3-as a nyerő, szerintem.
De miért ... mi a búbánatos fenéért kellett csúszós, ujjlenyomatgyűjtős hátlapot csinálni neki?? Hajj, de kár!Más: igen gyakran olvasgatom a GSMArena-t, és az elmúlt időszakban, rövid időn belül egymás után tesztelték a Mi3, Mi4, és a Redmi 1S-t. A Mi2s-ről -- most, hogy már jó ideje meg van -- tudom, hogy hangminőségben erős közepes (főleg a mai csúcstelefonokhoz képest), de arra nem számította, hogy a Mi4 ennyire gyenge, a Mi3 pedig még annál is. A sors furcsa fintora, hogy a "low budget" kategóriában mozgó 1S pedig jobb mindkettőnél. A Xiaomi-nak nem lenne szabad megengednie magának ilyen bakit, amikor ennyire erős a verseny,
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #12272 üzenetére
Ez milyen ROM? KK-s, és v5-ös? És nem WIUI és nem is Ivan féle? Miből lett portolva? Mi lehet ez a "D5503"?Upsz, most látom, hogy ez Z1 Compact-ra van.
(#12273) Karavik
Pedig ez nagyobb innováció, mint (eddig) az egész Miui 6. -
AaronOS
tag
válasz
Makszimusz #12127 üzenetére
Meglepő. Nálam a 08.29-es Stableval jó volt, + sose volt vele gondom.
De az is igaz, hogy most a 201409110150-es nightly van fönt a telefonon.
Nézd meg full wipe mellett nightly rommal. Kb. ugyanaz mint a stable, csak nem odexes rom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #12122 üzenetére
+1 Köszi!
A JLB42-t én is feltettem még korábban a saját "Dirve"-omra (link lejjebb), de addig azt hiszem én se próbálkozom, míg nincs root. -
válasz
Makszimusz #12120 üzenetére
Illetve mint kiderült volt, csak a MIUI törölte a fórumból... Komolyan...
Négy fájlos volt:
MI2_JLB42.0_ROOT_Enabled.zip
MI2_JLB42.0_ROOT_Disabled.zip
MI2_JLB42.0_ROOT_Repair.zip
MI2_JLB42.0_FullROOT.zipÍrok a portoló srácnak aki készítette, hátha átküldi a fájlokat. Ha igen, kiteszem XDA-ra hogy mindenki le tudja tölteni. Egyre hülyébb a miui, ugyanolyan paraszt módon kezelik a dolgokat mint a nagyok.
-
®abstract®
őstag
válasz
Makszimusz #12104 üzenetére
én a 1mobile marketet használom a play helyett de miuin.
-
Tex
senior tag
válasz
Makszimusz #12101 üzenetére
Igen láttam köszi! Egy próbát megér szerintem...
Nekem sikerült egy 03.07-ei romot lehúzni. -
Neck
veterán
válasz
Makszimusz #12064 üzenetére
Jól van na, de értetted, hogy miről beszélek, nem?
-
bozarjoska
őstag
válasz
Makszimusz #12033 üzenetére
Wsm toolsal megy
-
r4z
nagyúr
válasz
Makszimusz #12033 üzenetére
És az miért probléma?
-
Rawulf
őstag
válasz
Makszimusz #12027 üzenetére
Kész vagy
Mondjuk az ilyen vízhatlan, vállra is applikálható szütyőhöz kell is kékfog amúgy is. -
Rawulf
őstag
válasz
Makszimusz #12022 üzenetére
-
Neck
veterán
válasz
Kitalálom: Kád
-
peanar
senior tag
válasz
De akkor ezek szerint megúszta!?
Királyság
Nyilvánvaló a gyors reakcióidődnek is köszönhető -
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #11994 üzenetére
Nem fogsz lavinát elindítani. Nem feltétlenül értem a személyeskedő és kissé kötekedő, kioktató stílust, de különösebben nem is zavar. Tudod a világ nem csak a telefonok körül forog. Ma, hogy kiderült, hogy nem kell megműteni, így az égvilágon semmi sem tudja elrontani a napom.
Látom ezen a doktorin nagyon fenn vagy akadva, pláne úgy, hogy ez a nicknevemben is ott van. Nem tudsz rólam semmit az égvilágon. Hidd el, nem a szél fújta össze... nem csak a dr miatt kell froclizni, lehet irigynek lenni, de akkor az elvégzett munkára és áldozatokra is... amúgy azért van ott a dr, mert anno beregisztráltam úgy 100 éve kawics név alatt, legalábbis úgy emlékszem, hogy én lehettem, valami ezer éves mail címmel és nem tudtam belépni. Ez van, szerintem ne firtassuk. Nem sok értelme volt felhoznod.
"lehet hogy ismét majd nem arra fogsz válaszolni amit a fóromtársak leírtak." Lehet. Ez egy fórum; és arra válaszolok, amire akarok.
"több időd van google oldalakon eddig általad nem ismert és újdonságnak tekinthető területekről információ morzsákat felszívni," Igen, ezért fizetnek. Nem is tagadom. Munkaköri kötelesség és kényszer is volt a nyáron. És ha már személyeskedtél, hát legyen... hidd el, nem szeretnéd Te azt, ami miatt nekem nyáron sok időm volt netezni... 3 hétig masszív antibiotikum kúra, aminek a napi adagja annyi volt, mint egy átlagos betegség heti dózisa (lyme kór). Nem szeretnéd Te azt, hogy sok időd legyen ilyen okból netezgetni. Inkább tájékozódj, mielőtt személyeskedsz, mert nem biztos, hogy minden körülményt ismersz.
"amikor én vettem a mi2-őt, 140.000 Ft-ot fizettem érte" Én annyit nem adnék egyetlen telefonért sem. De ez van, Te adsz, ezért szép a világ. Nekem a 270 USD is méregdrága volt egy telefonért. Egyszerűen szerintem egy telefon nem ér ennyit; még a 270 USD-t is nehezen adtam ki érte.
"erre nem jött B-fa." Ezt nem feltétlenül hirdetném a helyedben, ha a szokásos úton szerezted be a telefont.
"Ráadásul az érveid megint nem értem, mert milyen Xiaomi telefont tudsz azoknak megfelelően most venni? Mi2s-t? Mert a többinél a kompakt méretet el fogod veszíteni, és a köles lassan de biztosan ugyanolyan stílust kezd felvenni, mint a többi "nagy" gyártó." Mi2s van jelenleg. És igen, gondban leszek, ha tönkremegy... de ezt már le is írtam. 5" és 5"+ nem kell, túl nagy... csitrillió forintot viszont nem vagyok hajlandó fizetni egy kompakt méretű, jó hardverrel felszerelt telefonért. De emiatt nem különösebben izgulok, ráérek akkor, ha eljön az ideje. Addigra úgyis lesz valami hasonló, ha nem Xiaomi, akkor más. Olyan mértékű választék van, hogy biztos lesz valami. Ha nem, akkor én magam fogom legyártani a spájzban, mert találtam egy piaci rést. Egyetértünk abban, hogy a Xiaomi kezdi felvenni a nagy márkanevek "sztáralűrjeit", de ezt ki is fejtettem korábban. Ráadásul elég korán teszi ezt meg.
"Tegyél fel egy friss WIUI-t. Voilá!
Google-> "wiui kk mi2s" Az első órát nem számlázom." Köszönöm, de ez a tanács nem ér pénzt számomra, ne számlázz. Újat nem mondott, amúgy sem kértem, kéretetlen tanácsért pedig tilos számlázni fogyvédelmi okból. Egyszerűen én megmaradtam a stabil romoknál, semmi wiui és társai. Jó nekem a stabil rom. Oldja meg szépen a Xiaomi a rendes támogatást és szoftveres fejlesztést, legyen ez az ő gondjuk. Ne én törjem már magam, elvégre a fogyasztó én vagyok. És én csak egy átlag felhasználó vagyok, aki nem akar "telefonszoftverszakértőmenedzser" is lenni. Nekik kell versengeni értem, mert ha mást választok a következő alkalommal a support gyengesége miatt, és ezt tömegesen gondolják így a vevők, akkor gáz lesz. Érdemes elolvasni az en.miui.com topikjait. Az Mi2s tulajok már most fel vannak háborodva, hogy sokára kapnak V6-ot, arról nem is beszélve, hogy mi lesz akkor, ha az nem KK lesz. Számolatlanul írják, ha nem KK lesz, vagy később jön, akkor soha többé Xiaomi. Arról nem is beszélve, mire megkapjuk a KK-t, addigra már lehet kinn lesz az új droid. Szóval kapunk egy elavult rendszert.
'De legyek én a kivétel, aki erősíti a nagy számok törvényét." Legyen igazad, elhiszem. Nem pakolgatok mindenféle romot.
-
muchacoado
aktív tag
válasz
"(#11981) muchacoado
Nice! Használd egészséggel és ne engedj a pajzán frissítés csábításának! "Miért ne engednék? a system 2 szabad :
Éééés tessék jlb42!
-
Monyos
aktív tag
válasz
Makszimusz #11996 üzenetére
Nem mondtam , hogy nincs bootloader, írtam, hogy a fastboot ROM valamiért csak 3 nap múlva jött volna le. (6 kB/s-el).
Közben találtam egy jó régi fastboot ROM-ot a vinyón, azt sikerült felhúzni a telóra.
Találtam egy srác leírását, aki arra esküszik, hogy Vista SP2 kompatibilitással megy rendesen, én is így tettem.Itt a para csak azzal volt, hogy fél órám volt megoldani a helyzetet, mert utaztunk volna tovább.
Ha nem bukkanok rá erre a régi ROM-ra akkor ADB push lett volna.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Most már azért egyre többen írják, hogy megszokták és nem is annyira sz. r
Ahogy lassan megismerik. De hát én még mindig kibic vagyok, mert majd csak lesz Mi-m. -
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #11964 üzenetére
"Xiaomi telefont venni tényleg hipszter dolog lassan..."
Öregszem asszem', már rá kellett keresni, hogy mit is jelent az, hogy hipszter.Egy dolgot kivéve rám nem igazán passzol a hipszter megjelölés. Az az egy dolog viszont nagyon: "lázadás a társadalmilag elfogadott "menő" dolgok ellen (de ugyanakkor csak stílusban lázadó, ugyanazt a kényelmes életet szereti)." Igen, valóban azért vettem Xiaomit, mert meguntam a Samsung, Sony, stb. üzletpolitikáját. Különösen azt, hogy az árult telefonok az alsóbb (ár)szegmensben használhatatlanok, míg a használhatóbb telefonok irreálisan drágák; ráadásul hetente kijön egy új galaxy s neo packet ace plus advance limited edition telefon, amire úgy másfél hétig adnak ki frissítéseket.
Igen, ezt meguntam. Hogy ez kényszer, vagy tudatos vásárlói magatartás?! Inkább az utóbbi. De tény, ki akartam törni a "Samsung nyájból". Érdemes megnézni; a mai napig jönnek az 512 megaRAM-os "telefonok" azzal a címszóval, hogy a KitKatnek elég az 512... ja persze, az oprendszernek valóban, de az összes többi appal mi van?! Na ebből nem kértem; a többiért pedig nem voltam hajlandó csillagászati árat fizetni. Ezzel a kör igazából zárul is, maradtak a kínai telefonok.
És, hogy miért Xiaomi? Semmit nem tudtam róla, előtte még csak nem is láttam. Sok jót olvastam róla, erős hardver, kompakt méret.KitKat és MIUI V6
Átlagos felhasználóként nem igazán izgat, hogy újabb androidom legyen, amíg hátrányom ebből nincs. De egyre inkább tapasztalom, hogy a 4.1-es rendszer kevéske... egyre több app, kiegészítő újabbat vár el, és ez gáz. Néztem volna egy "okoskarkötőt", persze fillérekért, Kínából. Nem, nem óra helyett kell, kütyümániám sincs, mégcsak fitness és kalóriaégető perverzióm se. De, mivel sokat utazom, nagy előnynek véltem azt a tulajdonságot, hogy rezeg, ha a telefon bizonyos hatókörön kívül kerül, kvázi nem hagyom ott/el a telefont. Csak hát ugye nem elég jó a 4.1-es droig hozzá...Fogyasztás különböző ROM-ok alatt
Tényleg óriási különbség nincs, inkább árnyalatbeli. A JLB33 volt a leggyorsabb, a tapasztalataim szerint. Az hasított a legjobban, még a conserve mód is használható volt rajta. A 34-es olyan "semmilyen" volt. Jó sebesség, de a telefon nálam eléggé melegedett vele terhelésre. A mostani 39-es nem hasít annyira, mint a 33-as, de kevesebbet fogyaszt vele a telefonom és nem melegszik olyan látványosan.
Ezek persze nem hatalmas különbségek, csoda nem történik, de szerintem érezhető. Hozzáteszem, én is minden nap töltöm, olyan kicsik a különbségek (ha nagyon nem piszkálom, akkor max 2 nap) -
Milestone2
nagyúr
válasz
Makszimusz #11964 üzenetére
Pedig már ha neked....is....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest