Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szcsi

tag

válasz Воланд #85 üzenetére

Ez szerintem nem feltétlenül igaz. Nem trollkodni akarok, de a rendszer felépítéséből adódik, hogy a gyártónak kell vele foglalkozni. Elég egy asztali oprendszerre gondolni...
    Amúgy a fentebbiekkel kapcsolatban leszek marha kiváncsi a kínai Xiaomi MIUI telefonjára. Gyári unlock, két rom, heti frissítés... Csak amig nincs eu szerviz és 500$-ért ér ide addig nálam nem játszik.

• szcsi

tag

válasz Syl #70 üzenetére

Ha a droidos mobilok mindegyike bő 2 évig lenne támogatva akkor nem lenne miről beszélgetnünk.
    A 3g 2008 júliusban jelent meg és 2010 októberig támogatva volt. ezalatt a 2.0 verziótól eljutott a 4.2.1-ig, ami nem kis fejlődés.
    Szerény véleményem szerint ilyen hosszú támogatást kb 3 androidos telefonnal tudsz megvalósítani, azt is úgy, hogy évente lecseréled a legújabbra...
    Az már persze más kérdés, hogy nekem nem tetszik az IOS.

Persze nem védem egyik rendszert sem, csak leírtam a véleményem azzal kapcsolatban, hogy miért nem fogok mostanában androidos telefon venni.

A WP7 viszont tetszik, nincs benne felesleges csicsa, és csak egy dologgal kapcsolatban okozott némi bosszúságot, ami esetemben dicséretes :)

• szcsi

tag

válasz Depression #68 üzenetére

Nem vitatom, hogy a spica nem egy erőgép, azt se, hogy az android nem sz@r. Sajnos nem csak a spicámmal és nem csak én gondolkozom így .
    A problémám forrása az üzleti modellben van, abban is a közelezőség és egységesség hiányában.
    Kb mintha meg lenne szabva, hogy milyen gumit rakhatsz a kocsidra, abból is max 2 garnitúrát, mert utánna beszüntetik a gyártását... Aztán dönthetsz, hogy ùjrafutóztatod vagy eldobod az egészet. Kicsit sántit a példa, de remélem sikerült érzékeltetnem a bajom.

Mind az IOS mind a WP7 jóval hosszabb terméktámogatást ìgér mint az android. Mindhárom rendszernek vannak hibái, de sokkal megnyugtatóbb tudni, hogy legalább lehetőség van rá, hogy javìtják és a javìtás számodra is elérhetővé fog válni.

Szerk: a spica is nagyságrendekkel gyorsabb egy főzött 2.2vel mint a gyári 2.1el.

• szcsi

tag

Az android legfőbb baja, hogy nincs lekorlátozva melyik gyártó mit kezd/hogy frissíti a készülékét. Van egy Samsung Spicám ami alig másfél éves, jött rá 2 (kettő) frissítés(1.6 majd 2.1), aztán kész. Marad a gyári 2.1 vagy lehet rootolni ami vagy stabil lesz vagy nem. Próbáltam néhány romot, mind megfeküdt 1-2 hónapon belül, és elég kellemetlen tud lenni, hogy tuti akkor játszik összeomlóst amikor legnagyobb szükségem lenne arra, hogy használni tudjam. A 2.1 viszont nem egy sebesség bajnok, + gyári rommal van ~40mb ram-om ami szin
    A második a biztonság. Értem mind a marketre és az előtelepített alkalmazásokra...

Számomra az első dolog is elég ahhoz, hogy ne vegyek még egyszer androidos telefont. Meg egy darabig a Samsung telefon részlegét se támogassam a kis pénzecskémmel...

Alternatíva meg vagy IOS vagy WP7. Így egy hete boldog tulaja vagyok egy HTC-nek. :)

Szóval csak annyit akartam kihozni az egészből, hogy ez a troll-marketing nem egy alaptalan dolog, lehet bármilyen jó az android, sajnos vannak alapvető hiányosságai amik bőven elegendőek arra, hogy sokan ne akarjanak még egyszer ilyet venni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés