Hirdetés
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Williamgrant #15812 üzenetére
Nem áldozok rá 100 dollárt. Majd csak megszokom ezt a foltot. pár hónap és 2 éves lesz és aktuális egy csere,mert ilyen sokáig nem maradt nálam még telefon. A hozzászólásom már régen nem az IGO-ról szól,hanem a melegedésről,csak az éppen felrakott rom-al indultam útnak és ez volt az első aminél tapasztalhattam.Nem állítom,hogy a melegedéstől van,csak azt írtam,hogy erről olvastam,és azt is elhiszem,hogy a véletlenek játéka,hogy pont akkor jött elő a folt amikor qvára felmelegedett. A Te mechanikai sérüléses verziód szóba sem jöhet.Azért köszönöm a felajánlást,ami a javításra vonatkozik,de a fogadásba már nem mennék bele a fentebb leírtak miatt. Azért csak melegítsd ha van időd.
Neck
Örülök neki,hogy senkinek nincs ilyen problémája. Nekem meg az Ivan-al nincs semmi problémám!
Aki nem AOSP-t használ mint én ( 2014.11.11.) óta,annak biztosan nem feltűnő és nem is tudja összehasonlítani de én azóta azt használom,és van alapom az összehasonlításra.A ROM felrakást biztosan nem rontom el,nem hiszem,hogy oktatást igényelnék ez ügyben. Miflash-el felraktam a stabil verziót,és ugyanaz volt a helyzet. Talán az én MI2S-em nem szereti a MIUI V6L romokat,mert már ez a csúnya AOSP megfertőzteEzek után,már talán ezt is képes vagyok elhinni.
A tegnapi romról is olvashattok hozzászólásokat a miui.com-on,hogy már nem annyira "lázas" (így fordítja a google magyarra a kinait) mint az előző hetiek voltak,de még ez is melegebb az átlagosnál. -
Attipapa
aktív tag
Azt hittem,hogy fotót tudok róla csinálni,de nem jött össze,majd holnap.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Williamgrant #15794 üzenetére
Soha nem esett le,nem koppant semmihez,mióta meg van.Apró gyermekem,sem unokám nincs aki leejtette volna. Első perctől flipp tokban hordom,mellény,vagy ing felsőzsebben,így még idegen tárgy sem érhetett hozzá. Most már sötét narancsszinű a félkör. Nem ér meg 100 dollárt egy csere még akkor sem ha 5 perc egy csere ( Neked :-))
2órája raktam fel az új mai miui romot hogy bizonyítsak magamnak,hangsúlyozom..magamnak. Azóta olvasgatom a fórumokat,mert nem voltam eddig net közelben. A kijelző azóta megy és nagyon forró most is. Ez másik rommal éppen hogy melegnek érződött eddig. Csak keress rá a googleban a mi2 s yellow tint- re és az első helyen máris arról írnak,hogy hány tipuson tapasztalták (Nexus5,Lg,samsung)és egyértelműen a hőtöl van az a hiba,amit Te is pontosan leírtál,csak éppen nem mechanikai sérüléstől! Nálam is 100%-ban kizárható. -
Attipapa
aktív tag
Köszönöm a jó tanácsot!
Nem első alkalommal volt,hogy a 3 órás úton ment a z IGO. és soha nem melegedett túl az Ivan rommal. A pályán a kijelzőt nem szoktam bekapcsolva hagyni,meg egyébként sem megy folyamatosan.Csak a sebességhatár betartására való figyelmeztetés miatt tartom "életben". Mint már írtam, nem csak az IGO alatt produkálta ezt. A miui.com-on megnézheted,hogy hányan jártak így az új rommal, pedig nekik nincs IGO,sőt még google apps sem,és előjött a sárga folt,kinek a jobb,kinek a bal részén a kijelzőnek. Megfordult már annyi rom a telefonomon tesztelésre,hogy hidd el, meg tudom állapítani,hogy melyik melegszik,melyik nem. A MIUI V6L romok alapból 34-35 fokos akku hőmérsékletűek, az AOSP most is csak 26 fokot mutat és soha nem tapasztalom a melegedést,még 1-2 óra netezéssel sem,amikor folyamatos képernyő világítás van. -
Attipapa
aktív tag
válasz
morfondőr #15770 üzenetére
2 éve,mióta meg van a telefon,ezt használom,tehát nem először volt bekapcsolva az IGO. Soha ilyen melegedést nem tapasztaltam. Az IGO szülinapp progi egyébként hivatalos android fejlesztés! Nem csak az IGO alatt volt ilyen forró a telefon, hanem bármelyik app futtatásakor,pl.: chrome böngésző. Az a lényeg,hogy amikor a kijelző élt, akkor mindentől forró lett,szinte sütött a kijelző. Sajna nem volt nálam a laptop-om és nem tudtam visszarakni a CWM recovery-t hogy felrakjak más romot,így egész hétvégén ez a melegedés ment. Már a végén teljesen kikapcsoltam a telefont,mert attól féltem,ami be is következett.
-
Attipapa
aktív tag
Abban megegyezhetünk szerintem,hogy a 4.4 romok óta a GPS pontossága rengetegett fejlődött. Ilyen gyors 3m-es (szoftver szerinti)pontosságot a JB. Rom nem tudott soha. Ugyanezt örökölte a Lolli,bármelyik verziója,a MIUI- val kezdve,és Ivan-al folytatva.(melyik is volt előbb?)Sajna az én telóm kijelzőjét viszont ez a nagy hővel rendelkező V6l tönkre tette az elmúlt hétvégén,és ezek után ,amig nem lesz megbíztható,stabil miui rom,én ki sem próbálom. Aki nem hiszi,olvasson utána a miui.com-on,hogy 8-10 fokkal "lázasabb" a miui rom és többen így jártak,ahogyan én.A melegedéstől sárga folt a kijelzőn. Mindössze 3 óra IGO használat miatt,majd felrobbant a telefon. Na ilyen hőséget még soha nem produkált az Ivan rom.Valami nagyon el lett b@va ezzel a v6l-el ,még akkor is,ha ezt többen tagadják!!! Olvassatok utána. Elszartam a telomat egy hülye probálgatás miatt!! A sárga folt egyértelműen a melegedéstől lett,amit csak a V6L produkál. Nincs több véleményem,mert qvára el vagyok keseredve,és megbántam,hogy nem hittem annak a fórumnak,ahol több tízezren használják ezt a telefont,pedig első perctől kezdve láttam,hogy ezzel a rommal nagyon melegszik ez a telefon! Bocsi mindenkinek,most egy kicsit eltűnök! Ez a bűnhődésem,hogy nem elégedtem meg egy jól működő Ivan rommal,(ami első perctől tökéletes volt) hanem próbálgattam a heti zagyvaságokat!
Vigyázzatok!! Szerintem ez direkbe megy,hogy vegyünk újat!!! 100 dolcsi egy kijelző+ szállítás és áfa. Nem érdemes cserélni!!! 266 dolllár a MI4 okta 615 procival. -
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15715 üzenetére
Elhamarkodottan írtam a hangról az elején,hogy OK! Ez csak a zenehallgatásban volt "OK". A beszélgetés hangja nagyon éles,szinte bántóan magas frekvencián van. Olyan mintha egy teljesen más hangszóróból jönne a hang. Érdekes módon a hangerővel itt nincs gond, de tegnap egész nap a guta ütött meg,amikor valakivel beszéltem és ezt a sikító hangot kellett hallgatni. Írtam is napközben ginola-nak, hogy este megy vissza az Ivan,mert ez a koppintós ébresztés nem ér annyit,hogy tűrjem ezt a hangot.Elég sokat telefonálok,és felidegesít ez a hangzás,így este jó pár üveg kőbányai kell,hogy megnyugtasson!
Ez is Unofficial. A sudamod12.1 eddig az egyedüli official, de az meg SD1 kártyaként kezeli a belső memóriát,és külön SD0-ként az ebből levett 3,5Gb-os részt. A programok eléréséhez mindent az SD0-án keres és nem tudtam átrakni,hogy az SD1-ről vegye az infót. A hangja sajna annak is gyenge,nem való napi használatra. Úgy látom,hogy a CM12.1-es ROM-oknál nem tudják megoldani a hangot rendesen. Micha is ezzel görcsöl,azért nincs még 12.1-ese. -
-
Attipapa
aktív tag
Üdv.Mindenkinek!
Most volt egy kis időm,hogy kipróbáljam a Mokee 5.1.1-et,a 06.04-es verziót. Úgy látom,hogy stabil,bár még csak egy órája van fenn,de a hang is OK. Két koppintásra ébred!!! Ez a funkció is tökéletesen működik. Egyelőre ennyit,ha van vele gond akkor jelentkezem.Innen letölthető és a pa_gapps-modular-pico-5.1-20150315-signed.zip a google-hoz.(ezutóbbit nem linkelem,hisz több helyen is fellelhető) -
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15637 üzenetére
Már jelezték mások, de sajna nem mozdult rá. Annyit írt,hogy több programmal még nem működik együtt ez a ROM. Na ezt kellene javítania! Miért is olyan jó ez a kamera? Szebb fotót csinál? Nekem a google play-es kamera van fenn,és elégedett vagyok vele. Ez már tud panorámát is.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15625 üzenetére
A miui.com-on azt írták,hogy nem volt olyan visszajelzés,ami miatt kellene újabb verzió.Ezzel én is egyetértek,nekem sem volt vele semmi problémám,pedig lassan egy hónapja használom. A puritánságán meg nem akar változtatni Ivan,mert az AOSP verzió az ilyen. Nem is nagyon kell,hisz az xposed-al elég jól átszabható. A hang sokkal jobb mint a CM 12.1-é, ami számomra érthetetlen,hisz az is Ivan kernelt használ.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
ginola #15603 üzenetére
Bocsi de tényleg nincs rá időm,hogy újra elmondjam. Többször írtam már róla,de a xiaomi.eu oldalon a romoknál le van írva,hogy melyik verzió alá milyen alap kell. A Lollihoz ezt írja:
" For first installation of Mi2S v6 Android 5.0
- You have to be on latest 4.12.5 MIUIv5 or 5.3.27 MIUIv6 Special Edition" -
Attipapa
aktív tag
válasz
ginola #15595 üzenetére
Szia!
Nem sok időm van, és úgy néz ki,hogy a héten nem leszek gépközelben(telefon még úgy sem).
A MIUI 5.4.10-es verziójú tgz. fájlt töltsd le.
"Sajnos az rec. image PC-ről történő feltöltése egyszerűen nem megy."
Az alábbi módszerrel,bármelyik,akár a legújabb V6 ROM-ban is cserélhető a recovery!! Természetesen ha marad a MIUI rom, akkor visszaáll az eredeti gyári rec.1. Miután meg volt a Miflash,és újraindult a készülék,kikapcsolod és indítod fastboot módban (még ne dugd össze a géppel)
2. Azitt található zip fájlt csomagold ki a C meghajtóra.(már ebben cseréltem a recoveryt az CWM r11-re,de ha másikat használsz,akkor tedd azt a helyére a mappán belül)
3.A mappában található flash.bat fájlt indítsd el és dugd össze a telefont a géppel, ezután enter.
4.Ekkor elindul a program és megáll egy booting....sornál
5. zárd be a program ablakot és húzd ki a telefont a gépből
6.Tartsd lenyomva a telefon bekapcsoló gombot kb. 10 másodpercig és amikor elsötétül,azaz kikapcsol,rögtön tartsd nyomva a volume - gombot, amitől a telefon ismét fastboot-módba kapcsol.
7. Ismételd meg a 3. pontot,de most már recovery sornál fog megállni és a telefon magától újra indul az új recovery-vel.
Roppant egyszerű, és gyors dolog.Minden heti MIUIV6L ROM-nak van egy dualboot-os változata.( Wesley rom) Ezt is többször leírtam és a linket is megadtam.
Keresd vissza,mert mennem kell,sajna nem tudok többet segíteni egyelőre.
Üdv.: Attipapa -
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #15553 üzenetére
Plantronics M55
Csak az a röhej,hogy minden ROM-al működik,csak a MIUI V6L-el nem. Mi a frászra fejlesztenek? WIFI tudja az 5 Ghz-et ezért gyengébb a 2,4-en. Bluetooth tudja a 4-es szabványt,ezért,ezután csak a 4- essel fog működni. Mi a franc??
Basszus ez nevetséges,hisz a legtöbb eszköz visszafelé kompatibilis! A MIUI miért nem? -
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15483 üzenetére
#15482 "Igen,ezért nem tudtam kipróbálni,bár letöltöttem. :-) Ebben sincs FM, mint a CM12.1- ben."
Ezt írtam a Mokee romról karavik kérdésére!A CM 12.1 particiós felosztásáról írtam mikor megjelent,hogy ez is osztottra,nem pedig egyesítettre való. A mokee 12.1-es csak egyesítettre jó, de ma megjelent egy osztottra való változat is. Ugyanaz a developer készítette aki az Ivan 5.5.7 modify-t.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
tom81042 #15476 üzenetére
A reboot-os ROM-ot két nap múlva javította Ivan és kiadta az 5.5.3-as verziót. Ennek van egy modify változata (buid szerint ez is 5.5.3) amit 5.5.7-nek neveztek el. Mindkét verzió teljesen hibátlan,nincs reboot.Ezt akkoriban jeleztem is itt a fórumban.
Adamsky! Neked is ez van fenn,ha jól tudom.
Karavik: " Az összes...." Én soha ilyet nem tapasztaltam,és nem is említettétek a fórumon.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #15438 üzenetére
Ez nem bluetooth gyengeség! Valami ROM hiba lesz,mert ha a fülemhez teszem a telefont," rá a headset-re" akkor sem játssza le a zenét. Elindul és 2mp. múlva elakad és semmi hang nem jön ki belőle. Újra indítom a zenét,akkor megint 2mp.-ig szól,szinte egy villanásnyi ideig és utána süket. Ugyanezt a hibát írják a fórumozók a miui.com-on, és senki a füle botját sem mozgatja,inkább hülyeségekre fejlesztenek hetente. Egy bluetooth headset használata szerintem nem luxus, amikor 30 ezer a bírság,ha telefonálsz vezetés közben. Ennek alapvető dolognak kellene lenni,hogy működjön egy telefonon. Esetemben Plantronics M55-ről van szó,de a fórumon még 4-5 más márkát említenek,azok akik panaszkodnak ez ügyben.
Megtennéd,hogy jelzed ezt a hibát?Más: Tegnap javították a CM12.1-es verzió bug-jait és letölthető. Ebben már van blocklist , variálható értesítési sáv ( óra jobb,bal,közép,akku állapotjelző stílusa, kijelzés,%.) Hibátlanul szuperál tegnap délután óta. Az akkuidőt is hasonló jónak látom,mint az Ivan-é. Nem csoda, hisz a nyílt forráskódú kernelt Ivan csinálta hozzá.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #15429 üzenetére
Már minden verziót kipróbáltam.Stable,EU-s,SMIUI és mindegyiknél bluetooth hiba a zenelejátszónál. Érdekes,hogy V5 JLB55-el jó,és V6 4.4-el is tökéletes Én sem szoktam zenét hallgatni,(csak ritkán) de ha már működni kell valaminek akkor működjön! Sajnos nem vagyok egyedül ezzel a hibával. A miui.com-on több user is leírta ezt a hibát az V6L-nél.Szerencsés vagy ezek szerint,hogy Neked semmi gond vele. Kalibráltad a mérőszalagodat?
-
Attipapa
aktív tag
"Minden verzióra meg van a dualboot változat, és a MIUI megmarad! Per pillanat a miui_MI2_V6.5.0.1.LXACNCD stable verziót raktam fel így"
Ezt nem lehet félreérteni.
Így könnyű rendszert váltani, mert,ha nem is dualboot-os MIUI van fenn,akkor is rárakhatod a CWM recoveryt és a flash.bat után automatikusan újraindul az új recovery-vel és már mehet is rá egy CM,vagy AOSP,vagy FIUI....stb ROM. -
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15419 üzenetére
Ne viccelj már! Mióta kijött ez a recovery.zip a flash.bat-al azóta mindig működő rendszer alatt lett cserélve.
Ha Miflash-al felraksz egy új V6L romot,bebootol és már működik a MIUI rendszer. Kilépsz fastboot módba és simán cseréled bármelyik ROM-nak (értem itt akár a legújabbat) a recovery-ét + az emmc-t. Miért,Te hogyan gondoltad,hogy mi lesz az alap rom? Mivel csak MIUI van fastboot ROM-ban,arra találták ki ezt,hogy le tudd cserélni! Fentebb azt írtad,hogy Neked elsőre cserélte! Akkor mit cseréltél,mire? Ha nem MIUI ROM volt,azon meg eleve nem MIUI recovery volt,akkor mi szükség volt a flash.bat-ra? Az első indításnál rögtön visszarakja az eredetit,a sima verzió, azért írtam - ha olvastad - hogy van dualboot verzió minden heti V6L ROM-hoz,ami nem rak vissza semmit. Két napja leírtam, belinkeltem stb... és ma is erről írtam.Na ezt használtam én,ennek a stable változatát. Tehát mégegyszer pontosítom: Csak a dualboot verziókkal marad meg a CWM,a másikat is lecseréli, de az első indításnál visszateszi a gyárit! -
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15416 üzenetére
Minden verzióra meg van a dualboot változat, és a MIUI megmarad! Per pillanat a miui_MI2_V6.5.0.1.LXACNCD stable verziót raktam fel így,hogy kipróbáljam a bluetooth zenét,de nem működik ezen sem. Nem bántja a MIUI a CWM -et,de nem ecsetelem, mert erről már írtam,és linkeltem is
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15413 üzenetére
Ez lenne az ami "egy lépésben" megcsinálja,de amint az ábra mutatja,nem csinálja meg. Erről van egy oktató képsor is a miui.com-on. Csak másodszorra lesz kész!
Ha a gyári recovery-t nem akarja elveszíteni, akkor csak MIUI-tud felrakni. Én úgy vettem ki a szavaiból, hogy nem akarja "újrahúzni"a rendszert. -
Attipapa
aktív tag
válasz
vornia #15407 üzenetére
Dehogy nincs! Már linkeltem egy recovery.zip fájlt. Nézd vissza! Ebben van egy bat fájl, amit elindítasz és lecseréli a recovery-t is meg az emmc_appsboot.mbn-t is. Egy pillanat műve az egész,és mehet fel a CWM-es update. Kicsomagolod egy könyvtárba a recovery.zip fájlt,fastboot módban indítod a telefont és indítod a flash.bat fájlt. Elsőre megáll a boot-nál,(felrakta az emmc-t) ekkor bezárod a konzolt,és hosszan nyomod a power-t,amíg ki nem kapcsol a telefon. Ebben a pillanatban nyomva tartod a volume - gombot és ismét fastbootba kerül a telefon. Újra indítod a flash.bat-ot és enter. Ekkor felrakja a recoveryt is és rögtön újraindul az új recovery módban.
Ui.: A kicsomagolt könyvtárba tedd be azt a CWM-et amit fel szeretnél rakni! -
Attipapa
aktív tag
Megjelent a CM12.1 béta csak régi partícióra,összevontra nem jó! Innen letölthető jelszó:qga5
-
Attipapa
aktív tag
-
Attipapa
aktív tag
Látom, még mindig nem csendesül ez a vita! Most raktam vissza a kedvenc romot és higgyétek el, ettől simábban futó és hibátlan ROM egyelőre nincs. Lehet,hogy fapados,de telefonálni,netezni,levelezni,cheat-elni tökéletes választás.Soha nem hagyott cserben,dolby hangja van és ami fontos, kezeli a bluetooth-ot is rendesen. Most megmértem 6m 40 cm az a távolság, ahol elhallgatott a zene a headset-en,míg a MIUI, ahogyan már írtam is, még 1 métert sem tud!!! Ez gondolom változni fog és szurkolok is neki, hogy legyen Nektek is kedvenc tökéletes ROM-otok erre a csodás telefonra!
Én ezzel be is fejeztem a "dicshimnuszomat",jelzem, hogy mindenkinek magánügye mit rak fel, és ki mit szeret.Legközelebb csak akkor írok erről a ROM-ról valamit, ha megjön a frissítés. Addig ígérem,hogy kussolok(gondolom sokaknak már az agyára mentem
)
Tehát ez van felrakva: aosp-aries-5.5.7-Modify-5.1.1.zip 5.4.10-es MIUI 6L alapra,eredeti partícióval.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15361 üzenetére
No ezt magyarázza meg nekem valaki! A WIFI és a GSM is jobb lett az 5.4.10-essel.
Vessetek rám követ,de ez akkor is így van,a kazánházamban 1 jel a wifin, és megy róla a Youtube,az előzővel meg jel sem volt. Cseréltem a következőket a zip fájlban: rpm.mbn, sbl1.mbn, sbl2.mbn, sbl3.mbn, tz.mbn és természetesen a NON-HLOS.bin-t. Ráadásul a felülíráskor most is kb.-ra megegyezik a felülírandó és a felülírt fájl mérete.Ezt én ezzel a hülye vén agyammal már nem tudom megérteni!!!
Sajnos a bluetooth headset-en nem lehet most sem zenét hallgatni, annyira szaggat, és azt sem lehet,hogy a kocsiban a telefon a műszerfalnál legyen, mert már szakad a kapcsolat. Na erről ennyit Uraim, és most vissza a jól megszokott Ivan 5.5.3 -
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #15358 üzenetére
Bocsi,de telefonról írkálok és elég sokat bakizok,mert a szememnek - még így szemüveggel - is kicsi ez a felület! :-)
Rögtön belefutottam egy gyenge pontba! A wifi sokkal gyengébb! Kétszintes házunk felső szintjén van a jeladó és alul a kazánházban ennél a rom- nál nincs wifi.Az általam kedvelt rom viszont 2 sávos jelvételt produkál.Ugyanez jellemző a GSM jelre is. A bluetooth headset- es zene szaggat,még akkor is ha zsebben van a teló.1méterre eltávolodva már bem is veszi a bluetooth jelet. Ivan rom- nál 6 m-ig jó a jel!!
Erről már többször írtam,hogy Ivannal sem mindegy,melyik alap van fenn.Most kipróbálom úgy,hogy az általam legjobb rádió modulnak bizonyult 5.4.10-es NON-H...fájlt átrakom az 5.5.15- be,hátha jobb lesz.Ha nem,akkor sajna még most is a NEKEM legjobbra térek vissza :-)))
Ui.: térerőm most sincs,mindig a szlovákra akar állni,olyan gyenge a vétel. -
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #15353 üzenetére
Szia! A vita lezárva,új nap, új élmények
Felrakom most az 5.5.25-öt és egész nap ez lesz fenn a telón. Majd megosztom a tapasztalatokat. Így biztosan össze fogom tudni hasonlítani a két ROM-ot. Remélem, hogy tényleg bug mentesen használható ez a ROM is.
(bár igazság szerint füvet kellene nyírnom,meg hasonló porta-munka,de remélem belefér az időmbe ez is.)
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #15350 üzenetére
Tedd a dolgod,amivel megbíztak,de pontosan és értve olvasgasd a hsz.-eket.Ne kerülje el a figyelmedet egy-egy szó,aminek kihagyása teljesen képes elrondítani egy gondolatot! Pl.: "sehol sincs MÉG" A még egy időhatározó szó,ami feltételezi azt,hogy akár jobb is lehet később valami! A "fika" pedig..........nem ez.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #15333 üzenetére
Mielőtt,félreértenél ismét,csak azt akartam kifejezni,hogy az Ivan rom milyen jó! Nem tudom,hogy milyen a MIUI V6L,és nem is a lehúzása miatt írtam,csak tényleg hétről- hétre bug hátán bug,amit olvasgatok. A bluetooth headset-es zenehallgatás lehetetlen volt,amit én tapasztaltam és írtam is Neked. miui fórumon többeknek ugyanez volt.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
ginola #15328 üzenetére
Nem akartam hozzászólni a kialakult vitához,de ezzel "Az Ivan ROM-hoz képest ez a MIUI sehol sincs még." max egyetértek. Az Ivan 5.5.3 egy tökéletes stabil ROM!
Aki tud hibáról,írja le bátran! Amiről nem beszélnek sokat,az valszinűleg jó! Több ezren használják,nézzétek meg a miui.com statisztkáját. Sokkal többen mint a V6L- t. -
Attipapa
aktív tag
válasz
vicces1 #15291 üzenetére
" lyen probléma v5, de lehet v6 alatt sem volt."És nincs a V6L-ben sem! Melyik launcher-t telepítetted? Én a Novával próbáltam az 5.5.8-as verzió alatt és tökéletesen működik. Ha nem látod a beállításoknál, vagy az appok között,akkor fel sem telepítette valamilyen okból.
-
Attipapa
aktív tag
Ez a hiba már az 5.5.1-nél is előjött. Írtam is róla itt a topikban,de Karavik szerint a xiaomi.eu-n nem jelezte senki,így Ő sem küldte hibának, mert nem volt észlelés. Erre írtam, hogy a több ezer kínai felhasználónál hamarabb előjön egy ilyen bug, így a miui.com-on sokan beszámoltak erről a hibáról.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #15247 üzenetére
Na akkor ez nagy "ordenáré",mert Te maximálisan félreértettél!
A verziószámot véletlenül elírtam,tehát nem 5.5.1-től, hanem 5.4.24-től van az összevonás, de szerintem a lényegen nem változtat."Én is mindig így frissítek, de ez nincs semmilyen hatással a unified storage-ra"
Nem is mondta senki,csak arra akartam kitérni, hogy az 5.5.9-es ROM nem tudom, hogy egyszerű flash all.bat változtatással, vissza áll-e az eredetire....mert ugye ezt kérdezted? Ebből gondoltam, hogy ezt szeretnéd felrakni,mivel nem utaltál rá,hogy kinek a kérdése.
Többször leírtam már,én is, hogy a későbbiekben semmi hatása nincs a ROM telepítésnek-legyen az bármelyik módszer- az unified storage-hoz. Nem tudom honnan szeded,hogy én az ellenkezőjét gondolom."Egyébként hivatalosan nincs mód unified sorage-ból visszaállni a régi felosztott partíciókra"
Mi az,hogy hivatalos? Tegnap este még bőszen vitáztál, hogy elég egy régebbi romot fastboot-al feltolni és visszaáll a régi rend,ma pedig kijelented,hogy nincs hivatalos visszatérés. Nem is kell,jó nekem a "félhivatalos",csak azt ne mondd, hogy ez valamit tönkretesz a telefonon!
A MIUI romok bármelyik "merge" verzióját simán fel lehet telepíteni az osztott partícióra is,ezt Te is tudod.
Vasárnap én is kipróbáltam az 5.5.8-at az osztott partíción és minden gond nélkül felment.(Egyébként megjegyzem, hogy a bluetooth headset,(PLT M55) megint nem működik az 5.5.8-as verzión,ismét el...sztak valamit) Ez viszont nem mondható el az általam kedvelt Ivan 5.5.3-ról,mert ez csak egyesített partícion használható. Ezért csináltak belőle egy (nem hivatalos) modify verziót is,hogy használható legyen."Viszont aki nem használt MiFlash-t a unified storage-hez az minden héten frissítheti a rendszert updater app-ból vagy MiRecivery-ből az idők végezetéig, akkor sem lesz neki unified storage soha."
Na ezzel meg komplett hülyének néztél!Részemről lezárva
-
Attipapa
aktív tag
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #15245 üzenetére
A MIUI 5.5.1-től lett összevonva a partíció,tehát az ez előtt ROM-ok azok, amik tartalmazzák a gyári partícióhoz való visszatérés lehetőségét,ha a flash all.bat-ban szerepel az újraparticionálás parancssor.
Az 5.5.9-es fastboot ROM-ot szeretnéd látni a régi felosztáson? Miért nem rakod fel utána update-el?
Semmivel nem lesz tisztább a rendszered,ha állandóan fastboot-al rakod,mint akkor,ha felraktál egy bármilyen régebbit és ezzel visszaállítod a régi rendszert majd erre felrakod a zip-es update-ot.
Nem tudom, hogy mit művelne,ha ezzel a bat paranccsal csinálnád,mert fogalmam nincs,hogy melyik fájlban van még eltérés.A fórumon csak a 4.4-eshez és az első 5.0-hoz javasolták. Viszont van egy ötletem: Az 5.4.10-es verziót szedd le, és ebben a system.img fájlt cseréld le az 5.5.9-re,meg a boot.img fájlt is, és így nyomd fel,az új flash all.bat-al. -
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #15238 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani. Csak azt látom, hogy a ROM-ok nevében mindegyikben ott a dualboot (miui_MI2_5.5.8_44b3775ad0_5.0.DualBoot.zip) Az egyesített partíción nekem is működött a dualboot,úgy,hogy a system1 Ivan 5.5.3, system2 Ivan 5.4.14. Csak mivel ugyanazt a data-t használta,elég sokáig tartott a bootolás oda-vissza.Az első részben írtakra szintén semmit nem tudok reagálni, hiszen nekem még soha nem írta ki, hogy kevés lenne a hely,így nem sok hasznát veszem az egyesített partíciónak.
A " hardcore userek " meg szerintem megelégszenek egy jól működő ROM-al és nem cserélgetik hobbyból,mint mi.,nem is nekik szól, csak volt kérdés itt a fórumon tegnap ezzel kapcsolatban, ezért dobtam fel.Ha kipróbáltad,akkor írd meg a tapasztalataidat.
-
Attipapa
aktív tag
A jelszót lehagytam: tkmu
És itt az eredeti partició visszaállító bat -
Attipapa
aktív tag
válasz
ginola #15212 üzenetére
Nem sokáig kellett várni! itt az 5.5.8 dualboot változata és még sok egyéb új ROM. Pl.: JLB 55 global (gapps+root) a V5 kedvelőknek.
Lehet csemegézni. Ha az 5.5.8 boot.img fájlt átrakod az EU-s változatba, és úgy rakod fel, akkor ott is lesz szerintem dualboot,ha itt tényleg van! Ez így volt anno a 4.4-nél is. Sokáig így csináltam. -
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #15213 üzenetére
Értelek,de hidd el,hogy a régi rom nem képes új particiót csinálni. Ez úgy "tudja" hogy az gyárilag neg van. Ezért nincs benne a flas all.bat fájlban az általam említett sor.Mi értelme van külön batallózni? A bat fájlok végrehajtják a parancssort,ami bennük van.Csak a kicsomagolt fájl elérési útját jell megadni,neg alul kiválasztani a flash tipusát.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
ginola #15212 üzenetére
Roppant egyszerű visszarakni. Csak a felrakni kivánt régebbi rom flash all.bat fájlt szerkeszd meg egy szerkesztö progival(note++). A 3. sorba tedd be,amit írtam,majd mentsd a fájlt és rakd vissza az image mappába. Így rögtön visszaáll a régi rend. Persze és sajna,ettől még nem megy egyelőre TDB- vel az új MIUI V6L,de ki kell várni. A kis kínaiaknak biztosan lesz megoldásuk,mint a 4.4-re is volt.
-
Attipapa
aktív tag
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #15208 üzenetére
Ha egyszer összevonta a particiókat,akkor ezzel a módszerrel nem hiszem, hogy tud régi verziót flashelni.
A flash all bat fájlba kell beírni egy sort,csak akkor teszi vissza a régi partíciót.
Ezt kell a 3.sorba beilleszteni, egyébként nem lehet flashelni sem régi verziót.:
Ez a 3. sor : fastboot %* flash partition "%~dp0images\gpt_both0.bin" || @echo "Flash partition" && exit /B 1
Én is csak így tudtam visszarakni eredetire. -
Attipapa
aktív tag
"Összegezve: akkor tapasztalatod szerint az "unified"-es (4.24, 5.1 ... 5.8-at próbáltad?) ROM-okkal gyengébb a wifi?"
A leírt ROM-okat nem próbáltam, úgyhogy ilyen véleményt nem mondok, és nem is mondhatok! Mindössze annyit írtam, hogy a harmadik féltől származó romok, hogyan viszonyulnak a MIUI alapról származó ROM-okhoz.Minden rom-ban van ugye wifi illesztőprogram és ez nem mindegy,hogy melyik alappal hogyan dolgozik együtt.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15190 üzenetére
Csak a MIUI romokban van,más romokban CM,Ivan,...etc.. ez nincs benne. Már ezt a fórumban az elmúlt évben is tárgyaltuk, és utána is néztem, sőt Karavik cseh haverja is leírta, hogy csak a MIUI romokban van ez benne. De ha megnézel egy zip fájlt ami nem MIUI rom, akkor láthatod, hogy nagyon sok dolog hiányzik belőle. Többször tapasztaltam, hogy nem mindegy melyik alapra rakom fel a harmadik féltől származó romot.Nekem fel van írva a régi verzióknál is, hogy melyik MIUI rom az, aminek a legjobb a kommunikációs része. Pl. JLB27-es tökéletes volt. Amennyiben felétek túlteng a térerő, lehet,hogy észre sem veszitek,de itt a hegyek között ez is számít,nem is keveset. Már ezt is leírtam, kb.egy éve!
Ja és a modify rom ugyanaz amit én linkeltem. -
Attipapa
aktív tag
Aki még nem rendezte át a particiót,de szeretné az Ivan 5.1.1-et,azoknak itt egy letöltési hely. jelszó:3y2e
Az updater appot ne használjátok, mert a frissítés csak merge particióra jó.
Semmi baj a WIFI-vel,ha MIUI 5.4.10 alap van feltéve. Az 5.5.1-el már gyengébb a vétel,és néha dobálja. Szerintem a NON-HLOS.bin a bűnös,amint azt a tapasztalat mutatja. -
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15132 üzenetére
Egy egyszerű kis teszteléssel jöttem rá. A parkolóban a kocsi mellett az előző verzióval tudtam WIFI-ről netezni, ezzel pedig pontosan 5 lépést kellett az iroda felé tenni,hogy kapcsolódjon a WIFI-hez. Ez pedig tutira azt jelenti,hogy gyengébb valami miatt. Az előző verzió alapja a MIUI 5.4.10-es volt,arra gondolok, hogy az 5.5.1-es,ami ennek az alapja a gyengébb láncszem. Ezért akartam tesztelni a 4.14-es ROM-al,hogy ezt kiszűrjem.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
<Adamsky> #15130 üzenetére
Na ez az amit nem merek kipróbálni. Tegnap este már majdnem rábeszéltem magamat,hogy a 4.14-es mentést megpróbáljam felrakni,de aztán sajnáltam rá az időt,meg azt hogy elcsesszek egy jól működő rendszert. A 4.14-nek a WIFI-je kb.5 méterrel többet tudott,csak e- miatt akartam visszarakni tesztelésre. Te ezt nem tapasztaltad?
-
Attipapa
aktív tag
válasz
ginola #15120 üzenetére
Nagyon egyedi eset lehet,mert ettől "hidegebb" ROM nem volt még a telefonomon. Azon a fórumon,ahol a megjelenés után egy órával már 18 ezer körüli letöltés volt,senkinek nincs ilyen problémája. Nálad valami nem sikerült a flasheléskor. A system2 TDB nélkül hogyan működik különböző Android verziójú romokkal? Ezt soha nem próbáltam,mert ugye elvileg akkor ugyanazt a data-t használják. Vagy rosszul tudom? Ezt komolyan kérdezem,mert a system2- re rá szeretném tenni az Ivan 4.14-et.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #15116 üzenetére
Na ezt meg én nem próbáltam! Viszont az emmc_appsboot-ot is le kell cserélni, és a flash all.bat indításakor egymás után cseréli a recovery-vel együtt. Az emmc nélkül viszont nem tudom, hogy működne-e a ROM?
" különben nem lesz unified storage" ahogy írtam, csak egy 3,5Gb-os storage lesz. -
Attipapa
aktív tag
válasz
ginola #15114 üzenetére
CWM van,de kínai nyelvű és új verzió. A ROM csak a MIUI 5.5.1 flash-elése és partició összevonása után rakható fel. Ha nem boldogulsz,akkor írj, és küldök egy lépésről lépésre szóló tájékoztatót. A recovery.zip nem csak a recovery.img fájlt tartalmazza,hanem egy flash.bat parancssort,amit fastboot módban kell elvégezni, a MIUI ROM felrakása után. Sajna a MIUI felrakása előtt menteni kell az SD tartalmát,mert "flash all bat" script-et kell Miflash-nél alkalmazni,hogy meglegyen az összevonás. Megpróbáltam simán ráhúzni az 5.4.14-es Ivan ROM-ra,de akkor nem lát az SD-ből csak 3,5Gb-ot, és így használhatatlan. Ne is próbálkozz a felrakással, ha nem egyesíted előtte a partíciódat!
A system2-re még nem próbáltam rakni semmit,de mivel TDB már nincs,így nem sok értelme lenne ugyanazt a ROM-ot felrakni oda is. -
Attipapa
aktív tag
válasz
vornia #15110 üzenetére
Senkit nem akarok rábeszélni! Joga van mindenkinek azt szeretni,amit csak akar
De azért ajánlom!
ginola: innen(/L) és (L:http://pan.baidu.com/s/1pJp5OyZ)innen(/L) jelszó1:pe6u jelszó2:3t7s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest