- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyaki01
tag
válasz
Rawulf #19538 üzenetére
Töltőn volt a teló telepítés közben és a töltőből nyilván nem vett fel áramot telepítés alatt, mert mire véget ért a folyamat, 70%-os töltöttségről csontra lemerült az akku és igen, 1-2 lépést valóban kihagytam a folyamat végén, ennek ellenére minden flottul megy, kivéve a mobil adat közbeni kikapcsolás.
Én úgy gondolom, hogy a tanácsaitokat követve újra rakom a rendszert, de elébb a TWRP-t kellene felvarázsolni, de hogyan kell azt csinálni?
Köszi -
Karavik
veterán
válasz
Rawulf #19515 üzenetére
Akkor úgy fogalmazok, hogy, általánosságban hivatalos MIUI-ról történő átállás esetén, első telepítés alkalmával Format Data kötelező, Format Data után pedig Reboot to Recovery szintén. Nem szükséges további wipe.
Én tegnap a system wipe-al csak reprezentáltam, hogy xiaomi.eu önálló ROM és nem kell alá semmi, ezért manuálisan töröltem a system partíciót. Normál esetben a system-et nem kell manuálisan wipe-olni, ez automatikusan megtörténik minden xiaomi.eu ROM telepítéskor/frissítéskor. -
Karavik
veterán
válasz
Rawulf #19507 üzenetére
Egyébként a fentebb írtakat ki tudod próbálni és meg tudsz róla bizonyosodni magad is. Itt vannak a lépések, onnan kezdve, hogy már fenn van valamelyik hivatalos MIUI ROM:
1. Fastboot módban ADB parancssorból TWRP telepítés majd TWRP-be bootolás
2. TWRP-ben: Wipe > Advanced Wipe > Wipe System
3. TWRP-ben: Wipe > Format Data
4. TWRP-ben: Reboot > Recovery (itt kapsz NO OS installed üzenetet amivel nem kell foglalkozni)
5. TWRP-ben: ROM.zip-et PC-ről felmásolod teló belső tárhelyre (ez simán működik TWRP recovery módban is)
6. TWRP-ben: Install > ROM.zip
7. TWRP-ben: Reboot > System...és kisvártatva szépen bebootol gond nélkül a rendszerre.
5. és 6. pontok helyett alternatívaként mehet ADB Sideload telepítés is vagy USB OTG-ről is...
-
Karavik
veterán
válasz
Rawulf #19507 üzenetére
Xiaomi.eu teljesen önálló ROM minden szükséges összetevőt önmagában hordoz, nincs szüksége alap ROM-ra amire rá kell telepíteni ez 100%
Ezt megerősítve az imént elővettem Mi2S-em amin hivatalos Global developer 7.11.16 ROM volt fenn. Feldobtam rá a legújabb offical TWRP recovery-t, majd TWRP-be bootolás után nyomtam Format Data-t és ezután Wipe-oltam a System partíciót is! Ezzel gyakorlatilag mindent töröltem a telóról a Data-t is és a System-et is, amin az OS (rendszer) volt. Végül TWRP recovery újraindítás után (TWRP-ben maradva) adatkábellel felmásoltam a xiaomi.eu 7.11.16 ROM-ot PC-ról telóra és install....Szépen bebootolt a rendszerre és a kis Mi2s gyorsabb lett, mint valaha
-
Karavik
veterán
válasz
Rawulf #19504 üzenetére
Nem kell, Format Data a system partíción kívül töröl mindent egy lépésben. Én ezt a módszert első telepítés alkalmával szoktam használni pl. átállás hivatalos MIUI ROM-ról custom MIUI-ra. Újabb telók, mint pl. Mi5, Mi6, MiMix2 ilyen esetben el sem indulnak, ha a Format Data lépés ki lett hagyva, megragadnak az Mi logónál...
(#19505) Lordus:
Igen, már ősidők óta
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rawulf #19497 üzenetére
"Egyébként neked is javasolnám, amit már nemrég írtam ... "
Nincs veszteni valóm, úgyhogy ezt az előbb global, majd rá a dev. rom módszert ki fogom próbálni.Egyébként feb. márc tájékán - egyelőre legalábbis úgy néz ki - én is hűtlen leszek a márkához (P10 vagy XZ1C). A(z) Mi, majd a Redmi széria elcseszése után már nem hiszek a Xiaomi-ba...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rawulf #19495 üzenetére
Hangsúlyozom, hogy ez a "lasthope"-os rom-nál volt...
Egyébként nem tudom megmondani, hogy mikor jött elő, ill. pontosan mi okozta / okozza, de egy idő után az egyébként korábban hosszú hónapokig atom stabilan működő rendszer azt kezdte csinálni, hogy re-boot-olt, ha egyszerre több frissítés jött a Play!-en. Sokszor ennek az újraindításnak az lett a vége, hogy soha többet nem indult el a rendszer. Próbálkoztam újratelepítéssel, másik (újabb) gapps-al, sikertelenül. A végén már a Titanium Backup restore-ba is bele-bele halt (re-boot és vége...). Lehet, most, hogy valószínű megint kell kicsit vacakoljak a telefonnal, teszek egy újabb próbát...
Neked mi van fenn? -
Lordus
senior tag
válasz
Rawulf #19490 üzenetére
az a baj, hogy ezért cseréltem le a telefont... vettem egy redmi 4x-et, mert 1 hónapig olyan kotvány romok jöttek ki ár október körül, hogy meguntam...
tehát egy működő romra lenne szükség, nem egy kínai tákoltra.
már azon dolnolkodtam, visszarakom a v5-öt, az jól ment... -
interstate76
addikt
válasz
Rawulf #19437 üzenetére
Amiatt kérdeztem, hogy az újabbaknál is van-e ez a gond, mert az sztem érthető, ha nem tudnak minden újítást hibátlanul implementálni az összes készülékre, beleértve a 4 éves modelleket is. Szerintem az belefér, ha 1-1 fejlesztés 1-1 készüléken nem megy azonnal, de ez az "egyet lépünk előre kettőt hátra (vagy fordtva
)" dolog gondolom, nem érezhető az új telóknál.
Én pl. nagyon szeretem buherálni a kütyüket, mindig van itthon legalább 1-2 kínai mini PC és vagy okosteló custom rom-mal a fedélzeten, mókoltam már routerrel és NAS-sal is, de a Mi2S-emhez nem nyúlok. Egyszerűen úgy jó, ahogy van! Ha 1-2 új progi kompatibilitási hibára hivatkozva nem megy fel rá, akkor megvagyok nélkülük, más okot pedig nem látok a rom-cserére. Megértem azt, aki másképp gondolkodik és mindig a legújabb romot szeretné a telóján tudni, csak éppen nem vagyunk egyformák.
Néha kifejezetten keresgélem az okot a telefoncserére, de komolyan mondom, hogy nem találok ilyet!
A múltkor mentem valahová, módosult a terv, el kellett mennem egy új helyre, és persze kivételesen épp a menyecskémnél volt a navi. Beizzítottam a Mi2S-en a GPS-t és az Osmand-ot, fél perc alatt talált jelet és hibátlanul elnavigált az ingyenes kis progimmal. Telefonálni tökéletes, netezni is, a mérete fenomenális, imádom a MIUI rendszert, a GPS ugyebár több, mint jó, és a fényképezője is elég nekem (bár ebből egy kicsit jobbat is el tudnék viselni), ill. minden lazán, erőlködés nélkül elfut rajta, ami fontos a számomra.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rawulf #19214 üzenetére
Biztos fogsz látni. Ha viszont már ott vagy, kérdezz már rá kérlek, hogy
- wireless charge játszik-e?
- optikai stabilizátor?
- mit tartalmaz a doboz (kábelek, töltő(k), headset, stb.)?
- státusz led?#19215 balewi
Tetszeni tetszik nekem is, a méretét is - duzzogva ugyan, de - meg tudnám szokni -
Monyos
aktív tag
válasz
Rawulf #18935 üzenetére
Na megoldódott!
Eszközkezelőben a korábban linkelt képen látható eszköznél nyomtam egy illesztőszoftver frissítést/Keresés a számítógép és a jelenleg telepített 2016-os verzió helyett egy régi 2013-as drivert választottam ki.
Így azonnal látszódott az eszköt az MiFlash-ben is és fel is ment a Kavarvik által linkelt fastboot ROM,
aztán a linkelt TWRP...
de az új xiaomi.eu-s ROM-ot ugyan úgy nem engedi feltenni TWRP -ből.
Ugyan az a hiba :Failed to extract dir from "system" to "/system"
Updater process ended with ERROR: 7
Error installing zip file '/sdcard/xiaomi......
Updating partition details...
Failed to mount /system (invalid argument)
...doneMost felteszem a legújabb china dev fastboot ROM-ot aztán megint próba a xiaomi.eu-t...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Rawulf #18903 üzenetére
"Nem értem a problémád."
Dühít, hogy ilyen tucatmárkává silányult a Xiaomi. Semmi "bezzeg" nincs benne ... szerintem.
Persze, ha azt nézzük, akkor elérték a céljukat. Ma már Magyarországon se (teljesen) ismeretlen a márka, és a népek zabálják (más kérdés, hogy nem a flagship-et).Na, ennek a "Smartisan T3"-nak majd utána nézek, mert eddig azt se tudtam, hogy létezik ilyen márka.
-
Karavik
veterán
válasz
Rawulf #18868 üzenetére
Ha magyar nyelv szükséges, akkor ott a xiaomi.eu...bár szvsz magyar nyelvtől függetlenül is a legjobb MIUI ROM alternatíva. Újabb készülékek esetén pedig már a hivatalos global kiadások is tartalmazzák a magyar nyelvet.
Jut eszembe....már az ABC Data (mint egyedüli hivatalos európai Xiaomi disztribútor és forgalmazó) jóváhagyta a xiaomi.eu ROM-okat kvázi hivatalos kiadásként, azaz garanciavesztés nélkül használható (amennyiben nincs ROOT-olva a készülék)
-
válasz
Rawulf #11949 üzenetére
Nem fikázni szeretném a NEO - t,de azért azt el tudom képzelni hogy azért mert az egyik kínai gyártó készülékével gondok voltak, nem merném az otg kábelben keresni a hibát. ;-)
Én kb 15 féle kínai és hamis xiaomi telefonba dugtam a gyári xiaomi otg kábelem egy 4GB-os maxell ppendriveal pár hete. Mindegyik látta, működött.Adamsky :
"Ezeknek a kis USB-s OTG-s pendrive-oknak viszont mindennel kéne működniük. Szóval itt van némi ellentmondás“
Rawulf kijelentett valamit a saját tapasztalata alapján. Ettől még ez nincs így.
-
-
djgeg
őstag
Na ne már, hogy azért jár warn mert valaki kérdezi egy szakmai topikban, hogy hol tudok ilyet venni és valaki benyögi hogy neki van ( vagy épp te mondod...) Mi a töknek van ez a topik? 60% úgy is beszerzéssel kapcsolatos bla-bla....
Nem SPAM-elni kell hogy van nálam eladóóó ooocccóóó occóóó...
Aztán kész. Ha valaki kérdez ne ne válaszoljunk már neki mert "nem akarok warn-t kapni"....Ugyan ez, hogy akkor külső boltot ajánlhatok a szerencsétlennek de egy embert akit ismerek és árul azt nem? Hol ebben a logika?
-
djgeg
őstag
BTW Valószínű
Jelenleg én is gondolkodom, hogy mi a töknek ilyen "erős" telefon. Mivel már játszani nem igazán játszok vele. Mi2A ugyan az a ház lesz mint a sima? Lényeg, hogy ne akadjon
ui.: Reménykedtem, hogy belepasszíroznak valahogy egy NFC-t valamelyik újabba.... De nem sikerült
-
djgeg
őstag
Bezony az is érdekes lesz
[Snapdragon 600 APQ8064T ] Tech infó akit érdekel.
(#1925) mumk1
Majd beteszük energia takarékosba
Ezzel már nem fog a normál működés akadni úgy
-
Cynicelectro
aktív tag
Az Oppo find5 a legdurvább cucc. Amerikában már hivatalosan forgalmazzák.
-
Wajk
addikt
vannak már olyan hamisítványok is, amit csak akkor vettek észre, hogy az amikor frissíteni akarták.
szóval nagyon oda kell figyelni. nem biztos, hogy az eladó szándékosan át akarja verni a vásárlót, de a végeredmény természetesen az lehet.természetesen ő nem nézett utána rendesen, pl olyan egyszerű dolognak, hogy 40e-ért nemigen fog eredetit kapni
-
vagyula
senior tag
Az egyik már ok,de a másikon már 7 licit van és szerencsétlen nem is tudja,hogy hamisítványt vesz.
Elég gáz választ kaptam tőle:
Kedves érdeklődő annak tekinti aminek akarja!!!
1, licit alatt álló termék esetében + képet nem lehet feltenni
2, a gyár által küldött képek vannak fenn
3,kínai telefonról ki a büdös fene készít klónt !!!!
4,Csak gyártói megbízható és eredeti terméket forgalmazunk
5,Nem kötelező nálam vásárolni ha az én általam kínált termékben nem bízik vagy nem felel meg
6,még senki sem kapott csak eredeti terméket tőlem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Motoros topic
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Windows 11
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy A16 12 hónap garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC (ELKELT)
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest