- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Júliusi techmontázs (2025)
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vornia
senior tag
válasz
Attipapa #15832 üzenetére
Ezt a sárgulást nem okozhatja hardware elem gond?értem azt, hogy ugye több (tíz)ezer készülék gyártásánál,előfordulhat, hogy "kifogy" egy panel pl, és gyorsan "okosba" bedobnak pár ezret amíg be nem érkezik az eredeti, így elkerülve a gyártósor leállását. Nem lehetne valahogy kitudni, kinek milyen panel van a készülékében?Lehet mindannyitoknak igaza van,és csak emiatt van foltosodás.Tök mindegy melegedéstől, vagy pedig ütődéstől. Lehet az adott pót panel okozza a gondot. Nem mellesleg mi van ha visszacserélt készüléket adtak el újként? Panelcsere,osztán jó lesz ez még újnak felkiáltással.
-
Karavik
veterán
válasz
Attipapa #15832 üzenetére
Neck írta, itt hogy "...Biztos az én telóm különösen hűvös" arra reagáltam. Senkin nem gúnyolódom, pláne nem rajtad...ezt most Te értetted félre szvsz...
-
Neck
veterán
válasz
Attipapa #15821 üzenetére
Ha csak nem lesz az AOSP-től jéghideg a telefon, akkor nem kell felraknom az összehasonlítás miatt. Nekem V6L alatt néhány program esetén melegebb a teló 35-37 foknál, és ez pedig néhány hardver igényes játék, na meg az újabb iGo verziók némelyike... Biztos az én telóm különösen hűvös.
-
Neck
veterán
válasz
Attipapa #15810 üzenetére
És nem gondolod, hogy ez furcsa jelenség? (forró kijelző)
Én egy kád forró vízben ülök jelenleg, mert meg vagyok fázva, fél órája netezek a telefonnal, és egyértelműen hűvösebb a kezemnél. 30-32 fokos lehet. Vagy hardveresen szállt el nálad valami, vagy a ROM-mal haxxoltál el valamit, de mi nem tapasztaljuk, amit írsz... -
válasz
Attipapa #15810 üzenetére
Oké. Az én mi2-esem (amit az asszony használ most) miért nem melegszik jobban mint a Sony-m az igo-val?
Van egy használaton kívüli mi2 kijelzőm, amin sárga folt nincs (csak picit repedt a digitizer és az LCD sarka :-) ) Levideózom ahogy hőlégfúvóval hajtom 70 fokon 3 órán át l. Ha lesz rajta sárga folt veszek neked a mi2re új kijelzőt. Ha nem lesz rajta, nekem adod a foltos telefonod. Áll az alku?Amúgy az öt percet neked is felajánlom. Rendelj rá panelt és ingyen felteszem neked.
-
Karavik
veterán
válasz
Attipapa #15775 üzenetére
"MIUI V6L romok alapból 34-35 fokos akku hőmérsékletűek, az AOSP most is csak 26 fokot mutat és soha nem tapasztalom a melegedést,még 1-2 óra netezéssel sem,amikor folyamatos képernyő világítás van."
Én CPU-Z-vel szoktam ellenőrizni a hőmérsékletet, Chrome bongészés és Tapatalk használat után most nekem 25,8 fokot mutat legújabb MIUIv6-5.0 ROM használatával (szóval ezen a téren semmivel nem rosszabb mint AOSP):
-
Karavik
veterán
válasz
Attipapa #15768 üzenetére
Szerintem ez nagyon durván téves következtetés, pedig ez csak szimplán fizika...rakd ki a telód kikapcsolt állapotban a szélvédő mögé nyáron a tűző napon a kánikulában, és garantálom így is föl fog melegedni a teló 3 óra alatt kb 50 fokra, ebben semmi fura nincs, ez törvényszerű (az lenne a fura ha nem így lenne). Nem beszélve arról, ha közben a CPU-t is pörgeti egy app ezerrel és ez miatt belülről is fűt. Mi ebben a rendkívüli, hogy ilyen körülmények mellett túlmelegszik a teló, főleg ha közben még megy a töltés is?!
Én elég keményen tolom a játékokat durva CPU "éhes" játékokkal mint NFS Most Wanted, Real Drift Racing...stb. max fényerőn, hogy jobban lássam a gammát, de csak annyira melegszik ami normális. Semmi gond vele.
Egyébként bármelyik másik teló topikot olvasgatva most, mindenhol felmerült ez témaként, ahol logikusan következtetve azt javasolják, hogy nyáron olyan tartót kell beszerezni, ami a szellőző nyílásra helyezhető és így a klíma levegő tudja hűteni a telót navigálás közben.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
" ... 100 dolcsi egy kijelző+ szállítás és áfa. Nem érdemes cserélni!!! 266 dolllár a MI4 okta 615 procival."
Nos, hogy mi éri meg, az relatív. Én biztos megpróbálnám menteni a készüléket, vagy vennék egy ugyanilyet. Az említett M4i nekem a kevés tárhely miatt kizárva. A mérete miatt se lenne természetes a mosolyom, ill. kérdéses, hogy meg tudnám-e szokni. Ha minden kötél szakadna - nagy duzzogva - lehet én is Z3c-re váltanék, ahogy tették itt sokan.
Egyébként tényleg ennyi lenne? (Jó) Páran cseréltek itt kijelzőt, én felvenném velük a kapcsolatot. Pl. Karavik mintha még lenne egy "potya" kijelzője.Mindenkinek: iGO vs. Miui / Ivan's ROM
Abba nem mennék bele, hogy (jobban) melegszik-e a Miui 6-os, mint kellene, mert nincs ilyen tapasztalatom. Viszont azért egy-két "tapasztalati tényt" azért én is megosztanék a témába.
1) az iGO-k sajnos tényleg nagyon sz@rul vannak optimalizálva (a SzülinApp egy picit jobb, de messze nem tökéletes)
2) a mai telefonok, ha csúcsra vannak járatva, melegszenek (valamelyik jobban, valamelyik kevésbé, valamelyik ezt bírja, valamelyik nem)
3) az autóban - főleg a szélvédő mögött - ku**a meleg tud lenni, még úgy is, hogy az ember járatja a klímátAz 1-3. pontok engem arra sarkaltak, hogy olyan helyet, ill. autós tartót keressek, amit - ha kell - meg tudok fúvatni a klímával. Eddig soha semmi gondom nem volt.
Ja, még egy dolog! Attipapa, nehogy azt hidd, hogy a 615 SoC-al, ill. a M4i-vel nincsenek gondok (ld. még a fórum a cikk alatt). Sajnos ez a legutóbbi Qualcomm széria elég gyengécske lett.
-
Neck
veterán
válasz
Attipapa #15771 üzenetére
Én is régóta használom az említett programot, viszont csak a mostani verziók, főleg a SzülinApp, ami melegszik. Ez nem a ROM hibája, ugyanis még a legdurvább játék sem melegíti így a telót, szóval tévesen következtetsz. 3 óra folyamatos navigálás egyébként nagyon durva ebben a nyári hőségriadóban, cél hardvert igényel! A
telefont pihentetni kellett volna, a pályás szakaszokon. Én pl soha nem navigálok 3 órát egyhuzamban, a telefont nem erre találták ki, pláne folyamatos töltés alatt... Autópályán pihentetem. Ha meg olyan helyzet van, hogy Pesten kell 3 órán keresztül folyamatosan navigálni, miért nem vittél rendes navit magaddal?Amúgy, egy órája megy a telefon folyamatosan a kezemben, és pont a kezemmel megegyező hőmérsékletű, nem forró egyáltalán (Google Chrome), pedig nekem Mi2S-em van...
-
morfondőr
addikt
-
vicces1
aktív tag
válasz
Ezt tanusíthatom én is, égetett a kijelző az IGO közben, nekem csak kb. 40-50 percig futott, de tőbbször kézbe véve rémisztően forró volt. Szerencsére nem lett baja, nincs folt stb. de óvatosan kell használni. Más gps alapú programoknál viszont alig vagy semmit nem melegedett, szóval erről nem biztos, hogy csak a ROM tehet, bár az is igaz én nem próbáltam másik alapon.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15716 üzenetére
... és Karavik, DrKapocs.
Srácok, köszi szépen a gyors, és kimerítő válaszokat.
Újfent időt (és talán egy idegeskedést) spóroltatok meg nekem. Egyelőre marad a jól megszokott Ivan-os ROM.Koppintós ébresztés. Egy költői kérdés: A "touch"-os gombokat nem lenne egyszerűbb (értsd kevesebb energiából megoldható) ébren tartani, mint a kijelzőt?
-
tib78
tag
válasz
Attipapa #15628 üzenetére
Még az első KK WIUI volt sokáig nekem fent, mielőtt váltottam pár hete V6-ra.
Minden kikapcsolva, csak ha szükség van rá, éjjel repülőben, reggel wifi-ről frissítés, szinkronizálás.
Nap közben 30-40 perc telefonálás, böngészés.A szokásaim nem nagyon változtak, de az akksi idő rosszabb.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15638 üzenetére
"Szebb fotót csinál?"
Nem feltétlen. Inkább úgy mondanám, hogy adott esetben jobbat. Tényleg nagyon sok mindent tud, megfelelő ROM + készülék páros esetén pedig szinte minden (pl. blende, zársebesség), állítható. Én most így hirtelen két dolgot emelnék ki.
AE-L: az expozíciós beállítást lehet "lock"-olni. Alapból minden kamera szoftver folyamatosan méri a fényt, és attól függően, hogy mi van beállítva a programba (pl.: mátrix, középre súlyozott, szpot) elemzi a képet, és állítja be az expozíciót. Ezzel és az expozíció korrekcióval (általában +/-5 Fé) lehet játszani, hogy ne "égjen be" a kép vagy ne legyen túl sötét. Ezzel szemben én azt szoktam csinálni, hogy szpotra állítom a fénymérést, és a kijelzőn az ujjammal kijelölöm azt a pontot, amihez viszonyítva á rendszernek a expót állítania kell. Ilyenkor ez lock-olódik is. Az egész hasonló módon működik mint a szabad kézzel kijelölt "fél-automata" fókusz.
AWB-L: Ugyanez, mint az előző csak a fehéregyensúllyal. Meg tudom "mutatni" a szoftvernek, hogy mi a fehér a képen. Erre ugyan ritkábban van szükség, de amikor igen, akkor "életet ment".
Az egész persze egy kicsit overkill egy ilyen kameránál, de én néha - ha tehetem - szeretek ezzel "játszani". Persze van rendes fényképezőm is, de talán pont ezért szeretnék itt is valamilyen szofisztikáltabb alkalmazást használni. -
Karavik
veterán
-
coal56
csendes tag
válasz
Attipapa #15626 üzenetére
CM 12.1-hez (a MOKEE verzió, osztott partíció): 1,5 napig volt fönn, ezalatt 3x omlott össze. Visszatettem az AOSP-ot, azzal 2 hét alatt 0 restart és 0 FC volt...
"A régebbi romokkal simán 3-4 naponta töltöttem" - én 3000-es akksival használom, de 2,5 napnál tovább nem húzta nekem sem. Legalábbis AOSP, V6K, V6L esetén.
@tib78:
A V6L (sMIUI) nálam csinált olyat, hogy egyszerűen nem ment le Deep sleep-be. Restart megoldotta.
Nézd meg CpuSpy-al, hátha ez a gond nálad is. DS battery saver esetleg segíthet még. -
tib78
tag
válasz
Attipapa #15616 üzenetére
Eddig egyik frissítés után sem kellett vissza állítanom.
Ráadásul a hívásbeállítások közt emlékeztem, hogy van, ezért nem találtam.Viszont valamiért a jelzőfény nem működik rendesen, nálatok minden ok?
A beállításokban be van kapcsolva, ha állítok, hogy más szín legyen, akkor jelez rendesen, de amúgy nem. -
Karavik
veterán
válasz
Attipapa #15538 üzenetére
Milyen bluetooth eszközzel próbáltátok? Csak mert BT 4.0-ás eszközzel simán megy 5 méterről akadozás nélkül a zenelejátszás.
A WiFi ben észlelt változást sikerült kinyomoznom amit írtál, hogy régebbi MIUI verzióban jobb volt a vétel (ha jól emlékszem 5.4.10-ben) és az újabb kiadásokban pedig nem annyira. Ez arra vezethető vissza hogy régebben csak 2,4 GHz frekin működött a WiFI most meg már 5GHz frekvencián is működik azaz 802.11ac szabvánnyal is kompatibilis lett...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15543 üzenetére
Köszi, de osztottra már nem szívesen mennék vissza. Nekem most az AOSP + GravityBox elég jól "adja" (imádom pl., hogy töltőről való levételnél nem csak nem "zenél", de még a képernyőt se kapcsolgatja
). Azzal kapcsolatban van valami infód, hogy várható-e bármelyikből (CM, Mokee) "unified"-es?
" ... nekem a hangereje gyengébb ... "
Telefonálásnál, kihangosításnál, zenehallgatásnál v. mindegyiknél? -
ginola
addikt
válasz
Attipapa #15538 üzenetére
Most sem jó, sajnos, kíváncsi lenék, hogy Smiui-nál is rossz, ill az is összevonja a partíciókat?
Az Ivan modify változatot köszönöm, nagyon tetszik, de nem lehet összehekkelni vhogy a CM12-vel, hogy kicsit több legyen a beállítás benne?
Az utóbbi két ROM-ot honnan szoktad leszedni? -
bojtix
tag
válasz
Attipapa #15418 üzenetére
MiFlash-l megvolt a régi partíciós 5.4.10-s visszaállás, de sehogyan se tudom felrakni a CWM-t. Már összefolynak előttem az események és letöltendő linkek.
A rom-ba kellett volna beillesztenem a dualboot-s MIUI mellöl letöltött recovery miui6卡刷-秋大Recovery6.0.5.1%5Bivan2014-11-06更新%5D.zip. t vagy rendesen le kellene futnia update-ként? Mert hiba nélkül lemegy, de a gyári recovery jön be utána is.
Valahol elcsúsztam, de már nem látom hogy hol... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15485 üzenetére
Hát, az biz error ... nekem legalábbis. Vajon elég lenne csak az apk-t áttenni? Na, majd egyszer kipróbálom...
(#15486) Attipapa - bocsi, tudod milyen feledékeny, és trehány vagyok.(#15484) ginola
Nem tudok róla. Ha nagyon zavar, dugj bele egy "vak" jack-dugót, oszt' csókolom. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15440 üzenetére
" ... javították a CM12.1-es verzió bug-jait ... "
Basszus, ROM-olhatok megint
Mondjuk, most hogy van Xposed, egyelőre nem ugrálok. Megnézem, hogy így mit lehet ebből a ROM-ból kihozni, meg aztán hátha még jobb lesz a CM. Unified-es verzióról tudsz valamit?(#15441) Karavik
"Cannot see the toggles in toggle drawer in sunlight, especially problem with inactive toggles because these are dark gray on dark background." -- ez miattam került be, vagy más is panaszkodott?tom81042
GravityBox-on kívül használsz még valamilyen modult? -
Karavik
veterán
válasz
Attipapa #15440 üzenetére
Már hétfőn megtettem, annak ellenére hogy a laptopomon nem jött elő a bluetooth akadozás és hatótáv issue, de feltételezem, hogy headset-el (ami nekem egyelőre nincs) más a helyzet:
"System issues:
1. WiFi signal reception is significantly weaker compared to other phones (it was good with 5.4.10 release);
2. Bluetooth connection range is too small (max 1 meter), and a sound via bluetooth is choppy;Optimization issues:
3. Response time too much after push the power button for wake up the screen (it takes about 1 sec for no reason);
4. Proximity sensor response time too much during calls after lift the phone away from the ear to wake up the screen (it takes about 1,5 sec for no reason);
5. Cannot see the toggles in toggle drawer in sunlight, especially problem with inactive toggles because these are dark gray on dark background." -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15420 üzenetére
"Miért,Te hogyan gondoltad,hogy mi lesz az alap rom?"
Azzal nyilván semmi, de mintha az "appsboot" és a recovery csere után már nem indult volna a V6L-es "gyári" ROM. Bár ebben nem vagyok 100%-ig biztos, mert mikor ezzel vacakoltam, nem is ez volt a cél, hanem, hogy feltegyem az Ivan féle AOSP-t." ... van dualboot verzió minden heti V6L ROM-hoz,ami nem rak vissza semmit. Két napja leírtam, belinkeltem stb... és ma is erről írtam.Na ezt használtam én,ennek a stable változatát. Tehát mégegyszer pontosítom: Csak a dualboot verziókkal marad meg a CWM ... "
O.K. most már tiszta. Volt egy kis kavar, ill. félreértés részemről.(#15423) tom81042
" .. es xposed framework is van mar 5.1.1 lollipopra, es ott a Gravitybox modul is tokeletesen mukodik, legalabbis nekem ... "
Be-link-elnéd, hogy melyiket tetted fel? Esetleg, hogy hogyan? Köszi! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15418 üzenetére
Azt mondod, hogy egy működő miuiandroid-os 6-os rendszer alatt kicseréled a recovery-t és az "appsboot"-ot a korábban leírt módon, akkor működőképes marad a rendszer? Végül is ... lehet, Ilyet még nem próbáltam.
(#15417) vornia
®abstract® csinált már ilyet, a tetejébe egy elég régi CWM-el. Illetve, ahogy Attipapa írta, elvileg vannak direkt dualboot-os / TDB-s verziók. Viszont én innentől elengedném témát, mert gyakorlati tapasztalatom ezzel már nincs. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15414 üzenetére
... akkor (most) én vagyok a kivétel
Legutóbb, -- fogtam az előbb említett "bat"-ot, -- kicseréltem a kínai recovery-t az angol-ra, és "egyetlen kattintással" ment a csere. A következő "reboot to recovery"-re már ott várt a CWM.
Egyébként a Miui-s rendszerét szerintem mindenképp bukja (gyári recovery, nincs TDB), ha CM-et tesz fel. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15411 üzenetére
Én úgy vettem ki vornia szavaiból, hogy ő nem akarja elveszteni a gyári recovery-t, ill. hogy úgy általában nem akar MiFlash-el és/vagy fastboot-al foglalkozni.
Egyébként valamelyik Ivan féle ROM mellett volt egy olyan "bat", ami egy lépésbe megcsinálta az emmc_appsboot.mbn és a recovery cserét.
Abba viszont igazad van, hogy talán ez a leggyorsabb és legkönnyebb (?) módja az oda-vissza lépésnek. Ugyanis, ha mégsem tetszik neki a CM, akkor csak visszaflash-eli a legújabb Miui-ból ezt a két file, oszt' mehet vissza update.zip-ből a 6-os Miui. -
Karavik
veterán
válasz
Attipapa #15376 üzenetére
Nálam tökéletesen működik. Pillanatok alatt összekapcsolódik a TV-vel, a kapcsolatot stabil és akár FullHD mkv filmek is akadozás mentesen játszhatók le:
Itt látható, hogy a vezeték nélküli kijelző keresése megtalálta a TV-m:
itt pedig az látszik, hogy a MIUIv6 5.5.15 verzió van fenn:
Tegnapi voltam a rétsági Extrém nap 2015 rendezvényen, készítettem pár FullHD videó felvételt, itt pont ezeket mutogatom a családnak Wi-Fi display-t használva:
-
Neck
veterán
válasz
Attipapa #15368 üzenetére
Semmi baj ezzel, használd egészséggel! Kinek ez, kinek az jön be, csak a másokét fikázni felesleges! Én pl soha nem váltanék a MIUI-ról, egy fapad AOSP kedvéért, inkább örülök, hogy az én telómra gyári a MIUI. Neked meg pont az AOSP a nyerő, és ez így van jól. Baromi unalmas lenne a világ, ha egyforma emberekből állna. Szerintem ha az ilyen "sehol sincs még" hsz-eket mellőzzük (mert ez nyilván marhaság), akkor nem is indulnak be a plusz hozzászólások, mint ki hány éves, stb.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15363 üzenetére
Az "rpm.mbn" lehet felelős a gyengébb Wifi-ért:
"Q: What is RPM?
A: Many people claim it to be "Resource Power Management" and apparently it controls power to things like your modem and radio. I'm not sure that this is 100% accurate, as I've not seen anyone with a ton of credibility claim this."Az "rpm" - ezek szerint - nem más, mint a "Resource Power Management", ami a modem, radio (és még ki tudja mi) energiagazdálkodásáért felel. Sajnos mást egyelőre nem találtam.
-
Karavik
veterán
válasz
Attipapa #15351 üzenetére
Mondtam, nem veled volt a gond, továbbra is tisztellek becsüllek, de tedd a szívedre a kezed, visszaolvasva ginola kijelentései MIUI-val kapcsolatban szerinted nem vettette el a sulykot?!
Mert ezek szvsz erősen provokatív hsz-ek:
"Tele van bug-gal a Lolli, gyakorlatilag használhatatlan."
"Az Ivan ROM-hoz képest ez a MIUI sehol sincs még"
"Használd egészséggel ezt a szuper ROM-ot"
Én nem úgy védem a MIUI-t, hogy közben a másik ROM-ot eláztatom és negatív színben tüntetem fel, hanem a csupán a MIUI mellett érvelek és ez így korrekt. És most is csak azt mondom, ellenben az első idézettel, hogy a MIUIv6 teljesen jól használható és nincs tele buggal!
Egyébként nem bíztak meg semmivel csak egyszerűen szeretem a MIUI-t...ennyi a történet!
-
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
Attipapa #15332 üzenetére
"Az Ivan ROM-hoz képest ez a MIUI sehol sincs még."
Ez is csak egy légbőlkapott kijelentés semmi több! Ettől függetlenül én az Ivan 5.1 ROM-ot nagyon jó alternatívának tartom és simán elfogadom, ha valakinek az jön be jobban, nincs ezzel semmi gond, de ugyanazok a bugok vannak benne, mint a MIUI-ban (USSD, Unknown Number) viszont a beállítási lehetőségekben, fícsörökben sokkal fapadosabb...
És nem is mondok róla semmilyen más negatívumait, mert ahhoz nem használtam annyit ezt a ROM-ot.
-
Karavik
veterán
válasz
Attipapa #15252 üzenetére
"Az 5.5.9-es fastboot ROM-ot szeretnéd látni a régi felosztáson? Miért nem rakod fel utána update-el?
Semmivel nem lesz tisztább a rendszered,ha állandóan fastboot-al rakod,mint akkor,ha felraktál egy bármilyen régebbit és ezzel visszaállítod a régi rendszert majd erre felrakod a zip-es update-ot."Ez nagyon félreérthető volt szvsz erre kaptam fel a fejem!
"Tegnap este még bőszen vitáztál, hogy elég egy régebbi romot fastboot-al feltolni és visszaáll a régi rend,ma pedig kijelented,hogy nincs hivatalos visszatérés. Nem is kell,jó nekem a "félhivatalos",csak azt ne mondd, hogy ez valamit tönkretesz a telefonon!"
Hát igen, mert először úgy gondoltam, hogy ha a merged partícióra vonatkozó sorok benne vannak az új ROM-ok flash_all.bat fájlaiban, akkor miért nem lenne benne a rági ROM-ok esetében is, de aztán meggyőztél hogy ez nem így működik. Ma pedig megkérdezem Ingbrzy-t, hogy mi hivatalos módja a visszakapni a régi partíció felosztást, és azt írta, hogy hivatalosan nincs rá mód. De ettől a Te módszered működhet tökéletesen.
"Na ezzel meg komplett hülyének néztél!"
Dehogy, távoláljon tőlem, csak egyszerűen Te is félreértettél, mint most te engem
Az írás sose volt egyszerű közlési forma, mert gyakran különböző emberek különbözőképpen értelmezik azt amint közölni szeretnénk...ezt melóhelyről gyakran tapasztalom...
Végül, most ahogy másodszor leírtad így már villany a részemről is!
Remélem nem bántottalak meg, mert abszolút nem volt szándékomban, ha mégis akkor bocsi n+1x
-
Karavik
veterán
válasz
Attipapa #15246 üzenetére
Itt szvsz ordenáré félreértések vannak amiket tisztába kell tenni.
"A MIUI 5.5.1-től lett összevonva a partíció,tehát az ez előtt ROM-ok azok, amik tartalmazzák a gyári partícióhoz való visszatérés lehetőségét."
MIUI 5.4.24-től van unified storage azaz összevont partíció - de nem is ez a lényeg
Az 5.5.9-es fastboot ROM-ot szeretnéd látni a régi felosztáson? Miért nem rakod fel utána update-el?
Semmivel nem lesz tisztább a rendszered,ha állandóan fastboot-al rakod,mint akkor,ha felraktál egy bármilyen régebbit és ezzel visszaállítod a régi rendszert majd erre felrakod a zip-es update-ot.Ezt nem értem! A partíciók ha már egyszer össze lettek vonva, akkor tök mindegy, hogy updater app-al rakom fel vagy sem. Egyénként pedig updater app-al kell felrakni, ez a hivatalos frissítési eljárás. Én is mindig így frissítek, de ez nincs semmilyen hatással a unified storage-ra. És ez fordítva is igaz, ha még a régi felosztott partíció van használatban erre sincs hatással semmilyen telepítési módszer csak az MiFlash. Tehát a unified storage-hoz egyszer kell csak használni MiFlash-t és utána marad unified storage a végtelenségig, akár updater app akár MiRecovery-ből történik a frissítés, és ez így helyes. Viszont aki nem használt MiFlash-t a unified storage-hez az minden héten frissítheti a rendszert updater app-ból vagy MiRecivery-ből az idők végezetéig, akkor sem lesz neki unified storage soha.
Amikről írtam mind általam próbálva, tesztelve!
Egyébként hivatalosan nincs mód unified sorage-ból visszaállni a régi felosztott partíciókra (és itt a hivatalosan-on van a hengsúly). De nincs is értelem mert a unified starage hatalmas érték a korlátozott lehetőségű felosztott partíciókkal szemben.
(Én nem akarok soha visszatérni a régi partíció felosztásra, csak a Xiaomi.eu fórumon kérdezte valaki, ezért kérdeztelek...) -
Karavik
veterán
válasz
Attipapa #15231 üzenetére
De ha a régi felosztott partíciókra vissza kell menni ahhoz, hogy telepíteni lehessen Ivan 5.5.8-at, akkor az már erősen disadvantage! A hardcore userek eddig is vért izzadva szenvedtek a szúk data partíció miatt, nem még hogy 2 külön rendszer dualboot-val. Ha működik merged partícióval kipróbálom én is hétvégén, mert a dualboot nem semmi lenne!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15211 üzenetére
+1
Kell az a bizonyos sor, különben error-t dob a MiFlash. TesztelveKaravik
A roadmap-be nincs benne, hogy kiveszik azt az idétlen tilinkózást amit a töltővel történő interakcióra csinál a rendszer? Vagy legalább tennék választhatóvá. Ja, lockscreen-ről történő zene lejátszó vezérlés? ...ill. utóbbinak a quick settings-ből történő kigyilkolása? Tudom ezek apróságok, és örömmel hallom, hogy egyébként egyre jobb a ROM, de engem pont ezek tartanak egy picit távol még mindig a 6-ostól.A "témázós" felhasználókhoz is volna egy kérdésem: Létezik olyan téma, ami egy kicsit v5-ötösíti vagy -- hogy is fogalmazzak -- kicsit kontrasztosabbá teszi a 6-os Miui alatt a notification ill. quick settings felületét. Ugyanis szvsz. rettentő rossz az olvashatósága napfényben.
Na, még egy "bónusz kérdés". Tudnátok olyan programot mondani, amivel megnézhető, hogy "éppen most" melyik program "tekeri" a netet? Tök jó, hogy pl. látom, hogy megy a fel-/le- töltés, csak azt nem tudom, hogy mi produkálja.
-
Karavik
veterán
válasz
Attipapa #15211 üzenetére
Nem, de így logikus
Amit te mondasz az szerintem akkor igaz, ha ugyanazon L alapú ROM esetén szeretné valaki visszaállítani a régi partíciókat.
Most pedig arról van szó, hogy "L ROM" merged partícióról hogy lehet visszamenni "KK ROM" hagyományos partícióra. Én szerintem MiFlash-el és a ROM-hoz tartozó (dedikált) flash_all.bat fájl betallózásával. Te egyébként beszoktál írni kézzel az MiFlash advanced menü mezőibe, pl fastboot script-hez? Csak azért kérdem, mert minden ROM-hoz külön adottak ezek a fájlok! Én mindig minden esetben egyesével betallózom ezeket (és ez a lényeg), így ahogy a képen is látod:
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15194 üzenetére
Van egy rossz hírem. Sajna mégsem lesz ilyen "egyszerű" ...
Megnéztem, és a 4.10, 4.24, 5.1 és 5.8-ba ugyanaz a NON-HLOS.bin van. Az 5.4.3-as, az első Lollipop-os, ahol más. Ez pedig ua. mint az előző heti KK-s spec. edition 3.27.(#15197) ginola
Melyik ez a "régi KK-s ROM"? És ami talán még fontosabb, hogy ha nem a Miui-s KK, akkor mire lett rátéve? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15194 üzenetére
Akkor mi legyen a kiindulási alap? 6-os Miui-ból a 4.24-es? Hétfőn azért tuti kipróbálom így a céges wifi-t, ahogy van (Ivan 5.1, alap: v5-ös dev. 12.5.), aztán, ha lesz egy szabad estém, akkor feldobom a legfrissebb fastboot-os 6-os ROM-ot a 4.24-es NON-HLOS.bin-jével, majd rá az 5.1.1-et (az unified-eset), aztán meglátjuk.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15191 üzenetére
Hmm...
Mennyire vagy biztos benne, hogy a NON-HLOS.bin a ludas a wifi problémáért?
Fastboot-ból ezt egy egyszerű "fastboot flash modem NON-HLOS.bin" -el le lehetne cserélni, nem? Mert akkor nem kéne bukjuk az unified storage-t, ill. ha lenne egy jó radio/modem páros, akkor azt ROM-ról ROM-ra lehetne vinni. Rosszul gondolom?... vagy kicserélhető a fastboot ROM-ban is, MiFlash előtt.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15189 üzenetére
Ez nem ugyanaz (MD5: b6107c7d61c9013d50b0e1e8bd6c438a )? A 4pda-ról való a link.
Ez a NON-HLOS.bin hol is van pontosan? Egy ROM frissítéskor ez nem íródik felül? Lehet butaságot írok, de szerintem mindegy, hogy AOSP előtt melyik ROM-ot teszed fel fastboot módba. Illetve azért mégse, mert ettől függ, hogy milyen lesz a partíciók felosztása. Na, de a wifi? Erre is hatással lenne? Én egyébként az 5.1.1-nek a "aries_images_5.4.24_5.0_cn_05157b373b.tgz"-vel (tudtommal az első unified storage-s) "ágyaztam" meg, és sz@r volt a wifi (a munkahelyi tesztem hétfőre várható). Összegezve: akkor tapasztalatod szerint az "unified"-es (4.24, 5.1 ... 5.8-at próbáltad?) ROM-okkal gyengébb a wifi? -
Karavik
veterán
válasz
Attipapa #15131 üzenetére
Költői kérdés: Aztán minek szenvedtek a kínai CWM-el amikor van angol is?
gdb147 barátunk a 4pda-án megosztotta ezt: [link]Simán a meglévő kínai CWM-ből kell flash-elni és máris angol lesz belőle. Természetesen tudja kezelni a merged partíciót. Külön nem flash-elhető, kell neki a kínai előtte!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15131 üzenetére
Ezt így nem tudnám megmondani, de eddig nem tűnt fel, hogy gyengébb lenne, mint eddig bármelyik (Miui, CM, 4.14-es AOSP) ROM. Sajnos most nekem sincs nagyon időm próbálgatni (SD tartalmat másolgatni ide-oda), de egyszer lehet kipróbálom majd, hogy pl. egy legutolsó dev-es v5 mit lép az unified storage-ra.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Attipapa #15128 üzenetére
Nem tudom.
De, jobbat kérdezek: Szerinted a 4.14 "unified storage" kompatibilis? Másképp, "unified storage"-ra történő váltás után bármilyen ROM képes lenne az új partíciókat helyesen kezelni? Mondjuk akár egy JB-s v5-ös Miui is elfutna? Sok itt a kérdés... nekem legalábbis.(#15129) Attipapa
Én a Ctrl+C, Ctrl+V -vel egyszer már szo*tam. Fél úton megállt, és nem tudott valamit olvasni. Természetesen az az egyszerűbb, meg kell előbb azzal próbálni. A "TC" + ADB-t csak "B-terv"-nek írtam. -
ginola
addikt
válasz
Attipapa #15115 üzenetére
mivel TDB már nincs,így nem sok értelme lenne ugyanazt a ROM-ot felrakni oda is
Ez a bajom, hogy TDB nincs. Szeretek az egyik rendszeren tesztelni egy ROM-ot, a másikon meg a bevált ROM-ot használom, így nem kell vele órákig szórakoznom a működő ROM elérésével...
IVAN 4.14 nekem is melegítette a telót!
-
®abstract®
őstag
válasz
Attipapa #15112 üzenetére
az ivan 4.14 en teszteltem a böngészőt is.a chrome szerintem korlátolt de nem rossz.a cm browser sokkal jobb azért is mert a chrome elakad több oldalon is majd lefagy.nálam bemelegszik ivan romja úgy hogy email,viber,cm browser,skype is megy.úgyhogy nálam izzad a rom..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Austin F.: Appok teljes képernyőn – immerzív mód [Android]
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest