-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #18612 üzenetére
Szívesen!
Igen, kedvemsevalók ezek és ehhez hasonló feature-ök
Ez az irány a MIUI8-al úgy unblock bejön nekem...
Természetesen ezen az alpha szinten lehet számítani arra, hogy néha beköszön 1-2 FC, pl. mint most nálam amikor a névjegyzékben ráböktem az egyik kontaktra, de ez benne van a pkliban...én sokkal több bugra számítottam
Teszteltem az official china MIUI8 alpha kiadást is, de egyik google installer (gapps) telepítés után sem tudtam semmit letölteni a play store-ból (később találtam rá megoldást), másrészt a csúnya 3rd party app ikonok és sok kínai nemkívánatos szöveget nem bírtam sokáig elviselni. Van már official MIUI8 global alpha kiadás (alpha team számára) ezt még nem volt időm tesztelni...
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #18610 üzenetére
Benne van a ROM-ban szal ROM telepítés után, ha nyomsz egy "reboot to recovery mode" akkor a TWRP fog beköszönni.
Ha TWRP-t külön szeretnéd telepíteni előtte (vagy ha esetleg updater app-ból nem menne a frissítés MIUI8-ra), akkor ADB-vel Fatboot mode-ban javaslom. Ez a legjobb TWRP Mi2S-hez, full extrás és hiba nélkül működik: TWRP 3.0.2-1: [link]
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #18255 üzenetére
Magyarországi boltok közül ők forgalmaznak elsőként készletről Mi4S és Mi5 telókat. Eredeti termék, garanciális feltételek megfelelőek, árak viszont magasabbak, mint xiaomishop.hu-nál, de utóbbi boltban egyelőre csak előrendelhető és a feltüntetett ár csak akkor érvényes és garantált, ha előrendeléskor előre átutalod az összeget.
Mi5 AnTuTu score record: [link]
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #18104 üzenetére
Igaz! Még úgy is sokkal jobban jársz árban, ha megrendeled kínai raktárból (ibuygou) és kifizeted a vámbiztosítást: [link]
Levezetve:
Mi4S: 325.99 USD
1+1 év garancia: 5 USD
DHL: 21 USD
Csomagbiztosítás: 2 USD
Vámbiztosítás: 16,30 USDTotal: 370,29 USD ~106ezer HUF
összehasonlítva az EU direct árral ami 394,45 USD
-
DrKapocs
őstag
válasz
vornia #18104 üzenetére
Uhh, 395 USD. Szállítással majd 120 ezer.
Nem tudtok meggyőzni, sok ez nagyon. A "filléres", de jó telefonok kora leáldozott a kölesnél. Mi garantálja azt, hogy ennek vagy az mi5-nek nem lesz foltos a kijelzője? Hogy nem jön elő újra ez a hiba? Semmi... legyártják kapkodva, jó lesz az úgy is címszóval.
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #17974 üzenetére
Hát igen, nem nagyon húzták az időt az előrendelés lehetőséggel az biztos...
...közben meg is jött a válasz az Ibuygoutól az Mi5 Pro színével és LTE B20-al kapcsolatos kérdéseimre:
"Hi my loyal customer, xiaomi mi5 will first release on 1st March, but 128G version only have black color, as the B20 band, I got an answer from xiaomi CS team as below:
Bands of mi5 include:
TDD-LTE (B38/B39/B40/B41) FDD-LTE (B1/B3/B7) TD-SCDMA (B34/B39) WCDMA (B1/B2/B5/B8) CDMA(BC0 / BC1) GSM / CDMA 1X (B2/B3/B5/B8/BC0 / BC1)
Please note that ibuygou will takes few days to get it in stock after release."Szóval a Pro változat (128GB ROM /4GB RAM) csak és kizárólag fekete színben lesz elérhető a fekete kerámia hátlap miatt, és B20 továbbra sincs a Xiaomi telókban...
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #17826 üzenetére
Legutóbbi emlékem amiben az emelkedő csengőhang benne volt az Series 40-es Nokia...
(#17825) <Adamsky> :
MIUI így is más mint a többi, mert alapból, rendszer szinten sok olyan dolgot tud, amit a többi nem, csak Gravitybox, Xposed...stb. kiegészítőkkel. Nincs olyan ROM és nem is lesz soha amiben mindenki számára minden benne lesz
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vornia #17685 üzenetére
Komolyan kezdem azt hinni, hogy nem mernek egy jó (és olcsó!) telefont csinálni. Mert mi is történne, ha mondjuk ez a Redmi 3 történetesen...
- maradt volna 4,7" (és akkor talán a HD felbontás se lenne annyira "ciki", így kicsit "nagyitelefon" érzésem van)
- lenne benne rádió (ahogy elnézem nem biztos, hogy lesz)
- nem cseszik el ezzel a hybrid-SIMI-el
- cserélhető akksit kap
- háttérvilágítású gombokat kap
Drágább lenne, mint most? Nem hiszem. Többen vennék? Tuti. Odacsapna a drágább készülékeknek? Minden bizonnyal. Na, ez utóbbi miatt fognak mindig valami (vagy több) apróságot elszúrni.
Persze az is benne van a pakliban, hogy olyan telefont várok, ami sose fog elkészülni. -
coal56
csendes tag
válasz
vornia #17591 üzenetére
Én jártam úgy kijelzőcserekor, hogy a telefon belső hátlapját (amit vagy 10 csavar fog) visszatettem és utána nem fókuszált a kamera...
A hátlapból ki kellett piszkánl egy kis gumi izét (a kamera lyukából), rátenni a kamerára és úgy rárakni a hátlapot. Különben begyűrte a gumit és nem fókuszált. -
bojtix
tag
válasz
vornia #17534 üzenetére
Kijelző:
90% az, hogy az érintő gyári hibás és össze-vissza érzékel. Touch test és ha igen akkor reklamálhatsz az eladónál.Kamera:
Odaverted (mert nekem anno így sikerült) és szétesett vagy megszorult a kamera mechanikája.
Könnyű cserélni és innen tuti azt kapod [link] pár hét alatt itt is volt. -
válasz
vornia #17034 üzenetére
Annyi időm most nem volt.
Inkább picit gondolkodtam WG kartárs nagy örömére.(#17035) vornia
Attól "kattanthatott" meg, hogy például a kedves fejlesztő az új verzió apkjának nem 100%-osan ugyanazt a nevet adta.(#17036) Karavik
Ha nincs FC és Battery drain, akkor nem igen fog szenvedni semmitől. Valami vagy megy, vagy nem. -
Karavik
veterán
válasz
vornia #16958 üzenetére
...pont ezért nem szabad egy kalap alá venni az sMIUI-t a xiaomi.eu-val
(#16959) vornia:
Kínai szarságok a xiaomi.eu-ból is ki vannak gyomlálva, még olyanok is amik szemmel nem láthatók, pl. Xunlei download engine. Milyen kínai vackot találtál benne ami elkerülte a figyelmem?
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #16956 üzenetére
sMIUI az más kérdés... akármennyire is a xiaomi.eu ROM-ra épül, azért Sebsch belenyúl rendesen jó mélyen a dolgokba, már ami a módosításokat illeti, míg a xiaomi.eu dev ROM csak annyiban tér el az hivatalos kínai dev ROM-tól, hogy nyelvi csomag és gapps hozzá van adva, a kínai haszontalan (bloatware) appok el vannak távolítva. Minden másban egyenlő.
Egyébként a kimenő hívásokkal kapcsolatba az helytelen következtetetés amit írtál, hogy „megszűnt a kicsengés tehát létrejött a kapcsolat” mert a kicsengési hangjelzések között 3,5 másodperces néma csend van (ez a módszer teszt célra nem alkalmas.)Mindenesetre azt vállalom, hogy a xiaomi.eu multilang 5.11.1 kiadásban minden úgy működik, ahogy azt itt leírtam.
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #16951 üzenetére
sMIUI-t nem ismerem, de azt tudom, hogy a xiaomi.eu developer ROM-ban biztosan nincsenek már meg ezek a durva hibák már jó ideje, hiszen ezt már többször letesztelem négy különböző esetre bontva:
(A vonal egyik végén én voltam az Mi2-vel, a másik végén pedig a párom Lenovo P70-el. Számolásos módszert alkalmaztuk: 0-1-2-3...stb. hol én számoltam, hol a párom annak érdekében, hogy mindkét irányt külön-külön le tudjuk tesztelni.)
1.Kimenő hívások esetén (Mi2-ről indítva a hívást):
1.1: a hívásfogadás a pillanatától hallani a hívott felet, nincs késés;
1.2: a hívásfogadás a pillanatától hall mindent a hívott fél, nincs késés;
(A hívásfogadás pillanatában az Mi2 rezzen egyet.)2. Bejövő hívások esetén (Mi2-n fogadva a hívást):
2.1: a hívásfogadás a pillanatától hallani a hívó felet, nincs késés;
2.2: a hívásfogadás a pillanatában kimondott "nulla" szóból csak a "...la" végződést hallja a hívó fél.
(A hívásfogadás pillanatában a hívó és hívott felek kijelzőjén megjelenik a "00:00" számláló.)2.2 esetnél van még pár tized másodperc késés, de semmiképp nem másodpercek! Ez már szvsz elfogadható...
-
vicces1
aktív tag
válasz
vornia #16877 üzenetére
Multi libra dev. ROM, amit kizárólag TWRP alól lehet feltenni, a rendes ibuygou-s fiúk már ezzel küldték. Erre is jön, már jött is heti frissítés.
A miui hu-n rajen azt írta, hogy akár már ezen a pénteken, ha nem akkor a következőn meglesz a magyar is most fog megérkezni a telefon hozzájuk 1-2 nap. Utánna kerül bele az eu-s multiba is. -
-
-
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #16862 üzenetére
"a one handed mód használatát nem ismerem,megnéztem,be van kapcsolva,de utána?Mit kell tennem?"
nem értelek...be van kapcsolva?? One-handed mode menüben amit ki-be lehet kapcsolgatni, az csak az, hogy rákérdezzen-e mielőtt belépsz az egykezes módba vagy sem (ask before entering one-handed mode). Egyébkét ebben a menüben van egy jó kis animáció (nem is kell google barát), ami szépen vizuálisan mutatja, hogyan lehet egykezes módba tenni a telót:
Home gombtól csúztatod az ujjad a vissza gombra, vagy Home gomtól csósztatod az ujjad a menü gombra (attól függően, hogy a jobb alsó sarokba vagy bal alsó sarokba szeretnéd lekicsinyíteni a képet.
Ettől tényleg nincs egyszerűbb megoldás...+1 WG
-
válasz
vornia #16864 üzenetére
A fórumon töltött időm 60%-ában mások helyett guglizok. A cinizmus inkább poén volt, reméltem nem veszed a szívedre. De azért azt érted hogy az utolsó pár hozzászólásaidban lévő kérdések mindegyikére van válasz egyetlen google-s bepötyögéssel (one hand, v7 fastboot, backup appok, multilang v6 stb) vagy 2 perces fórumos kereső használattal.
(#16862) vornia
Azért mert indul újra a telefonod mert a POWER gombot folyamatosan nyomod. Ez is le van írva a fórumban vagy 100x, hogy a power gombot restart után el kell engedni, mert azt hiszi a készülék hogy resetet nyomsz rajta. Van aki nyomja a volume-t van aki nyomogatja, tapasztalatom szerint mindkettő jó.Ettől függetlenül szívesen segítünk mindenkinek, majd írd meg hogy sikerült-e one hand vagy egeres módszerrel boldogulnod.
-
válasz
vornia #16862 üzenetére
Ha ennél van egyszerűbb módszer a problémád megoldására, meglepődnék.
Gondolom a Google nem barátod, ezért helyetted is beírtam a keresőbe az "One hand mode miui" szavakat. Ezután az első youtube linket bemásolom most ide, hogy csak egyetlen egyet kelljen kattintanod. Ezen mondat után lévő [link] felirat felé vidd az egered és nyomd meg az egér bal gombját. [link]A bal egér gomb az alábbi képen KÉKKEL van jelölve.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vornia #16856 üzenetére
Törött kijelzővel sok mindenre nem fogsz jutni. Előbb-utóbb muszáj lesz kicserélned.
Tipp: telepítéshez kösd össze a telefonod a PC-vel és egy olyan programmal (pl. AirDroid, Droid@Screen, Mobizen), amivel tükrözni tudod a kijelzőt, a szükséges beállításokat el tudod végezni. -
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #16853 üzenetére
Nincs xiaomi.eu fastboot verzió (nem is volt soha). Ha a China dev fastboot ROM után feltolod MiRecovery-ből a Xiaomi.eu ROM-ot és utána nyomsz Full Wipe-ot, akkor az úgy tökéletes.
...csak azt nem értem, miért nem tudsz belépni az MiRecovery módba, mert ennek nincs köze a törött kijelződhöz, csak a fizikai gombok szükségesek hozzá. -
-
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #16282 üzenetére
MIUI7 frissítés nem nulláról indul, mint anno a MIUI6, hanem onnan ahol a MIUIv6 abba maradt, az 5.8.6-tól, kis szépítő kozmetikával és jótékony optimalizálással fűszerezve...ennyi... nincs semmilyen rizikó faktor!
Bár jelen állás szerint péntekig várni kell a public release-re...
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #16159 üzenetére
Ha megfelelően van beállítva a helyszolgáltatások, akkor így kell hogy kinézzen nálad is:
Ha pedig elindítod a Google térképet, akkor itt meg kell jelennie:
Mindentől függetlenül, amit Adamsky írt mindenképp javaslom én is : "ha, most játszol kicsit a ROM-okkal, és mégis maradsz a 6-onál, akkor erősen ajánlott azt MiFlash-el újra feltenni, hogy egyesített partíciód legyen"
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vornia #16161 üzenetére
"Erről előre jöhetne egy figyelmeztetés.Illetve miért nem az SDkártyán generál magának cache-t??"
A Google-nél - hivatalosan - nem támogatott az SD-kártya, ill. az ő készülékükön alap a(z) "unified storage". Persze az is meg tud egyszer telni, de mégis kisebb rá az esély, és jobban kontrollálható, mint az osztott partíció. (A privát üzenetedhez: ha, most játszol kicsit a ROM-okkal, és mégis maradsz a 6-onál, akkor erősen ajánlott azt MiFlash-el újra feltenni, hogy egyesített partíciód legyen) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vornia #16151 üzenetére
Te, ezzel az ég világon nincs semmi gond. A koordináták alapján:
47°24.9188'N 019°04.1922'E vagyis: 47.41531 19.06987. Tehát, itt voltál, mikor a képet készítetted. A 7 m-es pontosság nem a létező legjobb, de nem is rossz. Ha az AndroiTS-ben a kis földgömbre kattintasz, akkor a megjelenő térképen jó helyen látod magad? Amennyiben ez is OK, akkor lépj ki, ill. át a Maps-be, és csinálj kérlek egy képernyő mentést. Ilyet még nem pipáltam, hogy egy programba jó, a többiben, nem a helymeghatározás.(#16153) Nerazzurri95
" ... nem tudom mi lehetett a gond ... " - hát történt már ilyen mással is.
A lényeg, hogy most müxik. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vornia #16141 üzenetére
A 300-400 méter borzasztó rossz. Olyan 3-10 m kéne, hogy legyen. Ha ezt (vagy ezt) felteszed, akkor hány (és milyen) holdat lát, ill. milyen pontosságot mutat? És a SzülinApp?
(#16143) Nerazzurri95
Eddig nem használtam benne a scheduled backup-ot, de most próbaképpen készítettem vele egyet, és szépen lementette a beállított dolgokat (SMS, call log)(#16145) tib78
V5 JLB55-t hogy tudom rootolni? Nem találok semmi használható infót találni.
Ilyen "finomságokat" kínai oldalon érdemes keresni (nem próbáltam, így csak óvatosan!) -
Karavik
veterán
válasz
vornia #16144 üzenetére
Ez esetben javasolnám, hogy MiRecovery alól nyomd végig a wipe lehetőségeket "wipe cache"-el kezdődően és a "wipe all data"-val data-val bezárólag.
Nekem pl. wipe cache törlés tegnap megoldotta a beszélgetés közbeni alacsony hangerő problémám.
Külön macro mód nincs, de auto macro van. Kb. 6-7cm távolságból már rá tud fókuszálni a tárgyra.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vornia #16011 üzenetére
Vita nincs. Karavik dobta fel a (magas) labdát, erre reagáltunk.
"Nyilvánvalóan mindenki saját igényei szerintit választ pont." - ezzel csak az a baj, hogy ha nincs választék, akkor nehéz. 4,5" alatt gyakorlatilag nincs telefon, 5" alatt pedig igen sovány a választék.Amin esetleg lehet(ne) vitatkozni, hogy mi értelme ugyanannak a felbontásnak nagyobb kijelzőnél: 4,3" vs. 5" 720p mellett. Vagy, hogy miért hiszik a gyártók, hogy a belépőszint = kis kijelző, a flagship = nagy kijelző?
Költői kérdés. Hagyjuk is! -
Karavik
veterán
válasz
vornia #15968 üzenetére
Lenovo P70 ez nekem nagyon bejövős, üzemidő bajnoka, strapálni való telefonnak kiváló. Eddig mindenkitől csak jót hallottam róla...
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #15921 üzenetére
Az nem teljesen ugyanaz, mert ott manuálisan, alkalmazásonként külön-külön kell megadni, hogy melyik app mehet mobilnetre, melyik csak WiFi-re vagy egyikre se.
WiFi hálózat hotspotra történő átkapcsolása után pedig intelligens módon mindig csak az az alkalmazás kap hozzáférést a nethez, amelyiket éppen használjuk, a háttérben futó alkalmazásoknak pedig nem lesz hozzáférésük. Ez így sokkal egyszerűbb, mint egyesével, kézileg, szüttyögni hogy épp mikor, melyik app kaphat hozzáférést a hálózathoz...
-
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #15854 üzenetére
Az nem, amit onnan letölthetsz az developer változat.
Az experimental verzió még nem kész teljesen a heti developer kiadáshoz, mert az experimental-ban előfordulhatnak hibák pl. bootloop, lefordítatlan részek, stock (nem MIUI) iconok, layout hibák, gsm radio hiba (nem lehet hívni)...stb.
Szal a developer public használatra jobb mert ez mentes az említett hibáktól. Itt a direkt link Mi2-höz developer weekly: [link]Abban is javult ez e heti release, hogy frissítési procedúra közben sem melegszik fel már annyira mint régebben tapasztalható volt...
Többi Xiaomi telóhoz elérhető stable ROM változat is Mi2-höz is lesz nemsoká...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vornia #15836 üzenetére
Ezzel sokáig én is így voltam. Aztán próbálgattam a PIE control-t, és azt kell mondjam, hogy - főleg nagyobb kijelző esetén - kényelmesebb tud lenni, mint a fix gomb. Bárhol előhozható, testreszabható (ld. nem mindenki jobb kezes).
(#15839) Williamgrant
Nem tudom, hogy mennyire gondoltad ezt komolyan, de akár még lehet is róla majd (!) szó. Én ugyanis óvatos duhaj vagyok, szóval nem szándékozom "early adopter" lenni, de ha a megjelenés után is csak jókat hallani...
Szóval visszatérhetünk rá. -
-
coal56
csendes tag
válasz
vornia #15793 üzenetére
Itt Pesten a Waze nagyon jó. Még munkából hazafelé is azt használom, forgalomtól függően hol a Petőfi hol a Lágymányosi hídon visz át.
Volt olyan ahol a szokottt útvonalon vittem a gyerekeket edzésre 17-ből Újpestre, és a szokott 70 percből a Waze ~25-öt lefaragott!
Netet azt eszi, de nem vészes - lementem Pestről Győrbe (és vissza) - 30MB lett. Itt pesten egy hazaút kb. 5 MB.
Abszolút ajánlom. -
ginola
addikt
válasz
vornia #15592 üzenetére
Igen osztott, sys1 az Ivan 5.5.8 modify és sys2 MIuihu V6 5.3.27 van fenn.
Leírnátok, hogy pontosan mit csináljak? Szeretném megtartani a CWM-et. A backup nem megy a 2 rendszer közül az egyiken és hangerő fel+power gombra csak villog a Mi logó, nem lép be CWM-be.
Remélem ezt látja Attipapa..... -
-
ginola
addikt
válasz
vornia #15588 üzenetére
Ezt mondhattad volna előbb is.
a 6.0.5.0. CWM az R11-hez képest miben nyújt kevesebbet? Vagy dettó ugyanaz?
Felraktam az 5.5.29-es Smiuit, ami visszatette gyári Recoveryt.
Egy régebbi 4.1.1tgz-vel Miflasht csináltam, majd updaterről felraktam a 6.0.5.0 CWM-et, utána az R11-et. Sys1 Ivan, sys2 Miui V6 került, de és itt a bajom, az egyiket CWM-ből vissza tudom állítani, de a másikat hiába állítom vissza, egyszerűen § adat fogad, mintha egy ROM-ot kezdenék beállítani, próbáltam már mindenhogyan.
Mivel érem el, hogy mindkét rendszeremet vissza tudjam állítani, és menjen is? Kösz előre is! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vornia #15518 üzenetére
Szerintem az is tökéletesen megfelel. Az elején, mikor indítod, és megkapta a root jogot, akkor fog problémázni (ha, fog). Valami olyasmi rémlik, hogy szerinte a rendszerben lévő root library nem a legmegfelelőbb a Lollipop-hoz. Ennek megfelelően nekem nem is működött (mondjuk lehet némi finomhangolással / trükközéssel ment volna)
-
<Adamsky>
nagyúr
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #15488 üzenetére
köszi kezdem kapisgálni....Én úgy vettem ki a linkekből, hogy ha a szolgáltató támogatja ezt, akkor be lehet állítani egy virtuális operátort virtuális menürendszerrel a bejövő hívásokhoz, mint amikor felhívod a 1412 vagy 1430 Telekomos ügyfélszolgálatot és ügyintéző nélkül intézkedsz...
...csak épp azt nem tudom ki fogja ezt kihasználni
-
Karavik
veterán
válasz
vornia #15436 üzenetére
Két FM radio apk az normális:
1. MIUIRadio.apk: online kínai tartalmakhoz
2. FM.apk: offline FM rádióhallgatáshozAnnak ellenére, hogy az online kínai tartalom ki van gyomlálva MIUIRadio.apk-ból meg kellett tartani, mert ennek megléte az FM rádió működésének feltétele, szóval e nélkül nem működik az FM rádió. Mihelyst a MIUIRadio-apk eltávolításra kerül, az FM radio app ikonja egyből el is tűnik a főképernyőről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest