- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
persil
nagyúr
válasz
Depression #117 üzenetére
Értelek már.
-
Depression
veterán
Az opera mini nem a tényleges oldalt tölti be, nem is olyan szép, stb., viszont iszonyat gyorsan jönnek be az oldalak. Pl. fórumozásnál ez rengeteg előnyt jelent. Azért is írtam a puszta közepét, mert vonatozásnál, autopályán, amikor csak gprs hálózat elérhető, egy több megabyte-os oldal percekig jön le.
Másrészt viszont az okostarifa csomagokkal az opera mini adatforgalma nem számít bele a keretbe. Azaz az adatkeretem megmarad letöltéseknek. -
persil
nagyúr
válasz
Depression #98 üzenetére
Minek iPhone-ra az opera mini, ha a safari tökéletesen működik és "2 másodperc alatt betöltődik egy oldal még a puszta közepén is" ?
Nem kötöszködök, csak ezt most tényleg egyáltalán nem értem... Nem jobb "annyival" (szerintem semennyivel) az opera mini, hogy úgy állítsd be, mintha más böngészővel valóságos kín lenne megnézni egy oldalt...
-
buktagt540
senior tag
Szerintem az egész telefon/OS választás ízlés kérdése.Sokan vannak akik azért vesznek egy telefont mert jól néz ki,közben azt se tudja,hogy milyen OS fut rajta(és nem is érdekli)
Más kérdés az,hogy ki mire használja
em mindegy pl. hogy üzleti,vagy játéktelefonnak használjuk az adott készüléket.Van mindegyik OS-nek előnye,hátránya.(pl: Android jobban testre szabható,de iOS gyorsabb)
-
floatr
veterán
válasz
Touch-ko #103 üzenetére
Attól, hogy még egy gyártó nem él a lehetőséggel, még lehet olyan, aki viszont igen, és ez a gyártótól függ. Ezért mondom azt, hogy választhatsz olyan gyártót/eszközt, ahol nincsen ilyen probléma -- első körben ott a nexus... és akkor visszaértünk oda, ahonnét jöttünk.
-
moonman
titán
válasz
Depression #111 üzenetére
"amit az elmúlt pár hónapban műveltek, azzal az alma szintjére süllyedtek"
valahogy meg kell ragadni az emberek figyelmét, ezek az akciók pedig simán jók erre és még csak nem is hitelrontás, hiszen a téma adott, nem ők gyanúsítják meg a Google-t vagy szarozzák le az Androidot, hanem jön a hír a tényekről, amire reagálnak egy ajándék-akcióval. szerintem marketingből csillagosötös.
-
Depression
veterán
Már csak ez hiányzott: ha az apple-nek eddig szabad volt, akkor a ms miért ne csinálhatná!
Kb. a vista megjelenésétől kezdve egyre szimpibb lett a ms, de amit az elmúlt pár hónapban műveltek, azzal az alma szintjére süllyedtek. Ez a legocsmányabb üzletpolitika, amit ezek művelnek!
-
Pete55555
addikt
Erre meg már csak azt tudom mondani, hogy 2 koppintás, és soha többet nem jön fel az az ablak, azt meg szerintem akármelyik tulaj meg tudja tenni. Egyébként az általad leírt eset az androidos telefonok elég kis részére jellemző (konkrétan én nem találkoztam hasonlóval). ("OEM úgy szabja testre, hogy alapból három böngésző, öt zenelejátszó és 12 képnézegető")
-
moonman
titán
válasz
Pete55555 #107 üzenetére
az egy dolog, hogy szerinted mit kéne tudnia a usernek, a tények meg egy másik. attól, hogy valaki okostelefonnal rohangál még nem feltétlenül ért hozzá és őszintén szólva nem is kell, hogy értsen hozzá.
"Rgo csak a gyári van fent neki, akkor meg nem jön fel a választó ablak sem, tehát itt bukott az egész elméleted"
ja főleg, amikor az OEM úgy szabja testre, hogy alapból három böngésző, öt zenelejátszó és 12 képnézegető van a rendszerben... -
moonman
titán
válasz
Depression #105 üzenetére
"amíg ők szabják meg, hogy mivel kell böngészned, addig az diktatúra, és elitélendő."
iOS-nél is csak a négy és feledik kiadásra jutottak el odáig, hogy támogatottak lettek az alternatív böngészők, ráadásul még piaci részesedésben is elég nagyok, szóval ott lehetne diktatúráról beszélni. de hogy egy újonnan indult, egyelőre béka segge alatti részesedéssel bíró MS oprendszerben diktatúra, hogy IE a böngésző... hát.
-
Pete55555
addikt
Az már nálam erősen a User error kategória. Aki nem tudja mi az a böngésző, az ne vegyen okostelefont, mert ott tényleg fennáll a "a telefonom okosabb mint én" dolog.
Egyébként az még mindíg igaz, hogy megnyit valamit, benyom egy pipát, és rábök az egyik böngészőre, és onnan nem kell vele foglalkoznia. (ez egyébként alapból hülyeség mondjuk, mert ha nem tudja mi az a böngésző, akkor nem is tölt le másikat a marketről, Rgo csak a gyári van fent neki, akkor meg nem jön fel a választó ablak sem, tehát itt bukott az egész elméleted, mivel egy böngésző esetében érvényesül a "rábök, hogy "olvas" és olvasható legyen, kész." -
Воланд
titán
válasz
Depression #105 üzenetére
jah, az a kegyetlen buntetes annyibol allt, hogy be kellett tenni egy bongeszovalaszto kepernyot (windows 7 - E valtozatba). amire te gondolsz, mint "kegyetlen buntetes", az a media player miatt volt.
-
Depression
veterán
De én nem akármilyen böngészőt írtam, hanem egy olyat, ami 80-90%-kal csökkenti az adatforgalmat és a betöltési időt külső szervereket használva.
Innentől kezdve akkor át lehet fogalmazni ismét az okostelefonok fogalmát? Olyan telefon, melyre lehet natívan futó programokat telepíteni, amíg azok nem sértik az os fejlesztő anyagi érdekeit/pénzéhségét?
Ja, mégsem! Az EU egyszer már kegyetlenül megbüntette a MS-ot az IE miatt.
moonman: mindegy, hogy hogyan írod, amíg ők szabják meg, hogy mivel kell böngészned, addig az diktatúra, és elitélendő.
-
moonman
titán
válasz
Pete55555 #101 üzenetére
kérdezz már meg egy átlagusert, hogy melyik a kedvenc androidos böngészője. örülj, ha nem kapsz egy pofont, hogy mit káromkodsz.
csoda, ha a böngésző fogalmával tisztában vannak, nem még azzal pöcsölni, hogy most épp melyikben nyíljon meg. neki annyi kell, hogy rábök, hogy "olvas" és olvasható legyen, kész.
-
Воланд
titán
válasz
Pete55555 #101 üzenetére
"Viszont ha különböző tartalmakat más böngészőben akarsz megnézni, akkor erre ez a legegyszerűbb megoldás szerintem."
nem, a legegyszerubb megoldas az lenne, ha minden oldal ugyan ugy jelenne meg minden bongeszo alatt. na, erre meg varhatunk egy jo darabig.
"bár ICS-ben a Google+-t a kelleténél kicsit jobban erőlteti"
na az szvsz konkretan hanyinger, hogy egyreszt letrehoz egy google+ fiokot (eleg nekem az fb is), masreszt nem megy az, hogy fb-bol szinkronizalja a nevjegyeket minden kulso program, meg piszkalas nelkul.
-
Pete55555
addikt
"...ez is az egyszeruseget szolgalja, pl. egy rss olvasoban ha a cikket meg akarom nyitni az alkalmazason kivul, akkor csak annyi van ott, hogy open in internet explorer, es nincs meg plusz x sor ott mas bongeszonek a..."
Androidban sincs ott feltétlenül, mert alapértelmezetté tudod tenni x böngészőt, és akkor az is egyből abban nyitja meg. Viszont ha különböző tartalmakat más böngészőben akarsz megnézni, akkor erre ez a legegyszerűbb megoldás szerintem. Az meg, hogy csak IE-t használhatsz, vicc. (Google sem korlátoz, hogy csak Chrome-ot használhatsz, bár ICS-ben a Google+-t a kelleténél kicsit jobban erőlteti
)
(#100) floatr: Tudja a különbséget, de hát ugyanaz az OS van rajta, akkor ugyanolyan
-
floatr
veterán
Ha tudod a különbséget, akkor miért hasonlítod össze alaptalanul? Ja hogy így jobban hangzik
Én sem örülök neki, hogy a gyártók ennyit vacakolnak a frissítésekkel, de ne tegyünk már egyenlőségjelet egy huawei minősége/frissítési mechanizmusa és az android között. A gyártó megkapja a rendszert, aztán él vele ahogy tud, a felhasználó meg használja ahogy tudja, és kialakítja róla a véleményét. Ettől nem kell továbbgondolni a semmit.
-
Воланд
titán
válasz
Depression #98 üzenetére
"Valami mégis van a levegőben, nem tudom elképzelni az okát, hogy az opera mini az iphone-on hibás, wp7-re pedig még mindig nincs"
pedig egyszeru. az ms nem enged be mas bongeszot a marketra (ami van, az is az ie motorjat hasznalja), meg az opera is bejelentette, hogy nem keszit wp-re bongeszot, pedig biztos meg tudtak volna egyezni.
alapvetoen ez is az egyszeruseget szolgalja, pl. egy rss olvasoban ha a cikket meg akarom nyitni az alkalmazason kivul, akkor csak annyi van ott, hogy open in internet explorer, es nincs meg plusz x sor ott mas bongeszonek a nevevel. na meg sok egyeb alkalmazasnak meg a rendszernek sem kell gondolkodnia, meg megkerdeznie a usert, hogy ugyan mar ezt a linket hol nyissam meg. ettol is kicsit folyamatosabb lesz a mukodes. persze megertem hogy masnak masra van igenye.
"Tudom, tudom, a ms erőszakkal lenyomja ezt a tile-os izét az emberek torkán, méghozzá a win8-cal, majd megszokják."
ez meg mindig nem igy van. ha nem tetszik akkor nem kell hasznalni, a win7 meg sokaig tamogatott marad, meg ott a linux is.
-
Depression
veterán
Nem tudom, hogy miért csináltok apple vs samsung vitát egy olyan topicból, ami a ms által indított lejárató kampányáról szól.
Biztos sikerül majd ezzel szerezniük néhány új ügyfelet, de aki céltudatosan vásárol, vagy tudja, hogy mit akar, azokra az ilyen hírek nem lesznek hatással. Eleve a wp7 külseje annyira megosztó. Tudom, tudom, a ms erőszakkal lenyomja ezt a tile-os izét az emberek torkán, méghozzá a win8-cal, majd megszokják.
Nekem nem lényeg a smooth működés, viszont a tile-ok helyett sokkal jobban szeretem a színes widgeteket, szeretem, hogy van szép háttérképem, és azt is, hogy az ikonjaim egyedi formával rendelkeznek. Nálam az eye-candy a lényeg, és gyűlölöm a minimalista, egységes designokat.
Valami mégis van a levegőben, nem tudom elképzelni az okát, hogy az opera mini az iphone-on hibás, wp7-re pedig még mindig nincs. És míg csak az androiddal jövök ki egy 90 megás csomaggal, és 2 másodperc alatt betöltődik egy oldal még a puszta közepén is, addig a többi nem is alternatíva.
Lehetne mondani, hogy a wp7-es telefonok egy ideig elég olcsóak voltak, (hisz szinte senki sem vette), de a mostani mangós készlet ismét felemelte a 100k-es alsó határ felé. Tehát újból csak az android marad a nem prémium kategóriában.
-
persil
nagyúr
válasz
buktagt540 #96 üzenetére
Ezekre csak annyit, hogy van "néhány" Apple termékeket használó ismerősöm és még sosem volt rá példa, hogy ők, vagy én teleírtam volna, egy-egy droidos fórumot, hogy ez, vagy az a termék mekkora szar.
Én nem szeretem, ezért meg sem veszem, annyira meg végképp nem érdekel, hogy kereszteshadjáratot indítsak egy fórumon xy termék ellen.Ellenben már milliószor volt rá példa, akár munkatársaimtól, akár vadidegenektől(!!!), hogy rámutattak a kezemben levő 4s-re, majd közölték, hogy nem is sokkal jobb, mint az android és erre elővették a saját 30-40 ezres fröccsöntött koreai vackukat... Nem vicc, volt ilyen, többször.
"óje most kijön a zúj szamszung, 6 maggal, ami majd szétsavazza azt a szar ájfontot, meg amúgy is az epöl szar, mert szar és különben is csak 3.5inch, pedig nem is ember, akinek nem 4+ inches a telefonja, és neked csak 1ghz-ed van, te szar, életed sincs, mert nem amoled blablabla..."
Ez nem jellemző az Apple-ösökre. És igen, tudom, hogy rengeteg a másokat lenéző, olcsójánosnak tekintő ember sajnos, akik miatt engem is bunkó Apple-ösnek mondhatna bárki,de be kell ismernünk, hogy már csak a rendszert használók átlagéletkorából adódóan is több az Apple hater.
Szerk.: OFF-ba tettem!
Talán az a legtisztább, ha azt mondjuk, hogy legalább ugyanannyi bunkó paraszt van, mindkét táborban.
-
buktagt540
senior tag
"de a stílusteremtést, a bunkó, minden mást lenéző és mindenki mást leugató, mindenki mást olcsóJánosnak néző elvakult barom megjelenését nem lehet és nem szabad elvitatni az iphone-tól :-)"
Na erről beszélek persze androidosok se szentek,aki meg azért lefikázik valamit,mert 3 éve fos volt az meg egyszerűen hülye
.3 év számítástechnikában az 10 év emberéletben
-
tzl
senior tag
-
Abysmal
aktív tag
válasz
buktagt540 #91 üzenetére
Tény, hogy a többi rendszernél is jellemző, de a droidosok vannak a legtöbben és ők hallatják legszívesebben a hangjukat.
Az én tapasztalatom az, hogy az iPhoneosok gyakran csak egy legyintéssel és egy mosollyal le****ják az Androidot (a 3 iPhoneos ismerősből mind a 3), de az drága telefonos/Blades androidosoknak mindig kisebbségi komplexusuk van és be kell bizonyítaniuk, hogy az övék a tökéletes rendszer, nincs benne semmi hiba, stb. Idegesítő, hogy mindenhol azzal találkozok, hogy buta emberek zseninek hiszik magukat ebben a témában, attól hogy vettek egy Androidos okostelefont, és osztják az észt mindenkinek róla.
Mivel ez WP7-es topik is, így egy példa:
Olvasgattam a gyakorikerdesek.hu-n WP7-hez kapcsolódó kérdéseket, mert érdekel a rendszer, és kb az összes válasz az volt, hogy "a windows/winfos mobil (!!!) szar, mert 3 éve egyszer kipróbáltam és iszonyat fos volt, vegyél androidos telefont mert az nagyon jó meg menő." Az egyik kérdező már konkrétan bele kellett írja a kérdésébe, hogy kösz, nem kell android, és lehetőleg hagyják vele békén, inkább válaszoljanak a kérdésére.
Ehhez akárcsak hasonlót egyik másik rendszer fanjai között sem láttam még.Tisztelet a kivételnek
-
buktagt540
senior tag
A trollkodást nem kifejezetten neked szántam,hanem úgy az egész topik az lett.
" A lényeg, hogy nem kicsit idegesítő, hogy a droidosok nagyon szeretnek nagyot mondani imádott rendszerük védelmében."
Ez szerintem nem csak a droidosokra jellemző,más OS-t használók is hajlamosak erre.Nekem ez a magasztalás leginkább az iphone userkenél tűnt fel,de lhet,hogy csak azért,mert a környezetemben sok iphone tulajdonos van.
(akinek nem inge,ne vegye magára!) -
Abysmal
aktív tag
válasz
buktagt540 #89 üzenetére
Nem trollkodásnak ment, bár tényleg annak tűnhet, ezért bocs.
Amit írsz jogos, de aszerint amit mond egy megfelelően optimalizált ICSnek gyorsabban kéne rajta futnia, mint amivel kijött, pedig az egyre több funkció miatt ez nem valószínű. A lényeg, hogy nem kicsit idegesítő, hogy a droidosok nagyon szeretnek nagyot mondani imádott rendszerük védelmében. -
buktagt540
senior tag
"A lassulasrol meg annyit, hogy nem ritka, hogy az 1 magos fele akkora hardware-rel rendelkezo iPhone gyorsasagban ledaralja a 2 magos Androidos okossagokat. Nem kell nagy tudomany ahhoz, hogy egy software ala atomeromuvet epitenek, hogy fusson normalisan, es a scroll-ozas ne akadjon allandoan. Hany olyan csucstelefon volt Androidnal az elmult evekben, ahol alegalapabb funkciok szaggattak? Igen, ezen lehet mit gyorsitani, valoban.."
Valóban van,hogy a gyengébb hardverrel rendelkező iphone gyorsabb de egy teljesen más rendszer.Míg az iOS kb egy menüből áll(tudom ez erős túlzás) addig az Android egy összetettebb rendszer(widgetek stb.)Tudom nem mindenkinek van szüksége az Android testreszabhatóságára csak vegyük figyelmebe ezt is.
Abysmal: Ezt ugye most nem gondoltad komolyan??
Ez az első androidos telefon egy nagyon béta állapotban lévő custom Rommal.Nagyjából olyan mintha az iphone 2gre iOS5 raknánk.Megy itt is a TROLLkodás
-
Abysmal
aktív tag
válasz
Depression #80 üzenetére
"Egy teljesen más történet viszont az is, hogy míg androidnál verzióról verzióra egyre gyorsabb ugyanazon telefonon, addig az ios-nál pont fordítva van, egyre erősebb vas kell alá."
Akkor milyen gyors lehetett ez a telefon az ICS előtt? Bele se merek gondolni...
http://www.youtube.com/watch?v=Ym4A82ft5pw -
szcsi
tag
Ez szerintem nem feltétlenül igaz. Nem trollkodni akarok, de a rendszer felépítéséből adódik, hogy a gyártónak kell vele foglalkozni. Elég egy asztali oprendszerre gondolni...
Amúgy a fentebbiekkel kapcsolatban leszek marha kiváncsi a kínai Xiaomi MIUI telefonjára. Gyári unlock, két rom, heti frissítés... Csak amig nincs eu szerviz és 500$-ért ér ide addig nálam nem játszik. -
Touch-ko
őstag
válasz
Depression #80 üzenetére
A Siri egy funkcio, nem pedig a support resze. Ne keverd a kettot
A kovetkezo mondatodra nem irnek semmit, mert gondolom te sem gondoltad komolyan.``Lassan viszont képződik egy olyan generáció, akik ismerik kívűlről-belülről a rendszert, és képesek lesznek könnyedén optimalizálni.``
Ez a lassan jon a.. mondatot Androidnal mar evek ota hallani lehet, szinte minden teren.
``Egy teljesen más történet viszont az is, hogy míg androidnál verzióról verzióra egyre gyorsabb ugyanazon telefonon, addig az ios-nál pont fordítva van, egyre erősebb vas kell alá. (off)Ez nem fikázás, és nincs is semmi bajom vele, csupán azért írtam le, mert a legtöbb friss romot hiányoló ember ezt a gyorsítást várta mindig a készülékére.(/off)``
Ha egyaltalan kapnak ra frissitest. Nem garantalja senki, hogy az ujonnan vasarolt keszulekekre egyaltalan lesz frissites.. Az Apple pedig fejleszti a software-t, igy emiatt ertelemszeruen novekszik a hardware igeny, mivel uj feature-ok kerulnek az uj verziokba. A lassulasrol meg annyit, hogy nem ritka, hogy az 1 magos fele akkora hardware-rel rendelkezo iPhone gyorsasagban ledaralja a 2 magos Androidos okossagokat. Nem kell nagy tudomany ahhoz, hogy egy software ala atomeromuvet epitenek, hogy fusson normalisan, es a scroll-ozas ne akadjon allandoan. Hany olyan csucstelefon volt Androidnal az elmult evekben, ahol alegalapabb funkciok szaggattak? Igen, ezen lehet mit gyorsitani, valoban..
-
Pete55555
addikt
Don't feed the TROLL !
Egyébként sokkal egyszerűbb, és konkrétabb lenne, ha annyit mondanának: törjétek fel az androidot, cserébe kaptok WP7-et.
-
Depression
veterán
Ez a szabadság ára. Kokurencia megoldotta? Egyrészt az ios nem konkurencia, hanem egyetlen márka három, évente kiadott készülék os-e. Az ios5 legnagyobb durranása, a siri ugye nem támogatott még az iphone4-en sem[/.off] Másrészt a wp7 a mango megjelenéséig ugyanaz a készülék más márkajelzéssel, és még így is katasztrófába torkollott néhány frissítési kísérlet.
Androidnál el kell fogadni, hogy a supportot otthoni lelkes programozók csinálják. (off).Ezt nem lehet összahasonlítani a linux-szal, mert a linuxnak a legnagyobb problémája a driverek hiánya, mert a gyártók titokban tartják a hardverek felépítését.(/off) Sejtem, hogy számodra a ''főzés'' boszorkánykonyhából való, de valójában egy 5 perces művelet. (off)Valójában meg tévesen használja a legtöbb android-ot ellenző és nem ismerő ember ezt a kifejezést, hisz csupán egy custom rom telepítéséről van szó, a főzés egy egyedi rom összeválogatása.(/off)Nos, hogy miért is írtam mindezt? Azért, mert míg az ios-nál a saját fejlesztésüket írja tovább az alma, addig androidnál maga a gyártók kézhez kapták az androidot, és egy idegen kódban kellett optimalizálni. Lassan viszont képződik egy olyan generáció, akik ismerik kívűlről-belülről a rendszert, és képesek lesznek könnyedén optimalizálni.
Egy teljesen más történet viszont az is, hogy míg androidnál verzióról verzióra egyre gyorsabb ugyanazon telefonon, addig az ios-nál pont fordítva van, egyre erősebb vas kell alá. (off)Ez nem fikázás, és nincs is semmi bajom vele, csupán azért írtam le, mert a legtöbb friss romot hiányoló ember ezt a gyorsítást várta mindig a készülékére.(/off)
-
Touch-ko
őstag
válasz
Depression #77 üzenetére
Elejen vagyunk? Szerintem az Android igencsak a piacon van mar evek ota. Ez ido alatt kellett volna megoldast talalniuk a support-ra, mert eleg nagy a kaosz ezen a teren is.
A konkurencia igen csak szepen megoldotta ezt a kerdest..Kivancsi leszek a 18 honapos kotelezettsegre
-
Depression
veterán
Android support: SE hivatalosan támogatja a custom romokat, míg a zte-ről tudom, hogy hivatalosan támogatja a fórumunk egyik legnagyobb rom készítőjét. Szerintem az elején vagyunk, majd idővel kiderül, hogy merre tart a droid. Mellesleg meg most már minden gyártónak kötelező 18 hónapig támogatni a készülékeit.
-
floatr
veterán
Gondolom akinek ez az ötlet tetszik, az szintén tapsolna ha ugyanez fordítva történik meg mondjuk egy hét múlva: ingyen chromebookokat osztogatnak majd ms szoftver sebezhetőségekért, meg új nexust a wp7 problémák fejében. Kicsit elkeseredett húzásnak látom ezt.
BTW a nokiák elkapkodásával kapcsolatban kérdezem: az N8-at és az N9-et nem kapkodták el?
-
Syl
nagyúr
Touch-ko, szcsi
Ki az akinek meg 3G-s iPhone-ja van?
Például nekem kettő is van. Igaz egyi egy beázás végett csak iPod-nak használható, de a másikat a lányom gyötri. Semmi baja, holott lassan 3 éves.
csak leírtam a véleményem
Ahogy én is. Merthogy olyan hiányosságokat kértek számon az androidon, ami a másik két platformon sincs meg.
Amiben azt hiszem maximálisan egyetértünk, az az android legnagyobb hibája: nincs minimalizálva a követelménye. (Ebben a WP7 sokkal jobb) Minden 20 forintos vacakra fel lehet rakni, ahol aztán olyan amilyen.
-
szcsi
tag
Ha a droidos mobilok mindegyike bő 2 évig lenne támogatva akkor nem lenne miről beszélgetnünk.
A 3g 2008 júliusban jelent meg és 2010 októberig támogatva volt. ezalatt a 2.0 verziótól eljutott a 4.2.1-ig, ami nem kis fejlődés.
Szerény véleményem szerint ilyen hosszú támogatást kb 3 androidos telefonnal tudsz megvalósítani, azt is úgy, hogy évente lecseréled a legújabbra...
Az már persze más kérdés, hogy nekem nem tetszik az IOS.Persze nem védem egyik rendszert sem, csak leírtam a véleményem azzal kapcsolatban, hogy miért nem fogok mostanában androidos telefon venni.
A WP7 viszont tetszik, nincs benne felesleges csicsa, és csak egy dologgal kapcsolatban okozott némi bosszúságot, ami esetemben dicséretes
-
Touch-ko
őstag
Az iOS 5 valoban nem fut egy 3 eves telefonon. Miert kellene futnia? Ki az akinek meg 3G-s iPhone-ja van? Itt nalunk(nem M.o.) az iPhone tulajok kozott alig van akinek 3GS-e volna. Tovabba sokan 2 evre veszik, igy a 2 eves termek supportban pedig benne volt a 3G is.
Mutass nekem akar egyetlen 3 eves Androidos, vagy WM telefont, amin fut a legujabb software. Peldaul az en WM5-os telefonomon (2007) nem futott a WM7 (2010).
Androidos telefonokrol ne is beszeljunk..
A WM7 szerintem jobban fog allni, mert nem annyira kesze-kusza az egesz, mint Android eseteben. Ez lesz az Android veszte( ezen a teren), hogy minden telefonra mas es mas verzioszam van, egyik tamogatja a legujabbat, masik meg nem. Szoval mar most hatalmas a kaosz ezen a teren.
-
szcsi
tag
válasz
Depression #68 üzenetére
Nem vitatom, hogy a spica nem egy erőgép, azt se, hogy az android nem sz@r. Sajnos nem csak a spicámmal és nem csak én gondolkozom így .
A problémám forrása az üzleti modellben van, abban is a közelezőség és egységesség hiányában.
Kb mintha meg lenne szabva, hogy milyen gumit rakhatsz a kocsidra, abból is max 2 garnitúrát, mert utánna beszüntetik a gyártását... Aztán dönthetsz, hogy ùjrafutóztatod vagy eldobod az egészet. Kicsit sántit a példa, de remélem sikerült érzékeltetnem a bajom.Mind az IOS mind a WP7 jóval hosszabb terméktámogatást ìgér mint az android. Mindhárom rendszernek vannak hibái, de sokkal megnyugtatóbb tudni, hogy legalább lehetőség van rá, hogy javìtják és a javìtás számodra is elérhetővé fog válni.
Szerk: a spica is nagyságrendekkel gyorsabb egy főzött 2.2vel mint a gyári 2.1el.
-
Depression
veterán
A spica volt az első androidos telefonom, és míg maga az android előnyeit láttam, tapasztaltam a telefon iszonyatos hátrányait. Ez amolyan kétélű fegyver. Vagy valaki rájön, hogy az android alá bika vas kell, és a telefont szidja, vagy az androidos rendszer tűnik neki lassúnak, pedig a leggyengébb procin próbálta. Tapasztalatból mondom, hogy a spica vasa (800MHz-en) nem ér fel még az msm7227-tel sem.
A ms üzletpolitikája meg hidegen hagy, ez amolyan buta embereknek való, akiket lehet befolyásolni. -
ChipKng
aktív tag
Badarsag ez a ki masol kit cimu moka. Mindenki masol a masikrol es szerintem ez igy van jol. A vilagon mindenki jobban jarna ha a gyartok a pereskedes es a civakodas helyett arra pazarolnak a forrasaikat, hogy minel jobb termeket hozzanak ki. A konkurencia szapulasaval nekunk - felhasznaloknak - nem lesz jobb....sot... csak szivunk miatta.
-
szcsi
tag
Az android legfőbb baja, hogy nincs lekorlátozva melyik gyártó mit kezd/hogy frissíti a készülékét. Van egy Samsung Spicám ami alig másfél éves, jött rá 2 (kettő) frissítés(1.6 majd 2.1), aztán kész. Marad a gyári 2.1 vagy lehet rootolni ami vagy stabil lesz vagy nem. Próbáltam néhány romot, mind megfeküdt 1-2 hónapon belül, és elég kellemetlen tud lenni, hogy tuti akkor játszik összeomlóst amikor legnagyobb szükségem lenne arra, hogy használni tudjam. A 2.1 viszont nem egy sebesség bajnok, + gyári rommal van ~40mb ram-om ami szin
A második a biztonság. Értem mind a marketre és az előtelepített alkalmazásokra...Számomra az első dolog is elég ahhoz, hogy ne vegyek még egyszer androidos telefont. Meg egy darabig a Samsung telefon részlegét se támogassam a kis pénzecskémmel...
Alternatíva meg vagy IOS vagy WP7. Így egy hete boldog tulaja vagyok egy HTC-nek.
Szóval csak annyit akartam kihozni az egészből, hogy ez a troll-marketing nem egy alaptalan dolog, lehet bármilyen jó az android, sajnos vannak alapvető hiányosságai amik bőven elegendőek arra, hogy sokan ne akarjanak még egyszer ilyet venni.
-
Pantal
senior tag
Ez nem kicsit szemét, de ötletes húzás. Most látszik igazán, hogy a MS is tud játszani, ha akar.
-
debrejo
senior tag
ha már mesedélután, akkor:
(angol kell hozzá) -
Воланд
titán
válasz
daniel909 #48 üzenetére
"hogy minden wp7 totál ugyanazt hozza gyártótól függetlenül ami nem kicsit unalmas..."
a vicc az, hogy ez nem igaz, mivel nem tudnal mutatni ket keszuleket amin ugyan azok a lapkak vannak kituzve a start kepernyore (a dobozbol kivetteket leszamitva), ugyan olyan sorrendben. a felhasznalo teszi egyedive, anelkul, hogy a rendszert kellene piszkalnia. a hatter meg szepen eltakarna az elo lapkakon levo informaciokat. persze annak akinek romolgatas meg ilyen-olyan launcher kell annak nem valo ez a rendszer.
-
debrejo
senior tag
válasz
RaveForce #40 üzenetére
Téged meg ki bántott zsugabubus?
Azért még vannak hiányosságai a WP-nek, de nem rossz rendszer, abszolúte, és ha nem is fog befutni olyan nagy jövőt mind az iOS, de stabilan benne lesz a top3-ban. Sőt, ha valaha is váltok droidról, tuti hogy a WP felé veszem az irányt. Alkalmazásbolt már okés, jöhetne picit több telefon, picit mérsékeltebb áron, és akkor nincs gond (nem is lesz).
Ezt a fröcsögést amit te nyomatsz droid ellen a legnagyobb jóindulattal is csak megmosolyogni tudom. A kérdés még mindig áll, téged ki bántott? -
scyllarus
veterán
Én meg kérek egy MacBook Airt minden alkalommal, ha vírusos lesz a windowsos gépem
De gazdag lennék, pedig védem a gépet nagyon.
A WP7 meg egyszerűen ronda, eszembe sem jutna kipróbálni. Biztosan gördülékeny, meg okos, de ha egyszer hányinger fogna el, valahányszor a kijelzőre nézek...
Nyilván ez szubjektív vélemény, de emiatt nekem kiesett.
A Win8 is ugyanilyen ronda lett (már az új felülettel), a 7-et béta kora óta használom, és teljesen elégedett vagyok vele (ilyet sem mondtam még windowsra.) -
daniel909
addikt
csak abból indulok ki hogy droidon állandoan cserélgetem a hátteret launchereket, ikonokat (ezekhez nem kell root) mert egy idő után uncsi minden ikon, ezt ugye wp7 alattt nem tehetem meg, sőt wp7 alatt van fekete meg fehér háttér ami eléggé lelombozó. használtam launcher 7-et droidon és annyira megdobta mikor hátteret tettem alá h hihetetlen! lehet nektek más igényetek van, használtam wp7et már 10percig kb és tényleg valami van benne vmi folyamatosság ami még talán az iOS-ben sincs, így megértem h van aki szereti, de azért ismerjétek el hogy minden wp7 totál ugyanazt hozza gyártótól függetlenül ami nem kicsit unalmas...
-
tzl
senior tag
Ez egy baromi ügyes marketingfogás az ms részéről. Természetesen nem a piaci részesedést akarják növelni ezzel a pár készülékkel, hanem a témát akarják pörgetni, később felhasználható személyes sztorikat akarnak begyűjteni.
Igyekezniük is kell, mert ahogy nő majd a részesedésük, úgy fognak adaptálódni a desktop vírusok wp-re.
Azt meg csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy az idióta, aki azért használ egy rendszert mert eexkluzív és nem azért, mert számára az a legmegfelelőbb rendszer. Mondjuk ide a rozsdás bökőt, hogy aki wp-t használ, mert exkluzív, az ugyanilyen vehemenciával adja elő, hogy desktopon wint használ, mert az a legelterjedtebb és sokkal többen értenek hozzá, meg több program van rá stb-stb. -
Воланд
titán
válasz
buktagt540 #37 üzenetére
en meg hajlamos vagyok abbol kiindulni, hogy ha nekem megfelel, akkor masoknak miert nem? szoval ezert sorry, termeszetesen megertem, hogy esetleg a te igenyeidet nem elegiti ki a jelenlegi kinalat.
-
buktagt540
senior tag
-
RaveForce
veterán
válasz
buktagt540 #33 üzenetére
remélem tudod h a legdinamikusabban bövülö piactérröl beszélsz, és 45ezer alkalmazás nehogy kongó legyen már, féléve használom a rendszert és még nemvolt olyan alkalmazás amire nem találtam volna megoldást, ez bizony az androidosok üres bullshit érve, de mondhatnám ennyi erövel h a ti nagy marketetek meg tele van biztonság szempontjából veszélyes appokkal, ugye nemrég volt is belöle incidens, nameg nemis beszélve a minöségi szakadékról a 2 OS alkalmazásai között, tudom volt droidom is előtte....jameg egy háttérkép v csengöhang pakk is alkalamzásnak számit...nonszensz. nah azthiszem ezt az érvet kivégeztük
-
persil
nagyúr
válasz
buktagt540 #37 üzenetére
Mindenképp nyomkodj meg egyet, jobban lehet szeretni/utálni, ha ismered a rendszert.(ez persze mindre igaz)
-
buktagt540
senior tag
Igen? Erről nem tudtam.Akkor nem újdonság az egész úgy ahogy van.Itt m,egint előjön a kérdés,hogy ki kiről copyzta?
woland_y2k: Igen igazad van sok a marketen a szenny és valóban nem használtam még wp7 csak a neten néztem a kínálatot és az alapján alkottam véleményt.Lehet ha egyszer kaphatnék egy wp7 telót másodkészüléknek megtetszene.
-
Touch-ko
őstag
válasz
buktagt540 #33 üzenetére
Tok, jo mert a felet le sem irtam....
Szoval elotte pedig mar a BB is hasznalta, meg az iPhone megszuletese elott. A mai napig ez a notofication rendszer mukodik a BB-ken.
-
Воланд
titán
válasz
buktagt540 #33 üzenetére
"legalább nem kong az alakalmazásbolt mint a wp7nél."
ezt nem mondanam, foleg nem annak fenyeben, hogy nem hasznaltal meg wp7-es keszuleket. az alkalmazasbolt koszoni szepen jol van. vagy esetleg egy ev alatt legyen x ezer fingos app? inkabb professzionalis appok hianyoznak (pl. tavoli asztal), meg normalisabb pdf reader. de ismetlem, egy ev (+1-2 honap) telt el az indulas ota.
"Én undorítónak tartom az olyan reklámot amiben a másikat fikázzák(lásd coca-cola és pepsi)"
persze, ketelu fegyver az ilyen reklam, ebben egyetertunk.
-
Touch-ko
őstag
válasz
buktagt540 #33 üzenetére
Nekem sosem volt jailbrake-elve a telefonom, sem iPod, sem iPad, de akinek igen, az pedig az Androidban lathatta viszont az `ismeros` dolgokat. Itt, most nem csak a JB, es a Notification-ra gondolok, haenm ugy az Android megoldasaira egeszben. Ebbe viszont tenyleg ne menjunk bele, mert akkor anyazas lesz megint...
-
buktagt540
senior tag
Jailbrakelt készülék esetében....Na ja de legtöbb iphone user azt se tudja mi az a jailbrake.Meg amúgy is hivatalosan az iOS5ben jelent meg.Csak furcsa volt,hogy az apple pereli a samut közben meg viszontlátok ismerős dolgokat az iphoneban.De ez igából nem ide tartozik.Csak újabb iosvsandroid vitát szül.
RaveForce: Abban igazad van,hogy minden kis szar telón android fut de legalább nem kong az alakalmazásbolt mint a wp7nél.
woland_y2k: Végülis igazad kell hogy adjak.Én undorítónak tartom az olyan reklámot amiben a másikat fikázzák(lásd coca-cola és pepsi)
-
RaveForce
veterán
és ki nem sz@rja le, h mekkora a piaci részesedés BTW?! ti arra veritek komolyan, h minden második okostelon, legyen az bármilyen dzsunka gagyi, android fut? én inkább örülök annak, h haláloptimalizált a rendszer, 1 magon simább mint a 2magos android erömüvek, ugyanakkor exkluziv, pont a kicsi piaci részesedés mellett, a hülyegyerekek meg nyomkodják csak a gagyidroidot
-
Воланд
titán
válasz
buktagt540 #29 üzenetére
beekelodni sehogy, lehagyni meg vegkepp nem fogja egyiket sem. ahhoz tul nagy a reszesedese a konkurencianak. viszont ki tudja, hogy mit hoz a jovo (win8, wp8 es utanna).
"És oké hogy marketing,de azért az elég elkeserítő,hogy ilyen alacsonyra kell süllyedni ahhoz,hogy érdekeljen valakit a WP7."
es amikor az autogyartok "fikazzak" (nem talaltam jobb szot) egymast a hirdeteseikben? alapvetoen ez egy teljesen jo lepes, kihasznalni a masik gyengesegeit, hibait (nem, meg mindig nem szeretetszolgalat sem az ms, sem a google, vagy egyeb telefongyartok). radasul ez meg annyira nem is durva. vagy ez mekkora volt mar. igaz, a vezetoseg nem ertekelte, de szvsz nem volt rossz.
a westendben, az ms vilagban van ket wp7-es htc kirakva, meg lehet oket nyomkodni, de szvsz meg az is keves, gondolom a gyari appok vannak csak fent a telefonokon.
-
Touch-ko
őstag
válasz
buktagt540 #12 üzenetére
`Szétpereli az Androidos gyártókat,közben az iOS 5-ben a lehúzható statusbart alkalmazzák.(ami szerintem előbb volt már Androidon(1.6) mint ahogyan elkezdték megtervezni az iOS 5-öt,de javítsatok ki ha tévedek!)`
A legordulo Notification mar joval Android letezese elott elerheto volt az iPhone-ra, a jailbrakelt keszulekek eseteben.
-
buktagt540
senior tag
Valahogy nem tudom elképzelni,hogyan fog az iOS és az Android közé beékelődni a WP7.Manapság az okostelefont használók zöme iOS-t vagy Androidot használ.És nem hiszem,hogy bármelyiknek is csökkenni fog a népszerűsége.De majd meglátjuk jövőre....
És oké hogy marketing,de azért az elég elkeserítő,hogy ilyen alacsonyra kell süllyedni ahhoz,hogy érdekeljen valakit a WP7.
Én még nem használtam Windows phone-t,szívesen kipróbálnám ha lehetőségem nyílna rá,de így videókról elég egyhangúnak tűnik.(én is a telefonbuzi vagyok
)
-
Воланд
titán
nezd meg, hogy milyen esemenyek voltak az elmult masfel - ket honapban amik a wp7-rol szoltak akar amerikaban, akar ny-europaban (es jovore jon azsia - mondjuk a japanoknal mar elkezdtek - es remelhetoleg k-europa). ehhez kepest a tavalyi reklamkampany nulla volt. mondjuk a rendszer is. az alapok jok voltak, de szvsz mango es marketplace (ami szinten eleg sok orszagban nem volt elerheto trukkozes nelkul a mango megjeleneseig) nelkul tul sok embert nem is tudott megfogni.
-
-
Воланд
titán
es vannak olyan forumozok akik keptelenek megerteni azt, hogy a mango megjeleneseig nem tul sok reklam volt a wp7-rol (nulla?), ennek ellenere dobaloznak az ilyen-olyan reszesedesi adatokkal. majd ha ez lesz a helyzet jovore is, akkor lehet ezzel jonni. vagy esetleg reszvenyesnek tetszik lenni?
bar ebben az esetben sem kellene miert aggodni, nem ebbol az egy termekbol el az ms.
-
Воланд
titán
válasz
daniel909 #24 üzenetére
pff, videok alapjan jo, hogy "uncsi". igazabol a lapkak nem egyhanguak, csak nem a statikus phone, meg messaging tile-bol kell kiindulni. persze nem ertheti meg mindenki az alapkoncepciot, meg nem johet be mindenkinek a rendszer. de ez az "uncsi a csempe" is eleg uncsi mar.
-
daniel909
addikt
hipp hipp hurrá! de ettől a wp7 egy alacsony piaci részesedéssel bíró elég megosztó rendszer lesz, ami ha elterjedtebb lesz ugyanúgy lesznek rá vírusok... ez olyan mint amikor azzal példálóznak h mac-re nincs vírus. persze h nincs, hisz alig van piaci részesedés, nem éri meg vírust írni rá...
mindenesetre jó a marketing, és sokan be is fogják kajálni, de hogy emiatt vegyen valaki wp7-et azt kétlem. azért azok a csempék brutálisan egyhangúak, meg az eglsz rendszer uncsi...(mondjuk kipróbálnám hosszabb távon milyen lehet, de ez csak ezért van mert elég telómániás vagyok!)
-
Zirowe
nagyúr
Hát igen, vannak cégek, akik olyan nagy tartalékkal rendelkeznek, hogy megpróbálják ingyen telefonokkal növelni a(z elenyésző) piaci részesedésüket..
Azért én ezeket az appokat nem nevezném vírusnak, mert nem az os egyik sebezhető pontját használják ki támadásukhoz, hanem a surmó felhasználó nem olvassa el a felhasználási feltételeket minden egyes appnál, utána pedig csodálkozik..
-
Robertoq
őstag
Telepítéskor el kellene olvasni mihez adunk engedélyt, bár az már (nálam) olyan mint a licenc elfogadása, már meg se nézem alaposan néha :S Viszont marketba kerülés előtt ellenőrizni kellene olyan programokat a Googlenak ami veszélyes lehet pl sms küldéshez kér engedélyt vagy internet + rendszeradatok olvasása, tehát ami olyan kombináció ami esetleges veszélyt hordozhat.
persil
kérjél egyet a Jézuskától karácsonyra -
persil
nagyúr
Elnézést kérek minden droid használótól, tiszteletben tartom, hogy más ezt a rendszert kedveli, de ahogy megláttam ezt a képet, azonnal azt jutott eszembe, hogy vennem kell egy ilyen robotot az asztal alá kukának
-
Solten
őstag
válasz
Dr.Anonymus #8 üzenetére
hahaha
-
Pete55555
addikt
válasz
buktagt540 #15 üzenetére
Az android és az iOs is licenceli a lehúzható status bart.
-
buktagt540
senior tag
Kétlem,hogy fizetne de mindegy ne menjünk bele szabadalmi dolgokba.Nekünk csak jó ha versengenek mert annál jobb készülékeket dobnak piacra.
Például pár éve nagy dolognak számított az érintőkijelzős telefon,illetve én már csúcsmobilnak tartottam azt amelyikben wifi volt.Ma meg kétmagos telefonokkal rohangálnak az emberek.(erősen eltúlózva,nem Magyarországot tekintve) -
moonman
titán
szerintem meg rohadt jól csinálják, hogy megfognak minden ilyen hírt, alkalmat és kihasználják szépen, erről szól a marketing.
a WP meg annyira nem jött be, hogy a Nokiákat mind a hat országban, ahol kapni lehet, elkapkodták a polcokról. marketing ismét csak...
-
fffeco
tag
válasz
buktagt540 #12 üzenetére
lehet, hogy az Apple fizet is érte, hogy használhassa azt a státuszbárt, ezzel ellentétben az andoid nem fizetett a szabadalmakért
-
buktagt540
senior tag
Szerintem unalmas már ez a ki mit kiről másol téma.Ma már nagyon kevés olyan dolog van a technikában ami nem egy már felhasznált ötlet tuningja,kiszínezése.Itt van például az Apple.Szétpereli az Androidos gyártókat,közben az iOS 5-ben a lehúzható statusbart alkalmazzák.(ami szerintem előbb volt már Androidon(1.6) mint ahogyan elkezdték megtervezni az iOS 5-öt,de javítsatok ki ha tévedek!)
-
-
RaveForce
veterán
zseniális!
-
Dr.Anonymus
addikt
-
barii86
tag
a Microsoft beszél a kémkedésről? Eh
-
Varszegig
veterán
Ugye ez az a Microsoft, aminek a windowst, az ie explorert és társait köszönhetjük? Mert akkor azért ehhez elég erős pofa kell
-
blueMerle
veterán
A Google ellenőrző rendszere pocsék, a Microsoft pedig hozza a szokásos paraszt formáját. Nincs ebben semmi meglepő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Torrent meghívó kunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest