Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lordus

    senior tag

    válasz Attipapa #7589 üzenetére

    bár nem ide tartozik, de tisztázzuk röviden az áfa/vám kérdést:

    VÁM: ezt felejtsd el, nem kell fizetni semmit!!! a vám maga 1-6%, de csak akkor kell megfizetni, ha eléri a 10 eurot. Ehhez pedig kb. 150.000 ft-ért kell vásárolnod, így ha az adott termékre a vám 2%, akkor az 3000ft+áfa(!!! fontos, hogy az áfával növelt ár után fizetsz vámot ;]), ami már több, mint 10 eur - tehát meg kell fizetni.

    ÁFA: ugyan az érvényes, mint a vámnál, csak akkor kell megfizetni, ha az áfa értéke eléri a 10 eurot.
    Azaz a jelenlegi 27%-os áfánál kb. 55 usd feletti vásárlás után kell áfát fizetned.
    Tudom, hogy az üzleti csomag elvileg 22 eur felett, a privát pedig 40 vagy 45 felett áfa köteles, DE nem kell megfizetned semmit egy ~50 usd értékű cucc után!

    Fontos még, hogy az áfa és a vám számításába is beleszámít a csomagküldés ára is!
    magyarul: vásárolt cucc 90 usd, csomagküldés 10 usd szum 100 usd. ehhez hozzá kell adni az áfát: 27 usd. vám: 127 usd az alap, de a vám mindenképp kevesebb, mint 10 eur, így nem kell megfizetni. Azaz a vámon 27 usd-t kell kiperkálnod - persze forintban.

    Illetve fontos még az is, hogy még a postának is fizetned kell, (csak akkor) ha vámköteles az árud. Mégpediglen a drága posta azért fizettet veled potom 1700 ft körüli összeget, mert "tárolta" a csomagodat - és nem kézbesíti, hanem neked kell bemenni érte :W

    A nagyobb csomagküldőknél pedig van egy vámeljárási illeték, ami változó öszeg (ált. 5000 ft alatt), amiért a saját vámtisztjük vámkezeli az árut. Itt mondjuk kihozzák neked, és ha kifizeted (az áfát és az illetéket) akkor át is adják részedre a csomagot :)

    DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.

Új hozzászólás Aktív témák