Hirdetés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ginola
addikt
A legújabb V6-nál hogyan lehet elővarázsolni a üzenetek beállításait, sehol sem lelem.
-
-
tib78
tag
válasz
bozarjoska #12594 üzenetére
Hűha, lehet, hogy alapból nincs xiaomi mentő/visszaállító progi a ROM-ban? Bele lehet varázsolni vhogy?
-
tib78
tag
válasz
bozarjoska #12590 üzenetére
Be van kapcsolva, de csinálok teljes mentést persze.
-
tib78
tag
Sziasztok, szeretném kipróbálni wajk új ROM-ját. Viszont most régi cwm van, JLB29-et használok, ami amúgy tökéletes.
Jól látom, hogy ha TDB enabled, akkor sys1-en maradhat JLB29 és sys2-re mehet az új wajk?
Ehhez ahogy látom új cwm kell, de csak a másik sys-re kell azt mountolni, és utána arra a wajk?
-
vornia
senior tag
válasz
muchacoado #12585 üzenetére
HM..hát elég baj hogy szuper ÚJ funkcióként kell(ene) rá gondolni
-
vornia
senior tag
HM..szerintetek van rá értelmes magyarázat hogy a v6 zenelejátszója miért nem támogatja a wma formátumot???
Mivel a v5 alatt(szerintem dettó ugyanez a lejátszó) simán lejátsza. -
muchacoado
aktív tag
-
Zoja™
őstag
válasz
®abstract® #12581 üzenetére
Keress meg privátban, hogyan is gondoltad pontosan és csak megoldjuk valahogy.
-
®abstract®
őstag
válasz
bozarjoska #12578 üzenetére
nincs kártyám.egy barátom szokott nekem rendelni.ő pedig csak ott rendel ahol van paypal.
azt hittem vannak itt segítőkész,jóindulatú emberek akiknek nem okozna problémát rendelni egy forumtársnak -
-
Karavik
veterán
válasz
®abstract® #12577 üzenetére
Most rendeltem webkártyával Aliexpress-ről. A bankod internetes honlapján le tudod kérdezni a webkártyád vonatkozó adatait: cvc kód, lejárati dátum, kártyaszám, kártya típus. Ezeket később meg kell adnod a rendelésnél. Rendelés előtte természetesen rá kell utalnod a szükséges összeget, otthonról, kényelmesen... Legegyszerűbb és biztonságos!
-
bozarjoska
őstag
válasz
®abstract® #12577 üzenetére
Beírod a webkártya adatokat amikor kéri, ezen mi olyan nehéz? Szerinted más hogy rendel?
-
Zoja™
őstag
válasz
®abstract® #12573 üzenetére
Ha a bankkártyád cvc kódos, akkor magadnak is egyszerűen meg tudod oldani.
-
válasz
®abstract® #12573 üzenetére
miért nem rendelsz magadnak?
-
®abstract®
őstag
szeretnék az aliexpress ről terméket.aki rendelt már innen,az lenne szives nekem rendelni amennyiben budapesti lakos?
-
Karavik
veterán
válasz
Monyos #12568 üzenetére
Nekem már nincs fenn a CM11 a MIUI6 miatt, de mindig a legfrissebb nightly a jó választás! Ez a WiFi hiba nagyon gyanús, nekem soha semmi bajom nem volt egyik nightly-val sem, a screencast kivételével. Én minden nap frissítettem OTA.
A snapshot kiadásban régebbi driverek vannak, ezért visszafelé nem is kompatibilis a nightly-val. Esetedben telepítési problémára gyanakszom. Tedd fel először a legfrissebb MIUI-t, majd full wipe, dalvik, cache törlés után telepítsd a CM11.
Magyarázat: M1cha szerint erre azért van szükség, mert egyik custom ROM sem radio firmware-t (baseband). -
Monyos
aktív tag
Felraktam már kétszer a CM 11 10.11-es nightly-t, de nem tudom rajta bekapcsolni a Wifi-t.
Kíváncsi leszek a mai 12-essel menni fog-e . Vissza szeretnék térni a CM-re, de Wifi nélkül nem kóser.Ti melyik verziót használjátok? Vagy mindig megy fel a legfrissebb??
-
Tex
senior tag
válasz
muchacoado #12550 üzenetére
Nálam működik a 2 kamerája.
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Karavik #12565 üzenetére
Ebben van a kernel,de passzolom, hogy mire lehet hatással egy másik ROM-ban. Azt tudom, hogy jól működik.
A 4.10..10-es boot.img biztosan tartalmaz valami javítást kernel szinten, mert nem ugyanaz méretre, mint a 4.9.19-es WIUI volt,de semmi észrevehető különbséget nem véltem felfedezni a működésben.
Ugyanolyan jó mint eddig volt! -
Karavik
veterán
Én az eredeti xiaomi.eu multilang verziót használom. Annyira jó, hogy jelenleg egyáltalán nem érzem másik ROM hiányát, így a cwm/tdb hiányát sem. Természetesen ha előbb tudtam volna, hogy a boot.img cseréjével megoldható a cwm alul telepítés akkor biztosan azt az opciót választottam volna...
-
DrKapocs
őstag
válasz
muchacoado #12550 üzenetére
Szerintem ez nem a JLB49 miatt van. Stabilnak stabil (legalábbis nálam), az akkuval jól bánik, de talán kicsit lassabb, mint a 39-es verzió.
(Végül nem tettem vissza a 39-et, mert előbb-utóbb úgyis kénytelen lennék/szeretnék újabb romra váltani, amiben már úgysem lenne Conserve mód.)
-
Karavik
veterán
Köszi szépen mindenkinek, aki megosztotta az LCD kijelző témában szerzett tapasztalatait. Így már sokkal könnyebb lesz forrást találni. Remélem a kamera modul is eredeti lesz mert különben kérem vissza a pénzt. Ez volt az egyetlen kitételem, hogy eredeti legyen! A kijelzőben sem fogok kompromisszumot kötni, ha nem lesz eredeti azt sem fogom annyiban hagyni...
-
válasz
®abstract® #12549 üzenetére
Sárga folt, összetört, szárt rendeltem, annak a kerete hullott szét. Én 1x kaptam tuti eredeti lcd-t, az az ibuygoutól volt. Ettől függetlenül elhiszem hogy más megszívta más. Ők is kínaiak. Én anno azt írtam a srácnak, hogy ha nem eredetit küld, jelentem a paypalnak hogy átvert és visszakérem a pénzt.
-
HanU
tag
válasz
Karavik #12532 üzenetére
Nekem is pont így sárgult be a telefonom 1 hete. "Lázasan" kezdtem én is keresgélni megbízható forrást. Találtam egy eléggé korrekt alkatrész weblapot kimondottan Xiaomi telefonokhoz is. Lehet válogatni különböző minőségű LCD-ék között, és egyéb alkatrészek között.
[Original Xiaomi m2 LCD]Korábban én is a spellmall-t gondoltam jónak, de egy kicsit elbizonytalanodtam.
Egy srác [innen rendelt] és dicséri fotókat is töltött fel.
[Ebben a fórumban találtam a hivatkozást] Erősen gondolkozok, hogy a dragon-tt.com-ról rendelek egy kijelzőt. -
muchacoado
aktív tag
Jópár hete v6-ot használok, gondoltam a másik systemen felfrissítem a JLB39-emet 49-re. Meg is tettem, 1 órán belül hívták párom hogy ki vagyok kapcsolva,(térerő elment). Képernyő kifagyott, lezár/feloldal újra aktív lesz..és egy kis ghost touch is volt. Azonnal visszaváltottam v6-ra ahol még egyik hibát sem tapasztaltam.
Aroma install alatt viszont erőteljes GT van jelen, de (kopp-kopp) a rendszer alatt még nem jött elő. Akkor hogy van ez hardveres vagy szoftveres hiba ez?!Wajk 10.10-ei romja már tölthető, az új OnePlus One kamera app nekem sajna FC-zik. Végre rendezhetőek a kapcsolók, és visszajött az akku grafikon is.
-
®abstract®
őstag
válasz
Williamgrant #12546 üzenetére
milyen sérülései voltak a mi2s ednek,hogy 3* cseréltél kijelzőt?
-
vornia
senior tag
Én wajk verzióját várom..lesz benne slow motion
-
coal56
csendes tag
válasz
Karavik #12533 üzenetére
Csak hogy árnyaljam a képet, én ~5 hónapja törtem be a kijelzőt és, körbenéztem itt a fórumon, hogy honnan kéne rendelni. Monyos hozzászólása alapján végül nem az ibuygou-ról rendeltem:
[link]röviden:
A legfontosabb : Ibuygou-tól ne rendeljetek kijelzőt. Valami utángyártott, gagyi, KÉK színű előlapos, kijelzőt küldtek nekem. Azért vettem tőlük, mert eddig az összes teló tőlük jött, gondoltam a kijelző is eredeti lesz.
Hát mégse.... Az érintő nagyon gagyi minőségű volt, rendesen látszódott rajta az érintő rács...
Ez mondjuk áprilisban volt, lehet azóta már csak eredeti van náluk...
Nekem egyébként 22-be fájt mindenestül.
És még fontos, hogy kerettel rendeld, mert különben bíbelődhetsz a ragasztóval. -
-
Karavik
veterán
válasz
muchacoado #12543 üzenetére
Menü gombra kapásból vissza is állítom a menü funkciót!...de a kapcsolók étrendezhetőségének is nagyon örülök és végre eltűntek a kínai linkek a böngészőből.
-
válasz
Karavik #12542 üzenetére
Akksi grafikon vissza, manuál kamera vissza, rendezhető kapcsolók vissza. Ahhoz képest, hogy 2 napjuk volt rá, nem rossz.
Az a baj, hogy most -ahogy fentebb is írták- még mindig csak ott tartunk, hogy visszakapjuk egy részét annak, ami már volt..
Egyébként kicsit csúsznak. 5 óra, és még sehol a link..
-
Karavik
veterán
válasz
®abstract® #12540 üzenetére
Fogalmam sincs, de idén nyárig nagyon nyúztam a telót. Brutál játékokat nyomattam rajta amitől fűtött rendesen + tűző napon kánikulában (szélvédő mögött) hosszú utakon navigációként használtam, ilyenkor volt a legforróbb, szó szerint a kezem nem bírta el a telót (játék közbeni melegedés sehol nem volt ehhez képest). Viszont akkoriban semmiféle sárga folt nem volt. Amióta nem játszom vele (kb. 1,5 hónapja) pont most jelentkezik - furcsa!
Mindenkinek
changelog MIUI6 4.10.10:
Ennyit kellett csak várni a kapcsolók átrendezéséhez (erről beszéltem!):
- Added left button switch option (MENU / Recent apps)
- We added Toggle manager app to the Settings - Notifications - Arrange Toggles
- Added Spanish lang to the MIUIv6 (Big thank you to all contributors!)
- Replaced china shortcuts in the Browser by google.com page
- Return of Battery chart -
szuszinho
őstag
válasz
®abstract® #12540 üzenetére
Anno azt mondták, hogy más típusoknál is előfordul, és igen a melegedéstől, ha jól tévedek.
-
-
szuszinho
őstag
válasz
Williamgrant #12537 üzenetére
3 napig, aztán már észre sem veszi.
-
-
Karavik
veterán
válasz
szuszinho #12534 üzenetére
Temporary solution: betettem egy sárgás hátteret kezdőképernyőnek, így nem annyira feltűnő
(#12535) Williamgrant
Köszi a tanácsot, első körben felveszem a kapcsolatot iBuygou-val (mindenképp eredetit szeretnék).
Már szedtem szét a telót a kamera modul miatt, szerintem nem nehéz kicserélni a kijelzőt. Otthon szerintem is simán megoldható. -
válasz
Karavik #12533 üzenetére
Pár jó tanács:
1. Írj a support@ibuygou.com címre hogy szeretnél tőlük egy EREDETI (yes, i'll write again: fucking original!) Mi2/s LCD panel modult.
2. Küldenek egy paypal linket, amin kiköhögöd az LCD és a postaköltség árát.
3. Ha megjön a kijelző tedd bele magad.Bárhol máshol vásárolt esetén sokkal nagyobb az esélye hogy utángyártott kijelző panelt kapsz, és hidd el nekem sokkal gányabb mint az eredeti. Első, sőt második nekifutásra sem látszik különbség, de gyengébb a fényereje, és a kijelző körüli műanyag rész apró koccanásoktól is sérülni, lepattogni kezd, a felület pedig karcolódik mint állat. 3 LCD-t használtam el a mi2-mön végül.
Kb. 30 lesz az új panel postával. Lehet hogy célszerűbb lenne venni egy másik telefont. Ha nem akarsz váltani még jó sokáig, akkor lehet hogy ez lenne a legegyszerűbb (alkatrész bázis miatt). Ha váltasz telót, akkor meg mindegy.
-
DrKapocs
őstag
Köszönet mindenkinek a wipe-os témában!
Ma nem volt időm foglalkozni vele, holnap sem lesz, de hétvégén megnézem.Ma aránylag nem sokat használtam a telefont, de az feltűnt, hogy a JLB49-el a reggel 5.30-kor töltőről levett telefon estére, 19.20-ra még mindig 87%-on áll. Pár hívás, kis wifizés volt, de a 87% akkor is nagyon jó. De ez csak nagyon gyors észrevétel, nem is a mindennapos használati szokásaim mellett született eredmény. Viszont szerintem lassabb a 49, mint a 39.
-
-
Karavik
veterán
Jól megszívtam a kamera modul rendeléssel! Lehető legrosszabbul időzítettem vele. 2 hete megrendeltem és még csak el sem hagyta Hong Kong-ot. Először közbejött a China National Days, most meg a tüntetések miatt nem halad a dolog. Ráadásul rendelhetek kijelzőt is, mert - mint ahogy itt már többen jelezték - nekem is megjelent sárga elszíneződés a kijelző bal szélén (1,5 év használat után). Úgy látszik ez típushiba lesz…
-
bozarjoska
őstag
válasz
Karavik #12521 üzenetére
Fura mert nekem simán kitörölt mindent
igaz ez mi3 de gondolom nincs különbség
Mondjuk már cwm van fent úgyhogy mindegy meg amúgy is én az sdt is szoktam formázni aztán adb sideloaddal teszem fel a romot ha épp valami más megy fel miuin kívül(#12519) <Adamsky>
Semmi, rányomsz megcsinálja ahogy kell -
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #12519 üzenetére
és Bozarjoska:
dehogy törli! n+1 -szer nyomtam már gyári recoveryből "Wipe All Data"-t. A gyári recovery-ben nincs is olyan opció, hogy törölje az SD-t. Csak MIUI alól a "Gyári adatok visszaállítása" menüből lehet megoldani SD törlést/formázást.
CWM recoveryből már lehet törölni az SD.t, de ott is külön van erre lehetőség: "Mounts and storage/ format sdcard"
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #12515 üzenetére
Hi!
A "wipe cache" és a "wipe user data" tuti mehet, és elvileg elég is kellene, hogy legyen. A "wipe all data" a jó ég tudja, hogy a gyári recovery-ben mit jelent. Rá kéne guglizni (vagy ki kéne próbálni). Ha a "wipe all data"-val akarsz kísérletezni, akkor azt ajánlom, hogy előtte ments le mindent az SD-ről is, nehogy elvesszen valami pótolhatatlan.(#12518) bozarjoska
Az komoly! És legalább dob egy kérdést / figyelmeztetést, hogy Hé pubi, most az SD is törlődni fog? Vagy csak a végén egy üzenetet, hogy "SD-kártya sikeresen formázva. Baj? Igen / Nem" -
tib78
tag
Sziasztok, egy érdekes kamera app, ami megér egy próbát sztem.
http://android.blog.hu/2014/10/08/fenykep_komponalast_segito_alkalmazas
Ha valaki sokat fotóz a telójával, és kipróbálja, várom a véleményeket. Slow motion nincs benne, meg a hangjelzéseket nem tudom kikapcsolni, de egész érdekes.
-
Disque
aktív tag
-
<Adamsky>
nagyúr
Ebbe most futottam bele a logout-on. Egy rövid eszmefuttatás: iOS vs. Android - kicsit más szemszögből. Szerintem nagyon jó.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #12510 üzenetére
Ha jól értem, akkor a system1-en most JLB39 van, amiről van is (Miui) Backup-os mentésed. Ez esetben szerintem nincs más dolgod, mint egy "factory reset"-et nyomni a gyári recovery-ből, be- boot-olni sys1-re, majd visszatolni rá a korábbi mentést.
(#12511) vornia
Hamarosan elválik... -
DrKapocs
őstag
válasz
muchacoado #12507 üzenetére
Nincs TDB, csak a gyári recovery van rajta. Illetve a gyári backup programmal csináltam egy mentést JLB39 alatt.
Nekem az Updater jelezte, hogy van újabb verzió, így OTA frissítés volt JLB49-re (system2).
De hiába bootoltatom be a system1-ről a 39-et, az gyakorlatilag működésképtelen. A PIN kódot sem kéri el, telefonálásra alkalmatlan, nem csatlakozik fel a hálózatra, a naptár nem működik, stb, stb. szinte semmi sem megy. A backup elindítása után 10-15 másodperc után bezáródik, ha addig sikerült gyorsan betallózni a korábbi mentést, akkor az 9%-nál meghal.
Nem létfontosságú a conserve mód, de zenehallgatáshoz elég volt, kevesebbet fogyasztott. A JLB49-ről egyébként ennyi idő alatt nincs tapasztalat, de érzésre lassabb, mint a 39 volt. Valahogy az egyes menüpontokba való belépéskor az az érzésem, hogy kicsivel tovább "gondolkozik" a telefon.
Hogyan tudnám megoldani, hogy visszakapjam a 39-et működőképesen?
Jól tippelem, hogy kimentek minden fontosat, ami kell (képek, zenék, stb.), a backup fájlt kimásolom, amit most készítettem, utána fel kellene tennem a CWM-et és engedélyezni a TDB-t? -
vornia
senior tag
válasz
muchacoado #12507 üzenetére
Ja igen...
amiről nekem is van személyes tapasztalatomDe ugye a backupot elhagyva vissza lehet térni a régebbi verzióra..és azon működnie kell(ene) a backupnak..
-
DrKapocs
őstag
válasz
DrKapocs #12504 üzenetére
Elnézést a kétszeri hozzászólásért, de egy gyors tapasztalat.
JLB49-ről nem nagyon van visszatérés JBL39-re. A JLB49-ben nincs conserve mód, így gondoltam visszatérek, előtte úgyis csináltam backupot. Fő gond az, hogy a 49-es verzió után semmit nem tud kezdeni a 39. Még a GSM hálózatra sem lép fel, a PIN kódot sem kéri, alig működik valami, a backupból kilép, ha elindítom, 9%-nál megáll. Szóval, nincs coming back... gyanítom az ilyen húzásokkal fogják szépen átterelni a népet a V6-ra. -
DrKapocs
őstag
Ha esetleg még valaki maradt a V5-nél, elérhető a JLB49-es verzió.
-
Karavik
veterán
válasz
Barthezz2 #12488 üzenetére
Ok, maradjunk a korai beta megnevezésnél, de ez a lényegen nem változtat (idézem magam):
"...ha valami most még nem úgy működik ahogy kéne, vagy valamit még nem lehet átállítani/beállítani úgy ahogy szeretnénk (pl. kapcsolók sorrendjét) az most még egyáltalán nem mérvadó."
Hétről-hétre változik a helyzet...ma még nincs, holnap lesz
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest